#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/05/2011 13:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι ακριβώς συνέβη στην κηδεία του Λάκη ΣάνταΤου ΝΤΑΝΤΟΝ

Απ΄ όσα πρόλαβα να δω :

Αποδοκιμάστηκαν άγρια ( ¨Ντροπής σας¨ , , ¨Τι γυρεύεται εδώ- Εσείς που παραδώσατε την Ελλάδα…¨ , ¨Ούουουου…¨ ) κατά την προσέλευση τους κυρίως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , ο Απόστολος Κακλαμάνης , Ν. Σγουρός , Γρ. Νιώτης και ο Γιώργος Παπανδρέου . ο οποίος εισήλθε τελευταίος μετά την έναρξη της εξόδιου λειτουργίας.

Κατά την έξοδο τους έγινε το ίδιο ( η κυρία Ξενογιαννακοπούλου θα πρέπει να πρόλαβε να ακούσει τα περισσότερα ).

Όλος ο κόσμος περίμενε στο προαύλιο του Α΄Νεκροταφείου μπροστά από την εκκλησία την ¨μετωπική συνάντηση¨ με την ευκαιρία της εμφάνισης του Γεωργίου ( Β΄) Παπανδρέου στα σκαλιά.

Μάταια. Όλοι οι επισκέπτες της θρησκευτικής ακολουθίας εξήλθαν του ναού κατεβαίνοντας -μετωπικά- τα κεντρικά σκαλιά και ο κόσμος περίμενε ¨με αγωνία¨ να δει την εικόνα του τεθλιμμένου πρωθυπουργού του και τελικά ξεπρόβαλε το φέρετρο με την σωρό του αγωνιστή ( πολλοί είπαν την στιγμή εκείνη πως ο κ. GAP ¨την είχε κάνει¨ από την πίσω πόρτα… ).

Όπως ήταν φυσιολογικό ο κόσμος συγκινημένος ξέσπασε σε χειροκροτήματα , ενώ την ίδια στιγμή τιμητικό άγημα παρουσίαζε όπλα και η μπάντα παιάνιζε εμβατήριο- προανάκρουσμα ενός σημαντικού γεγονότος.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΗΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΔΕΙΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΡΕΤΡΟΥ ΟΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ – ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΑΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ – ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ …, εξαφανιζόμενος στην συνέχεια στα γρήγορα χωρίς να τολμήσει να ακολουθήσει την σωρό μέχρι τον τάφο.

Λίγοι το αντιλήφθηκαν και άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν , ενώ ευαίσθητοι δημοκράτες και άλλοι περατρεχάμενοι της κυβερνητικής αντιλαϊκής εξουσίας άρχισαν να φωνάζουν: ¨Σσστ , ντροπή , σεβασμό στον νεκρό¨ !

Ο κόσμος με αξιοπρέπεια δεν έδωσε άλλη συνέχεια , διότι προείχε ο αποχαιρετισμός ενός αγωνιστή-πατριώτη και όχι η πασαρέλα των γνωστών πολιτικών εκπροσώπων των ξένων δυνάμεων στην χώρα ή της παγκόσμιας διακυβέρνησης…

Στον επικήδειο συγκινητικό λόγο του ο Μανώλης Γλέζος ανακάλεσε στη μνήμη μας τα ονόματα εκείνης της μικρής μαθητικής ομάδας που πήρε την απόφαση της πρώτης κορυφαίας συμβολικής αντιστασιακής πράξης στην κατεχόμενη από τον ναζισμό Ευρώπη

Ενώπιον του καθήμενου στους επισήμους πρωθυπουργού της ¨Ακόμα-Ελλάδας¨ ή της ¨Υπόλοιπης Ελλάδας¨ ο Μ. Γλέζος με θάρρος ( μη ¨σεβόμενος την διπλωματική ευγένεια¨ ) τόνισε ότι η Ελλάδα από την Επανάσταση του 1821 μέχρι και σήμερα ΔΕΝ κατέκτησε την Ανεξαρτησία της. ΞΕΝΟΙ , ξένες δυνάμεις καθορίζουν τις τύχες μας επανέλαβε πολλές φορές , αναφέροντας σαν παράδειγμα την σημερινή κοινωνική βαρβαρότητα και υποτέλεια που μας έχουν επιβάλει.

Σε αυτό το σημείο , όπως και στην διαπίστωση ότι δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία όσο οι κυβερνήσεις διορίζουν την δικαστική εξουσία και διεξάγουν εκλογές με το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα της ¨ενισχυμένης¨ καταχειροκροτήθηκε ( εντός και εκτός της εκκλησίας ) από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους.

