#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2013 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα γίνει με τα κτίρια της ΕΡΤ; Θα εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος;Η μεταβατική δημόσια τηλεόραση τελικά «στήθηκε». Προχθές μάλιστα εξέπεμψε και το πρώτο της δελτίο ειδήσεων. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ κατέθεσαν τις αιτήσεις τους και προσελήφθησαν στο μεταβατικό σχήμα της ΔΤ. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την οργάνωση και λειτουργία του τελικού σχήματος της δημόσιας τηλεόρασης, με την εποπτεία του Παντελή Καψή.

Όλα καλά, όλα ανθηρά θα έλεγε κάποιος. Το κλείσιμο της ΕΡΤ τώρα δικαιώνεται!

Αμ, δε! Δυστυχώς όπως σχεδόν σε κάθε τι στην χώρα μας, το όλον εγχείρημα έχει αφήσει και την ουρά του που δεν λέει να σταματήσει να «κουνιέται» κάτω από την μύτη της Πολιτείας. Το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη από τους πρώην εργαζομένους της πρώην δημόσιας εταιρείας. Οι καταληψίες εξακολουθούν να «βγάζουν» πρόγραμμα που μεταδίδεται όμως μονάχα(;) διαδικτυακά πλέον, την ώρα που τα κόμματα της αριστεράς υποθάλπουν την παρανομία εφαρμόζοντας (το ΚΚΕ) ή απειλώντας να εφαρμόσουν (ο ΣΥΡΙΖΑ) τιμωρία σε όσους εργαζομένους – μέλη τους έχουν κάνει αιτήσεις πρόσληψης στον νέο φορέα.

Η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και στην Θεσσαλονίκη. Το κτίριο της ΕΤ3, όπου μάλιστα έχει προγραμματιστεί να δώσει συνέντευξη (sic) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται εδώ και μήνες υπό κατάληψη. Είναι ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν με θράσος χιλίων πιθήκων πως θα «μποϋκοτάρουν» την μεταβατική αλλά και την τελική μορφή της δημόσιας τηλεόρασης. Είναι οι ίδιοι ακριβώς που έναν μήνα πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ την αποκαλούσαν φερέφωνο και προπαγανδιστικό όργανο της κυβέρνησης, ενώ αμέσως μετά το κλείσιμό του, το προπαγανδιστικό φερέφωνο της κυβέρνησης μετατράπηκε σε μια νύχτα σε βήμα δημοκρατικής έκφρασης του ελληνικού λαού!

Αλλά αυτά είναι γνωστά και προκάλεσαν θυμηδία στο εσωτερικό της χώρας και ανησυχία και σύγχυση στο εξωτερικό, κυρίως σε κράτη όπου η δημόσια τηλεόραση πραγματικά λειτουργεί και εκπληρώνει στο ακέραιο τον ρόλο της. Η κίνηση του άμεσου κλεισίματος της ΕΡΤ αποτελεί πια παρελθόν και η ιστορία θα αποφανθεί για την ορθότητά της. Η ουσία είναι πως το σχέδιο της αναμόρφωσης εκ θεμελίων της δημόσιας τηλεόρασης προχωρεί και σε μερικούς μήνες θα έχουμε την τελική της μορφή οπότε και θα κρίνουμε αν άξιζε όλον αυτόν τον ντόρο και κυρίως τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε στην κυβέρνηση συνεργασίας που έχασε εξ αυτής της αφορμής τον έναν εκ των τριών εταίρων της.

Εκείνο όμως που δεν μπορεί να γίνεται πλέον ανεκτό και αποτελεί όνειδος για μια ευνομούμενη Πολιτεία, είναι η συνεχιζόμενη ανωμαλία της παράνομης κατάληψης των κτιρίων της πρώην κρατικής εταιρείας. Τα κτίρια της πρώην ΕΡΤ, τα μηχανήματα εντός τους, ο τεχνολογικός εξοπλισμός και το πολύτιμο αρχείο της, δεν είναι περιουσία κανενός εργαζομένου, κανενός συνδικαλισταρά, κανενός σωματείου πρώην εργαζομένων. Είναι περιουσία και κτήμα του ελληνικού λαού, ο οποίος εκπροσωπείται νόμιμα από την κυβέρνησή του και ο οποίος φυσικά απαιτεί αυτή η παρανομία να λάβει ΑΜΕΣΩΣ ένα τέλος και οι ανόμως δρώντες εντός των κτιρίων του, χρησιμοποιούντες χωρίς έγκριση τα μηχανήματά του και διαχειριζόμενοι χωρίς καμιά εξουσιοδότηση το αρχείο του, να αποβληθούν πάραυτα και χωρίς καμία καθυστέρηση από την καταπατημένη περιουσία του.

