#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/09/2010 21:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι έλεγε ο Γιώργος πέρυσι στην ΔΕΘ για την “Δανία του Νότου”(Θεσσαλονίκη Τις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ για το πως "μπορούμε να αποκτήσουμε την Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε" παρουσίασε ο πρόεδρος του κινήματος Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Απευθυνόμενος προς όλους τους πολίτες, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι η ώρα των αποφάσεων, υπογραμμίζοντας ότι είναι η χώρα, η οικονομία και οι πολίτες που χρειάζονται αποφάσεις για το συνολικό συμφέρον της πατρίδας.

Είμαι εδώ, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να σας μιλήσω για τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε "διαβεβαιώνοντας" το ακροατήριο και τον ελληνικό λαό, "πως υπάρχει ελπίδα ότι στις 4 Οκτωβρίου αρχίζει μια νέα εποχή, η οποία θα στηριχθεί σε ένα νέο σχέδιο εθνικής ανάτασης".

Αναφερόμενος στο σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που αφορά στην οικονομία, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το σχέδιο προβλέπει τη στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης. Ο στόχος όλων αυτών, είπε, είναι να κρατήσουμε την αγορά ζωντανή και να δώσουμε ζωή στην οικονομία.

Εξειδικεύοντας το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών για την οικονομία ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτό θα έχει ως στόχους την στήριξη του εισοδήματος (το οποίο περιλαμβάνει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, παροχή έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης, λήψη μέτρων προστασίας των δανειοληπτών και πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο).

Δεύτερος στόχος είναι η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό, η ένεση ρευστότητας στην αγορά, η αλλαγή του Τειρεσία και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο τρίτος στόχος αφορά στην προστασία και την ενίσχυση της απασχόλησης και της στήριξης των ανέργων και ο τέταρτος στο νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών με την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ: Τότε που ο Γιώργος υποσχόταν «καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά και καθαρές κουβέντες» !!!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκεί στη Δανία του Νότου…Που θα βρεθούν τα δισεκατομμύρια που κοστίζει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ;

Επειδή σύσσωμα τα κανάλια – και η κρατική ΝΕΤ  – επιδόθηκαν σε μια προσπάθεια «ωραιοποιήσης»  της χθεσινής συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου στην ΔΕΘ παρουσιάζουμε το κόστος αυτών που υποσχέθηκε:

1  Η κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και η φορολόγηση μόνο της μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα μειώσει τα δημόσια έσοδα κατά 800.000.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να αντικατασταθούν από άλλες πηγές

2 Το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης και η αναμόρφωση του θεσμού του ΕΚΑΣ και η επέκταση του, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για να καλύψει 300.000 επιπλέον συνταξιούχους θα απαιτήσει πρόσθετους πόρους 800.000.00ο ευρώ.

3 Το πάγωμα το τιμολογίων των ΔΕΚΟ  θα οδηγήσει σε αύξηση των επιχορηγήσεων από πλευράς του κράτους κατά τουλάχιστον 200.000.000, που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

4  Η αύξηση των δαπανών για παιδεία και έρευνα αθροιστικά στο 7% του ΑΕΠ απαιτεί πρόσθετους πόρους 7,8 δις ευρώ.

5  Η αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% απαιτεί επιπλέον δαπάνη 300.000.000 ευρώ.

6  Οι αυξήσεις των μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο πάνω από το πληθωρισμό θα κοστίσουν πάνω από 500.000.000 ευρώ ετησίως.

7  Η αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ, φτάνει τα 9,8 δις ευρώ. Ενώ αυτό που υλοποιεί η ΝΔ είναι γύρω στα  9,3 δις ευρώ. Άλλα 500.000.000 δηλαδή.

Μιλάμε δηλαδή για περισσότερα από 10, 9 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό; Που θα βρεθούν αυτά τα λεφτά;
Τα όμορφα λόγια… όμορφα καίγονται
Τι είπε ο κ. Παπανδρέου; Πρόγραμμα 100 ημερών χωρίς προγραμματισμό αφού τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι καθαρά φιλολαϊκά. Όχι ότι έχουμε πρόβλημα με το φιλολαϊκό χαρακτήρα κάθε μέτρου. Όταν ευνοείται ο λαός και δεν αδειάζουν οι τσέπες του ακόμη και η… συμμαχία με το διάβολο, που λέει ο λόγος, είναι θεμιτή. Όταν όμως η οικονομία παραπαίει, το έλλειμμα έχει εκτοξευτεί κοντά στο 8%, η ανάπτυξη είναι αρνητική, η ανεργία (η πραγματική) είναι πάνω από 14%, το εμπόριο, οι κατασκευές, οι εξαγωγές, η βιομηχανία έχουν πιάσει πάτο και το κυριότερο όταν τα φορολογικά έσοδα μειώνονται, τότε περιμένουμε να ακούσουμε πιο σημαντικά πράγματα, εκτός από προεκλογικές υποσχέσεις.

Είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς που θα βρεθούν σχεδόν 20 δις ευρώ προκειμένου η χώρα να μην χρεοκοπήσει, χωρίς να «χυθεί αίμα», δηλαδή περισσότερα χρήματα από τη φορολογική βάση; Ειδικά όταν η Κομισιόν μας έχει βάλει στο στόχαστρο, ο Αλμούνια είναι ο πραγματικός υπουργός Οικονομίας και οι επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι πραγματικοί νόμοι του κράτους.

Κανείς δε θα βρει να πει αντίθετη κουβέντα όταν ένας υποψήφιος πρωθυπουργός υπόσχεται πάγωμα των αυξήσεων στα τιμολόγια για ένα χρόνο, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό (εδώ που τα λένε δεν θα είναι και φοβερές αυξήσεις αφού ο τιμάριθμος τρέχει κάτω από 1%), στήριξη του εισοδήματος, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενέσεις ρευστότητας της αγοράς και άλλα πολλά. Όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά για μια χώρα με ισχυρή οικονομία και με ένα κράτος οργανωμένο στο οποίο δεν θα κυριαρχεί η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή.Επομένως, ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να πει «καθαρές κουβέντες» για τρία βασικά θέματα:

Που θα βρει τα χρήματα για να στηρίξει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και τους μικρομεσαίους, να δώσει αυξήσεις και επιδόματα αλληλεγγύης και να τονώσει την αγορά; Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δε μιλά για «καμένη γη»; Η μήπως θα δανειστεί κι άλλα χρήματα, όταν ο δανεισμός φέτος ξεπερνά τα 60 δις;

Με ποια μαγική συνταγή θα μπορέσει σε 100 ημέρες να ζωντανέψει τους φορολογικούς μηχανισμούς και να εισπράξει το κράτος αυτά που πρέπει; Επίσης, στην εφορία δεν χρωστάνε μόνο οι πλούσιοι, συνήθως οι μη έχοντες προσπαθούν να γλιτώσουν. Τι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου δηλαδή, θα κυνηγήσει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα για το οποία με άλλα μέτρα προσπαθεί να τονώσει; Από το ένα χέρι θα δίνει και από το άλλο θα παίρνει; Υπενθυμίζεται ότι τα φορολογικά έσοδα των τελευταίων ετών που δεν έχουν εισπραχθεί μπορεί να φτάνουν τα 30 δις.

Πώς θα νοικοκυρέψει το –επί δεκαετίες- σπάταλο κράτος; Που θα γίνουν περικοπές στις δαπάνες όταν Παιδεία και Υγεία «φωνάζουν» για περισσότερα χρήματα; Θα κόψει τις υπουργικές Μερσεντές, τα ταξίδια με τους δεκάδες συμβούλους, τις επιτροπές και υποεπιτροπές και όλα όσα φουσκώνουν τον προϋπολογισμό;

Το πλέον κρίσιμο ερώτημα είναι, όμως, αν το ΠΑΣΟΚ φτιάξει κυβέρνηση, πώς θα κλείσει προϋπολογισμό για το 2010, όταν δεν υπάρχει ευρώ στο ταμείο και η Κομισιόν καραδοκεί; Εκτός κι αν η Λούκα ή ο Λουκάς έχουν κάνει deal με την Ευρωπαϊκή Ένωση για σιωπηρή παράταση προτού βρεθεί η οικονομία υπό τον πλήρη έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης συμμετέχει στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ κατά της διαφθοράς
Όπως μας μεταδίδουν από την Θεσσαλονίκη (και έδειξε με μακρινό πλάνο η τηλεόραση) ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν μεταξύ των «παραγωγικών τάξεων» που πήγαν να χειροκροτήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου στην ΔΕΘ.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κόκκαλης συνοδευόταν στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη από την σύζυγο του, τον  κ. Αντωνόπουλο της ΙΝΤΡΑΛΟΤ και τον [...]

ΣΧΟΛΙΑ

 1. bb avatar
  bb 11/09/2010 21:44:25

  Δεν κάνει ο άνθρωπος, έχουμε μπλέξει άσχημα

 2. loretta avatar
  loretta 11/09/2010 21:54:48

  ....μεχρι και διαφημιση πουλησε ο GAP...νεος βαραγκης.....κορρες...apivita....χαχαχαχα

  απο πρωθυπουργος ....εγινε τουριστας το καλοκαιρι...και το χειμωνα θα ασκει το επαγγελμα του ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗ...!!

  ε ρε που μπλεξαμε.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.