#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/05/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα γινόταν αν ο Λαφαζάνης αναλάμβανε υπουργός Οικονομικών σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑν πάνε τα πράγματα όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μπορούμε να υποθέσουμε ότι μετά τις διερευνητικές εκλογές των επόμενων εκλογών ή το αποτέλεσμα των μεθεπόμενων εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει, επιτέλους κυβέρνηση. Από εμάς εδώ στο Antinews κανένα πρόβλημα. Ίσως άλλωστε να είναι κι αυτή η μεγάλη ευκαιρία για να αποδιοργανωθεί πλήρως και να ανασυνταχθεί το σύμπαν, αφού ο ελληνικός λαός αποκουζουλάθηκε και κάνει ότι του γουστάρει.

Στην υποθετική αυτή περίπτωση λοιπόν, μπορούμε να αναμένουμε ότι ένα από τα βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικός του επί των οικονομικών θα αναλάμβανε και υπουργός Οικονομικών. Τι θα γινόταν στην περίπτωση αυτή; Διαβάστε τι πιστεύει για το ευρώ για να ξέρετε τουλάχιστον τι τον ψηφίσατε, όσοι τον ψηφίσατε

 ΑΝΑΓΚΗ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Εδώ που έχουμε φτάσει, μια πραγματική ανάσα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και αφετηρία για διέξοδο, αν συνοδεύετο με προοδευτικά προγράμματα σοσιαλιστικού προσανατολισμού, θα ήταν ησχεδιασμένη διάλυση της ευρωζώνης και η προώθηση των εθνικών νομισμάτων σε όλα τα κράτη μέλη.

Αυτή η συγκρότηση εθνικών νομισμάτων θα συνοδεύετο πιθανότατα με αναδιάρθρωση χρεών και άνευ όρων διαγραφή τους μέχρι 70-80%, μαζί και εθνικοποίηση των τραπεζών, πράγματα πουσίγουρα θα προωθούσαν αφετηριακά και με σωστή προοπτική, κυβερνήσεις αριστερού-προοδευτικού προσανατολισμού.

Ιδιαίτερα για τις πιο αδύναμες χώρες, όπως η Ελλάδα, η διάλυση της ευρωζώνης θα προσέφερε μεγάλη ανακούφιση, ενώ θα μπορούσε να ήταν και διέξοδος στα χέρια μιας κυβέρνησης τηςΑριστεράς, η οποία θα εφάρμοζε ένα σύγχρονο ριζοσπαστικό πρόγραμμα σοσιαλιστικής προοπτικής.

Αυτονόητο και προφανές είναι ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι έτσι κι αλλιώςεπιβεβλημένη, ανεξάρτητα αν επισυμβεί η επιθυμητή γενικότερη διάλυση της ευρωζώνης!

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

 Δηλωσεις Λαφαζανη στη ΝΕΤ FM

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ρήσεις και αντιρρήσεις» με τον Γιώργο Γιουκάκη.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Αυτό το χρέος δεν είναι μόνο άδικο είναι και μη βιώσιμο. Δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε το χρέος, επομένως πρέπει να πούμε ένα μεγάλο όχι στην τρόικα, όχι στην χρηματοδότησή της, πολύ περισσότερο όταν δίνεται με αυτούς τους εξοντωτικούς όρους που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να έχει μέλλον αυτή η χώρα.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «¨Πως μπορεί να συμβαδίσει με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ;»

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Αν αυτό σημαίνει και έξοδος από το ευρώ δε βλέπω να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το ευρώ είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα στο ευρώ. Το ευρώ αυτό δε μπορεί να σταθεί με τον τρόπο που είναι δομημένο, ως ένα μεταμφιεσμένο μάρκο που λειτουργεί αποσταθεροποιητικά σε όλη την ευρωζώνη. Δεν μπορεί να εκβιάζεται αυτός ο τόπος και ο λαός συνεχώς, ότι αν δεν δεχθείτε τους όρους της τρόικα τότε θα σας κόψουμε την χρηματοδότηση και θα βγείτε από το ευρώ. Χίλιες φορές προτιμότερο αυτό από το μαρτύριο της λεηλασίας την οποία υφιστάμεθα και προετοιμάζουν να γίνει για δεκαετίες με καταστρεπτικές συνέπειες για τη χώρα.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 12/05/2012 08:41:41