Συμπερασματικά, το κλείσιμο της πρώην ΕΡΤ δεν θα δικαιωθεί παρά μονάχα την στιγμή που τα κτίρια, τα μηχανήματα και το αρχείο της θα περιέλθουν στην κατοχή του ιδιοκτήτη τους ελληνικού λαού, που τα έχει πληρώσει με το υστέρημά του. Τούτου δεδομένου, ο εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, δηλαδή η κυβέρνηση, δεν δύναται να παριστάνει έτι περαιτέρω την κουφή θεία από το χωριό και να επιτρέπει μια τόσο κραυγαλέα παρανομία να διαιωνίζεται. Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί τελικά παρά την όποια αδικαιολόγητη αργοπορία προς κάθε κατεύθυνση και με όποιο τίμημα. Η παντελώς αδικαιολόγητη κατάληψη των κτιρίων της πρώην ΕΡΤ, δεν μπορεί να παραμένει ανοικτή πληγή και ανεξόφλητο γραμμάτιο προς την λαϊκή κυριαρχία. Ούτε πρέπει να αφεθεί η παρανομία στην ΕΡΤ ως φρυκτωρία και φάρος, παράδειγμα  για οποιαδήποτε μεγαλύτερη, μαζικότερη και πιθανώς πιο επικίνδυνη παρανομία που μπορεί να σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον η παλαβή αριστερά αν δει πως ενώ πλησίασε πολύ στην βρύση της εξουσίας τελικά δυσκολεύεται να «πιεί» και το νερό της.

Akenaton    

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick63 avatar
  Nick63 07/09/2013 15:14:34

  Βρεθήκαμε στο δρόμο πριν δύο χρόνια, ύστερα από 12 χρόνια εργασίας στον ι.τ.
  Χωρίς αποζημίωση και δεδουλευμένα! Και φυσικά χωρίς προοπτική επαναπρόσληψης αλά ΕΡΤ.
  Εγώ, που πρέπει να κάνω κατάληψη;

  • GJ avatar
   GJ @ Nick63 07/09/2013 15:20:34

   Ααα κύριε εσεις ειστε παιδί ενος κατώτερου θεού, δεν έχετε διακιώματα μόνο υποχρεώσεις!!!

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ GJ 07/09/2013 21:57:23

    Ετσι, ο Ι. Τ ειναι αναλωσιμα κοιροδα, για να τρωνε και να πινουν στη υγεια τους οι ΕργατοΠατερες των ΔΕΚΟ κτλ..

  • 8atrela8w avatar
   8atrela8w @ Nick63 07/09/2013 19:30:00

   Όχι πάντως στον καναπέ σας.

  • leak avatar
   leak @ Nick63 08/09/2013 00:43:10

   Χωρίς εσένα μπορούμε. Χωρίς αδέσμευτη ενημέρωση όμως δεν αντέχει μια κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της κρίσης κοιτάμε τις προτεραιότητές μας. Και επειδή και οι πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ για μας το κάνουν, προτείνω να πληρώνουν και το ρεύμα μόνοι τους και ας μείνουν εκεί για πάντα να μας ενημερώνουν, δωρεάν φυσικά. Εξάλλου το 2020 θα επαναπροσληφθούν και αυτοί, επτά χρονάκια μείνανε.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Nick63 08/09/2013 13:47:39

   Έλα μου ντε!