Έκλεισε το λόγο του με τον όρκο που έδιναν οι σύντροφοι του στα κελιά των φυλακών και στρατοπέδων προς τους προς εκτέλεση οδηγούμενους συναγωνιστές τους κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και της μεταπολεμικής Αμερικανοκρατίας : ¨Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ολοκλήρωση των ονείρων σας ¨.

Και εγώ συγκινήθηκα , αλλά είχα την αίσθηση ότι δεν ειπώθηκαν όλα. Περισσότερα θα μπορούσαν να ακουσθούν για την σημασία του κατεβάσματος ή της ¨υφαρπαγής¨ της Σβάστικας από την Ακρόπολη και για την τεράστια συμβολή της Αντίστασης στην διάσωση του λαού από την προσπάθεια γενοκτονίας που κατέβαλαν οι Γερμανοί ( συγνώμη , οι ¨κακοί ναζί¨ ).

Ακόμα και η αναφορά στην έλλειψη δημοκρατίας στην χώρα με το επιχείρημα , κυρίως , ότι δεν έχουμε ¨απλή αναλογική¨ είναι κατά την άποψη μου μια ¨ξεπερασμένη διαπίστωση¨. Δηλαδή εάν είχαμε , με τις ισχύουσες σήμερα πολιτικές και κοινωνικές αξίες , ¨πολυκομματικές κυβερνήσεις¨ και ¨απλή αναλογική¨ θα είχαμε δημοκρατία ; Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που υφαρπάζουν σήμερα την ψήφο του λαού ;

Προσωπικά περίμενα πάντα από ανθρώπους που έζησαν και πολέμησαν τον Γερμανικό ιμπεριαλισμό να έχουν να πουν κάτι παραπάνω για τον διαχρονικό ρόλο της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια ( και μετά τον Β΄Π.Π ).

Εάν δεν το πουν αυτοί , που δυστυχώς όλο και λιγοστεύουν , ποιος θα το πει , ο κ. Δρούτσας (;) , ο χαρούμενος συνεργάτης στο παρελθόν της Αυστριακής κυβέρνησης , η οποία ( ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΡΝΙΧ- ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ¨ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ¨- ΒΑΛΤΧΑΪΜ ) ανέστειλε χθες την καθιερωμενή σχεδόν ετήσια εμφάνιση της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη στην επέτειο απελευθέρωσης του Στρατοπέδου Σύγκέντρωσης Μάουτχαουζεν ( στο οποίο εξοντώθηκαν πάνω από 3000 Έλληνες πολίτες ! ) με το ομώνυμο έργο του , μετά από ¨πιέσεις¨ , σύμφωνα με το χθεσινό ( 5/5/) ¨δελτίο των 8¨ του MEGA , ΚΑΙ του ¨παγκόσμιου εβραϊκού λόμπι ¨ , επειδή σαν ¨αντισιμήτης¨ είχε καταδικάσει τις φασιστικού τύπου ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα !Η κόρη του αείμνηστου Απόστολου Σάντα ( ο οποίος όπως διαβάσαμε θα πρέπει να είναι ο μοναδικός ή ένας από τους λίγους που κατάφερε να αποδράσει από στρατόπεδο συγκέντρωσης του μεταεμφυλιακού κράτους και να διαφύγει στον Καναδά, όπου του αναγνωρίσθηκε η ιδιότητα του Αντιστασιακού – πριν αναγνωριστεί στην Ελλάδα ) με έναν λιτό και μεστό λόγο τόνισε το παράδειγμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας που ενέπνευσε στην οικογένεια του , παρά τις τεράστιες δυσκολίες επιβίωσης που συνάντησε χωρίς να μετανιώσει για τον δρόμο του αγώνα που ακολούθησε.

Άλλοι δεν μίλησαν. Θα έλεγε κανείς πως δεν υπάρχουν οργανώσεις αντιστασιακών στην Ελλάδα. Ίσως να ήταν και καλύτερα έτσι. Διότι είναι σίγουρο πως θα κούραζαν…

Θεωρώ πολύ καλή την απόδοση στρατιωτικών τιμών με άγημα από νέα παιδιά που αποτελούν τις ένοπλες δυνάμεις του ελληνικού λαού ( είδα ένα πολίτη που τους είπε , όπως καθόντουσαν προσοχή με τα όπλα στο χέρι ,: ¨παιδιά μπορεί να είναι κουραστικό να στέκεστε και να περιμένετε τόση ώρα¨ , αλλά κάντε υπομονή, θα πρέπει να είσαστε περήφανοι που θα αποδώσετε τιμή σ΄εναν τέτοιο άνθρωπο…¨ και αυτά χαμογέλασαν συγκαταβατικά …).