  Από όλα τα παραπάνω, οι τυφλωμένοι, θυμωμένοι που από τα πολλά προβλήματα δεν ξέρουν που να ξεσπάσουν, ξέρεις μόνο τι θα διαβάσουν;
  "μια πραγματική ανάσα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και αφετηρία για διέξοδο θα ήταν, η προώθηση των εθνικών νομισμάτων σε όλα τα κράτη μέλη. Αυτή η συγκρότηση εθνικών νομισμάτων θα συνοδεύετο πιθανότατα με αναδιάρθρωση χρεών και άνευ όρων διαγραφή τους μέχρι 70-80%, μαζί και εθνικοποίηση των τραπεζών, πράγματα που σίγουρα θα προωθούσαν αφετηριακά και με σωστή προοπτική, κυβερνήσεις αριστερού-προοδευτικού προσανατολισμού. Ιδιαίτερα για τις πιο αδύναμες χώρες, όπως η Ελλάδα, η διάλυση της ευρωζώνης θα προσέφερε μεγάλη ανακούφιση, ενώ θα μπορούσε να ήταν και διέξοδος στα χέρια μιας κυβέρνησης τηςΑριστεράς, η οποία θα εφάρμοζε ένα σύγχρονο ριζοσπαστικό πρόγραμμα σοσιαλιστικής προοπτικής."
  Όλα τα υπόλοιπα, απλά δεν υπάρχουν.

 2. S.P. avatar
  S.P. 12/05/2012 08:51:35

  Οι του σύριζα θα μας καταστρέψουν. Είναι όλοι της βούτας. Τους γνώρισα στα πανεπιστήμια που έχουν επιρροή. Επί Σημίτη απορώ πως δεν εξεγερθήκανε οι πασόκοι, αφού οι του συνασπισμού παίρνανε τις καλύτερες θέσεις. Φάνηκαν εκεί που κυριαρχούν, στους μηχανικούς, δικηγόρους, ΤΕΕ και αλλαχού. Χάλια αδιόρθωτα. Δεν νομίζω πάντως ότι θα κυβερνήσουν. Αλλά και η νδ βρε παιδί μου δεν τραβάει έτσι. Έβλεπα τον Παυλόπουλο στην TV χθες. Φρίκη, βγάζει γλώσσα λες και δεν είναι χονδρό μέρος του προβλήματος. Να πάει στο Πακιστάν να γίνει πολιτικός. Εκεί θα εντυπωσιασθούν από την "επιστημοσύνη του".

 3. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 12/05/2012 09:08:46

  Και σε όποιον δεν αρέσει, θα αναλάβει ο συνδικαλιστής με το καδρόνι να τον συνεφέρει.
  Τώρα μάλιστα που απέκτησε και βουλευτική ασυλία, ποιος τον πιάνει...

 4. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/05/2012 09:19:28

  Ἐπιθυμῶ νά μάθω ἐδῶ,ἀπό τό Antinews,καί τίς ἐπίσημες προγραμματικές δηλώσεις-θέσεις πού ἒχουν κατά καιρούς ἐκφράσει,καί ἂλλων στελεχῶν τοῦ Σύριζα,τομεαρχῶν ὑ πευθύνων γιά τήν Ἐθνική Παιδεία,τίς σχέσεις Κράτους-Ἐκκλησίας, τοῦ ὑπευθύνου γιά τό Ἐξωτερικῶν γιά τά ἐξωτερικά θέματα,γιά τήν Ἐθνική Ἂμυνα καί γιά τήν Ὑγεία.
  Γιά νά μάθουν ὃσο τό δυνατόν περισσότεροι,ὃταν λένε ὃτι θά ψηφίσουν ''ΤΣΙΠΡΑ'',τί ἀκριβῶς πρεσβεύει τό συγκεκριμμένο ὂνομα καί τό κόμμα του καί οἱ ἂνθρωποι πού τό ἀπαρτίζουν...Καί δέν συμφωνῶ καθόλου μέ τήν ἂποψη νά βγεῖ κι ὁ Τσίπρας νά δοῦμε τί θά κάνει,ἐγῶ προσωπικά ΔΕΝ θέλω νά τούς δοκιμάσω καθόλου,φτάνει πιά ἂλλες δοκιμές...

