#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/07/2010 12:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι επιδιώκει η Τράπεζα Πειραιώς ;Να εξηγήσω εξ υπαρχής ο,τι  δεν έχω σχέση με τον τραπεζικό χώρο. ΄Αλλα είναι τα γνωστικά μου αντικείμενα.  Ως εκ  τούτου, ελπίζω  στην κατανόηση των ειδικών.  Θα επιχειρήσω να αναλύσω, εφαρμόζοντας κάποιες  της θεωρίας των διαπραγματεύσεων, την κίνηση του κ. Σάλλα.

τα δεδομένα

Ουδείς αμφιβάλλει  ότι ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, είναι  ένας ικανότατος, ευφυής τραπεζίτης και  δεινός παίκτης.  Δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στην μέχρι τώρα πορεία του ή να δείτε, για παράδειγμα, ποιοι  συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Τράπεζάς του. Από τον υιό του κ. Μάνου και την κόρη του κ. Αχιλλέα Καραμανλή,  μέχρι   την οικογένεια  Βαρδινογιάννη.  Ο ίδιος ο  κ. Σάλλας, είναι από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτικό του μέλος.

Πριν λίγο καιρό η Τράπεζα Πειραιώς, σε χαλεπούς καιρούς, χορήγησε  δύο δάνεια που συζητήθηκαν.  Λέγεται  ότι έδωσε 25 εκατ στην «Ελευθεροτυπία» και άλλα τόσα στο «Πρώτο Θέμα». Ακούγεται, επίσης, ότι  διευκόλυνε και τον  ΔΟΛ.

Αν βλέπετε ειδήσεις ή διαβάζετε εφημερίδες, θα διαπιστώσετε ότι η Τράπεζα Πειραιώς  έχει ακόμα συχνή διαφημιστική παρουσία.

Τέλος, δύο πρώην στελέχη της Πειραιώς, βρίσκονται σήμερα  σε κορυφαίες θέσεις. Ο κ. Προβόπουλος είναι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο κ. Πανταλάκης, Διοικητής της ΑΤΕ. Χρήσιμοι  για τις δύσκολες ώρες.

Sitting duck

Το τελευταίο διάστημα η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς διαπραγματευόταν  κάτω από τα 4 ευρώ!  Πριν μερικούς μόνο μήνες ήταν 13!

Οι  κακές  γλώσσες  έλεγαν ότι η τράπεζα ήταν ευάλωτη καθώς τα μεγέθη και η προοπτική  της είχαν αρνητική αξιολόγηση.

Τραπεζικοί κύκλοι δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να  αποτελέσει στόχο επιθετικής εξαγοράς από  έναν ριψοκίνδυνο παίκτη. (ο  κ. Βγενόπουλος το είχε  επιχειρήσει στο παρελθόν).

Επιπλέον, μια νέα υποβάθμιση της τράπεζας ήταν περίπου  αναμενόμενη.

Οι φήμες, λένε επίσης, ότι την προηγούμενη Δευτέρα η Τράπεζα Πειραιώς δανείστηκε στη διατραπεζική αγορά από την ΑΤΕ, 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει και  ένα δάνειο από το ΤΤ ύψους 350 εκατ. ευρώ το  οποίο λήγει τέλος Ιουλίου!

«Η τράπεζα Πειραιώς μοιάζει με sitting duck που περιμένει τον κυνηγό», μου είπε χθες κάποιος ειδικός, «για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα πρέπει να ζητήσει κρατική ενίσχυση ή να προβεί σε αύξηση ΜΚ».

Επιχείρηση ανάκτησης πρωτοβουλιών

Ενας δεινός παίκτης, δε θα καθόταν να περιμένει να τον εξαγοράσουν ή να τον υποχρεώσουν να οδηγηθεί  σε κρατική βοήθεια. Θα ήταν ομολογία  αποτυχίας.

Από την άλλη πλευρά, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, δύσκολα θα εύρισκε ανταπόκριση μια κίνηση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα  εξασφάλιζε  στην τράπεζα την αναγκαία  ρευστότητα.

Η μόνη εναλλακτική  ήταν μια στρατηγική κίνηση που θα ταρακουνούσε τα λιμνάζοντα νερά του τραπεζικού συστήματος. Επρεπε να «βγεί στο γήπεδο να παίξει μπάλα».  Αλλωστε, το τελευταίο διάστημα  κυβερνητικοί παράγοντες προετοίμαζαν  ανοιχτά το  έδαφος  για συνενώσεις. Κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή!

Ο κ. Σάλλας, είχε και ένα άλλο πλεονέκτημα:  την  υποστήριξη της πρότασής τους  από το σύνολο σχεδόν των  ΜΜΕ,  ενώ και η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν θα έβλεπε αρνητικά μια τέτοια εξέλιξη.

Γιατί ΤΤ και ΑΤΕ;

Το  Τ. Τ.  είναι η πολύφερνη νύφη του τραπεζικού μας συστήματος. Άρα ένας δεινός παίκτης θα στόχευε εκεί.  Στο «φιλέτο» της αγοράς.  Το ερώτημα είναι γιατί στην πρόταση του συμπεριέλαβε και την Α.Τ.Ε, την οποία  κανένας δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει;

Μα ακριβώς εδώ  κρύβεται η οξυδέρκεια του κ. Σάλλα.

