20/02/2009 14:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι επιδίωκαν με την επίθεση στον Πανούση;


_________________________________________________________________________________________________
Επισημαίνουμε τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις που αναρτώνται στο post Επίθεση κουκουλοφόρων στον Γ. Πανούση από αυτόπτες μάρτυρες στο επεισόδιο και άλλους φίλους. Προτείνουμε να διαβάσετε όλο το διάλογο και επισημαίνουμε τα εξής:

...Οι δράστες γνώριζαν το χώρο και μπούκαραν οργανωμένα την ώρα που ο Πανούσης βρισκόταν στο πάνελ. Τον προσέγγισαν άμεσα και το έδειραν αποτελεσματικότατα. Μόνο κάποιος που δεν ξέρει ότι η ομαδική δράση απαιτεί σχεδιασμό για να επιτευχθεί ο στόχος της μπορεί να πει ότι βρήκαν τον Πανούση εκεί τυχαία και τον ξυλοφόρτωσαν.

Η προκήρυξη που μοίρασαν και τα συνθήματα που έγραψαν στους τοίχους μιλούσε για Απελευθέρωση των Συλληφθέντων από την Εξέγερση του Δεκέμβρη. Αν όντως αυτή η ομάδα έχει ως στόχο αυτό που διακηρύττει τότε έκανε την πιο ηλίθια πράξη που θα μπορούσε να κάνει. Ας έκαναν τον κόπο τουλάχιστον πρώτα, να τσεκάρουν τι έχει κάνει όχι μόνο ο Πανούσης για τους συλληφθέντες όλο αυτό το διάστημα - εννοείται οικειοθελώς και άνευ πληρωμής - αλλά και η πλειοψηφία των ανθρώπων που βρίσκονταν στο συνέδριο.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους, που έχουν μεγάλη εμπειρία από φυλακές, που έχουν συγχρωτιστεί άπειρες φορές με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς, εισαγγελείς, δικαστικούς υπαλλήλους κλπ, διατύπωσαν την πεποίθηση ότι κάποια από τα "παιδιά" που μπουκάραν στο πανεπιστήμιο είχαν αστυνομική - τουλάχιστον - εκπαίδευση. Μπορεί και ιδιότητα. Και εμένα η προσωπική μου εντύπωση είναι αυτή.

Συνδυάστε λοιπόν όλα τα παραπάνω και προσπαθήστε να καταλάβετε ότι η προχθεσινή επίθεση δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχει τίποτα περισσότερο παρά:

(α) την ανάγκη αστυνόμευσης των όποιων δημοκρατικών διαδικασιών και διαλόγων συνεχίζουν ακόμα να υπάρχουν

(β) το φίμωμα πολλών ανθρώπων που είναι διατεθειμένοι επώνυμα να βγουν και να πουν την άποψή τους, γνωρίζοντας την αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει η άποψή τους

(γ) τη μελλοντική απροθυμία πολλών ανθρώπων να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το για πολλούς ταμπού εξάρτημα της κουκούλας (όσοι θα χρειαστούν στο μέλλον κουκούλα-ανωνυμία για να προασπιστούν συλλογικά δικαιώματα χωρίς να ρισκάρουν την προσωπική κοινωνική και βιολογική τους εξόντωση, χάνουν τους πολυτιμότερους συμμάχους τους)

(δ) τη μείωση των ανθρώπων που επιλέγουν να προσφέρουν κακοπληρωμένες ή εθελοντικές ανθρωπιστικές υπηρεσίες (με όποια ελαττώματα) παρά να κυνηγούν μια θέση στο δημόσιο ή στις επιχειρήσεις

(ε) την παντοδύναμη στερεοτυπική σύνδεση της αλληλεγγύης με τη βία και το μπάχαλο.

