#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/05/2008 12:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα έπρεπε να κάνει η πολιτική ηγεσία για τα δάνεια

Δεν θα ασχοληθώ με τη συζήτηση στη Βουλή για την υπερχρέωση των νοικοκυριών (της ελληνικής κοινωνίας δηλαδή) στις τράπεζες. Οι διαξιφισμοί Παπανδρέου – Καραμανλή είναι για το θεαθήναι, για να δείξουν ότι  ασχολούνται τάχα κι αυτοί με τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Και για να εμφανίσουν το ΓΑΠ ως σκληρό και αδυσώπητο αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τώρα που πήραν όλοι χαμπάρι τον δικομματισμό. Αντ΄ αυτών προτείνω να διαβάσετε τι προτείνει αναγνώστης από το εξωτερικό (έχουμε και τέτοιους και μάλιστα είναι το 10% από εμάς εδώ) για τα δάνεια:

Έχω βάλει ΝΟΒΑ και βλέπω στα κανάλια αργά τα βράδια να διαφημίζονται δάνεια με 6,75%, με 7,5% και άνω επιτόκιο !!!. Ειλικρινά σας μιλάω εάν γινόταν αυτό σε Γερμανία και Ισπανία που ζω θα τους είχαν σπάσει τα μαγαζιά!. Θα αρνούνταν τα κανάλια να παίξουν τέτοια διαφήμιση! Στη Γερμανία από παλιά και τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στην Ισπανία βγήκε νόμος ο οποίος ρητά και κατηγορηματικά υποχρεώνει τις τράπεζες να δίνουν πιστωτικές με όριο που να μην υπερβαίνει το μισό του μισθού σου. Δηλαδή εάν παίρνεις π.χ. 1.200 Ευρώ μισθό, μπορείς να χρεώσεις την κάρτα μόνο έως 600 Ευρώ και ούτε σέντσι παραπάνω! Έτσι μόλις σου μπει ο μισθός σου κρατούνε τα 600 αλλά σου μένουν τα 600 του μισθού και έχεις και αέρα άλλα 600 να την χρεώσεις. Πιστωτική κάρτα σου βγάζει μόνο η Τράπεζα που μπαίνει ο μισθός σου! Τράπεζα στην οποία δεν καταβάλλεται ο μισθός σου αλλά στην οποία άνοιξες μόνο αποταμιευτικό λογαριασμό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σου βγάλει πιστωτική κάρτα πλην αν π.χ. καταθέσεις ντεπόζιτ 20.000-30.000!

Όταν βγήκε ο νόμος αυτός στην Ισπανία, για να προστατευθούν οι καταναλωτές (τότε πήγαινε να γίνει και εκεί το χάλι που γίνεται στην Ελλάδα), επαναστάτησαν οι Τράπεζες. Οπότε βγαίνει ο πρωθυπουργός στην τηλεόραση μαζί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίπλα-δίπλα (!!!) και λένε με μία φωνή ότι οι Τράπεζες είναι πρώτα για 57.000.000 Ισπανούς και μετά για 15 Τραπεζίτες και όποια τράπεζα δεν συμμορφωθεί να κλείσει όλα τα υποκαταστήματα, να φύγει από την Ισπανία και τους άνεργους θα τους βάλει το κράτος σε κρατικές τράπεζες και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ποιος να φύγει; Η Caixa Madrid με 3,8 εκατομμύρια εργαζόμενους να τους καταβάλλεται εκεί ο μισθός τους; Η Caixa Sabadell με 2,1 εκατομμύρια εργαζόμενους; Και πού να πήγαιναν; Στην διπλανή Γαλλία που βρίθει από τράπεζες; Στην διπλανή μικρή Πορτογαλία που περιμένει το καλοκαίρι πώς και πώς τον τουρισμό να κινηθεί λίγο η οικονομία της; Το κατάπιαν λοιπόν οι Τράπεζες και έμειναν εκεί που ήταν!!!

Για να γίνουν βέβαια όλα αυτά στην Ελλάδα θα έπρεπε πρωθυπουργός και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην υπολογίζουν το πολιτικό κόστος και κυρίως να μην τρέμουν την διαπλοκή.Λάκης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/05/2008 13:17:09

  Οι υποχρεώσεις σχετικά με διαφήμιση, παραπλανητική διαφημιση και τέτοια, θα έρθουν και εδώ 4-5 αργότερα από τότε που εμφανίστηκαν στην Ισπανία και 20-25 χρόνια μετά την Αμερική. Ετσι πάει. Αν περιμένετε την Βουλή να κάνει κάτι χρήσιμο στο θέμα, χωρίς κανέναν σεβασμό στους βουλευτές, λέω Χα χα χα χα χα χα χα!

  Το λέω ο/η φουκαράς/ού, οι τράπεζες εν Ελλάντα είναι η νούμερο 1 διαπλοκή, αλλά ποιός από εσάς τολμάει να το πει που όλοι λίγο πολύ χρωστάτε, και θέλετε λίγο κεφάλαιο κίνησης και καμιά ανανέωση. Λυπάμαι, αλλά «σας» ξέρω. Οχι εσένα factorx, εσένα δεν εχω ιδέα. Αλλά τα κανάλια, οι εφημεριδες, τα άτομα είστε όλοι εκσανδραπωδησμένει.

  Ποιό μούσμουλο με αποκάλεσε απολιτικό συντηρητικό και δεν ξέρω τι άλλο; αν δεν χρωστάς αδερφέ, είσαι ελεύθερος.

  Μην βρίζετε τους νεοφιλελεύθερους, είναι υπό εξαφάνιση (οι προαγματικοί, όχι οι γιαλαντζή)

 2. nikoleta avatar
  nikoleta 09/05/2008 18:42:07

  15 ψήφους έχουν οι τραπεζίτες αλλά μέσω STAR, MEGA και ΑLPHA και των δελτίων ειδήσεων τους επηρεάζουν την μάζα. Να ξυπνάμε και λίγο!
  Ωραίο το κείμενο ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ!

 3. Le canard avatar
  Le canard 09/05/2008 22:37:02

  archaeopteryx Says: αν δεν χρωστάς αδερφέ, είσαι ελεύθερος.


  Συμφωνώ απόλυτα: Το σημερινό όπιο του λαού, είναι το δάνειο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.