#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/05/2009 18:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι είναι το «σύστημα ΠΑΣΟΚ»;

 Το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» και η αφάνταστη ελαφρότητα της ΝΔ

Ρωτάνε μερικοί αναγνώστες, τι είναι το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» (βλ. εδώ: Το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» είναι εδώ).

Για να δούμε λιγάκι συστηματικά τι θέλει να πει ο ποιητής. 

Το σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι το αποτέλεσμα της δημιουργίας, ενδυνάμωσης και κυρίως διατήρησης στη ζωή ενός εξουσιαστικού μηχανισμού, σε ανώτερο και πολύ περισσότερο διευρυμένο επίπεδο από το εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα. Στόχος η προοπτική της μόνιμης παραμονής στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων, ανεξάρτητα από την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι του συστήματος διαχειρίζονται τους πόρους της οικονομίας τόσο στο Δημόσιο άλλα και στον Ιδιωτικό τομέα, με κυρίαρχο σκοπό την εξυπηρέτηση των φιλικών δυνάμεων προς αυτό. Το φαινόμενο έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για όλους, είναι μία μηχανή που συνεχώς προσθέτει νέα γρανάζια, μικρά και μεγάλα στο σώμα της.

Το σύστημα επιτρέπει να συνεχίζονται φιλικές πολιτικές, να ακυρώνονται άλλες πολιτικές και κυρίως να χορεύει σαν κλοτσοσκούφι την εκάστοτε μη φιλική κυβέρνηση.

Εφόσον όμως μία εκλεγμένη κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να τα βάλει μαζί του, τότε no problem. Ο χρόνος δουλεύει σε όφελος του συστήματος και κάποια στιγμή θα ξαναπάρει και την κυβέρνηση, καλή ώρα όπως φαίνεται αυτό τον καιρό.

Η διακυβέρνηση 2004 - 2009 παραδόθηκε από τον πρώτο μήνα στο σύστημα, και ο κοσμάκης που δεν καταλαβαίνει τα ψιλά γράμματα, χαιρόταν με την εικονική πραγματικότητα του Ρουσόπουλου και την αναμενόμενη διάλυση του ΠΑΣΟΚ που όπου νάναι έρχεται, ή και με τον μη κατάλληλο αρχηγό του. Κούνια που τους κούναγε.

Από τον Σεπτέμβριο του 2008, που το ασθενές κυβερνητικό σύστημα ξεβρακώθηκε πλήρως με την περίφημη συνέντευξη στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ανάληψης και κυβερνητικής διαχείρισης από το σύστημα. Παρενθετικά, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την διαμάχη του συστήματος με τον ΓΑΠ για το ποιος θα έχει το επάνω χέρι (βλ. κόντρα με Βενιζέλο και Σημίτη, Έκτακτο Συνέδριο, Ψυχάρη, Βήμα, Πρετεντέρη κλπ)

Η λειτουργία του «συστήματος ΠΑΣΟΚ» δεν διαφέρει σε πολλά από τα αυταρχικά καθεστώτα του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, έχει όμως σαφώς μεγαλύτερη διαχειριστική ευελιξία, ενσωματώνει ασύγκριτα περισσότερο στελεχιακό δυναμικό και ωφελημένους σε σχέση με τα ΚΚ και δεν διακατέχεται από ιδεοληψίες. Διακηρύσσει πίστη σε όλα τα ιδεολογικά συστήματα και δεν πιστεύει σε κανένα, απλά τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τις εποχές (market oriended).

Και απαντώ πριν με ρωτήσετε. ΟΧΙ αυτά δεν είναι αντιληπτά στα ηγετικά κλιμάκια της Ν.Δ. γιατί δεν ασχολούνται παρά μόνο με τον εαυτό τους.

Παράδειγμα προς εμπέδωση : Ο Ολυμπιακός.

Γάιδαρος  (συστημικός)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. christos avatar
  christos 26/05/2009 18:41:21

  Έχω παράδειγμα από τη βάση του συστήματος…απόφοιτος δημοτικού προσληφθείς στη ΔΕΗ 1981-82 πήρε 200000 ευρώ εφάπαξ!!! Χρησιμοποιώντας την γνωστή μέθοδο (να γίνουμε όλοι διευθυντές για μια ημέρα για να πάρουμε διευθυντική σύνταξη και εφάπαξ)…κάργα πρασινοφρουρός με σχιζοφρενικές υβρίστηκες εκδηλώσεις κατά οποιουδήποτε έχει άλλη άποψη…
  Και να μην βιαστούν κάποιοι...ότι γράφω είναι διαπιστωμένο και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης…

 2. daris avatar
  daris 26/05/2009 19:12:05

  "...κάργα πρασινοφρουρός με σχιζοφρενικές υβρίστηκες εκδηλώσεις..."
  Ο παραπανω χαρακτηρισμος ειναι απο παραπεμπτικο που εξεδωθει απο ιατρο του ΕΣΥ και αφορα το 40% περιπου του Ελληνικου Λαου!
  Με αυτο το παραπεμπτικο δινονταν επι ΠΑΣΟΚ το εφαπαξ.
  Για το υπολοιπο 60% υπαρχουν απλες ενδειξεις αλλα η ιατρικη ερευνα προχωραει με αργους ρυθμους λογω του συστηματος ΠΑΣΟΚ που την παρεμποδιζει.
  Να υποθεσω φιλε christos οτι ενας αντιστοιχος αποφοιτος Δημοτικου με την ιδια θεση και προυπηρεσια που δεν επασχε απο την παραπανω διαγνωση δεν πηρε το εφαπαξ αυτο.
  Να υποθεσω επισεις οτι η ΝΔ κερδισε την εξουσια το 2004 και το 2007 απο ψηφοφορους που επασχαν ειχαν το παραπεμπτικο αλλα πηραν ισχυρη δοση αντιβιωσης και ετσι εγιναν αγνοι-σεμνοι και ταπεινοι.
  Γνωριζω εναν απο αυτους που με λιγη παραπανω δοση αντιβιωσης επεστρεψε το εφαπαξ ως παρανομο και υπερβολικο.
  Αναμενεται τιμιτικη διακριση "τιμης ενεκεν" απο τον Παπαθανασιου στο μεγαρο μουσικης.

 3. christos avatar
  christos 26/05/2009 19:24:01

  λέγε ότι θες να ξέρεις αγαπητέ μου πως τώρα δεν μπορούν να γίνουν όλοι διευθυντές για μια ημέρα ειδικά αν είναι απόφοιτοι δημοτικού...ο νόμος άλλαξε...αλλά μην μου πεις πως δεν γνωρίζεις τέτοια περιστατικά;

 4. christos avatar
  christos 26/05/2009 19:27:07

  Η ΝΔ κέρδισε το 2004 και το 2007 από ψηφοφόρους που ΈΒΛΕΠΑΝ ΑΝΆΛΟΓΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΤΟΥΣ ΚΎΚΛΟ...ΑΓΑΠΗΤΈ ΜΟΥ...

 5. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 26/05/2009 19:46:19

  Θα συμφωνήσω με το εξής "Και απαντώ πριν με ρωτήσετε. ΟΧΙ αυτά δεν είναι αντιληπτά στα ηγετικά κλιμάκια της Ν.Δ. γιατί δεν ασχολούνται παρά μόνο με τον εαυτό τους."

  Ένας γείτονάς μου λόγω της εργασίας του επισκέπεται συχνά την Αθήνα και διαμένει σε ξενοδοχείο που συχνάζουν βουλευτές της περιφέρειας. Ειδικά της ΝΔ. Έτσι συζητά μαζί τους. Σε κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα, σε κάθε "σκάνδαλο" που ανέκυπτε από τα ΜΜΕ, ανεξάρτητα από τον βαθμό αληθείας που είχε, ανεξάρτητα από τον βαθμό υπερβολής που του δίνονταν από τα ΜΜΕ, οι μεσαίοι βουλευτές της ΝΔ είχαν συμπεριφορά φοβιτσιάρη. Με το παραμικρό "πέσαμε", "είμαστε βρώμικοι", "εκπέμπουμε δυσωδία", "δεν τα καταφέρνουμε", "δεν είμαστε ικανοί". Μία εντυπωσιακή έλλειψη αυτο-πεποίθησης λες και δεν πίστεψαν ποτέ οι ίδιοι ότι είναι στην εξουσία. Την ίδια ώρα και για τον ΙΔΙΟ φόβο πολλές φορές δεν τολμούσαν καν να εξυπηρετήσουν τα "δικά τους παιδιά". Μόνο και μόνο για να μην τους κατηγορήσουν, ή για να μη δώσουν αφορμές στα ΜΜΕ που ("ασφαλώς") "κάνουν τη δουλειά τους" ("και δικαίως μας κυνητάνε") έχει ο κάθε βουλευτής της ΝΔ την τελευταία πενταετία να σας διηγηθεί πολλές ιστορίες που προτίμησε ο ίδιος να κάνει χάρη σε ΠΑΣΟΚο παρά σε ΝΔκράτη.

  Στην αρχή όλα αυτά ίσως τα βλέπεις με συμπάθεια. Μα άνθρωπέ μου γιατί έτσι. Μετά καταντάς να αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται και για ανικανότητα.

