#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2011 19:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι είναι χειρότερο; Η γκάφα, ή η σκοπιμότητα;Στο ερώτημα αυτό δεν απάντησε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης. Μπορεί να είπε ότι θα φέρει συνολική ρύθμιση μετά το διάλογο που θα ξεκινήσει στο τέλος του μήνα, αλλά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά…

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής από τον Γιάννη Ραγκούση. Στην αρχή μας μπέρδεψε. Μιλούσε για την αναγκαιότητα της ρύθμισης, για ανάγκη διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους και για κυβερνητική προσπάθεια να ανοίξει τα «κλειστά» επαγγέλματα προς όφελος του λαού… Είναι όμως έτσι;

ΟΧΙ. Διότι, όπως αποδείχτηκε, ο Γιάννης Ραγκούσης σκόπιμα ή όχι, δεν έφερε τα Προεδρικά Διατάγματα στη Βουλή ως όφειλε εντός των προβλεπόμενων χρονικών περιθωρίων που είχε (έως 2 Ιουλίου), με αποτέλεσμα να μην μπορούσε στη συνέχεια να φέρει τους κανόνες χορήγησης αδειών ταξί, όπως είχε υποσχεθεί ο Ρέππας. 

 Και όπως είπε σήμερα θα φέρει νομοθετική ρύθμιση. Δηλαδή, νέο νόμο. Κάτι που σημαίνει ότι θα ξεσηκωθούν όλα τα επαγγέλματα τα οποία θεωρούνται μεν ανοιχτά, αλλά δεν έχουν εκδοθεί προεδρικά διατάγματα…

 Την ίδια ώρα όσοι καταθέτουν αιτήσεις για άδεια Ταξί τις δικαιούνται, άσχετα από το νόμο που θα φέρει η κυβέρνηση

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Ραγκούσης παραδέχτηκε ότι άφησε και πέρασε ανεκμετάλλευτο το χρονικό περιθώριο (των τεσσάρων μηνών που προβλέπεται και έληγε 2 Ιουλίου) για να φέρει τα Προεδρικά Διατάγματα και ότι τώρα το μόνο που μένει είναι να φέρει νέο νόμο.  Όμως, αυτό σημαίνει ότι υπεύθυνος για τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι ο ίδιος, καθώς απέκρυπτε την αλήθεια που είναι ότι δεν μπορεί να φέρει τα Προεδρικά Διατάγματα. Πως λοιπόν θα φέρει τους κανόνες που υποτίθεται περιελάμβανε το ΠΔ του Δ. Ρέππα; Μόνο με νομοθετική ρύθμιση. Αν όμως φέρει νέο νόμο, τότε αναμένεται να ξεσηκωθούν και άλλους εκατοντάδες επαγγελματίες άλλων «ανοιχτών» επαγγελμάτων ζητώντας την εξ αρχής νομοθετική διευθέτηση του ζητήματός τους.

Ακόμα και να ορίζει δηλαδή τα κριτήρια έκδοσης άδειας Ταξί με το νόμο, πάλι αργά είναι διότι ήδη, πάνω από 15.000 ιδιώτες έχουν καταθέσει εμπροθέσμως αιτήσεις. Όσοι δηλαδή καταθέτουν αιτήσεις για άδειες ταξί μέχρι να ψηφιστεί η νέα ρύθμιση, σύμφωνα με το νόμο τις δικαιούνται ασχέτως των κανόνων που τότε θα θεσπιστούν. Πρόκειται δηλαδή για «την γκάφα». Από αυτό δηλαδή αποδεικνύεται πως ο κ. Ραγκούσης έχει διαπράξει γκάφα ολκής και κρύβεται διότι δεν γνωρίζει τον τρόπο που θα διαφυλάξει τα ισχύοντα του νόμου περί ανοιχτών επαγγελμάτων που ήδη έχει ψηφιστεί.

 

Ν. Νικολόπουλος (ΝΔ): Μιλάει για καινούριο νόμο ο Ραγκούσης. Παρακαλούμε και προτρέπουμε την κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας. Από σήμερα έρχονται τα χειρότερα. Πυροδοτεί νέες συγκρούσεις ο Ραγκούσης. Κοροϊδέψατε το Ελληνικό Κοινοβούλιο, κοροϊδέψατε τους βιοπαλαιστές του κλάδου και μεθοδεύσατε να περάσει άπρακτη η προθεσμία έκδοσης του Π.Δ. και έτσι χωρίς καμία προϋπόθεση ισχύει από της ψηφίσεως του. Άρα  όσοι έκαναν ή θα κάνουν αιτήσεις έγιναν ή θα γίνουν άμεσα κάτοχοι αδειών ταξί. Ποιοι είναι αυτοί που ήξεραν το ΄΄κρυμένο μυστικό΄΄ ; Σε πόσες χιλιάδες  ανέρχονται;  Γιατί ζητάτε διάλογο;

