12/03/2010 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα γίνει με τον αυτοδιοικητικό μισθοφορικό στρατό;

Είναι γνωστό σε όλους ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζει και βασιλεύει ένας αυτοδιοικούμενος μισθοφορικός στρατός, αποτελούμενος από τεράστιο αριθμό αντιδημάρχων, αντινομαρχών, γραμματέων και φαρισαίων.

Το ΠΑΣΟΚ που υποσχέθηκε νοικοκύρεμα και μείωση τη σπατάλης, που ζητάει από το λαό να κάνει θυσίες.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι:  πότε θα ασχοληθεί μ' αυτή τη σπατάλη των διπλόμισθων αυτοδιοικητικών; Πότε θα δώσει τέλος σ' αυτή την πρόκληση σε μια περίοδο μάλιστα που η οικονομία μας βρίσκεται λίγο πριν τη καταστροφή;

Κατά τη γνώμη μας από τον αυτοδιοικητικό μισθοφορικό στρατό πρέπει να ξεκινήσει δίνοντας το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να αλλάξει πολλά κακώς κείμενα. Επιτέλους ας μπει τέλος σ' αυτό το ανοσιούργημα.

Είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη, την ώρα που οι πολίτες υφίστανται οικονομικά μέτρα δυσβάσταχτα, να καταργηθεί το εξωπραγματικό αυτοδιοικητικό φαινόμενο. Δεν στέκει στη λογική δημόσιοι υπάλληλοι να μην πηγαίνουν στη δουλειά τους και να λαμβάνουν διπλό μισθό!...έναν από την υπηρεσία τους και έναν από τις Νομαρχίες και τους Δήμους. Όταν ζητούν τη ψήφο τη ζητούν για να προσφέρουν και όχι για να αυξάνουν τα μηνιαία εισοδήματα τους.

Ας αποφασίσει λοιπόν η κυβέρνηση να τους ξεβολέψει. Να δείτε για πότε θα αλλάξει και η αυτοδιοικητική ανθρωπογεωγραφία...  
 
Παν Παν

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 12/03/2010 09:55:50

  Πολλά ζητάς. Λεφτά υπάρχουν και πράσινη ανάπτυξη θα κάνουμε. Διαφθορά για τον ΓΑΠ είναι η κλασική δωροδοκία. Αυτά εδώ είναι κλασική πασοκική διάλυση του συστήματος. Για τα κρατήσουν όλα αυτά θέλουν λεφτά από τους Γερμανούς και εμεάς μας φταίνε μετά οι Γερμανοί. Γι' αυτό κι εγώ λέω: Ζήτω η Μέρκελ! Είναι η μόνη μας ελπίδα να πάμε μπροστά. Να μας αφήσει εντελώς μόνους μας. Κι ας χρεωκοπήσουμε. Είναι καλύτερα από το να τους δώσουμε τα κλειδιά του μαγαζιού. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα θελήσουν να τα πάρουν, ακόμη κι αν επιμένουμε να τους τα δώσουμε.

 2. donaE avatar
  donaE 12/03/2010 10:37:38

  Πολυ μεγαλο προβλημα.Ολη η διαφθορα της ελληνικης καθημερινοτητας εκει μαγειρευεται.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/03/2010 11:24:19

  Μιλάτε για την κεντρική κολώνα του σπιτιού Φάκτορες, για έναν από τους βασικούς πυλώνες του συστήματος ΠΑΣΟΚ.
  Τι περιμένετε να γίνει δλδ?

 4. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 12/03/2010 11:35:42

  Πότε επιτέλους θα σταματήσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι μισθοί των 2-2.5 χιλιάδων ευρώ το μήνα για 3-4 ώρες δουλειά (βλέπε καφέ) σε στρατιές αποφοίτων του δημοτικού;

  Μέχρι πότε πρέπει να πληρώνουμε εμείς το βίτσιο ή το συμφέρον του καθενός που θέλει να γίνει δήμαρχος και που διορίζει όποιον θέλει, όποτε θέλει, όπως θέλει και με ότι μισθό θέλει.

 5. Giannis76 avatar
  Giannis76 12/03/2010 11:36:57

  Σωστά τα λέτε!. Η Βιέννη των 1.5 εκατ. κατοίκων έχει δύο αντιδημάρχους.
  Ο Βόλος έχει πενταπλάσιους!!!

 6. fitsulas avatar
  fitsulas 12/03/2010 11:48:35

  Bussiness as usual...

 7. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 12/03/2010 12:47:24

  Ο Καλλικράτης υποτίθεται ότι αυτό κυρίως θα αντιμετωπίσει.
  Και μην βιαστεί να απαντήσει κανείς ότι δεν θα γίνει. Έτοιμος είναι.

