#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/06/2013 20:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα γίνει μετά το κλείσιμο της ΕΡΤΣύμφωνα με non paper της κυβέρνησης δίνονται οι εξής απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται με το κλείσιμο της ΕΡΤ:

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους:

Θα απολυθούν όλοι και θα αποζημιωθούν κανονικά.

Τι θα γίνει με τις συμβάσεις και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ

Όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο ΥπΟικ. Που νομικώς και για όσο διάστημα χρειαστεί θα είναι η διάδοχη κατάσταση. Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη λειτουργία της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, αγώνες ή μεγάλα γεγονότα που έχει τα δικαιώματα  μετάδοσης η ΕΡΤ, θα εκχωρούνται με διαφανή τρόπο, και με τίμημα υπέρ του δημοσίου, σε ιδιωτικούς σταθμούς

Πως θα καλύπτονται οι δραστηριότητες των κομμάτων

Το κόστος κάλυψης αναλαμβάνει το Υπ.Οικ., όπου θα παρέχει στα κόμματα τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού συνεργείου. Η προώθηση της δραστηριότητας θα γίνεται προσωρινά μέσω της Γεν. Γραμματείας Τύπου που διαθέτει αυτόνομη οπτική ίνα ή με όποιον άλλον τρόπο επιλέξουν τα κόμματα.

Πότε θα ξανανοίξει η νέα δημόσια Τηλεόραση

Το συντομότερο δυνατό. Η νέα τηλεόραση  θα είναι απολύτως έτοιμη για τις υποχρεώσεις της ενόψει της ελληνικής Προεδρίας

Η ΕΡΤ δεν κλείνει  υπό καμία πίεση για απολύσεις.

Όχι! Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Είναι απόφαση υψηλού συμβολισμού,  και εκσυγχρονισμού του δημοσίου. Όμως, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ ως προς την μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην διακινδυνευτεί η ομαλή διεξαγωγή τους.

Οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι, για την απόφαση της κυβέρνησης

Γιατί ο εκσυγχρονισμός και οι απολύσεις δεν έγιναν εν λειτουργία

Όσες φορές και αν επιχειρήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση ή εκσυγχρονισμός, η συνδικαλιστική αντίσταση των εργαζομένων δεν επέτρεψε οποιαδήποτε αλλαγή.

Επίσης, οι συνδικαλιστές, ποτέ δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε απόλυση, έστω και υπεράριθμων εργαζομένων, ή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών. Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως. Ούτε γνωρίζει ότι διαθέτει 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που όμως εκπέμπουν το ίδιο πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας. Ούτε γνωρίζει ότι συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες! Ούτε γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν διαθέτει εμπορικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην αντλεί διαφήμιση από την Αγορά, ακόμα και σε μεγάλα γεγονότα που συγκεντρώνουν υψηλότατη τηλεθέαση.

Παραδείγματα:

Εδώ και μήνες, οι δημοσιογράφοι απεργούν, ζητώντας την πρόσληψη και άλλων 150 συμβασιούχων δημοσιογράφων, ενώ ήδη στην ΕΡΤ  εργάζονταν περί τους 700 δημοσιογράφους!
Ποτέ οι συνδικαλιστές δεν δέχονταν να χάσουν τα προνόμιά τους. Για παράδειγμα, ποτέ δεν δέχτηκαν:

Να υλοποιηθούν σχέδια εκσυγχρονισμού, που προέβλεπαν π.χ. τη λειτουργία ενός λογιστηρίου αντί για 6!!!
Να αρνούνται εδώ και 8 χρόνια την καταγραφή των παγίων (της περιουσίας) δηλαδή της εταιρίας και κανείς να μην γνωρίζει τι πραγματικά ανήκει στον ελληνικό λαό, και τι έχει ήδη, λεηλατηθεί…
Να μειωθεί για παράδειγμα το κόστος των ταξιδιών, που χωρίς έλεγχο και προγραμματισμό υπερβαίνει τα 2.500.000 εκ. ετησίως
Να ελεγχθούν οι αδιανόητες σπατάλες και τα προνόμια εργαζομένων. Για παράδειγμα,  το κόστος για κινητά τηλέφωνα μόνον στην ΕΡΤ3, υπερβαίνει τις 330.000 Ε  ετησίως, όταν 422 εργαζόμενοι χρησιμοποιούν 490 συνδέσεις!
Να αλλάξει τίποτα στη δομή και την διάρθρωση. Για παράδειγμα λειτουργούν 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, με διαφορετικό προσωπικό (συνολικά 310 εργαζόμενοι), ενώ οι περισσότεροι εκπέμπουν 20 ώρες το 24ωρο, το ίδιο κοινό πρόγραμμα.
Να λειτουργεί, όπως σε κάθε εταιρία, τμήμα συμβάσεων, με αποτέλεσμα να μην διατηρούνται καν οι συμβάσεις της εταιρίας.
Να καταγράφεται η παρουσία των εργαζομένων  με ηλεκτρονικό τρόπο. Αποτέλεσμα να υπάρχουν άφαντοι δημοσιογράφοι που πληρώνονται (λαμβάνοντας και υπερωρίες) χωρίς να έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Όλοι δε, οι δημοσιογράφοι (και οι 700)  ακόμα και οι ανταποκριτές του εξωτερικού, έχουν μετατραπεί σε «εσωτερικούς συντάκτες», 6ωρης απασχόλησης,  αυξάνοντας όμως υπερβολικά το κόστος των υπερωριών.Γιατί  κλείνει η ΕΡΤ και όχι κάποιος άλλος άχρηστος Οργανισμός

Αυτή η απόφαση που λαμβάνεται σήμερα έχει μεγάλο ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα.

--Ό,τι ξεπερασμένο, φθαρμένο και αναχρονιστικό, παραμερίζεται.

Στη θέση του θα μπει το σύγχρονο, το λειτουργικό, το ανταγωνιστικό.

--Ό,τι είχε ταυτιστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού με κομματικά φέουδα και αγκυλώσεις δεκαετιών, ανήκει πια στο παρελθόν.

Στη θέση του θα μπει ό,τι εξυπηρετεί τη διαφάνεια της Δημοκρατίας, την αισθητική της Ελλάδας, το δημόσιο συμφέρον. Ένα ακόμα «ταμπού» σπάει.

Δεν μπορούμε, την ώρα που οι Έλληνες κάνουν τέτοιες θυσίες, να διατηρούνται γύρω τους άθικτα, σύμβολα της ασύδοτης σπατάλης, της σκανδαλώδους αδιαφάνειας, του αναχρονιστικού κομματισμού.
Στην ΕΡΤ απασχολούνται 3000 εργαζόμενοι, την ώρα που απαιτούνται λιγότεροι από το 1/3.
Στην ΕΡΤ, ούτε ένας από τους εργαζόμενους δεν έχει προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με επιλογές της εκάστοτε διοίκησης, που επιλέγετο από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΡΤ είναι πολλές. Ήδη βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, και ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος από το 2000 μέχρι σήμερα.
Το κόστος λειτουργίας της ανέρχεται σε  230 εκ. με μέσο όρο τηλεθέασης 4%, ενώ αντίστοιχα το κόστος άλλων ιδιωτικών καναλιών με 10% τηλεθέαση δεν ξεπερνά τα 30 εκ.
Στην ΕΡΤ εργάζονται περίπου 700 δημοσιογράφοι, και ενώ θα περίμενε κανείς το δελτίο ειδήσεών της να είναι το κορυφαίο, έχει λιγότερο από 4% τηλεθέαση. Αντίστοιχα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, απασχολούν (για παράδειγμα 150 δημοσιογράφους) απολαμβάνοντας 10πλάσια τηλεθέαση.