  Το σύστημα ΠΑΣΟΚ ζει και βασιλεύει και επί κυβέρνησης Καραμανλή εδώ και 5 χρόνια.
  (Εδώ κράτησε στην ΕΡΤ όλους τους ΠΑΣΟΚο-εκσυγχρονιστές, τι περιμένεις;)


  ΥΓ. Γνωρίζω και περίπτωση μέλους της ΝΔ που παρακαλούσε και έγλυφε χρόνια βουλευτές του για να μπει σε συγκεκριμένη θέση. Δεν μπήκε ποτέ, ενώ μπήκε λίγο μετά με εξαιρετική ευκολία ένας "δεδηλωμένος ΠΑΣΟΚος" ο οποίος μάλιστα τον ειρωνευόταν (τον ΝΔκράτη) λέγοντας "ε όποιος έχει δόντι μπαίνει. Έτσι κι εγώ. Άμα έχεις κι εσύ θα μπεις".

 6. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 26/05/2009 19:58:56

  Χρηστο,συμφωνω 100% μ αυτα που λες,αλλα υπαρχει ενα αλλά.
  Γιατι η νεα κυβερνηση,και οι ψηφοφοροι που τη στηριξαν και τη στηριζουν,δεν πιεσαν να αλλαξει η κατασταση,και να κυνηγησουν τους αλητηριους,που κατασπαταλησαν τα λεφτα μας;
  Αν το ειχαν κανει,και σε πληροφορω,οτι εγω,που δεν τους ψηφισα,αν το ειχαν κανει ξαναλεω,θα τους στηριζα με χερια και με ποδια.
  Αλλα ΔΕΝ το εκαναν.
  Γιατι προσπαθησαν να επωφεληθουν αυτοι τωρα,απο εκεινα που ειχαν πρωτα οι αλλοι.Καταλαβες;
  Ευτυχως γι αυτους που τα αρπαξαν,δυστυχως για τους τιμιους ΝΔκρατες,αλλα και για μας.

 7. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 26/05/2009 20:13:37

  Το σύστημα ΠΑΣΟΚ επέζησε γιατί η ΝΔ νόμισε ότι θα το βάλει να δουλέψει για λογαριασμό της.
  Αυτό ήταν και το ολέθριο λάθος και για εκείνη και για τη χώρα.

 8. οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  οδηγός ΗΣΑΠ 26/05/2009 20:13:58

  Έχω ένα φίλο που η αδερφή του του είχε πει ότι π προπάππους του είχε δει σε όνειρο στο Άγιον Όρος ότι κάποια στιγμή οι έλληνες μπορεί να σταματήσουν να ρίχνουν όλα τα κακά της μοίρας τους στην τουρκοκρατία και θα τα ρίξουν σε κάποιο πράγμα που θα αποτελούσε μεγάλο σοκ. Μάλλον εννοούσε το ΠΑΣΟΚ.
  (Πάντως, εγώ ένα πονάκι στη μέση που έχω από το '81, δεν πέρασε).

 9. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
  ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ 26/05/2009 20:20:16

  Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι;

  Αυτά τα ρεμάλια που περιγράφετε, φροντίσατε να τα απομονώσετε από τον κοινωνικό σας περίγυρο; Επιχειρήσατε ποτέ - έστω μια υποτυπώδη "αποστείρωση" - του κοινωνικού σας ή επαγγελματικού σας ιστού;

  Γιατί μου θυμίζει τον παιδεραστή του οποίου η δράση πίσω από τις κουρτίνες είναι γνωστή σε όλην την γειτονιά, αλλά ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ φανερωθεί η κτηνωδία σκάνε μύτη οι γείτονες σαν τα σαλιγκάρια διαρρηγνύοντας τα άτιμα ιμάτιά τους.

  Κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως τόσο με τον christo όσο και με τον daris.

 10. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 26/05/2009 20:29:32

  @ 8. οδηγός ΗΣΑΠ Says:
  ''ένα πονάκι στη μέση που έχω από το ‘81, δεν πέρασε''
  ***
  Μήπως οφείλεται στην ακινησία και στο γεγονός ότι, λόγω επαγγέλματος, κάθεστε πολύ;

 11. theo1611 avatar
  theo1611 26/05/2009 20:32:14

  Να ρωτήσω και γώ κάτι:

  Στο σύστημα ΠΑΣΟΚ του post ποιά είναι η χρονική εξέλιξη του λόγου πραγματική αξία έργου/ωφέλιμες πληρωμές.

  Π.χ. 1981 100/10 50/50 0/100 ?
  1982
  1983
  ....
  1989
  1990
  ....
  1993
  ....
  1996
  1997
  ....
  2000
  ....
  2003
  2004
  2005
  ....
  2007
  ....
  2009

  Για να ξέρουμε για ποιό πράγμα μιλάμε και πόσο μας κοστίζει

 12. christos avatar
  christos 26/05/2009 20:35:58

  @ 6
  Αγαπητέ μου τον ίδιο προβληματισμό έχω κι εγώ και συμφωνώ με τα λεγόμενα σου.
  Το μόνο "ελαφρυντικό" που μπορώ να προσάψω στη διακυβέρνηση από τον Καραμανλή είναι το γεγονός ότι παρέλαβε ένα κράτος εμβαπτισμένο στους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους του συστήματος ΠΑΣΟΚ...και βέβαια ο όρος "επανίδρυση" που χρησιμοποιήθηκε ήταν ευστοχότατος αλλά και ουτοπικός...

 13. white shark avatar
  white shark 26/05/2009 20:39:07

  Αναρωτιέμαι γιατι το βαφτίζετε ''συστυμα πασοκ''ενω λετε οτι'' Στόχος η προοπτική της μόνιμης παραμονής στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων, ανεξάρτητα από την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση.''
  με βαση οσα λέτε κάνετε περιγραφη παρακράτους,πιστευετε μετα απο 5 χρόνια οτι εχει ''πρασινο'' χρωμα;θα ειχε πολυ ενδιαφέρον να δωσετε κάποια ονόματα

 14. ελεος avatar
  ελεος 26/05/2009 20:41:47

  Με το που ανέλαβε η ΝΔ αρχίσανε παρατράγουδα κάθε μεγέθους και είδους, που δεν είχανε και τόση σχέση με το σύστημα πασοκ.
  Ήταν σύστημα πασοκ οι γαλάζιοι κουμπάροι και οι εκβιασμοί τους?
  Ήταν σύστημα πασοκ η μεταγραφή υιου τσιτουρίδη, το αναψυκτήριο μαγγίνα, το αυθαίρετο σουφλιά;
  Ήταν σύστημα πασοκ η Νατάσσα, ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη που έχει κάνει διδακτορικό στην Ιατρική, χωρίς να διαθέτει πρώτα το βασικό πτυχίο;
  Ήταν σύστημα πασοκ τα ομόλογα;
  Ήταν σύστημα πασοκ ο Ζαχόπουλος;
  ΉΤαν σύστημα πασοκ το βατοπέδι;
  Το σύστημα πασοκ εξανάγκασε το Λιάπη να βολτάρει με τα αεροπλάνα της ζήμενς και τον Κυριάκο να παίρνει τηλεφωνικά κέντρα;

  Εν κατακλείδι, σύστημα πασοκ μπορεί και να υπάρχει, αλλά όχι και να ρίξουμε τις καταγάλανες αμαρτίες στο σύστημα πασοκ.

  Έλεος

 15. kwstas avatar
  kwstas 26/05/2009 20:45:48

  giati diagrafike?eixa grapsei oti mallon asxetoi eisnai me ta ysthmata kai o karamanlhs kai o syntakths toy arthroy kai se mia dhmokratia to systhma einai metablhto kai oxi plhres...afto plhrwse to pasok afta plhrwnei twra h nea dhmokratia...yparxei logokrisia?

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/05/2009 20:47:05

  Το ΠΑΣΟΚ εχει παθει μεταλλαξη.

  Απο βρυκολακας εγινε βρυκόρακας.

  ΠΠ

 17. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/05/2009 20:51:41

  Φασισμοι γωνεων βασανιζουσει τεκνα.

  ΠΠ

 18. white shark avatar
  white shark 26/05/2009 20:53:31

  @16
  περιμένουμε την αποψη για τις γαλάζιες ακρίδες.
  εχουν θρασος,μας ειπαν οτι ο Βουλγαρακης εφτιαξε τις οφσορς γιατι μεγάλωσε επι πασοκ!!!

 19. οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  οδηγός ΗΣΑΠ 26/05/2009 20:57:57

  @10
  Φίλτατε Σπατζιώτη, δεν είναι από αυτό. Δεν πηγαίνω καν στη δουλειά γιατί δεν προλαβαίνω με τόσα επιδόματα που πρέπει να εισπράξω από το δημόσιο. Ουρές και τέτοια, καταλαβαίνεις... Και πρέπει που και που να εμφανίζομαι και στην άλλη δουλειά, στο δήμο, για να μη λένε οι κακές γλώσσες οι συνάδερφοι ότι παίρνω από εκεί τζάμπα μισθό. Από το ΠΑΣΟΚ είναι. Και όταν το 2005 πήγα σε ένα γιατρό, γιατί ο πόνος συνέχιζε, παρόλο που είχε έρθει η ΝΔ, εκείνος μου είπε: "Από το ΠΑΣΟΚ είναι". Και όταν πήγα να του πω "ναι, αλλά τώρα με τη ΝΔ..." με έκοψε με συγκαταβατική συμπάθεια και μου είπε ορθά κοφτά "Ακόμα το ΠΑΣΟΚ είναι".