 5. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 12/05/2012 09:30:37

  Θεός φυλάξει

 6. yianna avatar
  yianna 12/05/2012 09:33:08

  Τις απόψεις Λαφαζάνη για την έως τώρα πορεία του κοινού νομίσματος και τη βιωσιμότητα του χρέους τις έχουν εκφράσει κατά καιρούς πολλοί και από την από δω πλευρά και από το ΠΑΣΟΚ.
  Η διαφορά στις απόψεις μας δεν πρέπει να επικεντρώνεται στο οικονομικό σκέλος του μνημονίου, όπως το βλέπουμε να συμβαίνει τις τελευταίες μέρες.
  Η διαφορά μας είναι στις επανακρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, στις κρατικοποίηση των Τραπεζών, στο ρόλο του Δημοσίου, στις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται.
  Ο δημόσιος διάλογος με επίκεντρο Ευρώ ή εθνικό νόμισμα, και στο οικονομικό σκέλος του μνημονίου μόνο κακό κάνει στη ΝΔ. Ο διάλογος στην τηλεόραση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πριν τις επόμενες εκλογές πρέπει να επικεντρωθεί στο τι είδους κράτος θέλει το κάθε κόμμα.
  Εάν η συζήτηση περιορισθεί, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, στους επαχθείς όρους για τον περιορισμό των ελλειμμάτων με περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, είναι βέβαιο ότι η ΝΔ είναι χαμένη από χέρι.

 7. Στράτος avatar
  Στράτος 12/05/2012 09:34:08

  Με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η "νέα μικρασιατική καταστροφή" είναι προ των πυλών.

  Τεράστιες οι ευθύνες των Σαμαρά-Βενιζέλου, που αντί να αφήσουν τον Παπαδήμο να δουλεψει ως "Μόντι"...μας πήγαν σε εκλογές στη μέση του προγράμματος.

 8. yianna avatar
  yianna 12/05/2012 09:42:53

  Και να προσθέσω δυό πράγματα
  1) δεν έχει πεισθεί ο κόσμος για τις επιπτώσεις της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Πρέπει να εξηγηθεί στο Λαό με κάθε λεπτομέρεια.
  2) εάν δεν πείσουμε σε διάστημα ενός μηνός, τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών θα είναι ΣΥΡΙΖΑ 25-30% και Χρυσή Αυγή σαν αντιμνημονιακό ακροδεξιό αντίβαρο, 15%.
  Το θέλουμε αυτό?

  • man8os avatar
   man8os @ yianna 12/05/2012 14:47:03

   Μιλαμε για επικυνδινους για τη δημοκρατια ανθρωπους. Ο πανικος της ΝΔ εφερε εδω τα πραγματα. Επισης να συνειδητοποιησει ο Σαμαρας οτι μονο με την δικη του προσπαθεια δεν γινεται δουλεια.
   Επιτελους να βγαλει την ΟΝΝΕΔ στο δρομο να κανει πολιτικο εργο, να μαντρωσει οσους προκαλουν, να βγαλει νεα προσωπα μπροστα.

   • yianna avatar
    yianna @ man8os 12/05/2012 16:03:25

    Έπρεπε να έχουμε σηκωθεί από τον καναπέ δυο χρόνια τώρα.

 9. Dal avatar
  Dal 12/05/2012 10:00:53

  Για την Ευρω Ζώνη και το Ευρώ.

  1.Κάποιοι πολιτικοί αρέσκονται η κάθε τους δήλωση να αρχίζει και να τελειώνει με την στερεότυπη πια έκφραση "Ευρωπαϊκή πορεία η προοπτική της χώρας" συνδέοντας την με το ενιαίο νόμισμα. Μάλιστα μετά από 30 ετία.Καλά πόσο θα διαρκέσει αυτή η πορεία και προοπτική να το μάθουμε και εμείς? Το γύρo του πλανήτη κάμποσες φορές θα κάναμε σε τριάντα χρόνια. Ωστόσο , είναι βέβαιοι ότι υφίσταται πλέον "Ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική" της ΕΖ?Και εάν ναι, προς πια κατεύθυνση?. Προς στη διάλυση?


  2.Για 3 συναπτά έτη το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών(ΕΤΣ) μας είναι παρκαρισμένο στο 10% του ΑΕΠ. Ένα ποσοστό εξαιρετικά υψηλό. Υπάρχουν 3 μόνον χώρες του πλανήτη με ψηλότερο έλλειμμα:Μοζαμβίκη, Κένυα, Μογγολία (για κάποιους που επισείουν το φόβητρο της Αφρικής).