Αν  εκδήλωνε ενδιαφέρον μόνο για το Τ.Τ. είναι βέβαιο ότι  θα άνοιγε  ένα κύκλο  πλειστηριασμών, δεδομένου ότι κανένας τραπεζίτης που σέβεται τον εαυτό του δεν θα τον άφηνε να «παίξει μπάλα» μόνος του.  Όταν οι άλλοι «παίκτες» είναι ισχυρότεροι, δεν τους προκαλείς. Βασική αρχή.

Βάζοντας στο «παιχνίδι» και την ΑΤΕ, οι άλλοι το σκέφτονται. Θέλουν το Τ.Τ. αλλά δεν θέλουν την ΑΤΕ!  Ο  κ. Σάλλας τα θέλει και τα δύο,  άρα έχει στρατηγικό πλεονέκτημα!Τι πραγματικά επιδιώκει;

Ο  κ. Σάλλας με την ενέργειά του αυτή  επιχειρεί να διαμορφώσει,  αυτό που στη θεωρία των παιγνίων λέγεται «win-win situation».  Είναι, όμως, έτσι;

Σενάριο πρώτο: Οι σύμβουλοι που όρισε η Κυβέρνηση αποτιμούν την  αξία των δύο Τραπεζών, λίγο παραπάνω από τα 770 εκατ που πρότεινε ο κ. Σάλλας, εκείνος αποδέχεται τη προσφορά και η συμφωνία κλείνει.  Η Τράπεζα Πειραιώς καθίσταται η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα στην Ελλάδα και εκ των μεγαλύτερών στα Βαλκάνια. Με  ένα τέτοιο μέγεθος, η νέα τράπεζα αλλάζει  στάτους. (Θεωρούμε δεδομένο ότι το τίμημα των 770 εκατ είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό από την Κυβέρνηση,  δεδομένου ότι μόλις πέρυσι το ΤΤ  προέβη σε αύξηση ΜΚ στα 3.70 ευρώ ανά μετοχή. Δεν μπορεί να πωληθεί στα 3.50 ευρώ. Για την ΑΤΕ τα πράγματα είναι περισσότερα πολύπλοκα με την αποτίμηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας που διαθέτει,  ενώ  μόλις πριν λίγα χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή την ενίσχυσε κεφαλαιακά  με ένα δις ευρώ!).

Σενάριο δεύτερο

Όπως προαναφέραμε το ΤΤ είναι το  «αντικείμενο του πόθου» για  τους τραπεζίτες της  χώρας. Επομένως, είναι πιθανόν  να εκδηλώσουν  και  άλλοι ενδιαφέρον  και μάλιστα με υψηλότερη τιμή από τα 3.50 ευρώ ανά μετοχή που περιλαμβάνει η πρόταση Σάλλα.  Αλλωστε, η Εθνική και EUROBANK  κατέχουν από 6% του μετοχικού κεφαλαίου  του ΤΤ, το οποίο  απέκτησαν όταν η μετοχή ήταν πάνω από 10 ευρώ.

Η κυβέρνηση, δήθεν, υπό την πίεση των αντιδράσεων, αφήνει έξω από τη συμφωνία την ΑΤΕ, η οποία όμως, με όλη αυτή τη συζήτηση θα έχει βελτιώσει τη χρηματιστηριακή θέση, άρα θα είναι  έτοιμη  σ’ ένα επόμενο στάδιο!

Σενάριο τρίτο

Σε συνθήκες ανταγωνισμού για το ποιος θα αποκτήσει το ΤΤ, η Τράπεζα Πειραιώς, μπορεί ευκολότερα να ζητήσει αύξηση του Μ/Κ.  Με το ΤΤ, ως λάφυρο, πολλοί θα τρέξουν να συνδράμουν για να επωφεληθούν από τις χρηματιστηριακές  υπεραξίες που θα δημιουργηθούν.

Η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύεται κεφαλαιακά, η ρευστότητά της βελτιώνεται, ο κίνδυνος πέρασε. Και αν ακόμα  χάσει  το Τ.Τ, ενισχύθηκε κεφαλαιακά!  Όμως, η ιστορία δεν τελείωσε ακόμα!

Σενάριο τέταρτο

Αν η  κυβέρνηση αποτύχει να διαχειριστεί τις αντιδράσεις ς για την πώληση του ΤΤ και της ΑΤΕ, είναι πιθανόν  να κάνει πίσω και να  δρομολογήσει  άλλες συγχωνεύσεις. Επειδή, όμως, μια τέτοια υποχώρηση θα  έχει μεγάλο κόστος, εκτιμούμε ότι τελικά η κυβέρνηση θα συμφωνήσει στην πώληση του ΤΤ, διατηρώντας τον έλεγχο της ΑΤΕ, όπου το δημόσιο έχει μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ μπορεί  επικοινωνιακά να χρησιμοποιήσει και το χαρτί  ότι  διατηρεί την «τράπεζα των αγροτών»

Νικητές και χαμένοι

Η κινητικότητα, με αφορμή την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς , θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες συγχωνεύσεις στον τραπεζικό χώρο.  Επί εποχής  Καρατζά, η  Εθνική  με την ΑLPHA  έφτασαν μέχρι τα σκαλοπάτια της εκκλησίας,  η τελετή δεν έγινε, αλλά  η  ιδέα δεν εγκαταλήφθηκε ποτέ.

