#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2013 20:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι αναφέρει το πόρισμα με το οποίο ο εισαγγελέας «έδεσε» τη Χρυσή ΑυγήΚόλαφος για τη δομή και τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής είναι το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται στο ιστορικό της οργάνωσης, η οποία όπως τονίζει έχει ιεραρχική-πυραμιδική δομή, με "εξουσία του αρχηγού" κατά το χιτλερικό δόγμα.

Επισημαίνει, επίσης, ότι η Χρυσή Αυγή, επιλέγει άτομα με γνώσεις στις πολεμικές τέχνες, τα οποία, όπως αναφέρει, εκπαιδεύει σε περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, την Μάνδρα και τη Σαλαμίνα.

Υπογραμμίζει επίσης, -γεγονός που φέρονται να επιβεβαιώνουν και οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη της οργάνωσης- ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί όπλα που φυλάσσονται σε άγνωστους μέχρι στιγμής χώρους.

"Η Χρυσή Αυγή", αναφέρεται στο πόρισμα, "πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας 1980-1990 με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών.

Στη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό. Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείων δράση, δηλαδή, τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς της".

Ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλείται το καταστατικό της οργάνωσης στο οποίο ρητώς ορίζεται ο διαχωρισμός των δυο δραστηριοτήτων, με κοινή ηγετική ομάδα και με την εξουσία του αρχηγού "να είναι απόλυτη κατά το χιτλερικό δόγμα Fuhrerprinzip (σ.σ. η αρχή του αρχηγού)" η προσταγή του οποίου προς ενέργεια ή η έγκριση, ακόμη και σε ήσσονος σημασίας δράσεις, ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη.

Στο πόρισμα τονίζεται επίσης ότι κατά τη φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής "όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των επιδιώξεών τους".

Ως προς τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης ο κ.Βουρλιώτης επισημαίνει ότι "η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία, μέχρι την τελική υλοποίησή της".Δείτε το πόρισμα του Εισαγγελέα

Δείτε το πόρισμα του Εισαγγελέα

Δείτε τις καταθέσεις των μαρτύρων για την ΧΑ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. areti avatar
  areti 29/09/2013 20:16:54

  Τελικά είχε δίκιο ο Δημητρακόπουλος...

 2. ΠΙΘΗΚΑΣ avatar
  ΠΙΘΗΚΑΣ 29/09/2013 20:30:09

  Το πόρισμα αποδεικνύει περίτρανα ότι η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν είναι πολιτικό κόμμα, ούτε καν ένα απλό φασιστικό έκτρωμα, αλλά αποτελεί μια εγκληματική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου.
  Οι συμμορίτες Χρυσαυγίτες λειτουργούσαν ως μαφία με χρήση βίας και σκορπούσαν τον τρόμο στα θύματά τους.
  Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές φυλακές για να τους χωρέσουν όλους...ακόμη και αν χρειαστεί να στριμωχτούν με Αλβανούς και Πακιστανούς.
  Πάντως δεν νομίζω να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού το πόρισμα στοιχειοθετεί τη συνεργασία Χρυσαυγιτών με λαθρομετανάστες στην παράνομη δράση τους.
  Η Ελλάδα τελικά ξεβρώμισε και αυτό χάρη στον Αντώνη Σαμαρά!

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/09/2013 20:53:29

  +1000

  Και καλή μετάνοια στους εξαπατηθέντες ψηφοφόρους των εγκληματιών-συμμοριτών-ναζιστών. Και δε το λέω επειδή εύχομαι να ψηφίσουν κάτι συγκεκριμένο, αλλά επειδή εύχομαι να πάψουν να εμπιστεύονται τον κάθε γελοίο ή επικίνδυνο επειδή τους χαϊδεύει τα αυτιά προεκλογικά. Αυτό είναι η ουσία και όποιος έχει μυαλό κατάλαβε.

