Τι δουλειά έχει ο Τσίπρας με τον Προβόπουλο;
16/12/2014 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι δουλειά έχει ο Τσίπρας με τον Προβόπουλο;

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Θα δούμε τον Τσίπρα άνθρωπο των αγορών και των τραπεζιτών και τον Προβόπουλο με... αμπέχωνο και μολότοφ στο χέρι να πολεμάει το σύστημα. Αυτό που τον έκανε πάμπλουτο.

Και ξαφνικά, μια είδηση «έσκασε» εν μέσω βομβαρδισμένου πολιτικού τοπίου. Ο πρώην διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί άραγε και γιατί μόλις λίγες ώρες από το πόλεμο που ξέσπασε για τις δηλώσεις Στουρνάρα; Τι θέλει ο μεγαλοτραπεζίτης, πολλαπλώς ευεργετηθείς από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τον Τσίπρα; Τι θέλει ένα golden boy, δεξιός από... κούνια με τον... αριστερό ηγέτη; Ετοιμάζουν κάποιο παιχνίδι; Έκαναν συμφωνία για την επόμενη ημέρα;

Ο δε Προβόπουλος που έπαιρνε πάνω από 500 χιλιάρικα το χρόνο στην ΤτΕ τι ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως την επιστροφή του σε κάποια μεγάλη θέση αν γίνουν κυβέρνηση; Θέλει να γίνει ξανά διοικητής; Μήπως υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Διότι χωρίς συμφωνία δεν θα πήγαινε να συναντηθεί με τον Τσίπρα. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Και σίγουρα δεν θέλουν να μάθουν από τον Προβόπουλο πώς λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα.

Μετά το Λονδίνο και τις επαφές με τα funds ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει ρελάνς και να μπει στο μάτι του Στουρνάρα και της κυβέρνησης καλώντας τον Προβόπουλο ο οποίος μάλλον θέλει να πάρει εκδίκηση για την απομάκρυνσή του και έγινε στα... γεράματα αριστερός. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Θα δούμε τον Τσίπρα άνθρωπο των αγορών και των τραπεζιτών και τον Προβόπουλο με... αμπέχωνο και μολότοφ στο χέρι να πολεμάει το σύστημα. Αυτό που τον έκανε πάμπλουτο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. foros1 avatar
  foros1 16/12/2014 20:12:36

  καλώς ή κακώς, την "τεχνογνωσία" για να κυβερνήσεις μία σύγχρονη χώρα σε ένα τόσο σύνθετο περιβάλλον, δεν την αποκτάς με θεωρητική ενασχόληση. θέλεις στελέχη έμπειρα που να μπορείς να στηριχθείς πάνω τους χωρίς πειραματισμούς. και τέτοια στελέχη υπάρχουν μόνο στο χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί απλούστατα τα δύο αυτά κόμματα κυβερνούν τα τελευταία 40 χρόνια.

 2. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 16/12/2014 21:03:14

  Την ίδια δουλειά που είχε ο Στουρνάρας να παρέμβει τόσο "άγαρμπα" στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Γιάννης Κιαπέκος 16/12/2014 22:02:18

   Ο Στουρνάρας πιστεύω ότι καλά έκανε και είπε ό,τι και όπως τα είπε. Ο Γιούνγκερ παρενέβη πραγματικά άγαρμπα.

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Κυθήριος 16/12/2014 23:03:08

    Eκανε πολυ καλα και δεν ειναι παρεμβαση. Πρεπει να το κανει.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Ρεαλιστης 16/12/2014 23:26:31

     Αγαπητέ Ρεαλιστή,ο Γιούνγκερ τα γύρισε σήμερα,είπε οτι λέγοντας ακραία κόμματα,εννοούσε την ακροδεξιά,όχι τον ΣΥΡΙΖΑ...

