03/06/2008 20:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι γνωρίζει ο Μάνος για τις σχέσεις Μητσοτάκη – Ζήμενς – Ιντρακόμ;

Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του πρώην υπουργού Οικονομίας Στέφανου Μάνου για τα μαύρα ταμεία ότι «η φήμη πάντοτε κυκλοφορούσε, ότι υπάρχει κάποια βρωμιά». Μιλώντας στον ALPHA, ο πρώην υπουργός είπε ότι «τον Αύγουστο του ’93 ζήτησαν η Siemens και η Intracom ως τελευταία πράξη του απερχόμενου συμβουλίου, να τους δοθεί η προμήθεια των ψηφιακών παροχών που θα δέσμευε την τεχνολογία του ΟΤΕ για πολλά χρόνια. Θυμάμαι, ότι έγιναν κάτι συζητήσεις, αλλά ήταν κατηγορηματική η άρνησή μου. Δεν το συζητούσα». Επειδή όμως δεν τα είπε όλα ο κ. Μάνος, είτε επειδή δεν τα θυμάται, είτε επειδή δεν θέλει, τα θυμίζουμε εμείς:

Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 1993 ο Σωκράτης Κόκκαλης επισκέφθηκε τον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και απαίτησε να κατακυρωθεί υπερ της ΖΗΜΕΝΣ και της ΙΝΤΡΑΚΟΜ η επίμαχη και τώρα προμήθεια του 1.000.000 ψηφιακών του ΟΤΕ παροχών προτού εγκατασταθεί ο «στρατηγικός επενδυτής». Ύστερα από έντονη συζήτηση ο Μητσοτάκης δέχτηκε τελικά να ανατεθεί στον Κόκκαλη η νέα παρτίδα ψηφιακών και παρέπεμψε τον Κόκκαλη στον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας Στέφανο Μάνο. Εκεί όμως έκπληκτος ο Σωκράτης Κόκκαλης άκουσε τον κ. Μάνο να του λέει ότι η προμήθεια αυτή είναι θέμα του «στρατηγικού επενδύτη» και ότι ο ίδιος είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην απόφαση του Μητσοτάκη. Έξαλλος, αλλά και πανικόβλητος, ο Σωκράτης Κόκκαλης πηγαίνει πάλι πίσω στον Μητσοτάκη, τον οποίο ακούει να του λέει: «Δυστυχώς δεν μπορώ να επιμείνω περισσότερο διότι ο Μάνος είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Φρόντισε να τον πείσεις εσύ» (βλ εφημερίδα Ελεύθερος της 13/5/1996).

Στη συνεχεία οι εξελίξεις είναι ραγδαίες: Στις 31 Αυγούστου είχε προγραμματισθεί συνεδριάσει του ΔΣ του ΟΤΕ με αποκλειστικό θέμα την προμήθεια του 1.000.000 παροχών, αλλά η συζήτηση αναβάλλεται με εντολή Μητσοτάκη. Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο Κόκκαλης επισκέπτεται πάλι το Μάνο, συνοδευόμενος αυτή τη φορά από τον τότε έκδοτη της Απογευματινής και συνεταίρο του στη «Νέα Τηλεόραση» Πάνο Καραγιάννη και ακολουθεί η εξής στιχομυθία: «Εμείς λέει ο Καραγιάννης στον Μάνο σε βοηθήσαμε να εκλεγείς, εμείς σε φέραμε σε αυτή τη θέση. Πρέπει να δώσεις τη συγκατάθεση σου...» (!!!). Αλλά, ο Μάνος δεν κάμπτεται: «Δεν μπορώ να φορτώσω τον ΟΤΕ με μια τόσο μεγάλη και μακρόχρονη προμήθεια. Είμαι εντελώς αντίθετος..» Έτσι ακούγεται θρασύτατη και κυνική η απάντηση: «Τότε θα ρίξουμε την κυβέρνηση..».

Γιατί και πως «έπεσε» η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη συνέχεια. Προ το παρόν υπενθυμίζουμε πάλι στους ίδιους επιλήσμονες ότι ο υποτιθέμενος εχθρός του Κόκκαλη, ο Μητσοτάκης, ήταν εκείνος που προώθησε την ιδέα της «Νέας Τηλεόρασης» και την δώρισε στον ίδιον τον Κόκκαλη, με συνεταίρους τον «Ελεύθερο Τύπο», την «Απογευματινή» και τους Π. Καραγιάννη και Δ. Ρίζο προσωπικά. Αργότερα ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης αγόρασε τις μετοχές των Καραγιάννη – Ρίζου έναντι εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών (υπάρχουν και τα σχετικά συμβόλαια). Έτσι η «Νέα Τηλεόραση» έγινε το σημερινό STAR CHANNEL.

Τα υπόλοιπα για την αλήθεια των σχέσεων Μητσοτάκη – Ζήμενς – Ιντρακόμ τα έχουμε γράψει αλλού: Διαβάστε το postΠως ο Μητσοτάκης δημιούργησε την μεγαλύτερη παρεξήγηση και το post Η Ζήμενς, ο Μητσοτάκης, ο Φλωράκης και «ο γιος του Πέτρου» Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nor avatar
  nor 03/06/2008 21:52:46

  κάπως τα μπέρδεψες με τα κανάλια. Το star chanel είναι το πρώην κανάλι 29 του Κουρή. Η δε Νέα Τηλεόραση (Νew Chanel) είναι το σημερινό ΣΚΑΙ.

 2. Factorx avatar
  Factorx 03/06/2008 21:59:00

  Όπως τα λεω είναι

 3. ARISTIDIS avatar
  ARISTIDIS 03/06/2008 22:14:09

  Μα είναι τόσο πολύ μαφιόζος αυτός ο Μητσοτάκης ,αλλάξτε αυτήν την φωτογραφία τουλάχιστον τον βλέπω τον άνθρωπο εκεί και τον λυπάμαι είναι δυνατόν αυτό το αγγελικό το λυπημένο προσωπάκι να κάνει αυτά τα πράγματα.

 4. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 03/06/2008 22:17:13

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2008-0839&language=EL

 5. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 03/06/2008 22:35:09

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2008-2452+0+DOC+XML+V0//EL&language=EL

 6. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 03/06/2008 23:03:36

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+P-2008-2859+0+DOC+XML+V0//EL&language=EL

 7. Lakis, Malaga avatar
  Lakis, Malaga 04/06/2008 00:34:05

  Είναι γνωστό οτι τα λεφτά με τα οποία παρουσιάστηκε ο Κόκκαλης στην Ελλάδα ήτανε λεφτά από το ανατολικογερμανικό και το ρωσικό κομμουνιστικό κόμμα με τα οποία στην Ελλάδα θα γινότανε επενδύσεις μέσω Κόκκαλη κτλ. για να ενισχυθεί το ελληνικό ΚΚΕ.

  Ο Κόκκαλης στην Ελλάδα τα χρησιμοποίησε για δικούς του σκοπούς καθώς διαφαινότανε οτι ο Honecker στην ανατολική Γερμανία θα καταρρεύσει και επομένως δεν θα λογοδοτούσε πουθενά.

  Μεγάλος χαμένος βέβαια ήτανε το ελληνικό ΚΚΕ καθότι τα λεφτά τα περίμενε σαν το μάνα εξ ουρανού, τα λεφτά ήρθανε πράγματι αλλά ποτέ δεν πήγαν στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ για να μην τα σπάσει με τη βάση του και να μην φανεί οτι έχει διασυνδέσεις με αμφιλεγόμενα κεφάλαια και επιχειρηματίες ποτέ δεν μπόρεσε να βγει να κατηγορήσει ανοιχτά τον Κόκκαλη για τον εμπαιγμό αλλά του το κρατάει μανιάτικο και τον πολεμά όπου μπορεί.

  Ο Πέτρος Κόκκαλης (ο αρχαιότερος) λέγεται οτι περνώντας από την Κόνιτσα των Ιωαννίνων έσερνε 7 μουλάρια που το καθένα είχε δύο τσουβάλια λίρες αγγλικές (!!!) από τη βοήθεια που έπαιρνε το ΚΚΕ από τους Άγγλους και καλά να πολεμά τον Χίτλερ.
  Εφτα τσουβάλια χρυσές λίρες "σύντροφοι"...!!!

  Κατά τα άλλα, οι δεξιοί τότε ήτανε συνεργάτες των Άγγλων και των Γερμανών και οι Κομμουνιστές αγωνίστηκαν για τη "Λευτεριά"...

  Άκου εκεί, γυρνάγαν οι αριστεροί με τσουβάλια λίρες στα βουνά και ο κόσμος στις πόλεις πέθαινε της πείνας...

  Αλλά ποιός την έχασε την τσίπα για να την βρούνε αυτοί...

 8. kokkalis avatar
  kokkalis 04/06/2008 01:03:45

  Κρίμα που πολιτικοί σαν τον Μάνο δεν βρίσκονται στο κοινοβούλιο και έχουμε γεμίσει με φελλούς και lifestyle πολιτικούς

 9. Προφήτης avatar
  Προφήτης 04/06/2008 01:37:40

  Ρε Λάκη, η τελευταία έννοια που έχω είναι να υπερασπίσω το ΚΚΕ. Αλλά τα μπερδεύεις τα πράγματα.

  Από πού "είναι γνωστό";
  Ήσουν μπροστά ;
  Λες γεννήθηκες στην Ισπανία και δεν έχεις πατήσει στην Ελλάδα.

  1. Γιατί να δώσουν κι άλλα οι σοβιετικοί για το ΚΚΕ, όταν είχαν υπογράψει τη Συμφωνία της Γιάλτας, όπου η Ελλάδα είχε μοιρασθεί στις "σφαίρες επιρροής" κατά 90% στους Βρετανούς(κατόπιν ΗΠΑ) και 10% σε ΕΣΣΔ ;
  Κατά "σύμπτωση" το ΚΚΕ βολόδερνε σε ποσοστό 10%.

