16/06/2009 11:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι εννοεί ο κ. Βορίδης ως «κεντροδεξιά»;


____________________________________________________________________________________________
Στην εκπομπή της ΝΕΤ «Η άλλη άποψη» (13ης Ιουνίου 2009) ο Μ. Βορίδης δήλωσε κεντροδεξιός !!! Είπε ότι δεν υπάρχει πια ένα μόνο κεντροδεξιό κόμμα, η ΝΔ, αλλά και ένα δεύτερο, το ΛΑΟΣ !!!

Παραθέτω φωτό -παλαιότερη- για απόδειξη του τι εννοεί ως «κεντροδεξιά» στην Ελλάδα.

Διερωτώμαι επίσης αν στην πλατφόρμα της «κεντροδεξιάς» του ιδίου και του κ. Καρατζαφέρη συμπεριλαμβάνονται ιδεολογικά και φιλοσοφικά απαυγάσματα όπως τα κάτωθι:

«Η περίοδος της 21ης Απριλίου υπήρξε μία περίοδος στην οποία συνέβησαν πολλά θετικά για τον τόπο. Μην αμφιβάλλετε ότι αν η 21η Απριλίου δεν έκανε τίποτε καλό για τον τόπο, θα σας το έλεγα. Κατά τη γνώμη μου, όμως, έκανε αρκετά καλά». (Μάκης Βορίδης, «Ελεύθερη Ώρα», 17-18/6/2002)

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή. Απ΄ όσο ξέρω, πάντως, δεν αρνούνται τον Φυλετισμό στην Ιδεολογία τους. Τώρα, αν είναι ρατσιστές, δεν ξέρω». (Μάκης Βορίδης «Ελεύθερη Ώρα», 17-18/6/2002)

«Με ρωτούν, "κ. Καρατζαφέρη είστε με την 21η Απριλίου;". Απαντώ: Με την 21η Απριλίου ήμουνα. Με την 22α Απριλίου δεν ήμουνα. Διότι την 22α Απριλίου έπρεπε οι φαύλοι να μην είναι ανέγγιχτοι, έπρεπε οι φαύλοι να έχουν πληρώσει. Αυτό ήταν το λάθος. Αυτό το λάθος πληρώνουμε σήμερα» (Γιώργος Καρατζαφέρης στο συνέδριο του κόμματός του, 2002)
«Πρώτον: Δεν είμαι Εβραίος. Ας το πει αυτό κι ο Πρωθυπουργός. Δεύτερον: Δεν είμαι κομμουνιστής. Ας το πει αυτό κι ο κ. Καραμανλής...» (ομιλία Γ. Καρατζαφέρη στην Κόρινθο, 28/5/02)

«Αν θέλουν να βρουν Ακροδεξιά, ας ψάξουν στο 0,8% του κ. Βορίδη. Αυτός είναι στην ομάδα του κ. Λεπέν. Εγώ ανήκω στην ευρωπαϊκή Δεξιά...» (Γ. Καρατζαφέρης ΕΤ της Κυριακής», 20/10/02)

«Και τι άσχημο είπε ο Λεπέν; Κι εμείς τα ίδια δεν λέμε από εδώ; Ο Λεπέν είναι το φιλότιμο των Γάλλων» (Γ. Καρατζαφέρης, 22/4/02)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonyma avatar
  anonyma 16/06/2009 12:28:53

  ποιος ειναι ο Βορίδης στη φωτογραφία;

 2. αντί avatar
  αντί 16/06/2009 12:33:12

  Δυστυχώς τα ατέλειωτα λάθη της αριστεράς δίνουν το δικαίωμα στους φασίστες να αποκτούν επικίνδυνη έπαρση και αλλαζονεία.

 3. Λαυρέντης avatar
  Λαυρέντης 16/06/2009 12:39:26

  Κεντροδεξιά... Ας πούμε να είσαι μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΚΕΠΠΕ..

  Ο Βορίδης είναι πια ΝΔ (εδώ και καιρό...)

  Πάνε τα ρόπαλα!

 4. Οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  Οδηγός ΗΣΑΠ 16/06/2009 12:42:23

  @1: Μαύρο δερμάτινο, τζην, άρβυλο και αυτοσχέδιο κεντροδεξιό αξεσουάρ.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 16/06/2009 12:43:23

  με μαύρο κοστούμι επέδραμαν αυτοί με τα κοντόξυλα;

  μήπως να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στον χρόνο που όλα τα "απαλύνει" όλα τα "σκεπάζει";

 6. Lavazza avatar
  Lavazza 16/06/2009 12:44:24

  Βλέπω σας τσούζει πολύ το 7,2% (ειδικά τώρα που η Αριστερά βάρεσε φαλημέντο)...

  Και πού είστε ακόμα...

 7. Οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  Οδηγός ΗΣΑΠ 16/06/2009 12:44:46

  Φάκτορα, να προσθέσουμε και τις εξυπνάδες του Καρατζαφέρη για το ότι οι χρυσαυγήτες δεν είναι τίποτα άλλο από παραστρατημένους οννεδίτες και καλά παιδιά που ένιωσαν κάποια στιγμή παραμελημένα...

 8. Έλλην εθνικιστής avatar
  Έλλην εθνικιστής 16/06/2009 12:50:26

  Πρώτον. Την συγκεκριμένη εκπομπή την άκουσα. Το ότι ο Βορίδης δήλωσε κεντροδεξιός, είναι απλώς ΨΕΜΜΑ. Ψέμμα το οποίο πρωτογράφτηκε στο ιστολόγιο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στο πλαίσιο της γνωστής εμμονής των χρυσαυγιτών κατά του ΛΑΟΣ, και από τότε αναπαράγεται αμάσητο σε όλα τα... προοδευτικά ιστολόγια. Ο Βορίδης δήλωσε ξεκάθαρα ΔΕΞΙΟΣ. Ούτε κεντροδεξιός ούτε τίποτε άλλο τέτοιο. Και καλά έκανε.

  Δεύτερον. Ήθελε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΤΣΙΑ (για να το πω ευγενικά) να είσαι δεξιός και να το δηλώνεις με ψηλά το κεφάλι την εποχή της ακροαριστερής σταλινικής τρομοκρατίας στα πανεπιστήμια. (Για να μην πω και σήμερα, όπου καθηγητής μέχρι και πατριώτες φοιτητές ξυλοκοπούνται και στέλνονται στο νοσοκομείο από τους ακροαριστερούς τραμπούκους του «ασύλου».) Πόσο μάλλον τότε, όταν ξυλοκοπούνταν και δολοφονούνταν άνθρωποι από την ακροαριστερή τρομοκρατία, όταν οι δεξιοί εδιώκονταν και παύονταν κατά εκατοντάδες διά... βοής, από σταλινικές συνελεύσεις, με την κυβέρνηση Καραμανλή να συνηγορεί με κατεβασμένα χέρια στις διώξεις. (Το βαθύ κράτος της Αριστεράς τότε και εκεί στερεώθηκε και φτάσαμε σήμερα στον Λιάκο και στην Ρεπούση.) Λοιπόν ήθελε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΤΣΙΑ τότε για να κρατήσεις το κεφάλι ψηλά - και ο Βορίδης τα είχε, και εύγε του.