Σε τι θα διαφέρει η καινούργια δημόσια τηλεόραση σε σχέση με την ΕΡΤ που κλείνει

 

Θα απασχολείται όσο προσωπικό χρειάζεται και πάντως πολύ λιγότερο από το σημερινό, όπου θα αξιολογείται διαρκώς για την αποδοτικότητά του.
Το πλαίσιο λειτουργίας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε κυβερνητική ή κομματική παρέμβαση στη στελέχωση και στη λειτουργία του.
Ο νέος οργανισμός που θα δημιουργηθεί δεν θα λογοδοτεί στα κόμματα, αλλά σε ανεξάρτητη υπερκομματική αρχή καταξιωμένων ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία σε Μέσα Ενημέρωσης
Πρότυπο του νέου οργανισμού θα είναι το μοντέλο μεγάλων ξένων δικτύων, όπως του βρετανικού BBC,  της Ιταλικής RAI και της Γερμανικής ΖDF
Όλα αυτά διασφαλίζονται με την κατάθεση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία του νέου σύγχρονου Οργανισμού που θα γίνει άμεσα.

 

 

Για όσους απολυθούν και δεν επιλεγούν για τη νέα δημόσια τηλεόραση

 

Για τις θέσεις των σημερινών υπεραρίθμων, θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού σε εντατικές, νοσοκομεία, εφορίες, ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει πραγματικές ανάγκες.

 

Το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ που πληρώνουν για την ΕΡΤ οι Έλληνες δεν θα συνεχίσει να υφίσταται όσο αυτή είναι κλειστή

 

Όχι! Είναι προφανές ότι από αύριο οι Έλληνες σταματούν να πληρώνουν το τέλος με το οποίο επιβαρύνονταν επί δεκαετίες. Και μετά τη δημιουργία του νέου Οργανισμού θα επιβαρύνονται με πολύ μικρότερο τέλος. Σε κάθε περίπτωση το ετήσιο όφελος για τον Έλληνα πολίτη, μετά τη λειτουργία του νέας σύγχρονης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα είναι 100 εκατομμύρια

 

Θεία Λειτουργία

Υπάρχει μέριμνα για τους χιλιάδες  ανήμπορους και ηλικιωμένους και όσους πιστούς θέλουν, να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία  από το κανάλι της Βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dima avatar
  dima 11/06/2013 20:14:02

  ο Κεδικογλου θα ξανακανει το '' Μπραβο Ρούλα'' στη νεα ΕΡΤ?

  • db avatar
   db @ dima 11/06/2013 21:04:46

   Αν ειναι απαιτηση της τροικα μπορει. Διαφορετικα δεν βλεπω τον λογο, οσο και αν αυτο θα εκανε πιο ανταγωνιστικη την δημοσια τηλεοραση, ειναι κριμα να χαθει ενα τετοιο πολιτικο κεφαλαιο

  • yellow avatar
   yellow @ dima 12/06/2013 09:54:54

   Σε αυτό μπορεί να πετύχει ... για μπίζνες δεν κάνει ....

  • Η Αλίκη στα θαύματα avatar
   Η Αλίκη στα θαύματα @ dima 12/06/2013 14:26:42

   Σημασία έχει να ξεκινήσει εκ νέου «Η στιγμή της αλήθειας» με τη Ευγενία Μανωλίδου-Μπουμπούκου, για να ικανοποιηθεί κι ο Άδωνης!!
   Τότε μονάχα θα δικαιωθεί ο αγώνας.

 2. Padron avatar
  Padron 11/06/2013 20:37:36

  "Η ΕΡΤ δεν κλείνει υπό καμία πίεση για απολύσεις.

  Όχι! Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Είναι απόφαση υψηλού συμβολισμού, και εκσυγχρονισμού του δημοσίου. Όμως, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ ως προς την μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην διακινδυνευτεί η ομαλή διεξαγωγή τους."

