#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/10/2010 14:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι έλεγαν ο Παπανδρέου και οι άλλοι για τα τιμολόγια της ΔΕΗΔευτέρα 30, Ιούνιος 2008 - Δήλωση Μ. Χρυσοχοϊδη για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Μόλις πριν 3 ημέρες, ο πρωθυπουργός (Κ. Καραμανλής) επιχειρούσε να μας πείσει για πολλοστή φορά από το βήμα της Βουλής ότι η ακρίβεια που έχει σαρώσει τα ελληνικά εισοδήματα τα τελευταία χρόνια είναι εισαγόμενη. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο και για την κυβέρνησή του, η επανάληψη δεν μετατρέπει αυτομάτως ένα ψέμα σε αλήθεια…Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι σαφής και τη διατυπώνουμε επανειλημμένα εδώ και καιρό: ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ξεκινώντας από τα τιμολόγια των κρατικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα της ΔΕΗ. Καλούμε την Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει ΤΩΡΑ όλους τους νόμιμους μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή της για αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς για να δοθεί επιτέλους ανάσα στα ελληνικά νοικοκυριά και ειδικά τους χαμηλόμισθους και τη μεσαία τάξη.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

Στις 22 Ιουνίου, σε συνέντευξή του στο «Έθνος», ο κ. Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τότε, ενώ μόλις είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής (επικεφαλής στη λίστα του κόμματος), δηλώνει: «Μια προοδευτική κυβέρνηση καταπολεμά τις αδικίες και τις συντεχνίες παντού, και στο Ασφαλιστικό. Όχι, όμως, θίγοντας ώριμα δικαιώματα, ούτε με ισοπεδωτικές λογικές. Σε ποια ηλικία πρέπει να συνταξιοδοτείται κάποιος που δουλεύει από 20 χρονών σε ένα ορυχείο της ΔΕΗ;

Στην ίδια περίοδο ανήκει και η δήλωση για τον ΟΤΕ της κ. Λούκας Κατσέλη, με την ιδιότητα του τομεάρχη Οικονομίας: «Το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει κάθε νομική, οικονομική και πολιτική δυνατότητα να επανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της εταιρίας και των εργαζομένων της»…

Στις 25 Ιουνίου 2009 δηλώσεις Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ: «Η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα σε περίοδο ύφεσης είναι καταστροφική για την οικονομία και εξοντωτική για τη μέση ελληνική οικογένεια».

Κάνει ειδική αναφορά στην ακρίβεια, υποσχόμενος: Μειώσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και συγκεκριμένα ανάκληση της αύξησης 7,5% στα τιμολόγια της ΔΕΗ και μείωση της ψαλίδας μεταξύ των τιμών παραγωγού και καταναλωτή…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/10/2010 14:25:50

  Το ΠΑΣΟΚ βιάζεται να ξεπουλησει ό,τι προλάβει στους Γερμανούς. Οι κουβέντες για πώληση του ελέγχου της ΔΕΗ (α λα ΟΤΕ) είχε ξεκινήσει επί Σημίτη. Για να πάρουν οι Γερμανοί την ΔΕΗ όμως, θέλουν 1) να κλείσουν τα παλιά εργοστάσια, 2) να φύγουν τα οριακά και αμφιλεγόμενα - trust me, το αέριο είναι αμφιλεγόμενο γιατι εξαρτάται από ντελικάτους αγωγούς - και 3) και καλύτερο, να ανέβει η τιμή του ρεύματος, για να βγάζουν πιο πολλά και να αυτοχρηματοδοτήσουν όχι μόνο τις ανάγκες της ΔΕΗ, αλλά και της Μητρόπολης.

  Πιό απλοϊκά, θα αυξήσουν το ρεύμα για να αντέξουμε το χώσιμο των αιολικών. Τι είπε ο Γερμανός στην βράβευση προχτές; Θα σας χώσουμε και θα σας χώνουμε αιολικά. Το συμβατικό ρεύμα κοστίζει στον ΔΕΣΜΗΕ 35-40 €/MWhr σήμερα. Πες 50 αύριο με τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ έμπνευσης πρόστιμα. Τα αιολικά κοστίζουν 100-200 €MWhr. Πώς νομίζετε ότι θα πληρώνεται αυτό; Με ακριβότερο ρεύμα.

  Γιαρτί νομίζετε ότι σκούζω τόσο καιρό; Μόνο επειδή είναι εκτρωματικά άσχημα, καταστρέφουν το τοπίο, δεν παράγουν ρεύμα κλπ κλπ;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ archaeopteryx 08/10/2010 14:45:21

   Καταπλητικός, Αρχαίε, ως συνήθως. Εντωμεταξύ, αυτά τα άλλα που λες "μόνο επειδή είναι εκτρωματικά άσχημα, καταστρέφουν το τοπίο, δεν παράγουν ρεύμα κλπ κλπ" είναι τόσα πολλά και τόσο άσχημα, που το να σε χαρατσώνουν ίσως και να σε νοιάζει και λιγότερο. Αλλά όπως και να το κάνουμε το λες αριστουργηματικά.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Επώνυμος 08/10/2010 15:53:15

    Είμαι θυμωμένος επώνυμε, μόνον αυτό. Αλλά σε ευχαριστώ.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/10/2010 15:40:36

  Στα νέα τιμολόγια η αξία του ρεύματος είναι το 1/4 του συνολικού ποσου που πληρώνουμε.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/10/2010 15:45:31