  Τρίτον. Οι χρυσαυγίτες -αν και παραδέχομαι την αγωνιστικότητά τους- θα πρέπει να ζυγίσουν την γλώσσα τους όταν μιλούν για τον Βορίδη και το Ελληνικό Μέτωπο. Το γνήσιο, σύγχρονο, δημοκρατικό και ποιοτικό Ελληνικό εθνικιστικό κίνημα. Το μόνο που παρήγαγε πραγματική ιδεολογική και πολιτική σκέψη στον πατριωτικό χώρο. Αυτό που δημιούργησε έναν νέο, ελληνικό εθνικισμό για την σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία και τα σύγχρονα προβλήματα του πολίτη. Και βεβαίως απομάκρυνε τον πατριωτικό χώρο από στρβλώσεις και συσχετίσεις του παρελθόντος, πραγματικές ή μη, με χούντες, εθνικοσοσιαλισμούς και άλλα άσχετα με τον πραγματικό ελληνικό εθνικισμό και τα σύγχρονα προβλήματα. Επομένως, οι χρυσαυγίτες μπορεί να είναι εθνικοσοσιαλιστές, ο ΛΑΟΣ κεντροδεξιός (ή λαϊκή δεξιά), αλλά εθνικιστές -χωρίς- άλλους προσδιορισμούς, και πατριωτική δεξιά, είναι ο Βορίδης και το κίνημα του οποίου αυτός ηγήθηκε (και, αν δεν κέρδισε τις ψήφους, δημιούργησε όμως πολύ ευρύτερη θετική επιρροή). Λοιπόν, λίγα τα λόγια και των χρυσαυγιτών, και των κεντροδεξιών και των «αριστερών πατριωτών» για τους πραγματικούς Έλληνες εθνικιστές. Άντε, γιατί όταν εμείς ήμασταν εδώ, οι άλλοι που θέλουν να μας κάνουν και μάθημα ακόμη έρχονταν.

 9. pan1781 avatar
  pan1781 16/06/2009 13:00:21

  ΚΑΛΑ ο lavazza έχει πλάκα ούτε ως βρυκόλακα δεν μπορείς να τον πάρεις στα σοβαρά , ο εθνικιστής
  είναι άλλη περίπτωση ..
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ..
  ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ....

 10. Οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  Οδηγός ΗΣΑΠ 16/06/2009 13:00:41

  @6 Lavazza: Πόσο πιο γηπεδικός μπορείς να γίνεις;
  Καταρχήν, το 7,2% στο οποίο αναφέρεσαι είναι επί του 50% του πληθυσμού. Δηλαδή μιλάμε περίπου για το μισό από το ποσοστό που αναφέρεις. Αλλά τόσο δημοκράτες είστε, οπότε τι να περιμένει κανείς...
  Για το "που είστε ακόμα" αναφέρεσαι στις μπαρούφες των στελεχών του κόμματος σας; Γιατί, αυτές μόνο συνιστούν πραγματική απειλή.
  Όσο για το φαλιμέντο της αριστεράς, σας βρίσκω ιδιαίτερα βιαστικούς. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι οι άγνωστες σε εσάς δημοκρατικές διαδικασίες χαρακτηρίζονται από έντονη κριτική, πισωγυρίσματα και αναστοχασμούς. Η σιωπή εκτός από αμηχανία ερμηνεύεται και ως προπαρασκευή. Αλλά αυτά για εσάς είναι πυρηνική φυσική. Εσείς μάλλον είστα με τον μπάτσο που πρώτα πυροβολεί και μετά σκέφτεται.

 11. Justin Case avatar
  Justin Case 16/06/2009 13:11:42

  Ο Μ.Βορίδης ήταν ακουσμένος απο μικρός. Πολιτικοποιημένος απο το σχολείο, Κολλέγιο Αθηνών, ήταν τότε πολέμιος του μακαρίτη Μπιστίκα (γιός της Μπιστικα) που ήταν αριστερός πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του Κολλεγίου. Ιδρύει τότε την οργάνωση "Ελεύθεροι Μαθητές" στα ακροδεξιά της ΟΝΝΕΔ πράγματι απο δυσαρεστημένους ΟΝΝΕΔίτες που είναι κομμένοι απο τον Μιχαλολίακο.
  Συμμετέχει και ο σημερινός πρόεδρος του ΟΠΑΠ ο λεγόμενος τότε και "Φίδης". Έχει περάσει απ'όλα ο Μάκης και έχει παίξει πολύ ξύλο γιατί ήταν και παιδί τσαμπουκαλεμένο πάντα και εκείνη την εποχή είχε τσαμπουκάδες πολλούς. Οι σκινάδες (προς ακροδεξιοί) την πέφτανε στους ροκαμπιλάδες - πολλόι ξένοι δεν υπήρχαν τότε...

 12. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 16/06/2009 13:27:57

  Μα η αριστερα στην Ελλαδα,μονο λαθη εκανε.Παντα.Πηρε τον κοσμο στο λαιμο της,και πηγε τη χωρα,50χρονια πισω.
  Αρα,απο που κι ως που,μιλαει τωρα;Με τι ιστορια;
  Χωρια που εκμεταλλευεται τους πεθαμενους,για να δειξει τι αγωνες εδωσε.
  Μα οι αλλοι...πεθαναν.Και μαλιστα απο τα δικα της λαθη.
  Τωρα θελει να ζητησει και τα ρεστα;
  Ωραιοι τυποι!

 13. tiramola avatar
  tiramola 16/06/2009 13:52:41

  Τι σχέση έχει ο Βορίδης του θέματος με την αριστερά ρε συ προβοκάτωρ?
  Και από που και ως που μία μειοψηφία που ποτέ δεν κυβέρνησε μιά χώρα την έφερε 50 χρόνια πίσω?

  Έχετε λαλήσει λόγω ζέστης?

 14. tiramola avatar
  tiramola 16/06/2009 13:55:12

  Ο Ντουμπάι ξέρει για τον Βορίδη...
  Είχαν κάνει και συμφωνία για τις ευροεκλογές...

 15. αντί avatar
  αντί 16/06/2009 14:05:43

  @8 εθνικιστή

  Πάμε να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά!!

 16. ANONYMOUS avatar
  ANONYMOUS 16/06/2009 14:12:59

  ΠΡΟΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΧΙΛΙΟΣΤΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟΣ.
  ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΛΕΕΙ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Η ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΜΕΡΕΣ.
  GET OVER IT MAN.ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΡΕ ΦΙΛΕ.
  ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ WIND ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΡΩΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΗΖΕΙ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ.
  ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ.

 17. Lavazza avatar
  Lavazza 16/06/2009 14:29:32

  @pan1781

  πρώτη φορά σε βλέπω εδώ μέσα...

  Βλέπω ξετρύπωσαν οι "συνασπισμένοι" μετά το συνέδριο κι έχουν πάρει σβάρα τα μπλογκ μπας και συγκινήσουν και κανεναν άλλον ξεβολεμένο...

  Ρε τι πλάκα έχετε εσείς οι Ακροαριστεροί...

  Ο κόσμοσς σας φτύνει (πρόσφατα άρχισαν να κατεβαίνουν οι νυκοκοιραίοι από τα σπίτια και να σας δέρνουν μάλιστα) κι εσείς νομίζετε οτι βρέχει...