  Όπερ σημαίνει ότι η οδυνηρή αλλά και αιματηρή διετής «εσωτερική υποτίμηση» δεν λειτουργεί. Υπάρχει κανένας σοφός να μας υποδείξει κάποια άλλη μέθοδο επίλυσης του προβλήματος, γιατί η συνέχιση της ίδιας πολιτικής έκτος από ότι συνιστά τύφλωση καθίσταται και μαζοχιστική.Δοθέντος μάλιστα ότι αποτελεί το κύριο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

  Για να προλάβω τα περί DNA και ότι δεν «κάναμε τίποτε». Το ΕΤΣ δεν υποχωρεί και στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία, η υποχωρεί λίγο.
  Ας θυμηθούμε, γιατί τα ΜΜΕ μας ξεχνούν είκολα και μια άλλη «επιτυχή» πρόβλεψη του μνημονίου: στο τέλος του 20011 θα μειώνονταν στο 5%.

  3. Η συμμετοχή μας στην ΕΖ μας στερεί 4 εργαλεία άσκησης οικονομικής πολιτικής.Της εμπορικής,συναλλαγματικής, νομισματικής και της δημοσιονομικής. Μας έχει μείνει μόνον η εισοδηματική πολιτική δηλαδή :οι φόροι, οι περικοπές και η ανεργία. Με ένα μόνον εργαλείο και με το πρόβλημα του σημείου 2 , είναι δυνατόν η χώρα μας να έχει το ίδιο νόμισμα με την Γερμανία, ισχυρότερο από αυτό της Αμερικής και ισχυρότατο σε σχέση με αυτό της Κίνας?. Αναμένεται απάντηση από του ειδήμονες .Διαφορετικά η οικονομική ως επιστήμη θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

  4. Σε μια εμπορική και νομισματική ένωση όπως η ΕΖ είναι εκ φύσεως αδύνατον, δεν είναι όλα τα κράτη όμοια όπως και οι άνθρωποι άλλωστε, αλλά και ένεκα της ανισομέρειας της ανάπτυξης τους, να επικρατεί win-win situation. Κάποιες χώρες θα έχουν εμπορικά πλεονάσματα και κάποιες ελλείμματα. Δεν γίνεται διαφορετικά η γίνεται?

  Επομένως η οι ελλειμματικές χώρες θα δανείζονται εσαεί και συνεπώς θα αυξάνει το εξωτερικό τους χρέος τους, η οι πλεονασματικές θα τις δίνουν δωρεάν χρήμα για να καλύπτουν τα ελλείμματα τους. Όπως συμβαίνει στο εσωτερικό των εθνών-κρατών. Υπάρχει άλλη λύση?

  5. Η παραμονή μας στην ΕΖ θα έχει ως συνέπεια την ολοκληρωτική εκχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν γίνεται διαφορετικά η μήπως?
  Αυτό σημαίνει όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότεροι γκαουλαιτέρς θα εγκαθίστανται στην νότια αποικία της Ευρώπης. Οι ηγεσίες κάποιων πρώην μεγάλων κομμάτων συμφωνούν με μια τέτοια εξέλιξη.

  Δεν θα έπρεπε αυτό να καταστεί ξεκάθαρο, όχι μόνον στο Ελληνικό λαό αλλά και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης , για να αποφανθούν με δημοψηφίσματα τα οποία ειρήσθω εν παρόδω αποφεύγονται όπως ο διάολος με το λιβάνι από την Ευρωαπαική νομενκλατούρα ?.

  Γιατί αυτή η διαδικασία αποκρύπτεται επιμελώς?. Έτσι εύκολα παραχωρείται η κυριαρχία μιας χώρας?. Εν καιρώ ειρήνης μάλιστα?. Συνάμα σε ένα αναμφίβολου έκβασης πλέον εγχείρημα?. Υπάρχει δημοκρατία η υφίσταται κατ' ευφημισμόν?.

  Όταν αναφερόμαστε σε οικονομικά θέματα πρέπει η επιχειρηματολογία να τεκμηριώνεται αναλόγως.
  Τα περί DNA μας και τα τρομοκρατικά δεν εμπεριέχονται στους κλάδους της οικονομικής ,αλλά άλλων επιστημών: της γενετικής και του ψυχολογικού πολέμου.