Τέλος, αν κάποιος επιθυμεί τη διατήρηση των 12000 περίπου κρατουμένων σήμερα στην Ελλάδα με τις ίδιες συνθήκες κράτησης και εξόντωσης, βρήκε στο (α)πρόσωπο και στη δράση αυτών των 40-80 "παιδιών" τον ιδανικό σύμμαχο.

jeff

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 20/02/2009 14:54:14

  Από ότι κατάλαβα, την επίθεση έκαναν αστυνομικοί με κουκούλες δια την πρόκληση γενικώς αναταραχής και έξ αυτής ότι ήθελε προκύψει.
  Αρα υπάρχει σχέδιο, προγραμματισμός, ηγεσία και ενδοκρανιακή μάζα σε λειτουργία.

  Όπερ άτοπον.

 2. Jeff avatar
  Jeff 20/02/2009 15:38:32

  Ειλικρινά δεν θέλω να πιστέψω ότι ήταν αστυνομικοί. Διατύπωσα μια ένδειξη και όχι μια απόδειξη.
  Αλλά αν δούμε τα χαρακτηριστικά των γεγονότων από την αντίθετη πλευρά, προσπαθώντας να τα ερμηνεύσουμε από τα λογικά τους αποτελέσματα, τότε θα μπορούσε να είναι τόσο πιθανό να είναι παρακρατική δράση όσο και αντι-εξουσιαστική. Εγώ προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι οι αντι-εξουσιαστές έχουν διαβάσει τουλάχιστον Emma Goldmann.

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/02/2009 16:20:42

  Οι ακροτελεύτιες διαπιστώσεις του jeff πρέπει να γίνουν από όλους μας screensaver – μη ξεχνάμε τι διακυβεύεται.

  Δεν γνωρίζω σε βάθος την ποινική και εγκληματολογική πραγματικότητα, ώστε να σχολιάσω τεκμηριωμένα κάποια ειδικά ζητήματα.
  Όμως…

  Α) Όταν τα συμφέροντα του κράτους ταυτίζονται (ή τείνουν να ταυτίζονται) με αυτά των επιχειρήσεων, όπως συμβαίνει σήμερα, η κατάσταση έχει συγκεκριμένο όνομα : Φασισμός.
  Και ο φασισμός ή ο εκ-φασισμός της κοινωνίας ή η φασίζουσα νοοτροπία ή η απολυταρχική διακυβέρνηση, όπως θέλετε πέστε το, και μη κολλάτε σε κομματικές ερμηνείες της πραγματικότητας, και μην «εξανίστασθε» για τους όρους από κομματικό πατριωτισμό, απαιτεί και φίμωση των ελεύθερων φωνών και φίμωση των υπερασπιστών των ελευθέρων φωνών και κατάργηση της ελευθερίας των διαδικασιών υπεράσπισης των ελευθέρων φωνών.

  Πέρα από «φούσκες» ανέξοδης αριστερόστροφης φρασεολογίας στο δημόσιο λόγο, στο πεδίο των δικαιωμάτων έργω ή λόγω έκφρασης, μάλλον φθίνουμε.
  Η πρόσφατη ελευθεριότητα στο Διαδίκτυο αποδεικνύει ακριβώς το έλλειμμα στην πραγματική ζωή.
  Πόσα από τα καυστικά σχόλια, που δημοσιεύονται εδώ ή αλλού, θα ήταν εφικτό να διατυπωθούν κατά πρόσωπο ;

  Β) Ορισμένοι κύκλοι θα επιθυμούσαν «η Οικονομία των Φυλακών», βασική νεοφιλελεύθερη συνιστώσα, να έρθει και στον τόπο μας.
  Στις ΗΠΑ υπάρχουν 3 εκατ. κρατούμενοι. Το 1% του πληθυσμού βρίσκεται στη φυλακή !!!
  Το σωφρονιστικό, υποτίθεται, σύστημα ιδιωτικοποιήθηκε και αποτέλεσε άλλη μία «ατμομηχανή» ανάπτυξης. Στο Θεό σας.
  Ανέγερση κτιρίων, μεταφορές, θέσεις υπαλλήλων (καταπολέμηση ανεργίας, λέει), δωρεάν εργασία κρατουμένων, συνθέτουν όλα ένα αποκρουστικό παζλ αντιποίησης μιας κοινωνικής λειτουργίας από επιχειρηματική δραστηριότητα.