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Κυθήριος 16/12/2014 23:38:12

      Έχω την αίσθηση ότι οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. μας θεωρούν χαχόλους - λωτοφάγους και αυτό με προσβάλει βαρύτατα.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Γιάννης Κιαπέκος 16/12/2014 23:41:50

      Τώρα το κατάλαβες;

   • Γιάννης Κιαπέκος avatar
    Γιάννης Κιαπέκος @ Κυθήριος 16/12/2014 23:03:30

    Αγαπητέ Κυθήριε ο συντοπίτης σου και πρώην ΥΠ.ΟΙΚ Γ.Προβόπουλος ερωτηθείς σχετικά παρέπεμψε εμμέσως τι έκανε σε ανάλογη περίπτωση το 2009 το οποίο είναι και θεσμικά το σωστό. Ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς της εποχής ότι το έλλειμμα βάδιζε προς διψήφιο νούμερο και τους είπε να λάβουν μέτρα. Ο Στουρνάρας αντιθέτως , ο οποίος κατά την γνώμη μου εξοφλεί γραμμάτια και δεν εννοώ μόνο εγχώρια, βγήκε σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος να εκβιάσει τους βουλευτές τρομοκρατώντας τους ώστε να ψηφίσουν υπέρ εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.Πάντως έχω μια απορία. Αν δεν εκλεγεί πρόεδρος,όπερ και πιθανότερο με τα σημερινά δεδομένα, και ούτε Τραπεζικός πανικός συμβεί όπως ισχυρίζεται ο Στουρνάρας ,ούτε πιστωτικό γεγονός όπως ισχυρίστηκε η Βούλτεψη , γεγονότα τα οποία είναι βέβαιο ότι δεν θα συμβούν , που θα βρουν τρύπα να κρυφτούν και οι δυο ;

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Γιάννης Κιαπέκος 16/12/2014 23:24:58

     Φίλε Γιάννη, και ο Στουρνάρας έχει θεσμικό ρόλο,ως Διοικητής της Τ.τ.Ε. και νομίζω δικαιούται να παρέμβει ή να ανακοινώσει τον κίνδυνο που έρχεται.Ίσως να μην έπρεπε να το κάνει δημόσια,αλλά νομίζω έπρεπε να παρέμβει. Άλλωστε θεωρείται άνθρωπος ''από μέσα'',αφού μέχρι πριν λίγο καιρό εκείνος κρατούσε τα ηνία της οικονομίας και έχει τη σχετική εμπειρία,έτσι δεν είναι;

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Κυθήριος 16/12/2014 23:35:38

      Τα έμπλεξα όχι «πρώην ΥΠ.ΟΙΚ Γ.Προβόπουλος» αλλά πρώην Δ.τ.Τ.Ε. (έχω "κολλήσει" και εγώ με τα αρκτικόλεξα) Γ.Προβόπουλος. «Ίσως να μην έπρεπε να το κάνει δημόσια,...» όχι ίσως σίγουρα δεν έπρεπε να το κάνει δημόσια αλλά κατ' ιδιάν με τους αρχηγούς.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Γιάννης Κιαπέκος 16/12/2014 23:40:43

      Δεν είναι τσιριγώτης,έχει φτιάξει σπίτι στα Κύθηρα,που για την ηλεκτροδότησή του έχουν ακουστεί πολλά εδώ πέρα...

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Κυθήριος 17/12/2014 05:34:09

      Κάποιο Σπύρο Τζάνες τον γνωρίζεις ;

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Γιάννης Κιαπέκος 17/12/2014 18:45:32

      Από ποιό χωριό;Έχει πολλούς.