  Συνεχίστε ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι να ολοκληρωθεί η διάλυσή σας για να τελειώνει η "παρδαλή επανάσταση" των Goody's της Πατησίων...

  Και ψάξτε βρέστε καμιά δουλιά να γίνετε πρώτα στον εαυτό σας χρήσιμοι και μετά στους άλλους.

  Εσείς καλά την έχετε δει "επαναστάτες" αλλά ρωτάτε και τις φουκαριάρες τις μανάδες σας εάν έχουνε όρεξη να σας πλένουνε ακόμη τα βρακιά και να σας ταϊζουνε στην ηλικία των 40 και άνω που είστε;;;

 18. tiramola avatar
  tiramola 16/06/2009 14:51:36

  Δεν δουλεύει κανένας αριστερός κύριε καφεπόλη?
  Τους ζούνε οι μάνες τους?
  Δεν την ήξερα αυτή τη λεπτομέρια....

 19. Φιλαλήθης avatar
  Φιλαλήθης 16/06/2009 14:55:13

  Πάλι θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου.

  Κι ο Σημίτης έβαζε βόμβες μικρός, όταν ήταν μαοϊκός.

  Είχε σχέση αυτό με τη μετέπειτα πορεία του;

  Όχι.

  Από έναν πρώην ακροαριστερό, προτιμώ έναν πρώην ακροδεξιό. Κι αυτό γιατί ο πρώτος είχε όνειρα να αλλάξει τον κόσμο, αλλά τελικά μας άλλαξε τα φώτα. Ο δεύτερος είχε όνειρα να αλλάξει τα φώτα σε όσους θεωρούσε εχθρούς. Τουλάχιστον, ήταν ειλικρινής και δεν είχε μια ιδεολογία για να πιάσει γκόμενα από την ΚΝΕ.

 20. αντί avatar
  αντί 16/06/2009 15:04:14

  Το θέμα δεν είναι τι "πρώην" είσαι, αλλά τι νυν.

 21. nd avatar
  nd 16/06/2009 15:31:54

  Ένα γνήσιο δεξιό κόμμα, οπως ο Λαός, καλό είναι να υπάρχει. Λέω γνήσιο δεξιό, γιατί είναι γνήσια δεξιό να υπνωτίζεις τα λαικά στρώματα με ανέξοδο πατριωτισμό και θρησκοκαπηλεία, εξυπηρετώντας φυσικά την υποταγή των μαζών στην πλουτοκρατία και μόνο. Καλό είναι όμως να υπάρχει. Καλό είναι να πάει και στο 15%, αν αυτό ανταποκρίνεται στις επιλογές της κοινωνίας. Ίσως έτσι να γνωρίσουμε και μια νέα δημοκρατία χωρίς χουντοβασιλικά βαρίδια και ψηφοφόρους που τα οράματά τους για το μέλλον ξεκινάνε στο Γράμμο και τελειώνουν στο Βίτσι.

  Υπάρχουν πολλοί μέσα στη ΝΔ που πάντα ντρέπονταν για ένα κομμάτι του κόμματος τους. Είτε καραμανλικοί, είτε αβερωφικοί, είτε ακόμη και τεχνοκράτες μητσοτακικοί. Υπάρχει αρκετός κόσμος που ένιωθε αμήχανα στην ιδεά ότι εν έτει 2009 ένα ευρωπαικό φιλελεύθερο κόμμα στεγάζει την ακροδεξιά νοσηρότητα.

  Όσοι είναι λάτρεις του δικομματισμού καλά θα κάνουν να ανησυχούν, οι υπόλοιποι όμως μπορούν να ελπίζουν σε κόμματα με πολύ πιο καθαρό στίγμα.

 22. lady girl avatar
  lady girl 16/06/2009 15:32:55

  @ Lavazza

  υπάρχουν κι άλλα μαγαζιά να επισκέπτεσαι, δεν είναι ανάγκη να βρωμίζεις το αντί με τις παπαριές σου. Ααα και που είσαι, δεν υπάρχουν δικαιώματα παλαιότητας εδώ μέσα (αναρωτιέσαι από που ξεφύτρωσαν ορισμένοι). Ξέρεις υπάρχουν ορισμένοι αριστεροί, όχι όλοι βέβαια, που δουλεύουν, οπότε δεν μπορούν να αφήνουν μηνύματα συνέχεια.

 23. osaperas avatar
  osaperas 16/06/2009 15:33:51

  Τελικά ποιος είναι το συμπέρασμα ρε παιδιά; Ο Βορίδης σήμερα είναι υπέρ του ξύλου για να "βάλουν μυαλό μερικοί-μερικοί" ή άλλος ο σημερινός Βορίδης και άλλος ο παλιός ο γνωστός σε όλους;

 24. Factorx avatar
  Factorx 16/06/2009 15:37:17

  @Lavazza οι απόψεδις σου σεβαστες, αλλά αμα δεν μαθεις να μιλάς και να γραφεις όπως απαιτούμε εδω θα πας να κολάς αφίσες με τους εικονιζόμενους - και που είσαι; σιγά την μαγκιά , μάυρους τους κάναμε με τα ΚΝΑΤ

 25. nd avatar
  nd 16/06/2009 15:40:09

  Και κάτι ακόμη: κατά τη γνώμη μου, το εξαγγελόμενο πογκρόμ εναντίον της λαθρομετανάστευσης δεν πρόκειται να συμβεί. Ο κόσμος θα πάει διακοπές, οι αστυνομικοί θα κάνουν λίγες παραπάνω βόλτες - πασαρέλα, και αυτό θα είναι όλο.

  Η επιλογή του Καραμανλή όλο το Δεκέμβρη να μη συγκρουστεί με τους διαδηλωτές ήταν κατά τη γνώμη μου στρατηγική. Έχει κόστος στους δεξιούς νυκοκοιραίους, μακροπρόθεσμα όμως δομεί μια σχέση εμπιστοσύνης με άλλα κοινωνικά στρώματα. Στο επίπεδο της διαχείρισης συμβόλων ο Καραμανλής έχει αποδειχτεί λίγο καλύτερος από ότι στην πρωθυπουργία του εν γένει. Ή μήπως όλα αυτά ήταν δουλειές Ρουσόπουλου;

  Τόσο ο Καραμανλής, όσο και άλλα πολλά στελέχη κορυφής θέλουνε πολύ να απαλάξουνε την παράταξή τους από αυτό που σήμαινε παλιά η δεξιά (καταπίεση, μικροαστικός επαρχιωτισμός, τάξις και ηθική και μεσ' το σπίτι ξύλο, τακτικά εκκλησιαζόμενους ευηπόληπτους λοποδύτες, κτλ κτλ κτλ.

  Αν η διακυβέρνηση Καραμανλή κλείσει έτσι (κατά τη γνώμη μου έτσι θα κλείσει και αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα δούμε εκτεταμένες διώξεις λαθρομεταναστών), ο Καραμανλής θα έχει καταφέρει τον άθλο που λέγεται μεταμόρφωση της ΝΔ σε κόμμα δημοκρατικό (με την έννοια που είναι δημοκρατικό και το πασοκ, τέλος πάντων...)

