#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/02/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι απέγιναν οι "Αγανακτισμένοι";Την ώρα που έρχονται τα χειρότερα, με το νέο μνημόνιο και το οριστικό ξεπούλημα της χώρας, λείπει η ισχυρή λαϊκή πίεση που θα μπορούσε να τα αποτρέψει και να στριμώξει το πολιτικό σύστημα. Και αυτό είναι εφικτό, διότι η συναίνεση των κομμάτων και η εσωτερική συνοχή τους κρέμεται από μία κλωστή, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή. Θα αρκούσε μια ισχυρή λαϊκή πίεση για να σπάσει.
Και όμως, αυτή η λαϊκή πίεση απουσιάζει την κρισιμότερη στιγμή. Γιατί άραγε; Μήπως έπαψε ο λαός να είναι αγανακτισμένος και αηδιασμένος; Όχι βέβαια! Αντίθετα, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ακόμα και στη στροφή των καθεστωτικών ΜΜΕ, που έχουν γίνει  όψιμα και με το αζημίωτο «αντιμνημονιακά», η αντίθεση του λαού έχει γίνει καθολική.
Πρέπει λοιπόν αλλού να αναζητήσουμε τις αιτίες αυτής της λαϊκής απουσίας, την ώρα που κινδυνεύουμε να μας περάσουν οριστικά τη θηλιά στο λαιμό....

...Οι δυνάμεις, που επί τόσα χρόνια καλλιεργούσαν τον εθνομηδενισμό, την πολυπολιτισμικότητα, τον ευρωπαϊσμό, μαζί με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, τρόμαξαν μπροστά σε ένα ακηδεμόνευτο μαζικό λαϊκό κίνημα, που εμφανίστηκε με μόνο σύμβολο την ελληνική σημαία.
Και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το υπονομεύσουν. Το ΚΚΕ  το συκοφάντησε από την αρχή. Ο Σύριζα στην αρχή το απέρριπτε, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να το αλλοιώσει και να το βάλει στα ακίνδυνα καλούπια της ψευδοαριστερής αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστική υπήρξε η αντίθεση στην πλατεία Συντάγματος, ανάμεσα στη «επάνω» πλατεία, του λαού, την οποία θεωρούσαν εθνικιστική,  και την «κάτω» πλατεία, όπου ήταν μαζεμένα όλα τα γκρουπούσκουλα. Ας θυμηθούμε τι προσπάθειες έκαναν για να διωχθεί η ελληνική σημαία, σύμβολο της αντίστασης του ενιαίου ελληνικού λαού, από τις πλατείες. Τέλος, επιστρατεύτηκαν και οι «ένοπλες» δυνάμεις του στρατοπέδου. Οι ψευδώνυμοι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι στην πραγματικότητα παρασιτούν στη συγκεκριμένη εξουσία, και είχαν ταχθεί από την αρχή ενάντια στο κίνημα. Εξ άλλου συμμερίζονται τα ίδια ιδεολογικά και πολιτισμικά πρότυπα με τους δήθεν αντιπάλους τους – το μίσος της πατρίδας, την ξενομανία, τον άκρατο ατομικισμό και τη λογική του πλιάτσικου. Και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προβοκάρουν και να διαλύσουν το κίνημα.
Είναι χαρακτηριστική η τελευταία μεγαλειώδης συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος,  στις 20 Οκτωβρίου 2011, όταν κουκουλοφόροι και κνίτες, ο καθένας από την πλευρά του, διέλυσαν –με τη συμβολή της αστυνομίας του Παπουτσή– την τελευταία μεγάλη συγκέντρωση του κινήματος.

Ωστόσο υπάρχει και μια δεύτερη αιτία γι’ αυτήν τη σιγή, οι αδυναμίες του ίδιου του κινήματος το οποίο, απέναντι σε τόσες επιθέσεις, από τους κρανοφόρους  έως τους… κουκουλοφόρους, δεν κατόρθωσε να αντισταθεί αποτελεσματικά. Δεν κατόρθωσε να αποκτήσει μια ενιαία κατεύθυνση και στόχευση. Δεν διατύπωσε ένα συνεκτικό πρόγραμμα, δεν επιχείρησε έστω  να συγκροτήσει ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο. Γι’ αυτό, και παρότι αντιστάθηκε  με νύχια και με δόντια, οδηγήθηκε προσωρινά στη σιγή και μάλιστα τη χειρότερη στιγμή.

Στο επίπεδο της πλατείας, δεν μπόρεσε να αυτοοργανωθεί αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσει τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί η μαζική του έκφραση.

Στο επίπεδο της ιδεολογικής συνοχής, απέτυχε να διαμορφώσει ένα ρεαλιστικό και συνεκτικό πρόγραμμα άρνησης του μνημονίου και ταυτόχρονης σωτηρίας της πατρίδας. Αντίθετα, παρασύρθηκε πολύ συχνά από τυχοδιώκτες, εξημμένες κεφαλές, κάποτε και ψυχιατρικές περιπτώσεις, σε δρόμους αδιέξοδους. Και το σύστημα έσπευσε να χρησιμοποιήσει τέτοιες περιπτώσεις, όπως κάνουν οι επιχειρηματίες, οι οποίοι χρησιμοποιούν  τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες που ελέγχουν, για να επιταχύνουν τη χρεοκοπία της χώρας, το πέρασμα στη δραχμή σε συνθήκες κατάρρευσης, ώστε να μηδενίσουν τα χρέη και τις ζημιές τους. Γι’ αυτό προβάλλουν τις πιο αδιέξοδες και ακίνδυνες για το σύστημα στρατηγικές.

