#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/11/2013 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θέλει να μας πει ο κύριος Μπουτάρης;Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι γνωστός για το ιδιόρρυθμο στυλ του, την αντισυμβατική πολιτική του συμπεριφορά, και κυρίως για τις «κοσμοπολίτικες» απόψεις του, που συστηματικά προωθούν την από πάρα πολλές δεκαετίες χαμένη πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης.

Την οποία όπως φαίνεται αναπολεί διακαώς ο κος δήμαρχος.

Και αυτό το τελευταίο δεν θα ήταν παρά μια ακόμη γραφικότητα, αν σε ορισμένα σημεία δεν θίγονταν κάποιες ευαίσθητες εθνικές ισορροπίες.

Ειδικά στην εποχή μας, που πέρα από την μάστιγα της λιτότητας και του μνημονίου, τα εθνικά μας θέματα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, χρειάζονται λεπτούς και προσεκτικούς χειρισμούς.

Κάτι που η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί ιδιαίτερα, αφού αν μη τι άλλο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του Σαμαρά, ή να του προσάψει υποχωρήσεις κλπ σε αυτό το μέτωπο που συνεχίζει να υπάρχει, άσχετα αν οι κυρίαρχες ειδήσεις μονοπωλούνται από τα οικονομικά μας προβλήματα.

Έτσι, μέσα σε αυτό το περιβάλλον, όπου οι σχέσεις μας με τους γείτονες θυμίζουν πολύπλοκη παρτίδα σκάκι, έρχεται ο «διεθνιστής» και λάτρης του Κεμάλ  Μπουτάρης και πετάει μια ρουκέτα εδάφους- αέρος, και όποιον πάρουν τα σκάγια.

Όπως λοιπόν καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, η κυβέρνηση διά μέσου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, «βάζει φρένο» στη δυναμική αύξηση του ρεύματος Τούρκων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη με βάση την υπάρχουσα διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας που θέτει περιορισμούς στον αριθμό των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Και αυτό διότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απάντησε αρνητικά στο αίτημα των Τουρκικών Αερογραμμών για δρομολόγηση και δεύτερης καθημερινής πτήσης στη γραμμή Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη, που θα διπλασίαζε (από 7 σε 14) τις εβδομαδιαίες συνδέσεις μεταξύ των δύο πόλεων.

Αυτό όμως που αγνοεί ή παρακάμπτει τεχνηέντως ο δήμαρχος είναι πως βάσει αυτών των διακρατικών συμφωνιών, η τουρκική πολιτική αεροπορία θα έπρεπε να δώσει κι αυτή δρομολόγια σε ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, αντιστοίχου αριθμού με αυτά που δίνει στις τουρκικές η δική μας ΥΠΑ.

Κάτι που δεν το κάνει όμως, και μάλιστα τα λίγα δρομολόγια που δίνει είναι σε εντελώς ακατάλληλες μεταμεσονύκτιες ώρες, με αποτέλεσμα να είναι δώρον άδωρον π.χ. για την Aegean Airlines, που ενδιαφέρεται να πυκνώσει την αεροπορική σύνδεση της χώρας μας με την Τουρκία.

Με λίγα λόγια, οι Τούρκοι, που τελευταία λόγω της ραγδαίας τους οικονομικής ανάπτυξης την έχουν δει «σουλτάνοι», μας το παίζουν μάγκες.

Οι απαιτήσεις τους είναι πολλές και παράλογες, και σε γενικές γραμμές, σε επίπεδο αεροπορικών σχέσεων, συνδέσεων, κλπ τηρούν μια αυτοκρατορική στάση, θεωρώντας μας υπήκοους υποτελείς του Σουλτάνου.

Η τακτική τους είναι του στυλ: «Πόσο κάνετε να σας αγοράσουμε; Και μη λέτε πολλά πολλά γιατί είσαστε μπατίρηδες».

Στο δε αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, φέρονται προ πολλού ως άτυποι αφέντες.

Και σε αυτήν ακριβώς την συμπλεγματική τουρκική στάση, έρχεται η κυβέρνηση Σαμαρά και βάζει φρένο, και καλά κάνει, διότι μπορεί να είμαστε ζήτουλες, αλλά όλα έχουν και τα όριά τους.

Και εδώ είναι που έρχεται ο «οθωμανόπληκτος» Μπουτάρης, που προφανώς αναπολεί καταστάσεις πριν από το 1912, και κατηγορεί την κυβέρνηση πως φρενάρει τον τουρισμό και την ανάπτυξη της συμπρωτεύουσας!

Λες και εξαρτόμαστε από μερικές εκατοντάδες  νεόπλουτους Τούρκους τουρίστες, για να επιβιώσουμε.

Λες και στον βωμό μιας μικρής τουριστικής αύξησης, θα πρέπει να ξεχάσουμε όλα τα υπόλοιπα, στις σχέσεις μας με την Τουρκία.