Η Τράπεζα Πειραιώς διατρέχει τον κίνδυνο, αν απορριφθεί η προσφορά της, ή κατατεθεί αντιπρόταση στην οποία δε θα μπορέσει να απαντήσει  (και  δεν καταφέρει μέσω αύξησης ΜΚ να ενισχύσει τη ρευστότητά της)  να βρεθεί εκεί που ήταν πριν ξεκινήσει! Να παραμείνει δηλαδή sitting duck και να διατρέχει τον κίνδυνο μιας επιθετικής εξαγοράς,  την οποία θα δυσκολευτεί  να αποκρούσει!  Στην περίπτωση αυτή ο κ. Σάλλας, μπορεί να αποδειχθεί ο αθλητής που έτρεξε γρήγορα τους πρώτους γύρους, αλλά έμεινε από δυνάμεις για το τέλος.  Υπάρχει  και  η  άλλη εκδοχή: απλώς  να ήταν ο «παίκτης» που έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα!

Ο σίγουρος κερδισμένος

Η παραδοχή του κ. Παπακωνσταντίνου  ότι είχε λάβει σχετική επιστολή του κ. Σάλλα  την προηγουμένη των ανακοινώσεων, αποδεικνύει  ότι η Κυβέρνηση ήταν πλήρως ενήμερη για τις προθέσεις του. Μπορεί να τις ενθάρρυνε κιόλας. Πάντως, δεν τις αποδοκίμασε, ούτε τις απέτρεψε! Γιατί  δεν  έχω  καμιά αμφιβολία ότι ο  κ. Σάλλας δεν θα δημοσιοποιούσε τα σχέδιά του με την κυβέρνηση απέναντί του.  Κοινή λογική! Η κυβέρνηση, όμως, τι επιδιώκει ενθαρρύνοντας τις πρωτοβουλίες του τραπεζίτη;

α) αναδιατάσσει το τραπεζικό σύστημα.  Μεγαλύτερες και ισχυρότερες τράπεζες είναι  καλύτερα  θωρακισμένες  έναντι μελλοντικών κρίσεων.

β) Στέλνει ένα μήνυμα  ότι πραγματοποιεί μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές.  Οι αγορές «ηδονίζονται» με κάτι τέτοιες κινήσεις.

γ) Στα άδεια ταμεία του δημοσίου εισρέουν έσοδα, που όλο και κάποιες τρύπες θα κλείσουν.

δ) Η δημιουργία ισχυρών τραπεζικών ομίλων θα τροφοδοτήσει με  ρευστότητα την αγορά και θα στηρίξει την  προσπάθεια  ανάκαμψης της οικονομίας.

Επίλογος με απορίες

Επειδή στην Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου όλοι είναι θιασώτες της τάξεως, της ηθικής και της διαφάνειας,  είμαι  βέβαιος ότι η πρόταση-εκδήλωση ενδιαφέροντος του κ. Σάλλα,  έφτασε στο υπουργικό γραφείο λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Τετάρτης (αφού είχε κλείσει το Χρηματιστήριο) για να μη δοθεί σε κανέναν η ευκαιρία  να  «τα οικονομήσει χοντρά».

Εις επίρρωσιν αυτών, οι μετοχές των εμπλεκομένων τραπεζών (Πειραιώς, ΑΤΕ και ΤΤ) ήσαν εκτός διαπραγμάτευσης, μέχρι τη 1.45 μμ της Πέμπτης, οπότε και ολοκληρώθηκαν οι ανακοινώσεις του κ.  Σάλλα.   Το τυπικό ετηρήθη άψογα! Βέβαια ένας κακεντρεχής , κακόπιστος και  κακοπροαίρετος θα σημειώσει ότι οι μετοχές της Τράπεζας Αττικής και της ASPIS BANK (συμφερόντων ΤΤ) διαπραγματεύονταν ελεύθερα  (σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 15%), αλλά μη τα θέλουμε και  όλα δικά μας!.

Εϊμαι επίσης πεπεισμένος, ότι μέχρι  τη στιγμή που ο κ. Παπακωνσταντίνου έλαβε τη επιστολή Σάλλα, κανένας στην Κυβέρνηση δεν είχε ιδέα για τις προθέσεις του. Το λέω αυτό γιατί η μετοχή του ΤΤ από 2.70 την Τετάρτη, έφτασε μέχρι και τα  3.36  τη Πέμπτη!

Οσον αφορά στην αντίδραση της Ν.Δ., νομίζω  ότι την πλέον εύστοχη παρατήρηση την έκανε ο κ. Τραγάκης! Δυστυχώς!

Όμως, το παιχνίδι μόλις άρχισε! Το καλοκαίρι θα είναι ενδιαφέρον!

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ATAKTOS avatar
  ATAKTOS 17/07/2010 12:21:15

  τζαμπα ..χαρχαλα ..το λεει ο λαος μας ..φαγοποτι ..