  Λιγότερο γνωστή είναι η καθοριστική συμμετοχή του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στην όλη ιστορία.
  Οι αμερικανοί δικαστές έχουν ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο αυστηρότητας. «Για ψύλλου πήδημα» οι υπόδικοι εισπράττουν εξοντωτικές ποινές φυλάκισης, μετατρεπόμενοι σε ρουλεμάν του ιδιωτικού συστήματος σωφρονισμού. Απλήρωτες κλήσεις, για παράδειγμα, επέφεραν 3-5 χρόνια εγκλεισμού !!!
  Χειρότερα «Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ δύο δικαστές (…) παραδέχτηκαν προχθές ότι έλαβαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια από ιδιωτικά αναμορφωτήρια ανηλίκων στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ προκειμένου να καταδικάσουν σε μεγάλες ποινές χιλιάδες νέους και εφήβους.

  Οι δικαστές (….) παραδέχτηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σκράντον ότι από το 2003 μέχρι το 2006 έλαβαν αυτά τα χρήματα έναντι των … «υπηρεσιών» τους από δύο ιδιωτικές οργανώσεις προστασίας ανηλίκων, τις PA Childcare και Western PA Childcare.
  Βλέπετε όταν ένα άτομο στέλνεται σε κέντρο κράτησης, η εταιρεία στην οποία ανήκουν οι εγκαταστάσεις πληρώνεται από τις τοπικές αρχές για να καλύπτει το κόστος της φυλάκισης.

  Με αυτόν τον ….. «αναπτυγμένο» τρόπο όσα περισσότερα παιδιά καταδικάζονταν, τόσα περισσότερα χρήματα κέρδιζαν οι εν λόγω εταιρείες.
  [http://politis-gr.blogspot.com/2009/02/blog-post_14.html]

  Στις ΗΠΑ, αν δεν έχεις χρήματα για υπεράσπιση είσαι εκ προοιμίου χαμένος.
  Οι υπόδικοι χαμηλής εισοδηματικής στάθμης προδιαγράφονται τρόφιμοι.

  Στην Ελλάδα, αν λόγω επεισοδίων τύπου Πανούση υπάρξει «μείωση των ανθρώπων που επιλέγουν να προσφέρουν κακοπληρωμένες ή εθελοντικές ανθρωπιστικές υπηρεσίες (με όποια ελαττώματα)..», ευνοούνται ή όσοι στοχεύουν σε δημιουργία «πελατείας» κρατουμένων ή όσοι απλά δεν θέλουν να βελτιωθεί το σημερινό καθεστώς κράτησης. Μήπως εκεί πάμε;

 4. Vrennus avatar
  Vrennus 20/02/2009 16:21:50

  Αληθεύει ότι τα «καλόπαιδα» (δι)έφυγαν με τρίκυκλο;

 5. Jeff avatar
  Jeff 20/02/2009 16:43:29

  Είναι δυνατόν να φύγουν με τρίκυκλο 40-80 άνθρωποι;;;
  Ανενόχλητοι κατέβηκαν στην Ακαδημίας, έκαναν αριστερά επάνω στον πεχόδρομο και μπήκαν στη Νομική.