  Και τότε γιατί η πρόσληψη με πενταετή σύμβαση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου;;
  Ομολογία απιστίας κατά του Δημοσίου....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Padron 11/06/2013 21:50:48

   Αφού κλέινει η ΕΡΤ, τελειώνει η σύμβαση. Που το πρόβλημα; Ή δεν ξέρεις από νόμους;

   • αιρετικός avatar
    αιρετικός @ Γεώργιος Τ. 11/06/2013 22:28:00

    Υπάρχει και η αποζημίωση λόγω πρόωρης λήξης...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ αιρετικός 12/06/2013 17:08:23

     Όλοι οι εργαζόμενοι θα πάρουν αποζημίωση. Το ποσό είναι το θέμα.

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 11/06/2013 20:48:41

  Δεν το χειρίστηκαν καθόλου καλά το θέμα. Και θα έχει αντίκτυπο.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Νίκος Αργεάδης 11/06/2013 22:11:18

   ''Crazy times, crazy solutions''Tom Peters

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/06/2013 20:50:08

  Δεν θα τελειώσει έτσι εύκολα. Φυγή στο άγνωστο είναι, μετά την εμπ(δια)πλοκή στην ΔΕΠΑ.
  Ψάξτε καλού κακού τους σημερινούς χρηματοδότες ιδιωτικών ΜΜΕ και τι σχέση έχουν με μεσάζοντες στις εισαγωγές ενέργειας.
  Ενδιαφέρον θέμα για ακομμάτιστους ρεπόρτερς.

  • new.fe avatar
   new.fe @ Uncle Stgm 11/06/2013 22:32:03

   ++

  • Tasos avatar
   Tasos @ Uncle Stgm 11/06/2013 22:51:14

   Είναι να απορείς όμως με το πόσο άγαρμπα γίνεται μια τέτοια κίνηση ασχέτως του αν στέκει νομικά ή πολιτικά, τη στιγμή που ξέρουμε τις παραμέτρους και της κοινωνίας και τις τρικομματικές. Βγαίνει γενικά μια ατμόσφαιρα σαν αυτόν που υπολόγιζε πολύ σε κάτι συγκεκριμένο για να δείξει έργο και πρόοδο, του στραβώνει η δουλειά και μετά επιχειρεί κάτι που μοιάζει με ηρωϊκή έξοδο ή κόντρα εκβιασμό στους εκβιαστές (?)

 5. drider avatar
  drider 11/06/2013 20:57:37

  Μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε... The revolution will not be televised

 6. Νεράκι avatar
  Νεράκι 11/06/2013 20:57:46

  ΤΕΣΤ: ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΕΔΩ;

  «Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Η συρρίκνωση και απαξίωσή της είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί»
  Ο ... βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας

  Ανέφερε, επίσης, ότι δεν κατανοεί το όφελος από το κλείσιμο της ΕΤ1 , από την κατάργηση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων και κυρίως δεν καταλαβαίνει τη λογική του κλεισίματος των συχνοτήτων ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταπάτησής τους από ξένα τηλεοπτικά κανάλια.

  Όπως τόνισε κλείνουν συχνότητες, απολύονται εργαζόμενοι και απαξιώνεται η δημόσια περιουσία τη στιγμή που θα μπορούσε το υπάρχον δυναμικό να αξιοποιηθεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για την ΕΡΤ, αλλά και για την ελληνική οικονομία.

  ΥΓ> Σουρεαλιστική, πολιτικά, η εποχή μας!

  • Tasos avatar
   Tasos @ Νεράκι 11/06/2013 21:34:43

   Εμ γι' αυτό ο σοφός πολιτικός άνδρας πριν ανοίξει το στοματάκι του πρέπει να διαβλέπει τα μελλούμενα.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Νεράκι 11/06/2013 23:41:10

   Άλλες εποχές ήταν τότε, αντιμνημονιακές.
   Τότε μας έφταιγαν τα μνημόνια, Τώρα τα αντιμνημόνια.
   ¨Ομως το κούφιο μας το κεφάλι είναι πάντα οκέυ.