 20. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 26/05/2009 21:01:36

  Η Ελλάδα μέχρι το 1990 ήταν μια βορειοαφρικανική χώρα που έγινε δεκτή στην ΕΟΚ εντελώς χαριστικά. Βουνά τα σκουπίδια στις παραλίες και τους δρόμους, αναίδεια, τουρκομπαρόκ αισθητική, πιστοποιητικό από την κλαδική για πρόσληψη στο all time classic greek dream δημόσιο για καθισιό, τριανταπεντάχρονες γυναίκες συνταξιούχες, επιδοτήσεις ανύπαρκτων προιόντων, γαμπρίσματα με τις κατά πολύ νεώτερες γραμματέες, δώρα 500 εκ δραχμών, τρίχα (μουστάκια μούσια) και ξεγραβατωσιά να υποδηλώνει την λαικότητα και βέβαια την Αυριανή το ευαγγέλιο της αλλαγής. Απίστευτη εποχή να ζει κανείς.

 21. ρουχλας avatar
  ρουχλας 26/05/2009 21:03:10

  Μιλάνε και τα πασόκια για θράσος

 22. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 26/05/2009 21:04:42

  @14
  Έλεος, φίλε ''ελεος''!!!
  Όχι, όλα αυτά που αναφέρεις δεν είναι σύστημα Πασοκ. Ούτε η συλλογή γραμματοσήμων, ούτε η ποδιά της Μαρίας της Πενταγιώτισσας, ούτε η οδοντοστοιχία του Δαλάι Λάμα είναι σύστημα Πασόκ...
  Είπαμε να ρίχνουμε την μπάλα στις κερκίδες, αλλά όχι κι έτσι...
  Το σύστημα Πασόκ είναι όλος αυτός ο πολυπληθής εσμός μικρο- και μεγαλο-πρασινοφρουρών που έχει κατακλύσει (σε βαθμό στριμώγματος) κάθε βαθμίδα στην κλίμακα του κρατικού (και όχι μόνο) μηχανισμού, έχει καταλάβει κάθε κομβικό σημείο λήψης αποφάσεων, είναι δομημένος ιεραρχικά, χωρίζεται σε αλληλοεξαρτώμενα και αλληλοϋποστηριζόμενα ''υποσυστήματα'' και, παρά την όποια εσωτερική του εντροπία, μπορεί να μπλοκάρει τα πάντα - από την πώληση μιας ΔΕΚΟ, μέχρι την άνοδο της ''Α.Ο. Γαστούνης'' στην Ε' Ερασιτεχνική...
  ***
  Τι γίνεται, βρε παιδιά; Έχει γεμίσει με τυφλούς αυτή η χώρα; Έλεος...

 23. ελεος avatar
  ελεος 26/05/2009 21:08:36

  @22

  Σπατζιώτη,

  όπως μπορείς να δεις σε ποστς πριν το δικό μου, γίνεται προσπάθεια να προβληθεί η άποψη ότι η ΝΔ ήθελε να κάνει άλλα από αυτά που έκανε, αλλά δεν την άφησε το σύστημα πασοκ.

  Αναγκαστικά λοιπόν ρωτάω αν για όλα αυτά τα παραδείγματα γαλανής διαφθοράς και ασυδωσίας ευθύνεται το σύστημα πασοκ.

 24. white shark avatar
  white shark 26/05/2009 21:11:10

  @21
  τα πασοκια μπορουμε και μιλαμε και για έργα,κοινωνικες μεταρυθμίσεις κτλ
  επι νδ;ή μηπως να σχολιασουμε τα παραμυθια,το θρασος και την σταλινικη Αλέκα;

 25. οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  οδηγός ΗΣΑΠ 26/05/2009 21:11:14

  Ε ρε έρμε Sakis... Σε έφαγε το σύστημα ΠΑΣΟΚ.

 26. Ανελέητος avatar
  Ανελέητος 26/05/2009 21:34:33

  Ο ένας έχει ένα κουμπάρο που τα πήρε χοντρά από το "σύστημα πασοκ". Ο άλλος έιχε μια θεία που της φτιάξαν τα δόντια οι οδοντογιατροί του "συστήματος πασοκ". Ένας τρίτος είχε μια ανηψιά γεροντοκόρη που και αυτή παντρεύτηκε εξαιτίας του "συστήματος πασοκ".


  Και όλοι αυτοί - ώ θεοί- δια μαγείας θυμήθηκαν όλα αυτά τα περιστατικά με αφορμή το άρθρο του Γάιδαρου του συστημικού. Τόσο καιρό έφταιγε η κυβέρνηση αλλά ξαφνικά, οποία έκλαμψη, φταεί γιατι δεν την αφήνει το "σύστημα Πασοκ" να κυβερνήσει.


  Δηλαδή 5 χρόνια τώρα, το..."σύστημα πασοκ", έριχνε Πακιστανούς δεμένους χειροπόδαρα στα χέρια της ΕΥΠ. Ανάγκαζε τους βουλευτές της Ν.Δ να νοθεύουν ψηφοφορίες στη βουλή. Καλά δεν μιλάμε για Βατοπαίδι και τα σχετικά. Το "σύστημα πασόκ" έφερε τα χρυσόβουλα από την Πόλη και τα έδωσε στον μεσιε Εφραιμ. Αμ τα ομόλογα...που το πας αυτό.

  5 χρόνάκια σύμφωνα με τον Γαιδαρο η κυβέρνηση είναι μια αμαθής παιδούλα που άγεται και φέρεται από τους θείους και νονούς του ΟΠΟΙΟΥ συστήματος. Στην δικιά μας περίπτωση του "συστήματος Πασοκ".

  Συστήματα, ενδογενή, παρασιτικά, που αυτοσκοπό τους έχουν την στήριξη των εξουσιαστικών μηχανισμών υπήρχαν, υπάρχουν και μάλλον θα υπάρχουν. Είναι όμως τουλάχιστον αφελές να διακυρήσεις πως οι κυβερνήσεις δεν έχουν την απόλυτη ευθύνη της διακυβέρνησης.

  Ακόμα και αστην περίπτωση που τα "συστήματα" κυβερνούν τούτο τον τόπο τότε αν μη τι άλλο η οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει τη μια και υπέρτατη ευθύνη. Την ευθύνη της συνέχισης ύπαρξης αυτών των συστημάτων με την ανοχή της.  Υ.Γ: Απο τα χειρότερα άρθρα που έχω διαβάσει στο Αντι απο άποψη ανάλυσης και προθέσεων. και φυσικά αποτελεί εξαίρεση στην αρθρογραφία ο΄λων αυτών των μηνών.

 27. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 26/05/2009 21:35:03

  @24.
  white shark Says:
  ''τα πασοκια μπορουμε και μιλαμε''
  ***
  Μιλήστε, φίλοι μου, μιλήστε. Είστε και μελιρρυτοι. Σας ακούμε και κρεμόμαστε από τα χείλη σας.

 28. daris avatar
  daris 26/05/2009 21:46:06

  ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ε;
  Αυτο το ΠΑΣΟΚ που καποτε ολοι γλυφατε και αυτο το ΠΑΣΟΚ που αυριο θα συνεχισετε να γλυφεται.
  Και για τιποτα δεν φταιει η ΝΔ (που υπηρχε και πριν το 1981 για οσους θυμουνται) που χθες γλυφατε και μερικοι συνεχιζουν να γλυφουν!
  Λες και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ειναι εξωγηινα κατασκευασματα,λες και δεν πλαισιωνονται αυτα τα κομματα απο πολιτες, απο Ελληνες πολιτες.
  Απο πολιτες που πολλακις επωφεληθηκαν απο τις οποιες πολιτικες τους, που πολακις φυλισαν κατουρημενες ποδιες για κατι που σιγουρα εθιγε τον συνανθρωπο τους, που πολακις καταπατησαν αρχες και ιδεολογιες στο βωμο μικροσυμφεροντων και ιδιοτελειας.
  Το θεμα δεν ειναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.
  Το θεμα αγαπητοι φιλοι ειναι ποιος πολιτικος μπορει και θελει να φερει το νεο στην Ελλαδα τσακιζοντας αργα αλλα σταθερα ακομα και τον ιδιο πολιτικο φορεα που χρησιμοποιει σαν οχημα για την εξουσια.
  Μια εξουσια οχι για την εξουσια αλλα για το αυριο και το μελλον αυτης της χωρας και των πολιτων της.
  Εγω εχω επιλεξει και ελπιζω να μην κανω λαθος.

 29. christos avatar
  christos 26/05/2009 22:12:48

  Δηλαδή απ ότι βλέπω υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι δεν είδαν τίποτα δεν κατάλαβαν τίποτα από το σύστημα ΠΑΣΟΚ...δεν υπέπεσε ποτέ στην αντίληψή τους πως εν έτη 2009 σε εσωτερικές εκλογές που γίνονται πχ σε νοσοκομεία (νοσοκόμοι τραυματιοφορείς κτλ χωρίς προσόντα) η ΠΑΣΚΕ παίρνει ποσοστά επιπέδου Τσαουσέσκου 90%...τώρα που ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ...