Και που τα λέει αυτά; Στη Θεσσαλονίκη…

Και μέσα στο παραλήρημά του, πετάει και μια πραγματική κοτσάνα που χρήζει ειδικής ανάλυσης, λέγοντας πως η απόφαση της (κρατικής) ΥΠΑ «στερεί τη Θεσσαλονίκη από τη φυσική δεξαμενή επισκεπτών της αλλά και από έσοδα εκατομμυρίων σε μια κρίσιμη για τη χώρα εποχή».

Αν δεν το καταλάβατε, κατά τον κο Μπουτάρη, η φυσική δεξαμενή των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης είναι η Τουρκία!!!

Οι πολίτες της οποίας άρχισαν να μας επισκέπτονται συστηματικά μόλις τα 2-3 τελευταία χρόνια.

Που ήταν πιο πριν;

Και εν πάση περιπτώσει, δεν έχει ακούσει ο δήμαρχος για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσων, Ουκρανών, Τσέχων, και άλλων ανατολικοευρωπαίων που εδώ και 10-15 χρόνια έρχονται μαζικά στη Βόρεια Ελλάδα, και συντηρούν ουσιαστικά τον τουρισμό της;

Οι Τούρκοι είναι η «φυσική μας δεξαμενή επισκεπτών»;

Τέλος, «η διοίκηση του δήμου προαναγγέλλει πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς του τουρισμού της πόλης, για την ανατροπή των συγκεκριμένων εξελίξεων…».

Μάλιστα… προβλέπω δηλαδή τίποτα εκδηλώσεις στυλ γκει παρέιντ, με διάφορους μερακλήδες τουρκολάγνους ντυμένους Οθωμανούς, και άλλους πιο ταλαίπωρους ντυμένους γιουσουφάκια, προκειμένου να καταπολεμηθεί η αντιτουριστική τακτική της κυβέρνησης, που μάλλον θέλει να πνίξει τον τουρισμό μας, στα πλαίσια της μνημονιακής της προδοτικής πολιτικής ….

Ταρατατζούμ και γιασασίν!!!!!

Κατά τα άλλα οι ψεκασμοί μας φταίνε.

Καλά θα κάνει η διοίκηση του δήμου της Θεσσαλονίκης να συνέλθει, και να σταθεί αρωγός στην ξεκάθαρη εθνική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά, και να πάψει να την σαμποτάρει, είτε για μερικές χάνδρες και καθρεφτάκια που μας προσφέρουν οι γείτονες Αγάδες, είτε για κάποιους άλλους πιο υπόγειους και κρυφούς λόγους, που προσωπικά απεύχομαι ότι υπάρχουν.

Αυτά…

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 03/11/2013 08:56:19

  Δηλαδή αγαπητέ Στρέιντζ αφήνοντας την πρώτη αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινουπολης-Θεσσαλονίκης και κόβοντας τη δεύτερη που ζητάνε τους κόβουμε τη μαγκιά?

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΓΙΩΡΓΟΣ 03/11/2013 09:59:15

   Προτείνεις να τους ξεβρακωθούμε;
   Είναι κι αυτό μια άποψη... δεν λέω.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Strange Attractor 03/11/2013 12:51:45

    Οι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες πετούν ΠΕΝΤΕ φορές ημερησίως από και προς την Αθήνα, και οι ελληνικές ΤΡΕΙΣ.
    Γιατί μόνο η δεύτερη πτήση από Θεσσαλονίκη συνιστά "ξεβράκωμα" και εθνική μειοδοσία;

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ Στέργιος 03/11/2013 20:11:17

     Όταν οι τουρκικές πτήσεις γίνουν 10 και οι Ελληνικές 0 τότε θα κατανοήσετε αγαπητέ τι σημαίνει υποδούλωση. Μα να μην καταλαβαίνετε...

   • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
    ΓΙΩΡΓΟΣ @ Strange Attractor 03/11/2013 22:49:01

    Eνώ εσύ προτείνεις να πάρουμε πίσω την Αγιά Σοφιά που δική μας είναι άλλωστε?
    Η μήπως είσαι πιο διαλλακτικός και προτείνεις να αποκλείσουμε τις τουρκικές αερογραμμές απο τα αεροδρόμιά μας γενικά?
    Μήπως βάζεις και λίγο νερό στο κρασί σου και λες να τους κόψουμε μόνο απ' τη Θεσσαλονίκη? Και τελικά μόνο τη δεύτερη γραμμή? Ε τότε καλύτερα ας του ξαναβάλουμε βίζα για το Κουσάντασι. Να τους δείξουμε την παλληκαριά μας τέλος πάντων...

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ ΓΙΩΡΓΟΣ 03/11/2013 11:38:57

   Απ' όλο το άρθρο εσύ αυτό κατάλαβες; Κρίμα!

