13/12/2008 03:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι ήθελε να μας πει η Ελευθεροτυπία;

Αποσπάσματα από άρθρο στην «Ε» με τον τίτλο «Επαναστάτες με το αζημίωτο» της Χριστίνας Πάντζου (19 - 02 - 2006)

Οι «έγχρωμες επαναστάσεις» που σαρώνουν τις πρώην κομμουνιστικές χώρες αποτελούν την επιτομή της δράσης των αμερικανών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΔΜΚΟ) που ενορχηστρώνουν τον «εκδημοκρατισμό» μη φιλικών καθεστώτων. Οι ΔΜΚΟ έγιναν το νέο όπλο της αμερικανικής διπλωματίας χάρη στις θεωρίες του πολιτειολόγου Τζιν Σαρπ περί πολιτικής ανυπακοής της κοινωνίας των πολιτών. Τα πειράματά του διαμόρφωσαν ένα νέο δόγμα μέσω το οποίου, με πρόφαση την προώθηση της δημοκρατίας, τα εχθρικά καθεστώτα τιμωρούνται όχι με πραξικοπήματα αλλά με «δημοκρατικές επαναστάσεις», όπως προπαγανδιστικά βαφτίστηκαν....

Ο Σαρπ, το NED (Εθνικό Ταμείο Δημοκρατίας του Ρέιγκαν με σχέση με την CIA) και το διεθνές δίκτυο των ΜΚΟ τους βρέθηκαν παντού όπου διακυβεύονταν αμερικανικά συμφέροντα: στην Κίνα λίγο πριν από τα γεγονότα στην πλατεία Τιεν Αν Μεν, στη Λιθουανία εκπαιδεύοντας τους νέους ηγέτες της ανεξαρτησίας, στη Βενεζουέλα ενορχηστρώνοντας τη «λαϊκή αντίσταση» κατά του Τσάβες, στη Σερβία ιδρύοντας την Optor, την οργάνωση που συνέβαλε στην πτώση του Μιλόσεβιτς. Ανάλογη δράση, αλλά πιο συστηματική ανέλαβε στην κεντρική Ασία....

Το «πράσινο φως» για τον «εκδημοκρατισμό» της Γεωργίας δόθηκε όταν η έως τότε σύμμαχος των ΗΠΑ επιχείρησε προσέγγιση με τον Πούτιν. Οι ΜΚΟ ανέλαβαν αμέσως δράση, περιλαμβανομένης και της «μύησης» του Μιχαήλ Σαακασβίλι στις επιτυχημένες τεχνικές της «βελούδινης επανάστασης» της Σερβίας, χάρη στη γενναιοδωρία του παραρτήματος Βελιγραδίου του γνωστού μας Ιδρύματος Σόρος.

Την ίδια στιγμή, το δίκτυο του NED και του Σόρος χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν τα μέλη της νεολαιίστικης οργάνωσης Kmara (Φτάνει). Οι δημοσκοπήσεις που μιλούσαν για θρίαμβο της αντιπολίτευσης έγιναν από οργανώσεις χρηματοδοτούμενες από την USAID, το NED, το Ίδρυμα Ευκρασίας (με διευθυντή τον πρώην διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μάινες) και το «ανεξάρτητο» τηλεοπτικό δίκτυο Rustavi 2 (χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος).

Το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε στην Ουκρανία το 2004. Το ουκρανικό παράρτημα του Ιδρύματος Σόρος δαπάνησε 75 εκατ. δολάρια μέχρι το 2003 για προγράμματα «ανάδειξης της κοινωνίας των πολιτών». ...

Στο Κιργιστάν, η «επίθεση εκδημοκρατισμού» άρχισε όταν ο Ακάγεφ διαπραγματεύτηκε το άνοιγμα ρωσικής αεροπορικής βάσης παύοντας πλέον να εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντά της. Η κοινωνία των πολιτών κινητοποιήθηκε. Τουλάχιστον 170 ΜΚΟ που λειτουργούν στη χώρα προωθήθηκαν από την USAID και το NED και χρηματοδοτούνται 100% από αυτές.

