05/12/2007 00:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι ζητάει ο Καραμανλής για να πάει στην Άγκυρα;

Η επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στην Άγκυρα κυριαρχεί στο παρασκήνιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αλί Μπαμπατζάν. Ότι υπάρχει πρόβλημα με το ταξίδι είχε γίνει γνωστό εδώ και ημέρες, όταν ενόψει της επίσκεψης Μπαμπατζάν, το Μαξίμου άρχισε να τα λέει «περίεργα» για το ταξίδι. «Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει και αν θα γίνει, με τι θέματα» και τα παρόμοια. Σήμερα, στη συνάντησή του με τη Ντόρα, ο κ. Μπαμπατζάν εμφανίστηκε να «πιέζει» για την οριστικοποίηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Έλληνα Πρωθυπουργού. Από την πλευρά της η  κ. Μπακογιάννη αρκέστηκε να πει ότι η επίσκεψη θα γίνει σύντομα, χωρίς να αναφερθεί σε ημερομηνία. Αυτό, όταν είναι γνωστό ότι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα εδώ και 48 χρόνια, είναι προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ο Καραμανλής δεν θέλει να πάει στην Άγκυρα, αλλά τελικά θα αναγκαστεί να το κάνει για να σταματήσουν να τον πιέζουν. Για να μην φύγει όμως με «άδεια χέρια» πιέζει για να πάρει κάτι. Ποιο θα είναι αυτό; Κάτι ακούγεται για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, στο θέμα του ταξιδιού στην Άγκυρα συγκρούονται ουσιαστικά τα «δύο δόγματα» για την εξωτερική πολιτική μέσα στην κυβέρνηση της ΝΔ. Η Ντόρα, που την έχει δει περίπου «Βενιζέλος» (Ελευθέριος και όχι Ευάγγελος), προσπαθεί να συμπαρασύρει τον Καραμανλή σε μια πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με κύριο σκοπό βασικά τις μπίζνες - πράγμα που φρόντισε να υπογραμμίσει και η άλλη πλευρά στέλνοντας μαζί με τον κ. Μπαμπατζάν και 40 επιχειρηματίες, από τους κλάδους της ενέργειας, των κατασκευών και των υπηρεσιών. Ο Κ. Καραμανλής από την πλευρά του είναι πολύ διστακτικός στο θέμα αυτό και όπως γράφαμε εδώ η προσπάθεια της Ντόρας να καπελώσει το ταξίδι του (πράγμα που επιχειρεί και τώρα να κάνει εμφανώς) είχε προκαλέσει πρόσφατα ένα ακόμα επεισόδιο στις σχέσεις της με το Μαξίμου. Κατά τα άλλα τα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» που ανακοίνωσαν σήμερα η Ντόρα και ο Τούρκος ομόλογός της δεν αποτελούν παρά επανάληψη όσων είχαν ετοιμάσει παλιότερα οι Μπουγιουκανίτ – Χηνοφώτης ως αρχηγοί του στρατού των δύο χωρών, πριν ο τελευταίος γίνει βουλευτής και…υφυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Frixos13 avatar
    Frixos13 05/12/2007 13:39:22

    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
    «Στήνουν γέφυρες στο Αιγαίο» γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ, πιέζοντας κι αυτά τον Καραμανλή, για λογαριασμό της Ντόρας, ή άλλων, άγνωστο. Σύμφωνα με τα ίδια το 2008 θα είναι «Έτος... Αιγαίου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» και το μήνυμα αυτό αναμένεται να δοθεί ξεκάθαρα κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Άγκυρα, στις 18 Ιανουαρίου, και τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.