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Κυθήριος 17/12/2014 20:57:15

      Επιφανής γιατρός πνευμονολόγος. Μάλλον δεν τον ξέρεις διότι αλλιώς θα είχες καταλάβει αμέσως ποιόν εννοώ.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Γιάννης Κιαπέκος 17/12/2014 21:50:39

      Όχι,δεν τον γνωρίζω προσωπικά.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Γιάννης Κιαπέκος 17/12/2014 01:03:56

      ῾Ο Προβόπουλος δέν τό ἔκανε δημόσια, γι᾿ αὐτό τό γιωργάκη πῆρε 44% στίς ἐκλογές τοῦ 2009 μέ τό "λεφτά ὑπάρχουν". Τώρα θέλομε τό "λεφτά ὑπάρχουν νο. 2" ἀλλά ὁ Στουρνάρας χάλασε τά σχέδια τοῦ χαμογελαστοῦ παιδιοῦ! :)

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Φωτεινή 17/12/2014 05:33:06

      Αυτό κατάλαβες εσύ ; μάλλον δεν σου τα έχουν πει καλά. Αν Προβόπουλος μίλαγε δημόσια το 2009 (κακώς κατά την γνώμη μου) και έλεγε ότι ο Κ.Καραμανλής εκτόξευσε το έλλειμμα πάνω από 10% και όχι 6% που ισχυριζόταν, η Ν.Δ. ούτε 25% δεν θα έπιανε όχι 33,5 % που πήρε. Όσο για το τι θα κάνει ο Στουρνάρας στον Τσίπρα μη βιάζεσαι. Κυριακή κοντή γιορτή.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Γιάννης Κιαπέκος 17/12/2014 09:02:34

      ...Όχι, μην το πείτε το τι ακριβώς θα του κάνει !!! :) O κ. Στουρνάρας ΟΦΕΙΛΕΙ εκ της θέσεώς του ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, να μην εμπλέκεται άκομψα και δημόσια στις κομματικές αψιμαχίες, όπως και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ενημερώνει τακτικά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τους πολιτικούς αρχηγούς, για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και για τους κινδύνους που ενδεχομένως την απειλούν. Η παρέμβασή του στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ζημίωσε τον κ. Τσίπρα ...προσωπικά. Έπληξε την Ελληνική οικονομία, όπως την πλήττει και κάθε άλλη αρνητική αναφορά σχετική με τις προοπτικές της. Καταλαβαίνει και ...ερασιτέχνης οτι όταν δηλητηριαστεί το ''κλίμα'', μπορεί να υπάρξουν αλυσιδωτά αρνητικά φαινόμενα. Όταν λοιπόν το επιχειρεί ''επαγγελματίας'', δεν συμβαίνει ποτέ από ...λάθος. Αλλά όπως όλοι έκθαμβοι παρακολουθούμε, έχει χαθεί πια το μέτρο και οι ρουκέτες εκτοξεύονται ένθεν και ένθεν, αγνοώντας τις πιθανές καταστροφικές για όλους μας συνέπειες. Πρέπει να πάψει άμεσα η οποιαδήποτε δημόσια αντιπαράθεση με αντικείμενο την οικονομία.

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Άλυτη Εξίσωση 17/12/2014 09:23:40

      «...Όχι, μην το πείτε το τι ακριβώς θα του κάνει !!! :)» Είστε μέσα στο μυαλό μου ! δεν ξέρετε πόση προσπάθεια κατέβαλα ! ☺ Από την άλλη σκέφτηκα σε κυρία απευθύνομαι δεν υπάρχει λόγος να γίνω χυδαίος. Για τα υπόλοιπα το έγραψα παραπάνω ο Στουρνάρας γνωρίζει ότι προκαλεί ζημιά στην οικονομία με αυτό που έκανε. Όμως δεν τον νοιάζει διότι έχει πολλά γραμμάτια, ντόπια και ξένα, να αποπληρώσει.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Γιάννης Κιαπέκος 17/12/2014 10:37:20

      Τί νά πῶ; ᾿Ακολουθεῖτε πιστά τήν Κουμουνδούρου. Κοντεύετε νά ξεδιψάσατε ἀλλά πάλι δέν εἶστε σίγουροι καί προσπαθεῖτε νά σκοτώνετε κάθε λογική καί σώφρονα φωνή . . ."τοῖς κείνων ρήμασι. . ."