Ακόμα πιο συγκινητική ήταν η στιγμή της ταφής όπου πολλοί ξεκίνησαν να τραγουδούν δυνατά τον ¨ Ύμνο του ΕΛΑΣ : ¨ ΒΡΟΝΤΑΕΙ ΟΛΥΜΠΟΣ …ΣΤ΄ΑΡΜΑΤΑ – ΣΤ΄ΑΡΜΑΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΛΙΑΚΡΙΒΗ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ …¨ ενώ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ το άγημα ( του σημερινού ή του μελλοντικού-δεν κατάλαβα καλά …) σήκωνε τα όπλα στον αέρα και με το πρόσταγμα ¨Σκοπεύσατε – Πύρ¨ ακολούθησαν -τρις φορές -οι ομοβροντίες…

Προσωπικά θα ήθελα σαν τελευταίο άσμα να ακούσω και να τραγουδήσω τον Εθνικό Ύμνο . Το σκέφτηκα , αλλά είχα πολλούς φίλους και συντρόφους ¨αριστερούς¨ δίπλα μου και φοβήθηκα μήπως με πουν ¨εθνικιστή¨…

Υ.Γ. 1.

Η ¨ΝΕΤ¨ , δηλαδή η Κυβέρνηση του Γεωργίου ( β΄) Παπανδρέου και οι εντεταλμένοι της στην ΕΡΤ , παρουσίασε το γεγονός της κηδείας σαν τελευταία είδηση ( μετά από όλες τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ της εσωτερικής και εξωτερικής επικαιρότητας και μετά από την συνέντευξη της Τρόμο-Τρέμης με το ¨παιδί του λαού¨ τον Γ. Καρατζαφέρη ). Φαίνεται πως καθυστέρησε το λογοκριτικό ¨μοντάζ¨ , από το οποίο τελικά είδαμε μόνο τον Γ. Παπανδρέου να προσέρχεται – ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ¨ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑ ( που έχει πάρει μάλιστα τελευταία και ¨βραβείο παγκόσμιας σκέψης¨ – πέρα από ¨τέθριππο άρμα¨ του Βερολίνου ).

Προφανώς επειδή οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι είναι και ¨αντιμιλιταριστές ¨ δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τις κλαγές ( όταν ¨παρουσιάζουν όπλα¨ ) κατά την έξοδο της σωρού από την εκκλησία , ούτε βέβαια ακούσαμε τις τιμητικές ομοβροντίες και το ¨Στ΄Άρματα – Στ΄Άρματα-Εμπρός στον Αγώνα¨ , όπως και την μπάντα του Δήμου να παιανίζει ¨τιμητικό εμβατήριο¨ πάνω απο τον τάφο. Αυτά δεν είναι ¨ευχάριστες εικόνες¨. Αλλά πως θα καταλάβουν οι θεατές των ¨ειδήσεων¨ ότι του αποδόθηκαν ¨κρατικές – δημόσιες τιμές¨ ;

Όπως με ενημέρωσαν επίσης και στο ¨δελτίο¨ των Κρατικοδίαιτων Μεγαλοεργολάβων ( ¨MEGA¨ ) έδειξαν ¨λίγα στιγμιότυπα¨ , ΕΠΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ , παρά το γεγονός ότι ήταν σχεδόν όλα τα κανάλια εκεί , μαγνητοσκοπούσαν και φωτογράφιζαν – ενοχλητικά – όλη την τελετή ( έσπροχναν και τους λειτουργούντες παπάδες ) , ¨απαθανατίζοντας¨ , οι γελοίοι, ΚΥΡΙΩΣ τον κ. Γιώργο Παπανδρέου της Μαργαρίτας και τους άλλους κομματικούς ¨επισήμους¨ . ΔΕΝ είδα , εγώ τουλάχιστον , να φωτογραφίζουν το φέρετρο του εκλιπόντος που ήταν στολισμένο και με ένα παλαιό τεύχος ΤΟΥ ¨ΜΙΚΡΟΥ ΗΡΩΑ¨, που κυοφορείται πάλι στην Ελλάδα .