 6. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 20/02/2009 18:34:43

  Τα Πανεπιστήμια μας (και όχι Πανεπιστημία τους), έχουν καταντήσει οι πλέον δύσοσμοι χώροι της Ελλάδας που μπροστά τους η κεντρική πολιτική σκηνή ακόμη και η τοπική αυτοδιοίκηση μοιάζουν με παράδεισο.
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ υπεύθυνοι και ηθικοί (σχήμα) αυτουργοί οι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ και τα όργανα Διοίκησης.
  Βοηθοί αυτής της Πανεπιστημιακής μαφίας, οι εκάστοτε χρηματοδότες Υπουργοί και οι λοιποί περί την Παιδεία εντρυφούντες λόγιοι και άλογοι.
  Υπάλληλοι της μαφίας οι επί ώρισμένω χρόνω ή και αορίστω, κομματικοποιημένοι φοιτητές.
  Ελεύθεροι επαγγελματίες στον χώρο, οι πάσης φύσεως έμποροι ναρκωτικών και λοιπών υπηρεσιών με το κομμάτι.
  Σ΄ αυτόν το δακτυλοδεικτούμενο (μόνον) κουβά με τα σκατά, που είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι λόγω (μη) χρημάτων να στέλνουμε τα παιδιά μας, οι τελευταίοι που έχουν ανάγκη να αποσταθεροποιήσουν τον κουβά είναι οι αστυνομικοί.
  Είναι πολύ πιό πιθανό οι εκτελεστές να είναι οι γνωστοί κάτοικοι της Πανεπιστημιακής Κοινότητος που εκτέλεσαν συμβόλαιο της εσωτερικής μαφίας, είτε για 50€ μεροκάματο ή για μία λίστα με ονόματα για το 5, η τέλος για παράταση δωρεάν μίσθωσης κάποιου υπογείου για τα deals των ναρκωτικών.

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/02/2009 18:40:32

  Πάλι συνωμοσίες μυστικών υπηρεσιών; Δηλαδή το ότι υπάρχουν ανεγκέφαλοι αντιεξουσιαστες δεν μας φτάνει; Πρέπει ντε και καλά να είναι η ΣΙΑ πάλι από πίσω; Νισάφι.

 8. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 20/02/2009 19:35:41

  ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!! ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΟΤΙ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ! ΕΘΡΕΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ!

 9. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 20/02/2009 19:44:35

  Ρε συ jeff,εισαι παν/κος;Μ αυτα που γραφεις,με κανεις πολυ να αμφιβαλω.
  Μα καλα ρε παιδακι μου,που το ειδες το παρακρατος;
  Δεν καταλαβες,οτι το πασοκ καταφερε κατι πρωτογνωρο στην Ελλαδα,στα 20 χρονια που κυβερνησε;
  Ενωσε ολους τους δημοσιους υπαλληλους,που τωρα εχουν μονο συμφερον,το δικο τους,και οχι του κομματος.Και καλα κανουν.Κοροιδα ειναι;
  Αρα,δεν υπαρχουν απλως υπογειες διαδρομες και μυστικες υπηρεσιες στην Ελλαδα,προσκειμενες σε ενα κομμα,οπως παλια.
  Ακουστε με και μενα.Κατι ξερω.

 10. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 20/02/2009 19:48:13

  Ρε Νικολα,τα ιδια δεν παθανε και οι αμερικλανοι,στο Αφγανισταν;
  Βαλανε τους Ταλιμπαν,να βαρεσουν τους σοβιετικους στο Αφγανισταν, στα 80,και αφου αυτοι το εκαναν,στραφηκαν μετα, εναντιον των τεως συμμαχων τους, των Αμερικλανων,το ιδιο απιστων,και τους ηπιαν το αιμα.

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/02/2009 19:52:21

  Προφήτη, τα είπες όλα!