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ Φωτεινή 17/12/2014 11:20:05

      Εντάξει τώρα. Δεν είναι και Κουμουνδουροπαπαγάλοι όλοι όσοι διαφωνούν μαζί σας. Πάντα θα υπάρχει η διαφορετική γνώμη. Μονάχα οι φανατικοί άνθρωποι δεν ανέχονται αντίλογο και χαρακτηρίζουν τους άλλους αμυνόμενοι.

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Φωτεινή 17/12/2014 12:51:56

      Κυρία μου το τι είναι σώφρον και λογικό είναι υποκειμενικό επιπλέον διαισθάνομαι ότι οιοδήποτε επιχείρημα και αν σας παραθέσω δεν πρόκειται να σας πείσω, οπότε δεν έχει νόημα να εμπλακώ σε αυτή τη συζήτηση. "Ω ξειν', αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι". Οι Λακεδαιμόνιοι κυρία μου στη προκειμένη περίπτωση είναι ο χειμαζόμενος και υποφέρων Ελληνικός Λαός και σε αυτού τα προστάγματα υπακούω και όχι στους διαφόρους Στουρνάρες , Juncker, Moscovici , Schäuble κ.λ.π.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Γιάννης Κιαπέκος 17/12/2014 14:28:58

      Ξεχάσατε τίς σειρῆνες καί τά προστάγματα τῆς Κουμουνδούρου. :) ῾Υποκειμενικό δέν εἶναι τό νά προσγειωθεῖτε λίγο στήν σκληρή πραγματικότητα γιατί τ᾿ ἀγαθά κόποις κτῶντε καί ὄχι μέ τήν λογική τοῦ εὐρωδένδρου τοῦ καταληψία καί ἀγαπημένου σας ἐπαναστάτη. Ξεθωριάσανε πλέον οἱ ἀριστέριστικες θεωρίες σας, δέν μασᾶμε καί δέν πουλᾶνε ὅπως περασμένες δεκαετίες. ᾿Εκτός καί ἐάν αἰσθάνεσθε ὅτι ἔχετε UNFINISHED BUSINESS, if you know what I mean!! :)

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Φωτεινή 17/12/2014 14:44:16

      Διακρίνω πανικό ! Ψυχραιμία ! σε σύντομο χρονικό διάστημα το πράγμα θα έχει ξεκαθαρίσει οπότε δεν υπάρχει λόγος να συγχύζεστε και να καταφεύγετε σε ρητά που είναι θέματα εκθέσεων ιδεών για δεκαπεντάχρονα. Επιπλέον ουδεμία σχέση έχουν με το θέμα που συζητάμε.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Γιάννης Κιαπέκος 17/12/2014 18:14:36

      Πανικό;;; ῾Απλή πολῖτης εἶμαι ὄχι βουλευτής!!! Πάντως σᾶς ἀφιερώνω τήν ἀνάρτηση τοῦ ΑΝΤΙ "ΧΑΛΑΣΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ" Σᾶς παραπέμπω στό σχετικό σχόλιο μου λίγο πιό πάνω.

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Φωτεινή 17/12/2014 20:22:07

      Και εγώ σας αφιερώνω το δικό μου σχόλιο στην ανωτέρω ανάρτηση!. "Εκ των αποτελεσμάτων της πρώτης ψηφοφορίας ο Στουρνάρας μάλλον "νοστίμησε" παρά χάλασε την σούπα του Τσίπρα .»" Με τις υγείες σας !