Το ίδιο, δυστυχώς, συνέβη στο επίπεδο του «αντιμνημονιακού μετώπου». Ένα μέτωπο, σε μίνιμουμ βάση, αποτελούσε αίτημα και ζητούμενο του λαού για να μπορέσει να απαντήσει και σε ένα στοιχειώδες πολιτικό και εκλογικό επίπεδο. Και όμως, ενάμιση χρόνο μετά την έκφραση αυτού του αιτήματος από πολλές δυνάμεις, όχι μόνο δεν συγκροτήθηκε κάτι ανάλογο, αλλά αντίθετα ενισχύθηκαν και πάλι τα κόμματα της ξεπερασμένης αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικός υπήρξε ο ρόλος του Μίκη Θεοδωράκη και των πρωτοβουλιών του, της «Σπίθας» και της «ΕΛΑΔΑς», που φάνηκαν να σαρκώνουν την ελπίδα για τη συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου. Και όμως, αυτά τα σχήματα απέκλεισαν την πιθανότητα  πολιτικής μετεξέλιξής τους και συμμετοχής στις εκλογές, ώστε να εκφραστεί η λαϊκή αγανάκτηση. Έτσι, με εσωστρέφεια, αποχωρήσεις και διαγραφές, η «Σπίθα» αυτοσυρρικνώθηκε, ενώ η «ΕΛΑΔΑ» κατέληξε, πριν καν γεννηθεί, σε μετωπικό σχήμα του Συνασπισμού, το οποίο διαχειρίζονται διάφοροι αιώνιοι μεταλλαγμένοι Κνίτες.

Εν τέλει, όπως καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις, ένα μεγάλο μέρος των «αγανακτισμένων» αναγκάζεται να καταφύγει στα γνωστά κόμματα, υπεύθυνα για την κατάντια της μεταπολίτευσης. Οι οργανωτικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από τον Θεοδωράκη, αντί να δώσουν πολιτική διέξοδο στους αγανακτισμένους, μπλόκαραν στην πράξη –ηθελημένα ή αθέλητα, δεν έχει σημασία– τη δυνατότητα συγκρότησης ενός τέτοιου μετώπου και λειτούργησαν  αρνητικά για την ανάπτυξη του κινήματος...

Οι αγανακτισμένοι πρέπει να μεταβληθούν σε ένα πατριωτικό, κοινωνικό και αντιμνημονιακό κίνημα,  διότι διαφορετικά παραμονεύουν και άλλοι – οι φαιοχίτωνες–  μνηστήρες, που θα επιχειρήσουν να εκτρέψουν και να χρησιμοποιήσουν τη λαϊκή αγανάκτηση. Το σενάριο παίχτηκε και αλλού, στο παρελθόν. Αν αφήσουμε τους τυχοδιώκτες και την εθνομηδενιστική χαβιαροαριστερά να λυμαίνονται το κίνημα των αγανακτισμένων, σε συνθήκες καθολικής και καταλυτικής κρίσης της χώρας, τότε αναπόφευκτα θα προβάλουν και άλλες αυταρχικές, φαιές απαντήσεις στην κρίση.
Και στο μεταξύ ο μεγαλύτερος κίνδυνος, άμεσα, είναι  η διαιώνιση  της κυβέρνησης Παπαδήμου, ή η ακυβερνησία, που θα επιτρέψει στις αντιδημοκρατικές λύσεις να επιβληθούν. Γι’ αυτό εξάλλου πασχίζουν  τα εσχάτως «επαναστατικοποιημένα»  κανάλια και ραδιόφωνα!

Από άρθρο του Γιώργου Καραμπελιά στη Ρήξη που κυκλοφορεί

www.ardin-rixi.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιωργος avatar
  Γιωργος 09/02/2012 12:19:44

  Τι απεγιναν οι κοκκινες γραμμες?

  • Θεμιστοκλής avatar
   Θεμιστοκλής @ Γιωργος 09/02/2012 12:39:31

   κουρελιασμένες κόκκινες κορδέλες έγιναν δυστυχώς αγαπητέ !

 2. alex avatar
  alex 09/02/2012 12:21:27

  Αγανακτισμένοι , ειρηνικές διαδηλώσεις , χοροί και διάλογοι κλπ τέλος. Το κίνημα των Αγανακτησμένων έκανε πολύ κακό για αυτό μην το επικαλείστε. Στο δρόμο θα βγουν οι εξοργισμένοι . Φωτιά και τσεκούρι!

