03/04/2009 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι αποφάσισε η G20


__________________________________________________________________________________________
Οι πόροι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα αυξηθούν σε δύο φάσεις κατά 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα το ΔΝΤ θα διαθέσει 250 δισ. δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια για να δοθεί ώθηση στο παγκόσμιο εμπόριο, ενώ άλλα 6 δισ. Δολάρια θα κατευθυνθούν στις πιο φτωχές χώρες μέσω της συμφωνηθείσης από το ΔΝΤ πώλησης χρυσού.

Θα διατεθούν  επίσης πιστώσεις άλλων 100 δισ. δολαρίων προς τις φτωχότερες χώρες.

Υιοθετούνται νέοι κανόνες για την καταβολή μερισμάτων και μπόνους στα golden

boys του χρηματοπιστωτικού τομέα.  

Οι «φορολογικοί παράδεισοι» που δεν θα δίνουν στοιχεία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος  θα μπαίνουν σε  «μαύρη λίστα» και θα υφίστανται κυρώσεις.

Ανοίγει ο δρόμος για κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου.

Συγκροτείται ένα Συμβούλιο για την Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα με ενισχυμένες εξουσίες.

Θα επιβληθούν διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Τα μέλη της G20 αναλαμβάνουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα «τοξικά» τραπεζικά προϊόντα

Θα τεθούν σε εφαρμογή ρυθμιστικοί κανονισμοί για τη λειτουργία των οίκων αξιολόγησης, ώστε να αποφεύγεται η σύγκρουση συμφερόντων.

Καλούνται τα μεμονωμένα κράτη να διευκολύνουν με κάθε τρόπο το εμπόριο και την ενίσχυση της ρευστότητας.

Για το καυτό ζήτημα του προστατευτισμού, όμως, η G20 περιορίστηκε απλώς σε μια έκκληση για την αποφυγή του

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tiramola avatar
  tiramola 03/04/2009 13:54:28

  Ρίχτε και καννένα ψήφο εδώ , μην μας πάρουν φαλάγγι οι Σκοπιανοί....

  http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/04/2009 13:56:48

  Μεσα στο γενικοτερο μπαλαμουτι της Συνοδου, ειναι πλεον ολοφανερο οτι ΔΕΝ ΤΟΥς ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ !!!!! Μιλαμε για ερπετα..!

  Χωρις τα Μαυρα, ολοκληρος ο κοσμος θα γινει υποχειριο τους. Θα κοντρολαρουν τα παντα. Χωρις τα μαυρα δεν κινειται τιποτε πουθενα στον κοσμο. Δηλαδη τα Καρτελ Ναρκωτικων θα επιτρεψουν να αρθει το Τραπεζικο Απορρητο? Μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ !!

  Οι δικοι μας οι Εφοπλισταδες τι θα κανουν? Χορηγιες ?? Οι Πετρελαιαδες ??

  Οσον αφορα στα "Διεθνη Λογιστικα Προτυπα", δεν υπαρχει περιπτωση να συμβει τουτο τον αιωνα. Με κοινο παγκοσμιο νομισμα ισως το προσπαθησουν αλλα και παλι ολοι οι "μαυροι" θα τους στειλουν αδιαβαστους !!

  Με λιγα λογια, τσαμπα καιει η λαμπα των Γαμα20.


  ΠΠ

  ----------------------
  Οι «φορολογικοί παράδεισοι» που δεν θα δίνουν στοιχεία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα μπαίνουν σε «μαύρη λίστα» και θα υφίστανται κυρώσεις.

  Ανοίγει ο δρόμος για κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου.

  Θα επιβληθούν διεθνή λογιστικά πρότυπα.
  ----------------------

 3. tiramola avatar
  tiramola 03/04/2009 14:00:36

  Οικονομική κρίση?