Υ.Γ.2

Δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί εμφανίσθηκαν στην κηδεία και ότι διέταξαν ¨μεσίστιες σημαίες¨ στα κυβερνητικά κτίρια και την απόδοση στρατιωτικών τιμών. Οι αντικαπνιστές , ποδηλατοδρόμοι και σκαφάτοι οπαδοί του ¨Global-Goverment¨ , της αειφόρου ανάπτυξης με ¨απασχολήσιμους¨ , της μεσογειακής διατροφής , της κλιματικής αλλαγής , της πράσινης ενέργειας και της δια-βίου μάθησης ακόμα και σε ιδιωτικά κολέγια , δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την σημασία της ιστορίας της Εθνικής μας Αντίστασης και όλα τα άλλα σχετικά ¨αναχρονιστικά και μισαλλόδοξα θέματα ¨ . Έχουν άλλη αποστολή και άλλες αγωνίες.

Και η κυβέρνηση του Κούϊσλινκ -Ράλλη , όπως και Γερμανοί στρατιωτικοί , προσπάθησαν κατά την διάρκεια της 1ης ¨επίσημης¨ Γερμανικής κατοχής το 1943 στην κηδεία του Κωστή Παλαμά να ¨αποδώσουν τιμές¨ ! Ο λαός όμως τους έστειλε στο διάολο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 06/05/2011 13:17:25

  Κατα την εισοδο του Παπανδρεου καποιος του λεει το εξης:Τι θελεις εσυ εδω.Ο παππους σου ειχε κλεισει στη φυλακη τον Σαντα.Το ξεχασες;

  • Cal avatar
   Cal @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 06/05/2011 13:35:23

   Ο οποίος παππούς έχει μείνει ως ο γέρος της δημοκρατίας. Τι να πει κανείς...

   • nasos avatar
    nasos @ Cal 06/05/2011 15:05:52

    το βγάλανε ''Γέρο της Δημοκρατίας'' επειδή της είχε γ@@ησει τη μάνα,κατά το γνωστό ανέκδοτο

 2. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 06/05/2011 13:46:32

  Μία διόρθωση : Η είδηση της απαγόρευσης από την Αυστρία της παρουσίασης του ¨Μάουτχάουζεν¨ ( Μίκη Θεοδωράκη ) στην επέτειο απελευθέρωσης του την ερχόμενη Κυριακή μεταδόθηκε από το χθεσινό δελτίο της ¨ΝΕΤ¨ και όχι όπως έγραψα εκ παραδρομής σε αυτό του ¨Μεγάλου¨ -καναλιού.

 3. Roter Platz avatar
  Roter Platz 06/05/2011 13:48:51

  Εγω ειδα και πρωην Υπουργους φασιστομουτρα στην κηδεια ενος καθαρου κομμουνιστη Επισης τον εγγονο του πρακτορα των Εγγλεζων που εδωσε εντολη και σκοτωσαν τους ανθρωπους στο Συνταγμα (αρχηγος αστυνομιας ο Πατερας του +Εβερτ), την στιγμη ο νεκρος που του βεβηλωναν τηην εξοδειο ακολουθεια μαζι με εναν αλλον κομμουνιστη κατεβαζαν τη σημαια των Ναζι.
  Λιγη ντροπη δεν θα εβλαπτε.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Roter Platz 06/05/2011 18:57:18

   Aυτοι ειναι που ζητουσαν την αναγνωριση απο τα "φασιστομουτρα".
   Αν θελουν να μη πηγαινουν οι αντιπαλοι τους σε κηδειες και τελετες δεν εχουν παρα να το πουν.

 4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 06/05/2011 13:49:35

  Ο παππούς ο οποίος "πούλησε" τον Βενιζέλο, "πούλησε" το Ε.Α.Μ. υποσχόμενος "λαοκρατία" και στη συνέχεια το "καθάρισε" παραδίδοντάς το στους Εγγλέζους του Σκόμπυ,ο άνθρωπος που κυνήγησε ανηλεώς το Κ.Κ.Ε. καθιερώνοντας τον όρο της "συνοδοιπορείας" και εμπεδώνοντας τα έκτακτα στρατοδικεία και πάει λέγοντας.
  "Τάλε-κουάλε" οι ίδιοι, το γονίδιο δεν αλλάζει.Για πάρτη τους και μόνο και γαία πυρί μειχθήτω

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 06/05/2011 13:49:40

  Αν οι Γερμανοί ήταν κομμουνιστές, το ΚΚΕ και ο ΕΛΑΣ θα ήταν όλοι δωσίλογοι. Η περίφημη αντίσταση που προέβαλαν στον κατακτητή δεν ήταν, δυστυχώς, πατριωτική και ανιδιοτελής, αλλά ιδεολογική και ιδιοτελής. Η ιστορία το απέδειξε.

