#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/05/2008 00:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα γίνει με τους εξοπλισμούς

Επειδή όπως θα έχετε ίσως αντιληφθεί διαβάζοντας εφημερίδες ότι ο πόλεμος των μεσαζόντων για τους εξοπλισμούς άρχισε, αποκαλύπτουμε ποιες πληροφορίες συγκεντρώσαμε εμείς, για να είσαστε καλά ενημερωμένοι, σύμφωνα μετα σημερινά δεδομένα, τουλάχιστον:

Πρώτον
, είναι λάθος η εκτίμηση ότι οι Γερμανοί «πήραν τον ΟΤΕ» και άρα ο Καραμανλής «ξεμπέρδεψε» μαζί τους. Οι Γερμανοί μάλλον θεωρούν ότι μας έκαναν και… χάρη από πάνω και συνεπώς η αγορά των Eurofighter παίζει. Πόσα; Όχι πολλά πάντως.

Δεύτερον
, για να τηρηθούν και οι ισορροπίες, οριστική απόφαση δεν θα ληφθεί πριν από την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί στην Ελλάδα, μετά ή άνευ Κάρλας. Όταν θα αποχωρήσει θα έχει πάρει σίγουρα τις τέσσερις φρεγάτες, τον εκσυγχρονισμό των παλιών Mirage. Το Rafale μάλλον δεν παίζει παρόλο που το κουβάλησαν στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα σε έκθεση πολεμικού υλικού στο Βενιζέλος. Και ίσως γι αυτό ο αντιπρόσωπός τους είναι τελευταία λίγο «πεσμένος».

Τρίτον
, τα υπόλοιπα θα πάνε στους Αμερικανούς, οι οποίοι θεωρούν ήδη βέβαιη την αγορά περίπου αρκετών F-16 για την αναπλήρωση των απωλειών της Πολεμικής Αεροπορίας. Αργότερα, από το 2014, θα αγοραστεί και το μαχητικό νέας γενιάς JSF (μιλάνε για  60 αεροσκάφη).

Αυτά για τα βασικά προγράμματα. Για τα υπόλοιπα (αντιαεροπορικά, εκπαιδευτικά, η ηλεκτρονικό  πόλεμο, πυρομαχικά) γίνεται χαμός και όταν καταλήξουμε τι γίνεται θα σας ενημερώσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Basil avatar
  Basil 20/05/2008 08:38:17

  Οι Γάλλοι δεν έφεραν το Ραφαλ μόνο για την έκθεση στο Ελληνικό. 5 Ραφαλ έκαναν κοινές ασκήσεις με την ΠΑ στα πλαίσια της άσκησης Aegean Gust στις 12-16 Μαίου. Επίσης 2 F-18 super hornets πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις με Μ2000 στις 12 Μαίου. Κατά τα άλλα πηγές (αμυντικού τύπου) αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί δεν θέλουν την επιλογή του Eurofighter γιατί με αυτόν τον τρόπο μπαίνει και τρίτος παίκτης στην ΠΑ. Τώρα τι θα γίνει ??

 2. Nick avatar
  Nick 20/05/2008 10:31:31

  2014... να εύχονται να μην ακυρωθει το πρόγραμμα του F-35. Ήδη πάντως πολλά κράτη της κοινοπραξίας διαμαρτύρονται επειδή δεν θα πάρουν την ίδια έκδοση με των ΗΠΑ.

  Σε λίγο η τιμή ανα μονάδα (fly-away) μπορεί και να φτάσει λίγο χαμηλότερα του F-22 Raptor.

 3. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 20/05/2008 11:48:42

  Πέραν αυτού, η "αξία" (ιδιαιτερότηα) του JSF έχει να κάνει με την υπερβολική έμφαση στην σύντήρηση (χαρακτηριστικά στελθ). Εμείς είμαστε σε θέση να χρησιμοποιούμε ένα αεροσκάφος που μετά από ΚΑΘΕ πτήση θέλει "τρελή" συντήρηση για να μην χάσει αυτά τα χαρακτηριστικά, ή θα τα τυλίξουμε στη ζελατίνα για ώρα ανάγκης?

 4. Le canard avatar
  Le canard 20/05/2008 12:45:23

  Γιατί εμείς θα πάρουμε την ίδια έκδοση με τους Αμερικάνους στο F-35. Είναι σίγουρο πως όχι.

 5. Nick avatar
  Nick 20/05/2008 12:51:53

  Εδώ δεν θα τη πάρουν οι Βρετανοί, εμείς θα την πάρουμε?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.