  • new.fe avatar
   new.fe @ Νεράκι 11/06/2013 23:51:38

   Δεν ξερω ποιος τα ειπε αλλα σιγουρα ητανε λαικιστης.

   • Νεράκι avatar
    Νεράκι @ new.fe 12/06/2013 19:43:52

    Το παιδί για όλες τις δουλειές τής Κορομηλά Ρούλας,
    γιος του ΠΑΣΟΚτζή μπαμπά του και νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, φίλτατε.

 7. Argiris Liakos avatar
  Argiris Liakos 11/06/2013 21:00:53

  Αν δεν σπασεις αυγα ομελετα δεν γινεται.

  • Apostolos Vlahos avatar
   Apostolos Vlahos @ Argiris Liakos 11/06/2013 21:23:09

   Όπως και στην υπόλοιπη ελληνική κοινωνία έτσι και εδώ κλείνει ο μόνος νόμιμος και μένουν σε λειτουργία οι παράνομοι. "Αντιεξουσιαστές στην εξουσία" που έλεγε και ένας μεγάλος στοχαστής...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Apostolos Vlahos 11/06/2013 21:49:43

    Δεν κλείνει για να μείνει κλειστός. Κλείνει για να εκυγιανθεί επειδή οι συνδικαλιστές δε δέχονταν τίποτα. Και πήραν στο λαιμό τους τους υπόλοιπους με την ακαμψία τους. Αν και κάποιοι θα μπουν μέσω ασεπ σε άλλες υπηρεσίες.

    • αιρετικός avatar
     αιρετικός @ Γεώργιος Τ. 11/06/2013 22:06:40

     Αν οι συνδικαλιστές δεν δέχονται τίποτε, ξεσκέπασέ τους αλλά δεν το βλέπω...

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ αιρετικός 12/06/2013 17:11:04

      Ξεσκεπάστηκαν από μόνοι τους όταν έκαναν σαμποτάζ στην Κυβέρνηση κάνοντας απεργία όποτε υποδέχθηκε ξένο ηγέτη ο Σαμαράς ή τη μέρα που ήταν στην Κίνα. Και στις εσωτερικές εκλογές του σωματείου ο σύριζα θριάμβευσε από τους πρώην πασόκους που έμπαιναν από τα παράθυρα. Και ο λαός κοιμάται και τους υπερασπίζεται.

    • Apostolos Vlahos avatar
     Apostolos Vlahos @ Γεώργιος Τ. 11/06/2013 23:42:54

     @Γεώργιος Τ

     Αυτό δεν αλλάζει το ότι κλείνει. Εκτός και αν θες να μου πεις ότι τα παρανόμως εκπέμποντα κανάλια είναι υγιή. Μήπως και σε αυτά φταίνε οι "άκαμπτοι" συνδικαλιστές; Να τους αντιακαταστήσουμε με "εύκαμπτους"; Σαν αυτούς της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ας πούμε; Για να καταλάβω λίγο την ορολογία.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Apostolos Vlahos 12/06/2013 17:13:36

      Αφού θα ξανανοίξει και σύντομα με προσλήψεις μετά από ανοιχτό διαγωνισμό και θα πάρει αρκετούς από όσους έφυγαν, ως λαός δε ζημιωνόμαστε ως προς κάτι. Αντίθετα παίρνουν το μήνυμα κάποια καλομαθημένα κομματόσκυλα που χρησιμποποιούσαν την περιουσία που πληρώνουμε σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ για να παίζουν αυτοί κομματικά παιχνίδια. Τέλος λοιπόν οι ψευτοτσαμπουκάδες με τα δικά μας χρήματα από επαγγελματίες συνδικαλιστές!