 3. Απόστολος avatar
  Απόστολος 09/02/2012 12:24:51

  Γιατί πρέπει να βγεί ο κόσμος στην πλατεία για να μην ψηφίσουν οι 300 εκπρόσωποί μας το ξεπούλημα της Ελλάδας;
  Αν θέλουν επιβεβαίωση και νωπή λαϊκή εντολή εκλογές τώρα, πριν το μνημόνιο.
  Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ότι τον Μάρτιο έχουμε υποχρεώσεις . Γιατί άφησαν να περάσει αυτό το τρίμηνο;
  Αντώνη ξύπνα.

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/02/2012 12:35:19

  Εξαιρετικό και πολύ εύστοχο το κείμενο του Γιώργου Καραμπελιά. Ο Καραμπελιάς έχει εξελιχθεί σε έναν από τους αξιολογότερους σύγχρονους έλληνες στοχαστές, πρέπει να το αναγνωρίσω.
  Και να μην ξεχνάτε να αγοράζετε τον Νέο Λόγιο Ερμή που κυκλοφορεί κάθε τρίμηνο, στα βιβλιοπωλεία του Κέντρου (όχι στις δύο γνωστές φίρμες, τα άλλα, πιο πάνω, Σόλωνος και πέριξ) το βρίσκετε και με έκπτωση.

  • καποιος avatar
   καποιος @ ΒΙΣ 09/02/2012 13:20:52

   ++

 5. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 09/02/2012 12:51:56

  Που πήγαν οι Αγανακτισμένοι; Χμμ, στου Ζώναρς ψάξατε?

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ ΣΤΕΛΙΟΣ 09/02/2012 13:37:41

   Μπα στον καναπέ την ώρα που αρχίζουν τα τούρκικα σήριαλ.Εκεί είναι σίγουρα!

 6. Leonidas avatar
  Leonidas 09/02/2012 12:54:49

  Αναφέρει το άρθρο:
  ''Και στο μεταξύ ο μεγαλύτερος κίνδυνος, άμεσα, είναι η διαιώνιση της κυβέρνησης Παπαδήμου, ή η ακυβερνησία, που θα επιτρέψει στις αντιδημοκρατικές λύσεις να επιβληθούν. Γι’ αυτό εξάλλου πασχίζουν τα εσχάτως «επαναστατικοποιημένα» κανάλια και ραδιόφωνα!''

  Και όμως, ήδη μαγειρευεται η ΔΙΑΙΩΝΗΣΗ της κυβέρνησης Παπαδήμου(βλέπε κινησεις Νιωτη στη Βουλή) και θα το πετύχει,σίγουρα..
  Επειδή η κοινοβουλευτική Δικτατοράντζα θέλει να επιβιώσει όσο -νομίζει, ότι την παιρνει να επιβιώσει - απάνω στο πτώμα της Ελλάδας.
  ΔΕΝ φοβάται τους αγανακτισμένους, άλλωστε μέχρι στιγμής τους βολεύει με τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους της.
  Και οι ''αγανακτισμένοι'' ίσως πάγωσαν, ίσως δεν ήταν και αρκούντως πεινασμένοι σε μαζικό επίπεδο.
  Τώρα όμως, και συντομότατα, δεν θα υπάρχουν μόνο αγανακτισμένοι, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένοι, άστεγοι, εξαθλιωμένοι που ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ, εκδηλώνοντας πιά τυφλή βία και καταστροφή πρός όλες τις κατευθύνσεις, και βέβαια και ενάντια και στον κάθε πολίτη που νομίζει ότι αυτός προσωπικά, ''τη γλύτωσε'' από το τσουνάμι που σαρώνει την Ελλάδα.
  Για τα αποτελέσματα αυτά, μπορούμε να ''ευχαριστήσουμε'' ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, και τον κάθε βουλευτή ονομαστικά, που στηρίζει την παρούσα κυβέρνηση.

  Λυπάμαι πολύ για τη χώρα μου, ειλικρινά...
  Χούντα έχω βιώσει, καθώς και κήρυξη πολέμου το 1974, το τωρινό όμως , και οι συνέπειες του δεν περιγράφεται πιά με λόγια..

 7. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 09/02/2012 13:00:38

  Απ εδώ και μπρος μόνο ο Θεός!

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 09/02/2012 13:03:25

  Δυστυχως , ο κοσμος δεν εχει καταλαβει τι εχει χασει και τι θα χασει ακομα. Οταν το αντιληφθει τοτε αναποφευκτα θα εκραγει και δυστυχως με απροβλεπτες συνεπειες αυτο ειναι απολυτως σιγουρο, γιατι θα υπαρχουν ανθρωποι που πλεον δεν εχουν τιποτα να χασουν και η απελπισια οδηγει σε πραξεις ηρωισμου ή καταστροφης ή και τα δυο.

 9. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 09/02/2012 13:15:53

  Ελεγεία για ένα κενό πουκάμισο!!

 10. μχ avatar
  μχ 09/02/2012 13:21:12

  Μας κυβερνά το κόμμα του 8%


  Βαρόμετρο Public Issue: Μας κυβερνά το κόμμα του 8%, στο 30% η αποχή, το 58% θεωρεί ότι μάλλον χρειάζονται εκλογές, από 46% τον Ιανουάριο, κατά του Μνημονίου είναι το 79%. Το 91% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση, το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, το 70% θεωρεί ότι τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα.