  • maestros avatar
   maestros @ ATAKTOS 17/07/2010 14:35:28

   ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

   Δεν πρόλαβαν να άρχισουν οι θερινές εκπτώσεις και αυξήθηκε το ενδιαφέρον των αγοραστών για συγκεκριμένα προϊόντα που οι τιμές τους έχουν πέσει πολύ.
   Έτσι η τράπεζα Περαιώς με...

   http://aliartos-city.blogspot.com/2010/07/blog-post_8419.html

 2. danger avatar
  danger 17/07/2010 12:33:19

  Κυριε Ροδινε

  Μην ξεχνατε οτι περπου το 40% της καλλιεργησιμης γης ειναι υποθηκευμενο στη ΑΤΕ οποτε "ξεκινα η πρασινη αναπτυξη"Με τα τωρινα δεδομενα υπαρχει περιπτωση να αποπληρωσουν. Η μεγαλη μπιζνα λεγεται λεγεται Α.Τ.Ε.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ danger 17/07/2010 12:46:54

   Ακριβώς. Όλοι νομίζουν πως η ΑΤΕ είναι άχρηστη, αλλά πρόκειται για πραγματικό θησαυρό.

   Όσο για τον Βγενόπουλο, πέρασαν τα δύο χρόνια στα οποία είχε δεσμευτεί να μην κάνει κίνηση για την Πειραιώς.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Σ. 17/07/2010 15:36:42

    Συμφωνώ ότι η ΑΤΕ είναι θησαυρός, αλλά κάνουν ότι μπορούν για να την απαξιώσουν. Και ως ένα βαθμό το έχουν καταφέρει.

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ Γιάννης Σ. 17/07/2010 16:29:13

    Οσο την απαξιώνουν..τόσο πέφτει η μετοχή της....ώστε να μας πούνε, πως μας κάναν χάρη και την πήραν..

   • Dimi avatar
    Dimi @ Γιάννης Σ. 17/07/2010 20:35:19

    Κώστα, ουδείς μπορεί ν' απαξιώσει την αγροτική γή, εάν οι αγρότες Δεν το επιτρέψουν.

    Εάν, η νεοταξική αυτή κυβέρνηση και οι ευνοούμενοί της, αποτολμήσουν την απαξία ή/και υφαρπαγή «αντί πινακίου φακής» της υποθηκευμένης περιουσίας των Ελλήνων αγροτών, και, με δεδομένο ότι -βάσει δεδομένων της ΠΑΣΕΓΕΣ-, στην ΑΤΕ ΒΑΝΚ είναι υποθηκευμένη σχεδόν ΟΛΗ!!! η Αγροτική Ιδιοκτησία, τότε, η κυβέρνηση αυτή, θα πρέπει να ετοιμάσει και την δική της κηδεία, με την κυριολεκτική έννοια του όρου.

    To 2001, στην Αργεντινή, οι μικροκαταθέτες κι οι αγρότες που έχασαν τα λεφτά τους και τη γη τους από τη χούντα και τους μαφιοκράτες τραπεζίτες, ήταν αυτοί, που ξεσήκωσαν 36.000.000 (τριάντα έξι εκατομμύρια) Αργεντινών πολιτών, κι έστειλαν στον αγύριστο οριστικά και αμετάκλητα, Και τη χούντα των μαφιόζων Carlos Menem / Fernando de la Rua, Και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Γι’αυτό, προσοχή!

    Η αγροτιά, πάνω στην οποία οι λαοί στηρίζουν την επιβίωσή τους, είναι “different ball game”!..

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Σ. 17/07/2010 22:58:32

    Αγαπητή Dimi,

    Η ΑΤΕ έχει τεράστια ακίνητη περιουσία, πολλές θυγατρικές μια υγιή ασφαλιστική την Αγροτική Ασφαλιστική, και όμως τα τελευταία χρόνια απαξιώνεται συστηματικά. Βαριές είναι οι ευθύνες του Μηλιάκου. (για την περίοδο Λάμπρου χρειάζεται πολύ χρόνος)

    Το είπα πολλές φορές: κατά την ταπεινή μου γνώμη η ΑΤΕ με το ΤΤ μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ ισχυρό τραπεζικό πυλώνα.

    Τ

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Σ. 18/07/2010 09:47:48

    Καλημέρα Dimi,

    Αυτό που με προβληματίζει είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα ΠΑΣΟΚ.
    Αν αυτή η πρόταση είχε γίνει επι κυβερνήσεως Καραμανλή, θα είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος!
    Διότι απλούστατα το προσφερθέν τίμημα ήταν εξευτελιστικά χαμηλό.
    Ενώ τώρα; Την επομένη της πρότασης, όλα τα ΜΜΕ δαγκωνίζονταν σε διθυράμβους.

    Το άλλο θέμα έχει να κάνει με τους "προσωπικούς φίλους" του κ. Παπανδρέου που χειρίζονται μεγάλα deals.
    Και αυτό γίνεται εξωθεσμικά.
    Αίφνης μαθαίνω ότι σκούνται πιέσεις να παραιτηθεί ο Προβόπουλος (όχι ότι τον έχω και σε ιδιαίτερη εκτίμηση) προκειμένου να καταλάβει τη θέση του ο εκ της Eurobank προερχόμενος κ. Καραμούζης (ο οποίος ίσως θυμάσαι ξεκινησε αυτή την ιστορία με τα δομημένα ομόλογα).
    Με προβλημάτισε επίσης και η αντίδραση της Ν.Δ.
    Εδειξε αργά αντανακλαστικά.
    Σε τέτοια θέματα μπαίνεις στην ουσία του προβλήματος και δεν κάνεις περιφερειακή κριτική.
    Ομως, το παιχνίδι τώρα άρχισε.

