09/09/2008 05:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι επιδιώκεται με την παραγγελία Σανιδά;

Πήξαμε χθες το βράδυ στους από τηλεοράσεως επαίνους για την ενέργεια Σανιδά να ξεκινήσει από «μηδενική βάση» δικαστική έρευνα για την παραχώρηση της λίμνης Βιστονίδας στη Μονή Βατοπεδίου. Εκτός του προφανούς, ότι δηλαδή φαίνεται να προκαταλαμβάνεται η έρευνα με την εκ των προτέρων απαλλαγή των εμπλεκομένων υπουργών και στη συγκέντρωση όλων των δικογραφιών σε ένα χέρι (για τον καλύτερο έλεγχό τους) υπάρχει και μια άλλη πλευρά που αφορά το ΠΑΣΟΚ.

Όπως γράφει το http://orfni.blogspot.com/ η στόχευση είναι φανερή. Απευθύνονται στο ΠΑΣΟΚ, ένα στέλεχος του οποίου, ο Απόστολος Φωτιάδης, αποδέχθηκε, με υπογραφή του, την παραχώρηση της Βιστονίδας στη Μονή Βατοπεδίου, αποδεχόμενος την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου του.

Το σκάνδαλο δεν είναι η παραχώρηση της λίμνης, που κακώς έγινε, αλλά οι ανταλλαγές και όλο το αλισβερίσι που ακολούθησε και στο οποίο εμπλέκονται και υπουργοί του Καραμανλή. Και σε αυτό δεν εμπλέκεται ο Φωτιάδης. Εδώ βρίσκεται και η προσπάθεια συμψηφισμού. Ζητούν από το ΠΑΣΟΚ να συναινέσει στην «παραπλάνηση» των υπουργών της ΝΔ, με αντάλλαγμα την απαλλαγή του Φωτιάδη. Θα το δεχτεί το ΠΑΣΟΚ;

Η σύνθεση είναι από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/2008/09/deal.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dhmhtrhs Siganos avatar
  Dhmhtrhs Siganos 09/09/2008 09:00:39

  ΔΩΣΕ Κ ΣΕ ΜΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
  Ο υπουργός των Πακιστανών, των υπ[οκλοπών, του Ζαχόπουλου συνεχίζει να αυτογελειοποιειται. Μια κακή συμβολαιογράφος των Αθηνών, η γυναίκα του, κανει όλα μα όλα τα κρίσιμα συμβόλαια, αποκτά στην Αθήνα περισσότερα κ καλύτερα ακίνητα κ από τους Μητσοτάκηδες, κλπ κ παρουσιάζεται κ ως θύμα? Κ να ήταν μόνον αυτά? μαιμού διδακτορικό από τον άθλιο Καρβούνη, συστηματική παρενόχληση ευιειδών δεσποινίδων, κόκκινοι χρηματιστηριακόί κωδικοί κ άλλα πολλά, σύν μια δολοφονία (του Τσαλικίδη) αποτελειώνουν το παζλ. Αφού η δημοκρατία είνια ανήμπορη ν' αντιδράσει μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε από τον κο Κουφοντίνα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους?

 2. saska avatar
  saska 09/09/2008 09:29:26

  Καλά λένε να φοβάσαι το Siganο(ς) ποτάμι !

 3. Επιφυλακτικός avatar
  Επιφυλακτικός 09/09/2008 09:30:39

  Ο ΣΑΝΙΔΆΣ και μία "κλίκα εισαγγελέων" είναι "κατευθυνόμενοι" από την Ν.Δ.
  Μην τσιμπάτε.
  Πάνε να τα φορτώσουν στο ΠΑΣΟΚ και τους υφυπουργούς ΔΡΥ και ΦΩΤΙΆΔΗ.
  Αυτοί εξάλλου είναι εκείνοι που αναγνώρισαν κυριότητα του Βατοπεδίου στα 27.000 στρέμματα (πολύ μεγάλη έκταση) και μάλιστα στις αποφάσεις αναγνώρισης χαρακτηρίζουν την έκταση "ανταλλάξιμη".
  Οι Υπουργοί της Ν.Δ. (ΔΟΥΚΑΣ & ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ) έκαναν την "ανταλλαγή με αστικά ακίνητα" βασιζόμενοι στις αποφάσεις των ΠΑΣΟΚΩΝ και σε αποφάσεις του ΣτΕ. (Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι υποχρεωτικά εκτελεστές βάσει συντάγματος).
  Για τους λόγους αυτούς το ΠΑΣΟΚ είναι επιφυλακτικό και δεν καταλαβαίνω τους διθυράμβους των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ.
  Οι ΒΛΆΧΟΣ-ΒΕΡΥΚΙΟΣ στοχεύουν τον ΡΟΥΣΌΠΟΥΛΟ. Αυτός όμως δεν φέρεται "εμπλεκόμενος" (άλλο τυχόν αφανής εμπλοκή χωρίς αποδείξεις).
  Και ένα ερώτημα για νοήμονες:
  Γιατί ΒΗΜΑ και ΕΘΝΟΣ κρατούν αποστάσεις από το σκάνδαλο ΒΑΤΟΠΕΔΙΟυ;;;;;;

 4. λακις avatar
  λακις 09/09/2008 09:52:53

  Κανένας δεν μας είπε γιατι όλοι αυτοί οι υπουργοί και παράγοντες υπόγραψαν υπέρ του Βατοπεδίου.Πεστε στον κόσμο ξεκάθαρα που οδηγεί το κόλπο αυτό.