Το ίδρυμα Σόρος αναλαμβάνει την «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία και κερδίζει. Η USAID επένδυσε τουλάχιστον 2 εκατ. δολάρια πριν από τις εκλογές σε «ντόπιους ακτιβιστές» για να καταγγείλουν παρατυπίες. Ένας από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο Εντίλ Μπαϊσόλοφ, ομολόγησε ότι η εξέγερση θα ήταν «αδύνατη» χωρίς τη συντονισμένη αμερικανική προσπάθεια.

Οι έγχρωμες επαναστάσεις, σαν κι αυτήν που απειλεί ο Μιλίνκεβιτς ότι επίκειται στη Λευκορωσία, αντί για τον εκδημοκρατισμό περιορίστηκαν να αντικαταστήσουν αντιδυτικές ελίτ με φιλοδυτικές.

Το επαναλαμβανόμενο σενάριο, αν ήταν τηλεοπτική σειρά, θα έγραφε στο τέλος «μια ευγενική προσφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεν, της CIA, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των συνήθων υπόπτων». Όσο για τη δημοκρατία, ακόμη και με την πιο στενή της έννοια -ελεύθερες και δίκαιες εκλογές- παραμένει πάλι το μεγάλο ζητούμενο.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=19.02.2006,id=90466160

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 03:41:18

  Τίποτα. Δημοσιεύτηκε το 2006 λίγο πριν τις εκλογές στην Λευκορωσία που διεξήχθησαν λίγο καιρό μετά. ΟΛΟΙ θυμώμαστε την καρικατούρα Αλεξάντερ Μιλίνκεβιτς και τους χαρακτηρισμούς προς τον Λουσένκο από τους πεφωτισμένους neocon (Κοντολίζα Ράις) ως «τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης». Με τούτα και με 'κείνα ο Λουκασένκο νίκησε παρά τον ανήθικο πόλεμο. Αυτά.
  Η ελευθεροτυπία είχε οδηγητή τότε τον Φυντανίδη. Και όχι τα βδελύγματα τύπου "ΙΟΥ" και το σινάφι τους. Τολμούσε να πει και κάτι με το όνομα του, παρά να χαϊδεύει την επιφάνεια.

 2. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 03:42:05

  Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική.

 3. Νικόλας avatar
  Νικόλας 13/12/2008 04:00:03

  Και ποιές είναι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Ελλάδα που κάνουν αυτή τη δουλειά να ξεσηκώνουν τον κόσμο;
  Η αστυνομία και η κυβέρνηση.
  Το σενάριο αυτό είναι η πιο χαζή δικαιολογία της ΝΔ για τα χάλια που έφτιαξε και που λούζεται. Οι Αμερικάνοι που δεν θέλουν τον Κωστάκη γιατί τα πάει καλά με τους Ρώσους. Και η νέοι που είναι στους δρόμους έχουν παραπλανηθεί. Καφενιακή ανάλυση σε δεξιό επαρχιακό καφενείο.
  Είναι κρίμα να χάνετε αυτή την υπέροχη εξέγερση των νέων και να κεντράρετε σε συνωμοσίες και ξένους δακτύλους.

 4. stavrosx1 avatar
  stavrosx1 13/12/2008 05:56:20

  ... τί έγινε αγαπητέ Φάκτορα;
  ... μας βάζεις "τεστ" νοημοσύνης;
  ... όχι, ασφαλώς και δεν μπορεί να λέγεσαι Γιώργος Κουρής, ο και της "Αυριανής" άρχων ...
  ... εκτός εάν έχεις κι εσύ να βαφτίσεις τα "εικονικά" σε "πραγματικά" ...
  ... έρρωσο ...

 5. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 06:07:13

  @ Νικόλας
  Μπορείς να μας διαφωτίσεις για αυτή την υπέροχη εξέγερση των νέων όπως λές? μέχρι τώρα απλά την περιέγραψες πασπαλίζοντας πάνω της επίθετα. Μπορείς αιτιολογικά να βρείς το κίνητρο? Και αν μπορείς, ακόμα καλύτερα, να προβλέψεις το αποτέλεσμα? Τι βλέπεις εσύ σε αυτή?

