05/10/2009 16:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι ακούγεται για τη νέα κυβέρνησηΚινήσεις – έκπληξη με στόχο να προκαλέσει θετικές εντυπώσεις από την αρχή και να πετύχει ανοχή στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής του, σχεδιάζει ο Γ. Παπανδρέου σε ότι αφορά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

 Οι πρώτες φήμες που διαρρέονται είναι ότι θα περιλαμβάνει πολλές γυναίκες, περίπου 9-10 είτε σε υπουργικές καρέκλες είτε ως υφυπουργοί. Παράλληλα, οι πρωτιές στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο αφού ο κ. Παπανδρέου δύσκολα θα τους αγνοήσει, ακόμη κι αν δεν ανήκουν στο στενό περιβάλλον. Ούτε φυσικά μπορεί να παραβλέψει νέους και δυναμικούς βουλευτές ή ανθρώπου που ο ίδιος «επιστράτευσε» όπως π.χ. των οικονομολόγων Ε. Παναρίτη και Η. Μόσιαλου που εκλέγονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ες αύριο λοιπόν τα σπουδαία, αφού απόψε το βράδυ θα κλείσει το κυβερνητικό σχήμα. Εμείς απλά μεταφέρουμε εκτιμήσεις και εικασίες που κυκλοφορούν στην δημοσιογραφική πιάτσα για τη νέα κυβέρνηση

Τα οικονομικά υπουργεία είναι ασφαλώς το μεγάλο στοίχημα του Γ. Παπανδρέου αφού εκεί θα κριθεί η κυβέρνησή του. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πανίσχυρο υπουργείο Οικονομίας θα τεθεί επικεφαλής ο ίδιος ο πρωθυπουργός ώστε να δώσει το στίγμα της βαρύτητας που θα δώσει και να επιχειρήσει τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους κοινοτικούς. Αναπληρώτρια φέρεται να μπαίνει η κ. Λούκα Κατσέλη. Δίπλα της, ωστόσο, θα παίξουν ενεργό ρόλο ο Γιάννης Στουρνάρας, του ΙΟΒΕ, πρώην συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου, ο Βασίλης Ράπανος, πρώην επικεφαλής του ΣΟΕ και ο Γκίκας Χαρδούβελης από την EFG Eurobank.

Αν η κ. Κατσέλη πάει στο υπουργείο Ανάπτυξης τότε τα ονόματα που παίζουν είναι του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, του Μ. Χρυσοχοϊδη ενώ και η δεύτερη στο Επικρατείας, Ε. Παναρίτη θα είναι μέσα στο επιτελείο, άγνωστο σε ποια θέση. Ρόλο θα παίξει και η υπεύθυνη του τομέα οικονομικών, Ντίνα Λάζαρη, στενή συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου αλλά και ο Κώστας Θέος.

Στο υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης φαίνεται να έχει «κλειδώσει» ο Γιάννης Ραγκούσης, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, πρώην δήμαρχος Πάρου και έχοντας την τιμητική θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας. Γνώστης των αυτοδιοικητικών προβλημάτων θα προχωρήσει στον Καποδίστρια 2 με μεγαλύτερη ευκολία ενώ θα προετοιμάσει το νέο εκλογικό νόμο. Κάποιες άλλες πληροφορίες λένε ότι ο Γ. Ραγκούσης θα αναλάβει το υπ. Επικρατείας με υφυπουργό Τύπου τον Π. Γερουλάνο.

Στο αναβαθμισμένο υπουργείο Υποδομών, δηλαδή στη συνένωση του υπ. Δημόσιων Έργων μαζί ίσως με το Μεταφορών πιθανότατα να προωθηθεί ο Ντίνος Ρόβλιας ή ο Γιάννης Μαγκριώτης. Έχουν γνώση του αντικειμένου και καλές σχέσεις με τα media που στηρίζουν και τους εργολάβους.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος θεωρείται σίγουρη η αναβάθμιση του Σπύρου Κουβέλη, ο οποίος πήγε καλά στην Α’ Αθήνας. Πιθανότατα να αξιοποιηθεί ο Δ. Λάλας του Αστεροσκοπείου που είναι σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

Το υπ. Εξωτερικών, αν δεν το «τρέξει» ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου ακούγεται το όνομα  του Αν. Λοβέρδου ο οποίος και πάλι πήρε την πρωτιά στη Β. Αθήνας, επομένως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος έστω κι αν συμπαρατάχθηκε με τον Ευ. Βενιζέλο. Μεγάλη έκπληξη θα ήταν να δείξει μεγαλόθυμος και να προωθήσει τον Ευ. Βενιζέλο, βγάζοντάς τον και από τα πόδια του στο εσωτερικό.

Στο υπ. Δικαιοσύνης είτε θα μπορούσε να μπει κάποιος Συνταγματολόγος όπως ο κ. Βενιζέλος είτε να γίνει κάποια έκπληξη και να μπει εξωκοινοβουλευτικός μέσα από το χώρο. Παίζει και το όνομα του Αν. Λοβέρδου.

