#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/03/2012 21:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι εννοεί ο ποιητής;Ερωτηθείς ο Παπαδήμος αν υπάρχει ενδεχόμενο να παραμείνει πρωθυπουργός και μετά τις επερχόμενες κάλπες, ο κ. Παπαδήμος αρκέστηκε να πει ότι όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της, θα ληφθούν οι αποφάσεις για την ημερομηνία των εκλογών.

«Άλλες σχετικές αποφάσεις», πρόσθεσε, «θα ληφθούν μετά τις εκλογές».

Προσωρινή γνώμη: Λέτε ο κ. Λουκάς να έχει αυτονομηθεί; Διότι στις Βρυξέλλες άναψε πράσινο φως για εκλογές τον Απρίλιο και ευχήθηκαν μάλιστα καλή επιτυχία στον Σαμαρά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/03/2012 22:01:23

  Εννοεί ότι αν του κάτσει και δεν βγει αυτοδυναμία της ΝΔ και προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να κάνει τον διαιτητή/πρωθυπουργό.

  Αλλά αυτό δεν θα συμβεί διότι ο λαός δεν θέλει ακυβερνησία ή κούριερ της τρόϊκας (= πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας). Το πρώτο κόμμα η ΝΔ θα βγει αυτοδύναμο και ο Σαμαράς πρωθυπουργός. Ενδιαφέρον θα έχει ποιά θα είναι η δύναμη της αντιπολίτευσης δηλαδή πόσο κατακερματισμένη θα είναι.

  • Κοινός Νούς avatar
   Κοινός Νούς @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 04/03/2012 00:13:17

   Ο άνθρωπος εχει δείξει μεχρι τη στιγμή σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Πολυ περισσοτερη απο τον Γιωργάκη και απο τον Αντωνάκη.

   Αν αυτο μας χαλάει, πάμε εκλογες για να ξαναβγει το γνωστο ΝΔ- ΠΑΣΟΚΟσύστημα (γιατι όλοι ίδιοι ειναι) αλλά να μη γκρινιάζουμε μετά.

   • factorx avatar
    factorx @ Κοινός Νούς 04/03/2012 00:18:50

    Κοίτα πως αποκαλύπτονται ένας - ένας. Διαπλεκόμενος και ο "Κοινός Νούς". Κοινότυπος

 2. firiki2010 avatar
  firiki2010 02/03/2012 22:07:26

  Το τι θέλει να πεί ο ποιητής είναι περίπου προφανές. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας πόσο απίθανο θεωρείται μέσω συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να προκύψει ο Παπαδήμος πρωθυπουργός ή (πιθανότερο) Τσάρος της Οικονομίας;;;;

 3. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 02/03/2012 22:31:17

  ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΔΙΔΥΜΟ (ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ)


  Όλα δείχνουν οτι το ένοχο δίδυμο (Ελληνικό κατεστημένο και Ιερατίο της Ευρώπης) έχουν έναν ισχυρό πολιτικό αντίπαλο.

  ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.


  1)Αφού δεν κατάφεραν να 'σπρώξουν' τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ στην επιλογή του ΟΧΙ την Κυριακή 12-2-2012 και να οδηγήσουν την χώρα σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΤΑΚΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση της δανειακής σύμβασης.


  2)Μετά την ομιλία του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ στο Ελληνογαλλικό επιμελητήριο και την επιμονή του ΣΑΜΑΡΑ 'για μέτρα και πολιτικές ανάπτυξης' χωρίς τα οποία δεν θα αποδώσει η νέα δανειακή σύμβαση ούτε θα είναι βιώσιμο το χρέος της χώρας καθώς επίσης και την επισήμανση ΣΑΜΑΡΑ για την ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (Ιράν,Συρία κλπ) ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ γιατί κυρίως φοβούνται την φωτιά που μπορεί να πάρει ο Νότος (Ελλάδα,Ιταλία,Ισπανία,Πορτογαλία).


  3)Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ βρίσκεται σε εξέλιξη.

  α)Τα ΜΜΕ αποδίδουν την υιοθέτηση απο το Ιερατίο της Ευρώπης της ανάγκης λήψης άμεσων μέτρων ανάκαμψης και ανάπτυξης στο σπουδαίο πρωθυπουργό Παπαδήμο και ιδιαίτερα στο δίδυμο (Βενιζέλος - Παπαδήμος).Ίδρωσαν πολύ και οι δύο τα τελευταία δυο χρόνια να ζητούν μέτρα ανάπτυξης.Αυτό και αν δεν είναι ανέκδοτο.