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ ΓΙΩΡΓΟΣ 03/11/2013 14:29:05

   Δεν τους κόβουμε τη μαγκιά. Απλά είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί απέναντι στις παραδοσιακές τουρκικές παγαποντιές. Καταπατούν όλες τις συμφωνίες που αφορούν στο θέμα. Ολα τα αιτήματα της Aegean Airlines τα απορρίπτει παραβιάζοντας τις συνθήκες και τις συμφωνίες.
   Λοιπόν οι τουρκικές μαγκιές τέλος.
   Και βέβαια ο αξιολύπητος Μπουτάρης ενώ η τουρκική πλευρά είναι εν αδίκω και η η ελληνική Aegean η αδικούμενη, υποστηρίζει τους τούρκους. Ο θλιβερός.
   Γι' αυτό του αξίζει το πιο τροπικό μαύρισμα στις εκλογές για να απομονωθεί με τις ιδεοληπτικές εμμονές του και να μάθει να μην υποστηρίζει τουρκικές εταιρείες όταν οι αντίστοιχες ελληνικές κατάφωρα αδικούνται απο το τουρκικό κράτος.
   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=395920

   • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
    ΓΙΩΡΓΟΣ @ Κώστας ΜΠ 03/11/2013 22:50:51

    Ναι αλλά η ΝΔ σκέφτεται να του δώσει το χρίσμα...

 2. Const avatar
  Const 03/11/2013 09:05:09

  Σωστά τα λέτε, αλλά να ξέρετε πως η αντιπολίτευση στο Μπουτάρη είναι ανύπαρκτη. Οι δε κύριοι της ΝΔ είναι στην κοσμάρα τους.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Const 03/11/2013 15:05:33

   Αν σωστά τα λένε, η κυβέρνηση κόβει το βήχα στον Μπουτάρη και τους Τούρκους φίλους του και για αυτό αντιδρά ο δήμαρχος...

 3. αργατεία avatar
  αργατεία 03/11/2013 09:23:17

  πρόκειται για φαιδρο πρόσωπο που χρήζει ψυχιατρικής θεραπείας, ως εκ τούτου είναι ακρως επικίνδυνως και πρέπει στις επόμενες εκλογές να γυρίσει στα κρασιά του και να αφήσει την Θεσσαλονίκη ήσυχη να την αναλάβουν σοβαρά στελέχη με γνώση, πολιτική σκέψη και στρατηγική για την ανάπτυξή της! Αλλά τι περιμένεις από δήμαρχο που πήγε σε μια από τις πιο βρώμικες πόλεις της περιοχής, την Κωνσταντινούπολη, για να ενημερωθεί για τις πολιτικές καθαριότητας που ασκεί ο εκεί δήμος μήπως και τα εφαρμόσει και στην Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για άκρως προβληματική περίπτωση Βλάχου, ευτυχώς οι περισσότεροι Βλάχοι μας είναι δημοκράτες, πατριώτες και λογικοί άνθρωποι, όχι σαν αυτό το σούργελο που νομίζει ότι το να φοράς σκουλαρηκάκι και να αμολάς μπούρδες σε κάνει προοδευτικό! Οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες τουλάχιστον, της πόλης πρέπει να τον μαυρίσουν στις επόμενες εκλογές και θα το πράξουν!

  • lotofagos avatar
   lotofagos @ αργατεία 03/11/2013 10:04:45

   "πιο βρώμικες πόλεις της περιοχής, " !!! Μάλλον δεν εχεις πατήσει στη Πόλη. Ουτε μια γοπα στο δρομο δεν ειδα, το επιπεδο πολιτισμού δεν συγκρινειται με το δικο μας γυφταριο. Και δεν μιλάω μόνο για την καθαριοτητα. πΧ μερικα απλά: η τηρηση της απαγόρευσης του καπνισματος σε δημοσιους χωρους, του αλκοολ στο οδηγημα,... Απλα αυτα ειδα αυτα περιγραφω.

   • ΑΚΤΗΜΩΝ avatar
    ΑΚΤΗΜΩΝ @ lotofagos 03/11/2013 10:48:44

    Ετσι ειναι: στην πλατεια Ταξιμ και στο Περαν. Την αλλη φορα που θα πας κανε μια βολτα και λιγο παραπερα και τα λεμε. Οσο για το αλκοολ προφανως δεν ξερεις οτι απαγορευεται γενικως με καποιες εξαιρεσεις.

    • lotofagos avatar
     lotofagos @ ΑΚΤΗΜΩΝ 03/11/2013 11:42:32

     Τα παρασκευο/σαββατα αρκετοί βγαίνουν και το τσουζουν, πανε όμως με Ταξι, γιαυτο και δε βρίσκεις αυτά τα βραδιά Ταξι. Κατέβασαν μάλιστα και το όριο στο μηδέν, και αλκοτεστ κάθε βράδυ σχεδον

    • lotofagos avatar
     lotofagos @ ΑΚΤΗΜΩΝ 03/11/2013 11:46:32

     Απο την άκρη του Βοσπορου στη Μαυρη θαλασσα μέχρι τη θάλασσα του Μαρμαρά πήγα, και στις καλές συνοικίες και στις εργατικές, και στην ασιατική πλευρά...

  • Αλητης avatar
   Αλητης @ αργατεία 03/11/2013 17:30:54

   Οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες τουλάχιστον, της πόλης πρέπει να τον μαυρίσουν στις επόμενες εκλογές και θα το πράξουν!
   ----------------------------------------------------------------------------------
   Στις προηγουμενες τον ψηφισαν; Γιατι αραγε; Απο αγνοια ; Δεν νομιζω.