 6. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 06/05/2011 14:07:22

  Ο Εθνικός Ύμνος δεν ακούστηκε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • GEODETIS avatar
   GEODETIS @ ΣΟΝ ΠΕΝ 08/05/2011 09:45:07

   Άκου να παίξει ο Εθνικός Ύμνος χαχαχχαααα…. έχουν οι δημοκράτες αυτής της ¨πάστας¨ δικό τους ύμνο … και πολύ κακός παραβρέθει και άγημα του ένδοξου Ελληνικού Στρατού, στελέχη του οποίου εφόνευσαν αυτής της ¨πάστας¨ οι δημοκράτες … αλλά θα μου πείς εδώ στην κηδεία του Φλωράκη έθεσαν την Ελληνική σημαία μεσίστια στα στρατόπεδα του Ελληνικού στρατού για να τιμήσουν των άνθρωπο που τους ήθελε νεκρούς …. χαχαχαχααααα….

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/05/2011 14:08:05

  Είναι πολύ πιθανό ο ΓΑΠ να μπέρδεψε τον Γλέζο με τον Απόστολο Γλέτσο.

 8. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 06/05/2011 14:10:45

  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ HOCHTIEF ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Ο γερμανικός κολοσσός χτυπάει όλη την Κρήτη και την Κέρκυρα.

  Ποιοι Έλληνες κατασκευαστές τρίβουν τα χέρια τους. Ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας, που είναι και το αφεντικό στη Ρεαλ Μαδρίτης κατέχει πλέον και το αεροδρόμιο των Τιράνων.

  DEAL NEWS, 06/05/2011
  http://dealnews-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_9879.html

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/05/2011 14:11:57

  Καλά, οι κομμουνιστές πως ανέχτηκαν αυτή την ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΚΑΠΗΛΕΙΑ;

  ΠαΣοΚ, ΚΟΜΜΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ

 10. Roter Platz avatar
  Roter Platz 06/05/2011 14:16:49

  Ο κ, Στεφανοπουλος γιατι πηγε στην κηδεια;
  Ηταν συναγωνιστης με τον εκλιποντα συντροφο;
  Μαλλον απηνης διωκτης των κομμουνιστων ηταν.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Roter Platz 06/05/2011 15:07:44

   Πήγε γιατί:
   α) δεν έχει τι να κάνει, και
   β) έχει το κόμπλεξ κάθε Έλληνα Δεξιού να αναζητά την αναγνώριση των δημοκρατικών του φρονημάτων από τους μεγαλύτερους φασίστες που υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα, δηλαδή τους Αριστερούς. (Για τόλμα να συνδιαλεχθείς με Αριστερό και να μη σπεύσεις να συμφωνήσεις 100% μαζί του, και θα καταλάβεις τι θα πει καραφασισταριό)...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Roter Platz 06/05/2011 18:58:50

   Και γιατι του το ζητησαν προφανως.Για δεκαετιες η αριστερα ειναι που ζητουσε αναγνωριση.Αν αλλαξαν τα πραγματα και δεν τη θελουν δεν εχουν παρα να το πουν.

 11. jkr avatar
  jkr 06/05/2011 14:17:50

  Διεθνιστής και πατριώτης δεν γίνεται...στην κοσμάρα του ο Γλέζος...

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ jkr 06/05/2011 15:10:05

   Η παγκοσμιοποίηση είναι μια άλλη λέξη για τον διεθνισμό. Γι'αυτό και η Αριστερά, η οποία κόπτεται τάχα για την κοινωνική δικαιοσύνη, κατάπιε αμάσητη την επέλαση τού μεγάλου και παγκοσμιοποιητικού διεθνούς κεφαλαίου.

