01/06/2009 00:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι έγινε πριν από τους δεινόσαυρους;

 
______________________________________________________________________________________________
Μια νέα πιθανή  εξήγηση  για μια από τις μεγαλύτερες εξαφανίσεις κάθε μορφής  ζωής στον πλανήτη μας ανακοινώθηκε πρόσφατα. Μια εξήγηση που μπορεί να αποτελέσει ένα μάθημα για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Γερμανοί και Ρώσοι κλιματολόγοι υποστηρίζουν ότι τοξικά αέρια που απελευθερώθηκαν από τεράστιες λίμνες αλμυρού νερού πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια είναι πολύ πιθανόν να συνετέλεσαν στην μεγαλύτερη εξαφάνιση της ζωής στον πλανήτη που συνέβη ποτέ. Κατά την εξαφάνιση αυτή, που άνοιξε το δρόμο στους δεινόσαυρους, το 90% της ζωής στη γη καταστράφηκε δια παντός.

Παλαιότερες εξηγήσεις ήθελαν τις αιτίες της εν λόγω εξαφάνισης να είναι οι ηφαιστειακές εκρήξεις ή κάποια πρόσκρουση αστεροειδούς που σκέπασαν τον πλανήτη μας με τεράστιες ποσότητες σκόνης εμποδίζοντας την φωτοσύνθεση του ήλιου, ή απελευθέρωσαν ένυδρο μεθάνιο που «έπνιξε» την ατμόσφαιρα.... Όταν όμως οι επιστήμονες έκαναν μετρήσεις των εκπομπών αλμυρών λιμνών στην νότια Ρωσία, συνειδητοποίησαν πως η  αλμυρή λίμνη «Zechstein» που κάποτε βρισκόταν εκεί που τώρα είναι η κεντρική Ευρώπη, θα μπορούσε να απελευθερώσει αρκετό χλώριο στην ατμόσφαιρα το οποίο και θα μπορούσε να οδηγήσει  με αλυσιδωτές  αντιδράσεις σε μια τεράστια οικολογική καταστροφή.

Τόσο το μέγεθος τους όσο και οι τιμές εξάτμισης των σημερινών λιμνών αλμυρού ύδατος θα αυξάνονται καθώς ο πλανήτης μας θερμαίνεται. Χωρίς να ανησυχούν για μια νέα πιθανή εξαφάνιση ζωής , οι κλιματολόγοι ισχυρίζονται πάντως πως οι τοξικές συνέπειες από αυτήν την θέρμανση έχουν υποτιμηθεί μέχρι στιγμής από τους επιστήμονες.

(Wired.com -NationalGeographic.com)

Μια άλλη επιστημονική ανακάλυψη των τελευταίων ημερών που έκανε αίσθηση ήταν η ανακάλυψη της ΙΝΤΑ, ένα είδος μικρών άτακτων λεμουρίων που φαίνεται να είναι ο χαμένος κρίκος της εξέλιξης μας. Προς τα πού θα μου πείτε, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=270944&dt=31/05/2009

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Orestios avatar
    Orestios 01/06/2009 01:34:13

    Κυβερνούσαν την Ελλάδα?

  2. ανώνυμος avatar
    ανώνυμος 01/06/2009 01:51:52

    Τις ηφαιστειακές εκρήξεις μπορούμε σε ένα βαθμό να τις προβλέψουμε αλλά όχι να τις εμποδίσουμε. Το ίδιο και με την πτώση αστεροειδή (εντοπισμός από πριν, *ΚΑΜΙΑ* τύχη για σωτηρία αν είναι πολύ μεγάλος). Οι παρεμβάσεις του ανθρώπου που μπορούν να ξεκάνουν τη ζωή στον πλανήτη είναι αναστρέψιμες αρκεί να το κάνουμε έγκαιρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.