#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/04/2010 22:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι είπαν οι βουλευτές στον Γ. Παπανδρέου

 

Ο Γερουλάνος και ο Παμπούκης έφυγαν νωρίς. Μόλις τελείωσε ο Παπανδρέου την έκαναν. Ο Παπανδρέου, ο Αθανασάκης και ο Πεταλωτής έκατσαν μέχρι το τέλος και τα άκουσαν όλα. Όπως και το δίδυμο της οικονομίας Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδης που έφυγαν σχεδόν πριν το τέλος. Μην παρασύρεστε από τα κανάλια. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χθες – αν και δεν τον αμφισβήτησαν – ξεσπάθωσαν κατά του Γιώργου. Για πρώτη φορά άκουσε τέτοια πράγματα από βουλευτές του. Διαβάστε και θα καταλάβετε…

 

 

 

Κ. Κουσελάς

Προσφυγή δε σημαίνει ότι a priori δεχόμαστε οτιδήποτε. Στόχος της κυβέρνησης δε μπορεί να είναι να πετύχει η εγχείριση αλλά να πεθάνει ο ασθενής.

Μ. Ανδρουλάκης 

Αν χρειαστεί, πρόεδρε, να αλλάξεις κάτι αυτό είναι καταλυτικό. Ριζική βελτίωση της κυβέρνησης δε σημαίνει να κάψεις το λάδι της κυβέρνησης με πρόχειρους ανασχηματισμούς.

Δ. Βαρβαρίγος

Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να επικοινωνήσεις με υπουργό και με γενικό γραμματέα. Με υφυπουργό είναι λίγο πιο εύκολο αλλά έτσι πώς να επιτελέσουμε το ρόλο που μας ζητάτε;

Στ. Κουτμερίδης

Προχωρήστε κύριε πρόεδρε. Αλλά προχωρήστε πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά, πιο τολμηρά.

Σ. Σακοράφα

Ποια είναι η κόκκινη γραμμή , κύριε πρόεδρε στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ; Προσωπικά, αρνούμαι να συνταχτώ με αυτά που είπε στην ίδια αίθουσα χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου (σ.σ. στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής) ότι «τώρα μιλά η αγορά».

Ν. Σαλαγιάννης

Οι εξελίξεις είναι οδυνηρές για τον τόπο. Στοιχειώνει μέσα μου το μοντέλο Καραμανλή. Ένας νέος πρόεδρος, με δύναμη κυβέρνηση με πέντε φίλους και απέτυχε, διασύροντας τη χώρα. Οι αυλές χαρίζουν εύνοιες. Αγαπητέ πρόεδρε, αυτό δεν το έχεις ανάγκη

Γ. Φλωρίδης

Δε θα βγούμε γρήγορα από την κρίση και αυτό πρέπει να το πούμε στον κόσμο.

Είμαστε σε στιγμή ανάλογη της μεταπολεμικής Ελλάδας. Η κρίση είναι ολική. Πρέπει να σχεδιαστούν τα πάντα από την αρχή.

Α. Ρήγας

Αν είναι να έρθει στη Βουλή ένας αναπτυξιακός νόμος στη λογική «επιδοτούμε ότι κινείται» τότε καλύτερα θα είναι να καθυστερήσει.

Κ. Καρτάλης

Κόκκινη γραμμή πρέπει να είναι η αναδιανομή των εισοδημάτων και όχι η αναδιανομή του δανείου και προτεραιότητά μας οι αδύναμοι. Υπάρχει το μοντέλο υλοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων που μπορεί να εφαρμοστεί ως μοντέλο διακυβέρνησης.

 

Γ. Διαμαντίδης

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο τι είναι ΔΝΤ και τι ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Να πούμε την αλήθεια για τη στάση της Γερμανίας. Αν αποτύχει ο Παπανδρέου, θα αποτύχει η χώρα. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Σ. Μερεντίτη

Πρέπει να διαλύσουμε τους φόβους της κοινωνίας. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο αν ενημερώσουμε έγκαιρα και έγκυρα. Σκεφτείτε ότι ακόμα, μετά από επτά μήνες δεν έχουμε ορίσει γενικούς διευθυντές στα νοσοκομεία.

Χρ. Πρωτόπαπας

Χαίρομαι που άκουσα ότι σχεδιάζεται δίκτυ ασφαλείας για τους αδύναμους αλλά χρειάζεται αποτελεσματικότητα. Από τις 67 εφορίες οι 3 δεν έχουν πιάσει τους στόχους του προγράμματος Σταθερότητας. Θα ήθελα την επόμενη φορά να ακούσω ότι περισσότερες εφορίες έπιασαν τους στόχους και σε όσες δεν τις έπιασαν, να «ξηλωθούν» οι διευθυντές τους.