 4. Nik avatar
  Nik 29/09/2013 21:25:21

  Δεν γίνεται κατανοητό αν η δομή που περιγράφει ο κύριος εισαγγελεύς είναι νομικά κολάσιμη. Δηλαδή άλλα κόμματα δεν έχουν αρχηγούς κλπ;

  Η κατάρτιση στις πολεμικές τέχνες είναι ποινικό αδίκημα; Τότε ποια είναι η υπόσταση Ολυμπιακών αθλημάτων όπως Τζούντο, Ταε Κβο Ντο και άλλων;

  Η δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά μπλέκει τον εντυπωσιασμό με την νομική ουσία και προμηνύεται σαλάτα. Σόρρυ, αλλά τα επιχειρήματα που αραδιάζονται παραπάνω είναι φαιδρά. Αν φτάσουμε σε ευρωπαϊκό δικαστικό επίπεδο θα ισχυριστεί κανείς μπροστά στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι ήταν αρχηγική η δομή και τα μέλη μάθαιναν Καράτε, ελπίζοντας να κερδίσει τη δίκη!

  • karasumi avatar
   karasumi @ Nik 29/09/2013 21:34:47

   Καλά μεγάλε ηρέμησε, διάβασε και λίγο παρακάτω για τα αδικήματα - τις ανθρωποκτονίες, τους ξυλοδαρμούς κλπ. Λες η... "ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης" να πει "α καλά, οk, carry on my boys " ;

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Nik 29/09/2013 21:46:06

   Και οι χασάπηδες έχουν μαχαίρια...Αθώος ο ρουπακιάς.
   Το γαρ πολύ της θλίψεως...

   • GO avatar
    GO @ ορεσείβιος 29/09/2013 22:19:29

    Γιατί, κάτι γιαγιάδες που μάζευαν χόρτα; Αθώος μετ' επαίνων!

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ Nik 29/09/2013 22:01:30

   Όταν ο Τάκης Μιχαλόλιας θα αγορεύει στο Συμβούλιο της Ευρώπης υπερασπιζόμενος τον αδερφό του , θερμή παράκληση να μισθώσει η ΧΑ λεωφορεία να πάμε όλοι. Δεν πρέπει να χαθεί αυτό το θέαμα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Nik 29/09/2013 23:12:41

   Όταν τα έλεγαν τα ίδια για ρόπαλα και μολότοφ οι συριζαίοι καλύπτοντας τα δικά τους φυντάνια νευρίαζες (όπως κι εγώ), τώρα δικαιολογείς τα ίδια γιατί γουστάρεις τη ΧΑ; Πολύ φανατίλα και δε θα πάτε καλά όσοι συνεχίζετε να στηρίζετε τέτοια αποβράσματα.

 5. Nik avatar
  Nik 29/09/2013 21:49:56

  Μόλις διάβασα τις καταθέσεις των μαρτύρων.

  Οι περιγραφές των μαρτύρων για την ένταξη και την καθοδήγηση στην ΧΑ πως διαφέρουν από αυτές άλλων κομμάτων δεν κατάλαβα. Εξίσου καλά οργανωμένες αντιδράσεις σε διάφορα γεγονότα έχουν επιδείξει αριστερά κόμματα, και μάλιστα πολύ πιο καλά οργανωμένες.

  Επίσης η κινητοποίση μελών μέσω κινητών τηλεφώνων πως διαφέρει από τις κινητοποιήσεις που κάνουν άλλα κόμματα και επίσημα οργανωμένες ομάδες ή απλές παρέες;

  Αν αυτά είναι ενδεικτικά των επιχειρημάτων και μαρτυριών που θα φτάσουν στο δικαστήριο, τότε μάλλον θα ξεφουσκώσει άδοξα η υπόθεση.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Nik 29/09/2013 23:14:26

   Τα εγκλήματα, επιδρομές, εξαπάτηση, εκβιασμούς, βιαιοπραγίες, απειλές δε τα διάβασες; Μόνο τα μη ποινικά κολάσιμα; Ήξερα για επιλεκτική μνήμη. Για επιλεκτική όραση πρώτη φορά..