  Καταποντίζεται με 8% το ΠΑΣΟΚ, στο 31% η ΝΔ

  Μία ακόμα δημοσκόπηση σοκ για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Τα σημάδια της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται στην έρευνα της Public Issue για το τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ.

  Το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει να πάρει μόλις την πέμπτη θέση, συγκεντρώνοντας μόλις το 8% των ψήφων.

  Χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι η είσοδος οχτώ κομμάτων στη Βουλή, καθώς και η σημαντική άνοδος που καταγράφει η Αριστερά, συγκεντρώνοντας συνολικά ποσοστό 42,5 %, η ΝΔ συγκεντρώνει 31% αλλά χωρίς αυτοδυναμία, ενώ στο κοινοβούλιο εισέρχεται και η Χρυσή Αυγή.

  Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό μόλις 8% και πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 31%, αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 5%. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν οι Οικολόγοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία λαμβάνει 2%.

  Τονίζεται ότι το ποσοστό αποχής ανέρχεται στο 30%  Οι αρνητικές γνώμες για το ΠΑΣΟΚ φτάνουν στο 89% και ακολουθούν οι αρνητικές γνώμες για ΛΑΟΣ (76%), ΚΚΕ (69%), ΝΔ (68%) και ΣΥΡΙΖΑ (60%).

  Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 56% και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας με 41%, Αντώνης Σαμαράς με 31%, Αλέκα Παπαρήγα με 27%, Γιώργος Καρατζαφέρης με 25%, Ντόρα Μπακογιάννη με 19% και τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 9%.

  Πως βλέπουν οι πολίτες την κυβέρνηση Παπαδήμου;

  Το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων (91%) είναι δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης συνεργασίας.

  Μοιρασμένες είναι οι αρνητικές (48%) και θετικές (46%) για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σημειώνεται ότι στο Βαρόμετρο του Δεκεμβρίου οι θετικές γνώμες για τον κ. Παπαδήμο ήταν 60%.

  Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι θετικές γνώμες για τον κ. Παπαδήμο είναι 68%, στους ψηφοφόρους της ΝΔ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 58%, του ΚΚΕ 57% και των ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ 50%.

  Το 71% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται τον Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, έναντι του 27% που τον εμπιστεύονται.  Εκλογές, Μνημόνιο, Δημοκρατία
  Αναφορικά με την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών, το 58% θεωρεί ότι μάλλον χρειάζονται, έναντι του 38% που θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται. Τον Ιανουάριο του 2011 το ποσοστό που ήθελαν εκλογές ήταν 14% και τον περασμένο Ιανουάριο, το ποσοστό αυτό είχε ανέλθει στο 46%.
  Το 91% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση και το 79% δηλώνει δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία. Ικανοποιημένο είναι μόλις το 7%, ενώ για το 13% η Δημοκρατία δεν υπάρχει και έχει καταργηθεί.
  Κατά του Μνημονίου είναι το 79% και υπέρ μόλις το 12%.

  Αρνητικές οι γνώμες για την ΕΕ, θετικές για το ευρώ

  Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, το 70% θεωρεί ότι τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα, αντίθετα με το 15% μάλλον καλύτερα.

  Τέλος, το 54% έχει αρνητική γνώμη για την ΕΕ και το 41 θετική. Ένα μήνα πριν τα ποσοστά ήταν σχεδόν αντιστρόφως ανάλογα, με το 44% να είχε αρνητική και το 51% θετική γνώμη. Αναφορικά με το ευρώ, το βλέπει θετικά το 61% των ερωτηθέντων και αρνητικά το 35%.

  Πηγή: www.skai.gr

 11. Dimitris MANH avatar
  Dimitris MANH 09/02/2012 13:36:37

  Τα τανκς θα φτασουν νωριτερα απο τους αγανακτισμενους...τελειωσαν τα μπανια του λαού και κοιμήθηκαν....

 12. mx avatar
  mx 09/02/2012 13:37:41

  Στάση πληρωμών λοιπόν! Τώρα!  Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

  Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων! Μιλάμε για άνω του μισού ΑΕΠ σε καταθέσεις, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι εταίροι μας θα σκότωναν να το έχουν, που λέει ο λόγος. Αν μάλιστα προσθέσετε και όλα τα χρήματα ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα δείτε ότι οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο φτωχοί κατά μέσον όρο, κι ας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη (με εξαίρεση την Λεττονία).

  Ως πολίτες είμαστε ελάχιστα χρεωμένοι σε σχέση με πολλούς από τους επικριτές μας στις Λόνδρες, στα Παρίσια και στις Νέες Υόρκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε λευκές περιστερές. Για δεκαετίες φορτώναμε το δημόσιο με τόσο μεγάλο χρέος που το βλέπουμε πλέον να βουλιάζει μπροστά στα μάτια μας. Εδώ όμως που φτάσαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμα και να αποφασίσουμε σύσσωμοι (ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, γιάπηδες και στελέχη του ΠΑΜΕ, αστοί των βορείων προαστίων και αναρχικοί της Πλατείας Εξαρχείων) να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο κράτος, δεν αρκεί. Αν μάλιστα το παρακάνουμε στην αλληλεγγύη προς το δημόσιο, η ‘γενναιοδωρία’ μας αυτή θα στεγνώσει την κυκλική ροή του πλούτου από το οποίο εξαρτάται το δημόσιο για τα έσοδά του το 2011, το 2012 κ.ο.κ.