Αιχμές από Βάσω…

O κ. Ραγκούσης επιχείρησε να δικαιολογηθεί: «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει και η Βουλή έχει ψηφίσει νόμο ότι όλα τα επαγγέλματα ανοίγουν μέχρι 2/7 και εκδίδονται Π.Δ μόνο όταν πρέπει να μπουν κανόνες για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Β. Παπανδρέου: «Υπάρχει η ίδια κυβέρνηση… δεν άλλαξε και το Π.Δ ως τις 20/6 υπήρχε.  Τον νόμο τον ψηφίσαμε με προϋποθέσεις και διαβεβαιώσεις ότι θα έρθουν σε εύλογο χρόνο τα Π.Δ…αυτές νομίζαμε ότι θα ισχύουν.  Ξέρουμε τι ψηφίσαμε και μην μας λέτε ότι επειδή άλλαξε ο Υπ, άλλαξε η κυβερνητική πολιτική.

Ι. Ραγκούσης: Εγώ φράσεις τύπου ότι ψηφίσαμε νόμο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν τις δέχομαι.

Β. Παπανδρέου: Δεν μπορείτε όλα αυτά να τα διαγράφετε.

«Αυτό που φοβάμαι είναι ότι πρόταση του Υπουργού θα έρθει στο τέλος Αυγούστου. Αυτός σημαίνει πως η αγορά θα είναι ανάστατη, ο τουρισμός θα έχει υποστεί πλήγμα, θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Και μας λέτε ότι το Υπουργείο δεν έχει θέσεις και θα τις φέρει τέλος Αυγούστου;. Είναι δυνατόν; Εγώ εκπλήσσομαι» σχολίασε η Πρόεδρος της Επιτροπής Β. Παπανδρέου κάνοντας λόγοι για χαοτική κατάσταση από την οποία ταλαιπωρούνται όχι μόνο οι τουρίστες αλλά και οι Έλληνες και η κυβέρνηση…

Οι βουλευτές όλων των κομμάτων (και από το ΠΑΣΟΚ) επέμεναν και εκείνοι από την πλευρά τους να ρωτούν: πείτε μας ποιοι είναι οι κανόνες;  «Με τον τρόπο που θα απαντήσουμε ως κοινωνία θα κριθεί κατά πόσο οικοδομούμε» απαντούσε ο Γιάννης Ραγκούσης αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι συζητά περισσότερο με τους οδηγούς ταξί και τους Τουριστικούς πράκτορες, παρά με τους ιδιοκτήτες που έχουν παραλύσει όλη τη χώρα…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απάντηση! avatar
  Απάντηση! 02/08/2011 19:19:58

  Η ΕργοΛαβία!

 2. TopGunZ avatar
  TopGunZ 02/08/2011 19:34:12

  Τα χαλασμένα μπιφτέκια που έτρωγε στο μαγαζί του και του κάψαν τον εγκέφαλο...

 3. ΤρόποιΑγΩνα! avatar
  ΤρόποιΑγΩνα! 02/08/2011 19:44:54

  Μια συνεισφορά στον τρόπο αντίδρασης των ταξιτζήδων
  1. Κυκλοφορούν αυριο όλα τα ταξί
  Μισή ταρίφα όσοι υπογράψουν ένα κείμενο που να υποδεικνυει αφερέγγυους τον "φον Δημητράκη" και την παρέα του.
  2. Ολα τα ταξί κυκλοφορούν για μια μέρα και έχουν ανηρτημένη την φωτό του "φον Δημητράκη" καταλλήλως περιποιημένη, Μετα μύστακος και τσουλουφιού.
  ΠροΠάντων!@!!!
  3. Δεν επιτρέπουν σε κανέναν αγανακτισμένον τραμπούκο να κάνει τραμπουκιές! Πάλι οι "παλιοι σύντροφοι" του κυρ Παπουτσή έχουν αναλάβει δράση ,κρυμμένοι ανάμεσα σε "αγανακτησμένους" που ο φον Δημητράκης ανέλαβε να ....εξοργίσει!
  Ηθελαν δεν ήθελαν!
  Δυστυχώς οι αθώοι αλλη μια φορά χρησίμευσαν σαν κοπριά στον γουμαραγκαθόκηπο που τρέφει τα γαϊδούρια της εξουσίας!

  Αν δούλευαν οι Ταξιτζήδες αυτό το καλοκαίρι της συσωρευμένης ανάγκης και έστελναν μήνυμα στον φον Μητσο και τη παρέα του ότι τον περιμένουν τον Σεπτέμβρη για το λαμπόγιαλο, μήπως θα ήταν καλλίτερα;
  Αν με την δουλειά μας τους χαλούσαμε τα σχέδια να παρουσιάζουν ώς ξωφλημένο αυτό τον τόπο; Αν αυτό επιζητουν;
  Ισως πράγματι η πεπατημενη της απεργίας της αντίδρασης με το σπαστα όλα με τις βρισιές και τις αβαντι πόπολο μαλακιες να είναι η σωστή δράση!