 5. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 09/09/2008 09:53:56

  Απλά .Συγκάλυψη το λένε στο χωριό μου .

 6. alk avatar
  alk 09/09/2008 10:18:09

  Ας ξεχάσουμε την εκτόνωση της οργής μας με μία μολότωφ ή μία σφαίρα. Ας κοιτάξουμε στην μόνη αποτελεσματική λύση που είναι οι αγώνες του κινήματος. Ας αρχίσουμε να οργανώνουμε αγώνες εκεί που κινούμαστε, χωρίς γραφειοκράτες συνδικαλιστές αλλά και χωρίς μπαχαλάκηδες. Τελειώνουμε με τη ληστεία του πλούτου μας είτε γίνεται με λαμογιά είτε γίνεται με νόμο. Βαδίζουμε ανυποχώρητα και μπαίνουμε στο προσκήνιο εμείς οι ίδιοι χωρίς τους αντιπροσώπους που μας χώνουν στα μούτρα τα αφεντικά. Κανένα μα κανένα κόμμα δεν θα μας λυπηθεί και για αυτό δεν πρέπει να λυπηθούμε κανένα. Απεργίες και κίνημα τώρα μέχρι να διαλύσουμε την οποιαδήποτε σκέψη για τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ... Ο Σανιδάς και η δικαιοσύνη είναι μέρος του προβλήματος. Με την παραγγελία του Σανιδά και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ οι αστοί προσπαθούν να αποδείξουν ότι υπάρχουν θεσμοί και η εκτροπή πηγάζει από κάποια πρόσωπα...
  Σύντομα η υπόθεση θα είναι στο αρχείο και ο Αρειος Πάγος θα ασχολείται πάλι με το πανεπιστημιακό άσυλο και τους γκέι.

 7. Aline avatar
  Aline 09/09/2008 10:25:22

  Το προβλημα εδω δεν ειναι η επιδρομη πολιτικων προς αγραν περιουσιακων και αλλων αξιολογων αγαθων, αλλα ο παντελης ακρωτηριασμος της Δικαιοσυνης, που υποβοσκει μοναχα στα χαρτια για διακοσμητικους λογους.
  Στην Ευρωπη καποιοι τοιουτοι μαφιοζοι φλερταρουν τη ζωη πισω απο τα καγκελα ενος σοφρωνιστικου ιδρυματος υψηλης προστασιας.
  Αναμφιβολα η Ελλαδα δεν εχει διαβει μετα λυπης μου το κατωφλι της Ευρωπης, αλλα ουτε προκειται με αυτες τις πρακτικες να ορθοποδησει για αναβαση.
  Απλα καταχαμα στο προαυλιο γονυκλινης θα κειτεται, ικετευοντας απο τους Μεγαλους και Ωραιους λιγοστα ψιχουλα και μια γαβαθα νεροσουπα.

 8. Helmut avatar
  Helmut 09/09/2008 10:45:03

  Δηλαδή αν έμενε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, η Μονή Βατοπεδίου σήμερα θα ήταν ακόμα με μία "άχρηστη" οικονομικά έκταση στη Λίμνη Βιστωνίδα;

  Δεν θα είχε γίνει ανταλλαγή με κάποιο "φιλέτο" επί ΠΑΣΟΚ;

  Πλάκα με κάνετε;

 9. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 09/09/2008 12:02:32

  Στην Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ( Καθολικό δόγμα ) κατόρθωσαν και «φυλάκισαν» τον ποντίφιξ στο Βατικανό. Αντίστοιχα στην Ανατολική ( Ορθόδοξο/σχισματικό δόγμα ) τους έχουμε ελεύθερους να αλωνίζουν και να αποτελούν την «δυαρχία» παρέα με την εκάστοτε εξουσία. Τελικά που ανήκουμε : στην Ανατολή ή στην Δύση ; ( σταυρόλεξο για δύσκολους λύτες )

 10. saska avatar
  saska 09/09/2008 12:23:59

  Κατά την γνώμη μου - μιας και βλέπω ακόμα και τον Factorx να μην έχει κατασταλάξει(Τι επιδιώκεται με την παραγγελία Σανιδά;)(Ο Εφραίμ τους ….παραπλάνησε)(«Άφες τους νεκρούς…»)(Βατοπέδι: Δεν κέρδισαν ποτέ καμία δικαστική μάχη!)(Το φιλέτο του Εφραίμ και της παρέας)και πολλά άλλα - οτι οι βόμβες τελικά ήταν τηλεκατευθυνόμενες με στόχο και σκοπό να σκάσουν στα χέρια αυτών που τις πέταξαν. Κάτι μου θυμίζει η περίπτωση με 17 Νοέμβρη.