 4. scania avatar
  scania 03/11/2013 09:36:55

  Θέλω να πιστεύω πως η λαϊκή ετυμηγορία των δημοτικών εκλογών, θα στείλει στο χρονοντούλαπο τον ΄΄εκλεκτό΄΄ κυρ Γιάννη και οι Μακεδόνες να ψηφίσουν άτομα με περισσότερη εθνική συνείδηση σε μια τόσο δύσκολη χρονικά και οικονομικά περίοδο.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ scania 04/11/2013 15:16:52

   Δηλαδή τι προτείνεται. Μήπως Παπαγεωργόπουλο ή Γκιουλέκα ??

 5. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 03/11/2013 10:58:19

  Nα τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Ουδείς Έλληνας έχει ανάγκη από το τεκμήριο της Ελληνικότητας.Κατά συνέπεια διαχωριστικές γραμμές από όπου και αν ορθώνονται δεν ευσταθούν. Κανείς δεν δύναται να υποστηρίξει επίσης ότι διαθέτει το τεκμήριο της αυθεντικής αλάθητης στρατηγικής. Πράξεις παραλείψεις,λανθασμένες επιλογές είναι σύνηθες φαινόμενο σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής

  Η Ιστορική μνήμη δυστυχώς είναι σκληρή . Αν λοιπόν ο Κος Μπουτάρης αποτελεί λάτρη του Κεμάλ Ατατούρκ , τι θα μπορούσε να πει ο καθείς για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, την Βασιλομήτωρ Φρειδερίκη ,τον Παπάγο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου, την Κα Μπακογιάνη. την Κα Πετραλιά, τον Κο. Σημίτη, τον Κο Μίκη Θεοδωράκη,τον Κο Μητσοτάκη, την Κα Μάργκαρετ Παπανδρέου; Μήπως επιθυμεί κάποιος να ανατρέξω στο ιστορικό της Διακήρυξης της 25ης Νοεμβρίου 1986, με την οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα η πρώτη Επιτροπή Ελληνο-Τουρκικής Φιλίας;

  Στο ίδιο μήκος κύματος ο Κος Μπουτάρης ο οποίος δυστυχώς αδυνατεί όπως και παρα πολλοί να αντιληφθούν τα αυτονόητα. Ο Πολιτισμός αποτελεί παράγωγο διαχρονικής κοινωνικής διαδικασίας .Χτίστηκε στην βάση της της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με το γίγνεσθαι με την ενεργή συμμετοχή του.Η Πολιτισμική ταυτότητα κουβαλά κατά συνέπεια πολιτιστικά αναγνωριστικά στοιχεία του κάθε ατόμου με βάση χαρακτηριστικά όπως (λ.χ. θρησκεία, γλώσσα, φυλή, ιστορία, φυλή).Το να πιστεύεις ότι αυτό προκαλεί διάσπαση της κοινωνίας είναι το λιγότερο αφελές.

  Μια ψύχραιμη ανάλυση μπορεί να εντοπίσει πως παρά τα οποία στοιχεία πολυπολικότητας τα ισχυρά και ανίσχυρα κράτη παραμένουν. Η αναγκαιότητα της παγκοσμιοποίησης με στόχο την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων διαπερνά και μέσω της κοσμοπολίτικης αντίληψης που επιβάλλουν συγκεκριμένες ελίτ μέ στόχο να υπερκεραστεί το εμπόδιο της εθνικής ταυτότητας και ότι παράγει.

  Κοινή ιστορία με τους Τούρκους δεν έχουμε και ουδείς δύναται να υποστηρίξει πως τα 400 χρόνια σκλαβιάς και τα αλλά 250 χρόνια σφοδρής αντιπαλότητας- με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τον επίγονο της την Τουρκία να βαρύνονται με τις γενοκτονίες χριστιανικών λαών, να βαρύνονται με εχθρότητα και επιθετικότητα σε όλα τα επίπεδα απέναντι σε κάθε τι Ελληνικό, να βαρύνονται με την εισβολή και κατοχή της Κύπρου- σε όλα τα επίπεδα παρήγαγαν κοινό τόπο για την ανάπτυξη ισότιμης ιθαγένειας.

  Απο την άλλη κανείς δεν μπορεί να φυλακίζει μαι ολάκερη Κοινωνία και Ενα
  ολάκερο Έθνος στην λογική της προγονοπληξίας, στην λογική της Ελληνοτουρκικής σύγκρουσης. Χρειάζεται εξισορρόπηση των δύο στοιχείων στην βάση της σύνθεσης και της διαλεκτικής λογικών εργαλείων που ο Ελληνικός πολιτισμός ανακάλυψε και εφαρμοσε πριν αποκτήσουν καθολικότητα

  Η Θεσσαλονίκη ως κέντρο πολυπολιτισμικότητας και ως κοσμοπολίτικη πόλη δυστυχώς αποτέλεσε την μήτρα μορφωμάτων που με την δράση τους επηρέασαν ευαίσθητες κοινωνικές και εθνικές ισορροπίες

