#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/06/2008 13:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι έκανε ο Α. Λυκουρέζος στα γραφεία της Ζήμενς;

Αποκάλυψη τώρα: Τι εξυπηρετούσε η «αρμένικη» επίσκεψη του μεγαλοδικηγόρου και στελέχους της ΝΔ, κ. Α. Λυκουρέζου, διαρκείας πέντε ολόκληρων ωρών, σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Ζήμενς Ελλάς στο Χαλάνδρι; Ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος συνεργάζεται με το μεγάλο αμερικανικό δικηγορικό γραφείο ερευνών, Debevoise (το οποίο έχει αναλάβει τις έρευνες για λογαριασμό της Ζήμενς Γερμανίας στα μαύρα ταμεία της εταιρείας) συναντήθηκε από το πρωί έως το μεσημέρι, στα γραφεία της Ζημενς, με δύο πρόσωπα-κλειδιά των τελευταίων ημερών. Πρόκειται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για τον αρχιλογιστή της εταιρείας, κ. Μικέ και την κ. Τσακάλου, γραμματέα του μέχρι προ μηνών επικεφαλής της Ζημενς Ελλάς, κ. Χριστοφοράκου. Και οι δύο έχουν κληθεί και έδωσαν σημαντικές καταθέσεις στον Έλληνα εισαγγελέα. Από αυτούς άλλωστε προέκυψε, αφενός το θέμα της "οικοσκευής" για το πολιτικό γραφείο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αφετέρου η επιταγή για το ΠΑΣΟΚ. Το μεσημέρι ο κ. Λυκουρέζος αποχώρησε μαζί με τη νομική σύμβουλο της Ζημενς Ελλάς. Άραγε, τι γύρευε εκεί ο κ. Λυκουρέζος και τι "οδηγίες" έδωσε σε αυτά τα δύο πρόσωπα. Ως γνωστόν, ο μεγαλοδικηγόρος, εκτός της υπόθεσης Ζημενς, που αποδεικνύεται ότι έχει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις, έχει αναλάβει και μια ακόμη πολιτική υπόθεση. Αυτή του Ζαχόπουλου. Ελπίζουμε, οι οδηγίες που έδωσε στους δύο της Ζημενς να διευκολύνουν τη δουλειά του εισαγγελέα και όχι να την δυσχεράνουν προς όφελος πολιτικών κύκλων που δεν θέλουν να βγει στη φόρα η αλήθεια για το σκάνδαλο. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 09/06/2008 13:42:06

  oti ekane ta hronia 1992-93 sta grafia tIS BEBIS !!!

 2. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 09/06/2008 13:45:33

  I Barbouti meta sta paramagaza tou Miloshewistc klp

 3. Factorx avatar
  Factorx 09/06/2008 14:42:58

  παρακαλώ πολύ να κάνουμε τα σχόλια χωρις να βρίζουμε. Όλα λέγονται ευπρεπως. Και δεν έχω καμιά όρεξη να χασω τα μπάνια του λαού καλοκαιριάτικα

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 09/06/2008 15:07:57

  Μπορεί να είναι και αυτό που λέτε. Αγνοείτε όμως κάτι. Η μητρική εταιρία διεξάγει ιδιωτικές ανακρίσεις-έρευνες για την υπόθεση. Το αμερικάνικο γραφείο στο οποίο έχουν ανατεθεί από τη μητρική οι ανακρίσεις αυτές συνεργάζεται με το Λυκουρέζο. Δηλ. στην Ελλάδα τις ανακρίσεις για λογαριασμό της μητρικής θα τις κάνει ο Λυκουρέζος. Αυτός θα υποβάλει το πόρισμα στη μητρική ή τέλος πάντων θα παίξει σημαντικό ρόλο στη σύνταξη αυτού του πορίσματος όσον αφορά το ελληνικό σκέλος της υπόθεσης. Τώρα τα κριτήρια που δουλεύουν οι ξένοι είναι ότι πάντοτε συνεργάζονται με τα μεγαλύτερα γραφεία της χώρας και ο Λυκουρέζος είναι το μεγαλύτερο γραφείο της χώρας. Τα άτομα που έχει μέσα είναι σχεδόν όλα αγγλόφωνα για να συνεννοούνται με τους Αμερικάνους. Δεν έβαλε το Λυκουρέζο η ΝΔ και οι Αμερικάνοι που τον έβαλαν δεν έχουν ιδέα για όλα όσα γράφετε πιο πανω. Επίσης ίσως να μην ξέρουν και τίποτε οι Γερμανοί.

  Αφού λοιπόν η δουλειά του Λυκουρέζου είναι αυτή (να κάνει έρευνες-ανακρίσεις στη Siemens) είναι δικαίωμά του να πηγαίνει στη Siemens και να κάθεται εκεί όση ώρα θέλει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πηγαίνει για να συγκαλύψει.