 30. ataktos avatar
  ataktos 26/05/2009 22:17:11

  Σπατζιώτης- σε παρακαλώ μην τους ανοίγεις τα γκαβά είναι στον υπνάκο του τα παιδία

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/05/2009 22:35:33

  Κατ αρχην δεν ειναι δυνατον σε μια ευνομουμενη χωρα να απολυονται οι δημοσιοι υπαλληλοι οταν αλλαζει η κυβερνηση.Ουτε να κατασχονται περιουσιες επιχειρηματιων που πλουτισαν με τους προηγουμενους.
  Το εμφανιζομενο ως συστημα ΠΑΣΟΚ δηλαδη οι υπαλληλοι,εργολαβοι,δημοσιογραφοι,ιδιοκτητες ομαδων κλπ φαινεται και ειναι ισχυρο για ενα και μονο λογο :Επειδη η ΝΔ δεν εχει ιδεολογια ή για την ακριβεια εχει εγκαταλειψει την παραδοσιακη ιδεολογια των κομματων αυτου του τυπου.
  Αυτο ειναι δικο τους προβλημα.Εαν εχουν πεισθει οτι ειναι κακο πραγμα η δεξια τη στιγμη που η Ελλαδα εχει γεμισει προσφυγες απο πρωην σοσιαλιστικες χωρες δεν τους φταιει κανεις.
  Σε περιπτωση που αποφασιζε να υπερασπισει τις κλασικες δεξιες αρχες η ΝΔ ,η κοινωνια θα πολωνοταν και κανενα συστημα δεν θα αντεχε να κινειται υπογειως.Το πιο χαρακτηριστικο γεγονος ηταν τα επεισοδια του Δεκεμβριου.Φανταζεσθε να γινονταν αυτα στην Ιταλια τι θα εκανε ο Μπερλουσκονι;Η τα προσφατα με τους λαθρομεταναστες;Προβλημα των στελεχων λοιπον.Οι απλοι οπαδοι μια και ειναι και εκ φυσεως νομιμοφρονες ας κανονισουν τη ζωη τους αναλογα.

 32. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 26/05/2009 22:57:04

  "Ακόμα και στην περίπτωση που τα “συστήματα” κυβερνούν τούτο τον τόπο τότε αν μη τι άλλο η οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει τη μια και υπέρτατη ευθύνη. Την ευθύνη της συνέχισης ύπαρξης αυτών των συστημάτων με την ανοχή της."

  Ανελέητη απόλυτη αλήθεια

 33. ρουχλας avatar
  ρουχλας 26/05/2009 23:05:22

  white shark Says:
  May 26th, 2009 at 9:11 pm

  Ποια έργα ρε πράσινο παπαγαλάκι; Ότι δεν αφήσατε τίποτα όρθιο και ροκανίσατε μέχρι και τους σοβάδες, οι ίδιοι τα λέτε, και έχεις το θράσος να μιλάς ακόμα; Τουλάχιστον στα σκατά της ΝΔ έφυγαν για τα μάτια του κόσμου μερικοί στο πασοκ έχουν τέτοια αναισθησία μερικοί που ζητάνε πάλι την ψήφο μας... και να μην πω για τον πορφυρογέννητο παλαβογιωργάκη που ακόμα ψάχνει που πήγαν τα λεφτά ας ρωτήσει τα πράσινα τρωκτικά να του πουν.

 34. Greco avatar
  Greco 26/05/2009 23:20:16

  εχω ξαναπει οτι ολοι ειμαστε παιδια του πασοκ(του αντρεα)....σε καμια 50αρια χρονια θα συνελθει η ελλαδα

  λοιπον ακουστε κ μια ιστορια...κολλητη φιλη της Παζαιτη ηθελε το Ηρωδειο για μια παρασταση....βρε ο,τι και να εκανε δεν το επαιρνε...Πηρε το Βενιζελο και σε μια εβδομαδα η δουλεια της ειχε γινει!!Μου το λεγε νεοδημοκρατης που γνωριζει

  μετα πως θελετε να κυβερνησετε του λεγε η τυχερη του Ηρωδειου....???

 35. Greco avatar
  Greco 26/05/2009 23:31:53

  και κατι αλλο....σε σχεση και με το post του Γαιδαρου

  πολυ σωστα λεει οτι στη νδ ο καθενας κοιταει την παρτυ του και αυτο την εχει φαει τελικα

  ενω στο πασοκ μοιραζουν την πιτα μεταξυ τους τα συντροφια...αυτο ειναι το συστημα πασοκ και γι΄αυτο κρατηθηκε τοσα χρονια.Μοιρασε πολυ χρημα,θεσεις,εργα,το σημαντικοτερο βεβαια αφορα τα μμε...ηξερε να χειριζεται τον ψηφοφορο του δηλαδη,αλλα και τον μεσο ψηφοφορο με το αντι-δεξιο συνδρομο

  Βεβαια γι'αυτο αντι η οικονομια να βελτιωθει με τα πρωτα ευρωπαικα πακετα των 80ς ,καταβαραθρωθηκε και εκτοξευτηκε το χρεος.Γιατι τα λεφτα δεν πηγαν σε παραγωγη ωστε να εξασφαλιστει το μελλον της χωρας,αλλα στα ρουσφετια και τις κοιλιες.Εν ολιγοις "φαγαμε,σκασαμε,θα δανειστουμε για οποια προβληματα προκυψουν"

 36. no more bets avatar
  no more bets 26/05/2009 23:33:54

  Το "συστημα ΠΑΣΟΚ" ειναι η καινουρια πρωθυπουργικη ατακα (την ....εκτοξευσε ο ...τρισμεγιστος απο την Τριπολη),
  και το antinews ανελαβε να μας την αναλυσει για τις επομενες 3-4 μερες,
  μεχρι την επομενη ατακα του σεμνοταπεινου ΚΚ.
  Οπως ακριβως εγινε και με την ...ανακαλυψη των βαρβαρων...
  Απορω που απορειτε...

 37. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 26/05/2009 23:47:18

  @36
  Τώρα πρωτάκουσες εσύ (από τον ΚΚ) τον όρο ''σύστημα πασοκ''; Μόλλον έχεις τσακωθεί με την ανάγνωση κανα-δυο δεκαετίες...

 38. tiramola avatar
  tiramola 26/05/2009 23:57:17

  Εσύ Σπατζιώτη το γνώριζες το σύστημα με την ονομασία ΠΑΣΟΚ πριν το αποκαλύψει επιτέλους ο γάιδαρος ?

 39. no more bets avatar
  no more bets 27/05/2009 00:09:11

  @37, Σπατζιωτη
  το χιουμορακι σου με τους φιλους σου.
  Το αν ξερω γραφη και αναγνωση ειναι δικο μου θεμα.
  Στο σχολιο μου αναφερομαι στην -κατα τη γνωμη μου - λογικη των αναρτησεων.
  Επι της ουσιας , οσοι υποστηριξαμε τον Γιωργο το 2007, δωσαμε απαντηση σε αυτο που ο γαϊδαρος αποκαλει συστημα Πασοκ, σ'αυτους δηλαδη που στηριξαν και εξακολουθουν να στηριζουν τον ΚΚ, και στους οποιους θα δωσει συνεντευξη αυριο ο τρισμεγιστος.

 40. tiramola avatar
  tiramola 27/05/2009 00:11:55

  Έχετε καταπιεί κάποιοι του κόσμου τις κουράδες 5 χρόνια τώρα , έχετε φάει το δούλεμα της ζωής σας από τους ηθοποιούς-λαμόγια που κυβερνούν και βρήκατε και την πηγή του προβλήματος που ονομάζεται "σύστημα ΠΑΣΟΚ"...

 41. no more bets avatar
  no more bets 27/05/2009 00:16:56

  Βεβαια, ο ΚΚ δεν τολμαει να αναφερθει σε Βημα , Ψυχαρη, Πρετεντερη. (Τον Μπομπολα τον ...ανελαβε ο Σουφλιας). Αντι να δωσει τη μαχη του με τα κεντρα που - νομιζει, νομιζεις και υποτιθεται πως -τον πολεμουν, πουλαει ανεξοδα φοβικα συνθηματα περι βαρβαρων και συστηματων μηπως και διασωθει.

 42. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 27/05/2009 00:23:01

  @37
  Έχω γράψει διατριβή επ' αυτού.
  @38
  Αν εγώ πρέπει να κρατήσω το ''χιουμοράκι'' μου για τους φίλους μου, κράτα κι εσύ την πολιτική σου ασχετοσύνη για τους δικούς σου και μην την κοινοποιείς, ώστε να μην το προκαλείς.
  Δεν είναι οι δημοσιογράφοι, φίλε μου, το σύστημα πασόκ. Την άποψή μου γι' αυτό την εξέφρασα στο @ 22. Μάλλον δεν έχεις κατανοήσει την κοινωνιολογική έννοια του συστήματος, αλλά δεν τρέχει και τίποτα - ούτε κι εγώ ξέρω τους κανόνες του χόκεϊ επί παγου.

 43. no more bets avatar
  no more bets 27/05/2009 00:30:17

  Και για να τελειωνει το παραμυθακι με τους δρακους...
  Οταν διορισμενοι απο τον ΚΚ υπουργοι, κανονιζουν με διορισμενους απο τους ιδιους υπηρεσιακους παραγοντες την αγορα ομολογων ή την ανταλλαγη εκτασεων, κονομαν διαφοροι μεσαζοντες (και μερικοι συγγενεις), και οταν τους πιανουν με τις γιδες στην πλατη αναλαμβανουν καρατικοδιαιτοι δημοσκοποι να μας πεισουν πως αυτα δεν ενδιαφερουν το λαο και διορισμενοι δικαστες να λευκανουν τη μπουγαδα, το συστημα Πασοκ φταιει?
  Ο ΚΚ ηταν ανικανος.
  Οι υπολοιποι ηταν απλα ...ξεδιαντροποι.

 44. no more bets avatar
  no more bets 27/05/2009 00:40:57

  @ 42 Αλεξη,
  Να συνταξιοδοτηθει η γενια τους αλλα να μην πληρωνω με τις εισφορες μου τη συνταξη.
  Βλεπεις ομως πως το ασφαλιστικο και η αλληλεγγυη των γενεων δεν ειναι πολιτικα θεματα για την ατζεντα του αντινιουζ -ιδιως 10 μερες πριν τις εκλογες.
  Το θεμα ειναι οι ...βαρβαροι και το ...συστημα Πασοκ.