  β)Ο Παπαδήμος για πρώτη φορά μετά το τέλος της συνόδου κορυφής ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ οτι ενδιαφέρεται για την θέση του Πρωθυπουργού και μετά τις εκλογές.Α και κάτι ακόμη πολύ - πολύ σημαντικό που ελέχθη απο τον Πρωθυπουργό Παπαδήμο.ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΝΤ.


  (Αυτή η θέση βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την θέση ΣΑΜΑΡΑ για την ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ).


  γ)Η σύνοδος κορυφής δεν παίρνει τελικές αποφάσεις για την δανειακή σύμβαση αλλά την μεταθέτει χρονικά με το επιχείρημα οτι δεν ολοκληρώθηκε το PSI και τα 'κείμενα' που έρχονται απο την Ελλάδα να μεταφραστούν στα Αγγλικά (Γελοιότητες των ΜΜΕ).


  4)Ο σχεδιασμός του ντόπιου και ξένου Ιερατίου είναι ένας ,να εξασφαλήσουν,εάν την εξασφαλήσουν την Προεδρία στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και στην συνέχεια να κατέβουν στις εκλογές με την πρόταση Πρόεδρος του κόμματος ο Βενιζέλος, υποψήφιος Πρωθυπουργός ο Παπαδήμος.Έτσι πιστεύουν οτι θα εμποδίσουν την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.


  5)Ο κυνισμός των ΜΜΕ δεν έχει όρια.Προσπαθούν να υποβαθμίσουν ακόμη και την αξία των εκλογών και την ψήφο των πολιτών με ένα και μοναδικό σκοπό ,να εμποδίσουν την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.


  6)Οι πολίτες ,ο λαός δεν θα δεχθεί τέτοια υποτίμηση της νοημοσύνης του και θα δώσει ισχυρή -ισχυρότατη εντολή κυβέρνησης στον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

 4. Tabachaniotika avatar
  Tabachaniotika 02/03/2012 22:36:41

  ...ποιητική αδεία , αφήστεμε να κάτσω όσο θέλω !λεφτά δεν παίρνω, αφήστεμε λοιπόν να ...αποφασίσω!
  -δεν έχει καμιά σημασία τι εννοεί ο ποιητής , αλλά τί λέει για αυτό ο Σαμαράς;
  αν ο Σαμαράς θέλει εκλογές τις έχει όποτε κρίνει αυτός , ασε τον Παπα(.ο)δήμο να λέει ότι θέλει!!!!

 5. Clayton Frost avatar
  Clayton Frost 02/03/2012 23:10:32

  Δηλαδή τα διλήμματα που θα παίξουν (γιατί πάντα παίζουν) στις εκλογές θα είναι:
  1. Σαμαράς ή ακυβερνησία.
  2. Σαμαράς ή κυβέρνηση συνεργασίας.
  3. Σαμαράς ή ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ;;;;;;;
  Μου φαίνεται ότι τρέχοντας θα πάει ο κόσμος στις κάλπες για να ξεφορτωθεί τον τραπεζίτη...

 6. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 02/03/2012 23:34:51

  Μάλλον εννοεί ότι θα παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, επειδή θα χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές.
  Γιατί ο Α. Σαμαράς, συνεργασίες με τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς, αποκλείεται να κάνει.

 7. alxs avatar
  alxs 02/03/2012 23:56:54

  O POIHTHS THELEI NA PEI OTI THA MEINEI MEXRI TO PASOK NA ANAKAMPSEI KAI H ND NA DIASPASTEI.
  TOTE PALI PRWTO KOMMA GAP...
  KAI META TON LEME HLITHIO...

 8. Μπαχαλοκυραίος avatar
  Μπαχαλοκυραίος 03/03/2012 00:05:16

  Εδώ θα είμαστε . . .

  Σαμαράς πρωθυπουργός και Βενιζέλος Υπ. Οικονομικών -Αντιπρόεδρος α'

  Αν θα πάνε να κρατήσουν οι έξω τον Παπαδήμο για πρωθυπουργό, θα πάνε τις εκλογές για το 2013 με τον τρόπο τους...