  2. Ο υιός Κόκκαλης εμφανίζεται στο δημόσιο προσκήνιο τη 10ετία του ΄80. Από το ΄70 είναι γνωστός στο Κολωνάκι, σαν "επιχειρηματίας" και bon viveur.
  Ότι είναι η βιτρίνα, ο frontman, για λεφτά από το "μπλοκ" προφανές. Αλλά για άλλου τύπου διείσδυση στην Ελλάδα, όχι αναγκαία για ενίσχυση του ΚΚΕ, που το είχαν δεδομένο.
  Πολύ πιθανό και για προσωπικά συμφέροντα τέως αξιωματούχων. Αυτοί μάλλον τα έχασαν, κι όχι το ΚΚΕ. Που στο φινάλε "στήριξε το γιο του Πέτρου". Κι αφού σ΄ενδιαφέρει η ιστορία, ψάξε γιατί ο Σωκρ. Κόκκαλης δεν μπορεί να πατήσει στη Ρωσσία. Έτσι λένε οι φήμες.

  3.Αν ο πατέρας Κόκκαλης είχε "τσουβάλια λίρες" δεν ξενίζει, ιδωμένο υπό το πρίσμα της διαχρονικής ξενοδουλείας της ελληνικής δεξιάς & αριστερής ελίτ.
  Δηλαδή ο γερο-παπατζής, για τον οποίον ο Τσωρτσιλ είπε "ο κ. Παπανδρεόυ να κλειδωθεί στο δωμάτιό του μέχρι να αποφασίσει να ορκισθεί πρωθυπουργός" πόσα κασόνια πήρε ;
  Οι τσαλδάρηδες, ράλληδες και λοιποί που έφαγαν το Σχέδιο Μαρσαλ πόσα καράβια ;
  Πριν τη Μεγάλη Κλοπή 1981-2004 που βιώσαμε και δημιουργησε τα "νέα τζάκια", είχε υπάρξει η Μεγάλη Κλοπή 1941-1952 που είχε δημιουργήσει τα "παλιά". Οι δωσίλογοι που μετεξελίχθηκαν σε "εθνικόφρονες".
  Τουλάχιστον, μια μερίδα της Αριστεράς, οι αγνοί και ιδεαλιστές, πολέμησε τους κατακτητές.

 10. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 04/06/2008 02:51:08

  TO WHOM IT MAY CONCERN

  "Eίναι γνωστό ότι λίγο πριν καταρρεύσει η Aνατολική Γερμανία η CIA σε μια απ' τις σπάνιες, τα τελευταία χρόνια, επιτυχίες της κατόρθωσε, έναντι αδράς αμοιβής, ν' αρπάξει όλα τα αρχεία της Στάζι. Tα οποία, εκτός από ελάχιστα στοιχεία, αρνείται μέχρι σήμερα να δώσει τους Γερμανούς που τα διεκδικούν. Ο λόγος είναι βέβαια ότι μέσω αυτών γνωρίζουν σήμερα όλους όσοι υπήρξαν πράκτορες της Aνατολικής Γερμανίας και τους έχουν του χεριού τους.

  Aνάμεσα σ' αυτούς υπήρχε και κάποιος Eλληνας που παριστάνει τον επιτυχημένο επιχειρηματία στον κλάδο των νέων τεχνολογιών. H CIA μόλις ανακάλυψε στα αρχεία ότι η επιχείρησή του στήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου με κεφάλαια της πρώην Aνατολικής Γερμανίας τον επισκέφθηκε και του είπε, πιάνοντάς τον από το αυτί: Ωστε έτσι λοιπόν, συνάδελφος και εσύ, κλεφτάκος και πρακτοράκος. Σαν τζέντλεμαν, θα σου προτείνουμε ένα ντηλ και εσύ θα διαλέξεις. Ή σε δικάζουμε για κατασκοπεία και σε χώνουμε στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωή σου, πράγμα θλιβερό, ή τα ξεχνάμε όλα, τα σβήνουμε αλλά από δω και πέρα θα δουλεύεις για μας.

  Kαι για να μην ξεχνάμε και τη δουλειά μας, τις μπίζνες, θα μας «πουλήσεις» εν καιρώ την επιχείρηση έναντι του συμβολικού ποσού του ενός δολαρίου. Προς το παρόν προσπάθησε να φανείς αντάξιος της εμπιστοσύνης μας, εκμεταλλευόμενος το προφίλ σου. Eλληνας, αυτοδημιούργητος, βαλκάνιος, πρώην συμπαθών. Aλλο είναι να επενδύει στη Bουλγαρία, στη Pουμανία, στην Aρμενία, στον ΟTE μια αμερικάνικη εταιρεία κι άλλο εσύ.

  Aπό τη στιγμή που ο άνθρωπός μας παίζει το νέο του ρόλο, του ελληνικού Δούρειου Iππου των αμερικάνικων επιχειρήσεων, οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη. Tι προβολή από το CNN. Tι διθύραμβοι στον αγγλόφωνο τύπο. Tι λίστες όπου η επιχείρησή του συναγωνίζεται σε κεφαλαιοποιημένη αξία τους μεγαλύτερους δυτικούς ομίλους. Tι αγκαλιές με τον Mπερνς. Tι συνεργασίες με το MIT. Tι σεμινάρια και ιδρύματα στις HΠA. Tι μοντέρνες άυλες επενδύσεις, αντάξιες της νέας οικονομίας, όπου η παραχώρηση του μάναντζμεντ και πακέτου μετοχών σε αμερικάνικη επιχείρηση, στη Pουμανία, δεν γίνεται με την αναχρονιστική μέθοδο της είσπραξης αντίτιμου κεφαλαίου αλλά δωρεάν! Tι συμφωνία με άλλη αμερικάνικη εταιρεία, για προσφορά υπηρεσιών Iντερνετ με στόχο να καταβροχθίσουν κοψοχρονιά τον ΟTE σαν γνήσιοι, ορίτζιναλ robber barons (αμερικανοί «βαρώνοι της ληστείας», απατεώνες μεγαλοκαπιταλιστές της αρχής του εικοστού αιώνα).

  Ολα αυτά βέβαια τα οποία είναι πασίγνωστα σ' όλα τα Bαλκάνια, τα αγνοεί ο ελληνικός λαός αφού τα MME, σε εφαρμογή μιας αμερικανόπνευστης δημοκρατικής λογοκρισίας δεν τολμούν να ψελλίσουν λέξη, να του αφαιρέσουν τη λεοντή. Παρά το γεγονός, ότι οι αμερικάνοι, με το γνωστό άγαρμπο στυλ τους και το συνεχές λιβανιστήρι τον έχουν καβουρντίσει. Δεν τολμούν ν' αναρωτηθούν πως είναι δυνατόν να σχεδιάζει κάποιος να πουλήσει τις μετοχές του (πλην του 5%) μιας επιχείρησης με τόσες πρόσφατες επιτυχίες και με λαμπρό μέλλον. Aπ' τη μεριά μας ελπίζουμε ότι τα αφεντικά του, αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του δεν θα του τα πάρουν όλα και θα του αφήσουν το γνωστό του χόμπι στον αθλητισμό για ασχολία τώρα στα γεράματα.

  Aθήνα, Mάρτης 2000,
  Eπαναστατική Οργάνωση 17 NΟEMBPH", "Οι προκηρύξεις", εκδ. Κάκτος, σελ. 851- 2.

 11. ΑΤΑΚΤΟΣ(δεης) avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ(δεης) 04/06/2008 06:05:14

  λες ναναι ΒΛΑΞ!!!!!!!!!!!!

 12. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 04/06/2008 06:19:34

  οχι μονο ΒΛΑΞ
  αλλα ΠΑΝΙΒΛΑΞ!!!!!

 13. Lakis, Malaga avatar
  Lakis, Malaga 04/06/2008 08:22:39

  Γέροντα,

  πράγματι δεν έχω ζήσει ποτέ στην Ελλάδα.

  Αυτά που γνωρίζω περί Κόκκαλη αρχαιότερου τα γνωρίζω από μαρτυρίες ανθρώπων (πολλών και ανεξαρτήτου πολιτικής πεποιθήσεως) που τα είδαν με τα μάτια τους μιας και κατάγομαι από τη συγκεκριμένη περιοχή της Κόνιτσας τα πέριξ της οποίας ήταν το γενικό ορμητήριο των ανταρτών την οποίαν και προόριζαν για έδρα της "κυβέρνησης του βουνού".

  Δεν μπορεί να λένε όλοι ψέμματα...

  Τα ίδια λένε και για τον Χαρίσιο Ζντράβο που ήτανε πρωτοπαλλήκαρο του Βελουχιώτη (μαζί με τον Τζαβέλα και τον Πελοπίδα) και μετά το θάνατο αυτού (του Βελουχιώτη) ορίστηκε από το τότε ΚΚΕ αρχικαπετάνιος της περιοχής. Όλοι οι τυχοδιώκτες και εγκληματίες του ποινικού δικαίου των Ιωαννίνων ενσωματόνωνταν στη συμμορία (περί τέτοιας επρόκειτο) του Ζντράβου και του Πετρίτη οι οποίοι τους έπειθαν ότι κλέβουν και εγκληματούν για "άγιο σκοπό"...
  Το 1984 "επαναπατρίστηκε" ο υιός Ζντράβος από την εξορία και στις εκλογές του 1985 όντας μεθυσμένος μαχαίρωσε 3 γεροντάκια σε καφενείο της Κόνιτσας γιατί αρνήθηκαν να φωνάξουν "Ζήτω το ΚΚΕ"...

  Τα ίδια λένε και για τον περιβόητο Γούσια που ήτανε Γραμματέας της ηπειρώτικης ΕΔΑ (Επιτροπή Διαφωτίσεως Ανταρτών). Λίρες με το τσουβάλι...

  Τα ίδια λένε και για τον "Μεσσάλα" (δεν γνωρίζω το αληθινό του όνομα) ο οποίος ήτανε πρωταγωνιστής του "παιδομαζώματος".
  Μπαίνανε στα χωριά και στην κυριολεξία απήγαγαν κοπέλες 10-12 χρονών (ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων της οικογενείας) και τις παίρναν στα λημέρια να τους πλένουν και να τους μαγειρεύουν καθότι εκείνη την εποχή οι χωριατοπούλες από μικρές γνωρίζανε τα περί νοικοκυριού.
  Απήγαγαν κοπέλες 14-16 και τις παίρνανε στα λημέρια για "άλλους σκοπούς" και όσες από αυτές κατάφερναν να δραπετεύσουν ή απελευθερώθηκαν όταν τελείωσε ο εμφύλιος βρέθηκαν όλες βιασμένες "παρά φύσιν" όταν εξετάστηκαν από στρατιωτικούς ιατρούς! Αυτός οργάνωσε και το παιδομάζωμα οταν οι αντάρτες ηττημένοι κατέφευγαν στην Αλβανία. Απήγαγαν παιδάκια 4-5 ετών (αδιακρίτως) για να τα στείλουν σε κομμουνιστικές χώρες για "εκπαίδευση" ουτοσώστε εάν μετά από χρόνια νομιμοποιούνταν το ΚΚΕ στην Ελλάδα να υπάρχουν έτοιμα στελέχη να το στελεχώσουν! Γενίτσαροι δηλαδή...
  Υπάρχουν και τα ορίτζιναλ ντοκουμέντα για αυτά.

  Στο χωριό Μολυβδοσκέπαστο βρέθηκε ομαδικός τάφος 47 ατόμων οι οποίοι δολοφονήθηκαν από το Ζντράβο ως "κοτζαμπάσηδες" και μεγαλοτσιφλικάδες αλλά περιέργως όλοι φορούσαν μπαλωμένα κουρέλια και τα σπίτια του χωριού ήταν όλα καλύβες. Από τις μαρτυρίες επιζόντων λέγεται οτι οι αντάρτες κάψαν το χωριό επειδή ο χωριανός Σπύρος Γώγος αρνήθηκε να δώσει στους αντάρτες τα δύο από τα τρία πρόβατα που είχε! Ω ποίος μεγαλοτσιφλικάς με τρία πρόβατα...

  Στο διπλανό χωριό εισήλθαν οι αντάρτες και στο πρωτο σπίτι του χωριού μπήκε ένα πρωτοπαλλήκαρο μέσα και ζήτησε νερό. Ο χωριανός Νίκος Γόρας έστειλε την μονάκριβή του Χρυσούλα 13 ετών και του έφερε ένα γκιούμι νερό. Το πρωτοπαλλήκαρο είδε την Χρυσούλα που λέγεται οτι ήταν πολύ όμορφη και την τράβηξε στο κελάρι από τα μαλλιά για να την βιάσει! Παρά τις φωνές του Νίκου Γόρα οτι και ο ίδιος είναι Κομμουνιστής (!!!) το πρωτοπαλλήκαρο έπεσε πάνω στην κόρη και ο Γόρας με ένα φτυάρι τον χτύπησε στο κεφάλι και τον άφησε αναίσθητο. Μετά από αυτό ο Ζντράβος μάζεψε τους χωριανούς στην πλατεία και αντί να ζητήσει συγνώμη για τα καμώματα του παλληκαριού του, εκτέλεσε όλους τους συγγενείς του Γόρα πρώτου και δεύτερου βαθμού (συνολικά 14 άτομα)!!!

  Γέροντα, όσον αφορά που γράφους για τους "αγνούς πολεμιστές" της Αριστεράς έχω να σου πω οτι ο Ζντράβος ο οποίος ήτανε επίσημα στην περιοχή ο αρχικαπετάνιος του ΚΚΕ μιλούσε άπταιστα τα Αλβανικά και μπαινόβγαινε στην Αλβανία μπάζοντας Αλβανούς αντάρτες στην Ελλάδα για να πολεμήσουν όλοι μαζί τον Ζέρβα!!! Αλβανούς αντάρτες οι οποίοι μέχρι το 1945 ήτανε συνεργάτες των Γερμανών και των Ιταλών!!! Ο ίδιος δε μαζί με τον Γούσια που ήτανε Γραμματέας του ΚΚΕ στα Γιάννενα φώναζαν και διεμήνυαν παντού (μέχρι το 1945) οτι εχθρός τους δεν ήταν οι Γερμανοί αλλά εχθρός τους ήτανε ο Ζέρβας!!!

  Γέροντα πίστεψέ με, έχω περάσει πολλά καλοκαίρια στην περιοχή κάνοντας διακοπές και έρευνα αντικειμενική όχι με παρωπίδες.

  Τουναντίον έχω να πω οτι κανείς (ούτε οι αριστεροί!) δεν ανέφεραν τέτοιες θηριωδίες για τον Ζέρβα ή τον Βόιδαρο από πλευράς ΕΔΕΣ.
  Ανέφεραν οτι γινότανε σκληρές μάχες και οτι οι Εδεσίτες σκότωναν Αντάρτες σε μάχες, εκτελούσαν αντάρτες αιχμάλωτους κτλ. αλλά κανείς δεν είπε οτι μπαίνανε στα χωριά σκότωναν, βίαζαν, απήγαγαν κτλ. αδιακρίτως άμαχο πληθυσμό. Ούτε πουθενά βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι αμάχων επειδή δεν έδωσαν δυό πρόβατα ή δεν ήταν κομμουνιστές.

  Η αλήθεια να λέγεται.

  Και για να επανέλθω και να κλείσω το θέμα με τις λίρες οφείλω να πω οτι η περιοχή Κόνιτσα, Βούρμπιανη, Χιονάδες, Ασημοχώρι κτλ. (μιλάμε για την ορεινή Πίνδο στην αλβανική μεθόριο) κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από διάφορους τυχοδιώκτες οι οποίοι με ειδικά μηχανήματα ψάχνουνε λίρες!
  Όλως περιέργως όμως ψάχνουνε λίρες πάντα σε λημέρια ανταρτών...
  Ποτέ δεν ψάχνουνε λίρες σε λημέρια του ΕΔΕΣ κτλ.

  Αυτό δε σου λέει τίποτα???

 14. maquis avatar
  maquis 04/06/2008 09:15:11

  Oλα αυτά έχουν γραφτεί εκτενώς στο “ΑΝΤΙ” των ετών εκείνων. Φυσικά η υπενθύμιση χρειάζεται, γιατι η μνήμη στον τόπο μας είναι μικρής χωρητικότητας. Και κάτι άλλο: γνωρίετε ότι η ΑΤΕ εδώ και χρόνια έχει προμηθευτή hardware την Siemens? Mάλιστα μεχρι πρόσφατα έκαναν και ειδικές τιμές σέ όσους απο το προσωπικό έπαιρναν PC για οικιακή χρήση.

 15. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 04/06/2008 10:21:40

  Lakis, Malaga,

  γιατί απευθύνεσαι σε μένα; Μάλλον στον Προφήτη απαντάς, αν κατάλαβα καλά. Πάντως, όλα αυτά τα πολοτικά "καλή Δεξιά" - "κακή Αριστερά", και το αντίθετο, είναι ξεπερασμένα. Μου θυμίζει καυγά "Βάζελων" - "Γάβρων" και λοιπών, για το ποια είναι καλύτερη ομάδα. Ρίξε μια ματιά και σ' αυτό:

  "Μια από τις κρίσιμες ανακαλύψεις στην πνευματική μου ζωή, την οποία έκαμα - ευτυχώς όχι πολύ αργά ¬ όταν ακόμα αισθανόμουν και ο ίδιος στρατευμένος, είναι ότι ο απέναντί σου, εκείνον που εσύ θεωρείς αντίπαλο ή εχθρό σου, εκείνος που ίσως είναι διώκτης σου, μπορεί να έχει εξ ίσου καθαρή συνείδηση και εξ ίσου αγνά κίνητρα όσο και εσύ, να διαπνέεται από την ίδια ακλόνητη πεποίθηση για το δίκαιό του.

  Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται στα διδακτικά - προπαγανδιστικά έργα του Brecht, που άσκησαν τόση γοητεία ακριβώς επειδή ξεχωρίζουν με το μαχαίρι το άσπρο από το μαύρο. Εδώ ο εχθρός, δηλαδή ο «κακός», όχι μόνον είναι εξ αντικειμένου κακός αλλά και το ξέρει επί πλέον ο ίδιος, και μάλιστα το απολαμβάνει• εννοείται, απέναντι σ' ένα τέτοιο υποκείμενο είναι περιττό να έχουμε οιουσδήποτε διανοητικούς ή ψυχικούς ενδοιασμούς.

  Μπορώ να πω, όχι δίχως κάποιαν υπερηφάνεια, ότι αφ' ότου κατανόησα ίσαμε τις έσχατες συνέπειές της τη διάκριση ανάμεσα σε ηθικό ποιόν και σε πολιτικοϊδεολογικές προτιμήσεις, ποτέ δεν αντιπάθησα κάποιον επειδή διαφωνούσε μαζί μου σε πολιτικά ζητήματα ούτε και συμπάθησα κάποιον άλλον μόνο και μόνο επειδή έτυχε να συμφωνεί",

  Παναγιώτης Κονδύλης, περιοδικό "Διαβάζω".

 16. Lara avatar
  Lara 04/06/2008 12:20:48

  Λακη
  Σωστες οι αναφορες σου στο σκανδαλο με τα λεφτα της Στασι της πλουσιοτερης πολιτικης Τραπεζας στην παγκοσμια κομμουνιστικη πασαρελα.
  Το κεφαλαιο αυτο πιστευω πως συνεχιζει αλυτο να βιωνει προβληματικες σχεσεις αναμεσα στα δυο κρατη,
  αλλα αυτο που αγνοω ειναι το τι εγινε με τη Βιλα της Σταζι και Χονεκερ στην Κερκυρα.
  Σε ποια χερια βρισκεται και ποιος την κατοικει τωρα;
  Λαρα απο Ζυριχη

 17. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 04/06/2008 15:40:32

  Lakis , η παρέμβαση σου αποτελεί ένα παραλήρημα !

  Μιλάς για ένα ΛΑΪΚΟ κίνημα με Αγωνιστές οι οποίοι σταυρώθηκαν σαν σύγχρονοι Χριστιανοί.
  Απλά ψάξε να βρεις φωτογραφίες σφαγμένων και αποκεφαλισμένων Ανταρτών που τους μετέφεραν, για να τους "εκθέσουν" σε πλατείες χωριών , πάνω σε σκαλωσιές που είχαν κυριολεκτικά το σχήμα του Σταυρού. Όπως στην περίπτωση του ηρωικού 26 χρόνου φοιτητή "Καπετάν Ανυπόμονου" και του υπαρχηγού του στην Εύβοια.
  Έχεις δει πολλά κινήματα "βιαστών κορασίδων" και τυχοδιωχτών που ψάχνουν να ληστέψουν λίρες Αγγλίας ( δεν μας πληροφορείς εάν ήταν λίρες με την κεφαλή της Ελισάβετ η του Γεωργίου )να δέχονται να μείνουν στη φυλακή και την εξορία για 10-20 και 30 χρόνια για να μην υπογράψουν ένα κωλόχαρτο "δήλωσης μετάνοιας" ;

  Έχεις διαβάσει για πολλά κινήματα βιαστών και ληστοσυμμοριτών που δέχθηκαν να αφήσουν την τελευταία τους πνοή μπροστά από τις ομοβροντίες εκτελεστικών αποσπασμάτων ( 50.000 από τους Γερμανο-Ιταλο-"Ελληνες" στην Κατοχή και 5.000 από τους Αγγλο-Αμερικανό-"Ελληνες" στον Εμφύλιο )αναφωνώντας "Ζήτω η Ελλάδα-Ζήτω το Κ.Κ.Ε."

  Από το 1975 επέστρεψαν δεκάδες χιλιάδες "πολιτικοί πρόσφυγες" από τις Ανατολικές χώρες , μαζί με αυτούς εννοείται και τα παιδιά του "παιδομαζώματος". Έχεις διαβάσει πολλές καταγγελίες από πρώην "αρπαχθέντες" που τους στέρησαν το "μητρικό γάλα" ;;;
  Με την ευκαιρία ψάξε να βρεις τι έγινε στην μεταπολεμική Ελλάδα με την εμπορία βρεφών στα διάφορα "Ιδρύματα της Φρειδερίκης" (οι "Παιδουπόλεις" δεν αποτελούσαν "παιδομάζωμα" ) και των ευαγών "Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων". Οι διάφορες "Νικολούλικες" εκπομπές τα ψάχνουν ακόμα τα παιδάκια αυτά στις Η.Π.Α. και την Αυστραλία...

  Εάν έλεγες πως ο αγώνας αυτών των Επαναστατών δεν οδηγούσε πουθενά . Θα ακολουθούσε μια νέα δικτατορία. Εάν έλεγες πως εάν νικούσε το Κ.Κ.Ε. και Δ.Σ.Ε. τα 2/3 των Αγωνιστών αυτών θα πέθαιναν από τα βόλια και τις διώξεις των ίδιων των συντρόφων τους , όπως έγινε με τους Επαναστάτες του 1905 και του 1917 στη Ρωσία ( μέχρι το 1939 είχε εκτελεστεί το 90 % των ηγετών του Μπολσεβίκικου Κ.Κ. και του "Κόκκινου Στρατού" )!, θα σου έλεγα πως έχεις δίκαιο. Δεν λες όμως αυτό.

  Αλλά και αυτές η Αλήθειες τι μπορούν να σημαίνουν ;
  Να μην αγωνίζεται κανείς για τίποτα επειδή στους Αγώνες γίνονται λάθη ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ θα έλεγα ;

  Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ –ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΥΤΗ !

  Μήπως η Ελληνική Επανάσταση οδήγησε στην "Λευτεριά" ; Δεν ακολούθησαν οι Κατσαμπάσηδες και τα "Γάλλο-Αγγλικά-Ρωσικά" κόμματα ; Μήπως την Μεγάλη ( την μοναδική "Μεγάλη") Γαλλική Επανάσταση την ακολούθησε η "Δημοκρατία του Λαού"
  ( Ελευθερία-Ισότης-Αδελφότης); Τι να πω εγώ ο κακομοίρης ο ¨Νταντόν¨ ;;;

  Μήπως την Ρωσική Επανάσταση την ακολούθησε η "Άμεση -συμμετοχική Δημοκρατία των Εργατών" ( "Σοβιέτ" ); Άλλα πράγματα είδαμε δυστυχώς με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει ο καπιταλισμός και ο νόμος του ατομικού οφέλους απέναντι στο συλλογικό συμφέρον.

  Όμως που ήταν το δίκαιο πάντοτε ; Με αυτούς που πολέμαγαν για την υπεράσπιση της "καθεστηκυϊας τάξης" , ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣΚΌΠΟΥΣ -ΟΙΩΝΕΙ ΣΚΥΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ - ΄Η με τους ΑΓΙΟΥΣ εκείνους ( αιωνία τους η μνήμη , πλησιάζουν και τα 40 χρόνια από την δολοφονία-θυσία του σύγχρονου Χριστού , Ερνέστο -Τσε Γκεβάρα ) ζητούσαν να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης ( οικονομικής , εθνικής , ,οικογενειακής-κοινωνικής , θρησκευτικής , πολιτιστικής ) και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπου για να ανοίξει ο δρόμος της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ-ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ;

  Καθυστερεί η εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας από το ανάχωμα των συντηρητικών δυνάμεων ( όπου "συντήρηση" μεταφράζεται σαν συντήρηση των κοινωνικών προνομίων και οικονομικών συμφερόντων των κυρίαρχων τάξεων και ομάδων σε κάθε κοινωνία-χώρα-έθνος );

  Οι "βιαστές-ληστές" του ΕΑΜ είχαν εισάγει στην κατοχή τον θεσμό της "Τοπικής Αυτοδιοίκησης" και τον αναδασμό της γης, την "ισότητα" της Γυναίκας και την αλλαγή του οικογενειακού δικαίου. Ο Ν. Ζαχαριάδης ( του οποίου δεν είμαι οπαδός ) είχε μιλήσει από το 1945 για την θεωρία των "δύο πόλων" . Δηλαδή ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ουδέτερη απέναντι στα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Αγγλίας και της Ρωσίας. Όλες αυτές οι εξελίξεις σταμάτησαν βίαια από τους συντηρητικούς. Πόσα χρόνια πέρασαν για να γίνουν-ΞΕΚΙΝΉΣΟΥΝ ( 1981, ΠΑΣΟΚ ) όλες αυτές οι ΑΠΛΕΣ μεταρρυθμίσεις που δεν ήταν "επαναστατικές" ; 36 !!!

  Χρησιμοποιείς , LAKIS ,τα "ιδεολογικά" ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ όπλα των "κυνηγών κεφαλών" , μοναρχοφασιτών , των υπηρετών , με διαδοχική συνέχεια , της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , της Γερμανικής και σήμερα της Αμερικανικής.

  "Ληστές" τους αποκαλούσαν οι Τούρκοι , "BANDITEN" οι Γερμανοί , "Τρομοκράτες" οι Αμερικάνοι .

  Ο Κ. Παλαμάς τους αφιέρωσε ένα ποίημα με το οποίο τους τοποθέτησε στην σωστή θέση της ανθρώπινης ιστορίας , ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ :

  ΑΠΟ ΤΟΝ “Δωδεκάλογο του Γύφτου”.

  "Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες
  και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά
  κλέφτες κι απελάτες και προδότες.
  Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι
  κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλικάρια
  κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες...”

 18. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 04/06/2008 16:06:43

  Ξέχασα να προσθέσω και κάτι ακόμα για την περίπτωση "Σ. Κόκκαλη" :

  Κάποτε , αρκετά χρόνια πριν , είχα δει μια πολύ ωραία γαλλική γελοιογραφία με τον τίτλο
  " PAX-AMERICANO-SOVIETICA" ;Παρουσίαζε έναν απλό χωρικό του λεγόμενου "τρίτου κόσμου" του οποίου του απλώνανε το χέρι για "βοήθεια" από τη μία ένας αμερικάνος και από την άλλη ένας "σοβιετικός" .

  Και ο ένας και ο άλλος του τράβαγαν το αριστερό και δεξί χέρι μέχρι βαθμού αποκόλλησης τους
  ( κόψιμο ) από τον ώμο ! Από τότε μου έμεινε σταθερά στο μυαλό το μήνυμα της γελοιογραφίας.

  Μου έκαναν δύο πράγματα εντύπωση. Ο υιός Σωκράτης ήλθε στην Ελλάδα ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ , όταν κανένας πολιτικός πρόσφυγας δεν μπορούσε να γυρίσει στην Ελλάδα και όταν ακόμα ζούσε ο πατέρας του σαν στέλεχος του Κ.Κ.Ε. και διευθυντής κλινικής στην Αν. Γερμανία. Η Χούντα δεν τον συλλαμβάνει όπως έκανε με όλους τους γνωστούς Αριστερούς. ΑΝΤΙΘΕΤΑ , εάν δεν κάνω λάθος , ΕΠΙ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ Χούντας δίνεται άδεια ΚΑΙ στην Μητέρα του να εγκατασταθεί στην Ελλάδα...

  Εξήγηση ; Ακόμα και τα συντηρητικά - φασιστικά καθεστώτα κρατούσαν κάποιους "δίαυλους επικοινωνίας" με τους αντιπάλους του "εχθρικού στρατοπέδου" για να μπορέσουν να κάνουν "μπίζνες" και να ανταλλάζουν μηνύματα σχετικά με τον "κοινό εχθρό" , που είναι πάντα τα "ανεξέλεγκτα" , επαναστατικά κινήματα ... Άλλη εξήγηση δεν έχει το πτωχό μυαλό μου ...

 19. Lakis, Malaga avatar
  Lakis, Malaga 04/06/2008 21:06:44

  Νταντόν,

  με αδικείς και με προσβάλλεις!

  Αλλά εν πάσει περίπτωση είσαι κι εσύ "πλανημένος" κι έτσι δεν πειράζει...

  Το τί κάναν οι Κομμουνιστές και τί δεν έκαναν το ξέρει καλά ο ελληνικός λαός που το έχει εδώ και 40 χρόνια καθηλωμένο στο 5%-7%.

  Το ξέρουνε και οι ίδιοι.

  Αναμφιβόλως υπήρχανε (πλανημένα) ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ στο ΕΑΜ αλλά δεν ήτανε όλοι Κομμουνιστές!
  Και αυτά τα παλληκάρια άφησαν για τα ιδεώδη τους τα κοκκαλάκια τους στο Γράμμο και στο Βίτσι αντίθετα από όλη την ηγεσία του ΚΚΕ που διέφυγε στη Μόσχα και αλλού χωρίς μία γρατζουνιά και χωρίς να ρίξει ούτε μία ντουφεκιά!!!

  Και παρουσιάζονται τώρα και ζητάνε και συντάξεις επειδή κάνανε λέει "Αντίσταση"...

  Το να πολεμάς να κατεβάσεις τη σβάστιγκα για να ανεβάσεις το σφυροδρέπανο ΔΕΝ είναι Αντίσταση!

  Απλώς θέλεις να φύγει το ένα φασισταριό για να έρθει το άλλο...

  Κόμμα που μέσα σε 70 χρόνια από τους 15 γραμματεις που είχε διέγραψε μόνο του τους 14 ως "χαφιέδες" δεν νομίζω ότι είναι άξιο λόγου...

  Πέραν τούτου εγώ αναφέρθηκα στην περιοχή από όπου κατάγομαι και η οποία είναι γνωστή για τις θηριωδίες που διέπραξε εκεί το ΚΚΕ. το οποίο όντας ηττημένο άφηνε πίσω του "καμμένη γη" όπως και ο Χίτλερ.

  Γέμισε ο τόπος Κομμουνιστές που απαιτούνε συντάξεις αντιστασιακού με ημερομηνία γεννήσεως 1948,1949 και 1950...

 20. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 04/06/2008 21:52:26

  Λακη μην τα σκαλιζεις τα πραγματα. Το ΚΚΕ διωχνει κοσμο συνεχεια γιατι η ιδεολογια του ειναι σκληρη και δεν την αντεχουν. Ο κομμουνισμος ειναι σταση ζωης. Αυτο καποιοι δεν το καταλαβαινουν. Στην πορεια τους χαλαει να περνανε ολη τη μερα στο πεζοδρομιο και να ψοφανε στην ψαθα. Ολοι αυτοι που δεν αντεχουν και δεν αντεχαν την ιδεολογια το οδηγησαν εκει που το οδηγησαν.