  Μεγάλο το κατόρθωμα του Καραμανλή. Δυστυχώς όμως το μοναδικό

 26. Le canard avatar
  Le canard 16/06/2009 15:43:24

  @Factorx 26

  Μαύρους τους κάναμε τα ΚΝΑΤ και τους "κένταυρους" των Βουλγαράκη-Μεϊμαράκη (μην τα ξεχνάμε και αυτά τα καλόπαιδα).

 27. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ avatar
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ 16/06/2009 16:15:27

  Πανικόβλητη η ΝΔ από τη διαρροή τεμαχίων προς τα δεξιά της, τρέχει να υιοθετήσει τη ρητορική και την πολιτική Καρατζαφέρη, αναβαθμίζοντας αυτόν και τους όμοιους του σε ρυθμιστή όχι μόνο της πολιτικής κατάστασης, αλλά και της κυρίαρχης πολιτικής αντίληψης.
  Και για να είμαστε σοβαροί τα αποτελέσματα του ΛΑΟΣ δεν είναι ανάλογα της στήριξης που έτυχε, αν σκέφτομαι ότι επί τρεις μήνες πριν της εκλογές, όλα σχεδόν τα μέσα προσέφεραν απλόχερα σε εκπροσώπους του ΛΑΟΣ το βήμα και το χρόνο και παράλληλα τη δυνατότητα, να μπαίνουν σε κάθε σπίτι, καλλιεργώντας το έδαφος για να βάλει στο χέρι περισσότερα δεξιόστροφα ψηφαλάκια ανάμεσα στους απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ.

 28. Φιλαλήθης avatar
  Φιλαλήθης 16/06/2009 16:19:10

  Θυμάμαι μια δήλωση του Καρατζαφέρη για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του. Πρέπει να ήταν προ τριετίας, αν δεν κάνω λάθος. «Μερικές φορές, όταν είσαι "μικρός", πρέπει να "φωνάξεις" για να ακουστείς».

  Είναι σαν τις κόρες του Big Brother στην Αγγλία. Μόλις μπαίνουν στο "σπίτι", πετάνε τα ρούχα τους. Ο πονηρός Γιώργος, ξέρει πότε πρέπει να φωνάζει για να πουλήσει.

 29. matakis avatar
  matakis 16/06/2009 16:33:01

  @26 + @28 : ΤΣΟ & ΛΟ δηλαδή ? Σαν να βλέπω την εκπομπή της Θύρας 7.... ΕΥΓΕ !!!

 30. Factorx avatar
  Factorx 16/06/2009 17:46:04

  @μούτρο (σβησμένο): σβήσιμο είναι αυτό που σου έκανα μόλις τώρα, για να μαθαίνεις. Οχι αυτό που ισχυριζόσουνα προηγουμένως φωνάζοντας "με σβησατε" "με σβηαατε". Σβήνουμε λοιπόν:

  1. τους κακόβουλους που λένε οτι σβήνουμε σχόλι για να δημιουργηθούν εντυπώσεις

  2 εκείνους που βρίζουν

  3 τους πανίβλακες

 31. Polyfimos avatar
  Polyfimos 16/06/2009 17:57:37

  @Lavazza
  Υπάρχουν νοικοκυραίοι και νυκοκυραίοι ..δεν είμαστε όλοι λοβοτομημένοι ..

  7 και κάτι πήρανε και απειλούν να μας .@.@. όλους !
  Σιγά ρε παιδιά ,προσγειωθείτε απαλά ,αν όχι αποτόμως ..

  Και τι πλάκα ξαφνικά είναι αυτή ξαφνικά με το ποιός πλακωσε ποιόν ;
  Μαγκιά εδώ μαγκιά εκεί ,μαγκια και παραπέρα ..

  Ο Βορίδης ,ο πολύς ,ο πολλά βαρύς ,ΚΕΝΤΡΟδεξιός ;;;

  Και τι να πουν οι άλλοι!!

 32. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 16/06/2009 18:10:52

  Η ανάρτηση θέτει περισσότερα σοβαρά ζητήματα άμεσα, καθώς και κάποια έμμεσα, σε συνδυσμό με το ενδιαφέρον σχόλιο 8 του Έλληνος Εθνικιστού, που θέτει εξίσου πολύ σοβαρά ζητήματα.
  Κατ' αρχήν πριν ασχοληθεί κάποιος με την ουσία του θέματος, θα πρέπει να στηλιτεύσει την ανόητη εμπολοκή του ρόλου της αριστεράς στην προκείμενη προβληματική. Θα άρμοζε κάποιοι σχολιαστές αντί να προσποιούνται τις κοκότες σε ιερά μονή, να αναλογιστούν, ότι οι δυνάμεις που επέβαλαν την επτάχρονη τυραννία και οργάνωσαν το πραξικόπημα της ΕΟΚΑ Β΄ με συνέπεια τον Αττίλα, ανήκαν στην άκρα δεξιά, πέρα από τις αναμφίβολα συνυπάρχουσες υπευθυνότητες του σύνολου πολιτικού φάσματος. Διότι δεν μιλούν για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Εάν επιθυμούν να επαναδρομολογηθούν φαντάσματα του παρελθόντος, μπορούμε να το κάνουμε. Δυστυχώς όμως σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως έδειξε το παρελθόν, χαμένοι βγαίνουμε όλοι, ως λαός.
  Θα πρέπει να κατανοηθεί ότι είμαστε από αριθμητικής πλευράς ένας μικρός λαός. Τα προτερήματά μας μπορεί να υπάρχουν σε άλλες ποιότητες, αλλά η ομόνοια και η ομοψυχία είναι απαραίτητες, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε. Οι εχθροί του Ελληνισμού εφαρμόζουν πάντοτε την μέθοδο του διαίρει και βασίλευε, ως βασικό στοιχείο της επιδιωκόμενης διάλυσης.