 45. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 27/05/2009 00:45:43

  Αν και η προηγούμενη ανάρτηση χάθηκε, εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με το άρθρο, που σε γενικές γραμμές ισχύει (...μιλάω για το Κράτος που εργάζομαι ως υπάλληλος, και συναλλάσσομαι ως πολίτης)
  Μια απορία για όσους σχίζουν τα ιμάτιά τους:

  Γιατί λοιπόν να ξανά υποστηρίξω τον ΚΚ τον Β και την επανίδρυσή του?
  Επειδή διοικεί το ΠΑΣΟΚ?
  Επειδή ανέχτηκε προσεταιρίστηκε και διατήρησε το σύστημα?
  Επειδή το αντιλήφθηκε με 5 χρόνια καθυστέρηση?
  Επειδή βόλευε ορισμένους νόμιμους και ηθικούς?
  Τι έκανε για να το αλλάξει?
  Αφού αποδείχθηκε ανίκανος στη θεσμοθέτηση και εφαρμογή κανόνων, γιατί να υποστηρίξω την κόπια ξανά?
  Αναφέρει ένας φίλος πιο πάνω για το Ηρώδειο, άρα μεταξύ Βενιζέλου και Ζαχόπουλου, σύμφωνα με τα λεγόμενά του ο πρώτος είναι ακόμα και σήμερα 27/05/2009 αποτελεσματικότερος.
  Γιατί να υποστηρίξω τον ...αγαθότερο?
  Δικαίωση των ηλιθίων κάνουμε?

  Η ανοχή στην λαμογιά είναι ισάξια της λαμογιάς
  ή σε ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  η ανοχή του εντιμότερου κλέφτη είναι συνενοχή

  Πηγαίνετε να διαλέξετε βαθμό ...λαμογιάς

 46. Mars avatar
  Mars 27/05/2009 00:46:21

  christo kai fysika...gaidare...grapsate...
  etsi apla....
  milame milame gia pragmata, alla nomizw oti pio efstoxa den tha borousate na perigrapsete ta fainomena pou syzhtountai.
  fainomena pou apoteloun th raxokokkalia twn antilhpsewn k twn hthwn ths "ellhnikhs" koinwnias
  kai diafainontai se kathe ekfansh ths proswpikhs k koinwnikhs mas zwhs.
  apo tis sxeseis, th douleia mexri k th nyxterinh mas diaskedash...
  o ksevrakwtos apofoitos tou 70 katoikei pia sta voreia proasteia k mas ekdikeitai me ton pio anelehto tropo....

 47. Factorx avatar
  Factorx 27/05/2009 00:47:03

  @Ιθαγενής: ποιά ανάρτηση χάθηκε;

 48. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 27/05/2009 00:48:54

  είχα γράψει κάτι στις 10,37 ...τεχνολογία γαρ...

 49. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 27/05/2009 00:49:01

  Να μην πληρώνεις εσύ τη σύνταξη των εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που φόρτωσε στις πλάτες του ελληνικού λαού το βαρβαρικό σύστημα πασόκ;
  Εγώ νομίζω ότι ότι θα έπρεπε να την πληρώνουν με αναγκαστικές εισφορές μόνο οι πασόκοι.

 50. Factorx avatar
  Factorx 27/05/2009 00:49:22

  @tiramola: άσε τις εξυπνάδες γιατί εμείς τουλάχιστον γραφουμε για συστημα ΠΑΣΟΚ απο το 95

 51. Mars avatar
  Mars 27/05/2009 00:52:30

  ki o ithagenis swsta thetei thn efthini ths nd.
  "Η ανοχή στην λαμογιά είναι ισάξια της λαμογιάς"

 52. no more bets avatar
  no more bets 27/05/2009 01:00:27

  @46 Μars,
  "kai diafainontai se kathe ekfansh ths proswpikhs k koinwnikhs mas zwhs.
  apo tis sxeseis, th douleia mexri k th nyxterinh mas diaskedash…"

  το 89-90 καποιοι ακομη και για την εκτος γαμου συνευρεση της συμβιας τους πιστευαν πως εφταιγε το Πασοκ.... και δη ο ...Αντρεας.
  Παλι τα ιδια αρχισαμε?

 53. no more bets avatar
  no more bets 27/05/2009 01:05:32

  @ Μαρς,
  ΔΕΝ υπαρχει προσωπικη αιχμη. Δεν σε ξερω αλλωστε.

 54. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 27/05/2009 01:10:02

  Εγώ, πάλι, έχω ακούσει (και έχω πειστεί γι' αυτό) ότι για τις εκτός γάμου συνευρέσεις των συζύγων από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου του 2003 (ώρα 22 και 30΄) έφταιγε το πασόκ και δη η λαγνεία που εξέπεμπε το βλέμμα του Κώστα Σημίτη

 55. no more bets avatar
  no more bets 27/05/2009 01:16:16

  Σπατζιωτη,
  Μαλλον εισαι ευκολοπιστος,
  προσεξε μην τη πατησεις...

 56. no more bets avatar
  no more bets 27/05/2009 01:39:04

  Κολλησαμε καμια 60 σχολια στην αναρτηση ενος (πιθανοτατα) βαζελου που προσπαθησε με ζηλο (και επαρκεια ομολογουμενως) να ιδεολογικοποιησει το αντι-ολυμπιακο του απωθημενο.
  Φακτορα, αυριο να ποσταρεις την ...εκδοχη του... (μ)ΠΑΟΚτζη...
  Καληνυχτα σε ολους.

 57. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 27/05/2009 01:42:44

  @55
  Ανέφερα ήδη ότι έχω πειστεί γι' αυτό. Διάφορες παντρεμένες που την έπεφταν μπουλουκιδόν εκείνη την εποχή μού εξομολογήθηκαν ότι είχαν βγει στη γύρα αναστατωμένες από τις αμαρτωλές φαντασιώσες που γεννούσε εντός τους ο Κώστας Σημίτης.
  Ααα, πρέπει είμαστε δίκαιοι - σε κάποιες φάσεις του, είχε και τα καλά του το σύστημα πασοκ...
  Τώρα, με τον ΓΑΠ στο τιμόνι του κινήματος, όλο το παιχνίδι το κάνουν οι διάφοροι μυστικοσύμβουλοι τύπου Βαλλιανάτου. Ελπίζω όμως ότι ο Γιώργος, με το που θα αναλάβει και τα ηνία της χώρας, θα ξαναφέρει τα πράγματα στα ίσα τους. Άλλωστε, το μήλο πέφτει πάντα κάτω από τη μηλιά. Αφού μάλιστα φοράει στο χέρι το δαχτυλίδι που του παρέδωσε τελετουργικά ο λάγνος προκάτοχός του, δεν μπορεί - θα ξαναδούμε άσπρες μέρες...

 58. Factorx avatar
  Factorx 27/05/2009 02:01:00

  @no more bets: πάλι λάθος έκανες. Γαύρος απο γενησιμιού μου είμαι

 59. no more bets avatar
  no more bets 27/05/2009 02:07:33

  Ρε φακτορα,
  ο γαϊδαρος "υπογραφει" το post.

  Εγω ειμαι γαυρος, εσυ εισαι γαυρος,
  αυτος (ο γαϊδαρος) παιζει το παιχνιδι του στο δικο σου μαγαζι...
  Καληνυχτα...

 60. zaza avatar
  zaza 27/05/2009 02:47:47

  Κωστάκης: Κυρία κυρία δεν φταίω εγω, ο Γιωργάκης φταίει...
  Μα σαν δεν ντρεπόμαστε που ανεχόμαστε να συζητάμε καταστάσεις τάξεως δημοτικού?
  Φταίει το ΠΑΣΟΚ? μαζί σας, εγώ γιατί ψήφισα τον ΚΚ για να μου πει δεν φτάιω εγω για τίποτα αλλά οι άλλοι???
  Αυτό το σύστημα δεν το είδες το 2007 όταν ξαναζήτησες την ψήφο μου?
  Αν δούλευε σε μια πολυεθνική σαν Διεθύνων Σύμβουλος και βάζω την πολυεθνική λόγω της πολυπλοκότητας νορμων, προσώπων και πόλιτικς και ΄ήταν αποτελεσματικός ήδη στον πρώτο χρόνο της εργασίας του πιστεύει κανείς ότι θα είχε και δεύτερο χρόνο την καρέκλα του? Πέντε χρόνια περιμένουμε και από το κακό στο χειρότερο και η αιτία είναι οι άλλοι!!!! Τι λες τώρα μικρό και αθώο μου παιδι, τι λες τώρα!!
  Φίλε μου είχες την άδεια του λαού να τα κάνεις λαμπόγιαλο και όπως ακριβώς θέλεις. Να επανιδρύσεις που σημαίνει πρώτα να γκρεμίσεις ένα υπάρχων σύστημα και να ισιώσεις τα πράγματα και τι έκανες?????
  Και τωρα τι μου κλαψουρίζεις όχι εγω οι άλλοι??? Σήκω φύγε δώσε το τιμόνι σε άλλον που πιθανα να μπορεί Σαμαρά, Ντορα κλπ.
  Ο Ιθαγενής σωστά τό έθεσε αν δεν μπορεις να αλλάξεις κάτι γιατί να έχω την ρέπλικα που είναι και αναποτελεσματική και να μην έχω το οριτζιναλ.