   • ataktos avatar
    ataktos @ Γιάννης Σ. 18/07/2010 09:58:32

    Καλημέρα Κωστα .. αφού ο Αντωνακης είναι η χρυση εφεδρεία .αυτου του συστήματος .. αυτό σε ενθουσιάζει μήπως .. πάντως τον λαό μας καθόλου..

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Σ. 18/07/2010 10:06:28

    Ατακτε,
    Καλημέρα

    Αν θυμάσαι, από την πρώτη μέρα διατύπωσα τις διαφωνίες μου για το θέμα.

    Θεωρώ, επίσης, και την αντίδραση της Ν.Δ. υποτονική. Για να μη γράψω τίποτα χειρότερο.

    Δεν είμαι εναντίον των συγχωνεύσεων. Το αντίθετο μάλιστα. Ομως, όταν συγχωνεύεται μια εταιρεία του δημοσίου με μια του ιδιωτικού τομέα, είναι άλλο παιχίδι.
    Ο κ. Σάλλας ας συγχωνευθεί με όποια ιδιωτική τράπεζα θέλει. Δεν μας αφορά.
    Οταν, όμως ζητάει αντί "πινακίου φακής" ΑΤΕ και ΤΤ, μας αφορά όλους.
    Και δεν με ενθουσιάζει το αβαντάρισμα για όποιους λόγους και αν γίνεται.
    Σαφέστερα δεν γινεται;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ danger 17/07/2010 17:00:14

   Πάντως κάτι πρέπει να άλλαξε στον αρχικό σχεδιασμό γιατί σε σημερινά δημοσιεύματα ο κ. Πανταλάκης φέρεται να προτείνει τη συνένωση ΑΤΕ καιΤΤ (μαζί με Αττικής και ASPIS BANK, που ελέγχει το ΤΤ) για τη δημιουργία ενός μεγάλο Ομίλου υπο τον έλεγχο του δημοσίου.
   Ιδομεν.

   • Dimi avatar
    Dimi @ Κώστας Ροδινός 18/07/2010 09:29:56

    Καλημέρα Κώστα, με αισιοδοξία!

    Συμφωνώ μαζί σου κι εύχομαι μέσα απ'αυτόν τον ορυμαγδό, να βγεί κάτι πολύ θετικό και "η ΑΤΕ με το ΤΤ να μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ ισχυρό τραπεζικό πυλώνα".

 3. PELIAS avatar
  PELIAS 17/07/2010 12:52:05

  Απάντησα στην αγαπητή μου κ. Μπατζελής που είπε ότι, η ΑΤΕ δέν πωλείται ως εξής:

  Ρε με τί ΒΛΗΜΑΤΑ έχουμε να κάνουμε; Τί δέν πωλείται και τι αγοραπωλησίες τραπεζών με επειγόμενο τον διαθέτοντα 700.000.000 ευρώ για να αγοράσει περιουσίες 150 δις.

  Αξίζει τον κόπο να συζητάμε για αυταπόδεικτες ποινικές υποθέσεις που μπορούν και πρεπει να συζητηθούν μόνο στο δικαστικό ακροατήριο εδώ και τώρα; Ποιός πρόκειται πάλι να τα αρπάξει και να ταϊσει; Το βρήκατε βέβαια. Και εσείς.Γιατί δέν θέλει πολύ σκέψη. Οι μόνοι που δέν το βρήκαν ακόμα και ούτε θα το βρούν ποτέ - να είστε σίγουροι - είναι ο Αντωνάκης και οι λοιποί της αντιπολιτέυσεως.

  ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ!

  Γιατί, άν ήταν τόσο φθηνό το παιγνίδι και χωρίς βέβαιη προσυνενόηση, ήδη απο την επομένη θα είχει πλημμυρίσει η χώρα μας με παγκόσμιες προσφορές για τα δύο αυτά ιδρύματα. Αμφιβάλλαι κανείς; Αμφιβάλλει κανείς ότι, θα είχαν μοσχοπουληθεί και απο το κέρδος θα ξεπληρώναμε και το Δ.Ν.Τ. για να απαλλαγούμε απο αυτό και απο τον καραγκιόζη μέντορά του; Σώθηκαν μήπως τα κοράκια απο την παγκόσμια αγορά;

  ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ... λέω ΑΝ,

  το ΠΑΣΟΚ πρόλαβε να αδειάσει αυτά τα ιδρύματα και τώρα τα παραδίσει στον Σάλας άφραγκα δια τα περαιτέρω ... Πώς αλλιώς άραγε τα ξένα ιδρύματα, αυτά τα κοράκια, δέν πήραν πρέφα το πωλητήριο;

  ΓΙΑΤΙ πολύ φοβάμαι ότι,

  όταν το φθινόπωρο θα έλθει η ώρα που θα χτυπήσουν οι καμπάνες, δέν θα μπορούμε να εντοπίσουμε, να βρούμε στην Ελλάδα και να συλλάβουμε ούτε έναν απο αυτούς τους αλήτες που σήμερα μας κυβερνούν για να τον στήσουμε στα 6 μέτρα. Ούτε κάν το ΔΝΤ.