 6. Nik avatar
  Nik 29/09/2013 21:57:55

  Καρασούμι,

  Οταν κάνεις σοβαρή νομική δουλειά αφήνεις έξω τις μαλακίες τύπου πολεμικών τεχνών κλπ διότι είναι άσχετες με την υπόθεση. Η μόνη τους χρησιμότητα είναι στον εντυπωσιασμό και τίποτε άλλο. Θα ήταν σχετικές αν είχε θανατωθεί κάποιος με κτυπήματα πολεμικών τεχνών.

  Τα στοιχεία που στηρίζουν μια ανθρωποκτονία ως αποτέλεσμα οργανωμένης και συλλογικής δράσης λείπουν. Για τον συγκεκριμένο δράστη δεν γίνεται θέμα, το θέμα είναι αλλού.

  Αν αυτή η υπόθεση χαθεί στο δικαστήριο δεν χρειάζεται να είσαι πάνσοφος για να προβλέψεις το πολιτικό αποτέλεσμα.

  Αν όμως βρεθούν ένοχοι με αυτά τα στοιχεία τότε δεν πάμε καλά. Και αυτό προβληματίζει.

  Και πάνω από όλα προβληματίζει το γεγονός ότι δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου ένα ανοικτά φιλοναζιστικό κόμμα. Γιατί πρέπει να καταφεύγουμε σε "δήθεν" δραματικά κόλπα στυλ πολεμικές τέχνες για το προφανές.

  • karasumi avatar
   karasumi @ Nik 30/09/2013 00:08:46

   Δεν είμαι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, άρα μάλλον δεν είμαι σε θέση να κριτικάρω τη δουλειά του Βουρλιώτη με στοιχειώδη σοβαρότητα, κι αν δεν είστε συνάδελφός του εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ούτε εσείς είστε σε ανάλογη θέση. Ερασιτεχνικά λοιπόν μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας, αλλά μη παίρνουμε και τόσο σοβαρά αυτές τις κρίσεις μας ειδικά αν είμαστε εμπλεκόμενοι συναισθηματικά. Θα δούμε τι θα γίνει αλλά κάτι μου λέει ότι η υπόθεση είναι τόσο δεμένη που θα διαυρικά.ψευσθείτε πανηγ

 7. alex avatar
  alex 29/09/2013 23:01:50

  φανταζομαι στην ιταλικη μαφια, ο αρχιμαφιοζος δεν μιλαει στο τηλεφωνο για τα εγκληματα(ή μιλαει συνθηματικα), ουτε ειναι παρων οταν γινονται..αρα με το σκεπτικο ορισμενων εδω, ειναι και αυτος αθωος..
  θα ηταν καλο να αντιμετωπιζουν καποιοι απο εμας την υποθεση για αυτο που ειναι, συλληψη εγκληματικης οργανωσης με τους νομους και τις προυποθεσεις αποδειξης που ισχυουν για τετοιες πραξεις και με την μεγαλη 'αξια' που δινεται στην ηθικη αυτουργια για οσους δεν ειναι παρων στα εγκληματα...

 8. Karanus avatar
  Karanus 29/09/2013 23:04:57

  Σαν περιγραφή του πολιτικού μανιφέστου της ΧΑ μου φαίνεται.Εάν δεν υπάρχουν πιό τρανταχτά στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, τότε κι εγώ βλέπω να δικαιώνεται ο Δημητρακόπουλος.

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/09/2013 23:16:06

  "προβληματίζει το γεγονός ότι δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου ένα ανοικτά φιλοναζιστικό κόμμα"

  Ούτε σταλινικό-λενινιστικό κόμμα (ΚΚΕ) μπορεί να τεθεί εκτός νόμου από το σημερινό σύνταγμα. Και ισχύει από όταν ο Καραμανλής ο αποθανών τους νομιμοποίησε. Θες να γυρίσουμε στον εμφύλιο μήπως;