     • Apostolos Vlahos avatar
      Apostolos Vlahos @ Γεώργιος Τ. 13/06/2013 20:41:45

      Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα γίνουν ρουσφετολογικές προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ. Όσο σίγουρος είμαι και για ανάπτυξη το 2013.

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ Argiris Liakos 11/06/2013 21:33:06

   Πράγματι.
   Αλλά δεν είναι απαραίτητο, σώνει και καλά, να φας ομελέτα.
   Μπορείς να φτιάξεις π.χ. μακαρονάδα ...

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ Argiris Liakos 11/06/2013 21:39:11

   Ή στραπατσάδα...

  • Hrthe_to_telos avatar
   Hrthe_to_telos @ Argiris Liakos 11/06/2013 21:57:01

   Και μια σαλατα μη σου πω!

  • Νεράκι avatar
   Νεράκι @ Argiris Liakos 11/06/2013 22:18:59

   @Αν δεν σπασεις αυγα ομελετα δεν γινεται

   Σωστά, αλλά αυτοί μπέρδεψαν τα αυγά με τα Rχ/, και "μας τα σπάσανε"!

   ΥΓ. ΕΚΛΟΓΕΣ άντε πόρτας...

 8. ΚΩΝ/ΝΟΣ avatar
  ΚΩΝ/ΝΟΣ 11/06/2013 21:59:05

  ...μεγάλες κουβέντες...χωρίς περιεχόμενο και χωρίς ΛΟΓΙΚΗ....

 9. someone avatar
  someone 11/06/2013 22:29:26

  ουφ ευτυχως θα γλυτωσουμε το χαρατσι της ΕΡΤ 4 ευρω το μηνα

 10. helios avatar
  helios 11/06/2013 22:31:06

  ''Θεία Λειτουργία

  Υπάρχει μέριμνα για τους χιλιάδες ανήμπορους και ηλικιωμένους και όσους πιστούς θέλουν, να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία από το κανάλι της Βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά.''


  Μα καλά και πάλι θα επιζήσει αυτό το κανάλι;
  Δεν χρειάζεται,ας παραμείνει το πολύ διαδικτυακό.

 11. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 11/06/2013 22:46:41

  O I.T αρκετα πληρωσε και πληρωνει. 700 δημοσιογραφοι μηπως ειναι πολλοι? Μηπως οι μισθοι ειδικα σημερα, ειναι προκλητικοι? Μηπως πρεπει να συγκρινουμε τους μισθους των Ιατρων στα Νοσοκομεια με αυτους των υπαλληλων της ΕΡΤ? Μηπως καποιοι προσλαμβανονται μεσω ΑΣΕΠ και κακοπληρωνονται ενω οι κομματικες προσληψεις εχουν τοσα προνομια? Μηπως το 1.5 εκ ανεργοι του Ιδιωτικου τομεα ακομα πληρωνουν τους 2.700 της ΕΡΤ και βλεπουν με δακρυα οτι ουτε οι σπουδες τους , ουτε οι ικανοτητες τους μπορουν να τους δωσουν ενα βασικο μεροκαματο? Μηπως καθυστερημενα η κυβερνηση κανει αυτο που επρεπε να γινει εδω και πολλα χρονια? Μηπως η ΕΡΤ ειναι μια νεα Ολυμπιακη με προνομιουχους υπαλληλους που εχει απαξιωθει πληρως αλλα προσπαθει να διατηρησει τα προνομια εις βαρος μιας ολοκληρης κοινωνιας ανεργων ? Σιγουρα ανθρωποι να χανουν την δουλεια τους δεν ειναι καλο. Αλλα θα μπορουσαν να ειναι πιο παραγωγικοι, λιγοτεροι σε αριθμο και αν μη τι αλλο οχι διορισμενοι πολιτικων.