  ΠΕΛΙΑΣ

 4. anonymous avatar
  anonymous 17/07/2010 12:56:53

  Μια συγχώνευση είναι απαραίτητη. Αυτή της ΑΤΕ με το ΤΤ. Απόσυρση και των δυο από το χρηματιστήριο, μετατροπή τους σε λαϊκή τράπεζα δηλ. τράπεζα για τους μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροκαταθέτες και γενικά ανθρώπους τη βιοπάλης με παράλληλο εξορθολογισμό των χρεώσεων και των πρακτικών τους για να μη γδέρνεται ο κόσμος.

  Οτιδήποτε άλλο είναι λαμογιά.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ anonymous 17/07/2010 15:35:41

   Αnonymous,

   Αυτό για τη συγχώνευση ΑΤΕ και ΤΤ έχω βαρεθεί να το γράφω εδώ και χρόνια. Οι κυβερνήσεις δεν το κάνουν γιατί αντιδρούν, ξέρετε ποιοί.

 5. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 17/07/2010 13:39:34

  Η διαδικασία απαιτεί χρόνο, διεθνή διαγωνισμό κ.α. χρόνος που είναι απαραίτητος στην τράπεζα Πειραιώς αλλά και στην κυβέρνηση για να αλλάξει την ατζέντα, [η συζήτηση για τις τράπεζες ελάχιστα ενδιαφέρει την κοινή γνώμη]

  Όλα αυτά, οι δηλώσεις Καστανίδη, η χθεσινή έκθεση του δντ, οι εξατομικευμένες παροχές της κυβέρνησης σε αγρότες [πσεα κ.α] δειχνουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για βουλευτικές εκλογές το αργότερα μέχρι το Νοέμβριο. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν το Σεπτέμβριο έχουμε βουλευτικές εκλογές.

 6. Νικος avatar
  Νικος 17/07/2010 14:09:44

  γατουλης μεγαλος εισαστε κυριε Ροδινε

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/07/2010 14:25:47

  να φτιαξει το προφιλ του ΓΑΠ και τις τσεπες των μετοχων της και αυτων του ΤΤ^ και της ΑΤΕ. Πριν 10 χρονια ο Σαλλας εβλεπε το Χρημ/ριο στις 7.000 μοναδες κ εβαλε κοσμακι στον κουβα.
  Οποιος εχει στομαχι ας ακολουθησει..

  ΠΠ

 8. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 14:31:43

  Φοβερή φωτό! Ο τραπεζίτης Mr Potter!

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 15:16:07

   O Ροδινός είναι προ 20ετίας.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ μικρός οδυσσέας 17/07/2010 15:38:59

    Mικρέ Οδυσσέα,
    Καμμιά σοβαρή 10 points follow up ανάλυση θα έχουμε ή βολοδέρνουμε με τα στοιχήματα της Λατινικής Αμερικής.
    Η intralot έφτασε εκεί;

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ μικρός οδυσσέας 17/07/2010 15:42:20

    Ελβετία παίζουμε σήμερα Χ το ντέρμπι
    Για τα τραπεζικά τι να πω;
    Διαβάζω Ροδινό!
    (έσκισες σήμερα)

 9. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 17/07/2010 14:53:19

  Η ΑΤΕ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΝΟΤΡΟΠΙΑ ΕΣΤΩ, ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ : ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Π Ο Τ Ε ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΑΝ "ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ" ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΔΥΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΡΑΒΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ. ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ (ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ) ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. ΣΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΤΗΥΘΥΝΑΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ. ΚΑΙ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ? ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ. ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ (ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΕUROBANK) ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ. ΟΨΟΜΕΘΑ

  • n Georgiopoulos avatar
   n Georgiopoulos @ παρατηρητής 17/07/2010 16:34:06

   Μαλλον, το κρατος δεν εχει λεφτα να κανει αυξηση κεφαλαιου στην ΑΤΕ και φημολογειται πως πολλες Ελληνικες τραπεζες δεν θα περασουν το τεστ κοπωσεως.
   Οποτε θα δωθουν σε χαμηλες τιμες οι κρατικες τραπεζες χωρις αμεση προοπτικη. Και για να μην τρελαινομαστε. Μετοχικο κεφαλαιο αγοραζει ο Σαλλας, οχι το ενεργητικο.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ n Georgiopoulos 17/07/2010 21:13:20

    Άνρθωπέ μου, όποια τράπεζα έχει πρόβλημα, πάει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σιγά το θέμα. Κρατική τράπεζα είναι, ΔΕΝ αλλάζει ο έλεγχος, γιατί τον έλεγχο ΔΕΝ τον έχει η τρόικα, παρά τα όσα λέγονται, αλλά το ελληνικό κράτος, με το Τ.Χ.Σ.

    Και, αν υποθέσουμε ότι δεν μπορούμε τώρα, κάνουμε και αύξηση κεφαλαίου. Που σιγά μη δεν μπορούμε. Λιγότερο από τα νέα μας υποβρύχια που γέρνουν κοστίζει η αύξηση στο κράτος και θα πιάσει και τόπο. Μην ψαρώνεις παλήκαρε από τις κραυγές "λεφτά δεν υπάρχουν". Είναι όσο αληθινές ήταν και το "λεφτά υπάρχουν".

    Ακόμη και αν υποθέσουμε δηλαδή ότι δεν έχουμε λεφτά τώρα για αμκ (που έχουμε), αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεπουλήσει το κράτος στη χειρότερη δυνατή στιγμή έναν τεράστιο οργανισμό που ελέγχει ένα τέραστιο μέρος του ελληνικού πλούτου!