 21. Ελένη avatar
  Ελένη 04/06/2008 22:50:50

  Όποιος ψάχνει βρίσκει. Να τι έγραφε το Αντι στο τεύχος αριθμός 712

  Πώς ο Κόκκαλης δωροδοκούσε το ΠΑΣΟΚ

  του Ρεπόρτερ

  Γράφαμε στο προηγούμενο τεύχος για την αναταραχή που προκάλεσε στα πολιτικά πράγματα της Γερμανίας η παρέμβαση της CΙΑ με την επιστροφή από τους Αμερικανούς στην γερμανική κυβέρνηση κάποιων από του φακέλους της Στάζι που παρακρατούσε από 1989. Όλως τυχαίως οι φάκελοι αυτοί επιβεβαιώνουν τις παράνομες χρηματοδοτήσεις προς το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του Χέλμουτ Κολ και έφερναν στο φως παλιές διαμάχες. Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον έφερε όμως στο φως και μερικά νέα και σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση Κόκκαλη-Ιντρακόμ. Πρόκειται για μια σειρά εγγράφων στα οποία καταγράφονται οι καταθέσεις μερικών από τους πιο σημαντικούς αξιωματούχους της Στάζι στη γερμανική βουλή (Βundestag) για τις σχέσεις του Σ. Κόκκαλη με τη Λαική Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ) και την ίδια την Στάζι.
  Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  Για να γίνει καλύτερα κατανοητή η σημασία των ντοκουμέντων αυτών, πρέπει να εξηγήσουμε κατ αρχάς ότι μετά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών, η Βundestag συγκρότησε μια Ειδική Ανακριτική Επιτροπή με αντικείμενο την ανεύρεση και επιστροφή των χαμένων περιουσιακών στοιχείων της ΛΔΓ στο ενιαίο πλέον γερμανικό κράτος. Ως χαμένα περιουσιακά στοιχεία θεωρήθηκαν οι επενδύσεις που είχε κάνει το ανατολικογερμανικό καθεστώς στη Δύση με τη μορφή κεφαλαίων ή επιχειρήσεων από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά και κυρίως τα δισεκατομμύρια μάρκων που διοχέτευσε η Στάζι στη Δύση κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών της σοσιαλιστικής κυριαρχίας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τους ηγέτες του κόμματος αργότερα.
  Μεταξύ των εταιρειών που θεωρήθηκε ότι ανήκαν στη ΛΔΓ και κατά συνέπεια έπρεπε να διεκδικηθούν από τη νέα Γερμανία ήταν και η Ιντρακόμ. Έτσι η Ειδική Ανακριτική Επιτροπή άρχισε το 1984 σειρά ανακρίσεων, οι οποίες σύμφωνα με τη γνώμη που εξέφρασαν δημοσίως τα μέλη της θα οδηγούσαν στην διεκδίκηση της ιδιοκτησίας της εταιρείας. Αυτό δεν έγινε βέβαια ποτέ. Παρά τον αρχικό θόρυβο και την ανάμειξη μέχρι και του ίδιου του Χ. Κολ και του Κ. Μητσοτάκη, οι ανακρίσεις της Βουλής ξεχάστηκαν, και το αποτέλεσμα των ερευνών δεν έγινε ποτέ γνωστό. Προηγήθηκε βέβαια ένα απίθανο διεθνές παρασκήνιο ανταλλαγών και συμψηφισμών κατά τη διάρκεια του οποίου είδαμε μεταξύ των άλλων τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Χανς Ντήτριχ Γκένσερ να συναντάνται με τον Σ. Κόκκαλη στην Αθήνα. Και εν συνεχεία ακόμα να υποδέχονται με ανοικτές αγκάλες ως... επενδυτή τον πρώην επιχειρησιακό πράκτορα της Στάζι και πρόεδρο της Ιντρακόμ.
  Οι καιροί όμως έχουν γυρίσματα. Ο κ. Κόκκαλης κατάφερε βέβαια, με γνωστά και άγνωστα ανταλλάγματα, να παραμείνει η Ιντρακόμ στην ιδιοκτησία του. Δεν κατάφερε όμως να σταματήσει τις αποκαλύψεις για το δυσώδες παρελθόν του ίδιου και της εταιρείας του. Κι αυτό επειδή κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων στη γερμανική Βουλή ήρθαν στο φως απίστευτες λεπτομέρειες για την διαφθορά που συνοδεύει την Ιντρακόμ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της.
  Ο μηχανισμός συγκάλυψης της δωροδοκίας του ΠΑΣΟΚ και άλλων
  Μεταξύ εκείνων που ανέκρινε η ειδική επιτροπή της γερμανικής Βουλής ήταν και ο πρώην ταγματάρχης Willy Κoch (Βίλλυ Κοχ), ο οποίος τη δεκαετία του 80 ήταν επικεφαλής του τμήματος 8 της Γενικής Διεύθυνσης ΧVΙΙΙ της Στάζι, στην οποία ανήκε και ο Κόκκαλης. Όπως εξηγήσαμε ήδη σε προηγούμενα τεύχη, αντικείμενο της διεύθυνσης αυτής ήταν η βιομηχανική κατασκοπεία στη Δύση και η παραβίαση του εμπάργκο. Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του ο Βίλλυ Κοχ επιβεβαίωσε (βλ. έγγραφο 1) ότι ο Κόκκαλης και η Στάζι δωροδοκούσαν συστηματικά το ΠΑΣΟΚ, με αντάλλαγμα της ανάδειξη της Ιντρακόμ από ένα μαγαζάκι εμπορικού αντιπροσώπου, που ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 80, στο σημερινό οικονομικό μεγαθήριο.
  Εξηγώντας στην ανακριτική επιτροπή τους τρόπους με τους οποίους έκαναν τις δωροδοκίες, ο Κοχ αποκάλυψε ότι ο Κόκκαλης έδινε τα χρήματα στον Roland Winckler (Ρόλαντ Βίνκλερ), ο οποίος ήταν επίσης πράκτορας της Στάζι και δρούσε στην Ελλάδα με την κάλυψη του αντιπροσώπου μιας από τις ανατολικογερμανικές εταιρείες που συνεργάζονταν με την Ιντρακόμ και εμφανιζόταν με το ψευδώνυμο Ρeter Schumman (Πέτερ Σούμαν) (Βλ. έγγραφο 1). Ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα των δωροδοκιών ήταν ο ταγματάρχης Αrthur Wenzel (Άρθουρ Βέντσελ), στον οποίο ο Winckler μεταβίβαζε τα χρήματα που του είχε δώσει ο Κόκκαλης. Ο Wenzel ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα προιστάμενος των Κόκκαλη και Winckler και μετά την κατάρρευση του καθεστώτος επιχείρησε να διαφύγει στη Δύση, παίρνοντας μαζί του δισκέτες κομπιούτερ με αντίγραφα από τα αρχεία της Στάζι. Τα αρχεία που δημοσιεύουμε σήμερα περιλαμβάνονταν σε εκείνες τις δισκέτες, αλλά ο Wenzel δεν πρόλαβε ποτέ να τα ανταλλάξει, επειδή ύστερα από λίγες ημέρες βρέθηκε κρεμασμένος από τη ζώνη του, στην τουαλέτα ενός μπαρ.
  Στη συνέχεια, τα χρήματα της εκάστοτε δωροδοκίας κατετίθεντο σε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες, μέσω του λογαριασμού αρ. 709 που υπήρχε στο όνομα του Κόκκαλη στην τράπεζα της Στάζι Deutschland Ηandelsbank (DΗΒ) του Ανατολικού Βερολίνου, αλλά και σε άλλους λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα που θα αναφέρουμε στη συνέχεια της έρευνας.
  Άλλες λεπτομέρειες για τις δωροδοκίες προς το ΠΑΣΟΚ περιέχονται σε ένα από τα έγγραφα που αποκάλυψε ήδη το Αντί στο τχ. 706 (βλ. έγγραφο 2). Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό που συνετάγη και υπογράφεται από τον Wenzel, στα τέλη του 1984, ο τότε υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της ΛΔΓ, Dr. Βeil ζήτησε από τη Στάζι να μελετήσει τρόπους για την μεταβίβαση στο ΠΑΣΟΚ του 2% από κάθε σύμβαση που θα υπέγραφε η Ιντρακόμ με το ελληνικό δημόσιο και κυρίως τον ΟΤΕ. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο έγγραφο, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του σχεδίου, ο Winckler πρότεινε ν αναλάβει τις δωροδοκίες ο Κόκκαλης, επειδή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έχει πολύ καλές σχέσεις με τον έλληνα πρωθυπουργό, που ήταν τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
  Το Αντί έχει στη διάθεσή του και θα αποκαλύψει στη συνέχεια της έρευνας έγγραφα με απίθανες λεπτομέρειες για τις δωροδοκίες εκείνες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω των οποίων έγιναν και τα πρόσωπα που αναμείχθηκαν. Παραδείγματος χάριν, σε ένα από τα έγγραφα αυτά (βλ. έγγαρφο 3), ο Wenzel ενημερώνει τους προισταμένους του ότι σχετικά με την υπόθεση Οικονομική Υποστήριξη του ελληνικού κόμματος ΠΑΣΟΚ για την βελτίωση των συναλλαγών κατατέθηκαν σε ελβετική τράπεζα μετρητοίς 400.000 DΜ (περίπου 70.000.000 εκατ. σε σημερινές ισοτιμίες), σε δύο χωριστά εμβάσματα, 300.000 και 100.000 μάρκων αντίστοιχα.
  Υπάρχουν δεκάδες άλλα παρόμοια εμβάσματα. Σημειώνουμε ότι, όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο, ο Wenzel ενημέρωνε για τις μεταβιβάσεις των ποσών τον ίδιο τον επικεφαλής της Στάζι, υπουργό Κρατικής Ασφαλείας (ΜfS) Μeier, όπως και τον Dr. Βeil, δίπλα από το όνομα του οποίου υπάρχει σε παρένθεση η διευκρίνιση Ρasok, για να μην μένουν αμφιβολίες σε κανέναν.
  Δέκα χρόνια αργότερα, ο ίδιος ο Dr. Βeil επιβεβαίωσε τις αναφορές του Wengel και την κατάθεση του Κοχ, καταθέτοντας ο ίδιος στην ανακριτική επιτροπή της Βουλής, όπου μεταξύ των άλλων δήλωσε:Στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου πήγαν γύρω στα δύο εκατομμύρια μάρκα. Απέφυγε όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες με τον συνήθη ισχυρισμό περί απωλείας μνήμης (βλ. τχ. 706). Κανείς δεν περίμενε τότε ότι η δημοσιογραφική έρευνα θα ανέσυρε κάποτε τα μυστικά αρχεία της Στάζι από τα συντρίμμια του υπαρκτού σοσιαλισμού.
  Χωρίς το ΠΑΣΟΚ ο Κόκκαλης δεν θα ήταν τίποτα...
  Στην ίδια κατάθεσή του ενώπιον της ολομέλειας της Ανακριτικής Επιτροπής της γερμανικής Βουλής, ο Willy Κoch είπε ότι ο Κόκκαλης διατηρούσε καλές σχέσεις με το κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, και πρόσθεσε καταρρίπτοντας τους μύθους περί αυτοδημιούργητου Κόκκαλη: Χωρίς το ΠΑΣΟΚ ο Κόκκαλης δεν θα ήταν τόσο επιτυχημένος και δεν θα είχε μπορέσει να επεκτείνει την εταιρεία Ιντρακόμ. Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Όπως εξηγήσαμε αναλυτικά στο τχ. 706, η συμφωνία για τη διάθεση του 2% των συμβάσεων της Ιντρακόμ με τον ΟΤΕ έλυσε τα χέρια των τότε αρμοδίων και άρχισε ένα σήριαλ αυθαιρεσιών που ολοκληρώθηκε στο περίφημο ΚΥΣΥΜ της 16ης Σεπτεμβρίου 1986, όπου, ύστερα από εισήγηση της Βάσως Παπανδρέου και την απροσχημάτιστη υποστήριξη του ίδιου του Ανδρέα Παπανδρέου, η Ιντρακόμ επιβλήθηκε ως κύριος προμηθευτής του ΟΤΕ. Θα αναφερθούμε αργότερα και με λεπτομέρειες στις διάφορες φάσεις του σήριαλ αυτού, σε συνδυασμό με τα εμβάσματα σε ελβετικές τράπεζες που συνόδευαν κάθε επεισόδιο. Προς το παρόν, ας επιστρέψουμε στις ανακρίσεις της γερμανικής Βουλής.
  Αναφερόμενη στην ίδρυση της Ιντρακόμ και στα πιθανά ιδιοκτησιακά δικαιώματα της Γερμανίας, η Ανακριτική Επιτροπή της Βundestag σημειώνει στο ίδιο έγγραφο: Από τα πρωτόκολλα των ανακρίσεων είναι γνωστή η ύπαρξη μιας εταιρείας Ιntrac στο Λουγκάνο, η οποία είχε σχέση με τον Εμπορικό Συντονισμό και τον Οttokar Ηermann. Ο Κόχ (πάντως) δεν μπορούσε να δώσει άλλες λεπτομέρειες για τις σχέσεις με τους Κόκκαλη και Winckler.Το τελευταίο φαίνεται να αληθεύει επειδή ο Κoch ήταν μόνον για ένα χρονικό διάστημα υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις του τμήματος ΧVΙΙΙ στην Ελλάδα. Από άλλα έγγραφα όμως της Στάζι, αλλά και των αρμόδιων δυτικογερμανικών αρχών που έχει στη διάθεσή του το Αντί, μπορούμε σήμερα να ιχνηλατήσουμε με αρκετές λεπτομέρειες το πραγματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας του Κόκκαλη.
  Ο Οttokar Ηermann ήταν κι αυτός άνθρωπος της Στάζι, με αποστολή την ίδρυση διάφορων εταιρειών-φαντασμάτων στη Δύση, όπως η Warimex, η Chemo Ρlast κ.ά. Τον Δεκέμβριο του 64 ο Χέρμαν ίδρυσε στο Ανατολικό Βερολίνο την εταιρεία ΙΝΤRΑC και το 1985 δύο υποκαταστήματά της στο Δυτικό Βερολίνο και το Λουγκάνο. Η ΙΝΤRΑC θεωρείται πρόδρομος της Ιntracom και τα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν φαίνεται πως έχουν σχέση μεταξύ τους: Ιntrac - Ιntegra- Ιntracom. Την ίδια εποχή, ο Κόκκαλης έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αναλαμβάνει με την καθοδήγηση της Στάζι να προωθήσει την ίδρυση της Ιντρακόμ. Στο τχ. 707 έχουμε ήδη αποκαλύψει το περιεχόμενο μιας αναφοράς που έστειλε ο Σ. Κόκκαλης στην Στάζι το 1965, στην οποία περιγράφει τις επαφές που είχε στην Ελλάδα με διάφορους πολιτικούς της εποχής (Α. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκη κ.ά.) για την ίδρυση της Ιντρακόμ.
  Ο Εμπορικός Συντονισμός (Κommer-ziellen Κoordinierung ή ΚoΚo), που αναφέρεται στο έγγραφο της Βουλής, είχε επικεφαλής τον περιβόητο χοντρούλη Αlexander Schalck Golodkowski, εγκέφαλο του σχεδίου βιομηχανικής κατασκοπείας στη Δύση και συχνά φιλοξενούμενο του Κόκκαλη στην Ελλάδα. Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν στην γερμανική Βουλή ήταν και ο αστυνομικός επιθεωρητής Uve Smidt επικεφαλής της ειδικής μονάδας δίωξης οικονομικών εγκλημάτων ZΕRV-1, ο οποίος κατέθεσε μεταξύ άλλων:
  Στην περίπτωση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ η έρευνα θα πρέπει να ξεκινήσει από ιδιοκτησιακά δικαιώματα της πρώην Λαικής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της σημερινής Γερμανικής Ομοσπονδίας αντίστοιχα. Κύριος στόχος των ερευνών είναι οι δραστηριότητες του Αlexander Schalck-Golodkowski και του αξιωματικού Seiled της ΗVΑ-1 της Στάζι σε σχέση με τις παραβιάσεις του εμπάργκο από την ΛΔΓ. Για τις δραστηριότητες αυτές έχουν ασκηθεί διώξεις για απιστία, απάτη και υπεξαίρεση χρημάτων της πρώην Ανατολικής Γερμανίας... Ιδιαίτερα πρέπει να διερευνηθούν οι παραβιάσεις του εμπάργκο, μέσω της Ελλάδας και της εταιρείας του Σωκράτη Κόκκαλη ΙΝΤΡΑΚΟΜ.
  Πώς συνδέονται όλα αυτά με τον Κόκκαλη, την Ελλάδα και τις δωροδοκίες προς το ΠΑΣΟΚ; Ο Οttokar Ηermann, ιδρυτής της γιαγιάς της Ιντρακόμ στο Λουγκάνο της Ελβετίας, συνεργάζονταν στενά με τον Seidel, και όλοι δρούσαν στο πλαίσιο των σχεδίων του χοντρούλη Schalk. Κατά την διάρκεια λοιπόν των ανακρίσεων που έκανε η γερμανική Βουλή, και οι τρεiς προηγούμενοι αποκάλυψαν ότι, εκτός από τον γνωστό στην Ελλάδα λογαριασμό αρ. 709 στην Deutschland Ηandelbank, με τις δωροδοκίες μπορούν να έχουν σχέση και δύο άλλοι λογαριασμοί, οι 628 και 528, στην ίδια τράπεζα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. η μεταφορά χρημάτων από και προς την ΙΝΤΡΑΚΟΜ γίνονταν ενδεχομένως μέσω των ελβετικών τραπεζών Βankeverein Lugano και Ηandel und Εffecten στη Zυρίχη.
  ***
  Θα συνεχίσουμε την έρευνα των στοιχείων αυτών σε επόμενα τεύχη. Προς το παρόν οφείλουμε να θέσουμε για μία ακόμα φορά το ερώτημα: Οι κ.κ. ειδικοί εφέτες-ανακριτές Καράμπελας, Ναυπλιώτης και Γεωργαντόπουλος, που ανέλαβαν την ανάκριση για την δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του Κόκκαλη και της Ιντρακόμ το 1996 για δωροδοκίες με αφορμή τις συμβάσεις με τον ΟΤΕ , μπορούσαν να έχουν αυτές τις πληροφορίες πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολα από τη δημοσιογραφική έρευνα. Απέφυγαν όμως επιμελώς να τις ζητήσουν και το ίδιο έκαναν για τους ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν ήδη στη διάθεσή τους. Αντίθετα, έσπευσαν να ζητήσουν απαλλακτικό βούλευμα, το οποίο εισηγήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών ο κ. Φάκος, περισσότερο γνωστός από τη θητεία του ως σύμβουλος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου, γνωστού για τις σχέσεις του με τα διαπλεκόμενα. Δεν εγνώριζαν, άραγε, ότι τα φαντάσματα της Στάζι δεν μπορούν να ξορκιστούν;