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ Ρεαλιστης 11/06/2013 23:25:43

   τον ρολο της Ολυμπιακης παιζει η ΔΕΗ

 12. DebbyTant avatar
  DebbyTant 11/06/2013 23:09:12

  Σαλατα μαρουλακι

 13. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 11/06/2013 23:22:08

  συγνωμη αλλα αυτο το αρθρο μου θυμιζει κατι πανηγυρικους που εβγαζε η χουντα για να δικαιολογησει το πραξικοπημα.
  Δεν χρειαζοταν να κλεισει η ΕΡΤ. Ας` απολυονταν οι χαραμοφαηδες.
  Μονο μην δω ανταγωνισμο της Νεας ΕΡΤ με τα τσοντοκαναλα.
  Ας γινει η ΕΡΤ του 74-80. Δεν λεω π.χ (χαχα τι εννοω ) γιατι ζηταω πολλα.

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ ελλην-1821 11/06/2013 23:24:10

   π.χ δεν εννοω προ χουντας
   αλλος τι εννοω;

 14. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 11/06/2013 23:27:39

  Σαμαρα φερε ιδιωτες στην ενεργεια και τοτε θα σου πω μπραβο οπως τοτε που σε ψηφιζα επι ΠΟΛ.ΑΝ.

 15. Pel avatar
  Pel 12/06/2013 01:23:14

  Την λέξη μπούμερανγκ την έχουν ακούσει εκεί στο Μαξίμου;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Pel 12/06/2013 17:16:41

   Την ξέρει καλά ο Τσίπρας με τον Καμμένο που όποτε αποδεικνύουν το λαϊκισμό τους πέφτουν 1-2 μονάδες στην επόμενη δημοσκόπηση. Ο Σαμαράς αν ήθελε να μείνει 10 χρόνια υπήρχε τρόπος. Με δανεικά. Αυτός ήρθε για να νικήσει με την Ελλάδα ή να χάσει και μαζί του κι εμείς. Φαίνεται κάποιος αν έχει σκελετούς στη ντουλάπα. Ο Μπένι γιατί υπερασπίζεται αυτούς που διόριζε δεκαετίες τώρα το κόμμα του;

 16. a-r-i-s avatar
  a-r-i-s 12/06/2013 02:01:34

  "Η ΕΡΤ δεν κλείνει υπό καμία πίεση για απολύσεις.
  Όχι! Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό."
  Άρθρο 44 Συντάγματος
  1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. ...
  Νόμιμη η απόφαση της κυβέρνησης για την ΕΡΤ; Τι λέτε, όσοι είσαστε υπέρ της απόφασης αυτής;
  Το απόσπασμα από το non paper δεν το έβαλα γιατί έχει σχέση με τη νομιμότητα ή μη της απόφασης, αλλά γιατί καταδεικνύει την υποκρισία των κυβερνώντων.

 17. Vosnakis Ioannis avatar
  Vosnakis Ioannis 12/06/2013 04:53:29

  Vosnakis 0 αγραματος
  1978 προθ. Καραμανλης [ο παλιος]
  αντιπολ.Μητσοτακης [ο παλιος]
  αγανακτισμενος τηλεθεατης σπαι την τηλεοραση γιατι δεν αντεξε την αντικιμενικοτητα
  Ο Μητσοτακης επητιθεται στον Καραμανλη
  Τοτε ητανε ΕΙΡΤ
  για τους νεοτερους και για να μην ξεχνιομασται

 18. Apostolos Vlahos avatar
  Apostolos Vlahos 12/06/2013 12:53:38

  Το μόνο που καταφέρανε είναι να σκέφτονται όλοι στο Δημόσιο ότι "είμαστε οι επόμενοι". Πολυ χειρότερο από να τους είχε απολύσει όλους. Θα δείξει...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Apostolos Vlahos 12/06/2013 17:17:39

   Πολύ χειρότερο ε; Η υπερβολή στο αίμα μας...

   • Apostolos Vlahos avatar
    Apostolos Vlahos @ Γεώργιος Τ. 13/06/2013 20:42:40

    Το φως στο βάθος του τούνελ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.