  Οι ευαίσθητες αυτές ισορροπίες έχουν παγιωθεί στο διάβα του χρόνου εντός των πολιτικών σχηματισμών. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, η συνύπαρξη με το "αμαρτωλό" ΠΑΣΟΚ στο σχήμα συγκυβέρνησης έχει προκαλέσει τριγμούς σε όλα τα επίπεδα της Δεξιάς και στην εκλογική της βάση .Τα φαινόμενα διαφθοράς κορυφαίων Γαλάζιων Στελεχών αποτελούν ένα ακόμα πονοκέφαλο Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει ανοιχτά τον Γ. Mπουτάρη και η , NΔ ως κόμμα καλείται να διαχειριστεί ως χώρος την συγκυβέρνηση σε εθνικό επίπεδο και την αντιπαλότητα σε τοπικό επίπεδο, πράγμα ακατόρθωτο ως διαφαίνεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα

  Πράγματι η Τουρκία εξαιτίας αλληλεπίδρασης πολλών παραγόντων προσπαθεί να εξαπλωθεί στα Βαλκάνια με όχημα το οθωμανικό της παρελθόν .Συναντά σοβαρά εμπόδια όμως από Βουλγαρία, Ελλάδα και Σερβία.

  Η Οικονομική κρίση , τα όσα λαμβάνουν χώρα με την προσπάθεια της Γερμανίας να επιβληθεί οικονομικά στον προβληματικό για την Ευρωζώνη Νότο και να μεταγάγει την επικυριαρχία αυτή σε πραγματική ηγεμονία και ενσωμάτωση έχει μετατρέψει τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σοβαρό πεδίο αντιπαράθεσης.Δυστυχώς τα σοβαρά βαθιά ενσωματωμένα συμφέροντα της Γερμανίας στον Ελλαδικό χώρο εντοπίζονται σε πρώτο χρόνο σε Μακεδονία και Θράκη περιοχές υψίστου ενδιαφέροντος και για τον τουρκικό επεκτατισμό.

  Ας ευχηθούμε λοιπόν να ξεπεράσουν οι φορείς του Ελληνικού Κράτους και η κυβέρνηση το πρόβλημα συγχρονισμού τους , το πρόβλημα της αλληλοκάλυψης και το πρόβλημα της απουσίας σε τομείς ζωτικής σημασίας για τον Ελλαδικό χώρο.

 6. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 03/11/2013 12:27:22

  Το αίτημα για περισσότερους (τούρκους εν προκειμένω) τουρίστες στην πόλη, σημαίνει ότι ο δήμαρχος ακούει τις φωνές των (επιχειρηματιών) συμπολιτών του και ότι έχει τη διάθεση να έρθει αντιμέτωπος με το κράτος (των Αθηνών, φυσικά) για την προώθηση του σχετικού αιτήματος.

  Προς τι η έκπληξις και ποία η μομφή; Το καθήκον του δημάρχου είναι να διαθέτει ευήκοον ους στα αιτήματα των συμπολιτών του και να φροντίζει τα του δήμου του και όχι η άσκηση εξωτερικής πολιτικής.

  Οι δήμαρχοι και βουλευτές των νησιών δεν ζητούν τακτικώς περισσότερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις των με την ηπειρωτική χώρα και δη με επιδοτούμενα δρομολόγια (για να αυξήσουν τα τουριστικά έσοδα των συγκεκριμένων περιοχών);

  Υ.Γ. Ο χαρακτηρισμός "λάτρης του Κεμάλ" από πού προκύπτει; Από την σπουδή του για το άνοιγμα του ομώνυμου μουσείου; Είστε υπερβολικός/ή, επιστρατεύετε το συναίσθημα (αποποιούμενος/η την λογική) κι έτσι χάνετε μερικώς και την όποια αξιοπιστία σας για το κύριο θέμα του άρθρου.

 7. Eva avatar
  Eva 03/11/2013 13:05:34

  Τι διεθνιστής και αηδίες όταν ο γείτονας έχει τα γνωστά σε όλους σχέδια.

 8. Nik avatar
  Nik 03/11/2013 13:28:27

  Οι ομόθρησκοι των Τούρκων Αλβανοί, Κοσοβάροι και Βόσνιοι τους δείχνουν κόκκινη κάρτα για τις υπερβολές και τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντο. Ο Μπουτάρης θέλει πιο στενές σχέσεις, προφανώς αυτός ξέρει περισσότερα από τους Βαλκάνιους γείτονες.

  Καμία έκπληξη όμως. Μια αναδρομή στην ιστορία του Αρκτούρου και το κτίσιμο του οικολογικού προφίλ, σε εποχή που αυτό "πουλάει" είναι χρήσιμη.