 11. TOX avatar
  TOX 09/09/2008 12:37:22

  Τσεκαρισμένο : την περασμένη εβδομάδα (μοναχικό) στέλεχος του Βατοπέδιου, κατέβηκε στην Αθήνα μεταφέροντας τρεις, τουλάχιστον, ευμεγέθεις φακέλους, με ΟΛΑ τα στοιχεία για την δραστηριότητα της "αδελφότητας" στο Real Estate... ΄Εγγραφα παντός είδους και προέλευσης, DVD με βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα, CD με ηχογραφημένα, κ.α.
  Τι έγιναν όλ΄ αυτά ; Παραδόθηκαν σε άνθρωπο του ΠΑΣΟΚ, ειδικευμένο στα "εκκλησιαστικά" και έχοντος την εμπιστοσύνη και του ΠΑΣΟΚ, (φυσικά), και του ανώτατου εκκλησιαστικού παράγοντα, που παρακίνησε σ΄ αυτή την ενέργεια...
  Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, έχει στα χέρια του τα ΠΑΝΤΑ κι από πρώτο χέρι και μπορεί να διαπιστώσει ποιοι εμπλέκονται και πόσο...
  Διερώτημα : η παρέμβαση ΣΑΝΙΔΑ υπαγορεύτηκε ΚΑΙ απ΄ αυτή την εξέλιξη ;
  Γιατί άραγε ; Μα για να βάλει το ζήτημα σε συγκεκριμμένα πλαίσια, (π.χ. παραπλάνηση Υπουργών), πριν αυτά χαραχτούν από τους "αντίπαλους" !...

 12. saska avatar
  saska 09/09/2008 13:17:24

  Tώρα φύγαμε απο τις μπόμπες και πήγαμε στα ΤΟμαΧοκ ! Αυτά και αν είναι τηλεκατευθυνόμενα;
  Φυσικά είναι και αυτό εδάφους-εδάφους, οπότε ας προφυλάξουμε για καλό και για κακό τον κώλο μας να μην γυρίσει πίσω.

 13. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/09/2008 14:11:15

  Ξεχασε τις μπυρες. Πες του να παρει παλι τηλ και να συμπληρωσει την παραγγελια.

  Εχει σκοπο να μας επεξαρτησει.

  ΠΠ

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/09/2008 14:11:36

  Ξεχασε τις μπυρες. Πες του να παρει παλι τηλ και να συμπληρωσει την παραγγελια.

  Εχει σκοπο να μας απεξαρτησει.

  ΠΠ

 15. miaouth avatar
  miaouth 09/09/2008 17:53:37

  Κουράστηκα να το γράφω:
  Ότι κι άν έγινε ή θα γίνει, με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή με την Ελένη Λουκά, η Βιστωνίδα στην πράξη ανήκει και θα ανήκει στα πουλιά και τα ψάρια της. Απαραβίαστος υγροβιότοπος Ramsar, μή οικοδομήσιμες εκτάσεις. Εκτός άν κάποιος θέλει να καταδικασθεί από το Ευρωπαικό Δικαστήριο.
  Το πραγματικό πρόβλημα, που κρύβει πραγματικό ΧΡΗΜΑ, είναι η ΑΝΙΣΗ ΣΧΕΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ που μηχανεύτηκαν: Μη οικοδομήσιμα της Βιστωνίδας - αντί οικοδομήσιμων υψηλής αξίας στο Ωραιόκαστρο, παραλιακή ζώνη Θεσσαλονίκης, Πανόραμα, χιονοδομικό Καιμάκτσαλαν, Λαύριο, Χαλκιδική κτλ. Φύκια "της Μονής" (βάσει αυτοκρατορικών χρυσόβουλλων και σουλτανικών φιρμανίων) ανταλλάχθηκαν με μεταξωτές κορδέλλες αδιαμφισβήτητης ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ.
  Ποιοί, πώς και γιατί;
  Τι έκανε ο Δούκας, τι συμπλήρωσε ο Μπασιάκος, πώς εμπλέκεται ο Βουλγαράκης, τι άλλο μας επιφυλάσσεται άν ανοίξουν αρχεία και στόματα;

 16. Takitos avatar
  Takitos 09/09/2008 19:20:37

  Εγώ τώρα, γιατί νομίζω πως η ενέργεια Σανιδά θα καταλήξει στο ότι όλα έγιναν νόμιμα;

 17. Factorx avatar
  Factorx 09/09/2008 19:48:29

  TOX, είσαι βέβαιος; Να το σηκώσω;

 18. TOX avatar
  TOX 09/09/2008 21:28:40

  Sorry έλειπα... Και βέβαια. Το ...ρεπορτάζ εγκυρότατο !...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.