  Απλοί υπολογισμοί
  Ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα
  Η αντίδραση και οι απλοί υπολογισμοί που έστειλε ένας τηλεθεατής στο CNN:
  Το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών με τα χρήματα των φορολογουμένων θα κοστίσει:
  700 δις$ που πρόκειται να δοθούν στις αμερικανικές τράπεζες + 500 δις $ που έχουν ήδη πάρει, + τα δισεκατομμύρια € που θα δώσουν ή έχουν ήδη δώσει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στις «καταρρέουσες» τράπεζές τους.
  Για να αντιληφθούμε τα μεγέθη, ο τηλεθεατής έκανε τον παρακάτω υπολογισμό:
  “ Ο πληθυσμός του πλανήτη είναι 6,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Αν διαιρέσουμε μόνο τα 700 δις $ με τα 6,7 δις του πληθυσμού της γής, παίρνουμε 104 εκατομμύρια $ / κάτοικο”.
  “Αν δίναμε αυτό το ποσόν σε κάθε κάτοικο του πλανήτη, όχι μόνο θα ξεριζώναμε τη φτώχεια, αλλά και κάθε άνθρωπος στη Γη θα γινόταν εκατομμυριούχος”.
  Και συμπεραίνει:
  “μου φαίνεται πως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την κατανομή του πλούτου στη Γη...”
  Ας πάρουμε την περίπτωση της Γαλλίας με τα 60 εκατομμύρια κατοίκων και τα 26 δις € -χρήματα των φορολογουμένων-που επενδύει η γαλλική κυβέρνηση στις τράπεζες:
  26 δις € / 60 εκ κάτοικοι =
  433,33 εκατομμύρια € για κάθε Γάλλο πολίτη.
  Σε κάθε τετραμελή οικογένεια πχ, θα αντιστοιχούσαν 1,733 δις €
  Με τέτοια ποσά οι οικογένειες θα μπορούσαν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους με μεγάλη ευκολία και επομένως δεν θα υπήρχε κρίση.
  Ακόμη και με πολύ μικρότερα ποσά θα μπορούσαν να το κάνουν και να ξαναρχίσουν επιπλέον να καταναλώνουν.
  Η κρίση βασιλεύει και οι κυβερνήσεις μας κοροϊδεύουν.
  Τα χρήματα πάνε σ’εκείνους που τα έχασαν με πειραματισμούς και «πρωτοποριακές» επενδύσεις, και τίποτα δεν μένει για τους ανθρώπους.

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/04/2009 14:05:58

  Μπραβο Τιραμολα.

  Αμολα την Καλουμπα.

  ΠΠ

 5. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 03/04/2009 14:12:29

  Πάμε για νέα αναδιανομή παγκοσμίως. δεν τους είχα σκεφτεί τους υπολογισμούς, με τόσα δισεκατομμύρια που μας πετάνε δεξιά και αριστερά μας φλόμωσαν και δεν σκεφτόμαστε λογικά. Και φυσικά με δικά μας χρήματα όλα αυτά. Θα μας πάρουν και τα σώβρακα και εμείς συζητάμε για αστυνομία. Αλήθεια αν ξεσηκωθούμε όλοι, αυτούς ποιος θα τους προστατέψει; Μια ερώτηση απλά κάνω; και υπογραμμίζω πως δεν έχει σχέση με τα παιδιά που τραυματίστηκαν εχθές. Αλλά αν υποθέσουμε πως ξεσηκώνεται ο κόσμος η αστυνομία θα είναι απέναντι ή όχι;

 6. CHEMICAL YOUTH avatar
  CHEMICAL YOUTH 03/04/2009 14:18:33

  Νομίζω υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις διαιρέσεις.
  Ωστόσο το σκεπτικό έχει κάποια ουσία.

 7. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 03/04/2009 14:24:23

  @6 τώρα που το λες μάλλον έχεις δίκιο. Πολλά μηδενικα. Πάντως τα λεφτά είναι πολλά και αν διανεμηθούν με βάση τα εισοδήματα λύνονται τεράστια προβλήματα. Η ουσία είναι πως τα προβλήματα δεν θέλουν να τα εξαφανίσουν. Για να έχει κάποιος ισχύ και εξουσία πρέπει κάποιος άλλος να μην έχει ώστε να ξεχωρίζει ο πρώτος. Ισχυρός χωρίς ανίσχυρο δεν έχει νόημα.

 8. tiramola avatar
  tiramola 03/04/2009 14:37:37

  Όλα καλά αλλά 700 δις διά 6,7 δις πληθυσμού μας κάνει 104 $ ΣΚΕΤΑ χωρίς εκατομμύρια δίπλα. Όπως και 26 δις δια 60 εκ κατοίκους μας κάνει 4.333 ευρώ χωρίς εκατομμύρια επίσης. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο τηλεθεατής του CNN δεν ήξερε να κάνει απλές πράξεις αριθμητικής πράγμα πολύ λογικό και αναμενόμενο για Αμερικανό πολίτη!

 9. prasinaloga avatar
  prasinaloga 03/04/2009 15:13:21

  ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ΟΛΑ O ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

  Μα είναι δυνατό να διαστρεβλώνουν τόσο πολύ την αλήθεια; Είναι δυνατό να μας παρουσιάζουν σαν μελλοντικό ηγέτη της χώρας κάποιον που, στο εξωτερικό, όχι μόνο δεν καταδέχονται να συναντήσουν αλλά αγνοούν ακόμη και την ύπαρξή του;

  Θα μας τρελάνετε εντελώς κύριοι καναλάρχες ;

  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ (θάβω την αλήθεια):

  Μέσα σε όλες τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου υπάρχει και η καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει ο εκάστοτε δήμαρχος της Νέας Υόρκης προς τους εκπροσώπους της Ελληνικής και Κυπριακής Κοινότητας στην δημαρχιακή κατοικία.
  Ήταν όλοι εκεί! Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, η Γενική πρόξενος της ΝΥ κ. Α. Μπαλτά, πρόεδροι των μεγάλων ομογενειακών φορέων ΠΣΕΚΑ κ. Κρίστοφερ, της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Π.Παπανικολάου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ κ. Καλαμαράς, ο Γενικός Γραμματέας Π. Γαλάτουλας, πολλά μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων ως επίσημοι προσκεκλημένοι του δημάρχου. Στις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις ο λόγος, δόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και στον πρόεδρο Δ. Καλαμαρά!
  Ο Γιωργάκης όχι μόνο δεν προσκαλέστηκε να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση αλλά επιδεικτικά αγνοήθηκε η ύπαρξή του από το δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ. Καθόταν σε ένα στρογγυλό τραπέζι και έτρωγε, όπως όλοι οι λοιποί καλεσμένοι. Ούτε στο δήμαρχο δεν τον συστήσανε.
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑΦΤΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟ (διαστρεβλώνω την αλήθεια):

  Στις 27 Μαρτίου ο Γιωργάκης ήταν καλεσμένος να μιλήσει (ανάμεσα σε δεκάδες άλλους σαν απλός (όχι κεντρικός ομιλητής) όπως έλεγαν εδώ) σε ένα συνέδριο σοσιαλδημοκρατών στη Χιλή, αλλά ως γνωστόν, έχασε το αεροπλάνο.
  Την επόμενη μέρα που έφθασε εκεί, το πανηγύρι είχε βέβαια τελειώσει. Άκου λοιπόν τι σκαρφίστηκαν οι αθεόφοβοι.
  Την μέρα αυτή (28/3) γινότανε μία επίσημη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (SUMMIT) όπου συμμετείχαν διάφοροι επίσημοι όπως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα, ο ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο και άλλοι.
  Ποιος φαντάζεστε ότι ήταν στο ακροατήριο; Ποιος άλλος;
  Ο μαϊντανός ο Γωργάκης.
  Παρακολούθησε τη συζήτηση, χειροκρότησε τους ομιλητές και μετά πήγε και την έστησε στην έξοδο, όπου περίμενε τον Μπάϊντεν.
  Τώρα ξέρετε πώς βγήκε η περίφημη φωτό του αντιπροέδρου των ΗΠΑ με το Γιωργάκη, που μοίραζε ο Παπακωνσταντίνου στα κανάλια και τις εφημερίδες.
  Διαλαλούσανε ότι στο περιθώριο της συνάντησης (στο διάδρομο) ο Γιωργάκης είχε ανταλλαγές απόψεων (τι ωραία η γραβατούλα σας χαμογελάστε να βγεί το πουλάκι να πάρω τη φωτό στην Ελλάδα) με τον αμερικανό αντιπρόεδρο.

  ΑΛΛΑ ΑΝΤ’ ΑΛΛΩΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

  Που πάτε ρε Καραμήτροι, με αυτά τα μυαλά θέλετε να κυβερνήσετε;

 10. CHEMICAL YOUTH avatar
  CHEMICAL YOUTH 03/04/2009 15:19:23

  Θοδωρής Says:
  April 3rd, 2009 at 2:24 pm
  @6 τώρα που το λες μάλλον έχεις δίκιο. Πολλά μηδενικα. Πάντως τα λεφτά είναι πολλά και αν διανεμηθούν με βάση τα εισοδήματα λύνονται τεράστια προβλήματα. Η ουσία είναι πως τα προβλήματα δεν θέλουν να τα εξαφανίσουν. Για να έχει κάποιος ισχύ και εξουσία πρέπει κάποιος άλλος να μην έχει ώστε να ξεχωρίζει ο πρώτος. Ισχυρός χωρίς ανίσχυρο δεν έχει νόημα.  Γι' αυτό λέω ότι υπάρχει κάποια ουσία. Αν πάς πολύ πίσω το θέμα ανάγεται στο ποιος είναι ο ρόλος των τραπεζών, ποιος του χρηματος και εν τέλει γιατί στις τόσες έρευνες που γίνονται δεν έχει υπάρξει μία που να επιχειρεί να προσδιορισει τους γήινους πόρους και το μέσο ''πλούτο'' που αντιστοιχούν σε κάθε έναν από τα 6.7 γήινους χωρίς να τα τινάξει ο πλανήτης σε μερικές δεκάδες γενιές. Όχι για γίνει μοιρασιά. Απλώς να ξέρουμε ρε παιδί μου. Πως λέμε π.χ. ότι κάθε ΄Ελληνας που γεννιέται χρωστάει 1500Ε.
  Και γιατί στο διάολο υπάρχει κρίση? Εξαντλείται το νερό? Καταστράφηκε η παγκόσμια παραγωγή πατάτας? Έπεσε επιδημία πυτιρίδας? Κατέβασε ρολά το Hollywood?
  Μάλλον όχι. Απλά σε κάποιον υπόνομο έπεσαν κάποια ανταλλακτικά χαρτάκια. Ε, ας ανταλλάσσουμε κοχύλια. Η χαρτάκια της Panini.
  Πρέπει να κάνουμε βίδες έναν δεύτερο πλανήτη για να ξεχρεώσουμε τα χρέη αυτουνού? Ας μας το πουν να αρχίσω να ψάχνω με το τηλεσκόπιο νέες επενδυτικές ευκαιρίες.
  Αφελείς σκέψεις αλλά δεν έχω ωριμάσει ακόμα. Ο σχεδιασμός είναι να μου πάρεις μισό μισθό για να τη βγάλουμε και αυτό το τρίμηνο, ώστε να δεχθούν να μας δανείσουν η FED και η ΕΚΤ, ώστε να μη χρειαστεί να στερήσεις πατριωτικό κεφάλαιο από τις ελληνικές τράπεζες, ώστε να μπορώ να πάρω ένα καταναλωτικό δάνειο του κερατά, ώστε να μπορώ να σου δόσω το μισό μου μισθό.
  Το θέμα δεν είναι να έχουμε πόσιμο νερό. Το θέμα είναι να μην μουχλιάσουν οι σωλήνες.

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/04/2009 15:31:38

  @9 Prasines-Forades.

  Σε ευχαριστω που μας ανοιξες τα ματια.

  Θα βγει κανεις να ρωτησει τον εκπροσωπο του ΠΑΣΟΚ, να σχολιασει τα γεγονοτα??? Μαλλον οχι. οι κοτες περισσευουν.

  Καλω ανοικτα τον Παπακωνσταντινου να σχολιασει μεσω του ΑΝΤΙΝΕΑ.

  ΠΠ

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/04/2009 16:07:26

  Επαναλαμβανομαι... !--->
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ Says:
  April 1st, 2009 at 3:19 pm

  ααα
  ο ΓΑΠ διεμηνυσε στους G20 οτι
  - “υπαρχει πιστικη προταση ενεντια στον καπιταλισμο και τη νεοσυντηρητικη πολιτικη. Υπαρχει προοδευτικη σκεψη”

  - “επαναρυθμιση, αναθερμανση, αναδιαθρθωση, αναδιανομη, αναπτυξη” κ εμεις πινουμε αλλα δε παμε στη Χιλη να ξερασουμε. Σορρυ. Εισαστε σε αλλο κοσμο και μιλατε για το 30-40% που σας ψηφιζει. Τους ρωτησατε πριν ανοιξετε το στομα σας?
  - “Κλαδικες πολιτικες αναδιαθρωσης?”
  ρε σεις σε ποιους μιλατε? γελαμε εμεις εδω γελαει και η Ν Αμερικη. ΕΛΕΟΣ πια. Μιληστε τη γλωσσα μας και οχι τη δικη σας. Αφηστε τα ευχολογια και τα κλισε. Ρε σεις συνελληνες χαιροσαστε με οσα λεει ο ΓΑΠ ? καταλαβαινετε τι λεει και που το παει και τι θα κανει με οσα λεει και σε ποιον απευθυνεται?

  Μαυρισε και η καρδια του Ομπαμα με τη δηλωση ΓΑΠ.

  Παγωσε το χαμογελο στα χειλη του Μπραουν και της Μερκελ.

  Που ειναι ο Αρκας γ@μω την τρελλα μου.

  ΠΠ

 13. Ηellenic avatar
  Ηellenic 03/04/2009 16:30:11

  @13,Πορτα-Πορτα-Για πες μας την δικη σου προταση εξυπνε, που κανεις ευκολα κριτικη αλλα δεν μπορεις τιποτα να προτεινεις. Ο Παπανδρεου πιστευει στην στηριξη της μεσαιας ταξης γιατι αυτη ειναι ο βασικος πυλωνας της δημοκρατιας, πιστευει στην συμμετοχη, στην επανιδρυση του κρατους σε συστημα με καθετη δομη και οχι τσιφλικια με πασαδες και εναν "διαιτητη" στην κορυφη. Πες μας τωρα εσυ ποιο ειναι το ιδανικο κρατος κατα την αποψη σου, και τι σημαινει για εσενα Δημοκρατια...

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/04/2009 17:19:29

  ΠΕΡΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ - ΓΑΠoogle

  ο καθένας μας εχει την υποχρεωση να κριτικαρει οτι ακουει. οποιος θελει να συνεχισει ν ακουει τη γλωσσα των πολιτικων καλα κανει και περαστικα του.

  Λυση υπαρχει.Πολιτικοι=φυσιολογικοι ανθρωποι με κοινη λογικη και φιλοτιμο. Εχουμε? Υφαρχουν? 4-5 σε καθε κομμα υφαρχουν.

  Ψηφιστε λοιπον κατα βουληση, αλλα σας παρακαλω μεταφραστε μας και τα λεγομενα των προοδευτικων.

  Ας βγει ενα σαιτ να μεταφραζει τα λεγομενα τους σε απλα Ελληνικα. Οπως τα Greeklish ---> Ελληνικα.
  Απλα πρακτικα και γρηγορα. Χωρις μπαλαμουτι.

  Εστω η Google na φτιαξει το ΓΑΠoogle. Τα δικαιωματα της ιδεας δικα μου.

  ΠΠ

 15. Ηellenic avatar
  Ηellenic 03/04/2009 17:23:11

  -15-Anonymous- Πες μας εσυ τι προτεινεις για την επανιδρυση του κρατους και τι σημαινει για εσενα η Δημοκρατια. Εαν οι πολιτες δεν εχουν αποψη, τοτε πως να περιμενουν απο τους πολιτικους.

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/04/2009 17:26:55

  @14
  "επανιδρυση του κρατους σε συστημα με καθετη δομη"

  το βαζεις σε πατρακαλω στο ΓΑΠoogle ????

  Δηλαδη μου λες οτι το 30-40% των ψηφοφορων του ΠΑΣΟΚ θα δωσουν ψηφο στο ΓΑΠ και για την πιο πανω ατακα? σου βαζω ενα στοιχημα. Ρωταμε στο Συνταγμα 1000 ατομα. αν μας απαντησουν οι 5, η εστω εαν πλησιασουν στην ερμηνια, τοτε θα σου ζητησω δημοσια συγγνωμη. Την ερμηνια τη θελω γραπτως απο πριν και επισημα.

  Δημοκρατια καλε μου φιλε ειναι αυτο που κανουμε εδω τωρα. Μακαρι να ερθει η ημερα που θα εχουμε απεναντι μας τον καθε Υπουργο/Πολιτικο/Σφραγιδοκρατορα/Τραπεζιτη σε real time κουβεντα. Αμεση Δημοκρατια.

  φιλικα

  ΠΠ

 17. Ηellenic avatar
  Ηellenic 03/04/2009 17:30:15

  16-Πορτα-Πορτα-Δεν φταις εσυ, φταιει το σαπιο συστημα της παιδειας που δημιουργει πολιτες παπαγαλους χωρις κριση και χωρις γνωμη. Ζητω η Σοβιετικη Ενωση.(το λεω ειρωνικα)

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/04/2009 17:36:22

  19.Ηellenic

  δεν σε καταλαβαινω φιλε μου. εχεις καποιο σχολιο στα σχολια μου να συζητησουμε? προσωπικαπιστευω οτι υπαρχουν σαπια μυαλα κ οχι συστημα παιδειας.

  ειχε κ αλλος την ιδεα του ΓΑΠoogle ?? και τον παπαγαλιζω? κριμα. "το χασαμε το $ πατριωτη.."

  νομιζω οτι ειτε οτι εσυ παπαγαλιζεις τα λογια του ΓΑΠ ειτε μιλατε την ιδια γλωσσα. Δεν ειναι κακο αυτο, αλλα επιμενω στη μεταφραση, οχι για μενα αλλα για το φουκαριαρη το λαο. Δε συμφωνεις?
  Εκτος εαν λαος για εσενα ειναι μονο οι φιλοι σου μετο ιδιο γνωστικο αντικειμενο και ορολογια.

  ΠΠ

 19. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 03/04/2009 21:12:08

  Oι Αμερικανοί δεν διαφωνούν με τους Ευρωπαίους μόνο στα οικονομικά αλλά κυρίως στην απροθυμία τους να βοηθήσουν πιο δραστικά στην κατάσταση στο Αφγανιστάν. Η απροθυμία αυτή οδηγεί τον Ομπάμα στο να ψάχνει για νέες συμμαχίες. Μια τέτοια πολύτιμη συμμαχία είναι αυτή με την Τουρκία. Η επερχόμενη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Άγκυρα είναι και ένα μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ότι οι ΗΠΑ δεν τους έχουν και τόση ανάγκη και ότι ο δυναμικός ρόλος της Τουρκίας αναγνωρίζεται πλέον από τους παγκόσμιους επικυρίαρχους. Η Τουρκία αποκτά δηλαδή σαφή αναγνώριση προκειμένου να κυριαρχεί στην ευρύτερη περιοχή που ξεκινάει από τους φονταμενταλιστές μουσουλμάνους και καταλήγει στην Ρωσική περιφέρεια.
  Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ένας απλός κομπάρσος συρόμενη πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις και ανακατατάξεις.

 20. Δημήτριος εν Ιωαννίνοις avatar
  Δημήτριος εν Ιωαννίνοις 03/04/2009 21:18:50

  Έπεσα πάνω σε μια ανάλυση του κ. Βασίλη Βιλιάρδου
  από την "Κ&Β Analysis" για την "οικονομική κρίση" και τι επιδιώκουν οι ΗΠΑ , Γερμανία και άλλες χώρες μέσα από τη διαχείριση της (βλ. εκκλήσεις Obama στο G20 για περισσότερα χρήματα από ΕΕ και αντίστοιχη άρνηση της Γερμανίας και Γαλλίας) :

  "Πρώτος παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος: Ενδιάμεσος απολογισμός της θηριώδους μάχης στο χρηματοπιστωτικό κυβερνοχώρο – μέρος Α!"
  http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/1471.aspx

  Β! Μέρος - Πρώτος παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος: Ενδιάμεσος απολογισμός της θηριώδους μάχης στο χρηματοπιστωτικό κυβερνοχώρο!
  http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/1476.aspx

  Περιέχει πληθώρα οικονομικών στοιχείων που δίνουν μια άλλη οπτική στα τρέχοντα γεγονότα.