 9. Πεφταστέρης avatar
  Πεφταστέρης 03/11/2013 14:33:44

  Προσωπικά τον Μπουτάρη προσπαθώ να τον αντιπαθήσω (μιλάω απολύτως ειλικρινά) και κάθε φορά που τον ακούω να μιλάει ή να δίνει εξηγήσεις, στο τέλος αδυνατώ να τα καταφέρω. Δεν λέω οτι τον υποστηρίζω κιόλας. Αντιθέτως έχω σοβαρές ιδεολογικές και αισθητικές διαφορές με την εκλογική του βάση. Αλλά γεγονός παραμένει οτι κάθε φορά που τον ακούω να μιλάει και να εξηγείται, μου είναι πολύ δύσκολο να επιστρατεύσω εσωτερικούς μηχανισμούς που θα με έκαναν να τον αντιπαθήσω. Να διαφωνήσω μαζί του ναι, αλλά να τον αντιπαθήσω όχι.
  Βλέπω οτι οι περισσότεροι εδώ δεν έχουν καθόλου παρόμοιο πρόβλημα όπως εγώ. Το σέβομαι και είναι λογικό μέχρι σημαντικού σημείου, αλλά αδυνατώ να κατανοήσω την τόση ευκολία με την οποία τον μισεί τόσο η Δεξιά. Και πολλές φορές ο τρόπος, η φρασεολογία και η ποιότητα επιχειρημάτων που επιστρατεύονται για να αποδομηθεί η πολιτική του φυσιογνωμία, με κάνουν να δυσκολεύομαι ακόμα περισσότερο να τον αντιπαθήσω.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Πεφταστέρης 03/11/2013 15:07:15

   Πότε μίλησε ως Έλληνας ο Μπουτάρης; Απάντησε αυτό και μετά πες μας ότι θες για το αν είναι καλός επιχειρηματίας. Για δήμαρχο της ελληνικής Θεσσαλονίκης τον ψήφισαν και είναι σε τρόπους και λόγους δήμαρχος των Οθωμανών.

   • Πεφταστέρης avatar
    Πεφταστέρης @ Γεώργιος Τ. 03/11/2013 17:23:56

    Υπάρχει βίντεο στο διαδίκτυο με πρόσφατη ομιλία του υπό τον τίτλο «Η γοητεία της τόλμης». Εκεί για εμένα μιλάει σαν Έλληνας. Έλληνας μη-δεξιός αλλά πάντως Έλληνας. Με του οποίου ορισμένες επιλογές και διάφορους προσανατολισμούς διαφωνώ βαθύτατα γιατί τις θεωρώ υψηλού ρίσκου όμως δεν φτάνω στο σημείο να θεωρήσω οτι δρα ενσυνείδητα εναντίον της χώρας του και των παρακαταθηκών της.
    Γιατί σε αντίθεση με άλλους του χώρου, δεν ισοπεδώνει τον πολιτισμό της πατρίδας του για χάρη μιας αμιγώς «ταξικής» οπτικής. Έχει συγκεκριμένη άποψη για την έννοια «ελληνισμός» με την οποία εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ όχι τόσο από ιδεολογικής σκοπιάς (θα αποτολμούσα να υποθέσω οτι σε αρκετά θα κατέληγε ίσως να συμφωνεί μαζί του μέχρι και ο κύριος Γιανναράς), αλλά για λόγους καθαρά πρακτικούς πιστεύω οτι βλέπει τα πράγματα πιο ρομαντικά και υπεραπλουστευμένα από ότι αρμόζει στο αξίωμά του.
    Κι επίσης ο τρόπος που τον κοιτάζουν οι νέοι σε φωτογραφίες που έχω δει είναι αξιοζήλευτος. Ψάξε για το βίντεο που σου λέω και ίσως καταλάβεις για ποιό λόγο βρίσκω ευχάριστο να τον ακούω να μιλάει, ενώ διαφωνώ μαζί του.

   • Αλητης avatar
    Αλητης @ Γεώργιος Τ. 03/11/2013 17:37:28

    Με ποιον τροπο μιλαει καποιος ως Ελλην; Κατι πιο συγκεκριμενο παρακαλω .

 10. Stefanos avatar
  Stefanos 03/11/2013 17:19:05

  Πιστεύει στα σοβαρά ότι θα ξαναβγεί Δήμαρχος; Από ποιούς; Από το ΠΑΣΟΚ του 6% των δημοσκοπήσεων και την εθνομηδενιστική ΔΗΜΑΡ του 3%. Να προσέξει και ο Παναγιώτατος της Θεσσαλονίκης μην τυχόν και ενώσει με την συμπεριφορά του την κεντροαριστερά στο πρόσωπο του Μπουτάρη. Δεύτερη φορά λάθος δεν επιτρέπεται...

 11. Στέργιος avatar
  Στέργιος 03/11/2013 17:21:31

  Το αθηνοκεντρικό κράτος έχει μεγάλη παράδοση στραγγαλισμού τής αεροπορικής κίνησης προς και από τη Θεσσαλονίκη, γιατί θέλει να καταπνίγει οτιδήποτε μπορεί θεωρητικά να υπονομεύσει τα συμφέροντα τής Αθήνας.

  Όσοι είστε Θεσσαλονικείς θυμάστε την απαγόρευση πτήσεων τής MALEV από Βουδαπέστη και της KLM από Άμστερνταμ. Κατά τη δεκαετία τού 1980 όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες πετούσαν στη Θεσσαλονίκη και η ΥΠΑ τις έκοβε μία-μία ώστε οι Θεσσαλονικείς να αναγκάζονται να πετούν μέσω Αθήνας ενισχύοντας το Ελληνικό (τότε) και το Ελ. Βενιζέλος (τώρα), την Ολυμπιακή (τότε) και το μονοπώλιο Aegean-Olympic (τώρα).

