24/07/2013 13:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι ΣΥΡΙΖΑ, τι Χρυσή Αυγή

Τελικά η ανοησία δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε παράταξη. Μπορεί να έχουμε τους Χρυσαυγίτες με τα κηρύγματα του μίσους, αλλά και από το άλλο άκρο περισσεύουν εκείνοι που περιφρονούν τη δημοκρατία και ζητούν ουσιαστικά να πάρει τα όπλα ο λαός. Ο λόγος για ακόμη μια φορά, για τον Στάθη Παναγούλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε καριέρα στο όνομα του ήρωα αδερφού του, Αλέκου Παναγούλη και που συναγωνίζεται σε βλακώδεις εκφράσεις τον… αρχηγό των γουναράδων, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο. Τι είπε ο Στάθης Παναγούλης – που τελικά δε διαφέρει και πολύ από τον Μιχαλολιάκο- ανήμερα της γιορτής της Δημοκρατίας:  «Οι αγώνες και οι θυσίες του Λαού μας κατά την περίοδο 1967-1974, προδόθηκαν από υποτελείς πολιτικούς, οι οποίοι υπηρετούν ξένα συμφέροντα και έχουν μετατρέψει την χώρα σε ένα απέραντο ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ, έχοντας οδηγήσει τον Ελληνικό Λαό στην εξαθλίωση και την απόγνωση. Αυτή την στιγμή στην χώρα έχουμε ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ. Απ΄εδώ και πέρα το Λόγο έχει ο Λαός».

Έχουμε κοινοβουλευτική χούντα, λοιπόν. Μια κυβέρνηση που έχει πλειοψηφία στη Βουλή, που ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο και που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι αυτό που θέλουν οι περισσότεροι πολίτες, είναι χούντα. Και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει να ανατρέψει τη χούντα, γι’ αυτό και ο Παναγούλης ζητά από τον λαό να πάρει το λόγο. Είναι υποτελείς οι πολιτικοί στα ξένα συμφέροντα ενώ οι σύντροφοί του στο κόμμα της χαράς είναι ανεξάρτητοι.

Και ύστερα λέει ο Τσίπρας ότι είναι επικίνδυνη η θεωρία των άκρων. Μα όταν τα δύο άκρα ταυτίζονται με επικίνδυνα, εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που προτρέπουν σε «εξέγερση» απέναντι στη «χούντα», τι να πει κανείς;

Ανεπάγγελτοι πολιτικοί «σωτήρες» της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς συναγωνίζονται σε κηρύγματα μίσους. Ο δε Παναγούλης είναι ο ίδιος που πριν μερικούς μήνες είχε πει σε βουλευτές: «Να παρακαλάτε όσοι υπογράψατε τα μνημόνια να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 24/07/2013 13:42:33

  Δυστυχώς δε σημαίνει τίποτα δημοκρατικώς μια πλειοψηφία στη Βουλή, όταν οι βουλευτές υπακούουν στις κομματικές γραμμές, και υπάρχει πάντα αυτή η τρομερή αναντιστοιχία μεταξύ προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων.

  Αυτό είναι δημοκρατία έκτρωμα, λίγο πολλοί όλο και κάπου θα το έχει ακούσει ο καθένας μας. "Ποιά δημοκρατία;". Έπρεπε να υπάρχουν συνταγματικές ασφάλειες για τέτοια φαινόμενα...μεταπολιτευτικά.

  Ή να το πω απλά και γνήσια δημοκρατικά: Πότε το πολιτικό σύστημα θα κάνει αυτά που προστάζει η πλειοψηφία του λαού; Αλλιώς μιλάμε για εξουσία μόνο, με τους πολίτες απ'έξω.

 2. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/07/2013 13:52:56

  Άντε στην υγειά μας... Χικ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/07/2013 15:49:36

   Αν τον ανέχεται τόσες φορές που τον ξεφτίλισε ο Αλέξης, δυστυχώς δεν είναι το θέμα ο Παναγούλης αλλά το όλον του Σύριζα. Και δε λύνεται με αποτοξίνωση αλλά με μαύρισμα στην κάλπη από όποιον θέλει να λέγεται δημοκράτης ΚΑΙ Έλληνας. Αν και αυτά τα 2 πρέπει να πηγαίνουν μαζί εδώ που ανακαλύφθηκε το πρώτο.

 3. δημης avatar
  δημης 24/07/2013 14:03:57

  ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΝ ΕΞΑΡΤΗΤΑ ...ΧΡΩΜΑΤΟΣ...

 4. καρ avatar
  καρ 24/07/2013 16:13:01

  ...ενώ η κοινοβουλευτική δημοκρατία θα μοίραζε τα λεφτά που δεν υπάρχουν;

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 24/07/2013 19:25:41

  ¨Ας πρόσεχαν, όταν επέλεγαν υποψηφίους βουλευτές πέρισυ.
  Οι ΣΥΡΙΖαίοι ηγετικοί.
  Και οι ΝΔημοκράτες. Και οι ΠΑΣΟΚοι. Και οι ΔΗΜΑΡατοι.
  Δεν είναι μόνον ο βουλευτής ελέω αδελφού ήρωα, ο γουναράς και ο πηδίκουλας.
  Πού βάζουμε τον Λαρισαίο ταλιμπάν και τον Κρητικό τρελογιατρό και άλλους δεκάδες;

 6. Σιροπιαστό επιχείρημα avatar
  Σιροπιαστό επιχείρημα 24/07/2013 19:57:22

  Μας ζαλίσατε με την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

 7. cummulus avatar
  cummulus 24/07/2013 21:01:32

  βρέ,βρέ τό συνταγματικό τόξο τί πράματα λέει..τσ,τσ...

 8. victoria (true) avatar
  victoria (true) 24/07/2013 21:55:34

  Τραγικά και τα δύο άκρα...

 9. tassos avatar
  tassos 24/07/2013 23:15:54

  κ. Κρανιδιώτη ας μην ανοίξουμε, καλύτερα, την κουβέντα περί κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας..... Εκτός κι αν θέλετε....

 10. tassos avatar
  tassos 24/07/2013 23:17:48

  "Κοινοβουλευτική πλειοψηφία"... ωραία έκφραση.

 11. PELIAS avatar
  PELIAS 25/07/2013 07:51:26

  Κήρυγμα μίσους ήταν του Δένδια εναντίον της ΧΑ και χωρίς κανένα επιχείρημα.
  Μιλάμε για τελείως λάθος στρατηγική που στέλνει ακόμη περσσότερους στη ΧΑ.
  Στη ΧΑ το 99% είναι καθαροί δεξιοί της ΝΔ και τα περί φασιστοναζί δεν αγκίζουν κανένα.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απλώς είναι θυμωμένοι με τους
  ΝΔΠΑΣΟΚΟΥΣ.
  Ο Δένδιας μπορεί να μας πει πόσοι αστυνομικοί φυλάνε διάφορους τύπους και τι φοβούνται και τους φυλάνε;

 12. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 25/07/2013 11:06:01

  Αυτό το πολιτικό προσωπικό δεν μπορει να διαχειριστεί την σημερινή κατάσταση.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και η ΝΔ είναι μέρος του.
  Ο Παναγουλης έχει κάνει βόλτα σε όλα τα κόμματα - είναι η επιτομή του συστήματος σε έκδοση Ραν ταν Πλαν.
  Οι "καθαροι δεξιοί" της ