18/05/2010 11:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι γράφουν οι εφημερίδες για Γκερέκου – Βοσκόπουλο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στα συρτάρια των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών βρισκόταν για 7 μήνες “απείραχτος” ο φάκελος της υπόθεσης με το φορολογικό χρέος-μαμούθ των 5,5 εκατ. ευρώ του κ. Τ. Βοσκόπουλου, συζύγου της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Α. Γκερέκου! Παρά το γεγονός ότι το αίτημα του γνωστού τραγουδιστή για διαγραφή μέρους της συνολικής οφειλής είχε απορριφθεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου 2009 από τον τότε υφυπουργό Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα, οι υπηρεσίες του υπουργείου, υπό τη νέα πολιτική ηγεσία που προέκυψε μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, δεν προχώρησαν στην έκδοση πρόγραμμα των πλειστηριασμών για την ακίνητη περιουσία του κ. Βοσκόπουλου, η οποία είχε ήδη κατασχεθεί από την αρμόδια εφορία!».

ΕΘΝΟΣ: «Σε πλειστηριασμούς των ακινήτων του κ. Τόλη Βοσκόπουλου για ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 5,5 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει με «άμεσες ενέργειες» η αρμόδια Εφορία, όπως γνωστοποίησε χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Στην αποπομπή της υφυπουργού Πολιτισμού Άντζελας Γκερέκου προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε λόγω των φορολογικών εκκρεμοτήτων του συζύγου της κ. Τόλης Βοσκόπουλου. Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να κάνει δεκτή την παραίτηση της κ. Γκερέκου προκειμένου να αποστείλει μήνυμα ότι έχει σταθερή γραμμή πλεύσης σε ζητήματα ηθικής τάξεως, αλλά και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την πλήρη τήρηση των νόμων».

ΤΑ ΝΕΑ: «Εκτός κυβέρνησης οδηγήθηκε η κ. Άντζελα Γκερέκου έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις τεράστιες φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της, του γνωστού καλλιτέχνη Τόλη Βοσκόπουλου. Σύμφωνα με στελέχη του Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θέλησε να στείλει ένα ακόμη μήνυμα ότι είναι άτεγκτος σε θέματα ηθικής και πολιτικής τάξεως. O κ. Παπανδρέου αποδέχθηκε την παραίτηση παρά το γεγονός ότι η τέως υφυπουργός Τουρισμού τον διαβεβαίωσε ότι «δεν είχε καμία σχέση με τις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της». Κυβερνητικοί παράγοντες υποστήριζαν σχετικά, ύστερα από την αποκάλυψη του θέματος στην “Ελευθεροτυπία”, ότι «για τα στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ζητήματα που τους αφορούν εμμέσως ή αμέσως και έχουν να κάνουν με θέματα διαφάνειας, δεοντολογίας, ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την παραίτηση».

Το ΒΗΜΑ: «Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου προς την Εφορία, για τις οποίες έκανε επί χρόνια τα «στραβά μάτια» το υπουργείο Οικονομικών,  οδήγησαν χθες σε παραίτηση την υφυπουργό Πολιτισμού κυρία Άντζελα Γκερέκου. Η παραίτησή της έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό, από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται, για να μην απολέσει η κυβέρνηση την πρωτοβουλία των κινήσεων και το ηθικό πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει σε ζητήματα διαφάνειας, αλλά και στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει κατά φοροδιαφυγής. Η παραίτηση της κυρίας Γκερέκου αναθερμαίνει τα σενάρια ανασχηματισμού, τα οποία όμως επιμένει να διαψεύδει η κυβέρνηση».

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Το μεγάλο χρέος του Τόλη Βοσκόπουλου στην Εφορία, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, το … πλήρωσε τελικά χθες η σύζυγός του Άντζελα Γκερέκου με την απώλεια της θέσης της υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού αφού ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή της. Ήταν το αποτέλεσμα .μιας πολύωρης παρασκηνιακής έρευνας και διαβούλευσης που άρχισε από νωρίς χθες το πρωί μόλις έγινε γνωστό το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της “Ε” και έλαβε χώρα στην Αθήνα και στη Μαδρίτη απ’ όπου ο Γ. Παπανδρέου πήρε την οριστική του απόφαση να κάνει αποδεκτή την παραίτηση».

