#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/02/2012 12:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα κάνει η Μέρκελ όταν ο Σαρκοζί πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια;To σήριαλ με τίτλο Σόιμπλε κατά Ελλάδας συνεχίζεται, άλλοτε με ένταση, άλλοτε με ηρεμία. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο έλεγαν ότι οι δηλώσεις του υπουργού παρερμηνεύτηκαν από τον κ. Παπούλια ο οποίος πρόσφατα εξερράγη κατά του χερ Σόιμπλε. Δεν είχε σκοπό, λένε να λοιδορήσει την Ελλάδα αλλά να της δώσει συμβουλές για το πώς θα εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή προοπτική. Μάλιστα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel που κυκλοφορεί σήμερα, ο Σόιμπλε είπε μεταξύ άλλων:

"Συμπονώ τους Έλληνες. Η πλειοψηφία όσων πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας, και αφήστε με να εκφράσω ακόμη μία φορά τη μεγάλη εκτίμηση που τούς έχω, δεν έχει σχέση με τη βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων, την απώλεια της ανταγωνιστικότητας ή την αναποτελεσματική χρήση των προϋπολογισμών κατά το παρελθόν" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.

Σε άλλη συνέντευξή του, επίσης, είπε ότι ενώ η Ιταλία, υπό τον Μάριο Μόντι, ετοιμάζεται να κάνει μεγάλη πρόοδο και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό. Αναφερόμενος στο δεύτερο πακέτο στήριξης, είπε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην ελληνική πλευρά και επεσήμανε ότι θα γίνεται αυστηρός έλεγχος για την εκπλήρωση των όρων της ΕΕ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική, εξ αιτίας της μεγάλης συμμετοχής του κράτους και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσων ιδιωτικοποιήσεων.

Είπε πάντως, ότι κατανοεί τις διαμαρτυρίες του ελληνικού λαού, παραδεχόμενος ότι «ο μέσος πολίτης υποφέρει».

Όπως καταλαβαίνετε, μία κρύο μία ζέστη μας έχει ο κ. Σόιμπλε ο οποίος προφανώς πιέζεται πολύ από τους ψηφοφόρους του. Είναι εμφανές ότι θέλει να πιέσει τη χώρα μέχρι την τελευταία στιγμή και να εμφανιστεί στον γερμανικό λαό ως ο άνθρωπος που προστατεύει τα λεφτά τους, τα οποία δεν πάνε χαμένα στον πίθο των Ελλήνων.

Άλλωστε, η κοινή γνώμη στη Γερμανία είναι υπέρ του να μη δοθεί φράγκο στη χώρα μας, αγνοώντας φυσικά εσκεμμένα ότι τα λεφτά μας τα δίνουν με ληστρικά επιτόκια και όρους σκληρότερους από αυτούς που έβαζαν οι τοκογλύφοι της Θεσσαλονίκης.

Όμως, τόσο ο Σόιμπλε όσο και η Μέρκελ έχουν μια πελατεία που πρέπει να ικανοποιήσουν γι' αυτό και παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με την Ελλάδα. Και σίγουρα έχουν καταλάβει ότι το αντιγερμανικό μέτωπο στην Ευρώπη φουντώνει και θα βρεθούν προ εκπλήξεων όταν ο φίλος Σαρκοζί θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια της γαλλικής πολιτικής σκηνής.

Οι εκλογές στη Γερμανία έχουν ακόμη χρόνο για να γίνουν, οι δημοσκοπήσεις εκτινάσσουν τη δημοτικότητα της Μέρκελ στα ύψη και είναι προφανές ότι οι «νοικοκυραίοι» Γερμανοί δε θέλουν με τίποτε τους... κακούς και σπάταλους Έλληνες.

Θα σας διηγηθώ μια πραγματική ιστορία για να καταλάβετε πώς μας βλέπουν οι Γερμανοί:

Έλληνας καπετάνιος οδηγεί το πλοίο του σε λιμάνι της Γερμανίας όπου εκεί τους γίνεται έλεγχος από οικονομικές υπηρεσίες της πόλης, κάτι σαν το ΣΔΟΕ ας πούμε. Αφού δε βρίσκουν τίποτε αξιόλογο για να καταγγείλουν, βάζουν πρόστιμο 1.000 δολάρια στον καπετάνιο για αφορολόγητα τσιγάρα που είχαν οι ναύτες για να καπνίσουν οι ίδιοι.