    • Σωκράτης avatar
     Σωκράτης @ Γιάννης Κιαπέκος 17/12/2014 11:46:30

     Αγαπητέ "Γιαννης Κιαπέκος" Ακόμα ακούγονται οι κατηγορίες όλων μας στον Γ. Προβόπουλο που δεν μιλούσε πριν στην ώρα της κρίσης. Εκ των υστέρων βγήκε και είπε ότι ενημέρωνε με τον τρόπο του, αν ενημέρωνε, τους αρμοδίους (;), όχι πάντως τους αρχηγούς των πολιτικών κομάτων. Οι κατηγορίες εναντίον του Στουρνάρα μόνον πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετούν Τραπεζικός πανικός δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά η νευρικότητα των αγορών και η ανασφάλεια των πολιτών και η δική σου θα υπάρχουν.

     • Αιρετικός avatar
      Αιρετικός @ Σωκράτης 17/12/2014 12:10:40

      Οι κατηγορίες δεν ήταν προς τον Προβόπουλο αλλά στους δηλώνοντες "λεφτά υπάρχουν"...Ο Στουρνάρας χθες είπε ότι υπάρχει κίνδυνος ρευστότητας και σήμερα ότι εννοούσε την ανάγκη εξασφάλισης προληπτικής γραμμής στήριξης λόγω αστάθειας. Ε δεν είναι το ίδιο πράγμα...

     • Σωκράτης avatar
      Σωκράτης @ Αιρετικός 17/12/2014 13:56:41

      Αγαπητέ "Αιρετικός" Τον Προβόπουλο κατηγορούσαν, κατά την μακρόχρονη θητεία του, πολύ πριν το "λεφτά υπάρχουν" οι εκάστοτε αντιπολιτεύσεις, οι οικονομικοί παράγοντες και τα ΜΜΕ, ότι δεν μιλούσε. Και συνέχισαν να τον κατηγορούν και μετά, μέχρι να δηλώσει ότι ενημέρωνε τους εκάστοτε κυβερνώντες. Απλά όπως διαβάζω στον enicos.gr
      " O Στουρνάρας επεσήμανε "ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό", καθώς και "ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος". Απλά τόνισε τα αυτονόητα, που όλοι ξέραμε και όλοι θέλαμε να ξορκίσουμε. Λέτε να επηρεασθούν οι βουλευτές μας από αυτές τις δηλώσεις; Και δεν επηρεάζεται το κλίμα από τις δηλώσεις όλων των παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούν ρεύμα ρευστότητας και ανασφάλειας μέσα και έξω; Για τους μέσα νοιάζομαι που δεν έχουν επιλογές, σε αντίθεση με του έξω. Την κρίση δεν την δημιούργησαν οι δηλώσεις του Στουρνάραμ αυτή προυπήρχε και επιδεινώθηκε με άστοχες δηλώσεις ΚΑΙ της αντιπολίτευσης

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Σωκράτης 17/12/2014 13:05:53

      Φίλε Σωκράτη, δεν ήμουν από αυτούς που κατηγόρησα τον Προβόπουλο τότε. Θέλω να πιστέψεις ότι η ένστασή μου για τις δηλώσεις Στουρνάρα δεν έχουν να κάνουν με τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Είμαι φανατικός με τους θεσμούς. Και για να σου δώσω ένα παράδειγμα , αν έβγαινε ο Στουρνάρας (αλήθεια τότε δεν "ένιωσε" την ανάγη) και έλεγε δημόσια "που πας ρε καραμήτρο" (μεταφορικά) στο Σαμαρά όταν ο δεύτερος μίλαγε περί εξόδου από το μνημόνιο και εκδίωξης του Δ.Ν.Τ. , πάλι τα ίδια θα έλεγα : δεν έχει δικαίωμα να το κάνει δημόσια γιατί είναι πολιτική παρέμβαση. Και ο ρόλος του Δ.τ.Τ.Ε. δεν είναι να πολιτικολογεί.