 12. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 20/02/2009 20:02:38

  Να σας πω και κατι,μιας και πηρα αφορμη απο καποιον παραπανω.
  Μπηκα καποτε στη Νομικη,Σολωνος,ξερετε,να δω λιγο το περιβαλλον,να θυμηθω τα νειατα μου,οταν πηγαινα εκει,στη 10ετια του 60.
  Ε,τρελλαθηκα.Σιχαθηκα.Ντραπηκα.
  Ενα μπουρδελο υπαιθριο,παρα πολυ μεγαλο.
  Δεν ηταν να μπει κανεις εκει μεσα.Βρωμα και δυσωδια.Και περιεργοι τυποι,να κυκλοφορουν και να λες,που διαολο βρισκομαι εγω τωρα,σε Παν/μιο,η σε τριτοκοσμικη χωρα;
  Και βεβαια,απορει κανεις,πως οι καθηγηταδες,μπορουν και κυκλοφορουν εκει μεσα,και δε σηκωνονται να φυγουν,και να πανε καθηγητες στα Λυκεια.Καλυτερα θα περασουν εκει,γιατι μπορει να βρουν και κανενα,που να ειναι της προκοπης.
  Αλλα το ασυλο,ασυλο.
  Να τα βρασω εγω τετοια Παν/μια,οπως τα καταντησατε.
  Στην εποχη μας,υπηρχε φτωχεια,αλλα τα προσεχαμε τα Σχολεια μας,γιατι αυτα ειχαμε για να μας ξεστραβωσουν.Τιποτ αλλο.
  Φαινεται οτι σημερα,δεν τα εκτιματε αυτα που εχετε.Και τα φτυνετε.Κι εσεις,και τα παιδια σας.
  Αξιος ο μισθος σας.

 13. Σπύρος Κρητικός avatar
  Σπύρος Κρητικός 20/02/2009 20:04:53

  Γιατί να μας ξενίσει και εκπλήσει μια επίθεση κουκουλοφόρων αστυνομικών στον Πανούση??


  Πριν λίγες εβδομάδες, όταν ξεσηκώθηκε η νεολαία, τους είδαμε στην TV με τον εξοπλισμό τους. Φιλικά, σεμνά και ταπεινά κουκουλοφόροι και αστυνομικοί παρεούλα. Τσιγαράκι και πλακίτσα.

  Και τι έγινε? καμιά έρευνα? ενδιαφέρθηκε κανένας εισαγγελέας?? αποδειχτηκε κάλπικο το video?? δόθηκε κάποια απάντηση?

  ΤΙ? δεν ζει πια ο Τερτσέτης? δεν προλαβαίνω να σχολιάσω δικαιοσύνη και αστυνομία.

  Με έπιασε κόψιμο!

 14. Σπύρος avatar
  Σπύρος 20/02/2009 20:23:39

  Τελικά οι ΄ακροαριστεροί΄όποτε τούς βολεύει τα ρίχνουν σέ προβοκάτσιες και πρακτοριλίκια...
  Ομως πολλοί απο τον ΄αντεξουσιαστικό χώρο΄οταν μιλήσεις γιά Αντιαμερικανισμό αρχίζουν καί ειρωνεύονται γιά τις ΄θεωρίες συνωμοσίας΄τον ΄Σόρος΄και πάει λέγοντας...
  Μονά -Ζυγά δικά τους δεν γίνεται,να υιοθετούν δηλαδή κάθε φορά ποιά ΄συνωμοσιολογία΄τους βολευει και ποιά όχι...
  Οι μπαχαλάκηδες και οι καθεστωτικοί υποστηρικτές τους στοχοποιούν πλέον ανθρώπους...
  Διαφωνείς με τά ΄Δεκεμβριανα΄??Εχθρός τού Λαού...
  Βγαίνεις Δοξιάδη και καταγγέλλεις την κατάληψη τού Εθνικού Θεάτρου??Εχθρός του Λαού...
  Πανούση τολμάς να μιλήσεις λίγος διαφορετικά??Και εσύ εχθρός τού Λαού...
  Τολμάει ο Πανεπιστημιακός να μιλήσει για την δράση αισχρών μειοψηφιών στά Πανεπιστήμια??Τού χτίζουν το Γραφείο...
  Τελικά οι ΄ακροαριστεροί΄και οι μπαχαλάκηδες σε τίποτα δεν διαφέρουν απο τούς Σταλινικούς ή απο τά Χιτλερικά Τάγματα Εφόδου και την σύγχρονη Ακροδεξιά...
  Η Δημοκρατική Αριστερά οφείλει να πάρει μεγάλες αποστάσεις απο όλους αυτούς γιατί οι κύριοι εάν αναλάμβαναν έστω και για μια μέρα την Εξουσία θα καθάριζαν στο Ονομα τού Λαού και τής ΄Αντ-Εξουσίας΄κάθε διαφωνούντα..
  Στο τέλος θα έμεναν μόνοι τους και θα αλληλοσφάζονταν μεταξύ τους...