  Τελειώνοντας. Χθες ο κυρ. Ράπτης στο Capital μας πληροφόρησε ότι και η Ιταλία και ενδεχομένως όχι μονον αυτή, παραποίησε τους οικονομικούς της δείκτες για να εισέλθει στην ΕΖ . Υπήρξε επιπλέον αρκετός προβληματισμός ως προς την συμμετοχή της. Όταν φίλοι η Ιταλία είχε και έχει πρόβλημα με το Ευρώ, τι περιμένετε να μην έχει η χώρα μας?.

  Σημείωση :Ούτε τότε ούτε και τώρα η Γερμανία πληροί τους όρους του Μααστριχτ.Μάλιστα το κρατικό της χρέος ήταν ποσοστιαία-πριν το ξέσπασμα της κρίσης- μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας της Ισπανίας και της Πορτογαλίας .Τι έκανε και κάνει την Γερμανία αλλώβητη από την κρίση?Το πλεόνασμα στο εμπορικό της ισοσύγιο.

  Και μιας περί Ιταλίας ο λόγος. Μετά από 150 χρόνια ενοποίησης της το οικονομικό χάσμα Βορά-Νότου διευρύνεται αντί να αμβλύνεται.Προσοχή , αναφερόμαστε σε Εθνος-Κράτος(ίδια γλώσσα,θρησκεία,πολιτισμό, και κεντρική κυβέρνηση),οχι στην Ευρωαπαική βαβελική πανσπερμία .

  Ας συνετιστούν και ας παραδειγματιστούν λοιπόν κάποιοι, οι οποίοι προσπαθούν δια της "αγορο- μηχανικής"να δημιουργήσουν εθνογενέσεις :"Ευρωπαϊκό Έθνος". Αυτού το είδους οι πειραματισμοί, περί αυτών πρόκειται, οδηγούν όχι σπανίως σε καταστροφές .Δεν απέχουμε πολύ , δυστυχώς.

  • τασος avatar
   τασος @ Dal 12/05/2012 10:17:54

   Συμφωνω απολυτως. Πατριωτικα κομματα που προασπιζουν και θετουν προτεριοτητα στο ανυπαρκτο ευρωπαικο εθνος σε βαρος των υπαρκτων εθνικων κρατων. Μηπως πρεπει να αλλαξουμε στοχους και να μην κυνηγαμε ανεμομυλους;

  • Κarenin avatar
   Κarenin @ Dal 12/05/2012 11:01:54

   Τα σέβη μου στο σχόλιο.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Dal 12/05/2012 14:55:18

   Πολύ ἐμβριθής καί ἐμπεριστατωμένη ἡ ἀνάλυσή σας,πραγματικά ἐντρύφησα σ' αὐτήν.Ὃμως, πιστεύω πώς πραγματικά ἡ πιό ἐπιτυχής πρόβλεψη τῶν ΜΜΕ γιά τήν Ε.Τ.Σ. ,εἶναι ὃτι θά μειωθεῖ στό 5% ,ὃντως,ἒστω καί ἐκ παραδρομῆς,τό 20011...

 10. skopelos news avatar
  skopelos news 12/05/2012 10:02:19

  Ο Π. Λαφαζάνης στο ΣΚΑΪ στις 8/5/2012, σχετικά με το ίδιο ζήτημα είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του».

 11. anteportas avatar
  anteportas 12/05/2012 10:06:44

  Οσοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ θέλουν έξοδο από ΕΕ και ευρώ,αλλιώς θα ψήφιζαν Κουβέλη ή ΠΑΣΟΚ
  Μη κομίζετε γλαύκας εις Αθήνας
  Η αναγωγή του Ευρώ σε θρησκεία έχει συρρικνώσει τα κόμματα ,που με φανατισμό ταλιμπάν υποστηρίζουν ΕΕ και Ευρωζώνη,χωρίς ούτε ένα επιχείρημα για τις ωφέλειες της χώρας μας από την ένταξή της στο Ευρώ ,πέρα βέβαια από το δανεισμό με χαμηλά επιτόκια ,που μας οδήγησε στη χρεοκοπία
  Οι παραθρησκευτικές οργανώσεις ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΜΑΡ που θεωρούν βλασφημία κάθε κριτική κατά του κοινού νομίσματος,αποφεύγουν κάθε λογική συζήτηση και με φανατισμό ιεροεξεταστή του μεσαίωνα παρουσιάζουν σαν τρομοκράτες ή παράφρονες όσους μιλούν για έξοδό μας από την Ευρωζώνη ,θεωρώντας την παραμονή μας στο ευρώ σαν αυτονόητο αξίωμα,που δε χρειάζεται περαιτέρω επεξηγήσεις ,τη στιγμή που η αρχή της πραγματικότητας είναι σαφέστατα εναντίον τους.

