#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/03/2010 15:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι είχε εξαγγείλει ο Καραμανλής στην ΔΕΘ κ. Παπανδρέου;Στην Ελλάδα έχουμε ασθενή  μνήμη, Σήμερα, «ο λεφτά υπάρχουν» Γιώργος Παπανδρέου μας ανακοίνωσε, δια του κ. Πεταλωτή, όχι ο ίδιος, τα …εθνοσωτήρια μέτρα (τα οποία μάλιστα σε μια έξαρση μεγαλοσύνης τον… παρακαλάμε να μας τα ..επιβάλλει).

Θεώρησα, λοιπόν, χρήσιμο να σας υπενθυμίσω τι είχε εξαγγείλει ο Καραμανλής στην ΔΕΘ, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Καλόν είναι να δείτε και τα πρωτοσέλιδα του τύπου της επόμενης ημέρας.

Μέτρα άμεσης εφαρμογής

1ον: Πάγωμα των προσλήψεων το 2010, εκτός των απολύτως απαραίτητων στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

2ον: Αυστηρός περιορισμός των προσλήψεων, για μια επιπλέον διετία.

3ον: Πάγωμα των συντάξεων και των μισθών στο Δημόσιο Τομέα το 2010, με ειδική όμως μέριμνα για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Για τα επόμενα χρόνια, οι μισθολογικές αυξήσεις θα διαμορφώνονται σε συνάρτηση όχι μόνο του πληθωρισμού της χώρας, αλλά και εκείνου της Ευρωζώνης.

4ον: Κανένα νέο επίδομα και καμιά αναπροσαρμογή υπάρχοντος επιδόματος για δύο χρόνια.

5ον: Περικοπή, για μια διετία, των υπερωριών κατά 30% και κατάργηση των πλασματικών υπερωριών.

6ον: Περικοπή κατά 30% των δαπανών για μετακινήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

7ον: Αναδιάρθρωση των δαπανών του Προϋπολογισμού, με κατεύθυνση τους τομείς που προάγουν μεσοπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη (παιδεία, έρευνα, επενδύσεις υποδομής, «πράσινη ενέργεια»).

8ον: Εφαρμογή, από την 1η του χρόνου, της εξαγγελίας για τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής αρμόδιας για την καταβολή των αποδοχών όλων των υπηρετούντων στο Δημόσιο.

9ον: Καθιέρωση νέου μισθολογίου για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία να έχουν τις ίδιες αποδοχές, σε όποιο Υπουργείο, όποια Υπηρεσία κι αν εργάζονται.

10ον: Περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης και του μισθού των μελών της κυβέρνησης, των νομαρχών και δημάρχων για μια διετία.

Μεσοπρόθεσμα μέτρα

1ον: Εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων για την αξιολόγηση της σκοπιμότητας ορισμένων δαπανών (πχ από μηδενική βάση).

2ον: Κατάρτιση τριετών προϋπολογισμών.

3ον: Επιτάχυνση της εφαρμογής Προϋπολογισμών Προγραμμάτων, μέσα από τους οποίους επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διαφάνεια στη δημοσιονομική διαχείριση και ακριβέστερη απεικόνιση των δαπανών σε κάθε τομέα δράσης (Παιδεία – Υγεία – Περιβάλλον κλπ.).

4ον: Υποχρεωτική κατάρτιση λεπτομερών ετήσιων ισολογισμών από κάθε φορέα και οργανισμό του Δημοσίου.

5ον: Καθιέρωση ρητών αριθμητικών δημοσιονομικών κανόνων κατά κατηγορία δαπάνης για το απόλυτο ύψος ή το ύψος σε σχέση με το ΑΕΠ. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν έχει θεσπίσει τέτοιους κανόνες.

2ος άξονας – Πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής

Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή είπε ότι «όσοι έχουμε κυβερνήσει έχουμε τις ευθύνες μας», και τόνισε ότι «δεν θα συνεχιστεί αυτό όσοι κι αν ενοχληθούν». Εξήγγειλε συγκεκριμένα τα εξής:

1ον: Δημιουργία Ενιαίας Βάσης Δεδομένων, για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης. Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα για διασταυρώσεις, τόσο ως προς τις ασφαλιστικές, όσο και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις.