 15. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 20/02/2009 21:06:18

  Γιατι,ξερεις καμια επανασταση,που δεν εφαγε τα παιδια της;
  Οσον αφορα στον αλλον,που ειδε την κολλεγιά αστυνομιας και κουκουλας,του λεω,οτι υπαρχουν και χωροφυλακες,που εχουν ΝΟΜΙΜΩΣ κουκουλες,για λογους αυτοπροστασιας,αφου μπαινουν στις γραμμες του "εχθρου".
  Γι αυτο,τα σεναρια συνωμοσιας,ειναι για χαχολους.

 16. ataktos avatar
  ataktos 21/02/2009 11:41:03

  Προφήτης -τα ειπες ολα!!!

 17. Ego avatar
  Ego 21/02/2009 16:32:22

  Για όποιον ενδιαφέρεται ακόμα για το θέμα βρήκα ανακοίνωση αναρχικών σχετικά με την επίθεση στον Πανούση. Μπαίνω στον πειρασμό να γράψω πως η υπόθεση της προβοκάτσιας δείχνει να επιβεβαιώνεται, αλλά δεν είμαι σε θέση να βγάλω συμπεράσματα.

  Δείτε στο Greece-Salonika σχετικά!

  Δεν βάζω Link γιατί θα το φάει η μαρμάγκα και για να πάρουν κλικ και οι Θεσσαλονικείς!

 18. Σπύρος avatar
  Σπύρος 22/02/2009 12:36:34

  To πιό εκτενές απόσπασμα αυτού που επισημαίνει ο Ego υπάρχει στήν ΄Αυγή΄...
  Το παραθέτω:'“Το ψευτοαγωνιστικό κουφάρι που κάνει 'σεργιάνι', τραμπουκισμούς, καταστροφές και πλιάτσικο σε πανεπιστημιακούς χώρους που ανήκουν στην κοινωνία και όχι σε τάγματα εφόδου και 'πρωτοπορίες' χουλιγκανισμού είναι η συνέχεια της κληρονομιάς από το φασιστικό τσεκούρι και τη φωτιά που λύσσαξε από χαρά στη Νύχτα των Κρυστάλλων και αποτελούν ξένο και επιζήμιο φαινόμενο για το κίνημα όσο αυτό δεν αντιδρά στην προσφιλή μέθοδο αυτού του στρατιωτικού σώματος 'διά της προσκόλλησης'”.

  Με αυτόν τον εύγλωττο τρόπο σε ανακοίνωση που διακινήθηκε χθες, αναφέρονται οι λόγοι που “αναρχικοίς/ές”, όπως υπογράφουν, είναι “αντίθετοι και εχθρικοί σε επιθέσεις παρόμοιες με αυτήν στο πρόσωπο και στο γραφείο του Γ. Πανούση”. Καταλήγωντας επισημαίνουν: "Ας τελειώνουμε επιτέλους με το παρακράτος, τις συμμορίες και τα φασιστοειδή που βρίσκουν 'άσυλο' και πεδίο εκτόνωσης μέσα από τους πολιτικούς χώρους. Η κοινωνική επανάσταση δεν σεχταρίζεται, δεν συκοφαντείται, δεν φυλακίζεται, δεν δολοφονείται".
  Προσωπική εκτίμηση πώς η Ανακοίνωση δέν μιλάει γιά προβοκάτσια αλλά για διαφοροποίηση Ομάδας Αναρχικών ως πρός την επίθεση εναντίον τού Πανούση..
  Και πρός τιμήν τους.
  Προσωπική εκτίμηση ,επαναλαμβάνω.