 12. partyman avatar
  partyman 12/05/2012 10:57:17

  ωραία και τεκμηριωμένη ανάρτηση..

  θα σας παρακαλούσα αν μπορείτε και έχετε τον χρόνο, με ανάλογη ανάρτηση να μας εξηγήσετε και τις συνέπειες από την αποχώρηση από την ευρωζώνη (που όπως συμπαιρένει κανείς είναι αναπόφευκτη και ίσως και επιθυμητή σύμφωνα με την ανάλυση σας)

  γιατί δεν φαντάζομαι να θεωρείτε πως μόνο καλά έχει η αποχώρηση μας απο την ΕΖ.

  • partyman avatar
   partyman @ partyman 12/05/2012 11:46:26

   στον κ.Dal απευθυνόταν η απάντηση μου, σόρρυ για το λάθος!

 13. nikolo avatar
  nikolo 12/05/2012 11:47:45

  τα αγγλικά του Τσίπρα είναι χειρότερα από τα ελληνικά του ΓΑΠ...
  πως θα κάνει την διαπραγμάτευση ο Μεγαλέξανδρος της Αριστεράς, της Προόδου, της Σάρας και της Μάρας;;;

  http://www.nooz.gr/greece/tsipras-8eloume-to-euro-oxi-ti-litotita

 14. Dal avatar
  Dal 12/05/2012 11:53:06

  Ευχαριστώ θερμά για τα θετικά σας σχόλια. Θα προσπαθήσω αυτό που μου ζητάτε partyman.

 15. Mπροστα και Δεξια avatar
  Mπροστα και Δεξια 12/05/2012 11:58:01

  Τελικα αυτοι το εχουνε παρει αποφασει να διαλυσουνε την χωρα...
  Το εχουνε παρει αποφαση να μας κανουνε Αλβανια του Χοτζα η για οποιον ειναι πιο ρομαντικος Κουβα του Φιντελ...
  Απορω ειλικρινα ωρες ωρες πως ειναι δυνατον να εχουμε φτασει εως εδω.
  Πως ο Ελληνας που παντα στην δυσκολη στιγμη τα καταφερνει , αυτην την φορα , να παρακολουθει με τεραστια απαθεια οσα γινονται , να μην λαμβανει τα απαραιτητα ερεθισματα...
  Θελετε κυριοι να μας κανετε "σοσιαλιστικο παραδεισο" ?Πειτε το επιτελους ξεκαθαρα...
  Τελικα τρεχουμε οσο πιο γρηγορα μπορουμε για πτωση απο τον γκρεμο...

 16. sxolioblog avatar
  sxolioblog 12/05/2012 12:29:28

  θα μας παρει τα χωραφια μας, τα σπιτια μας, τις γυναικες και τις κορες μας και ισως ακομα ακομα και τα αυτοκινητα μας ...

  τουλαχιστον ...

  Το γαρ πολυ της θλιψεως ...

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 13:25:05

  Οι απόψεις του κ. Λαφαζάνη και άλλων εξεχόντων δραχμολιγούρηδων, στην ιστοσελίδα αυτή εδώ, παρουσιαζόταν παλαιότρα συχνά - πυκνά ως εποικοδομητικές ενδιαφέρουσες συμβολές στον πολιτικό - οικονομικό διάλογο. Ήταν βλέπετε τότε η παράταξή σας στη σκληρή "αντιμνημονιακή" φάση και σ' αυτό το site η δραχμή δημοφιλέστατη.
  Έχουμε μνήμη οι πολίτες. Είμαι μήπως άδικος;
  Το πρόβλημα που έχουμε (δυσκολία διακυβέρνησης της χώρας) έχει πολλούς γονείς. Και την λεγόμενη "λαική" δεξιά, σε πολύ μεγάλο βαθμό. Χρειάζεται:
  1. Αυτοκριτική, αυτοκριτική, αυτοκριτική. Έμπρακτη
  2. Αναγνώριση, ρεαλιστικά, ότι τώρα χωρίς συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα κυβερνηθει η χώρα. Άρα: Προέχει να ξεκαθαρίσει - ευρωπαικά η γραμμή αυτού του κόμματος. Για "καταστροφικό παιχνίδι" εναντίον του είναι πολύ αργά και είναι μεγάλο το ρίσκο.