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Γιάννης Κιαπέκος 17/12/2014 13:09:54

      ανάγκη

 3. iconology2009 avatar
  iconology2009 17/12/2014 01:03:06

  Με μαθηματική ακρίβεια και ακολουθώντας τη λογική [sic] του Τσίπρα, επίκειται συνάντηση και με τον Παπανδρέου. Γιατί τώρα όλα αυτά και τ' άλλα-Προεδρική εκλογή, επικείμενες εκλογές-μού θυμίζουν κάτι; Κάτι σαν remake του 2009; Ακριβώς γιατί είναι και τόσο άγαρμπα, αδέξια, κακότεχνα αντιγραμμένα; Και μοιραία διερωτώμαι: θάχει συνέχεια τούτο το remake; και ως πού;

 4. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 17/12/2014 10:20:32

  Πράγματι η προσέγγιση Τσίπρα-Προβόπουλου γεννά έκπληξη αλλά μεγαλύτερη (κακή) εντύπωση μου κάνει η επανόρθωση Στουρνάρα. Συγκεκριμένα ενώ αρχικά μίλησε για κίνδυνο λόγω μείωσης της ρευστότητας στην συνέχεια επανορθωτικά (υπεραμυνόμενος της υποχρέωσής του να παρεμβαίνει δημόσια) είπε ότι επισήμανε απλώς την ανάγκη να υπάρξει, στην φάση αυτή του μνημονίου, η προληπτική γραμμή στήριξης σε συνεννόηση με τους εταίρους...Ε δε νομίζω ότι είπε και τις δύο φορές το ίδιο πράγμα, βλ. http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231371631

 5. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 17/12/2014 12:26:40

  Πολύ καλά έκανε και συναντήθηκε ο Τσίπρας με τον Προβόπουλο. Και άλλες συναντήσεις να έχουν, και με άλλους οικονομικούς παράγοντες. Μήπως και αρχίσουν επιτέλους να ξυπνάνε από τον λήθαργο της καφενόβιας θεώρησης της παγκόσμιας οικονομίας και να μαθαίνουν τι είναι αγορές, πως δουλεύουν τα κράτη, μερικά βασικά περί νομισμάτων και οικονομικών, περί κρατικού δανεισμού και μακροικονομίας, να μάθουν ρε παιδί μου πέντε πράγματα και πέρα από όσα συζητούσαν στις καταλήψεις και αργοπίνοντας τον καπουτσίνο στις αριστερές μαζώξεις τους... Άντε μπας και αρχίσουμε να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα σ αυτή τη χώρα...

 6. sender avatar
  sender 17/12/2014 12:59:56

  Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται σαν πιόνι στην παγκόσμια οικονομική ρουλέτα.Αυτός που θα κερδίσει είναι και ο υποκινητής της παρούσας ανωμαλίας και θα αποκαλυφθεί εκ των υστέρων,όπως και ο τοπικός υποβοηθητικός παράγων.Και επειδή τα φαινόμενα δεν είναι ποτέ μεμονωμένα,τυχαία σύμπτωση είναι η γενικότερη αστάθεια που διαμορφώνεται και με την επίθεση στο ρούβλι;ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος που διεξάγεται έχει το χρώμα του δολαρίου(μάλλον του πετροδολαρίου).Αρχισαν οι ανακατατάξεις στον παγκόσμιο χάρτη.Αυτό δεν το βλέπουν οι πολιτικοί της χώρας;που μας μπλέκουν πάλι;η αντιπολίτευση και οι παπαγάλοι της,αντί να νιώσουν δέος και περίσκεψη μπροστά στα τρομακτικά γεγονότα,βρήκαν το κέφι τους και χαμογελούν αναιτίως.Ελαφριά χώρα,παραφουσκωμένη από κενολογίες,αερολογίες,θα σκάσει σαν μπαλόνι.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ sender 17/12/2014 14:36:58

   Μπροστά στό μέλι τῆς ἐξουσίας τύφλα νά ᾿χη ἡ ΠΑΤΡΙΔΑ, σκέπτεται ἡ ἀξ. (sic) ἀντιπολίτευση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.