#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/08/2010 22:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι ζητά η ΤρόικαΟλοκληρώθηκε, ύστερα από 6 και πλέον ώρες, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το κλιμάκιο της τρόικας, που ελέγχει την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα τον περασμένο Μάιο.
Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η επιτάχυνση της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, η ενίσχυση των εσόδων και η αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν στην συνάντηση.


Οι ελεγκτές θα συντάξουν πόρισμα με τα συμπεράσματα του νέου ελέγχου, το οποίο θα αποστείλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Τα αποτελέσματα των συναντήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του κλιμακίου των ελεγκτών, θα παρουσιασθούν αύριο  σε δύο συνεντεύξεις Τύπου, το πρωί από την τρόικα και το μεσημέρι από τον υπουργό Οικονομικών.

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, στο πόρισμα θα υπάρχει αναφορά για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η τρόικα θα αναμένει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η βασική δέσμευση της χώρας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας δεν είναι έναντι του ΔΝΤ, αλλά έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς υπάρχει σχετική σύσταση από το 2008.

Στο πόρισμα θα απευθύνονται συστάσεις για επιτάχυνση των κινήσεων σε συγκεκριμένους τομείς (απελευθέρωση επαγγελμάτων, ενίσχυση φορολογικών εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών, αντιμετώπιση πληθωρισμού, κ.λπ.).

Ειδική αναφορά θα γίνεται στα ελλείμματα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (ΟΤΑ, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία), τα οποία επιβαρύνουν το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Επίσης, ειδικό βάρος δίδουν οι ελεγκτές και στην πλήρη υλοποίηση του "Καλλικράτη", από την οποία αναμένεται απόδοση 500 εκατ. ευρώ.

Παράγοντες του οικονομικού επιτελείου επισημαίνουν ότι η 2η δόση του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ, θεωρείται δεδομένη και αναμένεται να εκταμιευθεί στις 13 Σεπτεμβρίου.

Το μεγάλο "στοίχημα", σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, είναι η εξασφάλιση της 3ης δόσης, που πρέπει να εκταμιευθεί στο τέλος του Δεκεμβρίου. Αυτή θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα υλοποιούνται έως τότε οι συστάσεις της τρόικας, αλλά και από τον νέο έλεγχο, τον Οκτώβριο, της ελληνικής οικονομίας και του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/08/2010 22:33:14

  Τον Οκτώβριο λοιπόν να ετοιμαζόμαστε για νέες επαχθείς εντολές που θα δώσουν τα γιαπάκια της τρόικας στις εδώ παλλακίδες τους, καθώς θα αποφανθούν ότι -ω, τι σύμπτωσις!- τα μέτρα "δεν επαρκούν"...

 2. Orestios avatar
  Orestios 04/08/2010 22:36:05

  Μα όλα δεν πάνε καλά?
  Έτσι δεν λέει το GAP, που κάνει συνεχείς διακοπές?

  Πως θα δικαιολογήσουν το νέο κούρεμα των εισοδημάτων και τους νέους φόρους?

 3. thespieys avatar
  thespieys 04/08/2010 23:27:44

  Δε ξέρω τι ζητάει η Τρόικα αλλά ξέρω τι αναζητά η 40χρονη ιδιαιτέρα υπουργού: http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=2389:2010-08-04-19-20-36&catid=18:opinion-parapolitics&Itemid=4

 4. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 04/08/2010 23:48:18

  μέχρι να εξισωθεί το εισόδημα των Ελλήνων εργατών με αυτό των κινέζων θα συνεχίσουν να παίρνουν "διορθωτικά μέτρα"....στόχος είναι η άυξηση της παραγωγικότητας, με κάθε μέσον, και ο στόχος αυτός ( καθότι είματε και φιλόδοξοι) φιλοδοξεί να γίνουμε ανταγωνιστικότεροι ακόμα και απ'τους κινέζους....

  Αυτό κι αν είναι όραμα.....

  Εξάλου , μην ανησυχείτε....μετά απ'αυτό ,πιό κάτω δεν έχει....

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 05/08/2010 00:14:39

  Πάντως έχουν γέλιο και θα ήθελα να ήμουν στις συζητήσεις τους για να θαυμάζω την ρήση του Αινστάιν:

  -ανησυχούν για τον πληθωρισμό, αλλά θα έχουν τον Σεπτέμβριο μετάπτωση από το 11 στο 23% ΦΠΑ προϊόντα και υπηρεσίες και θα απορούν πως η αγορά δεν αποφορά 12 % αυξήσεις και την άνοδο του πληθωρισμού...
  -θα υπάρχει νέα μείωση εισοδημάτων (μισθών και συντάξεων) θα υπάρχουν 1.000.000 άνεργοι αλλά θα απορούν για την ύφεση και την αγοραστική δύναμη
  -θα κλείνει η αγορά αλλά θα ανησυχούν για την παραγωγικότητα


  Αλλά δεν ανησυχώ θα γράφουν πορίσματα και εκθέσεις και θα αλληλοσυγχαίρονται που τα νούμερα και οι αριθμοί είναι ΟΚ ...για τους ανθρώπους ...Πως το είπε ο Λοβέρδος : μια μικρή οικονομική παρένθεση είναι


  Τα γιαούρτια θα είναι και ληγμένα και πήλινα τα κεσεδάκια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Ιθαγενής 05/08/2010 09:04:45

   Ιθαγενή, είναι προφανές τι γίνεται με δαύτους. Δεν δίνουν δεκάρα για την ανάπτυξη της Ελλάδας, ούτε τα γιαπάκια της τρόικας, ούτε οι ντόπιες παλλακίδες τους. Το ΜΟΝΟ που τους νοιάζει είναι να βελτιωθεί η "ανταγωνιστικότητα", δηλαδή να ΜΕΙΩΘΟΥΝ δραστικά οι μισθοί για να συγκλίνουν με αυτούς της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, ακόμα κι αν έχουν μηδαμινή αγοραστική δύναμη. Ο πληθωρισμός ας φτάσει στο θεό, αυτοί το χαβά τους: μείωση μισθών, μείωση διαθέσιμων εισοδημάτων.

 6. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/08/2010 00:23:13

  Πολύ ενδιαφέρων ο συμβολισμός τής αλληλουχίας τών αυριανών συνεντέυξεων..
  Πρώτα τά Αφεντικά και ακολουθούν οι Υπάλληλοι,πού θά σκουπίσουν καί τήν αίθουσα προφανώς.

  • Misha avatar
   Misha @ Σπύρος 05/08/2010 09:29:36

   Eννοεις ότι στα καθεστωτικά ΜΜΕ οι δημοσιοκάφροι είναι σε διατεταγμένη αποστολή;Α παπαπα!
   Συμβαίνουν τέτοια πράγματα;

 7. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ 05/08/2010 05:03:28

  ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.ΕΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΙΔΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ΄΄.ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΣΟΠΕΔΩΣΗ΄.ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ.....

 8. Kostas avatar
  Kostas 05/08/2010 09:24:43

  Το πλάνο είναι ξεκάθαρο! Στασιμοπληθωρισμός! Συνταγή καταστροφής της Ελληνικής οικονομίας! Ανεργία και πληθωρισμός στα ύψη, χαμηλή ανάπτυξη!
  Αρθρο του Β. Βιλιάρδου!
  http://tomtb.com/modules/smartsection/item.php?itemid=858

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.