Αστείο ποσό και εμφανές ότι απλά ήθελαν να βρουν κάτι για να γράψουν οι ελεγκτές. Όταν λοιπόν ο Έλληνας καπετάνιος τους είπε: Μα είναι δυνατόν, 1.000 δολάρια για κάτι τέτοιο; ξέρετε τι του απάντησαν; "Μαζεύουμε λεφτά για να σας τα στείλουμε δάνειο στην Ελλάδα"...

Έτσι, μας βλέπουν, λοιπόν, οι Γερμανοί κι εκεί ποντάρει το πολιτικό του μέλλον ο Σόιμπλε και η Μέρκελ. Αδιαφορούν για το ευρωπαϊκό όραμα της αλληλεγγύης. Τα ψηφαλάκια θέλουν και τίποτε άλλο, γι' αυτό γαυγίζουν μέρα και νύχτα.

Κι ύστερα λέμε ότι μόνο εμείς έχουμε τόσο άθλιους πολιτικούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναυαγός avatar
  Ναυαγός 19/02/2012 12:55:21

  Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τον τίτλο ούτε ποιο είναι το νόημα αυτού του άρθρου.
  Όπως και να το κάνουμε η κ.Μερκελ , για το συμφέρον της χώρας της, απέδειξε ότι έχει μεγαλύτερα @@@@δια από ορισμένους λεγόμενους αρσενικούς πολιτικούς ....παγκοσμίως,... είτε μας αρέσει αυτό είτε δεν μας αρέσει.......

  • Εγώ avatar
   Εγώ @ Ναυαγός 19/02/2012 16:00:55

   Αλήθεια, φίλε Ναυαγέ;
   Στο 0% είναι το 2012 η ανάπτυξη τής Γερμανίας.
   Ωραίες υπηρεσίες προσφέρει η Μέρκελ στους Γερμανούς, οι μισοί από τους οποίους τη βγάζουν με μισθούς 400 και 800 ευρώ. Αλλά για τους χαμηλούς τους μισθούς "φταίει η Ελλάδα".

 2. franc avatar
  franc 19/02/2012 13:18:57

  Φίλε Ναυαγέ, Αν ο καθ΄ένας που έχει, ή νομίζει ότι έχει μεγάλα @@@@δια μέσα στο ΔΣ μιας εταιρείας και πολύ περισότερο μιας ένωσης κρατών προσπαθεί να γ@@@ση τον πιο αδύνατο "εταίρο" δεν θα πρέπει να παραπονιέται αν οι άλλοι ενα πρωί ενωθούν εναντίον του και τον γ@@@@@ν αυτοί. (προσαρμόζομαι στο λεξιλόγιό σου για να γίνω κατανοητός).

  • Ναυαγός avatar
   Ναυαγός @ franc 19/02/2012 14:20:43

   Φίλε Franc = Ενώ συμφωνώ με όσα λες για την συμπεριφορά της Μερκελ εν τούτοις και τα όσα λέω εγώ αποτελούν μια εμφανή πραγματικότητα, πικρή μεν για μας , αποδεκτή δε για τους μισούς τουλάχιστον Γερμανούς .
   Ας συμφωνήσουμε ότι για τα χάλια μας, δεν μας φταίνε οι άλλοι , όσο κι' αν και μας εξοργίζει η εν γένει στάση τους....

   • Εγώ avatar
    Εγώ @ Ναυαγός 19/02/2012 16:04:32

    Ούτε για τα χάλια της Γερμανίας φταίνε οι Έλληνες, όμως.

    Ο% ανάπτυξη για το 2012, υψηλή ανεργία ανειδίκευτων εργατών που αγωνίζονται με παρτ-τάιμ δουλειές, ανεπάρκεια ειδικευμένων εργαζομένων (επειδή οι Γερμανοί με προσόντα φεύγουν για Ελβετία, Αγγλία, ΗΠΑ), και ανάγκη εισαγωγής ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, 5 τρις ευρώ κρυμμένο δημόσιο χρέος από τα λογιστικά μαγειρέματα των Γερμανών και τα παθητικά τής Treuhand και ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ιδιωτικά χρέη στον δυτικό κόσμο.

