Τι θέλουν αυτοί που κάνουν τις διαρροές για τους βουλευτές με εμβάσματα;
10/02/2014 20:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θέλουν αυτοί που κάνουν τις διαρροές για τους βουλευτές με εμβάσματα;

Οι βουλευτές Κικίλιας της ΝΔ, Καπερνάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου, είναι αυτοί που έπειτα από μια πρώτη έρευνα φέρεται να έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις) βρέθηκαν 3 βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ. κ. Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου.

Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ΓΓΔΕ ελέγχει κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες. Συνεπώς, και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή.

Η διαδικασία ελέγχου κάποιων εξ αυτών των υποθέσεων είναι σε εξέλιξη και η υπόθεση του κ. Κικίλια είναι στις 531 στοχευμένες υποθέσεις.

Ο κ. Κικίλιας προσκόμισε κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης στις 15/4/2013 στην αρμόδια ΔΟΥ Γλυφάδας, πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά ελέγχονται με την τωρινή διαδικασία.

Η ολοκλήρωση των ελέγχων θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας. Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου είναι λάθος να θεωρηθεί πως υπάρχει παραβατική συμπεριφορά. Προς τούτο, θυμίζουμε ότι στις 44 υποθέσεις που πρόσφατα ελέγχθηκαν μόνο οι 12 (27%) κατέδειξαν αποκρυβέντα εισοδήματα. Η πλειοψηφία, συνεπώς, παρείχε πλήρη δικαιολόγηση των ποσών των εμβασμάτων».

Όπως φαίνεται ο κ. Κικίλιας είναι καθαρός και δικαιολογεί απόλυτα τα λεφτά του. Μένει να δούμε τι κάνει ο κ. Καπερνάρος ο οποίος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί καταγγέλλει τους κλέφτες, τους λωποδύτες και τους μνημονιακούς αλλά δεν δικαιολογεί τα εμβάσματα.

Αλλά θα έχει ενδιαφέρον να μας πει και η κ. Ρεπούση πώς κατάφερε να «συνωστίσει» μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από το υπουργείο, ωστόσο, δημιουργείται κι ένα άλλο μείζον θέμα. Και αφορά το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» το οποίο έκανε λόγο για τρεις βουλευτές της ΝΔ που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Που είναι οι τρεις γαλάζιοι βουλευτές κύριοι που «υπηρετείτε» την αλήθεια και την αντικειμενική δημοσιογραφία; Είναι δυνατόν να δημιουργούν εντυπώσεις κάποιοι που βαρύνονται με κακουργήματα και μάλιστα με αδικήματα σαν κι αυτά που καταγγέλλουν στις εφημερίδες τους; Δηλαδή με εξαγωγή βαλιτσών με χρήματα στο εξωτερικό; Έχει να πει κάτι γι' αυτό ο ιδιοκτήτης του «Πρώτου Θέματος»;

Για τις διαρροές σχετικά με τα ονόματα των βουλευτών με τα εμβάσματα, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, διέταξε Ένορκη Διοικητική Έρευνα. Αλλά τι να το κάνεις; Κάποιοι παίζουν παιχνίδια και κάνουν στοχευμένες διαρροές που ευνοούν τα μάλα τον ΣΥΡΙΖΑ. Άραγε ποιοι είναι και τι στόχο έχουν; Να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10/02/2014 21:31:14

  Aν είναι να αρχίσει κάποτε η μεταρρύθμιση του κράτους και του πολιτικου συστήματος, δεν εχει σημασία αν πληγεί λίγο παραπάνω απ' ότι πρέπει η ΝΔ, διότι και αυτή έχει ενόχους. Αν κάποιοι παίζουν παιχνίδια και κάνουν στοχευμένες διαρροές που ευνοούν τα μάλα τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποι άλλοι μπορούν και αυτοί να αρχίσουν να κάνουν στοχευμένες διαρροές που θα ευνοούν τα μάλα τη ΝΔ και θα έχουν στόχο να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στις δύο περιπτώσεις ο λαός θα βγεί κερδιμένους αν οι ένοχοι αλληλοκαρφωθούν αντί να αλληλοσυγκαλύπτονται όπως τώρα με τις λίστες Λαγκάρντ κλπ.