 12. planki avatar
  planki 06/05/2011 14:50:51

  κατι λιγο ασχετο...με την κηδεια του Σαντα...ειναι τυχαιο οτι στα μεγαλα γεγονοτα καπου ηταν ενας Παπανδρεου
  1.Δεκεμβριανα -Γ.Παπανδρεου ο 1ος
  2.Πτωση Δημοκρατιας - Χουντα Γ.Παπανδρεου ο 1ος
  3.1981 - αρχη διαλυσης κρατους Α.Παπανδρεου
  4. 2010 - ΔΝΤ Γ.Παπανδρεου ο 2ος
  τυχαιο δεν νομιζω?
  οσο για τον Σαντα? ηρωας, αξιοπρπεης,πεθανε οπως πεθαινουν οι ηρωες αρχοντικα, μακαρι να χαμε χιλιαδες τετοιους ανθρωπους

 13. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 06/05/2011 15:21:08

  Δεν ξέρω ( φίλε ¨Roter Platz¨ ) τι ήθελε να τιμήσει με την παρουσία του ο πρώην πρόεδρος κ. Κ. Στεφανόπουλος, ο οποίος στην τελυταία του επίσκεψη στην Αλβανία , λίγο πριν απέλθει , είχε κάνει μια εξοργιστική δήλωση που θα άξιζε , ας πούμε , κάποιο ¨ειδικό δικαστήριο¨ . Διαβάζουμε :

  ¨...Στη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος επανήλθε στο θέμα Τσάμηδων. Οπως είπε, «το θέμα έθεσε για πρώτη φορά με τέτοια ένταση ο πρόεδρος Μοϊσίου». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παράδειγμα των «γερμανικών αποζημιώσεων», από τις οποίες, όπως είπε, η Ελλάδα παραιτήθηκε χάριν του συμφέροντος της χώρας και των καλών σχέσεών της με τη Γερμανία...¨

  http://archive.enet.gr/online/online_hprint?q=%C1%CB%C2%C1%CD%C9%C1&a&id=53115620

  Όπως επίσης , φίλε ¨jkr¨, έχοντας υπόψη τις ¨μεσσιανικές αντιλήψεις αυτών που προσπάθησαν να τον εφαρμόσουν , δεν γνωρίζω τι ακριβώς είναι ο ¨κομμουνισμός¨ , η έρευνα , για μένα , συνεχίζεται . Πάντως ο πατριωτισμός είναι ο μοναδικός διεθνισμός , έτσι ακριβώς όπως τον περιγράφει το τραγούδι του ΕΛΑΣ ¨θέλουμε ελεύθερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη την λευτεριά...¨ ή ο Ρήγας Φεραίος ¨ Όλα τα Έθνη πολεμούν και στους τυρράνους τους ορμούν...¨.

  Σκέψου επίσης ότι , όπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ μπορεί να βρισκόμαστε ¨στην κορμάρα μας¨ έτσι και ο Μ. Γλέζος. Όμως έναν άνθρωπο που τέθηκε από τα παιδικά -μαθητικά του χρόνια στην υπηρεσία , έστω και των αφηρημένων , ¨δικαιωμάτων του λαού και της πατρίδας¨ , που έζησε στις φυλακές και τις εξορίες με την απειλή του θανάτου , τα καλύτερα χρόνια της ζωής του , τα οποία εσύ και εγώ είχαμε την τύχη να τα απολαύσουμε , ας πούμε σαν ¨ελεύθεροι και ωραίοι¨ , ΔΕΝ τον διαγράφεις απλά με μια απαξιωτική σύντομη παρατήρηση σαν και αυτή που έγραψες.

  Μια από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες αξίες θα έλεγα είναι να μπορείς να αναγνωρίσεις και την αξία του υποτιθέμενου ¨αντιπάλου σου¨ , διότι ¨Θέλει και αρετή και τόλμη η Ελευθερία ¨ , ¨Εθνικό είναι ότι είναι Αληθινό...¨ και ¨Ελευθερία είναι - πάντα- η Ελευθερία του διαφορετικά σκεπτόμενου¨ .

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΝΤΑΝΤΟΝ 06/05/2011 17:50:08

   ΝΤΑΝΤΟΝ
   Συμφωνώ.
   Αλλα πώς εξηγείς την απουσία του Εθνικού Ύμνου?
   Νομίζω πως ο λύκος κι αν εγέρασε...

 14. Μάρκος avatar
  Μάρκος 06/05/2011 15:50:16

  Ε όχι ρε ΝΤΑΝΤΟΝ ωραία που ακούστηκε ο ύμνος του ΕΛΑΣ. Κάτι τέτοια κάνουν τον κόσμο εκεί που θέλει να "αγιάσει" και να ψηφίσει λίγο πιο αριστερά, το σκέφτεται και κάθεται στ 'αυγά του. ..