  Επίσης η συγκάλυψη είναι πολιτική απόφαση και οι διάφοροι εμπλεκόμενοι θα εκτελέσουν αυτή την απόφαση. Αν αποφασίσει ο Γιωργάκης και ο Κωστάκης να γίνουν Γιώργος και Κώστας δηλ. να ξεδοντιάσουν αρκετούς έχει καλώς αλλιώς θα δούμε μια από τα ίδια.

 5. exon avatar
  exon 09/06/2008 15:53:28

  Τις ανακρίσεις τις έκανε ήδη προσωπικό της D&B και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά (δεν έμεινε άνθρωπος που να μην ερωτηθεί και δίσκος/αρχείο που να μην αντιγραφεί και αναλυθεί. Οπότε ο Λυκουρέζος απλά " διαχειρίζεται " τα αποτελέσματα και τι απο αυτά θα διαρεύσει και πως.

 6. Ο Χοσέ και το τσίκι-τσίκι του avatar
  Ο Χοσέ και το τσίκι-τσίκι του 09/06/2008 15:58:05

  μήπως είναι ασύμβατο να είναι μέλος της νδ (από τα σημαντικά, που επηρεάζουν καταστάσεις) και ερευνητής για παρανομίες στην υπόθεση ζήμενς;

 7. Ιωάννης Εμμ.Νομικός avatar
  Ιωάννης Εμμ.Νομικός 09/06/2008 16:00:06

  Αλλο μπουμπούκι "ροδαλό" και ο "κ"ύριος αυτός....

  Απορώ πως αναγράφονται μερικοί τέτοιοι κύριοι,σαν μεγαλοδικηγόροι.....

  Γιατί π.χ.αν εγώ είχα κάνει την βρωμοδουλειά με την διεκδίκηση δημοσίων εκτάσεων,παρουσιάζοντας πλαστό έγγραφο στο δικαστήριο,μεγαλοαπατεώνα θα με ανεβοκατέβαζαν όλα τα Μ.Μ.Ε....

  Η μήπως έχετε καμμία αντίρρηση?

  Ενώ οι ευηπόληπτοι- ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΙ!!!!! έχουν την πολυτέλεια,ότι κακούργημα και αν διαπράξουν,να τυγχάνουν της ...ασυλίας σας.

  Μήπως έπρεπε να σπουδάσω Δικηγόρος????

 8. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 09/06/2008 16:04:07

  @ exon Δεν το γνώριζα αυτό που γράφεις.

 9. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 09/06/2008 16:07:02

  @ Ιωάννης Εμμ.Νομικός Αυτή τη στιγμή είναι μέσα αρκετοί δικηγόροι που δεν είχαν άκρες και που απλά έμπλεξαν από επιπολαιότητα. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ πρέπει να σπουδάσεις Δικηγόρος. Αν έχεις τις άκρες και γάιδαρος να είσαι δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

 10. Le canard avatar
  Le canard 09/06/2008 16:45:40

  Προς Εξάκτινο για το σημείο "Το αμερικάνικο γραφείο στο οποίο έχουν ανατεθεί από τη μητρική οι ανακρίσεις αυτές συνεργάζεται με το Λυκουρέζο. Δηλ. στην Ελλάδα τις ανακρίσεις για λογαριασμό της μητρικής θα τις κάνει ο Λυκουρέζος".

  Δεν είναι έτσι φίλε Εξάκτινε. Το αμερικανικό γραφείο έχει στείλει εδώ και τρείς μήνες κλιμάκιο (5-6 άτομα σίγουρα) στην Ελλάδα, στο οποίο μεταξύ άλλων είναι και κάποιοι ελληνοαμερικάνοι. Αυτοί ζητούν και παίρνουν οποιοδήποτε έγγραφο θέλουν ή σύμβαση ή εν πάση περιπτώσει ό,τι θέλουν, το σκανάρουν, το στέλνουν στη Γερμανία και εάν προκύψει κάτι, κάνουν περαιτέρω έρευνες. Ο Λυκουρέζος, απλά για λογαριασμό τους δουλεύει. Δεν είναι αυτός που θα κάνει τις έρευνες. Συνεργάζεται μαζί τους.

 11. bill avatar
  bill 09/06/2008 17:53:01

  καλός δικηγόρος στην Ελλάδα είναι αυτός που γνωρίζει(και λαδώνει) την έδρα.
  Για τον συγκεκριμένο πάει γάντι το:που είσαι νιότη μου που φαινόταν ότι θα γινόμουν άλλος....

 12. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 09/06/2008 18:45:17

  Κάποτε ήμουν με ένα γεροδικηγόρο και τον ρωτούσα για τους μεγαλοδικηγόρους. Μου λέει ο γέρος. Όταν έμπαινε ο καθηγητής στο αμφιθέατρο έλεγε να περάσει έξω ο κύριος τάδε, σήμερα μεγαλοδικηγόρος, και η παρέα του για να ξεκινήσουμε το μάθημα.

  Προφανώς κάποια πράγματα είναι εκ καταγωγής πιο απλά για κάποιους αλλά αργά αργά πονηρεύουν και οι άλλοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.