  Οι γνωστές κοτσάνες μας και η ραγιάδικη φυγόπονη,ευθυνόφοβη και ανεύθυνη συμπεριφορά κατά το η Ελλάδα έμεινε πίσω γιατί είχαμε τουρκοκρατία και αχ και βαχ, ώρες ώρες ενώ με εκνευρίζει λέω μωρέ και λίγα μας λεέι ο Νίκος Δήμου.
  Βέβαια τώρα ξεφύγαμε από το 'φταίει η Τουρκοκρατία' και πήγαμε στο 'φταίει το σύστημα ΠΑΣΟΚ'.
  Αντε έχουμε καινούργιο λόγο να βαυκαλιζόμαστε για την ανεπαρκα μας σαν πολίτες για τα επόμενα -ευχόμαι οχι- 200 χρόνια.
  Και μετά απορούν γιατί μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων θα λιάζετε αγκαλιά με τα μπυρόνια να κοζάρει την νέα κολεκτιον των μπικινιών....

 61. zaza avatar
  zaza 27/05/2009 02:50:01

  διόρθωση 7η γραμμή :αναποτελεσματικός

 62. ΠΑΝ13 avatar
  ΠΑΝ13 27/05/2009 08:24:26

  ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ-ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ-ΦΡΑΓΚΟΛΕΒΑΝΤΙΝΙΣΜΟΣ-ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΣΜΟΣ-ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ-ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.........Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΑΜΠΑ....

 63. tiramola avatar
  tiramola 27/05/2009 08:43:32

  Καλημέρα
  "Πελατειακός καπιταλισμός" έχει ονομασθεί από τον Παπανδρέου με δύο λέξεις το σύστημα που περιγράφεται στο ποστ.
  Τα μαύρα που δίνονται κάτω από το τραπέζι στα πλαίσια λειτουργίας του "υγιούς ανταγωνισμού" και το οποίο δεν συμβαίνει φυσικά μόνο στην χώρα μας αλλά σε όλο τον "πολιτισμένο" κόσμο έχει ονομασία προέλευσης και ονομάζεται "σύστημα ΠΑΣΟΚ".
  Η μόνη απορία που έχω είναι αν οι άγνωστοι αυτοί που μοιράζουν το χρήμα κάνουν και τελετές φορώντας στολές σαν τους μασόνους σε υπόγειες στοές...
  Αν ήμουν εξεταστής στο μάθημα της έκθεσης θα του έβαζα του γάιδαρου κάτω από τη βάση λόγω του "άστοχου" επίλογου...
  Εγώ κύριε γάιδαρε που είμαι βάζελος βλέπω τα χάλια της ομάδας μου και δεν μου φταίει κανένας Κόκκαλης.
  Ποιές αόρατες δυνάμεις είναι πίσω από τις ήττες με τον Εργοτέλη?
  Ποιές αόρατες δυνάμεις αναγκάζουν το Βύντρα να σεντράρει στην κερκίδα?
  ......
  Γκααα γκααα γκαααααααααααααααααα

 64. anetos avatar
  anetos 27/05/2009 08:53:39

  μπορει να ανδρωθηκε επι ΠΑΣΟΚ μπορει ο εμπνευστης του να ειναι ο "μεγας" υδριτης του ΠΑΣΟΚ τωρα ομως ειναι συστημα αυτονομο ,αυτοτροφοδοτουμενο,με αυτοσκοπο ειναι καθαρα συστημα γνωστών(!!!) διαπλεκομενων το σημερινο αμοιρο ΠΑΣΟΚ ειναι και αυτο οπως και οι ηλιθιοι της ΝΔ δεσμιοι ....

 65. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/05/2009 09:34:33

  Ακόμα με το σύστημα Πασόκ ασχολείστε; Ποιος σας φταίει αν είναι έτσι και πεντέμισι χρόνια τώρα τάχαμου δεν καταφέρατε να το ξηλώσετε;
  Το 2004 είναι κοινό μυστικό ότι άφησαν στην αρχή τους Πασόκους στις θέσεις τους για να τους μάθουν τη δουλειά, μέχρι να ρονταριστούν οι μπλε. Μόλις τελείωσαν οι ολυμπιακοί και η ευφορία εκείνου του καλοκαιριου του 2004, το Νοέμβριο πήρε μπροστά η μπλε μηχανή με την απογραφή και την αύξηση του ΦΠΑ. Οι θέσεις, οι δουλειές και οι αναθέσεις πέρασαν σε άλλα χέρια σε μια νύχτα μέσα. Νομίζετε ότι απευθύνεστε σε αφελείς;
  Είναι κουραστικό αυτό το τροπάρι, ακόμα και για όσους δεν έχουν σχέση με το Πασοκ, και μάλλον πετυχαίνει τα αντίθετα.

 66. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 27/05/2009 09:43:58

  Ανέκαθεν με έκανε να απορώ (και να θαυμάζω) το πώς είναι δυνατόν να διαβάζει κάποιος κάτι, και να καταλαβαίνει όχι ό,τι μπορεί (αυτό είναι θεμιτό και εξηγήσιμο), αλλά ό,τι θέλει. Και κατόπιν να έχει άποψη επ' αυτού που δεν κατάλαβε, να το ταυτίζει με κάτι άλλο, να το ονομάζει όπως θέλει και να να προχωράει μάλιστα σε αξιολόγησή του...
  ''Όχι, δεν την λένε Μαρία την κοπέλα, Ερμόλαο τη λένε και δεν είναι ούτε αγόρι ούτε κορίτσι, γιατί δεν υπάρχει...''
  Όμως το πρωινό χαρμόσυνο γκάρισμα του Τιραμόλα με επανέφερε στην βουκολική πραγματικότητα της χώρας μας.

 67. christos avatar
  christos 27/05/2009 09:44:51

  @ 60
  η ανεπάρκειά μας ως πολίτες φταίει ε...μάλιστα εσύ δεν είδες τίποτα; ο Καραμανλής το 2004 (αν λειτουργούσε ως μανατζερ πολυεθνικής όπως λες) θα έπρεπε να α π ο λ ύ σ ε ί το 80% των δημοσίων υπαλλήλων αγαπητέ-η μου...αυτό σου διέφυγε ή...το παραβλέπουμε για να σπεκουλάρουμε υπέρ ΠΑΣΟΚ μπας και βολευτούμε...

 68. christos avatar
  christos 27/05/2009 09:53:39

  @ 64
  για ποιες προσλήψεις μιλάς τώρα αγαπητή μου; είναι δυνατόν να μας γράφεις με το μιξοκλαψιάρικο υφάκη των ΠΑΣΟΚΩΝ που δεν είδαν δεν άκουσαν τίποτα και μιξοκλαίγονται ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ γιατί ΝΟΜΊΖΟΥΝ πως οι άλλοι έρχονται να κάνουν ότι κι αυτοί;
  σε παρακαλώ τώρα! η κάθε πρόσληψη από το 2004 μέχρι τώρα πέρασε από χίλια κόσκινα από το βαθύ κράτος του πΑΣΟΚ...και όπου βρήκαν κάτι τη σταμάτησαν...ούτε αυτό το είδες...ξέρω...

 69. tiramola avatar
  tiramola 27/05/2009 10:09:38

  Σπατζιώτη 28 χρόνια στην βιομηχανία , στην πραγματική οικονομία , με χιλιάδες ώρες σε κατάσταση άγχους πηγμένος μέσα σε προδιαγραφές , κανονισμούς και συστήματα ποιότητας...
  Ξέρω επίσης να φυτεύω , να μαζεύω χόρτα , είμαι και άριστος κλαδούχος...
  Όποτε χρειάστηκα βοήθεια από αλλοδαπούς τους κόλλησα και ένσημα!
  Και θα μας πιάσεις εσύ κορόιδο και ο κάθε γάιδαρος?
  Άει τράβα από δω....

 70. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/05/2009 10:09:44

  @67: ναι ναι ακριβώς όπως τα λες ειναι ... (με Πασόκ όμως και με δημόσιο καμία σχέση δεν είχα ποτέ)

 71. christos avatar
  christos 27/05/2009 10:13:08

  @ 69
  Αγαπητή μου γράφω για τις απόψεις σου (που διαφαίνονται από αυτά που γράφεις)και όχι για την προσωπική σου ζωή...την οποία δεν γνωρίζω άλλωστε...

 72. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/05/2009 10:19:09

  @70: εκτός από τον δημόσιο τομέα ξέρεις υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις, που εφαρμόζουν άτυπα τριήμερα και τετραήμερα στους εργαζόμενους, το κόστος διαβίωσης μιας οικογένειας που διπλασιάστηκε χρόνο με το χρόνο, η τιμή των καυσίμων, το σύστημα Πασόκ φταίει για αυτά πέντε χρόνια, εντάξει, είναι έτσι αν έτσι νομίζετε.

 73. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 27/05/2009 10:25:57

  *68.
  Μ' αρέσει η γεμάτη προπέτεια λογική τού ''σαράντα χρόνια φούρναρης, τι να μου πείτε εμένα για κβάντα και υλοκύματα...''
  Αν είσαι φούρναρης, φτάξε αδερφέ μου ψωμάκι, κι άσε αυτά που δεν καταλαβαίνεις. Ήρθε κανείς απ' αυτούς να σου πεί πώς ζυμώνουν;

 74. Κούνουπας avatar
  Κούνουπας 27/05/2009 10:30:16

  Ο Καραμανλής δέν τόλμησε να ξηλώσει το σύστημα ΠΑΣΟΚ για να μήν τον κακοχαρακτηρίσουν ώστε να αποδείξει οτι είναι ηγέτης όλων των Ελλήνων ανεξάρτητα απο κομματικές εμπάθειες. Αυτό δέν το λένε μόνο νεοδημοκράτες το έχουν αναγνωρίσει πολλοί πρώην βαμένοι πασόκοι που έχουν απογοητευτεί απο το αμερικανάκι.
  Το μόνο που δέν έκανε ο Καραμανλής να βάλει νέους πασόκους μετά το 2004 που δέν είχαν προλάβει να μπούν πρίν, αυτοί είναι που περιμένουν με απίστευτη αγωνία την ώρα να βγεί ο Γιωργάκης για να βολευτούν καταστρέφοντας έτσι οτι έχει απομείνει.

