04/09/2009 22:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι ακριβώς αποφάσισε το γερμανικό δικαστήριο για τον Χριστοφοράκο

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο με την απόφαση του της 4.9.09 ορθά διέγνωσε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει συγκρουόμενη δωσιδικία¨κατ αρθρο 9 παρ. 2 του Νόμου περί Διεθνούς Δικαστικής Συνδρομής σε ποινικές υποθέσεις.

Η περίπτωση ύπαρξης συγκρουόμενης δωσιδικίας ρητα απαγορεύει την έκδοση κατηγορουμένου για δίωξη η εκτέλεση ποινής αν το αδίκημα έχει παραγραφεί κατά το γερμανικό δίκαιο. Η απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου  επομένως θεωρεί ως ανεπαρκώς αιτιολογημένη  ( μη βάσιμη, ατεκμηρίωτη και αόριστη) την περί εκδόσεως απόφαση του Εφετείου Μονάχου, στο ποσοστό που αυτή αρκέστηκε στον επιφανειακό έλεγχο της νομιμότητας της παραγραφής κατά το ελληνικό δίκαιο και μόνο, παρασυρόμενη έτσι από ισχυρισμούς και λάθος χειρισμούς της ελληνικής διωκτικής αρχής..

Η απόφαση αποτελεί κόλαφο πολιτικό κατά της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία ελέγχεται να μην ανταποκρίνεται στην διεθνή νομιμότητα σχετικά με την παραγραφή των συγκεκριμένων αδικημάτων αλλά και διότι δεν αιτιολόγησε τα εντάλματα λαμβάνοντας υπόψη και τις γερμανικές διατάξεις της ποινικής δικονομίας , μολονότι ήταν σε θέση και όφειλε ,αν εκινείτο και ενημερωνόταν σωστά, να το πράξει.

Αλλά η απόφαση είναι και κόλαφος κατά του Εφετείου Μονάχου το οποίο παρασύρθηκε από τις πιέσεις των ελληνικών δικαστικών αρχών και δεν έλεγξε όπως ώφειλε τις προϋποθέσεις παραγραφής κατά το γερμανικό δίκαιο.

Φρονώ ότι τώρα το Εφετείο Μονάχου δεν αποκλείεται να ελέγξει την υπόθεση επι της ουσίας και να διαπιστώσει την παραγραφή, οπότε θα αποφασίσει υπέρ της μη εκτελέσεως των ενταλμάτων και δεν αποκλείεται στο ενδιάμεσο να δεχτεί αίτημα των συνηγόρων Χριστοφοράκου για αποφυλάκιση με ή και άνευ περιοριστικούς όρους κατ άρθρο 25 του Νόμου περί Δικαστικής Συνδρομής.

Επομένως, ο κ. Χριστοφοράκος μπορεί να αποφασίζει ακόμα αν και πότε θα έλθει στην Ελλάδα

Με εκτίμηση

 

Γ. Β.

 Δικηγόρος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ατακτος avatar
  ατακτος 04/09/2009 23:01:17

  και η ξεφτίλα πάει σύννεφο ....

 2. Πυροπαθής avatar
  Πυροπαθής 04/09/2009 23:12:34

  Και τώρα τι θα κάνουνε χωρίς το τηλεοπτικό σόου "Χριστοφοράκος με χειροπέδες, Κυβέρνηση Δικαιοσύνης";

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/09/2009 23:14:05

  καθόλου ξεφτίλα, άτακτε, για μιά φορά είχαμ κάνει σωστά τη δουλειά μας. Αποδεικνύει ότι η ελληνική τσαπατσουλιά είναι μύθος, συκοφαντία. Τσακάλια είμαστε, στην ρεμούλα, την κομπίνα και το κουκούλωμα. Μπράβο μαιτρ, μπράβο. Αναρωτιέμαι αν η αμοιβή είναι με απόδειξη ή είναι μαύρη...

  • Swell avatar
   Swell @ archaeopteryx 05/09/2009 10:11:24

   Μαύρη και σε είδος. Πλέον όχι λευκές συσκευές, αλλά δονητές.

 4. aris53m avatar
  aris53m 05/09/2009 06:09:31

  ότι δεν θα τον "εκδίδουν" οι έλληνες και θέλουν να τον "εκδίδουν" αυτοί?

 5. Athinaios avatar
  Athinaios 05/09/2009 10:36:26

  Ανίκανη ηγεσία σε όλα τα επίπεδα ή ικανότατη ηγεσία σε επίπεδο "νομίμου και ηθικού"? Μπράβο σε όλο το συρφετό που λέγεται ελληνική κυβέρνηση, σε λίγο προβλέπω να μας ζητάει και τα ρέστα ο κάθε Χριστοφοράκος!!!

 6. ατακτος avatar
  ατακτος 05/09/2009 11:53:22

  Εμείς οι σχολιαστές το μάθαμε χθες οι υπεύθυνη όμως το ήξεραν 3-4 μέρες πριν ......

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/09/2009 12:37:17

  Ο Μ.Χ. ή ο κάθε ΧΧΧ δεν ήταν μόνος του σ' αυτό το παιχνίδι.
  Κάθε μεγάλη εταιρεία προβλέπει κονδύλι "Άλλες δαπάνες" στους λογαριασμούς της.
  Γιατί λοιπόν να μας ενδιαφέρει αν εκδοθεί ή δεν εκδοθεί;
  Μήπως σκότωσε κανενός τη μάνα; Δωράκια έδινε.
  Αφού δεν υπάρχουν δωροδοκούμενοι ... δεν υπάρχει αδίκημα ...
  Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η παρτίδα έκλεισε. Το ότι θα εγείρετο θέμα συγκρουόμενης δωσιδικίας ήταν το προφανές στους στοιχειωδώς νομικά γνωρίζοντες.

  Αν όμως το έδαφος δεν ήταν γόνιμο δεν θα ευδοκιμούσε η δωροδοκία. Αυτό ενδιαφέρει εμάς. Τον Χριστοφοράκο "δεν τον βλέπουμε καν".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.