2ον: Ενοποίηση εισπρακτικών μηχανισμών για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

3ον: Δημιουργία βάσης δεδομένων στα πρότυπα του «Τειρεσία». Θα καταγράφονται όλοι όσοι έχουν σοβαρές φορολογικές ή ασφαλιστικές εκκρεμότητες και δεν θα μπορούν να έχουν συναλλαγές με το Δημόσιο.

4ον: Εγκατάσταση συστήματος online σύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των μηχανισμών έκδοσης τιμολογίων όλων των επιχειρήσεων με το Υπουργείο Οικονομίας, έτσι ώστε να μπει οριστικό τέλος στο φαινόμενο των πλαστών τιμολογίων και της κλοπής ΦΠΑ..

5ον: Υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων από όλες τις επιχειρήσεις.

6ον: Καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή εκείνων των οποίων τα δηλούμενα εισοδήματα είναι δυσανάλογα χαμηλά σε σχέση με τον τρόπο που διαβιούν.

7ον: Αναμόρφωση του συστήματος αυτοτελούς φορολόγησης. Είναι υποχρέωση ισονομίας. Υποχρέωση κοινωνικής ευθύνης. Δημιουργία βάσης δεδομένων για κάθε πολίτη και επιχείρηση, για ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις.

3ος άξονας πολιτικής – Διαρθρωτικές αλλαγές.

Ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων που θεωρούνται κρίσιμα για την οικονομία,

Αρση του καμποτάζ για την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας.

Επίσης, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με τέσσερα στάδια για δημιουργία εταιρείας.

Ασφαλιστικό, αναπροσαρμογή των βαρέων και ανθυγιεινών. Αυστηρότερη εφαρμογή κριτηρίων για αναπηρικές συντάξεις.

ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 03/03/2010 15:29:55

  Πάρε πάρε...

  http://www.youtube.com/watch?v=RzDobgNYqeM

  http://www.youtube.com/watch?v=f_B2zU4KmoE

 2. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 03/03/2010 15:46:30

  ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΥΡΙ ΕΜΕΝΤΑΛ.ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ,ΧΛΙΑΡΕΣ ΜΧΡΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ.
  ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ.
  ΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝ ΦΥΛΑΚΗ.
  ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ.
  ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ.
  ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΠΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΟΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ EUROTSOPANHS 03/03/2010 15:59:08

   Αυτό με τη φυλακή ακούγεται πολύ τελευταία, αφού το ψυθίρισαν και οι ευρωπαίοι στον ΓΑΠ και τον ΥΠΟΙΚ, όπως μας είπαν.
   Διαφωνώ πλήρως. Τί να το κάνω αν μπει κάποιος φυλακή και μετά από λίγα χρόνια βγει και συνεχίζει σα να μην έγινε τίποτα; Μεγάλα οικονομικά πρόστιμα, δημεύσεις περιουσιών και ας είναι και εκτός φυλακής, μου είναι αδιάφορο.

  • effie B. avatar
   effie B. @ EUROTSOPANHS 03/03/2010 16:09:23

   Και φυλακη και μεγάλα οικονομικά πρόστιμα, και δημεύσεις περιουσιών και ξυλο...Πολυ ξυλο...

  • EUROTSOPANHS avatar
   EUROTSOPANHS @ EUROTSOPANHS 03/03/2010 16:13:27

   @πολιτης
   Οταν λέμε φυλακη εννουμε φυλακη ο Madoff ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙνα εισαι σίγουρος.Το μέτρο με τα πρόστιμα καλο είναι συν την στερηση της ελευθεριας,διαφορετικά θα εχουμε το συστημα των νυχτερινων κεντρων ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ...ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΒΑΗ.
   ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ ,Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.
   ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ..Η ΜΑΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ ΕΦΑΓΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ....ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ.

   ΥΓ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΨΥΧΗ....

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ EUROTSOPANHS 04/03/2010 03:01:15

   ...ΥΓ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΨΥΧΗ….
   Ητο ασθενική η κράση του και οι δικηγόροι του κατόρθωσαν να τον αποφυλακίσουν.Γιατί όχι; Μάρτυρες υπεράσπισης είχε Λοβέρδους και άλλους ο δουλέμπορας ο προοδευτικός.

