#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/10/2011 10:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα έκανε ο Ιούλιος Καίσαρας αν είχε την ... ΑΟΖ;Ο Ιούλιος Καίσαρας (ο γνωστός) καταγόταν από παλιά αριστοκρατική οικογένεια, αλλά χωρίς μεγάλη περιουσία ή πολιτική επιρροή. Αυτό δεν του επέτρεπε να ελπίζει ότι θα αναρρυχώταν στα ανώτατα αξιώματα της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας ή ότι θα έκανε μεγάλη καριέρα-του έλειπαν τα χρήματα για να δωροδοκήσει όσους χρειαζόταν. Οπότε τι έκανε; δανείστηκε χρήματα-και τα σπατάλησε. Δανείστηκε και άλλα χρήματα-και τα σπατάλησε και αυτά. Κατέληξε να χρωστάει τεράστια ποσά, εκατομμύρια σηστέρσια. Έτσι οι δανειστές του αναγκάστηκαν, για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους και μόνο, να υποστηρίζουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες και να τον κάνουν κυβερνήτη της Γαλατίας για 5 χρόνια αντί το σύνηθες ένα. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, ο Καίσαρας κατέκτησε τη Γαλατία, μέρη της Γερμανίας και τη μισή Βρεττανία, και κατέλυσε τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία. Αλλά δεν είναι αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς.

 

Εμάς μας ενδιαφέρει ότι χρησιμοποίησε το χρέος του ως όπλο για να πραγματοποιήσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Πράγμα που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε και εμείς, δηλαδή η Ελλάδα, το Ελληνικό Κράτος,  για να πετύχουμε τους γεωπολιτικούς μας στόχους, να εδραιώσουμε τη θέση μας στην Ανατολική Μεσόγειο και να τερματίσουμε οριστικά την ελληνοτουρκική διαμάχη προς όφελός μας.

 

Μπορούμε και πρέπει να πούμε στους δανειστές μας-οι οποίοι όλως τυχαίως είναι μερικές από τις ισχυρότερες χώρες στον κόσμο- το εξής: "Κύριοι, σας χρωστάμε πολλά, πάρα πολλά χρήματα. Συζητάμε για κούρεμα χρέους, στάση πληρωμών και άλλα πολύ δυσάρεστα πράγματα. Τίποτα από αυτά δεν είναι ανάγκη να συμβεί, αρκεί να βάλετε πλάτη για να κηρύξουμε ΑΟΖ στο Αιγαίο, στο βυθό του οποίου κρύβονται αμύθητα πλούτη, θάλασσες από πετρέλαιο και ωκεανοί φυσικού αερίου. Με τη δική σας υποστήριξη οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να κινηθούν εναντίον μας, ούτε να πλήξουν τις εξέδρες άντλησης, ούτε τίποτα. Μπορούμε αν θέλετε να καταθέτουμε τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες σε ένα ειδικό ταμείο για την εξόφληση του εθνικού μας χρέους, όπως αυτό που προβλέπεται στο _EURECA."

 

Πιστεύω ότι αυτή είναι μία πρόταση που οι δανειστές μας δε μπορούν και δεν πρόκειται να αρνηθούν. Είναι άλλωστε μια win-win situation. Αυτοί παίρνουν τα λεφτά τους πίσω, εμείς κερδίζουμε την ΑΟΖ και τη λήξη της ελληνοτουρκικής διαμάχης. Ακόμα και αν στο Αιγαίο δεν υπάρχει πετρέλαιο η ΑΟΖ θα μείνει. Ο μόνος χαμένος θα είναι η Τουρκία, η οποία όμως ούτως ή άλλως ζητάει πράγματα που δεν της ανήκουν.

Λαρισαίος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sotos avatar
  sotos 11/10/2011 10:50:49

  Και που θα βρουμε Καισαρα στην Ελλαδα ;

  • Tonia G avatar
   Tonia G @ sotos 11/10/2011 11:05:03

   Σωστός! Εκτός αν κι ο Ιούλιος πριν γίνει Καίσαρας, ήταν χαμηλών τόνων... και τον κατηγορούσαν οι φίλοι και υποστηρικτές του για αδράνεια και ηπιότητα...

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Tonia G 11/10/2011 12:40:10

    Πέρασε και ο Ιούλιος πρόσφατα...

 2. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 11/10/2011 11:16:08

  Λαρισαίε, τί γυρεύεις στην Υδρα, εσύ, ένας Στρατηγός !

 3. Theo avatar
  Theo 11/10/2011 11:21:09

  το τσιπουρο του θεσσαλικου καμπου ζαλιζει πολυ.....

  • Λαρισαίος avatar
   Λαρισαίος @ Theo 11/10/2011 16:28:50

   Ναι, γι αυτό και γω δεν πίνω τσίπουρο. Μόνο κρασάκι που κάνει καλό και στην καρδιά.