 2. firiki2010 avatar
  firiki2010 07/09/2013 15:21:35

  Πες τα βρε Akenaton γιατί αυτή η καραμπινάτη παρανομία που σε οποιαδήποτε κανονική χώρα θα είχε λήξει εντός 24ωρών εδώ τείνει να γίνει καθεστώς. Καταλαβαίνω την προσπάθεια να πάμε "λάου-λάου" (εν μέρει και λόγω "τύψεων" για την μέσα σε μια μέρα κατάργηση) αλλά το όποιο λάθος χειρισμού (αν υπήρξε) δεν διορθώνεται με ένα ακόμα μεγαλύτερο λάθος. Και είμαι πραγματικά περίεργος σε τι κατάσταση θα παραληφθούν εγκαταστάσεις, μηχανήματα, αρχεία κλπ

  • ΠΑΛΛΗΞ avatar
   ΠΑΛΛΗΞ @ firiki2010 07/09/2013 22:52:05

   Πάντως εγώ νομίζω είναι ευκαιρία σήμερα το βράδυ την ώρα που οι συνδικαΛΗΣΤΕΣ έχουν μεταβεί στην Θεσσαλονίκη να πάει ο Δένδιας με 2 διμοιρίες των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο και να καθαρίσει σε λίγες ώρες μια και καλή, ίσως χρειάζονται έξυπνες τεχνικές ανταρτοπολέμου...

   • Μωβ ελέφαντας avatar
    Μωβ ελέφαντας @ ΠΑΛΛΗΞ 07/09/2013 23:22:26

    Αυτό που προτείνεις, αν ήταν έξυπνη ιδέα, λες να περίμενε εσένα ο Δένδιας να του το πείς; Προφανώς επικρατεί η ψυχραιμία και καλά κάνει.

    • akenaton avatar
     akenaton @ Μωβ ελέφαντας 08/09/2013 13:49:10

     Η πολλή η ψυχραιμία αρχίζει να μοιάζει με φοβία. Και όταν μια ευνομούμενη Πολιτεία αρχίζει να φοβάται να εφαρμόσει τον νόμο, τότε ουσιαστικά έχει πάψει εκ των πραγμάτων να είναι ευνομούμενη!

 3. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 07/09/2013 15:35:41

  Αποτελεί αίσχος που η κυβέρνηση ανέχεται αυτήν την κατάληψη. Πρέπει να συλληφθούν όλοι οι καταληψίες και οι αλληλέγγυοι μπαχαλάκηδες και να κινηθεί εναντίον τους το Δημόσιο με αγωγές για τις φθορές που θα εντοπισθούν και διαφυγόντα κέρδη. Να ξεμπλέξουν μετά μόνοι τους, ο καθένας χωριστά, με την ΔΟΥ τους (όπου θα καταλογισθούν τα πρόστιμα). Δεν ζούμε πια στις δεκαετία του '80 ή του '90 που ο κάθε πικραμένος έπαιρνε μία ντουντούκα και κατέλυε το κράτος.

  • Γιωργος Μακρης avatar
   Γιωργος Μακρης @ Μανώλης Πετράκης 07/09/2013 16:14:03

   και τι κρατος ε; ενα κρατος υπόδειγμα...που σεβεται τον πολίτη και ουτε τον ταλαιπωρεί ουτε τον δοκιμαζει καθημερινα...που λειτουργει αψογα, πανω απο ολα εντιμα και υποδειγματικα

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 07/09/2013 16:34:52

  Τα ΜΑΤ μπορούν να τακτοποιήσουν το θέμα εντός ολίγων ωρών. Κύριε Δένδια και Καψή;

  • GLAD avatar
   GLAD @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 07/09/2013 17:38:23

   Ναι , αλλά "no more heroes anymore".

 5. firiki2010 avatar
  firiki2010 07/09/2013 16:48:36

  Οι παθογένειες του κράτους δεν μπορεί να είναι άλλοθι για τις παρανομίες. Οπου υπάρχουν στραβά πρέπει να αντιμετωπίζονται .