 21. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 03/04/2009 22:06:22

  Από ότι διαβάζουμε, οι στόχοι που εξαγγέλθηκαν στη συνάντηση των G20 είναι τρεις (όπως σωστά διαπιστώνει όμως ο Πόρτα Πόρτα, ο εξής 1):

  1. Ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας με πρόσθετα μέσα ρευστότητας
  2. Ενίσχυση των πτωχών
  3. Έλεγχος του μαύρου χρήματος

  Οι δυο πρώτοι στόχοι από αυτούς που εξαγγέλθηκαν, θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον γέλωτα, εάν το δούλεμα σε πακόσμια κλίμακα δεν είχε τραγικές συνέπειες. Όπως ο βάναυσος υποσιτισμός ενός δις του παγκόσμιου πληθυσμού, που εργοπεθαίνει μέρα με την ημέρα, ως θύμα ενός φασιστικού παγκόσμιου καταμερισμού εργασίας, δηλαδή ιδιοποίησης του πλούτου, δηλαδή ιδιποίησης των πόρων επιβίωσης, με ταυτόχρονη επιβολή της υπανάπτυξης.
  Όσοι ασχολούνται στοιχειωδώς με τα παγκόσμια δεδομένα, γνωρίζουν ότι το ΔΝΤ είναι υποχείριο των ΗΠΑ και ελέγχεται από την ομάδα τραπεζών που ελέγχουν την FED και την ARAMCO. Στο ΔΝΤ υποχρεούνται με βάση συμφωνίες - που δεν είναι πλατιά γνωστές στη δημοσιότητα - να καταβάλουν κάποιες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, το 75% από τις εισπράξεις των πωλήσεων αργού πετρελαίου. Οι ΗΠΑ δαπανούσαν αυτούς τους πόρους για την στήριξη φασιστικών καθεστώτων παγκοσμίως, τα οποία ήσαν διευθαρμένα. Αποτέλεσμα ήταν να εξανεμίζονται αυτοί οι πόροι σε μη παραγωγικούς τομείς και να μην είναι δυνατόν να αποπληρόνοται τα αντίστοιχα δάνεια. Ένας από τους στόχους του σκηνοθετημένου "κτυπήματος" της 11/9 ήταν να αποθαρρηνθούν οι Βεδουίνοι της χλιδής να ζητήσουν τα χρήματά τους από το μπατιρημένο ΔΝΤ, με την απειλή ότι θα τους βγάλουν συμπεθέρους του (ήδη νεκρού φαντάσματος) Μπιν Λάντεν και θα παγώσουν τις καταθέσεις τους.
  Το παραμύθι σχετικά με την ενίσχυση από τα μπατιρημένα και υπερχρεωμένα κράτη των τραπεζών, σε κάποιες από τις οποίες έχει δοθεί το δικαίωμα να κόβουν κατά βούληση χωρίς κανένα αντίκρισμα χρήματα και να τα δανείζουν στο κράτος, ούτε σαν μπλακ χιούμορ μπορεί να το λάβει κάποιος πλέον υπ' όψει του.
  Όσο αφορά τη βοήθεια των πτωχών από το ΔΝΤ, καλύτερα να μην μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.
  Κατά συνέπεια, το μόνο μου που μένει, είναι ο έλεγχος του μαύρου χρήματος. Σε αυτό οι μεγάλοι συμφωνούν όλοι, επιδιώκοντας τον πλήρη έλεγχο. Και οι ΗΠΑ είναι φασίστες και οι Ρώσοι και οι Κινέζοι. Τα μικρότερα πολιτικά κράτη-πορνίδια ακολουθούν τον ένα ή τον άλλον, για να μπορέσουν να κάνουν παιχνίδι στην παγκόσμια πράσινη τσόχα, όπου η τράπουλα είναι βάναυσα σημαδεμένη από τους ισχυρούς.

  Εάν επιθυμούν 18 φίλοι ας στείλουν ένα μέιλ να φτειάξουμε τους G19. Κάτι περισσότερο θα βγει σε σύγκριση με το δούλεμα των G20. Τουλάχιστον για τους φτωχούς και την παγκόσμια οικονομία.

 22. thanos avatar
  thanos 04/04/2009 02:19:05

  9-prasinaloga Says:
  April 3rd, 2009 at 3:13 pm

  Ωραιο το σεναριο αλλα φτωχο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.