 6. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 13/12/2008 06:21:23

  Δηλαδή, θέλεις να μας πεις ότι ο στρατόκαυλος ακροδεξιός φασίστας μπάτσος που πυροβόλησε το παιδάκι τα παίρνει από τον Σόρος; Θέλεις μήπως να πεις ότι η Χρυσή Αυγή της οποίας ήταν μέλος χρηματοδοτείτε από τον Σόρος; Ε, πες το επίτελους, γιατί μιλάς με υπονοούμενα;

  Και όλα αυτά για να ρίξουν τον ανύπαρκτο Καραμανλή; Με την πιο φιλοαμερικάνα Υπουργό Εξωτερικών που έχει ποτέ περάσει από τη χώρα, τη Ντόρα Μπακογιάννη; Οικογενειακή μάλιστα φίλη του Μπους; Ρε δε βρίσκετε κανένα άλλο παραμύθι να μας παραμυθιάσετε, τόσο φτωχή είναι η φαντασία σας;

 7. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 06:35:52

  Μπορεί η Ελλάδα να αναλάβει την προεδρία του ΟΑΣΕ από 1/1/2009? έτσι ερωτούν κάποιοι? Μπορεί?

 8. tony avatar
  tony 13/12/2008 09:44:12

  Ποιο στα αλήθεια είναι το πρόβλημα.Τό πρόβλημα είναι οτι οι άνθρωποι ξεχνάνε.Η προάσκηση συ λογικής μνήμης του 1940 με τα 50 εκατομμύρια νεκρούς και τις ελάχιστες καταστροφές άφησε συ λογική μνήμη μόνο γιά 20 χρόνια.Σήμερα εχουμαι τα μέσα και την τεχνολογία νά δημιουργήσουμε συλλογική μνήμη για 1000 χρόνια.
  Το ευγενές έργο των σοφών δεν θα είναι μια αστεία άσκηση με 50,000,000 νεκρούς άλλα θά είναι ο αληθινός πόλεμος
  που θα αφήσει μια νέα κοινωνία 800,000,000 ανθρώπων περίπου.
  Τον θαυμαστό νέο κόσμο.Παραθέτω ενα παλιό προφητικό τραγουδάκι.

  Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκινη
  η κόκινη από ζωή η κόκινη απο θάνατο
  θα παλέψουμε εμείς για αυτό.
  Ετσι πρέπει να γίνει έτσι πρέπει να γίνει
  έτσι θα γίνει............

  Η εφημερίδα των Μαοϊκών της δεκαετίας του 80 το έγραφε σε κάθε της φύλλο και οι μαοοικοι το είχαν σύνθημα.Το καθεστώς του ΜΑΟ δεν έπεσε ποτέ και είναι σήμερα ο παγκόσμιος ηγέτης.Και αφού αυτές είναι οι προθέσεις του παγκόσμιου ηγέτη,κανείς δεν μπορεί νά κάνει αλλιώς.
  Καλημερα

 9. DAN avatar
  DAN 13/12/2008 10:00:33

  Οι μαθητές, ως μη συμμετέχοντες στην παραγωγική διαδικασία, ΔΕΝ μπορούν να κάνουν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και ν΄ ανατρέψουν το καθεστώς : το ...απαγορεύει ο ΜΑΡΞ !