  Τώρα ετοιμάζονται να δώσουν τα ΕΛΤΑ σε ξένους.
  Το ανακοίνωσε περιχαρής ο Παπακ στο Ν.Υ.
  Επίσης έστειλαν επιστολή στους Καταριανούς να ξεκινήσουν την τοξική επένδυση στον Αστακό, το ελληνικό κράτος έχει ολοκληρώσει τις δικές του ετοιμασίες.
  Αυτό γιατί μου μοιάζει σαν να έχουν υπαναχωρήσει οι καταριανοί απαιτώντας προφανώς περισσότερα ανταλλάγματα;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ αλλενάκι 08/10/2010 15:52:06

   Kαι για τα ΕΛΤΑ ξεκίνησε η κουβέντα επί Σημίτη. Από τότε που μου άνοιξε τα μάτια ο Προφήτης, τα βλέπω ξεκάθαρα. Η στρατηγική του Γ΄Ράϊχ, τα ενοποιημένα δίκτυα, οι ομοιόμορφες γραμμές, το ενιαίο γκρίζο χρώμα. Το αεροδρόμιο των Σπάτων. Η Πράσινη ανάπτυξη... όλα γκρίζα. Sieg Heil.

   • Asxetos avatar
    Asxetos @ archaeopteryx 08/10/2010 17:03:05

    :mrgreen:

 4. μπριμπρί avatar
  μπριμπρί 08/10/2010 18:07:34

  Καλε πού είναι το τινακι μας
  που έλεγε οτι δεν θα ανεβουν τα τιμολόγια?
  τουμπεκί τώρα?
  Το Τιν Μπι να κοιτάξει τα του οίκου του
  γιατί με τους ξένους οίκους τα έχει θαλασσώσει.
  Μόνο τα αδέρφια του διευκολύνει στις δουλίτσες
  Κατσε βρε κοριτσάκι μου πιο πέρα κι άσε τις ανεξαρτησίες, και τις δηθενιές
  αφού στις δουλειές όλοι μαζί οικογένεια είστε
  τί , δεν είστε?
  Δεν τα κατάφερες με τον έναν
  ίσως με τον άλλον.....

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ μπριμπρί 08/10/2010 19:00:05

   η Υπουργός "Κλιματικής Αλλαγής" είχε πει ένα μήνα αφού είχε αναλάβει, ότι "δεν θα υπήρχε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ μέχρι το 2011". Το ερώτημα είναι ΠΩΣ το ήξερε το 2009 τι θα γίνει το 2011. Της ξέφυγε της κακομοίρας και ξεφούρνισε ότι το έγκλημα είναι εκ προμελέτης. Στημένη δουλειά, κομπίνα, μπίζνα, πως το λένε... Φυσικά είναι πιόνι. Βολικό πιόνι γιατί μπορεί και να τα πιστεύει αυτά που λέει, αλλά εμείς πληρώνουμε και θα πληρώνουμε τις δοξασίες της. Και μερικοί συνδικαλιστές που έκαναν πόλεμο στα αναπτυξιακά σχέδια της ΔΕΗ. Γιατί, μην το ξεχνάμε, η ΔΕΗ, κάποτε, ήταν αξιόλογη και σοβαρή.

 5. kiki avatar
  kiki 08/10/2010 19:07:29

  Επεσε ξυλο στην ΔΕΗ,επεσαν οι Παμιτες εναντιον των Πασοκων,εκπροσωπων της ΓΣΕΕ.
  Αντε ΔΕΗ,αλλαξε τους τα φωτα

 6. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 08/10/2010 19:15:49

  Και να έλεγαν μόνο αυτά οι αρχιψευταράδες.

 7. kiki avatar
  kiki 08/10/2010 19:17:33

  Τα αιολικα παρκα καταστρεφουν την γεωργικη παραγωγη,γιατι διωχνουν τις μελλισες,και δεν γινεται γονιμοποιηση των καρπων.Δεν ειναι μονο ασχημα αλλα και καταστροφικα.
  Εμαθα σημερα οτι περναμε ρευμα οποτε θελαμε απο Βουλγαρια απο την πυρηνικη ενεργεια που παραγουν αυτοι,πολυ φτηνα οταν ειχαμε αναγκη,ας πουμε 5 ευρω,αλλα η ΔΕΗ υπεγραψε συμφωνια με τον ομιλο Μπομπολα,να φερνει αυτος το ρευμα με 10 ευρω ,οταν φωναξε η ΔΕΗ γιατι ,γιατι ετσι ηταν η απαντηση.
  Επισης ενα μεγαλο θεμα που εχει ανακυψει ειναι το προβλημα με τα σκουπιδια.Σημερα η ΕΛΕΥ΅ΕΡΟΤΥΠΙΑ εχει ενα μεγαλο θεμα γιαυτο.Δηλαδη εχουν γεμισει οι πολεις μας σκουπιδια μια και απαγορευονται οι χωματερες και ο ομιλος Μπομπολα εχει ηδη κατασκευασει τρια η τεσσερα εργοστασια κομποστοποιησης των σκουπιδιων,περιμενει οταν ο κομπος φτασει στο χτενι να προστρεξουμε σε αυτον για να λυθει το προβλημα.Ειναι μεγαλη μπιζνα αυτη και ως συνηθως θα την παρει χωρις διαγωνισμο ,κατεπειγον.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ kiki 08/10/2010 19:23:50

   Το θέμα είναι ότι κομποστοποίηση ενός μέρους των οικιακών υπολλειμμάτων των τροφίμων μπορεί να γίνεται σε κάθε σπίτι με αυλή ή κήπο.
   Γίνεται και σε μπαλκόνια, αλλά απαιτεί μεγάλη φροντίδα και προσοχή.

 8. Genopistis avatar
  Genopistis 08/10/2010 21:38:13

  Η ΓΕΝΟΠ πήρε πριν μερικές μέρες 500,000 Ευρώπουλα δάνειο - αγύριστο από τη ΔΕΗ Α.Ε., φυσικά με το αζημίωτο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.