  © Περιοδικό "Αντί"
  Δημοχάρους 60
  115 21 Αθήνα
  Τηλ.:+30-1-7232713
  FAX: +30-1-7226107

 22. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/06/2008 00:17:56

  μ'αρέσει το ξεσκάλισμα...είναι νωρίς για να γραφτεί ιστορία, αλλά το ξεσκάλισμα χρειάζεται.

 23. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 05/06/2008 04:12:19

  Για να υπάρχει μια ενότητα στην σκέψη και τον προβληματισμό , και όχι σύγχηση-διάσπαση με νέα "πόστ" που ανοίγουμε καθημερινά σε ομοειδή θέματα τα οποία μετά απο μία μέρα "χάνονται" ( υποχωρούν στα "αρχεία" ) μέσα στη ροή της "επικαιρότητας" επαναφέρω την παρέμβαση μου που έγινε την 1η Ιουνίου στο θέμα " ΖΗΜΕΝΣ - ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ". Με την ευκαιρία θέλω να προτείνω να υπάρχει "συνέχεια" στις δημοσιεύσεις που αφορούν ένα θέμα που έχει ήδη ανοίξει ( επι παραδείγματι : "Ζήμενς-Μητσοτάκης" ).
  --------------------------------------------------
  # ΝΤΑΝΤΟΝ Says:
  June 1st, 2008 at 1:04 pm

  Οι Δρόμοι
  των “ΠΑΙΔΙΩΝ” και των “ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ” ( ελεύθερη διασκευή πάνω στους στίχους της Κωστούλας Μητροπούλου , μουσική-τραγούδι:Μάνος Λοϊζος )

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…
  ( ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ)

  Ο Δρόμος έχει την δική του ιστορία
  Κάποιος την έγραψε στον τύχω με μπογιά
  Ήταν ΜΙΑ ΛΕΞΗ μοναχά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  κι έπειτα είπαν πως την έγραψαν παιδιά.

  ΟΙ ¨ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ¨
  ( ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…)

  Ύστερα κίνησε ο καιρός κι η ιστορία
  πέρασε εύκολα απ’τη Μνήμη στην Καρδιά
  Ο τείχος έγραφε “Μοναδική Ευκαιρία
  Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά”

  Τις Κυριακές από νωρίς στα καφενεία,
  έπειτα γήπεδο, στοιχήματα, καυγά

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
  Ο Δρόμος έχει την δική του Ιστορία
  είπαν όμως πως την έγραψαν παιδιά.
  ———————————————

  Προσέξτε την διατύπωση της τελευταίας παραγράφου- ΕΝΤΟΛΗΣ προς Κ.Μητσοτάκη : “θεωρούμε πλέον απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση”. Δηλαδή σαν να απευθύνεται το αρχηγείο του Φύρερ προς τον “Γκάου-λάϊτερ” της Ελλάδας ( “Γκάου” Ναζιστικός όρος για την “Επαρχία”, “Λάϊτερ” στα γερμανικά σημαίνει “Διοικητής” )και τον καλεί να “επιληφθεί” του θέματος !

  Την ίδια περίοδο (1993) ο μακαρίτης Λυκούργος Κομίνης έγραφε σε κύριο άρθρο της “Επικαιρότητας” ότι σύμφωνα με πληροφορίες σε μυστική συμφωνία μεταξύ Μητσοτάκη και Καγκελάριου Κόλ συμφωνήθηκε ο “συμψηφισμός” :

  Α)¨παραίτηση της Ελλάδας από την διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων από την Γερμανία για την ληστεία-γενοκτονία της κατοχής.

  Β)σταμάτημα της δίωξης και της έρευνας που διεξαγόταν στην αρμόδια επιτροπή του Γερμανικού Κοινοβουλίου εναντίον του Σ. Κόκκαλη με σκοπό την διεκδίκηση της “Ιντρακόμ” σαν περιουσιακό στοιχείο της πρώην Α. Γερμανίας που έπρεπε να περιέλθει στην ιδιοκτησία της ενωμένης Ομοσπονδιακής Δημηκρατίας της Γερμανίας.

  Τι το περίεργο στην επιστολή του “Κέντρου” προς την “Επαρχία” της Ελλάδος ;

  Διαβάστε και κάτι από μια προσωπική εκμυστήρευση-αφήγηση που είχα ακούσει τότε :

  Το (1992) συνταξίδευαν σε ένα αεροπλάνο προς την Ελλάδα οι τότε Υπέξ Α. Σαμαράς και Χ.Ντ. Γκένσερ . Όταν ο πρώτος “τόλμησε” να του θέσει το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα ( “δάνεια” της Τράπεζας της Ελλάδας προς το Γ’ Ράιχ και”πολεμικές αποζημιώσεις” ) η αυστηρή απάντηση που έλαβε από τον κ. Ντ. Γκένσερ ήταν : ” Το γνωρίζει ο πρωθυπουργός σου το θέμα που πας να μου ανοίξεις τώρα ” ;;;
  Προφανώς έμεινε “κόκαλο” ο Αντώνης Σαμαράς.

 24. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/06/2008 15:06:16

  "ΕΜΠΟΡΕ ΚΑΤΑΠΛΕΥΣΟΝ, ΕΞΕΛΟΥ, ΠΑΝΤΑ ΠΕΠΡΑΤΑΙ
  (Έμπορε έλα, εύγα, εδώ όλα πουλιούνται)

  Η επιβολή από τα όργανα του Δυτικού κεφαλαίου, την ΕΟΚ, το ΔΝΤ, τις Δυτικές τράπεζες μιας άγριας οικονομικής πολιτικής καταλήστευσης του λαϊκού εισοδήματος, μιας βάναυσης επίθεσης ενάντια στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, η επιβολή σκληρών όρων για την παροχή του δανείου, οι συνεχείς αποστολές Δυτικών ελεγκτών για την άμεση παρακολούθηση της πορείας του προγράμματος λιτότητας, η ενδεχόμενη επιβολή νέων σκληρών μέτρωνν σε περίπτωση απόκλισης για να χορηγηθεί η δεύτερη δόση, ισοδυναμούν με ουσιαστική χρεωκοπία της χώρας, με σύγχρονο Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο τύπου 1897, προσαρμοσμένο στις σημερινές, συνθήκες ..

  Πίσω απ’ τις ταμιακές ανάγκες, την αποκρατικοποίηση και την αναζήτηση εσόδων από τις πωλήσεις επιχειρήσεων του Δημοσίου κρύβεται ο πραγματικός στόχος. Η τελική φάση μιας πορείας πούχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια και συνίσταται στην τελειωτική διάλυση των σημαντικότερων μονάδων και κλάδων της ελληνικής βιομηχανίας και το ξεπούλημα τους σε τιμές χαριστικές, απ’ τους παλιούς απατεώνες ιδιοκτήτες και το κράτος σε ομίλους του Δυτικού κεφαλαίου ..