 10. Μπάμπης...μπαμπίνος. avatar
  Μπάμπης...μπαμπίνος. 30/09/2013 00:43:40

  Δικηγόρος δεν είμαι , από νομική ξέρω μόνο την Δούκισσα ( πολύ ωραία κοπέλα) , αλλά με τέτοιο ''πόρισμα'' τους βλέπω τους χρυσαυγίτες σε λίγο έξω απο την μπουζού και να το παίζουν και ήρωες.
  Αφήστε και που ο κόσμος έξω έχει απασφαλίσει , γιατί σου λέει πως μπόρεσες ρε κράτος να μπαγλαρώσεις τους τύπους σε 10 μέρες και ΟΛΟΙ οι άλλοι τα αρχιλαμόγια του κερατά τόσα χρόνια να τρώνε με 30 μασέλες;
  ¨Άρα ή μας δουλεύεις τόσα χρόνια και συμμετέχεις και εσύ στο φαγοπότι ή κάτι άλλο παίζεται στο παρασκήνιο'' αυτά λέγανε το απόγευμα στο καφενείο μάγκες και βρίζανε και τους δημοσιογράφους (μεταξύ μας ...καλά κάνανε!).
  Παρεπιμπτόντως η είδηση ότι ο Άκης τριγυρίζει ελεύθερος αληθεύει;
  Γιατί αν υποψιαστώ πως αληθεύει .......

 11. Hawk avatar
  Hawk 30/09/2013 11:08:58

  Μπράβο, μπράβο, είδαμε μέσα από τους δέκτες μας μιά υπερ-παραγωγή όλο το σαββατοκύριακο, τύφλα να έχει το Hollywood και ο Στήβεν Σπίλμπεργ!!
  Μόνο την κυρία Ζαρούλια δεν είχαν ενημερώσει να πάει ένα κομμωτήριο. Αχ κυρία Ζαρούλια μου κι εσείς δεν έπρεπε να ήσασταν έτοιμη ανά πάσα στιγμή, τώρα έχετε κάνει τον γύρο του κόσμου με αυτό το μαλλί αφάνα, και επίσης χάθηκε ο κόσμος να βάλετε ένα ρουχαλάκι της προκοπής? Θα τα βλέπει η Τρέμη και η 'Ελλη και θα ανατριχιάζουν. Τι τρε μπανάλ κόμμα είναι αυτό! Ζούμε ωραίες στιγμές.

 12. Nik avatar
  Nik 30/09/2013 12:00:53

  Δεν είμαι εισαγγελέας, τυχαίνει να έχω νομική κατάρτιση και από αυτή την ακαδημαϊκή σκοπιά κρίνω τα γεγονότα. Στη νομική στοιχείο είναι ότι έχει σχέση με το αδίκημα του κατηγορητηρίου.

  Ανησυχώ για την περίπτωση μιας δίκης που ενδέχεται να ενδυναμώσει την ΧΑ.

  Και παραμένει η απορία γιατί μια χώρα που έχασε το ένα όγδοο του πληθυσμού της και 80% της υποδομής της από τους Ναζί δεν μπορεί να θέσει εκτός νόμου ένα ναζιστικό κόμμα.

  • Hawk avatar
   Hawk @ Nik 30/09/2013 12:09:40

   Τώρα από τους απογόνους των ναζί έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της, και περίπου 5000 'Ελληνες, είτε αυτόχειρες είτε από το χέρι των διαφόρων δολοφόνων! Και όλα αυτά χωρίς να έχει κηρυχτεί πόλεμος. Ο ναζισμός βρίσκεται διαρκώς στο δρόμο του 'Ελληνα.

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 30/09/2013 13:35:16

  Ο Πάγος είναι και Άρειος - άρα χωρίς φυλετική προκατάληψη εναντίον της ΧΑ - αλλά επίσης, δεν στελεχώνεται από ανθρώπους του πλανήτη Άρη: Φαίνεται να γνωρίζουν "τι έτρεχε στα γύφτικα" όλα αυτά τα χρόνια. Έγραφαν, έγραφαν, κατέγραφαν...
  Ελπίζω να ξέρουν καλά και τη δουλειά τους στη συνέχεια.
  Άργησαν βεβαια να απασφαλίσουν τα δικαιïκά τουφέκια, αλλά δεν φταίνε αυτοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.