  Ποια είναι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα; Ότι μια πτώχευση θα αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη. Ο λόγος διττός: Πρώτον, δεν είμαστε κατά μέσον όρο ούτε οι φτωχότεροι ούτε οι πιο υπερχρεωμένοι. Δεύτερον, όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, αυτά βαραίνουν εμάς, ως άτομα, πολύ λιγότερο από όσο βαραίνουν τους ξένους.

  Κάντε την σύγκριση με την Ιαπωνία, το χρέος της οποίας ανήκει σε Ιάπωνες σε ποσοστό 95%. Αν το Ιαπωνικό κράτος αναγκαστεί στην πτώχευση, η καταστροφή της χώρας θα είναι ολική. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για εμάς, καθώς μας ανήκει (δηλαδή στις δικές μας τράπεζες) μόνο το 25% του δημόσιου χρέους μας. Έτσι λοιπόν, δεδομένου ότι η πτώχευση του δημοσίου διαγράφεται ως αναπόφευκτη (εκτός αν πανικοβληθούν οι εταίροι μας αρκετά και το συνδράμουν για χρόνια πολλά, οπότε έχει καλώς), το κόστος της στάσης πληρωμών δεν θα το υποστούμε μόνοι μας.

  Μα αν το δημόσιο κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Πως θα ξανα-δανειστεί; Πράγματι, το κράτος θα στριμωχθεί. Για κάμποσο καιρό το δημόσιο θα πρέπει απλώς να ξοδεύει όσα μαζεύει από φόρους. Και γιατί είναι κακό αυτό; Να μάθει επί τέλους, αφού θα έχει ανακουφιστεί από το νταλκά των τοκοχρεολυσίων, να ζει με αυτά που εισπράττει. Π.χ. να καταγγείλει όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις, να συμπιέσει τους ανώτερους μισθούς (τον δικό μου συμπεριλαμβανομένου) τόσο που να καλύπτει τις δαπάνες του από τους φόρους που εισπράττει κλπ.

  Οι τράπεζές μας; Θα υποφέρουν, είναι αλήθεια – δεδομένου ότι ακόμα και το 25% του δημόσιου χρέους που διαθέτουν θα παγώσει. Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι το έχουν ήδη διαθέσει στην ΕΚΤ ως ενέχυρο για ζεστό χρήμα που έχουν ήδη πάρει. Και ότι έχουν πρόσβαση στις τεράστιες, κατά κεφαλήν, αποταμιεύσεις μας. Για να μην προσθέσω ότι απολαμβάνουν εγκληματικά υψηλά ποσοστά κέρδους τόσα χρόνια. Όπως το κράτος μας, έτσι κι αυτές να μάθουν να ζουν λιτά και με σύνεση όπως κάνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ.

  Επί πλέον, ο αποκλεισμός του κράτους μας από τις χρηματαγορές δεν θα διαρκέσει πολύ. Αν κηρύξει στάση πληρωμών, και ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του, δεν θα περάσει πολύ καιρός που παλιοί δανειστές θα αποδεχθούν νέους όρους αποπληρωμής ενός ποσοστού των περασμένων δανεικών και νέοι υποψήφιοι δανειστές (μπορεί και οι ίδιοι με τους παλιούς) θα σχηματίσουν ουρά έξω από το Υπουργείο Οικονομίας να το δανείσουν! Βλέπετε, το χρέος μας θα έχει μειωθεί τόσο που θα αποτελούμε εξαιρετική επένδυση. Έτσι είναι το κεφάλαιο – όταν οσφραίνεται ένα επικερδές deal δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.

  Σε τελική ανάλυση, είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου. Άλλοι πρέπει να φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη περισσότερο από εμάς:

  • η κυβέρνηση της κας Μέρκελ η οποία θα πρέπει να διασώσει τις Γερμανικές τράπεζες που θα κλονιστούν από μια δική μας στάση πληρωμών

  • η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα πρέπει να δει τι θα κάνει με μία χώρα-μέλος την οποία δεν μπορεί να αποβάλει από την ΕΕ αλλά η οποία τελεί υπό πτώχευση

  • οι κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών (πλην ίσως της Ολλανδίας και της Αυστρίας) που θα τρέμουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των αγορών (των οποίων η όρεξη θα έχει ανοίξει από την ‘επιτυχημένη’ επίθεση στο χρέος της Ελλάδας)

  • οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας (χωρών με συνολικό χρέος πάνω από 400%)

  • όλοι όσοι έχουν επενδύσει στο ευρώ, είτε σε περιουσιακά στοιχεία είτε ως μέσο συναλλαγής.

  Στάση πληρωμών λοιπόν!

  Τώρα!

  Με χαμόγελο και αισιοδοξία!

  (Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο; Ότι αν πειθόμασταν να απελευθερωθούμε από τον φόβο της πτώχευσης, οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα έσπευδαν την ίδια στιγμή να την αποσοβήσουν…)

  • GreekinEurope avatar
   GreekinEurope @ mx 09/02/2012 13:54:53

   Αγαπητέ mx,
   Καλό υπερόπλο η στάση πληρωμων οπως την περιγράφεις, αλλά έχει κάποια προαπαιτούμενα:
   1) Πρωτογενώς πλεονασματικοί προϋπολογισμοί: Να μάθουμε να ζούμε από ΄τοι εισπράττουμε ως κράτος.
   2) Οχι τόσο ελειμματικό εμπορικό ισοζύγιο, γιατί με αποκλεισμένες τις Τράπεζες απο χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, εισαγωγές θα γίνονται μόνο με μετρητά και εφ'όσον εξαρτώμαστε τόσο πολύ από εισαγωγές (το μεγάλο έγκλημα της τελευταίας δεκαετίας) στην περίπτωση αυτή θα υπάρχουν ελλείψεις σε καύσιμα, φάρμακα κλπ για κάμποσο καιρο.

   Μα αγαπητέ μου, εάν είχαν γίνει τα 2 παραπάνω η Ελλάδα δεν θα ταπεινωνόταν με αυτό τον εξευτελιστικό τρόπο στην Τρόικα και οι δανειστές θα είχαν μαζευτεί και δεν θα ζητούσαν τέτοια μέτρα με αυτό τον τρόπο. Ξέρουν ότι στάση πληρωμών σημαίνει ακόμα και να μην έχουμε να φάμε για κάπμποσο καιρο και γι'αυτο πιέζουν.
   Η λύση είναι η εξής: Ας δεχθούμε τώρα το μνημόνιο αφού δεν υπάρχει άλλη ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ και μία σοβαρή κυβέρνηση να δουλέψει στα (1) και (2) παραπάνω ούτως ώστε όταν η Ελλάδα γίνει αυτάρκης τότε να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό όπλο της στάσης πληρωμών στο τραπέζι!
   Οσο δεν έχουμε ηγέτες που θα κάνουν την χώρα αυτάρκη μέσα από δουλειά τόσο θα ταπεινωνόμαστε με τα μνημόνια γιατί η εναλλακτική είναι να γίνουμε Αλβανία...

   • mx avatar
    mx @ GreekinEurope 09/02/2012 14:14:18

    ...τα παραπάνω αποτελούν άρθρο του κ.Βαρουφάκη στο
    sofokleous10.blogspot.com 8/2/12

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ mx 09/02/2012 15:11:11

   Στάση πληρωμῶν... Ναί ἐπειδή καί οἱ Ἒλληνες δέν χρωστοῦν τό ὁσα Ἰσπανοί, Πορτογάλοι,Ἰρλανδοί, δηλαδή ''ἐχουν τόν τρόπο τους'',τότε θά εἲμαστε πλούσιοι Ἒλληνες χωρίς πατρίδα,γιατί ἡ Ἐλλάδα μας εἶναι ἢδη ὑποθηκευμένη...

 13. letta avatar
  letta 09/02/2012 14:06:24

  ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΜΧ, ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΩΡΑ. ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ "ΣΩΣΟΥΝ" ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ. ΣΧΕΤΗ ΤΡΕΛΛΑ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑ!!!!

 14. ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 09/02/2012 14:14:16

  Οί Αγανακτισμένοι,πληροφορώ όσους διερωτώνται,είναι στό Σύνταγμα παρόντες σέ κάθε διαδήλωση/διαμαρτυρία,από τό καλοκαίρι τού 2010 μέχρι καί προχθές,μέ τήν βροχή καί τό κρύο!!!
  Οί τού Καναπέ ΦΡΑΠΕΔΑΚΗΔΕΣ όμως,όπως πολλοί έξ υμών,μπορείτε νά μάς πήτε πού ευρίσκεσθε καί πώς διαμαρτύρεσθε????
  Μήπως Φιλοσοφούντες καί Φιλοκαλούντες μετά......μαλακίας???????

 15. unfair avatar
  unfair 09/02/2012 14:15:20

  Σαν ανώνυμος σχολιαστής, σαν ένας ανώνυμος μέσα στο πλήθος, έχω μια πρόταση.
  Όποιος είναι κατά της κατρακύλας που ζούμε καθημερινά, να φοράει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΠΑΝΤΟΥ! κ για να μην είναι προσβλητικό προς τους θρηνούντες, να υπάρχει πάνω του, το γράμμα Ε [από το Ελλάδα, Ελευθερία, Εκλογές, Ευρώπη...]. Πιστεύω, πως είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία, κ μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας μας, ανώνυμα [κ παγκόσμια], για να πιεστούν οι κυβερνούντες να δούνε το μέγεθος των άδικων αποφάσεων τους. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

 16. 321 avatar
  321 09/02/2012 14:30:00

  Ο κ. Καραμπελιάς, αφού είδε το φως το αληθινό, τώρα κατακεραυνώνει τους πάντες και τα πάντα.

  Με την ορμή του νεοφώτιστου απαξιώνει άλλες διεργασίες, κοινωνικές και πολιτικές και στο τέλος εγκαλεί την κοινωνία.

  -Για την αποβλάκωση και τη συστηματική πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ έχει κάτι να μάς πει;

  -Για την πορεία εκμαυλισμού μιας ολόκληρης κοινωνίας, επί τόσα χρόνια, είπε ποτέ κάτι;

  (ναι έλεγε στη Ρήξη, που μετά άλλαξε και έγινε Άρδην)

  Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. . .

  • ΒιΤαΣτα avatar
   ΒιΤαΣτα @ 321 09/02/2012 15:44:41

   Αυτό που εκφράζεις δεν είναι τίποτα άλλο πάρα εμπάθεια. Ξέρεις πολλούς στην Ελλάδα σαν τον Καραμπελιά; Φαίνεται ότι δεν παρακολουθείς το Άρδην (από το 1996), τη Ρήξη (από το 2006) ή το Λόγιο Ερμή (από το 2010). Έχεις δει ποτέ τις εκπομπές του Ρηξικεύλεθα στο High-tv για το εθνικό και κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας; Μάλλον όχι. Αλλιώς θα γνώριζες ότι τα ίδια λέει εδώ και δεκαετίες.

 17. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 09/02/2012 14:31:53

  Φίλε ζιβάγκιε πασόκους ,παρα να συμμετέχω σε ένα happening (κάτι σαν τις ποδηλατάδες της Παρασκευής) που σπονσοράρισαν τα Media για να εκτονώνεται ανώδυνα (για την κυβέρνηση ΓΑΠ) η αγανάκτηση του κόσμου, προτιμώ να είμαι στον καναπέ μου ,ειτε μετα φιλοσοφίας είτε μετα μαλακίας (ανάλογα τα κέφια!)

  Δεν αμφισβητώ βέβαια τις αγνές προθέσεις του κόσμου που κατέβαινε. Αλλα , "DHI ,το αποτέλεσμα μετράει!"

  • ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
   ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! @ ΣΤΕΛΙΟΣ 10/02/2012 14:54:56

   Εάν εσύ θεωρείς happening,τό ξύλο καί τά χημικά πού εισπράττουμε εμείς ##οί αγανακτισμένοι## (από 8χρονα παιδάκια μέχρι 80χρονους+)από τούς ψυχασθενείς πραιτωριανούς γαπομαλάκες ματατζήδες σέ κάθε,'έστω κι ειρηνική,παρουσία μας στό Σύνταγμα,από τό 2010 μέχρι καί προχθές,τότε γιατί δέν ηγείσαι εσύ μίας ##δυναμικής## αντίδρασης κι αφού εισπράξεις τά κιλά ξύλου καί χημικών,νά μάς περιγράψης τίς εντυπώσεις καί νά μάς (ξανα)διατυπώσεις τίς θεωρίες σου????

   Πολλή φακή,μού φαίνεται ότι......μασουλάς,καθήμενος στόν......... καναπέ σου!!!!!

 18. μχ avatar
  μχ 09/02/2012 14:54:32

  ....κατάργηση βουλευτικής ασυλίας τώρα....

  • μχ avatar
   μχ @ μχ 09/02/2012 14:56:52

   και δήμευση περιουσιών όσων διασπάθισαν δημόσιο χρήμα..

 19. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 09/02/2012 14:59:34

  Γειά σου Γιώργο Καραμπελιά Πατριώτη, τα πήρες τα σώβρακα από κάποιους εμπόρους του Πατριβτισμού.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 09/02/2012 15:00:30

   ...του Πατριωτισμού.

 20. franc avatar
  franc 09/02/2012 15:29:26

  GreekinEurope ,
  Me too. Eπιτέλους να και μιά λογική φωνή σ' αυτό το site! Tη στάση πληρωμών θα την κάνουμε αν χρειαστεί τότε που θα είμαστε έτοιμοι και αφού περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την Ιταλία, διότι αυτή ΕΙΝΑΙ το πρόβλημα που όλοι κρύβουν συστηματικά πίσω απο το "ελλαντα του Γκιωργκάκις που φωνάζει είμαι κλέφτης και ψεύτης"για να τραβάει την προσοχή...

  Στάση πληρωμών διάλυση του greek republic ακύρωση κάθε συμφωνίας που έγινε με το πιστόλι στον κρόταφο και χωρίς να λάβει γνώση ο λαός, όπως δεν είχε ιδέα και για το χρέος, πλήν των λαμογίων (1-5 %? του πληθυσμού) που υπέγραψαν και έφαγαν το χρέος απο κοινού με τους "δήθεν δανειστές του Ελληνικού λαού". Δημιουργία νέου κράτους Hellenic Repuplic χωρίς χρέος , θα κάνουμε ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, αφού θα έχουμε ετοιμαστεί κατάλληλα και θα έχουμε ηγέτη εναν νέο Καραισκάκη...