 19. Σπύρος avatar
  Σπύρος 22/02/2009 12:40:27

  Συμπληρώνω :Στό φύλλο τής 20/02/09
  http://www.αυγή.gr/NavigateActiongo.action?articleID=437521

  όπου αυγή θέστε avgi

 20. Jeff avatar
  Jeff 23/02/2009 10:57:02

  Να συμπληρώσω τον @προφήτη...
  Όταν το σύστημα απονομής της ποινικής δικαιοσύνης συνεργάζεται με την νεο-φιλελεύθερη οικονομία, δηλαδή με ιδιωτικά κεφάλαια, τότε το επιχείρημα ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν επικουρικά για την κάλυψη των αδυναμιών του κράτους, εμφανίζεται ως: το κράτος λειτουργεί ως τμήμα πωλήσεων και ως λογιστήριο των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Όντως, είναι γνωστό σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές κοινωνιολογίας, νομικής κλπ ότι περισσότερες φυλακές δεν σημαίνει καλύτερες συνθήκες κράτησης αλλά περισσότεροι καρατούμενοι. Δηλαδή πελατεία. Αυτό για όσους αναζητούν το πρόσωπου του παρακράτους στη συγκεκριμένη περίπτωση.
  Δεν περιμένουμε εισαγωγή τεχνογνωσίας από τις ΗΠΑ. Έχουμε στην Ελλάδα την Θέτις Κατασκευαστική, που έχει αναλάβει σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να χτίσει νέα συγκροτήματα εγκλεισμού.
  Επίσης θα πρέπει να προσέξουν πολύ όσοι φωνάζουν για κατάργηση του εγκλεισμού γιατί τα εναλλακτικά μέτρα έχουν ήδη γίνει νόμος του ελληνικού κράτους (ηλεκτρονικά κολλάρα, κατ'οίκον περιορισμός, επιτήρηση κλπ.). Αυτά τα μέτρα δεν θα αδειάσουν τις φυλακές. Απλά, από 12000 οι κρατούμενοι έχουν τη δυνατότητα να αυξηθούν σε 50000 οι άνθρωποι που θα εξαρτώνται από τις ορέξεις του ποινικού συστήματος, με πρόφαση την ανθρωπιστική ευαισθησία όσων εταιρειών θα πουλήσουν αυτά τα μέσα στο ελληνικό κράτος (αντίστοιχη προσοχή θέλει και ο αγώνας για τον αφοπλισμό της αστυνομίας, εκτός αν θέλουμε να μας διοχετεύουν κάτι χιλιάδες βολτ στο σώμα για ψύλλου πήδημα).
  Άν θέλετε να ανατριχιάσετε λίγο περισσότερο όσοι κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει παρακράτος μάθετε ότι από τις αρχές τη δεκαετία του 1980 οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις ποινές φυλάκισης σε φτωχούς, μαύρους, άνεργους προκειμένου να ρίξουν τα ποσοστά ανεργίας. Αν δεν είναι παρακρατική δραστηριότητα το γεγονός ότι ο αστυνομικός (χωρίς κουκούλα) και ο δικαστής (κι αυτός το ίδιο) εργάζονται για το αμερικάνικο αντίστοιχο του ΟΑΕΔ, τότε τι είναι; Σήμερα στις ΗΠΑ κάθε οικογένεια αφροαμερικανών έχει ένα μέλος της στη φυλακή (στατιστικά όχι πραγματικά).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.