 75. οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  οδηγός ΗΣΑΠ 27/05/2009 10:30:20

  ρε παιδιά, τα βασικά...
  Του Καραμανλή δεν του ζητήθηκε να κυβερνήσει. Ο ίδιος πάσχιζε επί τόσα χρόνια πριν το 2004 να μας πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
  Αν δεν ήξερε πού επάνω έπρεπε να κυβερνήσει, είναι καλός κυβερνήτης και του φταίνε άλλοι;

 76. christos avatar
  christos 27/05/2009 10:31:03

  εάν δεν υπήρχαν τα πραγματικά αυτά προβλήματα (αν τα είχε αντιμετωπίσει) που αναφέρεις ο Καραμανλής θα έπαιρνε 55%...θα σου αναφέρω ένα μέτρο όμως (που πήραν οι Βάρβαροι...και ΔΕΝ σκέφτηκαν να πάρουν οι Σοσιαλιστές τα τελευταία 20χρόνια...) είναι η 6μηνη άδεια μητρότητας για τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα...πως εξηγείς το γεγονός οι Βάρβαροι να παίρνουν τέτοια μέτρα και οι Σοσιαλιστές 20χρόνια ΤΙΠΟΤΑ...έδιναν μόνο στους Δημόσιους Υπαλλήλους...

 77. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/05/2009 10:36:53

  Θα επαναλαβω οτι το πραγματικο προβλημα της ΝΔ δεν ειναι το συστημα ΠΑΣΟΚ αλλα οτι εχει εγκαταλειψει την ιδεολογια της και εχουν γινει ασπονδυλα χωρις κατευθυνση.
  Παραδειγμα
  Θυμαμαι το περασμενο Δεκεμβριο μια εκπομπη στη ΝΕΤ με τον Σταυρου και τον Παγκαλο.Κυριαρχουσε το γεγονος οτι την προηγουμενη μερα οι πανεπιστημιακοι -αλλα νουμερα αυτοι- ειχαν κανει ανθρωπινες αλυσιδες για να μη καψουν οι αναρχικοι τη βιβλιοθηκη και αλλα κτιρια του πανεπιστημιου.
  Υπηρχαν πληροφοριες οτι μπορει οι αναρχικοι να εκαναν επιθεση στη Βουλή. Ο Σταυρου υποτιθεται οτι εχει σοβαρη θεση στη ΝΔ και προτεινε να κανουν και οι βουλευτες αλυσιδα εξω απο τη Βουλή (!) για να αποτρεψουν τους αναρχικους.Τρελαθηκα με το που το ακουσα.Τι ειναι αυτος ρε ειπα.Ο Παγκαλος τον επανεφερε στην πραγματικοτητα.ΔΕν ειμαστε το ιδιο με τους καθηγητες ειπε.Εμεις υποτιθεται οτι αντιπροσωπευουμε τη λαικη κυριαρχια,εμεις κυβερναμε και εχουμε οργανα ,αστυνομια,υπαλληλους που εκτελουν τις εντολες μας.Δε γινεται να προστατευουμε με τα σωματα μας τη Βουλή γιατι αυτο σημαινει οτι τα οργανα του κρατους δεν μας υπακουν ή δεν λειτουργουν.
  Στοιχειωδη πραγματα για αστικο κοινοβουλευτικο κομμα δεν τολμουσε να πει ο Σταυρου : η Βουλή εκφραζει τη λαικη κυριαρχια και οποιος προσπαθει να την καταλαβει ειναι πραξικοπηματιας και πυροβολειται χωρις προειδοποιηση.Αλλα για να μην τους πουν δεξιους ασε και τη Βουλη να καει μαζι με ολη την Αθηνα.
  Θα μπου πεις γιατι τους ψηφιζεις εστω βριζοντας;
  Γιατι δεν εχω τι αλλο να κανω,οι αλλοι ειναι και αυτοι αλλου για αλλου.Αλλα οχι και τους φταιει το συστημα ΠΑΣΟΚ.

 78. christos avatar
  christos 27/05/2009 10:43:01

  να πω και κάτι άλλο.Η γυναίκα μου γέννησε και το ΤΕΒΕ μας έδωσε 600ευρώ...η υπάλληλός μου που γέννησε κι αυτή πήρε 3500ευρώ από το ΙΚΑ...όλα αυτά τώρα επι Καραμανλή-Βάρβαρου...

 79. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 27/05/2009 10:55:51

  christos μερικές απλές παρατηρήσεις

  Το 2004 ψηφίστηκε ο νόμος που προβλέπει την μείωση του ποσοστού των εισφορών των τραπεζών στα ασφαλιστικά ταμεία, παράλληλα εντάσσονται τα ταμεία στο ΙΚΑ.
  Το 2004 ψηφίστηκε ο νόμος που προβλέπει μείωση συντελεστή φορολόγησης των μεγάλων εταιρειών απο το 35% στο 25%
  Το 2004 ψηφίστηκε ο νόμος που προβλέπει κατάργηση της υπερωριακής αμοιβής στον δημόσιο ταμείο και ελαστικοποίηση του οχταώρου.
  Η κυβέρνηση Καραμανλή καταργεί το Φ.Μ.Α. για 45.000 μεγαλοιδιοκτήτες.
  Η κυβέρνηση Καραμανλή απαλλάσει απο κάθε φορολογική επιβάρυνση την εκκλησία.
  Ισχύουν όλα αυτά?
  Ξέρεις πόσα λεφτά στοίχισαν στα δημόσια ταμεία?
  Κάνε υπολογισμό για να δείς γιατί η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε αυτό το χάλι σήμερα.

 80. christos avatar
  christos 27/05/2009 11:00:20

  αχ αχ αχ καθαρή λογική δημοσίου υπαλλήλου...ναι αγαπητέ μου να μειωθεί κι άλλο η φορολογία στις επιχειρήσεις...αυτές απασχολούν κόσμο...και ΜΟΝΟ δίνουν στο Κράτος...όχι σαν τους ΔΥ που μόνο παίρνουν...και τέλος πιστεύεις πως τα δημόσια ταμεία είχαν περισσότερα χρήματα το 2004 από ότι έχουν τώρα; κανείς λάθος...

 81. christos avatar
  christos 27/05/2009 11:03:32

  επίσης η ΝΔ μετέτρεψε σε κακούργημα την απιστία προς το δημόσιο για τους ΔΥ από ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ που ήταν επί ΠΑΣΟΚ...ποιον προστάτευαν τότε οι Σοσιαλιστές όταν θεωρούσαν πλημμέλημα το κλέψιμο από τους ΔΥ;

 82. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 27/05/2009 11:14:01

  @80 το τί έχουν σήμερα τα δημόσια ταμεία χθές βγήκε η έκθεση του Δ.Ν.Τ. που τα λέει όλα σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην χώρα μας, τα μέτρα που ζητά θα έρθουν σίγουρα μετά τις ευρωεκλογές.

 83. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/05/2009 11:25:04

  ο Άρειος Πάγος έκοψε τους Δημοκρατικούς συνολικά αποκλείοντάς τους από τις ευρωεκλογές ή μεμονωμένους υποψηφίους από το ψηφοδέλτιό τους, όπως έκανε και με άλλα υποψήφια κόμματα;

 84. christos avatar
  christos 27/05/2009 11:28:41

  @ 83
  και γιατί πιστεύεις ότι η κατάσταση ήταν διαφορετική το 2004;

  @84
  δεν καταλαβαίνω τι εννοείς!

 85. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 27/05/2009 11:32:03

  @85 γιατί και τότε ζούσα στην Ελλάδα, όπως και τώρα.
  Βλέπω την αλλαγή απο τον εαυτό μου, δέν είμαι κανένας πρασινοφρουρός ακομάτιστος ήμουνα πάντα το σπίτι, τον μισθό και την δουλειά μου κοίταζα.
  Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και είδα πόσο χειροτέρευσε η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα απο πρώτο χέρι.

 86. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/05/2009 11:32:20

  @85 christos: μια ερώτηση έκανα, δεν απευθύνεται σε σένα, διαβάζω τώρα ότι κόπηκαν διάφοροι υποψήφιοι πολιτικοί σχηματισμοί για διάφορες αιτίες, ανάμεσά τους και οι Δημοκρατικοί, το ΔΗΚΚΙ από το ψηφοδέλτιο του Σύριζα γιατί λέει δεν είχε συσταθεί νόμιμα (το ΔΗΚΚΙ μάλλον, τώρα το ανακάλυψαν;), απορία έχω, απλά.

 87. christos avatar
  christos 27/05/2009 11:36:51

  είσαι στον ιδιωτικό τομέα και πιστεύεις πως το 2004 ήσουν καλύτερα; μάλλον πρέπει να το ψάξεις αγαπητέ μου...εξυπακούεται βέβαια πως η Διεθνής κρίση μας κάνει ΌΛΟΥΣ ανασφαλείς...(εκτός από τους ΔΥ...)

 88. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ avatar
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ 27/05/2009 12:23:47

  ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.
  ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΥΠΕΡΤΙΜΟΥΜΕ, ΑΦΟΥ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ.
  ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Ο ΟΡΟΣ “ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ” ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
  ΤΕΛΟΣ, Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

 89. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 27/05/2009 12:30:58

  Καλά ρε άνθρωποι (πασοκοι & νδκρατες) δεν βαρεθήκατε ακόμα να προσπαθείτε να παρουσιάσετε την μιζέρια σας ως επιστημονική διατριβή ?