  Η Lufthansa κατά τη δεκαετία τού 1980 πετούσε από τη Θεσσαλονίκη προς πέντε δυτικογερμανικές πόλεις κάθε μέρα! Πιο πολύς κόσμος ταξίδευε τότε από ό,τι τώρα;

  Απλώς η Lufthansa διέκοψε τις πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη για να αβαντάρει την Aegean,πιθανώς μετά από αίτημά της. Έτσι, για μια μέση πτήση από Θεσσαλονίκη προς Ευρώπη, ο Θεσσαλονικιός είναι υποχρεωμένος να πετάξει με την Aegean μέσω Αθήνας ή μέσω Γερμανίας, πληρώνοντας κατά μέσο όρο 500 ευρώ εκεί όπου θα έπρεπε να πληρώνει το πολύ 300. Προς δόξα της Aegean και του Ελ. Βενιζέλος, φυσικά.

  Τα εθνικοπατριωτικά να τα πείτε σε αυτούς που μασάνε κουτόχορτο. Η Aegean-Olympic έχει ΤΡΕΙΣ ημερήσιες πτήσεις από την Αθήνα προς και από την Κωνσταντινούπολη, η Turkish έχει ΤΕΣΣΕΡΙΣ ημερήσεις πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη προς και από την Αθήνα και η τουρκική Pegasus άλλη ΜΙΑ! Σύνολο, ΟΧΤΩ ημερήσιες πτήσεις, με τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες να πετούν ΠΕΝΤΕ φορές έναντι ΤΡΙΩΝ των ελληνικών. Η δε Pegasus πετάει και προς τη Σμύρνη.

  Μόνο όταν μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη μου γίνεστε όλοι καραϊσκάκηδες και κολοκοτρώνηδες; Για την απόβαση των Τούρκων στην Αθήνα, κανένα πρόβλημα, ε;

  Για τη Lufthansa που διαφεντεύει την Aegean δεν σας άκουσα να διαμαρτύρεστε. Μόνο οι Τούρκοι μάς επιβουλεύονται;

  Αν έχει πρόβλημα ισοτιμίας η ΥΠΑ γιατί αντέδρασε τώρα και όχι όταν οι τουρκικές πτήσεις προς Αθήνα ξεπέρασαν τις ελληνικές;

  Αν έχει πρόβλημα ισοτιμίας η ΥΠΑ ας υποχρεώσει την Aegean-Olympic να πετάξει από τη Θεσσαλονίκη προς την Κωνσταντινούπολη, όπως γινόταν τόσα χρόνια μέχρι το αθηνοκεντρικό κράτος να κόψει κι αυτήν την πτήση.

  Ανταγωνισμό δεν θέλουμε; Ελεύθερη οικονομία δεν θέλουμε; Γιατί να αναγκαστώ να πετάξω μέσω Αθήνας όταν μπορώ να πετάξω μέσω Κωνσταντινούπολης πιο φτηνά; Γιατί να πρέπει να πληρώσω 200 και 300 ευρώ παραπάνω, συν το τρελλό 50ρικο για φόρους τού Ελ. Βενιζέλος ενώ μπορώ να το αποφύγω πετώντας μέσω Κωνσταντινούπολης; Και γιατί με αναγκάζουν να πάω στην Αθήνα, ένα μεσαίο περιφερειακό αεροδρόμιο, όταν βρίσκομαι στην ίδια σχεδόν απόσταση από ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια τού κόσμου;

  Θα πρέπει να πάψει το ελληνικό κράτος να συμπεριφέρεται στη Θεσσαλονίκη σαν εσωτερική αποικία, και θα πρέπει να πάψουμε οι Θεσσαλονικείς να φοβόμαστε ακόμη και τη σκιά μας όσον αφορά τα εθνικά θέματα.

  • Κάνω ότι δεν βλέπω avatar
   Κάνω ότι δεν βλέπω @ Στέργιος 04/11/2013 17:31:42

   Στέργιο, συγχαρητήρια για την τεκμηριωμένη, ψύχραιμη και ορθολογική ανάλυσή σου.

  • sender avatar
   sender @ Στέργιος 27/08/2014 20:00:16

   Μπράβο Στέργιο,είπες αυτά που έπρεπε να απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση,ώστε να προβεί σε καταγγελία της απομόνωσης της Β.Ελλάδος,ενώ η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα αερομεταφορών(και όχι μόνο), της Ευρώπης.Οταν η λέγκα του νότου απομυζά όλη την χώρα,ας ακουσθεί κάποια φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των οφειλών.

 12. ΚΜ avatar
  ΚΜ 03/11/2013 22:08:28

  Τυπικός Μπουτάρης, λαγός του νεοθωμανισμού! Να μας λείπουν τέτοια «τυράκια», καρντάσια - τη φάκα τη βλέπουμε. Άρχη της αμοιβαιότητος λοιπόν, όχι «τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου», όπως αξιώνετε γενικότερα.