 15. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 06/05/2011 15:58:23

  Επαναστάτης με αιτία δηλώνει ο Μίκης

  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ¨ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ¨

  Στη δημοσιότητα δόθηκε κείμενο - απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη. Τι λέει για τις κατηγορίες που του απηύθυναν για "αντισημιτικές" δηλώσεις

  http://news247.gr/ellada/politiki/den_eimai_antishmiths_alla_kritikos_sto_evraiko_lompi_h_apanthsh_toy_mikh_theodwrakh_sthn_aystria.853964.html

 16. than avatar
  than 06/05/2011 19:10:07

  Για όσους δεν ήταν συνέχεια εκει ο εθνικός ύμνος τραγουδήθηκε από συναγωνιστές του Λάκη πάνω από τον Τάφο.

 17. la poderosa II avatar
  la poderosa II 06/05/2011 20:02:26

  Εχεις απολυτο δικιο, οι δωσιλογοι, οι χιτες, και οι ταγματασφαλιτες δεν ηταν αριστεροι, ηταν δεξιοι!

 18. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 07/05/2011 03:30:18

  ...αλλά είχα πολλούς φίλους και συντρόφους ¨αριστερούς¨ δίπλα μου και φοβήθηκα μήπως με πουν ¨εθνικιστή¨…

  Εκεί φτάσαμε με τις λοβοτομές. Η εθνική σημαία και ο εθνικός ύμνος να σε χαρακτηρίζουν ως εθνικιστή. Να σε πουν φασίστα είναι το επόμενο βήμα. Αλλά αν είσαι κομμουνιστής αυτομάτως είσαι δημοκράταρος. Άσχετα αν είσαι πρακτορίσκος του κάθε Σταλιν-Τροτσκυ-Μαο. Δόλια Πατρίδα

 19. dinos avatar
  dinos 07/05/2011 10:23:26

  Ειναι λογικο να μην ξερεις τιποτα μετα απο την 35χρονη προπαγανδα. Οι αριστεροι δηθεν αντιστασιακοι πολεμουσαν για την καταληψη της αρχης και την Ενταξη της Ελλαδας στο ανατολικο μπλοκ με την βοηθεια της Ρωσιας. Αυτοσ ηταν ο πραγματικος στοχος της ηγεσιας του ΚΚΕ εκεινη την εποχη και κατα την κατοχη και μετα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπηρχαν πραγρατικα αγνοι αριστεροι πατριωτες που πιστεθαν οτι εκαναν αντισταση χωρις να ξερουν. Οσοι καταλαβαν αργοτερα ποιους σκοπους εξυπηρετουσε η ηγεσια τους και θελησαν να φυγουν ηξεραν τι τους περιμενε. Οσον αφορα στα Τ.Α ιδρυθηκαν προς το τελος της κατοχης αφου διαφαινονταν η ηττα της Γερμανιας με σκοπο να υπαρξει ασφαλεια στο εσωτερικο για το μεταβατικο σταδιο μεχρι να επιστρεψει ο στρατος και η κυβερνηση. Αυτοι προστατεψαν την Ελλαδα απο την κομμουνιστικη λαιλαπα. Ας μην ξεχναμε την προδοσια του ΚΚΕ με την συμφωνια για παραδοση της Μακεδονιας μας στους βουλγαρους την απο κοινου διεξαγωγη του συμμοριτοπολεμου με τους σλαβους οι οποιοι ηταν τα 2/3 των ανταρτων, τα "λαικα δικαστηρια" απο την "κυβερνηση του βουνου" και τις εκτελεσεις οσων ηταν αντιθετοι την δευτερη καταστροφη των Καλαβρυτων απο τους ανταρτες και το παιδομαζωμα (28000 παιδια) (βλ. Γκρουεφσκι). Να γιατι λοιπον ηταν και θα πρεπει ακομα να ειναι παρανομο το ΚΚΕ. Αλλα οι ανεκαθεν προδοτες πολιτικοι νομιμοποιησαν και αναγνωρισαν σαν αντιστασιακους τους δολοφονου του Ελληνικου λαου για ψηφοθηρικους λογους. Ακομα και σημερα υπαρχουν καπιλευομενοι την εργατικη ταξη ((5-6% ειναι η εργατικη ταξη;) καθως και οποια αντικυβερνητικη κινηση κατα καιρους.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ dinos 07/05/2011 11:44:09

   Φίλε Ντίνο, μέχρι και λέξη έφτιαξαν οι κομμουνιστές για να χαρακτηρίσουν το γενοκτονικό παιδομάζωμα που επέβαλαν στους Έλληνες τής παραμεθορίου: "παιδοσώσιμο"!!! Ο Όργουελ τώρα δικαιώνεται!