  40 χρόνια έτσι δρούσαν οι συνδικαλισταράδες και τα υποζύγιά τους που τους έστρωναν το δρόμο για την βουλή και τα υπουργεία, με τα ανοιγμένα κεφαλια τους, σήμερα απολαμβάνουν ότι "κέρδισαν' με τα δανεικά σε ξένες τσέπες!
  Φτωχεια υποδούλωση και απογνωση!

  Οι αγώνες της αριστεράτζας και των φυλών της, με μια απ΄ όλες το Πασοκ, για 1400 πρώτο μεροκάματο και άλλα τέτοια τρελλά εμπριμέ, όπως φαίνεται και από τις επιστολές Δουκα ειχαν υποδουλώσει στην παράνοια κυρίως την δεξιά πεφωτισμένη και ενοχική παρένθεση της ΝΔ...
  Που δεν βλέπω να βάζει μυαλό!

 4. elias avatar
  elias 02/08/2011 20:10:46

  Το προβλημα ειναι με πολιτικάντηδες σαν την Βάσω και την Τονια Αντωνιου, οχι τον Ραγκουση. Ολη η κοινωνία αυτό λέει...

 5. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 02/08/2011 22:07:12

  Μη μιλάμε για γκάφες, γιατί έτσι αθωώνονται! Θα επικαλεσθούν το ακαταλόγιστο και θα γλυτώσουν τον περίπατο "ανεβαίνοντας τη Μεσογείων δεξιά" που λέει έξοχα και ο Φαήλος.
  Και IQ ραδικιού να έχει κανείς, τέτοια πατάτα δεν την κάνει με τίποτα, στη μέση του καλοκαιριού. Θα μου πείτε βέβαια, πως τα Μικρασιατικά παράλια είναι δίπλα και «ουδέν κακόν (για την Ελλάδα) αμιγές καλού (για τη γειτόνισσα)»!

 6. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 02/08/2011 22:56:28

  Απλά, ήθελε ένα μπάχαλο μέσα στο καλοκαίρι. Μια χαρά τα κατάφερε.

 7. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 02/08/2011 23:03:37

  Ο Ραγκούσης διαδηλωτής και με εκλεκτή παρέα.. α χα χα h__p://filologos10.wordpress.com/2011/08/02/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%E2%80%93-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA/

 8. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 02/08/2011 23:40:14

  Η βλακεία είναι χειρότερη...

 9. Δήμος avatar
  Δήμος 03/08/2011 00:43:14

  «Εγώ φράσεις τύπου ότι ψηφίσαμε νόμο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν τις δέχομαι.»

  Τι απίστευτη ατάκα είναι αυτή! Σοβαρολογεί; Τι πολίτευμα έχουμε, είπαμε;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Δήμος 03/08/2011 01:26:40

   Παπανδρεευόμενη Οχλοκρατία.

   • Aφροδίτη avatar
    Aφροδίτη @ TopGunZ 03/08/2011 07:06:40

    Πολύ καλό!!!

 10. Σοφία avatar
  Σοφία 03/08/2011 12:10:05

  Μόνο γκάφες βλέπουμε δυστυχώς, κανένα έργο, κανένα στόχο... Τόσο δύσκολο πια είναι να δεχτούν τα πληθυσμιακά κριτήρια όπως σε όλη την Ευρώπη; Πόσα ταξί να αντέξει μια πόλη; Αλλά τι περιμένετε απο ένα κράτος που αφήνει να χτίζονται τεράστια εμπορικά κέντρα δίπλα σε ήδη υπάρχουσες εμπορικές ζώνες. Το κέρδος των τραπεζών τους νοιάζει μόνο όχι πως θα ζήσουν οι απλοί άνθρωποι.

 11. Τάσος avatar
  Τάσος 03/08/2011 12:34:06

  Τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Ραγκούσης;
  Αν η άδεια του ταξί ανήκει στο κράτος και πρέπει να επιστρέφεται σε αυτήν την φάση μιλάμε για ένα μονοπώλιο του κράτους. Άσε που τα βουλευτικά γραφεία θα γεμίσουν αιτήσεις.
  Πεδίον δράσης λαμπρόν για τους βουλευτές.
  Αλλά και τι θα γίνει με τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς;
  Οι συχνότητες ανήκουν στο κράτος ως γνωστόν.
  Δηλαδή όταν ο κάτοχος της άδειας συνταξιοδοτηθεί η συχνότητα ξανά στο κράτος;

 12. PELIAS avatar
  PELIAS 03/08/2011 13:55:57

  Πάρτε το χαμπάρι για να μήν αναλίσκεσθε σε ατέλειωτες σκέψεις και σχόλια. Η ιστορία με τους ταξιτζήδες διατηρείται σε εξέλιξη για να καλύψει χειρότερες εξελίξεις. Και μία απο αυτές είναι η αντικατάσταση του Πρωθυπουργού και των παρατρεχαμένων με τους εντός των ημερών αφικνούμενους νέους κυβερνήτες της χώρας μας.

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.