Έτσι... άδειασε τον γνωστό τραγουδιστή, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει μεταξύ των άλλων ότι ο ουσιαστικός στόχος της δημοσιοποίησης των χρεών του ήταν η σύζυγός του, κ. Αντζελα Γκερέκου».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. takis avatar
  takis 18/05/2010 12:13:40

  Για 7 μήνες κανείς δεν πείραζε τον καυτό φάκελο. Αυτό τα λέει όλα...

 2. dimitris avatar
  dimitris 18/05/2010 12:17:24

  Δεν την λυπάμαι......Αν δεν είχε παντρευτεί τον Βοσκόπουλο
  το μόνο που θα είχε να θυμόταν ήταν οι αποτυχημένοι ρόλοι της
  όταν το έπαιζε ηθοποιός.....

  Τώρα όμως να που έφτασε μέχρι και υφυπουργός.....

  Ελλάδα η χώρα των φελλών ιδίως σε θέσεις εξουσίας

  ΓΙΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΡΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΠΙΖΕΤΕ
  ΛΑΜΟΓΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ -

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΟΙ 300 ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ

 3. ακριδας avatar
  ακριδας 18/05/2010 12:55:56

  Δυστυχώς εμελις τους ψηφίσαμε...
  Όντως να μας φέρουν πίσω τα χρήματα πρέπει αλλά το θεωρείτε πιθανό>??
  Η Κα αυτή έγινε υπουργός μας και την έχει δει όλος ο κόσμος γυμνή... το γεγονός αυτό έχει αναφέρθει παντού στον ξένο τύπο...
  bloomberg: Greek Official Quits Over Singer Husband's Taxes
  ....' Gerekou held the important tourism portfolio, and quit at
  the start of the vacation season, with hoteliers worried by
  recent cancellations following violent demonstrations in
  Athens.
  A former actress who once posed topless for a Greek men's
  magazine, Gerekou was appointed after the Socialists won a
  landslide election last October'....'

  Τι να πεις παραπάνω?? Για όλους μπορώ να σας βρω απλύτα... μακάρι ο ΓΑΠ να φανεί διαφορετικός αλλά δύσκολο καθότι το μήλο ...

  Υπομονή έυχομαι και κουράγιο κατά τον Επίτροπο...

  >>>ακρίδας

 4. Άγγελος avatar
  Άγγελος 20/05/2010 23:21:22

  Για πολύ μικρότερα θέματα στις κυβερνήσεις Καραμανλή οι σημερινοί κυβερνώντες χάλαγαν το κόσμο και διέσπειραν παντού ψευδείς ειδήσεις.
  Η αχαλίνωτη βουλιμία για την εξουσία τους έκανε δήθεν έξαλλους με τα δήθεν σκάνδαλα της ΝΔ.
  Τώρα τηρούν σιωπή ιχθύος στο γεγονός ότι η υπουργός τουρισμού κάλυπτε το σύζυγο της, αλλά συνάμα ήταν και η ίδια φοροφυγάς. Τώρα η σιγή όμως σημαίνει συνενοχή και η συνενοχή είναι πολύ βαρύ αμάρτημα στη πολιτική.
  Σιγή όμως τηρούν και πολλοί δημοσιογράφοι...πολύ πρόθυμοι όμως να αποκαλύπτουν τα δήθεν σκάνδαλα της ΝΔ.
  Αυτό είναι ο ορισμός του σάπιου πολιτικού και δημοσιογραφικού συστήματος, τα οποία αμφότερα ευθύνονται και το ξέρουν, για το κατάντημα της χώρας...αλλά επειδής γνωρίζουν την ενοχή τους προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη κοινή γνώμη και να τη στρέψουν εναντίον όλων των άλλων, απ' τους οποίους όμως εξαιρούν τους εαυτούς τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.