  • Γιωργος Μακρης avatar
   Γιωργος Μακρης @ firiki2010 07/09/2013 17:49:25

   o ΕΟΠΥΥ μου χρωσταει πάρα πολλά λεφτά πολλούς μήνες, μέχρι να ακολουθήσει το κράτος τη νομιμότητα, εγω θα στηρίζω τους "καταληψίες" της ΕΡΤ. Πρώτα το κράτος οφείλει να είναι εντάξει απέναντι στους πολίτες της χώρας. Ανοχή τέλος...

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Γιωργος Μακρης 07/09/2013 21:13:15

    Στηρίζοντας τους καταληψίες της ΕΡΤ εμμέσως δυσκολεύεται το λράτος να σας καταβάλει τις οφειλές του που παρα πολύ κακώς έχει προς εσάς.
    Αυτό το "πρώτα το κράτος" είναι το ποασίγνωστο και βολικότατο άλλοθι...

    • Γιωργος Μακρης avatar
     Γιωργος Μακρης @ firiki2010 07/09/2013 22:54:49

     δεν το λέω για άλλοθι, κουράστηκα, ειμαι απο τους πλέον συνεπεις, κοβω αποδειξεις κανονικοτατα γιατι δεν μπορω να κανω αλλιως λογω της φυσης της δουλειας μου, πληρωνω τους φορους μου επίσης κανονικοτατα και όλα οσα προκύπτουν (βλ. χαράτσια, πετρέλαιο κτο), αλλά δεν εχω ανταποδοτικότητα σε όλα αυτά...και προφανώς δεν φταιει η ΕΡΤ, αυτοι που για παράδειγμα κατεστρεψαν τα ταμεία γιατ'ι δεν τιμωρήθηκαν;;; μελετη που διαβασα προσφατα ελεγε πως η ερτ με τον τροπο που εκλεισε θα κοστίσει περισσοτερο, άρα ακόμα μια φορά τρύπα στο νερό....απλα κουράστηκα κανένα αλλοθι

 6. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 07/09/2013 17:24:30

  Η υπαρχουσα κατασταση στην ΕΡΤ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ....Βλεπει ο κοσμακης και δωρεαν συναυλιες στον προαυλιο χωρο απο τους προοδευτικους.....καλλιτεχνες μας και μετα παει για υπνο. Αληθεια δεν εχω δει ακομη τον Γ. Νταλαρα..........

  • ΒγάλτΕΡΤα πέρα μόνοι σας avatar
   ΒγάλτΕΡΤα πέρα μόνοι σας @ Σαρακατσανος 07/09/2013 20:02:28

   Είναι πολύ αριστερός ο Γιώργος και δεν τον αντέχει το φιλοθεάμον κοινό.

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ Σαρακατσανος 08/09/2013 01:28:44

   Γιατί να πάει ο Νταλάρας; Πρώτον είναι τσάμπα οι συναυλίες και δεύτερον, λες να θέλει να φάει πάλι καμιά καρέκλα στο κεφάλι; Ο Γιώργος είναι "αριστερός" στο καβάλο και "δεξιός" στην τσέπη. Έτσι δεν είναι κε Αλαβάνο μας;

  • ES avatar
   ES @ Σαρακατσανος 10/09/2013 14:51:36

   Γιατί ποιον ή ποιαν πρωτοκλασσάτη/τους είδες?? Δεν τα βάζεις και εύκολα με την όποια εξουσία. Ο Νταλάρας πάντως τραγούδησε με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στο μεστό Ηρώδειο και δεν του πετάξανε ούτε μαξιλαράκια, ούτε μπουκάλια με νερό. Ε, ας μάθουμε κάποτε να σεβόμαστε, έστω κι αν διαφωνούμε μαζί τους, αυτούς που προσέφεραν στον πολιτισμό αυτής της χώρας. Α, και να ρωτήσω, άν εσύ ήσουν Νταλάρας και διέγραφες μια παρόμοια πορεία, φαντάζομαι πως σίγουρα δεν θα δεχόσουνα υψηλή αμοιβή. Α, και να ρωτήσω πώς ξέρεις εσύ ποιους βοηθάει ο Νταλάρας? Α, και να προσθέσω, πού είναι γραμμένο πως αν είσαι αριστερών φρονήμάτων δεν επιτρέπεται να έχεις υψηλές αποδοχές, εφ' όσον βέβαια τις αξίζεις. ΕΛΕΟΣ

 7. someone avatar
  someone 07/09/2013 20:24:45

  τελικα ολοι σας βλεπετε ΕΡΤ

  • akenaton avatar
   akenaton @ someone 08/09/2013 13:49:42

   Μπα!