  Και στο χέρι του Σαμαρά δεν είναι τίποτα, ούτε ήταν ποτέ. Μιλάμε για προμελετημένα πράγματα. Όχι ο Σαμαράς, ούτε ο Κολοκοτρώνης δε θα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι με τα υπάρχοντα δεδομένα.

  Και μεταξύ μας, τι να πάει να ψηφίσει κανείς; Να ψηφίσει Αντώνη μόνο και μόνο για να την "μπεί" στους ΠΑΣΟΚΟΥΣ. Υπάρχει νόημα;

 9. Τακενάρδης avatar
  Τακενάρδης 03/03/2012 00:16:56

  Μην είστε και τόσο βέβαιοι για τις προθέσεις του Σαμαρά, αγαπητέ/ή ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ.

  Η "αυτοδυναμία Σαμαρά" είναι όνειρο απατηλό ειδικά μετα την ψήφιση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙ από την Ν.Δ.
  Ο Σαμαράς Θεωρητικά πάντα, μπορεί να συμβάλλει στην προκύρηξη εκλογών ό,τι ώρα θέλει ακόμα και αύριο. Πως; Αφου το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την δεδηλωμένη, μπορεί να αποσύρει τους βουλευτές του από την κυβέρνηση. Δεν θα το κάνει όμως. Μαντέψτε γιατί...

  Εκλογές δεν θα γίνουν προς το παρόν. Αφήστε τα ΜΜΕ να λένε περι "προεκλογικής περιόδου". Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Ο Παπαδήμος θα γίνει κάτι σαν ισόβιος Αρμοστής της Ελλάδας.

  Υ.Γ. Που είναι αυτοί που έλεγαν ότι ο Σαμαράς ψηφισε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ για να φέρει σε δύσκολη θέση τη Γερμανία;

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Τακενάρδης 03/03/2012 01:47:36

   Ειδικά για τις προθέσεις του Σαμαρά είμαι βεβαιότατη. Μη μου το συζητάς καθόλου είναι αδιαπραγμάτευτο.

 10. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 03/03/2012 01:18:28

  Ο ποιητής εννοεί πως οι εκλογές δεν αποφασίζονται πλέον στο εσωτερικό της χώρας μας, αλλά στο εξωτερικό από τους αφεντάδες του προτεκτοράτου! Αυτοί έχοντας και το πεπόνι και το μαχαίρι, μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να δημιουργήσουν «σοβαρά» ζητήματα για την αναβολή τους.
  Χώρια που μπορεί να του είχαν υποσχεθεί πολύ μακρύτερη θητεία, όταν τον επέβαλαν και τώρα τους θυμίζει εμμέσως τα υπεσχημένα. Άλλωστε στην ίδια ρότα κινείται και ο κ. Καψής. Χρόνο κλέβουν για πάρτη τους, τον οποίο όμως αφαιρούν από τον Αντώνη! Ηθικόν δίδαγμα: Μετά το PSI προκήρυξη εκλογών αμέσως, γιατί τελειώνει η θητεία της κυβέρνησης ειδικού σκοπού!

 11. babayaro avatar
  babayaro 03/03/2012 01:42:54

  Σας εχω νεα....
  Υπαρχει επιτροπος και λεγετε Λουκας Παπαδημος.

 12. airman avatar
  airman 03/03/2012 11:24:45

  Είναι δεδομένο ότι η εγχώρια και η εισαγώμενη διαπλοκή έχουν ναρκοθετήσει και συνεχίζουν να ναρκοθετούν τόσο το δρόμο προς τις εκλογές όσο και την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί μετά από αυτές, γιατί όντος πλέον φοβούνται πιθανή αυτοδυναμία μετά τις εκλογές. Το δε γιουσουφάκι της Μέρκελ, που φαίνεται ότι έχει και κάτι από Πυθία, θέλει να προβάλει εαυτόν ως λύση τύπου ''το μη χείρον βέλτιστον''.
  Ακόμα νομίζουν ότι απευθύνονται σε ''χαχόλους'' που κατευθύνονται από ΜΜΕ και φερέφονα. Ή κάνουν λάθος που θα αποδειχθεί περίτρανα, ή θα επαληθευθούν, οπότε δεν έχει νόημα να προβληματιζόμαστε άλλο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.