  Δε βλέπετε τι γίνεται στον κόσμο έξω από αυτό το μπουρδέλο ?

  Δε καταλαβαίνετε ότι λύσεις υπάρχουν άπειρες (ΑΠΕΙΡΕΣ!!) και για τα δημοσιονομικά και για το μεταναστευτικό και για τα εξωτερικά θέματα και για την διαφάνεια και για όλα αλλά αυτοί που χειροκροτάτε ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να τα εφαρμόσουν .

  Ακόμα δεν μπορέσατε ως άνθρωποι μεμονωμένοι αλλά και ως κοινωνία να δείτε πέρα από τη μύτη σας . Δείτε ρε "ενεργοί πολίτες" πως αντιμετωπίζουν θέματα διαφθοράς σε κοινωνίες πιο ανεπτυγμένες και πως θεσπίζουν κανόνες ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ για να την διατηρήσουν .

  Νομίζετε ότι αυτά τα κάνουν οι πολιτικοί τους είναι επειδή είναι τίμιοι ???

  Κούνια που σας κούναγε "ενεργοί πολίτες" .

  Οι πολιτικοί τους ξέρουν πολύ καλά ότι αν δεν κάνουν τα δέοντα για να διατηρήσουν το σύστημά του καθαρό οι ενεργοί πολίτες των πιο ανεπτυγμένων κοινωνιών θα τους στείλουν στον αγύριστο . ΤΕΡΜΑ .

  Δεν θα συνεχίσουν να χειροκροτάνε σαν ηλίθια προβατάκια ελπίζοντας ότι ο επόμενος θα είναι λίγο πιο τίμιος .

 90. οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  οδηγός ΗΣΑΠ 27/05/2009 12:58:50

  Επιτέλους ρε συ greekpoliticalreview. Άνοιξε λίγο ακόμα το παράθυρο γιατί κοντεύουμε να πάθουμε ασφυξία.

 91. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/05/2009 13:08:28

  Το κομμα "Οι Δημοκρατικοι" αποκλεισθηκε εντελως απο τις εκλογες για αγνωστους τυπικους λογους.Υποψιαζομαι οτι ο πραγματικος λογος ειναι οτι φαινοταν -μπορει και να ηταν σοβαρο.

 92. tiramola avatar
  tiramola 27/05/2009 13:13:59

  @90greekpoliticalreview
  Αυτά φωνάζω τόσο καιρό περί κοινωνικού ελέγχου από πραγματικά ενεργούς πολίτες που θα ελέγχουν τις αποφάσεις της πολιτικής εξουσίας!!!!!
  Φωνή βοόντος εν τη ερήμω...
  Ποιός θα πετάξει την καλύτερη ατάκα , να υποστηρίξουμε το κόμμα μας ακόμα και αν τα έχει διαλύσει όλα είναι ο αγώνας των "ενεργών" πολιτών σήμερα...
  Για να γελάει ο Βουλγαράκης πίνοντας το απεριτιφ του στην Ψαρού με τους μαλάκες τους αγροφύλακες που θα τον στείλουν για άλλη μία φορά να τρώει και να κοιμάται τζάμπα για άλλα 4 χρόνια....

 93. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 27/05/2009 13:30:30

  Γνώμη μου :

  Ο στρουθοκαμηλισμός των οπαδών του δικομματισμού είναι το μέγιστο πρόβλημα της χώρας.

  Αν μάλιστα μιλήσουμε για το ποσοστό των οπαδών αυτών οι οποίοι είναι μορφωμένοι το πρόβλημα διογκώνεται εις το τετράγωνο .

  Δεν είναι δυνατόν μορφωμένοι άνθρωποι με γνώσεις να μην κοιτάνε πως αντιμετωπίζουν προβλήματα σαν και τα δικά μας κοινωνίες πιο προηγμένες οργανωτικά .

  Τα περί κοινωνικού ελέγχου φίλε τιραμόλα είναι σπουδαία στην θεωρία αλλά σου τονίζω ότι και στις άλλες κοινωνίες οι οποίες τα (τρανταχτά διότι διαφθορά υπάρχει παντού) φαινόμενα διαφθοράς κόβονται εν τη γεννέση τους όχι λόγω του κοινωνικού ελέγχου αλλά λόγω της γνώσης των πολιτικών του πολιτικού επιπέδου των ψηφοφόρων.Δεν υπάρχει ούτε εκεί ενεργός έλεγχος των πολιτών σε θέματα κυβερνητικά αλλά υπάρχει επίπεδο και γνώση των διαχειριστών ότι πρέπει να προσέξουν για να μην τους φάει η μαρμάγκα.

  Αφήστε (σε όλους πάει αυτό) λοιπόν τις διατριβές περί κοινωνικού πολιτισμού και πολιτικής διακυβέρνησης και αρχίστε ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ απλά και πρακτικά.

  πρόβλημα -> λύσεις -> εφαρμογή της καλύτερης

  και αν αυτό δεν γίνεται μαυρίστε τους . ΤΕΛΟΣ

 94. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/05/2009 15:50:23

  @92: αν υποψιάζεσαι αυτή τη χειραγώγηση τότε πρέπει να σκεφθείς δυο φορές πριν δώσεις την προτίμησή σου εκεί που σκοπεύεις να τη δώσεις.

 95. theo1611 avatar
  theo1611 27/05/2009 17:16:14

  @94 greekpoliticalreview

  Σύντομος, σαφής, ακριβής και περιεκτικός!!!

  Να τελειώνουμε με τη θολούρα μας (προτεραιότητες και πράξη και τις αμφιβολίες στο πίσω μέρος του μυαλού, όχι συνέχεια φάτσα κάρτα) για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι κάποτε.

 96. hypo avatar
  hypo 27/05/2009 17:44:03

  Η αποχή θα κάνει και τον Καραμανλή και τον Παπαπνδρέου να τρίβουν τα μάτια τους. Άντε γιατί πολύ μας ζαλίσανε!

 97. Τempo avatar
  Τempo 27/05/2009 17:49:52

  @97 hypo όχι αποχή αυτή θα τους δικαιώσει.
  Να ψηφίσουμε όλοι απο ένα μικρό άγνωστο κόμμα.

 98. hypo avatar
  hypo 27/05/2009 18:04:24

  @98 Tempo Και αυτό παίζει.

 99. white shark avatar
  white shark 27/05/2009 18:57:40

  @27 Σπατζιώτης
  ωωω,κοβετε και προτάσεις και ειστε 1 απ'αυτους που ειναι τοσο σίγουροι για την ''αλήθεια'' τους,μην το αμελήσετε αν δεν εχετε δηλώσει για κειμενογράφος του Λαζόπουλου,ειναι κριμα να χαθει τετοιο ταλεντο
  ελπιζω να μην διακινδυνευεσεται να διαλύσετε τον ''κοσμο'' σας αν μάθετε πχ οτι το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας ειχε ενταχθεί στο Γ΄ΚΠΣ επι πασοκ και χρειασθηκε 5 χρονια για να κοψει '''κορδελα''
  αλλά τί να κάνουμε αφου ,οπως λέει κι ηπαροιμια,διηγόταν ιστορίες σε γαϊδούρι κι εκείνο κουνούσε τα αυτιά του

 100. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 27/05/2009 19:16:18

  @100. white shark
  Είχατε δίκιο. Κυριολεκτικά διαλύθηκε ο ''κόσμος'' μου, όταν με πληροφορήσατε ότι το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας είχε ενταχθεί στο Γ΄ΚΠΣ επί πασόκ και χρειάστηκε 5 χρόνια για να κόψει ''κορδέλα''...
  Άλλο ένα τέτοιο χτύπημα θα με αποτελειώσει.
  Σας ικετεύω - ίλεος, ίλεος, ίλεος, ζαβαρακατρανέμια...
  ***
  Φίλοι Φάκτορες, που θα πάει αυτή η κατάσταση;

 101. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 27/05/2009 20:30:36

  @ 88 christos εννοείται οτι το έχω ψάξει πολύ καλά για να λέω ότι λέω σχετικά με ότι επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα.
  Και επειδή είχα μείνει 4 χρόνια άνεργος την τετραετία 2004 - 2008 και έχω υποφέρει πολύ απο τότε προπαντώς οικονομικά, την υπόθεση Καραμανλής την έχω αναλάβει προσωπικά. Με άλλα λόγια άν ακούω άνθρωπο να υμνεί τον Καραμανλή αισθάνομαι να με βρίζει.
  Αυτά με κάθε σεβασμό προς το πρόσωπο σου αφού δέν αλληλογνωριζόμαστε.

 102. white shark avatar
  white shark 27/05/2009 20:59:09

  @Σπατζιώτης
  αχου επαναλαμβανεσαι
  http://www.antinews.gr/?p=5705
  Αλλά εχει ενδιαφερον γιατι μπορει να πάει και παρακάτω αλλά ο ''κοσμος'' σας δεν κινδυνευει, ειναι τοσο αληθινος οσο ο μακεδονισμος των Σκοπιανών,
  μπορει να εχεις στοιχεια ''αληθειας'' σταλινισμου,ελπιζω μονο να τους αναγνωριζεις οτι εχουν φαντασια,το κορυφαιο ερχεται απο την Καρδιτσα οπου την λίμνη Πλαστηρα την εκαναν με πλακετα Σιουφα '' λιμνη Καραμανλή''
  αλλά αφου αναφερθηκες στους ''πειρατες'' του Μαρκοπουλου
  λεω να γινω πιο επικαιρος με ρασουλη και τον''εφραιμάκο''

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.