Στο υπ. Παιδείας τον τελευταίο καιρό δύο κυρίες «παίζουν» μπάλα. Η Άννα Διαμαντοπούλου και η Μαρία Δαμανάκη η οποία δε θα έλεγε όχι και στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στο υπ. Υγείας ακούγεται το όνομα του Δ. Κρεμαστινού, πρώτος στα Δωδεκάνησα αφού ο ΓΑΠ θα ήθελε έναν γιατρό τώρα που η γρίπη είναι στην πρώτη γραμμή. Βασικό ρόλο, ίσως στη θέση του υφυπουργού, θα παίξει ο τρίτος στο Επικρατείας Η. Μόσιαλος, γνώστης των οικονομικών της Υγείας ο οποίος θα προσπαθήσει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με τις προμήθειες. Αουτσάιντερ ο υπεύθυνος του τομέα, Γ. Φλωρίδης.

Στο υπ. Απασχόλησης θα πρέπει να μπει κάποιος με καλές σχέσεις με τα συνδικάτα, αλλά και γνώστης του αντικειμένου αφού η ανεργία είναι στην πρώτη γραμμή ενώ πρέπει να ξανανοίξει το ασφαλιστικό. Ο Δ. Ρέππας, αν και Σημιτικός φαίνεται να έχει μια θέση εκεί ενώ ο Κ. Σκανδαλίδης που θριάμβευσε στην εκλογική του περιφέρεια είναι στα φαβορί για υπουργοποίηση. Στα αουτσάιντερ η Μ. Ξενογιαννακοπούλου ή η κ. Χριστοφιλοπούλου εκτός αν αναλάβουν θέσεις υφυπουργού.

Στο υπ. Αμυνας προαλείφεται ο Χρ. Παπουτσής, εκτός αν ο ΓΑΠ θελήσει να βάλει εκεί τον Βενιζέλο και πάλι για να τον «ξεφορτωθεί» με εύσχημο τρόπο, αλλά και να τον μπλέξει με τους εξοπλισμούς και τις μίζες του στρατού.

Στο υπ. Δημόσιας Τάξης που θα έχει την πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, θα μπορούσε να περάσει την πόρτα της Λ. Κατεχάκη ο Μ. Χρυσοχοΐδης, γνώστης του χαρτοφυλακίου, με καλές σχέσεις με τους αστυνομικούς και κυρίως με τους Αμερικανούς και Βρετανούς πράκτορες.

Αίνιγμα παραμένει το υπ. Ανάπτυξης, μεγάλο χαρτοφυλάκιο με ενέργεια, αγορά, αγωγούς κ.λπ. να είναι καυτά θέματα. Κι εδώ θα μπορούσε να μπει ο Μ. Χρυσοχοΐδης ή και ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Στο υπ. Τύπου πιθανότατα θα είναι ο Π. Γερουλάνος ή κάποιος δημοσιογράφος – έκπληξη όπως ας πούμε ο Π. Τσίμας ο οποίος έχει καλή εικόνα στον κόσμο, καλή σχέση με τους δημοσιογράφους και ακόμη καλύτερη με τα Συγκροτήματα Τύπου (Μπόμπολας, Λαμπράκης).

Στο Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγεται το όνομα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, της Αικ. Μπατζελή.

Τέλος, στο υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης ακούγονται τα ονόματα της Φ. Γεννηματά χωρίς να αποκλείεται κάποιο πιο παλαιό στέλεχος.

Γρίφος είναι τι θα γίνει με τα «βαριά» ονόματα του Θ. Πάγκαλου, του Τ. Χυτήρη και της Β. Παπανδρέου, η οποία δεν πήγε πολύ καλά σε σταυρούς αλλά και άλλων που στήριξαν τον Βενιζέλο όπως η Μ. Αποστολάκη, ο Κ. Καρτάλης. Οπως γρίφος είναι και η θέση του προέδρου της Βουλής που ίσως πάει στον Φ. Πετσάλνικο, στενός συνεργάτη του ΓΑΠ ενώ ακούγεται και το όνομα του Θ. Πάγκαλου και του παλαιού προέδρου Απ. Κακλαμάνη ο οποίος πήγε καλά σε σταυρούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/10/2009 16:55:17

  Βαρυ ονομα ο Χυτηρης? Η Μιλενα επισης?? Θα με κοψεις παλι...... δε λεωω

  Συγγελιδου και Φανφαρας

  ΠΠ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/10/2009 02:13:23

   Το "αλουμινόχαρτο" Αποστολάκη δεν ήταν που μόλις πριν από δύο χρόνια έσκουζε "ρίξτε τον!" σαν υστερική μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα; Θέλει και... υπουργείο τώρα;

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/10/2009 17:02:28

  Ο Πετσαλνικος δεν ειχε την πονηρη συζηγο π εβγαλε ο Μακης ???? Προεδρο Βουλης τον θελω και πρωτη κυρια την κυρια...