  Ο Βορίδης είναι αναμφίβολα ένας προικισμένος, σχετικά νεαρός, πολιτικός. Είναι ο μόνος που είναι σε θέση να αναπτύσει πολιτική θέση μέσα στο Λάος. Σε αντίθεση με τον δήθεν ηγέτη αυτού του χώρου, που δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα βαρύγδουπο βερμπαλιστή του οππορτουνισμού.
  Ο κ. Καρατζαφέρης σκόπιμα φρόντισε να επιλέξει στο κόμμα του στελέχη χωρίς ουσιαστικές ικανότητες, για να μπορέσει να επιπλεύσει ο ίδιος. Εξαίρεση αποτελεί η επιλογή του Μάκη Βορίδη, που είχε σαν στόχο την ανσωμάτωση του σκληρού πυρήνα της ακροδεξιάς στο Λάος. Ο κ. Καρατζαφέρης όμως γνωρίζει, ότι λόγω ιδεολογίας, αυτός ο χώρος δεν μπορεί να ανεβάσει την επηροή του πέρα από τα όρια του φανατισμού, γι' αυτό αρέσκεται να τον χρησιμοποιεί, χωρίς να φοβάται ένα προσπέρασμα δικό του από αυτόν.
  Τουναντίον ο Μάκης Βορίδης με τρόπο εφυή, νηφάλιο και συστηματικό, πέτυχε να αναπτύξει λόγο τουλάχιστον πολιτικοφανή - δεδομένου ότι δεν ανέπτυξε μια συνεκτική πολιτική πλατφόρμα - σε πολλά επιμέρους βασικά ζητήματα. Έτσι, όπως πολύ σωστά εντοπίζει το σχόλιο 8, πέτυχε να δημιουργήσει πολιτικό πρόσωπο στην κατεύθυνση που προωθεί, διατηρώντας τις προϋποθέσεις της σοβαρότητας.
  Δεδομένου ότι ο χώρος της ακροδεξιάς υπάρχει αντικειμενικά, ωφείλουμε να αναρωτηθούμε κατά πόσο αυτή η διαδικασία επενέργησε κάτι θετικό, με τη μετάβαση από τον Βορίδη του ροπάλου στον Βορίδη των πολιτικών επιχειρημάτων. Αναμφίβολα μια άκρα δεξιά, που προάγει πολιτικές διαδικασίες είναι απείρως προτιμότερη από τις φανατισμένες ομάδες με τα άρβυλα και τα ματσούκια.
  Αυτό το πρόβλημα νομίζω όμως ότι δεν έχει κατασταλλάξει και το αντίστοιχο ερώτημα μένει να απαντηθεί στο μέλλον.
  Διότι εάν μεν αυτό που εκπροσωπεί ο Μάκης Βορίδης είναι η πολιτικοποίηση της άκρας δεξιάς, δεν θα είχα πρόβλημα να του βγάλω το καπέλο. Εάν όμως αποτελέσει το κοινοβουλευτικό τμήμα, που με πολιτικοφανές προσωπείο, λειτουργήσει σε οργανική αλληλουχία με τις "δυνάμεις κρούσης" του τραμπουκισμού χρειάζεται αναφανδόν τσάκισμα, όπως και ο τραμπουκισμός.
  Νομίζω ότι, εφ' όσον η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει, αποφασιστικό ρόλο θα παίξουν για την εξέλιξη στο μέλλον, εκείνες οι δυνάμεις, που αναπτύσουν συνειδητά και αποφασιστικά τον πολιτικό λόγο.
  Εάν επικρατήσει ο λόγος, θα επιβληθεί και η λογική. Εάν επικρατήσει η κενοδοξία θα υποστούμε το χάος. Και στην δεύτερη περίπτωση δεν θα φταίει κύρια ο Μάκης, την στροφή του οποίου κατ' αρχήν χαιρετίζω με συμπάθεια.
  Συνεχίζεται.

 33. Φιλαλήθης avatar
  Φιλαλήθης 16/06/2009 18:27:30

  @matakis

  Τόσα καταλαβαίνεις.

 34. Φιλαλήθης avatar
  Φιλαλήθης 16/06/2009 18:33:23

  Και για να το κλείσουμε το ζήτημα με όσους δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη του, εννοείται πως δεν με συναρπάζει αυτή η αύρα της Δεξιάς - με όποια έννοια θέλετε.

  Αλλά, μιλάω για τον ακροαριστερό βομβιστή Σημίτη που κατέληξε στο χρηματιστήριο. Τον αριστερό πατριώτη Πάγκαλο του Οτζαλάν και των Ιμίων, που δεν βλέπει πως έχει γίνει, αλλά κριτικάρει την εμφάνιση των άλλων. Γενικώς, τους αριστερούς γυρολόγους του πνεύματος και των κομμάτων.

  Να με συγχωρείτε, αλλά θεωρώ το τσεκούρι του Χρυσόγελου πιο επικίνδυνο από του Βορίδη. Τουλάχιστον ο δεύτερος το παράτησε.

  www.youtube.com/watch?v=kBcnwKvkroI

 35. Φιλαλήθης avatar
  Φιλαλήθης 16/06/2009 18:33:40

  του=τους

 36. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 16/06/2009 18:40:58

  Ένας άξονας, πολυ σημαντικός ως προς τον οποίο διαφοροποιούμαι από το "Εθνικό Μέτωπο" είναι η διαπίστωση που επιχειρεί να καθιερώσει, ότι η δέουσα μορφή πατριωτισμού, που ωφείλουμε να ακολουθήσουμε ως λαός, είναι ο εθνικισμός. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΦΥΛΕΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ.
  Επ' αυτού έχουν χυθεί τόνοι μελάνι, αλλά θα απαιτηθούν πολλοί περισσότεροι ψηφιακού στο μέλλον.
  ΕΠ' ΑΥΤΟΥ ΕΠΙΜΕΝΩ: ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΩΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑ. Ο Ελληνισμός δεν υφίσταται τις επιθέσεις και τον ύπουλη υπόθαλψη που υφίσταται, ως εθνουδάκι, ως παράγκα που χρειάζεται κάποιες ακροδεξιές επισκευούλες για να επιβιώσει. Ο ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.
  Ο Ελληνισμός δεν είναι ούτε Δύση, ούτε Ανατολή. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΙΔΙΟΤΥΠΗ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ, ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΗ, ΕΓΕΡΩΧΗ, ΗΡΩΪΚΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΣΑΝΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.
  Δεν είναι η Ελλάδα το κρατιδιάκι που έφτιαξε ο Κοραής κατ' εντολή των ξένων. Δεν είναι η "μετακένωση" ενός εκδυτικισμένου κρυπτοισλαμισμού. Δεν είναι η επαρχία των γκαρσονιών της Ευρώπης.
  Αρνούμαι να αποδεχθώ το Finis Graecie.
  Η Ελλάδα είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ενός αδούλωτου πολιτισμού. Ενός λαού εννέα εκατομμυριών μέσα και άλλων τόσων στην διασπορά, που δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουμε ακόμη.
  Εάν υποβιβάσουμε τον Ελληνισμό σε ένα έστω περιούσιο έθνος Χεγκελιανού τύπου, φυλετικής υπεροχής, αυτοευνουχιζόματε.
  Ο Ελληνισμός είναι πολύ παλαιότερος των εθνών. Η εθνογέννεση που επιχειρούν να μας επιβάλλουν, δεν είναι τίποτε περισσότερο από το κακέκτυπο μιας συρρίκνωσης από την πάντοτε παρούσα οικουμενικότητά μας.
  Όπως κήρυξε ο μεγάλος ψαλμωδός της Ρωμιοσύνης: "Εμείς τραγουδάμε για να ενώσουμε τον Κόσμο".

 37. ΣΕΣΚΛΟ avatar
  ΣΕΣΚΛΟ 16/06/2009 18:42:39

  @8 Εθνικιστης

  Εχω κουφαθει με αυτα που γραφεις!
  Δηλ. εσυ πιστευεις οτι υπηρξε περιοδος που οι Δεξιοι ηταν υπο διωγμον στην Ελλαδα? Ποτε ηταν αυτο?
  Μηπως τα κιτρινα χαρτια ηταν δημιουργημα των αριστερων?
  Ποιους θεωρεις δεξιους? Το λεω γιατι σε καθε χρονικη περιοδο διαφερει λιγακι. Π.χ. μετα τον 2ο παγκοσμιο οι δεξιοι ηταν ολοι βασιλικοι.
  Τον Βενιζελο ποιοι τον εριξαν με τα ψεματα? Μηπως ηταν οι βασιλικοι του Γουναρη?

  Ειναι αληθεια οτι οι αριστεροι σημερα (ΚΚΕ, ΣΥΝ) ειναι το ελαχιστο αηδιαστικοι λογω της ψευτοκουλτουρας τους που ειναι και εθνικα επικινδυνη.
  Αλλα δε δικαιονται να μιλουν βασιλοχουντικα υποκειμενα σαν και του λογου σου.
  Κοιτα να διαβασεις λιγο ιστορια και βρες ποσα χρονια πισω μας πηγε η Χουντα ή μηπως ηταν αριστεροι τοτε στην εξουσια?