 10. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 10:38:58

  Η σελίδα εκτός από παρρησία στη διάθεση παρέμβασης στα γεγονότα, καταγράφει βαθύ αναλυτικό και τολμηρό πνεύμα. Συγχαρητήρια.
  Διαρήγνυα τα ιμάτια μου πριν μερικές ημέρες, για να υποθούν από κριτική σκοπιά εκτιμήσεις, που αφορούν τεράστιας σημασίας ζητήματα. Όχι γιατί θέλω να επιβάλλω σώνει και καλά τη δική μου θεώρηση. Συμμετέχω σε ένα διάλογο, μπροστά στον οποίο υποκλείνομαι και δεν είμαι ούτε "έξυπνος", ούτε διακατέχομαι από έλλειψη ανοχής για τις άλλες απόψεις, που είναι απαραίτητες, τουλάχιστον για να λάβει χώρα ο διάλογος, η ΕΥ-ΛΟΓΙΑ του προβληματισμού και της κριτικής σκέψης. Όταν αποσκοπώ να προβληματήσω αυτούς που εκτιμώ, σέβομαι και ταυτίζομαι συναισθηματικά μαζί τους, δεν διστάζω να γίνω κακός.
  Το ANTINEWS δείχνει ότι δεν φοβάται όχι μόνο με αυτή την ανάρτηση, να βγεί κόντρα στον ισχύοντα κοινωνικό μύθο και τα κάθε λογής φερέφωνα. Να πειστεί η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων, που ενδιαφέρονται για το θέμα, είναι πολύ δύσκολο. Όμως αυτές ειναι οι προσπάθειες που έχουν αξία και αποτελούν ουσιαστική παρέμβαση. Γιατί η σύγκρουση με τους μεγάλους αντιπάλους της ανθρωπότητας δεν γίνεται σ΄αυτή τη φάση στους δρόμους, όπου αυτοί με τις δυνάμεις της καταστολής και της πρόκλησης διατηρούν προς ώρας την επιχειρησιακή ευχέρεια, αλλά στον τομέα της ιδεολογικής σύγκρουσης και του ξεσκεπάσματος. Γιατί, όπως διακύρηξε ο Μάο, η θεωρία είναι μια υλική δύναμη. Παραμένοντας πιστός στον Πλωτίνο, θα ισχυριστώ ότι είναι Η ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΗ. Αυτό δεν αποτελεί κάποια δική μου επινόηση. Δεν είναι μόνο ότι "χωρίς επαναστατική θεωρία δεν υπάρχει επαναστατικό κίνημα", όπως διακύρηξε ο Λένιν. Ο Κορνήλιος Καστοριάδης αναλύει στο "Φαντασιακή θέσμιση της Κοινωνίας", ότι το "επαναστατικό πρόθεμα", από τη στιγμή που γεννηθεί, αποκτά μια ιδιοδυναμική να σφραγίζει τα γεγονότα. Μια αντίληψη μεταφυσική και Πλατωνική, που ενώ έχει εξωστρακιστεί εδώ και αιώνες, φρονώ ότι θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στις κοινωνικές ζυμώσεις του επόμενου μέλλοντος. Γιατί όπως ψέλνει ο Ελύτης στο "Άξιον Εστί" ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ.
  Η δύναμη των Μεγάλων Συντελεστών της πραγματικής, της ουσιαστικής κοινωνικής αλλαγής, δεν εδράζεται στα μπράτσα και τις γάμπες, αλλά στο πνεύμα. Αυτοί γεννούν οράματα, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ, που μετουσιώνεται σε πράξη και δομεί την αληθηνή ζωή. Ο θώκος της φυσικής κύησης ονομάσθηκε από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ "ΜΗΤ-ΡΑ", της πνευματικής κύησης "ΜΗΤ-ΙΣ" (πνεύμα). ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΕΝΝΟΥΝ. Σπερματοδότης παραμένει το καθαρό αεράκι της Αρετής, το τσαντήρι που μέσα έψησε καφέ ο Γιώργης Καραϊσκάκης, το καρεκλάκι που κάθησαν οι πραγματικοί διδασκαλοι, η ανιδιοτέλεια, η αυταπάρνηση ακόμη και μπροστά στην πνευματική αυτοκτονία. Γιατί "εάν δεν χάσουμε τη ψυχή μας, δεν θα τη βρούμε", έτσι που πνέει όπου αυτό θέλει το μπαγάσικο. Επικαλούμενοι και αναμένοντες στην πιο ενεργό απραξία. Ιουλιανός, Κοσμάς ο Αιτωλός, Σρι Αουρομπίντο, Μαχάτμα Γκάντι, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Ερνέστο "Τσε" Γκουεβάρα, Τζίμι Χέντριξ, Τζάνις Τζόπλιν, Τζιμ Μόρισον, Κάρλος Καστανιέντα. Οι μάγοι ποι δομούν το Όραμα μιας πραγματικά Νέας Εποχής, ριζικά διαφορετικής από τα σκοτάδια των Μπρεζίνσκι, Κίσιγκερ, Μπους, Χίμλερ, Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Τριμερής Επιτροπή και λοιπών μολοχιστών.