  Μοχλός για την επιβολή αυτής της πολιτικής είναι το εξωτερικό χρέος ύψους περίπου 23 δισεκατομμυρίων δολλαρίων σε συνδυασμό με το έλλειμμα του εξωτερικού ισοζυγίου και την αναγκαιότητα εξωτερικού δανεισμού. Ταυτόχρονα όμως η χώρα μας διεκδικεί νόμιμα απ’ το σημερινό Δ’ Ράιχ Γερμανικό κράτος, πολεμικές αποζημιώσεις που σύμφωνα με τον καθηγητή Αγγελόπουλο ανέρχονται σε σημερινά 31 δισεκατομμύρια δολλάρια, και την επιστροφή του αναγκαστικού «δανείου» των Ναζί ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

  Ας σημειώσουμε ότι το δίκαιο αυτό αίτημα δεν μπαίνει σε μια περίοδο όπου η γερμανική οικονομία είναι καταστραμμένη, όπως συνέβαινε με τις Γαλλικές επανορθώσεις της συνθήκης των Βερσαλλιών ή με τις σημερινές βάρβαρες απαιτήσεις των Δυτικών απ’ το ολοκληρωτικά καταστραμμένο απ’ αυτούς Ιράκ. Αλλά σε μια πλούσια υπεραναπτυγμένη Γερμανία πούναι σήμερα μαζί με την Ιαπωνία, οι ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, με συνεχή συσσωρευμένα εξωτερικά πλεονάσματα. Που χρηματοδότησε πρόσφατα τον πόλεμο-γενοκτονία του Ιράκ με 6,5 δισεκατομμύρια δολλάρια, που χορηγεί δωρεάν βοήθεια 1,5 δισεκατομμύρια μάρκα στη δημοκρατική Τουρκία, που «χορηγεί βοήθειες» δεκάδων δισεκατομμυρίων μάρκων και εξαγοράζει επιχειρήσεις στην Ανατολική Ευρώπη και σε άλλες χώρες.

  .. Το σύνολο της αξίας των επιχειρήσεων που ξεπουλιούνται ανέρχεται σε 1,2 τρισεκατομμύρια δραχμές. Απ’ αυτό η κυβέρνηση των γραικύλων φιλοδοξεί να εισπράξει το πολύ 250 δις. Η συνειδητή παράδοση λοιπόν ενός παραγωγικού δυναμικού αξίας περίπου ενός τρισεκατομμυρίου με χαριστικούς και εξευτελιστικούς όρους στο Δυτικό μεγάλο κεφάλαιο όχι μόνο αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο, μπροστά στο οποίο ωχριά το σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά συνιστά το έγκλημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

  Κι ΑΝ υπήρχε σήμερα πολιτική ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και ΤΥΠΟΣ θάχαν στηλιτεύσει με τη μεγαλύτερη ένταση αυτό το έγκλημα. ΑΝ υπήρχε ανεξάρτητη κι όχι εξωνημένη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θάχε απαγγείλει κατηγορία και θάχε κάτσει στο σκαμνί τους υπευθύνους.

  Υπεύθυνοι αυτού του εγκλήματος ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ενάντια στη χώρα είναι όσοι αποφάσισαν και υλοποίησαν το ξεπούλημα-χάρισμα της ελληνικής βιομηχανίας στο Δυτικό κεφάλαιο, δηλαδή ο Πατριάρχης της φαυλότητας Μητσοτάκης και οι ατζέντηδες των Δυτικών, υπουργοί Οικονομικών: Παλαιοκρασσας, αναπλη-ρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας Ευθ. Χριστοδούλου, ο υπουργός Βιομηχανίας Σ. Δήμας, ο υφυπουργός Βιομηχανίας υπεύθυνος για τις προβληματικές Β. Ματζώρης και ο πρόεδρος του ΟΛΕ Γ. Γιαννόπουλος.

  .. Μεγάλες ΟΜΩΣ πολιτικές ευθύνες έχουν και οι χρεωκοπημένες, ανυπόληπτες και αφερέγγυες ηγεσίες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του Συνασπισμού ΚΚΕ-ΕΑΡ, οι πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που παρακολουθούν με απάθεια το ξεπούλημα της Ελληνικής οικονομίας, ΧΩΡΙΣ να ψελίζουν λέξη, χωρίς να το καταγγείλουν καλώντας τους εργαζομένους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εναντίον του.

  Η σημερινή κατάσταση βαθιάς παρακμής της χώρας παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες —τηρουμένων των αναλογιών— με την κατάσταση των ελληνικών πόλεων στην περίοδο της Ρωμαιοκρατίας. (Σ.σ. Pax Romana - Pax Americana). Όπως και τότε η δημοκρατία ήταν γράμμα κενό αφού η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία δεν υπήρχαν ουσιαστικά, έτσι και σήμερα ο κοινοβουλευτισμός είναι θέατρο αφού η οικονομική πολιτική της χώρας αποφασίζεται απ’ την ΕΟΚ, το ΔΝΤ, τις Δυτικές τράπεζες και όχι από τον ελληνικό λαό.

  Όπως και τότε μέσα από μια ψευτοανεξαρτησία οι Ρωμαίοι καθόριζαν τους προστατευόμενους «πελάτες», τους ντόπιους τοποτηρητές τους, τους πολιτικούς, τους δικαστές, τους ανωτέρους αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

  Όπως και τότε συγγραφείς λιβάνιζαν και θεοποιούσαν τους Ρωμαίους σφαγείς και κατακτητές, το ίδιο κάνει σήμερα ο ΤΥΠΟΣ και μερίδα των ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ.

  Όπως και τότε τους κατασκεύαζαν αγάλματα και ανδριάντες, το ίδιο και σήμερα.

  Όπως και τότε οι Αθηναίοι κατά τρόπο εξευτελιστικό καθιέρωσαν γιορτές, τα «Σύλλεια», προς τιμήν του σφαγέα τους Σύλλα, έτσι και σήμερα οι γραικύλοι νεοδημοκράτες βραβεύουν τον Γκένσερ και κυρίως οργανώνουν φιέστες στην Κρήτη προς τιμή των συνεχιστών του σφαγέα του ελληνικού λαού Γ’ Ράιχ, αφού αρνούνται να καταβάλουν τις επανορθώσεις.

  Όπως και τότε τέλος μόνο τα λαϊκά στρώματα αντιστάτηθηκαν στη ρωμαιοκρατία και τους λαομίσητους ντόπιους συνεργάτες τους, έτσι και σήμερα μόνο ο λαός στη βάση κι έξω απ’ τα εξωνημένα πολιτικά κόμματα και συνδικάτα αντιστέκεται και αγωνίζεται με κάθε μέσο ενάντια στο εξευτελιστικό ξεπούλημα της χώρας και την τριτοκοσμοποίησή της, στη μετατροπή της σε χώρο υπό μόνιμο ΔΟΕ, (: καλά, κόψε κάτι! Ένα από τα λάθη της 17Ν ήταν το γλείψιμο στον ελλ. λαό. Και μόνο αυτό, έφθανε για να αποδείξει ότι ήταν …πολιτική οργάνωση!).

  Λογική συνέπεια του ΔΟΕ είναι το τεράστιο και παρατεταμένο κύμα ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και τα πιεστικά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει η μεγάλη μάζα των εργαζομένων, όπως και η διόγκωση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Κι ενώ η λαϊκή αγανάκτηση και οργή ενάντια σ’ αυτή την πολιτική και η διάθεση για αγώνα πραγματικό, για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης των γραικύλων κι όχι για απεργίες-στάχτη στα μάτια βρίσκεται στο ζενίθ, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο Συνασπισμός (ΚΚΕ-ΕΑΡ) έχουν εγκαταλείψει ολοκληρωτικά τους εργαζομένους, συναινούν σ’ αυτή την επίθεση, μην τολμώντας να σηκώσουν κεφάλι στους πάτρωνες τους τους ιθύνοντες του Δυτικού κεφαλαίου και του ΔΟΕ, αναμασώντας τα εκ του πονηρού γελοία παραμύθια τους περί σταθεροποίησης και εκσυγχρονισμού.

  .. Την 31 Μάρτη εκτοξεύσαμε ρουκέτα ενάντια στο ξενοδοχείο «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ» στο Κεφαλάρι ..

  Στις 7 Μάη χτυπήσαμε εκτοξεύοντας δύο ρουκέτες το εργοστάσιο της γερμανικής Ζήμενς στο Μαρούσι.

  Στις 28 Μάη χτυπήσαμε πάλι με δύο ρουκέτες το εργοστάσιο παρασκευής μπύρας της γερμανικής Λεβενμπρόυ στην Αταλάντη. Η λεκτική καταδίκη των εγκλημάτων των Ναζί απ’ τους σημερινούς ηγέτες της Γερμανίας δεν έχει καμιά απολύτως αξία όσο δεν συνοδεύεται από την έμπρακτη καταδίκη, τη δίκαιη αποζημίωση της χώρας μας που υπέστη τεράστιες καταστροφές απ’ τις ναζιστικές θηριωδίες.

  Η μη καταβολή πολεμικών επανορθώσεων σημαίνει μη αναγνώριση αυτών των εγκλημάτων. Σημαίνει ότι H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟΚΟΜΙΖΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠ’ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ, σημαίνει ότι ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗ ΧΩΡΑ, εξαγοράζοντας εργοστάσια, γη, σπίτια ξενοδοχεία ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.

  Σημαίνει ότι μ’ αυτό τον τρόπο σε 10 χρόνια θάμαστε στη χώρα μας μισθωτοί Γερμανών αφεντικών. (: Ρε, κάτι ηλίθιοι γκάνγστερ!)

  Σημαίνει ότι το σημερινό Τέταρτο Ράιχ συνεχίζει τη στρατηγική υποδούλωση των λαών και έχει τους ίδιους στόχους με το Γ’ Ράιχ αλλά με διαφορετικά μέσα. θα συνεχίσουμε λοιπόν να χτυπάμε τις γερμανικές επιχειρήσεις, τα μέσα της οικονομικής υποδούλωσης της χώρας μας μέχρι την καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων και των «δανείων».

  Αθήνα 4-6-91
  Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ”, “Οι προκηρύξεις”, εκδ. Κάκτος, σελ. 620- 28.

  (Σ.σ. Πάσα ομοιότητα με την σημερινή πραγματικότητα είναι, -μα, τω θεώ!-, εντελώς συμπτωματική. Τα κεφαλαία δεν είναι του κειμένου)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.