 38. donaE avatar
  donaE 16/06/2009 18:48:16

  Μποτιλια,
  ο τυπος του Βοριδη ειναι η εξελιξη των χουντικων νεαρων της δεκαετιας του 70.Εχουν μεγαλο κομπλεξ απεναντι στους αριστερους γιατι τους κραζανε τοτε σαν εφηβους,και γιατι ετσι τους ειπανε απο το σπιτι.Σωστα αν και δεν ξερω ποσο συνειδητα εθειξε την εφηβια ο σχολιαστης 11.Ο φοβος του κομμουνισμου ειναι το φοντο και τιποτα αλλο βαθυτερο,ιδεολογικο ή ταξικο.

 39. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 16/06/2009 18:55:30

  donaE
  Οπωσδήποτε αυτά που αναφέρεις έχουν παίξει ρόλο. Όμως η ψυχολογία του φανατισμού είναι περισσότερο πολύπλοκη. Θα πρότεινα το βιβλίο του John Forster "Ο Φανατικός" και του Λε Μπον "Η Ψυχολογία της Μάζας" (Δυστυχώς αυτή τη στιγμή λόγω χρόνου δεν μπορώ να τα ψάξω. Θα πρέπει να υπάρχουν στο διαδίκτυο για κατέβασμα ατελώς).
  Μια παρακμηιακή κοινωνία είναι καταδικασμένη να παράγει φανατισμό. Εκεί είναι νομίζω που πρέπει να επιμείνουμε.

 40. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 16/06/2009 18:59:16

  Και ολα αυτα,γιατι δεν κατσανε καποια στιγμη ολοι μαζι,να τα βαλουν κατω,και να πουν,αυτες τις μαλακιες καναμε εμεις,αυτες εσεις,σβυστε τα,για να παμε παραπερα.Δυστυχως.
  Και ολα αυτα,γιατι καποιοι κονομανε απο τη θολουρα αυτη,που στοιχειωνει,κυριως τους μεγαλυτερους.Ειτε σε λεφτα κατ ευθειαν,ειτε σε ψηφους.
  Το ιδιο ειναι,ετσι κι αλλοιως.

 41. stelios avatar
  stelios 16/06/2009 19:10:15

  donaE
  την εποχη της μεταπολιτευσης αν δηλωνες δεξιος(οχι χουντικος απαραιτητα)δεν μπορουσες να μπεις στο Παν/μιο,ξερω κοσμο που αναγκαστηκε να σταματησει τις σπουδες επειδη καποιοι τους χαρακτηρισαν ασφαλιτες(προσφιλης προγραφη ακομη και για διαφωνουντες συντροφους).Σ,αυτη την περιπτωση καθενας μπορουσε να σε αφησει σακατη χωρις ηθικο προβλημα.Απλα τοτε δε χρειαζοταν κουκουλες.

 42. donaE avatar
  donaE 16/06/2009 19:13:48

  stelios
  Σωστα,τα γνωριζω καλα ολα αυτα γιαυτο μιλαω.Ο φανατισμος δημιουργησε παντα προβληματα εκατερωθεν και δυστυχισμενους ανθρωπους.

 43. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 16/06/2009 19:19:18

  Εγώ πάντως πίνω Illy.
  Ο Lavazza δεν πίνεται με τίποτα.

 44. αμβροσιαδης παναγιωτης avatar
  αμβροσιαδης παναγιωτης 16/06/2009 19:36:49

  ο Βοριδης θα ειναι ο μελλοντικος πρωθυπουργος

 45. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 16/06/2009 19:47:17

  @Μποτίλια τα συνόψισες πολύ εύστοχα μπράβο σου, είναι πολύ σημαντικό οι απόψεις στα άκρα του φάσματος να βρίσκουν κοινοβουλευτική δίοδο έκφρασης, ώστε να περνούν και από την κρίση και το φίλτρο όλων των πολιτών.

 46. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 16/06/2009 20:04:02

  @ Μποτίλια,

  Αναμφίβολα μια άκρα δεξιά, που προάγει πολιτικές διαδικασίες είναι απείρως προτιμότερη από τους φανατισμένους αρούγκαλους της "αριστεράς" που μάχονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών ενάντια στους φασίστες και Νεοναζί κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα....

 47. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/06/2009 20:05:30

  Τον Βορίδη τον γνώρισα πρόσφατα. Μπορώ να πω ότι μου έκανε καλή εντύπωση. Τουλάχιστον δεν μου έκανε κακή. Το τι έκανε στα νειάτα του ή τι βίτσια έχει δεν το ξέρω. Εγώ στα νειάτα μου είχα μια ολόσωμη αφίσα του Λένιν στον τοίχο μου και πορτραίτα του Μαρξ και κάτι τέτοιων. Βέβεαια τότε είχαμε και λίγη χούντα και χωροφύλακες και απαγόρευση στο συνάλλαγμα και ένα σωρό ανώμαλα... Ούτε εγώ έχω όρεξη να πολιτευτώ...

  Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην δικιά μου γενιά, αν δεν ήσουν αριστερός δεν σταύρωνες γκόμενα. Τις καλύτερες τις είχαν οι του Εσωτερικού. Εγω αναρχοαυτονόμιζα, αλλά ευτυχώς υπήρχαν και αντικοινωνικές.

  Τελικά η πολιτική και όλα αυτά έχουν να κάνουν με το σεξ. Το είπε και ο Freud. Οι πολιτικοί μας σήμερα είναι ή αδερφές ή το στερήθηκαν μικροί και το αναζητούν στα γεράματα. Σεξ. Όλα τα άλλα είναι φτωχές δικαιολογίες.

  Τώρα που το είπα και ελάφρωσα, Μποτίλια ώρες ώρες με εμπνέεις. Ο Ελληνισμός υπερβαίνει τα εθνικά μας σύνορα και υπάρχει όπου η θέληση για ελευθερία πνεύματος και η αντίσταση στην κάθε μορφής καταπίεση έχουν προτεραιότητα. Ή ταν ή επι τας. Live free or die.

 48. baroufes avatar
  baroufes 16/06/2009 20:20:07

  Τώρα που το είπα και ελάφρωσα, Μποτίλια ώρες ώρες με εμπνέεις. Ο Ελληνισμός υπερβαίνει τα εθνικά μας σύνορα και υπάρχει όπου η θέληση για ελευθερία πνεύματος και η αντίσταση στην κάθε μορφής καταπίεση έχουν προτεραιότητα. Ή ταν ή επι τας. Live free or die.

  σε αυτα που χωραει βορίδης ρε φίλε?

 49. baroufes avatar
  baroufes 16/06/2009 20:23:16

  "Ο Ελληνισμός υπάρχει στην αντίσταση κάθε μορφής καταπίεσης"= βορίδης?

  και το καπέλωμα της ακροδεξιάς από κόκκαλη και λάτση, που το πάτ ρε παίδες? στέλεχος τους δεν ειναι η επικεφαλής ευρωψηφοδελτίου? και μέλος της λεσχης των "νεράιδων". απίστευτα πράγμτα, το στέλεχος του πολυεθνικού κεφαλαίου να υποστηρίζει την εθνική καθαρότητα.