 11. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 11:42:38

  Κάποια κεφάλαια της πρόσφατης ιστορίας, αντί να έχουν μπει στα σχολικά εγχειρίδια από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, παραμένουν σποραδικες σελίδες κάποιων σοβαρότατων βιβλίων "συνωμοσιολογίας", που εκδόθηκαν πριν απο 25 και πλέον χρόνια. Εμείς βλέπυμε τις συνέπεις σήμερα με το δάχτυλο στο στόμα, αρκούμενοι σε συναισθηματισμους, αφορισμούς, φρούδα βεβαιότητα για τον κόσμο της επιφάνειας.
  Στις αρχές της δεκαετίας του 80 έγινε το λεγόμενο "σχίσμα" στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ανάμεσα στους λεγόμενους (και υποτιθέμενους) "συντηρητικούς" και στους λεγόμενους (και υποτιθέμενους) "ρεφορμιστές". Στην ουσία το δοτό δίλημμα επινήησαν οι ίδιοι πάντα τεχνικοί της εξουσίας. Ανακάλυψαν την πιο παλιά αλήθεια της τεχνικής ελέγχου της συμπεριφοράς: Ότι δίπλα στο μαστίγιο χρειάζεται και το καρότο.
  Έκριναν ότι δεν επαρκεί η τανάλια του ασφαλίτη. Έτσι ανακάλυψαν, μετά το μεγαλειώδες κίνημα κατά του κοινωνικού αυταρχισμού του 68, τις λεσβίες (ας μην προσβληθούν οι φίλες που έχουν ιδιαιτερότητες στις σεξουαλικές προτιμήσεις - αν μου στείλουνε μέιλ μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί - μιλάω μόνο για την πολιτική εκμετάλευση των όποιων προσωπικών επιλογών) τις "μάγισες", την "οικολογία", τα "ανθρώπινα δικαιώματα", τις "μειωνότητες". Φτειάξανε και τα αντίστοιχα μαγαζάκια της κοινωνικής μπαχαλοποίησης. Και τα μισά φεράφωνα τους στα μαζικά μέσα μεταμορφώθηκαν από αρτηριοσκληρωτικά πόμολα σε "απελευθερωμένες" υπάρξεις της σούπερ μοντέρνας αγκλίτσας.
  Εφευρέθηκαν οι ΜΚΟ. Στα ναρκωτικά, που από δεκαετίες ήταν στα χέρια τους ως μέσον κοινωνικού εκφυλισμού, κοπάνησαν πρωτοφανή έξαρση. Και άντε να μιλήσεις ενάντια στον ναρκοέμπορα Σόρος σαν κράτος, όταν έχεις ξεπέσει βάναυσα, που δεν σε δανείζουν οι υπόλοιποι. Ή μήπως δεν έσπασε ο Καραμανλάκος τον αποκλεισμό δανειοδότησης απέναντί του κόπανου, που είχε επιβάλει η "Ευρωπαϊκή" "Ένωση". Παράσυραν και καλά παιδιά. Ο J.J. Cale έβγαλε τραγούδι για την κακαϊνη. Κρίμα. Μεγάλος καλιτέχνης, αλλά η Μπίλντερμπεργκ αποδείχτηκε πιο πονηρή.
  Φτιάξανε "επαναστάτες" τύπου Δανιήλ Κοέν Μπεντίτ και Ιωσήφ Φίσερ, βάζοντας τους αρχικά να πετάνε τις κοτρώνες του οδοστρώματος στην αστυνομία και μετά να ζητωκραυγάζουν, να για να κάνει το ΝΑΤΟ σφαγιασμούς αμάχων.
  Το ΧΟΝΤΡΟ σχέδιο αποσταθεροποίησης που κλιμακώνεται πρόσφατα με το όργιο βανδαλισμών απέναντι σε βάρος ανθρώπων και δομών επιβίωσης (δε γραφω σκόπιμα "περιουσίες", γιατί δεν αποσκοπώ να δρομολογήσω μικροαστικά σύνδρομα), ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ δεν γίνεται ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΑΛΛΑ:
  1. Για να γλυστράμε στο διάδοχο πολιτικό σχήμα.
  2. Για να διαλύεται βαθμηδόν το κράτος στην πορεία επιβολής παγκόσμιας δικτατορίας. Η οικονομική χρεωκοπία του έπεται στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.
  3. Για να δημιουργείται απογοήτευση και να οικοδομείται η αμηχανία στους πολίτες. Η μέθοδος εφαρμόστηκε με "επιτυχία" και στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας
  4. Για να δισφημίζεται η Ελλάδα στο εξωτερικό. Τρέμουν μπροστά στην Ελληνική Γλώσσα και το Ελληνικό Πνεύμα. Μέχρι και "εξαγωγή της (παρα λίγο και δήθεν) επανάστασης" μπορεί να επιχειρήσουν, για να δείξουν ότι στην Ελλάδα γεννιέται το χάος και όχι οι δομικές διεργασίες του πολιτισμού.
  5. Να εθίσουν τον εγχώριο πληθυσμό σε καταστροφές, στα πλαίσια το μεθεδοδευόμενου διαμελισμού του νεοελλαδικού υπολείμματος.

  Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΗ ΒΙΑΖΟΣΑΣΤΕ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΩΝ.

  Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.

  "Γουστάρω Ελεύθερη και Πλούσια Ζωή, και προσκυνώ σας και φιλώ σας όντα μικρά χρωματιστά, μες τον καυρέφτη κλειδωμένα", μέχρι να πηδήσετε έξω από το καναβάτσο, μέσα στο ανέσπερο φως της νοητής Ακροπόλεως.

  ΖΗΤΩ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ.
  Γιατί όπως διακήρυξε ο Πλωτίνος "Η ΦΥΣΙΣ ΔΕ ΜΟΧΛΕΥΕΤΑΙ", ρε ραμολιμέντα του χτες.

  Μπράβο στο μπλογκ και για αυτή την ανάρτηση.

 12. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 13/12/2008 12:17:14

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ
  ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ..

 13. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 12:36:55

  ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΣ ΠΕΙ

  ΤΙΠΟΤΕ-ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΙΣΩ

  ΠΑΠΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

 14. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/12/2008 12:57:19

  @μπάμπης
  Ενώ οι πολυεθνικές και τα φερέφωνα τους του θανατά κάνουν τίμια, αγνή και εναλλακτική ενημέρωση. Γειά σου ρε μάγκα. ο Τζορτζ Μπους πότε θα κάνει τη σοσιαλιστική επανάσταση;

 15. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 13:00:38

  μπαμπης - μπραβο σου τωρα μεταφραστης καλο!!

 16. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 13/12/2008 13:04:41

  @Μποτίλια στο πέλαγος

  ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ 2006 ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΡΕ ΦΙΛΕ????

  ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ? Η ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ?

  Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ!!!ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

  ΒΛΑΚΕΙΕΣ!

 17. νικος avatar
  νικος 13/12/2008 13:18:04

  Η Σημερινή Ελευθεροτυπία δεν έχει καμία
  σχέση με την Ελευθεροτυπία που είχαμε
  πριν από μερικά χρόνια.
  Η σημερινή Ελευθεροτυπία δεν είναι πια προοδευτική εφημερίδα.
  Είναι προπαγανδιστική εφημερίδα και εξυπηρετεί
  με την -λεγόμενη- εναλλακτική ενημέρωση,
  ξένα συμφέροντα και σκοπούς.
  Συχνά:
  -Καλύπτει ανθελληνικά σχέδια.
  -Καλύπτει ναρκωτικά, φράξιες και παρακράτος.
  -Παίζει το ρόλο του ιδεολογικού ροπαλοφόρου
  της πέραν του Ατλαντικού δύναμης.
  -Διαστρεβλώνει την Ιστορία (Δές ΙΟΣ)

  Εν ολίγοις
  Αλλιώς ήταν και αλλιώς είναι.

 18. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 13:29:48

  μπαμπει- Φλωγας εδω .Αι Αι ...

 19. patos avatar
  patos 13/12/2008 13:54:45

  Οι τεχνολογίες διαμόρφωσης & διαχείρισης της συλλογικής έμπνευσης, οι τεχνολογίες διαμόρφωσης & διαχείρισης του προσώπου είναι τεχνολογίες πασίγνωστες σ όλο τον 20ο αιώνα.
  Τα φαινόμενα τα έχουμε δεί τα έχουμε ζήσει και τα έχουμε νιώσει από τα έργα του καλλιτέχνη που δρά σαν "μηχανικός των ψυχών" [μαγιακόφσκυ] έως τις "επαναστάσεις" που λειτούργησαν με τις κοινωνικές μηχανές του σορος. Αυτό που ήταν κάποτε καλλιτεχνική έκφραση σήμερα είναι βαρηά τεχνολογία. Η διαχείριση της έκφρασης ήταν και είναι ένα μηχάνημα για όσους "αγαπούν" τις υψηλές αποδόσεις.
  Το ρόλο που έπαιζαν κάποτε οι μέγα-μηχανές της μεταφυσικής, τον παίζει σήμερα η τεχνολογία της γνώσης. Πώς πιλοτάρονται τα συναισθήματα και οι "ορίζοντες" των υφισταμένων και των καταπιεσμένων, σαν αεράκι προς διέξοδους σε "άδολα" πουθενά [ποια είναι τα σημερινά αντίστοιχα με τα τότε εκκλησάκια θαλασσίτσες ελληνικότητες κλπ].

