Τι γίνεται με τον ανασχηματισμό του κράτους;
28/07/2014 10:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι γίνεται με τον ανασχηματισμό του κράτους;

Όσοι αντιστέκονται στις μεταρρυθμίσεις, μεταρρύθμιση είναι και ο ανασχηματισμός του κράτους, αντιστέκονται στην πρόοδο.

Μίλησαν πολλοί για την αναγκαιότητα ανασχηματισμού του κράτους, ώστε να επιταχυνθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να ξεκολλήσει η κρατική μηχανή. Ειδικά μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης θεωρήσαμε όλοι ότι θα προχωρήσει και ο ανασχηματισμός του κράτους. Δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουμε μείνει στα λόγια εκτός κάποιων περιπτώσεων όπως της τοποθέτησης στην ειδική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του κ. Τσιρώνη, πρώην Βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ και πολιτικού συνοδοιπόρου του κ. Λοβέρδου. Το ότι τοποθετήθηκε μετά την ανάληψη του Υπουργείου Παιδείας από τον κ. Λοβέρδο μόνο σε σύμπτωση μπορεί να αποδοθεί…

Δεν έχω την πρόθεση να απαξιώσω κανέναν, αλλά έχω την βέβαιη πεποίθηση ότι κάτι συνεχίζεται να γίνεται με λάθος τρόπο. Η Νέα Μεταπολίτευση που έπρεπε να διανύουμε δεν συνάδει με την παλαιά λογική που εξέθρεψε η Μεταπολίτευση και αποτελεί συστατικό της σημερινής κρίσης.

Είναι αξιοπερίεργο που η τρόικα αντιστέκεται σε ζητήματα όπως πχ οι 100 δόσεις για τις ρυθμίσεις οφειλών, αλλά δεν αντιστέκεται σε τίποτε αναφορικά με την τοποθέτηση προσώπων στην κρατική μηχανή και τη νοοτροπία που αυτοί φέρουν.

Είναι επίσης αξιοπερίεργο που καλούνται να εφαρμόσουν μνημονιακές υποχρεώσεις άνθρωποι που τις θεωρούν εντελώς λάθος. Πως λοιπόν θα τις εφαρμόσουν;

Οι πολίτες στις Ευρωεκλογές έστειλαν πολλαπλά μηνύματα. Το ζητούμενο είναι αν έχουν ληφθεί από αυτούς που βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης και λαμβάνουν τις αποφάσεις. Πολύ φοβάμαι ότι αντί να σπάσουν ορισμένοι τη γυάλα στην οποία ήταν κλεισμένοι, τη μετέτρεψαν σε αλεξίσφαιρη ώστε να μην μπορεί να περάσει κανένα μήνυμα.

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές επίσης το μήνυμα των πολιτών ήταν σαφές και για όποιον δεν έχει παρωπίδες απόλυτα κατανοητό. Ούτε αυτό το μήνυμα όμως ήταν ικανό να «θορυβήσει» αυτούς που έπρεπε να «θορυβηθούν». Ας κάνουν τον κόπο να αναλύσουν τις επιλογές των πολιτών και θα βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Στον αντίποδα βρίσκονται εκείνοι που ονειρεύονται μεγάλους συνασπισμούς για το καλό της χώρας όπως διατείνονται. Πόσο εφικτό είναι να συμφωνήσεις έστω και στα ελάχιστα με αυτούς που θεωρούν τις επενδύσεις ξεπούλημα και το δημόσιο μοναδικό μοχλό για την ανάπτυξη; Εκτός και αν η φιλελεύθερη ιδεολογία άλλαξε και δεν το έχω πάρει χαμπάρι εγώ και κάποιες χιλιάδες άλλοι…

Όσοι αντιστέκονται στις μεταρρυθμίσεις, μεταρρύθμιση είναι και ο ανασχηματισμός του κράτους, αντιστέκονται στην πρόοδο. Προοδευτικοί άλλωστε δεν είναι αυτοί που αυτοχαρακτηρίζονται έτσι αλλά όσοι στην ουσία συντελούν σε αυτή. Για όσο λοιπόν θα συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε σε μία τέτοια μεταρρύθμιση θα δίνουμε το δικαίωμα σε αυτούς που αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί να λαϊκίζουν, ενώ εμείς θα σκεφτόμαστε πώς να μην σπάσουμε αυγά, μήπως δυσαρεστήσουμε όσους παλαιοκομματικούς βλέπουν σε κάθε ενέργεια που γίνεται ψήφους και όχι ουσία αλλαγών.

Επειδή οι εποχές άλλαξαν, είτε κάποιοι το αντιλαμβάνονται, είτε όχι, πρέπει να προχωρήσουμε. Τέτοια μικρά στοιχήματα οφείλουμε να κερδίζουμε, ώστε να κάνουμε «ταμείο» και να δούμε ότι κερδίσαμε το μεγάλο στοίχημα. Διαφορετικά ας υποστούμε το λαϊκισμό ως την κυρίαρχη ιδεολογία. Άλλωστε τον έχουμε ζήσει και στο παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ που σήμερα συγκυβερνούμε…

Βασίλης Τσιαλιαμάνης

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΙΚΟΛΑΟΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ 28/07/2014 11:39:12

    .O Κώστας Καραμανλής είχε εντοπίσει το πρόβλημα ήδη απ' όταν ανέλαβε την Πρωθυπουργία το 2004. Είχε δηλώσει απερίφραστα οτι αυτό το κράτος δεν πάει άλλο όπως είναι και χρειάζεται ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ απ' την αρχή. Αρχισε προσπαθώντας με λάθος τρόπο να βάλει χέρι στους Νταβατζήδες των ΜΜΕ με τον νόμο του μεγαλομετόχου, αλλά βρήκε μπροστά του τους μεγαλοκαρχαρίες του Ευρωπαικού Ιερατείου, που του επέστρεψαν το νόμο πίσω προς τέρψιν του αγαπητού τους Αλαφούζου... Μετά απο συνεχείς αποτυχίες αναγκάστηκε να ομολογήσει οτι επανίδρυση-μεταρρύθμιση σε κράτος που ανήκει στους Νταβατζήδες δεν γίνεται. Μέχρι σήμερα και συμφωνα με το παρόν άρθρο, δικαιώνεται απόλυτα. Ο Σαμαράς προφανώς δεν θέλει να φάει τα μούτρα του όπως ο Καραμανλής και όπως δια πιστώνει και ο αρθρογράφος, έχει "φορτώσει" τις μεταρρυθμίσεις στον Λοβέρδο και τον Τσιρώνη, αφού, όπως και με τον Καραμανλή το Ευρωιερατείο δεν ενδιαφέρεται για τις μεταρρυθμίσεις υπερ του Ελληνικού λαού, αλλά μόνο για τις εισπράξεις σε όσο το δυνατόν λιγώτερες δόσεις για να μαζέψουν ταχύτερα περισσότερο πραγματικό χρήμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.