 20. eco avatar
  eco 07/05/2011 10:26:56

  "Αστεία πράματα!" Οι οπαδοί του σχεδίου Ανάν, οι 'στρουθοκάμηλοι' της υπόθεσης των Σκοπίων, οι αρνητές της Ελληνικότητας της Β. Ηπείρου, οι υπερασπιστές των σχεδίων των ξένων οικονομικών παραγόντων, οι συνομιλητές του Σόρρος... προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ανθελληνική τους στάση το 2011 αναφερόμενοι στους παππούδες των παππούδων κλπ

 21. dinos avatar
  dinos 07/05/2011 12:09:12

  Τι λες; ποιοι ειναι οι αυτοι που λες; ποια ανθελληνικη σταση; αναφερεσε στην κυβερνηση;
  Οι εχοντες νου εβλεπαν εδω και πολλα χρονια πολλες προδοσιες και ανθελληνικες στασεις περα απο το μνημονιο.
  Οι περισσοτεροι τωρα αρχιζουν βλεπουν αλλα δυστυχως υπαρχει δρομος ακομα...

 22. GEODETIS avatar
  GEODETIS 08/05/2011 10:24:14

  Μανώλης Γλέζος …Ο απόλυτος ήρωας της Αριστεράς …Ο άνθρωπος, ο οποίος κατέβασε τη σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη. Μια σημαία, την οποία οι Ναζί ποτέ δεν δήλωσαν ότι έχασαν. Ο κατακτημένος λαός ποτέ δεν αντιλήφθηκε ότι έλλειπε από τη θέση της και ο ίδιος με τον "συνήρωά" του δεν κράτησαν ούτε ένα κομματάκι της, για να επιβεβαιώσουν το κατόρθωμά τους. Από τότε μέχρι σήμερα ο Γλέζος ζει σαν ζωντανός ήρωας, έστω κι αν κανένας δεν αντιλήφθηκε το κατόρθωμά του σε πραγματικό χρόνο. Αν ο Γλέζος αποδειχθεί ψεύτης, θα έχει το απόλυτο ρεκόρ απατεωνιάς. Άθλιος απατεώνας ακόμα και για τα υψηλά στάνταρτ της Αριστεράς …Απατεώνας στο όριο του Καραγκιόζη. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορούμε να φανταστούμε τι είδους τιμωρία του αξίζει. Ίσως η Πολιτεία θα πρέπει ν' αναλάβει να τον γκρεμίσει η ίδια από τον βράχο της Ακρόπολης.
  Εμείς προτείνουμε, όπως γίνεται και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, να γίνει πραγματική αναπαράσταση του επιτεύγματος. Να γίνει με βάση τις αποδεκτές αρχές της επιστήμης της εγκληματολογίας. Εφόσον το επίτευγμα δεν αποδείχθηκε ποτέ εκ του αποτελέσματος, θα πρέπει ν' αποδειχθεί εκ της επαναλήψεως. Εφόσον δεν το "είδαμε" ποτέ, θα το αποδεχθούμε ως γενόμενο, αν το "δούμε" να επαναλαμβάνεται …Αν δούμε ότι θεωρητικά μπορούσε να γίνει …Ακόμα και σήμερα …εβδομήντα χρόνια μετά. Έτσι κι αλλιώς ο αρχαιολογικός χώρος δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο. Αυτό πρέπει να γίνει. Οι δύο ζωντανοί "ήρωες" της μεταπολεμικής περιόδου να υποδείξουν το μέρος και τον τρόπο με τον οποίο σκαρφάλωσαν στον Ιερό Βράχο. Να πάνε εκπαιδευμένοι αναρριχητές ή άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και να επαναλάβουν τη διαδρομή υπό ανάλογες συνθήκες. Να κουβαλάνε, για παράδειγμα, στην κάθοδό τους ένα βάρος ανάλογο της κλαπείσας σημαίας και να κατέβουν τον Βράχο καθ’ υπόδειξη των "ηρώων". Ας είναι και μέρα και όχι νύχτα χωρίς φεγγάρι, όπως εκείνοι. ;;; Ένα ακόμη ερώτημα εδώ, για ποιο λόγο οι Ναζιστική φρουρά δεν κατέβασε (υποστολή) μετά τη δύση του Ηλίου το Εθνικό τους έμβλημα, ακλουθώντας την στρατιωτική τους πρακτική;;;; αυτά ….

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.