01/12/2008 15:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα κάνει η δικαιοσύνη με την Mayo;

Η αποκάλυψη της «Ελευθεροτυπίας» για το μαύρο πολιτικό χρήμα (6 εμβάσματα ύψους 20 εκατ. Μάρκων) που φέρεται να διοχετεύθηκε από την Siemens στην εταιρεία Mayo, χρηματοδότρια της Νέας Δημοκρατίας επί κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δημιουργεί μείζον ζήτημα για την δικαιοσύνη.

Το θέμα που τίθεται είναι τι θα κάνει η δικαιοσύνη, η οποία όπως αποδεικνύεται τώρα δεν ήλεγξε την υπόθεση Mayo διεξοδικά, όταν επί εισαγγελέως Παπαγγελόπουλου (2001-2002) είχε ασχοληθεί μαζί της, με αφορμή την τότε διένεξη Μητσοτάκη - Λαλιώτη.

Τίθεται επίσης θέμα ακεραιτότητας την εν εξελίξει ανάκρισης για τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς. Μέχρι στιγμής η δικαιοσύνη επέδειξε παροιμιώδη γι αυτήν ταχύτητα και προθυμία στο άνοιγμα των λογαριασμών που αφορούν τον Θ. Τσουκάτο και άλλα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα γίνει λοιπόν το ίδιο και με τους λογαριασμούς της Mayo στη Royal Bank of Scotland, που δεν ακούμπησε η προηγούμενη προκαταρκτική του 2001-2002; Δεν πρέπει να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη αν διοχετεύθηκε άνομο χρήμα της γερμανικής εταιρείας και το κόμμα της Ν.Δ. ή προς άλλες κατευθύνσεις;

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει το δημοσίευμα κατασκευασμένο και τονίζει ότι αποσκοπεί να συκοφαντήσει τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία. Υπενθυμίζει επίσης ότι τα ελληνικά δικαστήρια «με ομόφωνες αποφάσεις, δέχθηκαν ότι όσα ο κ. Λαλιώτης διατύπωσε εναντίον μου ήταν ψευδή και τον καταδίκασε για συκοφαντική δυσφήμιση». Προφανώς ξέχασε να γράψει ότι για το ίδιο θέμα είχε καταδικαστεί και ο ίδιος για συκοφαντική δυσφήμηση του κ. Λαλιώτη.

Διασύνδεση με το ....Βατοπέδι


Από την πλευρά του, ο Κώστας Λαλιώτης δήλωσε ότι δεν θα ασχοληθεί με φαντάσματα του παρελθόντος και υπενθύμισε πως ο λογαριασμός από όπου η Mayo έστελνε χρήματα το 1989 στη Νέα Δημοκρατία ήταν στο όνομα του κ. Μητσοτάκη. Αποκάλυψε επίσης ότι ο διαχειριστής της Mayo είναι της ίδιας οικογενείας (Πολέμη) με τον εφοπλιστή που αγόρασε το ολυμπιακό ακίνητο από τη Μονή Βατοπεδίου. «Το 1989 διαχειριστής της "Mayo" ήταν ο εφοπλιστής Σπύρος Πολέμης του Μιχαήλ. Ήταν αυτός που συγκέντρωνε χρήματα από εφοπλιστές και επιχειρηματίες και εταιρείες για λογαριασμό της Ν.Δ. Ήταν αυτός που για πολλά χρόνια, σύμφωνα με την ομολογία του στη Δικαιοσύνη, έδινε τις εντολές για τη ροή εκατομμυρίων δολαρίων από τη "Mayo" προς τη Ν.Δ. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις και τις ομολογίες για το σκάνδαλο της Βιστωνίδας και του Βατοπεδίου και πάλι επί Ν.Δ., η off shore εταιρεία "NOLIDEN" (αγόρασε από τη μονή μέσω ΚΕΔ το Ολυμπιακό Ακίνητο στο Ολυμπιακό Χωριό) ανήκε στον εφοπλιστή Σπύρο Πολέμη του Λεωνίδα. Οι συμπτώσεις ονομάτων, διαπλοκών και off shore εταιρειών είναι δεδομένες και προκλητικές».

Εντύπωση προκάλεσε τέλος το γεγονός ότι η Ν.Δ. απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση, παραπέμποντας στον κ. Μητσοτάκη.


Σημείωση Factorx: Διαβάστε κι αυτό:  Μια ενδιαφέρουσα, κατά τα άλλα, σύγχυση ονομάτων

ΣΧΟΛΙΑ

 1. YiannisM avatar
  YiannisM 01/12/2008 18:37:52

  Και (όπως πάντα) ο Λαλιώτης είχε δίκιο..

 2. Le canard avatar
  Le canard 01/12/2008 19:49:59

  @YiannisM

  Προφανώς, στην προκειμένη έχει δίκιο ο Λαλιώτης. Οχι όμως, και πάντα ρε μεγάλε. Δεν μας λέγει λοιπόν αυτός ο κύριος, πρώην ΠΕΧΩΔΕ, πως οικόπεδο στο κέντρο της Αθήνας, της Εκκλησίας, πέρασε στον Βωβό και τσιμεντοποιήθηκε -ως ήταν φυσικόν- αμέσως. Αγνωσται αι βουλαί του Κυρίου!

 3. χρηματιστης avatar
  χρηματιστης 02/12/2008 15:26:08

  Η πλακα ειναι οτι μιλαει ακομα το μεγαλυτερο πολιτικο λαμογιο της τελευταιας 20ετιας

 4. GreenPoint avatar
  GreenPoint 11/02/2009 17:09:19

  @3 κυριε χρηματιστα προφανως εννοεις τον Μητσοτακη ως το μαγαλυτερο λαμογιο του αιωνα ,ενταξει??

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.