    Γιατί, μπορεί να μην αγοράζει ενεργητικό, αλλά αγοράχει ΕΛΕΓΧΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ.

    Αυτό είναι η άυλη υπεραξία που λέγαμε παραπάνω. Και είναι η αύλη υπεραξία της Αγροτικής Τράπεζας και της κάθε τράπεζας.

    Αν νομίζεις ότι με το να πηγαίνεις κόντρα στην κοινή λογική θα εμφανιστείς πιο έξυπνος στους συνομιλητές σου, κάνεις λάθος. Έχει φανεί πολλές φορές εδώ μέσα ειδικά με εσένα ότι έχεις να μάθεις και όχι να διδάξεις. Άσε το υπεράνω ύφος και κοίτα να προσέχεις περισσότερο τι λες, γιατί εκτίθεσαι.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ n Georgiopoulos 17/07/2010 21:14:01

    * αν υποθέσουμε ότι δεν μπορούμε τώρα, κάνουμε αύξηση κεφαλαίου αργότερα.

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/07/2010 14:55:18

  διόρθωση: στη φωτό όχι ΒΑΝΚΕRS, BANKSTERS

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ αλλενάκι 17/07/2010 16:30:36

   καλό !

 11. Γιωργης avatar
  Γιωργης 17/07/2010 18:41:12

  τωωωωωωρα τα λεφτα
  να ταν κι αλλα

 12. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 17/07/2010 20:38:07

  ΕΙΠΑΝ:
  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Σάββατο 21, Φεβρουάριος 2009

  «Η προσωρινή εθνικοποίηση τραπεζών, και όχι οι ύποπτες συγχωνεύσεις που μεθοδεύει η κυβέρνηση για κουκούλωμα των προβλημάτων, ίσως αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση προκειμένου να μπει ένα τέλος στο καταστροφικό σπιράλ της αβεβαιότητας στην τραπεζική αγορά, και να προστατευτεί ο πραγματικός αφανής ήρωας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ο Έλληνας καταθέτης-αποταμιευτής».

  Τι να λέει άραγε σήμερα ο υπουργός προστασίας του πολίτη;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ o βουνίσιος 17/07/2010 22:09:53

   Βουνίσιε,

   Πάς και θυμάσαι κάτι πράγματα και εσύ...

  • tiramola avatar
   tiramola @ o βουνίσιος 17/07/2010 22:15:47

   Μήπως να μην βιαζόμαστε?

   • Misha avatar
    Misha @ tiramola 17/07/2010 22:20:08

    Tι λες τωρα ρε Τιραμόλα;
    Εδω πηγαν να δώσουν κοψοχρονιά δυο υγιεις τραπεζες στον κολλητο τους Σάλλα που χρεωκοπεί. Τα κόλπα τα ξέρουν από τον κλεφτοκοτά το Γκόλουμ.Αν δεν τους έκραζε το διαδίκτυο θα είχε τελειώσει το ντηλ σε μερικές ώρες.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ tiramola 17/07/2010 22:51:38

    Tiramola,
    Σε ποιό θέμα να μη βιαζόμαστε;

 13. anonymos avatar
  anonymos 17/07/2010 22:26:34

  ο Μπρέχτ έλεγε στην όπερα της πεντάρας τι είναι να ληστέψεις μια τράπεζα μπροστά στο να ιδρύσεις μια τράπεζα τίποτα

 14. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 23:03:29

  Μη χάσετε αύριο τη μεγάλη συνέντευξη του Παπακωνσταντίνου στο ΕΘΝΟΣ!
  Η Κυβέρνηση επιδιώκει τις συγχωνεύσεις τραπεζών ή κάτι τέτοιο.
  Όχι τίποτε άλλο, να ενημερώσετε κι εμάς που δεν πληρώνουμε το Μπόμπολα!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 23:06:43

   Αστα αυτά!
   Οχι μόνο τον διαβάζεις, αλλά μας τον προτείνεις κιόλας!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 23:11:24

   Μη διασπείρετε ψευδείς ειδήσεις κύριε Ροδινέ. Εμείς κάνουμε ρεπορτάζ νυχτιάτικα.
   Και αλίευσα και λαυράκι από το αυριανό ΠΑΡΟΝ!
   Νεώτερα σε λίγο.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 23:13:11

    Τον Μικρό Οδυσσέα τον έστειλες για ρεπορτάζ στις φωτιές;
    Γύρισε ή το παίζει πυροσβέτης;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 23:26:08

    Μάλλον σβήνει τη ζέστη της σημερινής μέρας πίνοντας δροσερό μαρτίνι σε κάποιο καλοκαιρινό μπαράκι.

    Τώρα γι΄ αυτό που έλεγα για το άρθρο από το αυριανό ΠΑΡΟΝ.
    Βιβλίο "Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία. Γ Γυμνασίου
    Ενότητα 58
    Η Ελλάδα στη μεταψυχροπολεμική εποχή
    σελίς 163.
    Η κρίση των Υμίων:

    "Την ίδια εποχή με αφομή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ύμια στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις"

    Από ποιόν έγινε βρε παιδιά η διεκδίκηση?
    Ποιές ήταν οι αμοιβαίες υποχωρήσεις?
    Σε ποιόν ανήκει η βραχονησίδα?
    Μήπως έπεσε και κανένα ελικόπτερο εκείνο το βράδυ?