 3. πολίτης avatar
  πολίτης 03/03/2010 16:11:46

  Να θυμίσω ότ μέτρα είχαν ήδη ληφθεί από το 2009, έτσι; Είχαν παγώσει οι μισθοί και δοθηκε μόνο ένα βοήθημα 500€ σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Ήταν λογικό δηλαδή να ενισχυθούν οι πιο φτωχοί, ώστε να μην παγώσει η αγορά και να ζημιωθούν τα πιο ψηλά εισοδήματα, που έτσι κι αλλώς μπορούσαν να καταναλώσουν. Βέβαια τα μέτρα αυτά επικρίθηκαν σκληρά από όλους, με θεωρίες του τύπου " 1700€ το μήνα δε θεωρείται υψηλό εισόδημα" ή "τι να τα κάνουν τα 500€ αν δεν πάρουν αύξηση" (σημειώνω το παράλογο, ότι όλος ο κόσμος τότε είχε πειστεί ότι ήταν προτιμότερη μία αύξηση 10€ το μήνα καθαρά, παρά 500€ σύνολο, επειδή το πρώτο συγκλονιστικό ποσό θα υπολογιζόταν στο μισθό!!!. Επίσης είχαν επιβληθεί και οι έκτακτες εισφορές, για τις οποίες ξεσηκώθηκε το σύμπαν, με το επίσης ισχυρό επιχείρημα, ότι "θα την πληρώσουν δηλαδή αυτοί που τα δηλώνουν", λες και είναι δυνατόν με νόμο για εισοδηματική πολιτική ή για επιβολή φορολογίας να ρυθμιστούν οι οφειλές των φοροφυγάδων.
  Τα μέτρα προφανώς δεν απέδωσαν ή ίσως και να απέδωσαν (αφού η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν χειρότερη χωρίς αυτά), η κυβέρνηση πήρε την κατρακύλα σε ποσοστά,αλλά τουλάχιστον απεφεύχθησαν οι αντιδράσεις των εταίρων και των αγορών και την "βγάλαμε καθαρή".
  Σήμερα βέβαια όλα εκείνα τα μέτρα φαντάζουν από ήπια ως...παραδεισένια.

  • Geo avatar
   Geo @ πολίτης 03/03/2010 23:14:13

   Πολίτη
   Με αφορμή τις επισημάνσεις σου και επειδή κάποια θέματα τυχαίνει να τα παρακολουθώ από κοντά λόγω της εργασίας μου, μου έρχεται συνέχεια στο μυαλό το ακόλουθο ερώτημα: Τελικά η έκτακτη εισφορά ήταν αντισυνταγματική μόνο το 2009 ή εξακολουθεί και σήμερα να είναι;;;
   Και με βάση ποιο κριτήριο επιβάλλεται στις € 100.000 και όχι στο ποσό π.χ. των € 200.000;;; Το Υπουργείο Οικονομικών θα υποστηρίξει ή όχι την έφεση του Δημοσίου κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που κήρυξε αντισυνταγματική την έκτακτη εισφορά;;;
   Αλήθεια οι δημοσιογράφοι που είναι;;; Για ποιό λόγο δεν καλούν τους πολίτες να απέχουν από την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς, όπως τις παλιές καλές και ένδοξες εποχές;;;
   ...... Δυστυχώς τα χάλια μας δεν έχουν τελειωμό. Αλλά πλέον κάθε λάθος πληρώνεται από όλους μας. Περαστικά μας.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ πολίτης 04/03/2010 17:04:58

   GEO, το πρόβλημα με την αντισυνταγματικότητα της έκτακτης εισφοράς, αν θυμάμαι καλά, ήταν ότι είχε επιβληθεί το οικονομικό έτος 2009 για τα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2007. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τα επέβαλαν στα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2008. Πάντως αυτό ήταν όντως πρόβλημα, αλλά εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτό. Αναφέρομαι σε γελοιότητες δημοσιογράφων ότι θα πλήρωναν τη νύφη μόνο όσοι δήλωναν εισοδήματα και όχι οι φοροφυγάδες. Τώρα όμως ... κιχ δεν ακούγεται.

 4. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 03/03/2010 16:36:37

  Αν τα έκανε η δεξιά ήθελαν να δω τι θα γίνονταν σήμερα.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ «Κασσάνδρα» 03/03/2010 17:37:36

   Της π......ς!!!!

 5. Aggelos avatar
  Aggelos 03/03/2010 17:57:01

  το θεμα ειναι αυτον που σε βιαζει να τον γουσταρεις κιολας..
  Ε ,τον Μπουλη δεν τον γουσταρε ο λαος.ηθελε σοσιαλιστικο ρομαντισμο και παραμυθι...