   • franc avatar
    franc @ Ναυαγός 20/02/2012 11:05:36

    Το ότι η συμπεριφορά της Μέρκελ γίνεται αποδεκτή για τους μισούς τουλάχιστον Γερμανούς, τους εκθέτει διεθνώς και τους καθιστά συνενόχους, διότι το ίδιο είχαν κάνει και με τον Χίτλερ και είδες πως με ένα τσάφ του Σόιμπλε ξύπνησαν αμέσως οι μνήμες και τώρα να δούμε πως θα τα μαζέψει πίσω η Μέρκελ.
    Τα δικά μας χάλια επειδή είμαστε ενήλικες, αφορούν εμάς και δεν έχουν δικαίωμα να μας τα διορθώσουν οι ξένοι. Θα τα διορθώσουμε άν και όποτε αποφασίσουμε μόνοι μας και οι φασίστες Γερμανοί δεν έχουν καν λόγο επ' αυτού. Πριν μιλήσουν για Ελλάδα πρέπει υποχρεωτικά να περνάνε απο το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων...
    Μα θα μου πείς μας δανείζουν...Βεβαίως διότι όπως είπε ο ίδιος ο Σόιμπλε, πάντα κερδίζει η Γερμανία απ' αυτά τα δάνεια. (Δεν είπε βέβαια οτι το επιτόκιο είναι τοκογλυφικό και δεν μας επιτρέπουν να δανειστούμε απο αλλού). Εξ άλλου μας χρωστάνε 500 δις. Απ' αυτά μας δανείζουν και μάλιστα με τόκο...

 3. Κώστας1 avatar
  Κώστας1 19/02/2012 13:31:17

  Αν το όλο θέμα αφορούσε μια αντίστοιχη οικονομική σχέση μεταξύ Ελλάδας και π.χ. Κίνας θα δεχόμουν κινέζους πολιτικούς να δρουν καθαρά με πρόκριμα το συμφέρον του κόμματός τους και της χώρας τους. Όταν όμως μιλάμε για τη Γερμανια, τη χώρα που θέλει να θεωρείται καλώς ή κακώς "ηγέτης" της Ε.Ε., λίγη προσοχή σε συμπεριφορές ηγετικών πολιτικών της τόσο προς το εσωτερικό της όσο και προς τα έξω δεν θα έβλαπτε. Το να κλωτσάς το αδύνατο έστω ατίθασο και προβληματικό μέλος της οικογένειάς σου προκειμένου να δικαιολογήσεις δανεικά (και με τόκο) χρήματα για την επιβίωσή του, δείχνει αν μη τι άλλο καταχρηστική και αλλαζονική συμπεριφορά. Ειδικά όταν σε παρακολουθούν μιμητικά τα παιδιά σου - (πολίτες σου)...

 4. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 19/02/2012 16:43:57

  Προφανώς ο Σόιμπλε εννοεί, αλλά δε μπορεί να το πει, ότι για να γίνουν ανταγωνιστικές οι ελληνικές εταιρείες θα πρέπει να έχουν και κρυφά ταμεία ώστε να λαδώνουν σε όλο τον κόσμο. Η κυρίαρχη θέση των εταιρειών τους παγκοσμίως δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο made in Germany, όσο και να βαυκαλίζονται οι Γερμανοί.

  Αυτή την περίοδο τα σχόλια γερμανών αναγνωστών στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων τους, κι όχι μόνο της Bild, είναι από απαξιωτικά μέχρι τελείως εχθρικά κι υβριστικά. Η προπαγάνδα των Σόιμπλε, γενίτσαρου κι αδερφής ψυχής βρίσκει πρόσφορο έδαφος κι υπέδαφος.

 5. ΜΠ avatar
  ΜΠ 19/02/2012 17:38:37

  Made in Germany?
  Made in MiSens !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.