 50. Eskimo avatar
  Eskimo 16/06/2009 20:24:53

  Κάποτε ο νοήμων έπρεπε να είναι αριστερός. Αργότερα απολιτικός. Σήμερα ακροδεξιός.

 51. baroufes avatar
  baroufes 16/06/2009 20:34:25

  Eskimo ποιός το επιβάλλει? η πραγματικόττηα η ο κόκκαλης?

 52. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/06/2009 21:28:42

  πες κάτι πρωτότυπο, μην αντιγράφεις τις δικές μου μπαρούφες. Ποιός σου είπε ότι ψηφίζω Βορίδη; Ότι τον είδα και δεν μου φάνηκε ειδεχθής είπα.

  Σε ποιά κατηγορία ανήκεις baroufes; Σε αυτούς που το ανακάλυψαν μικροί ή σε αυτούς που ακόμα προσπαθούν;

 53. Polyfimos avatar
  Polyfimos 16/06/2009 21:57:43

  # Eskimo Says:
  June 16th, 2009 at 8:24 pm

  Κάποτε ο νοήμων έπρεπε να είναι αριστερός. Αργότερα απολιτικός. Σήμερα ακροδεξιός.


  Φοβερό το τσιτάτο ...Ανατριχιαστικά πανέξυπνο .
  Εξ΄άλλου αυτός είναι κι ο ορισμός του νοήμονος άντρα ..Να πηγαίνει με τη μόδα ,αφήνοντας τη νοημοσύνη σπίτι .

 54. Καραμήτρος avatar
  Καραμήτρος 16/06/2009 22:34:56

  @36
  "Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΦΥΛΕΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ".

  Εκτός από την κλασσική αρχαιότητα και πρίν.
  Τόση φοβία ;
  Ελληνισμός χωρίς έλληνες;
  Δηλαδή λίγη φυλετική μαγιά βλάπτει;
  Άμα φυτέψεις 1.000.000 πακιστάνες στο Ατήνα μετά από ελληνική αγωγή - θα την δεχτούν; - θα γίνουν μεγιστάνες;
  Πολύ επικίνδυνη η αποψή σου και άκρως πουριτανική. Να μου έλεγες πρωτίστως πολιτιστικά κατανούμε τους εαυτούς μας ως έλληνες να το δεχτώ. Τα άλλα είναι Π.Ο.

  ΥΓ: Επί του κυρίου θέματος. Βρείτε μου έναν από τους 300 με καλύτερο πολιτικό λόγο και πιό συγκροτημένο από τον Μάκη γιά να καταλάβω τι εννοείτε ...

 55. baroufes avatar
  baroufes 16/06/2009 22:38:20

  54

  o τριανταφυλλόπουλος. κι αυτός "του λαού" είναι. κι αυτός του βαρδινογιάννη και του κόκκαλη είναι.

 56. ΣΕΣΚΛΟ avatar
  ΣΕΣΚΛΟ 16/06/2009 22:41:19

  @ Beyond The Stars
  Μαλλον γαλαζοπαιδι ξεχασες οτι ο Σαμαρας ανοιξε τα συνορα και γεμισαμε αλβανους. Ἠ μηπως οχι?

  @ 41 Στελιος
  Αυτο που λες ειναι σιγουρα ψευδες!
  Ποτε εγινε αυτο? μεταξυ 1974 και 1981 που ηταν η ΝΔ στην κυβερνηση?
  Μηπως εγινε επι ΠΑΣΟΚ? Ποτε?
  Η γελοιοτερη προπαγανδα που εχω δει!

  Πριν το 1981 αν ειχες συγγενη αριστερο δεν γινοσουν ουτε θυρωρος. Αυτη ειναι η αληθεια οσο και να σας τσουζει βασιλοχουντακια!
  Η αριστερα ειναι υπευθυνη για πολλα ασχημα πραγματα αλλα η αληθεια ειναι αληθεια!
  Φτανει πια με την πατριδοκαπηλια σας!

 57. Greco avatar
  Greco 16/06/2009 23:24:45

  ναι ρε @μποτιλια ξεχασες το "ομοαιμο" των αρχαιων ελληνων?

  δεν λεω να φτασουμε σημερα σαυτο το σημειο,αλλα δεν μπορουμε να λεμε οτι στηριζομαστε Πρωτιστως σε αυτο.Οι ελληνες ειναι ενας λαος με εντονη την εθνικη(φυλετικη)συνειδηση-δεν ειμαστε αμερικανοι

  τωρα το αν μας συμφερει αυτο ή οχι ειναι αλλη συζητηση και εξαρταται απτην οπτικη γωνια που το βλεπει ο καθενας

  πχ με σχεδια και ιδεολογια τυπου ρηγα φεραιου και ανεξαντλητου πολυπολιτισμου...ναι πιθανως η ελλαδα να κατεφερνε να γινοταν πρωτη δυναμη στην ανατ.μεσογειο και να μη κολονε μπροστα στην τουρκια σημερα με 60 εκατομμυρια πληθυσμο(χωρις τους κουρδους).Η ελληνικη γλωσσα επισης θα μπορουσε να ταν lingua franca

  αλλα αυτο θα σημαινε αλλες παραχωρησεις και αναθεωρησεις δυσκολες...

 58. Βανζέλ Παπαντό avatar
  Βανζέλ Παπαντό 17/06/2009 00:12:38

  ο Σαμαρας ανοιξε τα συνορα και γεμισαμε αλβανους;;;

 59. Φιλαλήθης avatar
  Φιλαλήθης 17/06/2009 04:01:01

  Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Σαμαράς σκότωσε και τον Κένεντι. Και τον Μπάμπη τον Σουγιά.

  Ψιλοάσχετο, αλλά παρά τα προβλήματα (τώρα έχουμε ησυχάσει ως επί το πλείστον), καλύτερα που πήραμε από το χεράκι εμείς τους Αλβανούς, παρά άλλοι καλοθελητές.

 60. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/06/2009 08:44:25

  Γιατι ρε συ Πολυφημε;Τι εκανε η αριστερα,που αξιζει το σεβασμο μας;Σα συνολο εννοω,οχι σαν καποιες μοναδες,που μπορει ν αφησανε τα κοκκαλα τους εδω κι εκει,ετσι;
  ( Ασχετο για @ Ασχετο.
  Συμφωνω,οτι ο Λαβατζας,δεν πινεται,αλλα προσεξε.Οχι αυτος που σερβιρουν στα Φλοκαφε πχ,αλλα αυτος που αγοραζεις για το σπιτι σου.
  Ρωτησα και τους Αμερικανους εξπερ,που τα ξερουν ολα για τον εσπρεσσο.Ειναι αλλος καφες).

 61. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 17/06/2009 08:46:24

  @ Φιλαληθη.
  Και να δεις οτι τα παιδακια των Αλβανων,που πολλα απ αυτα,κυριως κοριτσια,εχουν γεννηθει εδω,και εχουν το σπιρτο που ειχαν τα Ελληνοπουλα της 10ετιας του 50 και του 60,θα γινουν μεγαλα μυαλα,γιατι διαβαζουν σαν τρελλα,προκειμενου να ξεφυγουν απο τη μιζερια.
  Κατι ξερω επ αυτου.