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 13:30:18

  Αλήθεια, στη φάση εκείνη προβλήθηκαν ποτέ στο batinews γραπτά του κ. Δραγασάκη; Του κ. Παπαδημούλη; Του κ. Μηλιού ή άλλων ευρωπαιστών του ΣΥΝ με οικονομική σκέψη;
  Παρέλαση έκαναν τακτικά μόνον οι κ. Λαφαζάνης, Λαπαβίτσας και οι έτεροι Καππαδόκες της δραχμής.
  Προς απονομήν δικαιοσύνης το θυμίζω, όχι από χαιρεκακία για το αυτογκόλ.

 19. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/05/2012 13:46:54

  Θα έπαιρνα ποπ κορν και θα γέλαγα καθώς θα τον έβλεπα να μετράει τα 165 δις των καταθέσεων και να μην του βγαίνει η σούμα για την ...ανάπτυξη.

  Πέρα από την πλάκα προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο ή σε Κυβέρνηση συνεργασίας να επιμείνουν όλοι να γίνει ο κ Λαφαζάνης Υπουργός στο ΥΠΟΙΟ γιατί το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια: αν ένας ....οικονομολόγος πιστεύει ότι οι καταθέσεις είναι στα σεντούκια των Τραπεζών και ...τοκίζονται τότε δεν απορώ πλέον πως φτάσαμε έως εδώ: Αλογοσκούφης Παπακωνσταντίνου Βενιζέλος & ευελπιστώ Λαφαζάνης έτσι ώστε να μην τετραγωνίσουμε τον κύκλο αλλά να ...κυκλώσουμε το τετράγωνο.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 12/05/2012 13:58:54

   ...& μάλιστα θα έβαζα αναπληρωτή του τον κ Γλέζο: που θα έδινε δάνειο σε κάθε φτωχό 100 € που θα τα έπαιρνε αναγκαστικά από όποιον έχει εισόδημα πάνω από 20.000 €. Η αφετηρία: 1,666 € ακαθάριστα το μήνα θα έπρεπε να δίνεις δάνειο 100 €...

   Τώρα που το σκέφτομαι θα μοιράζεται η σούμα; γιατί δεν μπορείς να ζεις με 100 € το μήνα οπότε ...ζήτω ο δηλωθέν φτωχός....

   ΥΓ

   ...& τα δάνεια ενίοτε επιστρέφονται έντοκα...

   Τι νέοι λεωφόροι οικονομικής σκέψης ανοίγονται όσο μιλούν ...οι οικονομολόγοι...

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 13:58:38

  Μη ξεχνάμε τον κ. Παπαθανασίου, που "έβγαλε στον αέρα" Μάρτη του 2009 το jumbo ...τριετές (παρακαλώ) ομόλογο.
  Τον αδικούμε και είναι τρισμέγιστος.

 21. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 14:07:45

  Χε χε: Ο ένας μάλλον πίστευε ότι δεν υπάρχουν κύκλοι Κοντράτιεφ/Σουμπέτερ αλλά η οικονομία είναι μονίμως ανοδική (Alogo).
  Ο άλλος, είπαμε, όποιον πάρει ο χάρος (Παπαθάνας).
  Ο τρίτος (Παπάκ) πίστεψε κάποια στιγμή μάλλον, ότι ο διάσημος δημοσκόπος Μερκοζύ ήταν ...μερκαντιλιστής οικονομολόγος.
  Ο τέταρτος (Μπέννυ) πήγε να επαναδιαπραγματευτεί ...μονος (χωρίς τον Μάνο).
  Άς έλθει και ο πέμπτος (Λάφ, εδώ), που νομίζει ότι οι τράπεζες κρατούν τις καταθέσεις ως ρευστό στα χρηματοκιβώτια (έ όχι σε σεντούκια, το χοντρύναμε).
  Καημένε Άνταμ Σμίθ, φτωχέ Ρικάρντο, δυστυχε Κάρολε Μάρξ και Κέυνς που κάνεις στο μνήμα τούμπες από τα γέλια, όταν εσείς τρώγατε βελανίδια, οι δικοί μας εγκέφαλοι έχτιζαν οικονομικούς Παρθενώνες !