 8. Eastrader avatar
  Eastrader 12/03/2010 12:53:26

  Ας πει και καποιος στον δημαρχο Περιστεριου για την κατασταση στην χωρα.Μετα το ταξιδι με τα ΚΑΠΗ στην Μοσχα τωρα ετοιμαζει ταξιδι στις Βρυξελλες.Υπαρχει λογικη σε αυτες τις κινησεις?

 9. πολίτης avatar
  πολίτης 12/03/2010 13:01:52

  Φίλε (Α)θανάση, μακάρι να είναι ο Καλλικράτης η λύση. Η αμφιβολία μου συνίσταται στο ότι η αυτοδιοίκηση δεν πέτυχε σε κανέναν τομέα: ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, όργια σπατάλης και διαφθοράς.Με τον Καλλικράτη θα είναι πιο λίγοι, αλλά πιο δυνατοί.

 10. xaroylhs avatar
  xaroylhs 12/03/2010 14:27:53

  πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κάθε αντιδήμαρχος ή πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου αμείβεται με τα λεγόμενα έξοδα παραστασης τα οποία είναι ανάλλογα με τα οικονομικά του Δήμου σε καμία περίπτωση όμως κάτω από 800 Ε καθαρά δηλαδή 1450 και βάλε και φορολογούνται αυτοτελώς.Φυσικά υπάρχουν και Δήμοι που το ποσό αυτό είναι 5 και 6 μπορεί και 10 φορές πάνω. Μέχρι εδώ καλά , ένας δημόσιος υπάλληλος πού κατέχει τέτοια αυτοδιοικητική θέση μπορεί να παίρνει μέχρι 6500 Ε ακαθάριστα μαζί με τον μισθό του , καλά λεφτά δηλαδή αυτό είναι το plafon αρεοπαγίτη με 29 χρόνια υπηρεσία.Είδατε τι λιτότητα και τι προσφορά κάνουν οι άνθρωποι αυτοί στην Τ.Α.Αν δεν με απατάει η μνήμη μου , ως πρός τον χρόνο , νομίζω στην Σητεία του Λασιθίου πρίν 8 χρόνια τέτοια θέση κατείχε ο εν ενεργεία προιστάμενος της τοπικής ΔΟΥ !!
  μετά μου λέτε γιατί πήγαμε έτσι!!!

  • xaroylhs avatar
   xaroylhs @ xaroylhs 12/03/2010 14:41:17

   τα ποσά που αναφέρω είναι σε μηνιαία βάση...

 11. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 12/03/2010 15:13:17

  Δε θα γίνει τίποτα. Από τότε που δημιουργήθηκε το ελληνικό κράτος απέκτησε θεσμούς που ακολουθούσαν τη δυτική τυπολογία αλλά λειτουργούσαν για την εξυπηρέτηση πελατειακών αναγκών. Καμία διοικητική μεταρρύθμιση δεν έπιασε γιατί όλες αγγίζουν μόνο την οργάνωση και όχι το περιεχόμενο της διοικητικής δομής, τους σκοπούς που αυτή εξυπηρετεί. Ακόμη και σχεδόν τρεις δεκαετίες μέσα στις Κοινότητες και την ΕΕ δε στάθηκαν αρκετά για να αλλάξει η νοοτροπία και η στοχοθεσία μιας δομής που εξυπηρετεί την πρόσβαση διάφορων συλλογικών υποκειμένων σε πόρους και εξουσία. Όπως ορθά επισήμανε ένας μελετητής του φαινομένου, οι δυσλειτουργίες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης δεν αντιμετωπίζονται επιτυχώς γιατί δεν είναι δυσλειτουργίες αλλά στρατηγικές. Ή όπως έλεγε ένας ιστορικός για όσα συνέβαιναν το 19ο αιώνα, που κατά κάποιο τρόπο συνεχίζονται και σήμερα, το ρουσφέτι δεν ήταν παθογένεια του συστήματος, ήταν το σύστημα. Η κουλτούρα της διοίκησης είναι βαθιά πελατειακή. Και δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή απλά αλλάζει η μορφή της. Όσο για το πώς μεταβάλλεται η κουλτούρα, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Έχω πει τη γνώμη μου σε άλλα σημεία.

 12. rasputin avatar
  rasputin 14/03/2010 10:03:49

  xaroylhs, εκτος απ΄τις νομιμες αμοιβες, εξοδα παραστασης κλπ. μην ξεχναμε και τα μαυρα (που ειναι και πολυ περισσοτερα)...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.