 62. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 17/06/2009 10:53:02

  @Archaeopteryx
  Φίλε αρχαιοπτέρυγα δεν νομίζω ότι είμαι εγώ αυτός που σώνει και καλά σε εμπνέει κάποιες φορές. Σκέψου λίγο συγκεκριμένα την επιλογή του εικονικού σου ονόματος: Τα αρχαία πτερά διαθέτουμε στο αίμα μας λίγο πολύ όλοι. Και ίσως μια μέρα μας βοηθήσουν στην αναγκαία πτήση.

  @Καραμήτρος 54, Greco 57
  Από τη στιγμή που θέτετε τον φυλετικό παράγοντα και το ομόαιμον θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχετε διαμαρτυρηθεί έντονα για την υπογεννητικότητα που έχει επιβληθεί στους Έλληνες. Ένας οργανισμός υποκείπτει πρώτιστα από έλλειψη αντισωμάτων και όχι από υπερπληθώρα μικροβίων.
  Αναμφίβολα υπάρχει φυλετική συνέχεια στους Έλληνες. Που ωφελεί όμως αυτό όταν η πλειοψηφία καταντήσει γιουσουφάκι;
  Πέραν αυτού η γενετική έχει αποδείξει, ότι ο γενετικός κόδικας επαναπρογραμματίζεται μόνιμα με κυρίαρχο παράγοντα την συνείδηση. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι οι Έλληνες αφομοίωσαν στους κόλπους τους πολλά πρώην βαρβαρικά φύλα. Δεν είναι κύρια η υπόφυση και το συκώτι, αλλά η ψυχή που διέπει τον Έλληνα.
  Κοιτάχτε τις ΗΠΑ. Εκεί υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Οι Αγγλοσάξωνες και κάποιοι καββαλιστές Εβραίοι είναι αυτοί όμως που επιβάλλουν τον τόνο. Γιατί ξέρουν τι επιδιώκουν. Και εάν δεν υπήρχαν εκεί κάποιοι ελληνογενείς Ιταλοί, αλλά και Ιρλανδοί, Μαύροι, Λατίνοι, μη καββαλιστές Εβραίοι και Ρώσοι θα έψαχαν να βρουν πολιτισμό.
  Οι πρώτοι επιβάλουν καθεστώς, τρόπο ζωής και ψευτοκουλτούρα. Οι άλλοι δημιουργούν πολιτισμό.

  Στις ικανότητες του Μάκη Βορίδη, τουλάχιστον εγώ αναφέρθηκα, που χαρακτήρισα ιδιαίτερα αξιόλογες. Μια ρεαλιστική θεώρηση των πραγμάτων όμως δείχνει, ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, άλλοι είναι αυτοί που έχουν το προβάδισμα στην πιθανότητα να συγκινήσουν μεγάλα τμήματα του κοινωνικού σώματος με σοβαρό λόγο, άν το αποφασίσουν, όπως ο Σαμαράς. Το κύριο όμως είναι κατά πόσο κάποια πολιτικά πρόσωπα θα μπορεσουν να συγκροτήσουν ολοκληρωμένη, ρεαλιστική πλατφόρμα που να δίνει ουσιαστική διέξοδο και να μπορεί να αποτελέσει όραμα για τον λαό. Νομίζω ότι ο Μάκης Βορίδης απέχει πάρα πολύ από αυτό σήμερα, χωρίς να θέλω να προδικάσω το μέλλον κανενός. Προσωπικά δεν βλέπω ελπίδες να μπορέσει να ηγηθεί ενός τέτοιου κινήματος, λόγω του ότι δεν διαθέτει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις, οι οποίες ξεπερνάνε κατά πολύ την σοβαρή παρουσία και τα πολιτικά επιχειρήματα.

 63. ΣΕΣΚΛΟ avatar
  ΣΕΣΚΛΟ 17/06/2009 11:23:39

  @ Factorx
  Μπορω να μαθω γιατι εσβησες το σχολιο μου?
  Ποιο ιερο κανονα παρεβηκα?

 64. Καραμήτρος avatar
  Καραμήτρος 17/06/2009 13:06:47

  @62 ΟΚ, καλύφθηκα.

 65. Μάρκος avatar
  Μάρκος 17/06/2009 13:30:47

  Να ήταν μόνο το δικό σου σχόλιο που κόπηκε....άρχισε να γίνεται ΠΡΕΖΑ-TV και το antinews...

 66. Polyfimos avatar
  Polyfimos 17/06/2009 18:00:23

  "Προβοκατωρ. Says:
  June 17th, 2009 at 8:44 am
  Γιατι ρε συ Πολυφημε;Τι εκανε η αριστερα,που αξιζει το σεβασμο μας;Σα συνολο εννοω,οχι σαν καποιες μοναδες,που μπορει ν αφησανε τα κοκκαλα τους εδω κι εκει,ετσι;"

  Μην περιμένεις Προβοκάτωρ να υπερασπιστώ μια ιδεολογία που δεν ενστερνίζομαι ..
  Αλλά μην περιμένεις να κάνω πως δεν ξέρω κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες που πρωτοστάτησε σε αυτούς η αριστερά .

  Και για επιστρέψω στην συζήτηση ,
  έχω μάθει να λέω τον φασίστα φασίστα και το κομματόσκυλο κομματόσκυλο .

  Τα περί "η αριστερά έφερε την Ελλάδα πίσω"
  είναι αν μη τι άλλο κουφά ,δεδομένου πως ζούμε σε μια χώρα που ουδέποτε η αριστερά δεν έβγαλε κυβέρνηση και που σχεδόν πάντα ήταν μειοψηφία στο κοινοβούλιο .

  Κι αν θές ,ούτε καν η δεξιά δεν έφερε την Ελλάδα πίσω ..Τα λαμόγια κι οι ανίκανοι το κατάφεραν αυτό .

  Ο Βορίδης είναι γνωστός τραμπούκος και ρατσιστής και δεν θα ξεχάσω εγώ τα ελληνικά μου επειδή είναι της μόδας να βαφτίζουμε τις αλήθειες αλλιώς .
  Όσο για την .. κοσμοθεωρία του τηλε-κόμματος του ,το να μπλέκεις το Δωδεκάθεο με την Παναγιά την προστάτιδα μας ,να συνδιαλέγεσαι με ακροδεξιούς έχοντας στο γραφείο σου την εικόνα του Γκεβάρα και το να αλλάζεις τις θέσεις και το ύφος σου ανάλογα με το τι θέλουν οι παππούληδες να ακούσουν αυτήν την εβδομάδα ,εμένα προσωπικά μου φαίνεται τουλάχιστον φαιδρό και καιροσκοπικό .

 67. μούτρο avatar
  μούτρο 17/06/2009 18:15:32

  εσύ έπαιξες ποτέ ξύλο στο σχολείο Πολύφημε? εαν ναι είσαι τραμπούκος και εσύ?

 68. Νικόλαος Τζιόπας avatar
  Νικόλαος Τζιόπας 25/06/2009 15:16:08

  Ο Βορίδης δήλωσε ότι ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι ΔΕΞΙΟΣ. Δεν το ακούσατε? Τώρα, πού το βρήκατε το "κεντροδεξιός" είναι ένα ερώτημα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.