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Aggelos 03/03/2010 20:02:51

   ακριβώς!!

 6. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 03/03/2010 19:41:50

  Η μαύρη αλήθεια είναι πως ο Καραμανλής τα ανήγγελε πολύ αργά χωρίς να τα υπερασπιστεί, κάνοντας παράλληλα την κάθαρση που είχε υποσχεθεί το 2004. Αν είχε δείξει στον κόσμο, αυτούς που ευθύνονται διαχρονικά για το καντάντημα αυτό και αν είχε το κουράγιο να κρεμάσει στα μανταλάκια και τους δικούς του, θα είχε ενδεχομένως πείσει και ίσως να είχε περισώσει και την υστεροφημία του. Τελικά ο κόσμος δεν πείστηκε από τα ψέματα του "λεφτά υπάρχουν", απλά γύρισε την πλάτη σε εκείνον που δεν τόλμησε! Το συμπέρασμα είναι πως θα φτωχύνουν αυτοί που δεν έκλεψαν και θα απολαμβάνουν τα πλούτη τους αυτοί που καταλήστεψαν τη χώρα! Εν τέλει η κακοδαιμονία αυτού του ταλαίπωρου τόπου έχει όνομα βαρύ και λέγεται "Ατιμωρησία"!

 7. falkonbee avatar
  falkonbee 04/03/2010 10:16:46

  Αυτά τα μέτρα πήγε να εφαρμώσει και ο ΓΑΠ,αλλά ειναί γραμμένα στα Ελληνικά και μπερδεύτηκε το παιδί στην μετάφραση διότι όπως λέει και το cine είναι χαμένος στην μετάφραση,τι να κάνουμε ας προσέχαμε.
  Όσο για τον ΚΚ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ελέω Ντόρας.

 8. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 04/03/2010 21:24:34

  Πάντως ο....Δάγκας,εκτός από το παράθυρο πλάι στην μανταμίτσα-porte parole της Ιπποκράτους,εξυμνεί τον ΓΑΠ και από τα ερτζιανά.Σήμερα το πρωί,από τον ....DEAL FM,έδωσε τα ρέστα του γιά το γωγουλίνι.Ωσονούπω,αναμένονται διθύραμβοι και εντύπως, από την μεγίστης κυκλοφορίας εφημερίδα ...Η ΨΩΡΑ(500 φύλλα,με το ζόρι).Αξιος ο μισθός του!!Ο γνωστός ανά την Επικράτεια Δάγκας,που το 93 πριόνιζε με το αζημίωτο την κυβέρνηση της ΝΔ(έστω και με Μητσοτάκη) και στη συνέχεια,πολύ πρίν την 4.10.09 εχλεύαζε και ειρωνευόταν τον ΚΚ (τώρα θέλει να τον στείλει και στη φυλακή) . Αυτά,δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ.Βεβαίως,πρέπει να έχουμε και λίγη κατανόηση!Οταν έχει...'εκκρεμότητες' το καναλάκι που σε σταυλίζει,το λιγώτερο που μπορείς να κάνεις είναι να λιβανίζεις την εξουσία.

 9. Geo avatar
  Geo 04/03/2010 23:46:59

  Πολίτη, και εγώ στους δημοσιογράφους αναφέρομαι διότι μου είχε κάνει κυριολεκτικά φοβερή εντύπωση το καλοκαίρι του 2009, όταν άκουγα κάποιον από αυτούς να καλεί ανοικτά από το ραδιόφωνο τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμα του ιδίου και μην καταβάλλει την έκτακτη εισφορά. Τρελά πράγματα .....
  Η άποψή μου είναι ότι τέτοιες αντιδράσεις είναι αδιανόητες καθώς και ότι δεν αποτελούν παρά σαφή και απτή απόδειξη της παρακμιακής κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει.
  Βέβαια οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα σιωπούν .... δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατό αυτό....
  Σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, δεν υπάρχει θέμα οικονομικού έτους στο οποίο αφορά η εισφορά, διότι αλλιώς θα μιλούσαμε για φορολογία εισοδήματος, κάτι που δεν ισχύει. Όταν η υπόθεση φθάσει αναιρετικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν. Άλλα ήταν τα προβλήματα που είχε νομικά η ρύθμιση που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν είναι θέμα της ανάρτησης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.