Κ. Φαρμάκη

Επτά μήνες μετά τις εκλογές δε δικαιούμαστε να λέμε στους πολίτες ότι φταίει μόνο η ΝΔ. Χρειάζεται να συντονιστούμε και να αποφύγουμε νέα λάθη, ώστε να εμπνεύσουμε.

Ελ. Τσουρή

Πρόεδρε, πρέπει να κόψεις τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Κυβέρνηση υπάρχει χρειάζεται απόλυτη ειλικρίνεια προς τον κόσμο, δεν έχει κανένα νόημα να ωραιοποιούμε καταστάσεις.

Μ. Θεοχάρη

Δεν προσέχουμε τους αγρότες. Δεν κάνουμε ότι τους υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Πρέπει να ξέρετε κύριε πρόεδρε ότι υπάρχουν οικογένειες που ζουν από τις αγροτικές συντάξεις και έχουν άνεργα παιδιά. Έτσι όπως πάμε, θα μείνουν έρημα τα χωριά.

Γ. Ρομπόπουλος

Κύριε πρόεδρε, είστε ο γιατρός που πρέπει να κάνει την κυβέρνηση, χωρίς αναισθητικό. Τι αναισθητικό δηλαδή να ρίξετε, να κοιμήσετε το λαό;

Γ. Αμοιρίδης

Αν δεν κάνετε το κράτος μικρότερο, δε θα πετύχουμε τίποτε. Τι να πω στους αγρότες που με ρωτούν γιατί δεν έχουν πάρει ακόμα την επιστροφή του ΦΠΑ που ήδη έχουμε αποφασίσει;

Π. Κουρουπλής

Δυστυχώς η ευτυχώς στην πολιτική μετρά το αποτέλεσμα. Και εμείς ακόμα και σήμερα έχουμε ακόμα στους κρατικούς οργανισμούς τους διευθυντές της ΝΔ και από την άλλη η ακρίβεια παραμένει ασύδοτη. Δεν την έχουμε ελέγξει.

Π. Κουκουλόπουλος

Πρόεδρε το DNA του ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει μέτρα ΔΝΤ. Πρέπει να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ και να εγκαταλείψουμε λογικές λαϊκισμού και να διαπραγματευτούμε σκληρά για να πετύχουμε καλή συμφωνία. Το «πάγωμα» των μισθών στον δημόσιο τομέα θα είναι καταστροφή.

Δ. Καρύδης  

Η αίσθηση των πολιτών είναι ότι εσείς πάτε με 200 και ορισμένα κυβερνητικά στελέχη απλώς πεζοπορούν . Ενοχλεί , άλλωστε το γεγονός, ότι τώρα στην αίθουσα είναι τρεις τέσσερις υπουργοί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ange-ta avatar
  ange-ta 27/04/2010 22:55:25

  αφού κάθονται και ακούνε τις ασυναρτησίες του, το τι λένε περισεύει.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 27/04/2010 23:20:34

  Σε μια συνάντηση του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας , ο Παπανδρέου συστήνει τους υπουργούς του :
  -Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Παιδείας , Οικονομίας κλπ
  Έρχεται η σειρά του Ελβετού που συστήνει αντίστοιχα :
  -Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Ναυτιλίας.
  Κρυφογελάει ο Παπανδρέου .
  Γιατί γελάτε , του λέει ο Ελβετός .
  -Μα έχετε υπουργό Ναυτιλίας ενώ δεν έχετε θάλασσα ;
  -Όταν μου παρουσίασες τους υπουργούς Δικαιοσύνης , Υγείας , Παιδείας και Οικονομίας , εγώ γέλασα ;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ο Ιθαγενής 28/04/2010 00:50:35

   τι; και τις λίμνες τι τις έχουν;

   Αυτό το μοντέλλο διακυβέρνησης που θα είναι σαν το μοντέλλο των Ολυμπιακών Αγώνων: Τρέναρέ το όσο πάει, δώσε τα όλα με ανάθεση, μίζωσε και την Ισπανική Μαφία,και μετά θα κάαααθεσε.

 3. Nktras avatar
  Nktras 27/04/2010 23:27:51

  χαχαχαχαχαχα! Ωραίος ιθαγενή!

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/04/2010 09:20:10

  Τι δεν του ειπαν εχει σημασια, οχι τι του ειπαν οσοι μιλησαν.

  Γαυγιζει και ο σκυλος μ τωρα και με αποσυντονιζει..

  ΠΠ

 5. Lalakis avatar
  Lalakis 28/04/2010 12:30:41

  Ο ΓΑΠ θα ηταν καλος προεδρος μιας ΜΚΟ. Απο πρωθυπουργιλικι όμως είναι χειρότερος και απ τον ανεκδιηγητο τον σουβλάκια, που είναι με το τηλεκοντρολ συραμένο στο χέρι του ξαπλα στον καναπέ στη Λούτσα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.