 22. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/05/2012 14:08:28

  ...δεν μου έβγαινε το ...τετράγωνο.
  Το πρόβλημα με όλους αυτούς είναι ότι έχουν τετράγωνο μυαλό και σκαλώνουν οι γωνίες στις στροφές οπότε....

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ Ο Ιθαγενής 12/05/2012 14:29:35

   Πεντάγωνο βγήκε τελικά αγαπητέ, και μάλιστα αστεροειδές. Όπως λένε, η "πεντάλφα των σατανιστών", χε χε.
   Ελπίζω να μη βάζω ιδέες στα χρυσά αυγά για έκτη γωνία, για "σκιώδη υπουργό" οικονομικών τον περίφημο "Καιάφα".

   "Καιάδα", σορρυ.

   Έ ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται επειγόντως !!!

 23. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 14:10:15

  Σεβαστός ο Μανώλης, παρ' όλα αυτά, αλλά άς μη τον βάλουμε κι αυτόν στο κάδρο μαζί με τους πραματευτάδες.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Θείος 12/05/2012 14:15:57

   Ναι σεβαστός.
   Αλλά ο πίνακας είναι η σύνθεση των πινελιών
   & αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως σκέφτονται και τι συζητούν...

 24. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 12/05/2012 14:29:52

  αντικειμενικα αυτα που λεει για την ευροζωνη ειναι αληθεια. ολο αυτο το μορφωμα που αποκαλειται ευροζωνη ευννοει ΜΟΝΟ την γερμανια και κανενα αλλο κρατος. γιαυτο και η γερμανια με λυσσα προσπαθει να το κρατησει. η γερμανια γνωριζει οτι αν φυγει η ελλαδα απο την ευροζωνη μπορει να ακολουθησουν και 5-6 ακομα και να παει για βρουβες αυτη η ενωση. κανεις δεν γνωριζει ποιο το μελλον της ενωσης. μαλλον δεν ειναι καλο. εκαναν ενα χρονο να αποφασισουν μετρα αντιμετωπισης της κρισης και ηταν ολα λαθος. ειναι αμετανοητοι δεν εχουν καθολου αξιες δεν τηρουν τις συνθηκες ουτε και τα νομικα πλαισια . αν ειχαν ιχνος τσιπας δεν θα φεροταν σε μια απο τις χωρες του ευρω οπως η ελλαδα με αυτον τον τροπο. σαν ζητιανο. θα τον βοηθουσαν οπως προβλεπει η συνθηκη της λισαβονα. για μενα δεν εχει καμια σημασια ποιος θα ειναι υπουργος οικονομικων στην ελλαδα απο την στιγμη που βρισκεται ο ραιχενμπαχ και αλλες τρεις επιτροπιες μονιμα στην χωρα. μια μαλιστα ειναι στην τραπεζα της ελλαδας.
  και μια παρατηρηση. στην δραχμη δεν θα μας γυρισει κανενας λαφαζανης η κανενας συριζα. στην δραχμη η σε μαλακο ευρω (με αξια χαρτοπετσας σε σχεση με το πραγματικο ευρω αν τελικα επιβιωσει το ευρω) θα μας γυρισει ηΕΕ οταν δεν θα εχει τιποτε να κερδισει απο εμας. για αυτο μας εχει μεσα. για αισχροκερδια σε βαρος μας. για τιποτε αλλο.

 25. Nik avatar
  Nik 12/05/2012 14:51:05

  De Soto, οικονομολόγος που ανέδειξε τον γραφειοκρατικό δείκτη που αντανακλάται και στην διαφορά ΑΕΠ. Διαβάστε τον.

  Θέλετε έξοδο από την κρίση; Απλοποιήστε την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Κάντε ένα απλό και προβλέψιμο φορολογικό σύστημα. Τα απλά λείπουν. Από περίπλοκα μπουχτίσαμε.

 26. man8os avatar
  man8os 12/05/2012 14:53:00

  Υπαρχουν ανθρωποι που τον πιστευουν....
  Μιλαμε για ποιοτητα δημοκρατιας...
  Εαν αυτοι επικρατησουν παμε ολοι χαμενοι.

  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΥΣ!

  Θελουν να μικρυνουν τη χωρα, να αλλοιωσουν το εκλογικο σωμα, να καταστρεψουν τις ζωες μας, να μας στερησουν την ελευθερια μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.