  Χρειάζεται να γίνονται κοινά γνωστές οι γνώσεις της διαχείρισης μας. Αντίθετα όσο καλλιεργείται η γλυκήτητα του αγνού πρωταγωνιστή, απλά μας καλλιεργείται η συνείδηση του να είμαστε τα αφελή γρανάζια της μηχανής.

  Ζώντας μέσα στα ολικά συστήματα, η διαχείριση του συναισθήματος [μας] της επιθυμίας [μας] και των προθέσεων [μας], με άλλα λόγια το οτι μας διαχειρίζονται είναι πλέον τόσο κοινά διαδεδομένη γνώση όσο και το να οδηγείς ένα αυτοκίνητο.

  Η διαφήμιση για τις επαναστάσεις που χρησιμοποίησαν τα κοινωνικά μηχανήματα "soros" είναι απλώς το παράδειγμα που συμφέρει να διαφημίζεται.

  Παρ' όλα αυτά ακόμη και μέσα σ αυτή τη ολική διαχείριση της ζωής [το τέλος της ιστορίας] δεν παύει να υπάρχει η στιγμή που το συναίσθημα θα ξεσπάσει χωρίς μέτρο, σε χρόνο απρόοπτο και απρόσμενο, οι προσωπικές διαθέσεις θα ξεφύγουν απ τον έλεγχο και δεν θα υπακούουν σε εντολές. Δηλαδή εκεί που νομίζεις ότι όλα είναι υπο έλεγχο και όλοι υπακούν τις εντολές [ηθική είναι το νόμιμο] και δεν υποπτεύεσαι τίποτε, εκεί ξεσπάει το άμετρο.
  Αυτό το σενάριο, του να ξεσπάσουν τα συναισθήματα χωρίς κάποια κατεργασία, ανεξέλεγκτα, προκαλεί τρόμο στους διαχειριστές μας. Το ακατέργαστο συναίσθημα προκαλεί τρόμο στο σύστημα. Όσο η ξύλινη νομιμότητα είναι το αυγό του φιδιού άλλο τόσο τα ανεξέλεγκτα συναισθήματα είναι το τέρας. Ακατέργαστο είναι το συναίσθημα όταν έχει πραγματικά ξεφύγει από τις εντολές και τους ελέγχους των μηχανών. Όταν το συναίσθημα προηγείται από το λογικά οργανωμένη πληροφορία.
  Το συναίσθημα που δεν έχει ακόμη βρεί λόγια,
  που δεν έχει ακόμη λογική έκφραση, το συναίσθημα που δεν έχει βρεί ακόμη τη γλώσσα του, ούτε έχει αυτοπροσδιορίστεί.

  Αυτές τις στιγμές που είναι στιγμές εκτός γλώσσας που είναι μόνο άρνηση και αντίδραση θυμός οργή, αυτές τις στιγμές που οι καλλιτέχνες τις αγαπούν αλλά οι μηχανικοί τα χάνουν, δηλαδή οι στιγμές έξω απο τη λογικά οργανωμένη πληροφορία, όπως είναι οι στιγμές του τρελού που δεν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του, αυτές οι στιγμές παραμένουν να είναι οι φοβερές στιγμές εκτός συστήματος, ανθρώπινες, η μαύρη τρύπα στο διάστημα.

 20. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/12/2008 20:59:24

  @πάτος: φίλε, είσαι ...ψεύτης ΚΑΙ προβοκάτορας! Μας "έστειλες" με το "πάτος"! ('Οπα! Δεν πιστεύω να είσαι "η" πάτος, ε; -Ε;). Μιλάω για όλο το κείμενο, ΑΛΛΑ, κυρίως, γι' αυτό:

  "..αυτές τις στιγμές που οι καλλιτέχνες τις αγαπούν αλλά οι μηχανικοί τα χάνουν"!

  Υ- ΠΕ- ΡΟ- ΧΟ!

  Εύγε, φίλε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.