  ΥΓ: Μην ξεχνάμε ποιοί υποστήριξαν τον Μπουτάρη: Δράση και Ντόρα. Πρέπει να το βρίσκουν πάντα μπροστά τους, και να «αμειφθούν» όπως τους αρμόζει.

 13. victoria (true) avatar
  victoria (true) 04/11/2013 01:00:00

  Μπράβο strange

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ victoria (true) 04/11/2013 01:50:52

   Να δούμε πώς θα μαζεύει τέτοια άρθρα ο συγγραφέας τώρα που η ΝΔ θα δώσει το χρίσμα στον Μπουτάρη.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Στέργιος 04/11/2013 10:38:24

    Ποιός διακινεί αυτές τις τερατολογίες; Ακόμα κι έτσι να είναι όμως, είδες κανέναν δεξιό σχολιαστή να έδωσε άφεση αμαρτιών πχ στην Γιαννάκου;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Στέργιος 04/11/2013 13:29:38

    Ποσώς με ενδιαφέρει η ΝΔ Στέργιο. Το' χω γράψει άπειρες φορές.

 14. xris avatar
  xris 04/11/2013 14:44:23

  Γιατί τώρα αν έρχονται περισσότεροι Τούρκοι τουρίστες στην Ελλάδα από ότι Έλληνες στην Τουρκία, είναι εθνικά απαράδεκτο αυτό μόνο κάτι κολλημένα μυαλά μπορούν να το κατανοήσουν... κανένα επιχείρημα... μηδέν στο άρθρο.

 15. Ηλίας avatar
  Ηλίας 04/11/2013 15:29:30

  Όλο το άρθρο είναι ντροπή. Αν είναι δυνατόν να υπαινίσσεσαι ότι λειτουργεί συνειδητά προς όφελος της Τουρκίας ένας δήμαρχος που προσπαθεί να ενισχύσει τουριστικά την πόλη του. Εσείς συνειδητά προσπαθείτε να απαξιώσετε έναν άνθρωπο που προσπαθεί να βάλει σε μια σειρά τα πράγματα σε μία πόλη που οι προκάτοχοί του, "πατριώτες" που προέρχονταν από τη ΝΔ, άφησαν καταχρεωμένη και "πίσω από τον κόσμο".
  Ξανά ντροπή σας.

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 27/08/2014 19:39:12

  3 Αυγούστου, 2014 στις 4.43 π.μ. ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΝΘΙΜΟΥ ΚΑΤΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: "ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ! ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!" Μύδρους κατά του θλιβερού Δημάρχου Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου σήμερα το πρωί, όταν στο κήρυγμά του, αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την φορολογία και τους χειρισμούς στο θέμα των Σκοπίων, διαμαρτυρήθηκε κατά της πρόθεσης Μπουτάρη να βάλει πινακίδες σε οδούς και κτίρια της Θεσσαλονίκης και στην Τουρκική Γλώσσα: "Αυτό είναι αφορμή για Επανάσταση!.. Θα βάλουμε τα ονόματα των Κατακτητών της Θεσσαλονίκης παλαιά, που μάς ήπιαν το αίμα εδώ του λαού μας, θα τα βάλουμε στις οδούς; ... Εγώ είπα κύριε Δήμαρχε, εάν βάλετε τέτοιες πινακίδες, εγώ θα βρω νεολαία της Θεσσαλονίκης και θα πάω μαζί τους και θα ξηλώνουμε τις πινακίδες που βάζετε με τούρκικα ονόματα! Οι πινακίδες θα είναι μόνο στα ελληνικά"! Ο Μητροπολίτης, επίσης, αντέκρουσε με επιχειρήματα τους ψευδοϊοσχυρισμούς των δημαρχιακών περί ανάσας της πόλης από 2.500 Τούρκους τουρίστες, λέγοντας πως η ανάσα δεν ήρθε από τους Τούρκους, όπως θέλουν να μας πείσουν για ν' ανοίξουνε τζαμιά, αλλά από τους Ρώσους τουρίστες που έρχονται και αφήνουν χρήματα και είναι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί και τους αγαπάμε. Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ παραμένει αμετακίνητα παρά τω πλευρώ του Παναγιωτάτου! Ο Εκτουρκισμός της Θεσσαλονίκης - όπως θέλει ο Νταβούτογλου - δεν θα περάσει! *** Ο Αλή Μπουτάρ Εφέντης δήμαρχος Θεσσαλονίκης. "Παράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις να έχεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα." ~Αλβέρτος Αϊνστάϊν

 17. η Dimi avatar
  η Dimi 28/08/2014 14:13:10

  ΤΩΡΑ: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης μεταξύ Χρυσαυγιτών και αντιφασιστών (ΦΩΤΟ-VIDEO) Με το αστέρι του Δαυίδ ο Μπουτάρης στην ορκωμοσία. (ΦΩΤΟ) http://www.thestival.gr/policy/self-government/item/196773-tora-entasi-sto-dimotiko-symboulio-thessalonikis-metaksy-xrysaugiton-kai-antifasiston-fotovideo

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.