  • ES avatar
   ES @ someone 10/09/2013 12:49:23

   ΝΑΙ, και περιμένω την κυβέρνηση να υπακούσει στην απόφαση του ΣτΕ, να αναδιοργανώσει την ΕΡΤ χωρίς να ρίξει μαύρο. Αλλωστε ελέχθη και στο Ευρωκοινοβούλιο, "η τρίμηνη λειτουργία με αυτοδιαχείριση δεν σας αποδεικνύει πως έχετε το κατάλληλο ανθρώπινο υλικό για να την αναδιοργανώσετε όπως πρέπει?".

 8. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 07/09/2013 20:25:08

  "...Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ κατέθεσαν τις αιτήσεις τους και προσελήφθησαν..."

  Xωρίς σχόλια...

 9. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 08/09/2013 01:29:47

  Για 2 μήνες όμως... Εγώ θέλω να δω αν η ΔΤ θα λειτουργήσει τελικά με 1000 άτομα όπως λέγανε ή πολλοί περισσότερους! (Ρητορική η ερώτηση).

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 08/09/2013 14:49:03

  Ηλίας Ψινάκης: *Ποιά άλουστη στην ΕΡΤ έκοψε τον δικό μου για τη Γιουροβίζιον;*

 11. Tassos avatar
  Tassos 08/09/2013 21:04:54

  Κόψτε τους το νερό στις τουαλέετες και έχουν φύγει σε 5 ώρες

 12. Πάνος avatar
  Πάνος 09/09/2013 11:09:07

  Όλες οι καταλήψεις είναι παράνομες εκ της φύσης τους, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε akenaton και λέμε ότι θέλουμε:
  - πόσο δημοκρατική είναι μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σαν αυτή με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ; (εμένα μου μοιάζει με "Αποφασίζομεν και διατάσομεν" της Χούντας)
  - ποιος είπε ότι η κυβέρνηση εκφράζει τον ελληνικό λαό, όταν δεν υπάρχει η απλή αναλογική; (δεν βάζω μέσα την αποχή και τα όποια άλλα "ευτράπελα" επιτρέπονται...)
  - τελικά, εφαρμόζεται το Σύνταγμα σε αυτή τη χώρα;

  Για να μην λέμε λοιπόν ό,τι θέλουμε...

  • ES avatar
   ES @ Πάνος 10/09/2013 12:51:29

   Συμφωνώ με τον Πάνο.

 13. Γεωργία Βασιλειάδου avatar
  Γεωργία Βασιλειάδου 10/09/2013 15:01:21

  Δεν μας ενοχλεί η ...αμοιβή των Νταλαράδων μουσιέ. Μας ενοχλεί η υποκρισία και το ...ήθος τους (το γνωστό σε όλους).

  • ES avatar
   ES @ Γεωργία Βασιλειάδου 10/09/2013 17:13:32

   Κατ' αρχήν δεν είμαι "μουσιε" αλλά "μαδάμ". Το.... ήθος και η .... υποκρισία που επικαλείσθε, εμένα δεν μου είναι γνωστή. Άλλωστε για να κρίνω και να καταδικάσω το... ήθος και την... υποκρισία των άλλων, πρώτα πρέπει να είμαι σίγουρη για μένα την ίδια. Εσείς φαίνεται πως είστε. Κι επειδή, αγαπώντας την ελληνική μουσική, τον έχω παρακολουθήσει από το πρώτο τραγούδι που είπε, τόσο αυτός όσο και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες (Νταλαράδες)... κατά την ελληνικότατη έκφρασή σας, διέτρεξαν μαραθώνιο χωρίς υποχωρήσεις και υποκύψεις. Ένα στοιχείο που με πείθει πως είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ημών.... είναι ο αξεπέραστος φθόνος για ό,τι δεν φθανουμε. Περαστικά μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.