 2. τασος_κ. avatar
  τασος_κ. 10/02/2014 21:33:50

  βαίνω γιατί το σχόλιο μπερδςύει το νόμιμο με το ηθικό. Ακόμη κι αν είναι νόμιμα τα χρήματα που έχουν όλοι αυτοί, τρο θέμα είναι άλλο. Δεν γίνεται από τη μια να ¨κόβεις τα κομμάτια σου" ότι δεν κινδυνεύουμε και να προσπαθείς να καθησυχάσεις τον κόσμο και από την άλλη να βγάζεις τα χρήματά σου στο εξωτερικό. Ένα άλλο θέμα είναι ότι γιατί να μην δημοσιοποιούνται τα ονόματα των πολιτικών με την ίδια ευκολία που γίνεται για τον καθένα μας; Ίσα ίσα που γι αυτούς πρέπει να είναι ακόμη πιο αυστηροί όλοι...

 3. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 10/02/2014 21:57:55

  Το βαθύ κράτος του σοσιαλιστικού προσανατολισμού , αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Ο Θεοχαρης από την πολύ οργάνωση δεν μπορεί να ελέγξει την είσοδο και έξοδο πληροφοριών στα σύστηματα? ή οι εκβιασμοί αποβλέπουν σε μικρό οφέλη ??.

 4. ΜάταΧάρι avatar
  ΜάταΧάρι 11/02/2014 08:29:37

  Ό,τι και αν θέλουν, εδώ ο κόσμος χάνεται..... Ας φωταγωγήσουμε καλύτερα τα χαμένα δις των εξοπλιστικών και ας προσπαθήσουμε να τα πάρουμε πίσω. Πόσο χρόνο ακόμη θα χάσουμε για να εντυπωσιάσουμε και να υπνωτίσουμε την κυρα Κατίνα και τον μπαρμπα Μήτσο....

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 11/02/2014 10:23:18

  Δεν ξέρω για των άλλων αλλά για την Ρεπούση, εκτός και αν κληρονόμησε μεγάλη περιουσία την οποία ρευστοποίησε, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχει κερδίσει εκατομύριο από το καθηγητιλίκι. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ! ΑΚόμη και πληρωμένες ομιλίες να έδινε κάθε εβδομάδα δεν θα συγκέντρωνε τέτοιο ποσό. Ας είναι καλά ο ΣΟΡΟΣ και το CDRSEE. Ρωτήστε και την καθηγήτρια! Κουλούρη με ΜΗΔΕΝ!, ναι! ΜΗΔΕΝ δημοσιεύσεις και τρόφιμο του ΣΟΡΟΥ.

 6. Κόρη καραβοκύρη avatar
  Κόρη καραβοκύρη 11/02/2014 12:51:47

  Καλυτερα να δηλωσουν οσοι δεν εχουν καταθεσεις σε Ελλαδα και εξωτερικο και αν ειναι συμφωνες με το ποθεν εσχες η και τις δηλωσεις τους τα τελευταια χρονια, πιο απλο ειναι ετσι και πιο τιμιο. Ετσι κι αλλιως ποιος πιστευει οτι οι βουλευτες ζουν μονο με τις βουλευτικες τους αποζημιωσεις η στον προηγουμενο επαγγελματικο τους βιο (αν ειχαν λεμε) ησαν αθωες περιστερες? Εδω φοροδιεφευγε και φοροδιαφευγει και η κουτση Μαρια στην κυριολεξια οι βουλευτες & διαφοροι πολιτευομενοι θα αφηναν την ευκαιρια... Το εθνικο μας σπορ δεν το εγκαταλειπουμε ποτε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.