  Ο Σαμαινας ειδικος πια... θα αναλαβει τις φρεγατες μας !!

  Το Σκανδαλιδη ΕΓΩ δεν τον βλεπω σε υπουργειο..

  Τι ωραια π θα περασουμε !!

  ΠΠ

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/10/2009 20:23:29

   Δίκιο έχεις που τον αποκαλείς "ο Σάμαινας".

   Αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή, όχι στα υπουργεία.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/10/2009 17:52:34

  Πω πω Φακτορ εκλεπτυσμένα με το βαμβάκι.
  Πάντα ειναι καλύτερα στην αντιπολίτευση, οξύνει τα αντανακλαστικά.

 4. Orestios avatar
  Orestios 05/10/2009 18:01:53

  Σαν κυβέρνηση Σημίτη χωρίς τον Σημίτη μοιάζει.

 5. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 05/10/2009 19:34:30

  Με πράσινη βιάγκρα και ροζέ προφυλακτικά παιδί δεν γεννιέται. Χρειάζεται και το τρίτο.
  Χωρίς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ τα πρόσωπα αναλαβμάνουν τον ρόλο της διαμετακόμισης εντολών.

 6. aggelos avatar
  aggelos 05/10/2009 19:49:29

  Τι μου θυμίζεις!!! Ονόματα βαριά σαν ιστορία! ΠΑΣΟΚ: η επιστροφή. Σα να μην πέρασε μια μέρα! Ας καθίσουμε αναπαυτικά μπροστά στις οθόνες μας. Το γλέντι αρχίζει.

  ΥΣ. Προς φίλους αγρότες: Με τη Μαριλίζα σε τι γλώσσα θα μιλάνε;
  Προς φίλους εκπαιδευτικούς: Με την αξιολόγηση που είχε πει ο ΓΑΠ τι θα γίνει; Μάλλον θα δίνουμε αγγλικά τωρα με την Άννα!

 7. Στέργιος avatar
  Στέργιος 05/10/2009 20:22:27

  Ο Τσίμας έχει καλό όνομα στον κόσμο;

  Πολύς κόσμος θεωρεί τον Τσίμα υπόδειγμα φασισμού και διαπλοκής.

  Θυμάστε πώς αμαύρωνε και συκοφαντούσε τον Χριστόδουλο επί συλλαλητηρίων;
  Κάτι μεταξύ Γκέμπελς και "Ιού".

  • Keep Talking avatar
   Keep Talking @ Στέργιος 05/10/2009 21:47:57

   καπου με τα μηντια του ΣΥΡΙΖΑ δεν ειχε/εχει σχεση;

 8. Προφήτης avatar
  Προφήτης 05/10/2009 22:15:01

  Ο Τσίμας υπουργός; Ο Τσίμας υπουργός;
  Γιατί δεν αναλαμβάνει την κυβέρνηση ο Φώτης Μπόμπολας και πληρώνουμε σε μεσάζοντες κυβερνητικούς μισθούς;
  Να τελειώνουμε.
  Και μετά να πάμε στο Βερολίνο με τον μποτίλια και να πάνε να γαμηθούνε οι ροζ φασιανοί με τα πράσινα φτερά.
  Φάκτορα μην το κόψεις, όχι δεν πάει άλλο. Άκου ο Τσιμας υπουργός!
  Πόσα άλλα αριστερόφρονα -και όχι αριστερά- τσουτσέκια θα πληρώσω;

  • Vass avatar
   Vass @ Προφήτης 06/10/2009 00:39:35

   Προφήτη άδικα τουρμπίζεις,
   Ο ΓΑΠ θα τα βάλει πρώτα πρώτα με τους εργολάβους. Χρωστά στον εαυτό του έναν Μπαϊρακτάρη, έστω και vegeterian. Κατόπιν θα τα βάλει με το εκδοτικό κατεστημένο. Έχουν να πέσουν κάτι μπουλκουμέδες που θα σβήσουν ακόμη και τα χρέη.

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/10/2009 22:24:45

  Αν υπουργοποιήσει τη Μάγια Τσόκλη, όπως ακούγεται, πάμε για νέα περίπτωση αυτοχειρίας σε στυλ Καραχασάν, Πατουλίδου και Φώφης.
  Το ίδιο ισχύει και για τη προικοθήρα Μιλένα.

 10. Υ. avatar
  Υ. 06/10/2009 07:03:55

  Γαμπροθήρα, όχι προικοθήρα

 11. anetos avatar
  anetos 06/10/2009 08:37:56

  Τσίμας υπουργός; ο γνωστος Τσιμας του MEGA ?

 12. MIG-21 avatar
  MIG-21 06/10/2009 08:52:32

  ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ 5% ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟς ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΟΜΗΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΣΩΠΑ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.