  Οι αγανακτιμένοι είμαστε πλέον όλοι εμείς που στεκόμαστε στη γωνία, φυλάμε τα νώτα μας και περιμένουμε το σύνθημα. Δεν έφυγε κανένας αγανακτισμένος απ' την Ελλάδα. τα λαμόγια φύγανε και περιμένουν να χρεωκοπήσουμε για να μας γδάρουν.

 21. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 09/02/2012 15:48:27

  Μου φαινεται ξενοφερτη "μοδα" ηταν και οι Αγανακτισμενοι...

 22. neokosmitis avatar
  neokosmitis 09/02/2012 16:16:40

  ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 83 ΜΕ 85 ΤΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΓΙΑ ΧΑΦΙΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΝΤΖΕΣ....

 23. Γιώργης avatar
  Γιώργης 09/02/2012 16:27:34

  Ποῦ εἶναι ἡ δημοτικότητα τοῦ …Κουβέλη...;;;
  Πρώτη θέση μέ 56%...;;;
  ...…!!!

  ιιίίΙΙΧΧΑΑαααα....!

 24. Γιώργης avatar
  Γιώργης 09/02/2012 16:32:12

  Εἶσαι ΑΣΧΕΤΟΣ...

  • franc avatar
   franc @ Γιώργης 11/02/2012 12:50:19

   Tι εννοείς?

 25. geoland avatar
  geoland 09/02/2012 16:46:40

  Με λίγα λόγια ένα νέο ΕΑΜ μας χρειάζεται... Τη μόνη πραγματική στιγμή, που πάνω στο βουνό, με τους Φασίστες κατακτητές να κοιτάν από κάτω, οι Έλληνες - Αριστεροί, Δεξιοί, Βασιλόφρονες κλπ - όλοι μαζί απέδειξαν πώς μπορείς να είσαι πατριώτης και να οργανώνεις ένα κράτος μόνος σου, χωρίς Γερμανούς και Άγγλους πάνω από το κεφάλι σου. Μία στιγμή στην Ιστορία μας, βρεθήκαμε πραγματικά ανεξάρτητοι και καταφέραμε πολλά... Κανένας ξένος ποτέ δε νοιάστηκε για τον Ελληνικό λαό, ούτε οι Άγγλοι πριν το δεύτερο παγκόσμιο, ούτε οι Αμερικανοί μετά, ούτε από η ΕΕ και οι Γερμανοί τώρα..
  Εθνική Ανεξαρτησία η μόνη λύση.

 26. Armaggeddon avatar
  Armaggeddon 09/02/2012 16:52:45

  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΗΡΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ !!!

 27. nina avatar
  nina 10/02/2012 09:37:06

  οι αγανακτησμένοι είναι σε κάθε διαμαρτυρία. Μπορεί να μην κατεβαίνουν με πανώ αλλά κατεβαίνουν . Δημιουργήθηκαν δεκάδες δεξαμενές σκέψεις και λειτουργούν με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Οσο κι άν ενοχλεί είναι οι πλέον κατηρτισμένοι πολιτικά , χωρίς κομματικές παρωπίδες . Ολα απ αυτούς θα ξεκινήσουν είτε αρέσει είτε όχι. και το κυριώτερο δεν είναι πλέον αγανακτησμένοι , είναι αποφασισμένοι

  • ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
   ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! @ nina 10/02/2012 15:09:07

   Καί σέ διαβεβαιώ φίλε μου 100% ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ,κατά τήν χρονικήν στιγμήν τουλάχιστον,πού διαμαρτύρονται,έστω κι ειρηνικά(λάθος κατά τήν γνώμην μου)!!!!
   Πραγματικοί Έλληνες κι όχι παρφουμαρισμένες μαιμούδες καί δειλές φτερούδες τού καναπέ!!

   Όχι νά βάζουμε ##χέρι## ή νά ειρωνευόμεθα,τώρα καί τούς ΑΓΑΝΑΚΤΣΜΕΝΟΥΣ,φιλοσοφούντες καί κρίνοντες από τόν καναπέ,έχοντες αγκαλιά καί χρησιμοποιούντες τό πληκτρολόγιο τής ανοησίας καί τής δειλίας!!!

   Όποιος θεωρεί εαυτόν μαγκάκι τής φακής,Ιδού ή βουλή Ιδού καί τό πήδημα!!!

   Άλλωστε τούς ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ,οί μόνοι πού τούς ειρωνεύονται,είναι οί ΚΚΕδεςς καί τούτο διότι δέν τούς ακολουθούν στά παραπιστικά συνθήματά τους καί στόν κάλπικο αγώνα(!!!!!!!) τους!!!!

   ΄Ελεος πιά!!!!!!

 28. paris avatar
  paris 11/02/2012 14:04:47

  Τους ανοργάνωτους αγανακτισμένους τους διέλυσε το καθεστώς γιατί πολύ απλά ήταν ανένταχτοι.
  Να δούμε όμως αύριο τι θα κάνει το καθεστώς στους χιλιάδες κόσμου που θα πάει στο Σύνταγμα. Και δεν θα πάει για να κράξει μόνο τον ΓΑΠ αλλά και τον Σαμαρά και τον Καρατζαφύρερ. Γιατί και οι τρείς του έχουν βάλει ο καθένας το λιθαράκι του στο χάλι αυτό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.