 4. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 11/10/2011 12:13:09

  Στην Ελλάδα, προς το παρόν, υπάρχει μόνο η σαλάτα του καίσαρα.

 5. seraios avatar
  seraios 11/10/2011 12:23:47

  τώρα η ΕΛΛΆΔΑ έχει μόνο ΝΈΡΩΝΑ!!!!!!!!!!!

 6. Νικόλας avatar
  Νικόλας 11/10/2011 14:41:04

  Ο JEFRY ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΥΡΗΞΕΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ.

  • Λαρισαίος avatar
   Λαρισαίος @ Νικόλας 11/10/2011 16:32:15

   Η ανάρτηση αυτή προφανώς και δεν απευθύνεται στον Jeffrey και τα ασπόνδυλα που τον περιβάλλουν. Απευθύνεται σε οποιονδήποτε Έλληνα πολικτικό τον διαδεχθεί.

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 11/10/2011 16:33:26

  Τώρα γιατί εγώ νομίζω ότι η Εθνική μας κυριαρχία κινδυνεύει περισσότερο από τους Ευρωπαίους...

 8. Δεξιός avatar
  Δεξιός 11/10/2011 17:50:12

  Καλή η πρόταση και εφικτή. Μόνο που άργησε δύο χρόνια!!!!!!

 9. A.M. avatar
  A.M. 11/10/2011 21:30:05

  «Ο σπόρος απ' την κήπο του ενός γίνεται δέντρο
  και γεννάει καρπούς στον κήπο κάποιου άλλου».

  Οι ιδέες αφού υπάρχουν καλό και χρήσιμο είναι να κατατίθενται.
  Ποτέ κανένας δεν γνωρίζει ποιός θα τον σπείρει στον δικό του κήπο για να γίνει δέντρο και να γεννήσει καρπούς.

 10. The Saint avatar
  The Saint 11/10/2011 23:36:56

  ΕΥΑ είπε: "Τώρα γιατί εγώ νομίζω ότι η Εθνική μας κυριαρχία κινδυνεύει περισσότερο από τους Ευρωπαίους…"

  Η μόνη που έχει καταλάβει τι παίζεται μου φαίνεται είσαι Ευα....
  Βρέ συμφορουμήτες, τόσες φορές τα εχουμε γράψει, -και εγώ προσωπικά- σε τόσες αναρτήσεις, και σχόλια εδώ. ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ?
  Εσείς δλδ πιστεύετε (αγαπητέ Λαρισαίε π.χ.) οτί οι ευρωπαίοι εταίροι μας ΔΕΝ ξέρουν τον πλούτο που υπάρχει ακόμη κρυμμένος και ανεκμεταλευτος στη χώρα μας?
  ΞΕΡΟΥΝ και ΠΑΡΑΞΕΡΟΥΝ, γι'αυτό και μας ΠΗΔΑΝΕ!!!
  Αγαπητέ μου Λαρισαίε, αν γίνει αυτό που λές, οπότε "ουτε γάτα ούτε ζημιά" στα ενδότερα μας, τότε οι μισθοί θα παραμείνουν στο επίπεδο που είναι σήμερα, το βιοτικό επίπεδο γενικώς θα παραμείνει στα επιπεδα πανω-κάτω που ξέρουμε, θα συνεχίσουμε απο πολιτικής πλευράς να έχουμε απαιτήσεις και συμμετοχή στην εκμετάλευση αυτού του πλούτου, και γενικώτερα τα ΚΟΣΤΗ γιά την εκμετάλευση απο τα ξένα ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ οικονομικά συμφέροντα θα είναι πολυ υψηλά.
  Πρίτς!!!!
  "Πρώτα θα σας λειώσουμε, θα σας εξοντώσουμε, θα σας αποτελειώσουμε, και μετά θα ερθουμε να τα παρουμε ΤΣΑΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑ"
  Ετσι ακριβώς σκέφτηκαν, και έτσι ακριβώς πράττουν, αφού βρήκαν και τους κατάλληλους εκτελεστές του σχεδίου τους τον ΓΑΠ και την παρέα του. (Με το αζημίωτο, γι'αυτό και δεν πρέπει να προλάβουν να φύγουν με το ελικόπτερο...)

  Λοιπόν κυρίες και κύριοι, τέρμα η πλακίτσα, τέρμα τα αστεία γενικώς! η κατάσταση είναι εξόχως σοβαρή, και πρέπει επιτέλους να ξυπνησουμε, ακτός και άν είναι αλήθεια πιά, τα όσα έχει πεί ο Λιακόπουλος γιά τα περι ψεκασμού....
  Η σοβαρευόμαστε και παιρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, η ...απο εδώ πάν' και άλλοι...
  Capito?

 11. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 12/10/2011 01:42:30

  Σωστόοοοοοοος!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.