    Το απόσπασμα εδώ:
    h**p://www.pi-schools.gr/books/gymnasio/istoria_c/math/s_95-188.pdf

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 23:29:50

    Αλλη Ρεπούση;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 23:33:48

    Oh yes!
    Οι συγγραφείς είναι δύο: Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς.

   • ataktos avatar
    ataktos @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 23:37:28

    Γιάννη Φαίλτωρα- τελικά πως ..θα ταπώσει την τρύπα του Noboselu.... το αφεντικό σου ..το σκέφτηκες....

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 23:39:49

    Με Δραγώνα και Διαμαντοπούλου τι να περιμένεις;

 15. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ avatar
  ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ 18/07/2010 09:55:00

  Αγαπητοί φίλοι, αντιγράφω τον ευατό μου από κείμενο που ανήρτησα στο capital.gr σχολιάζοντας τον κ.Μαυρίδη (δημοσιογράφο). Τέτοια χυδαία προπαγάνδα δεν αντεχεται!! Ας δούμε λοιπόν κάποια απλά στοιχεία και όσων ο εγκέφαλος δεν έχει πάθει απόλυτη βλάβη από τις ανοήσιες και την χυδαία προπαγάνδα που γίνεται απο τηλεοράσεως (κυρίως), ραδιόφωνο, πιθανόν απο κάτι που μας ρίχνουν στο νερό .... ή μας ψεκάζουν, ας τα μελετήσει, ελέγξει την ορθότητά τους και ας βγάλει συμπερασματα. θα το παρουσίαζω (το κείμενο) όπου μπορώ! Λοιπόν ξεκινάμε....

  H ΑΤΕ ανάμεσα στ’ άλλα κατέχει το 93% της Αγροτικής Ασφαλιστικής (ΑΓΡΑΣ). Τον Δεκέμβριο του 2008 (στην πορεία κορύφωσης της διεθνούς κρίσης – σημαντική λεπτομέρεια) η διοίκηση της ΑΤΕ ήθελε να πουλήσει πλειοψηφικό πακέτο της ΑΓΡΑΣ στην Groupama πρός 6-7 ΕΥΡΩ/μετοχή (αποτίμηση εταιρείας 160-192 εκ. ΕΥΡΩ – σύνολο μετοχών ΑΓΡΑΣ 27.318.000). Η αντίδραση των συνδικαλιστών και της κας Κατσέλη λυσσώδης. Η κα Κατσέλη να καταγγέλει ξεπούλημα (!!) της εταιρείας. Η πώληση δεν έγινε ποτέ. Ο κ.Σάλλας αποτιμά το 100% της ΑΤΕ στα 474 εκ. Ευρώ!!!!!!! Ταυτοχρόνως με 700 εκ ΑΠΟΚΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα 4,5-5 δισ ΚΑΘΑΡΑ ρευστά διαθέσιμα (καταθέσεις-δάνεια) του ΤΤ!!! Μία μόνιμη πηγή χρηματοδότησης (έστω και μέσω της διατραπεζικής) για την Πειραιώς!!!! Η ΑΤΕ είναι μέτοχος και στις παρακάτω εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιρειες (31/12/2009): ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (!!!!!!) 2%, ΕΥΔΑΠ 10% (!!!), Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) 20% (!!!), ΟΤΕ 0,9%, Ελληνικά Πετρέλαια 2,65% (!!!), Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ) 4,5 %.
  ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ 12ΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ (Και για όλες από τις άνω εταιρείες ΑΠΟΛΥΤΑ ιστορικά χαμηλα – πλην από ΕΧΑΕ που όμως είναι κοντά, ΕΧΑΕ
  το μέγιστο σκάνδαλο/πώληση το 2003 για όσους ξέρουν και θυμούνται) οι αποτιμήσεις των παραπάνω συμμετοχών (με τιμή κλεισίματος 16/07/2010) ανέρχεται στα 240 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!!!!! ΚΑΙ Ο ΤΙΤΑΝΑΣ ΣΑΛΛΑΣ ΑΠΟΤΙΜΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΕ 474 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Η ΑΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ 2010 (ΚΥΡΙΩΣ) – Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ; Με την πολιτική αυτή τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για την ΑΤΕ ανέρχονται πλεον στο 7,8% και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο 5,8% (εκτίμηση της UBS gia το 2010)!!
  Α ΡΕ ΜΑΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΣΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΑΚΗ;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ 18/07/2010 10:00:12

   Αμετανόητε,

   Τα στοιχεία είναι όπως τα παραθέτεις.
   Και η ρητορική ερώτηση, γιατί η ΑΤΕ χρηματιστηριακά βρίσκεται εκεί που βρίσκεται;

 16. yannidakis avatar
  yannidakis 18/07/2010 10:18:54

  δεν ξερω αν και ποιο απ΄ολα τα παραπανω σεναρια θα βγουν αληθινα, το μονο σογουρο ειναι αφενος πως η παραπανω αναλυση ηταν καθηλωτικη και αφετερου πως η πρωτη ζαρια ενος νεου και μεγαλου παιχνιδιου στον χωρο της οικονομιας -κι οχι μονο των τραπεζων- μας αφηνει με εξαιρετικο ενδιαφερον για τη συνεχεια :[

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.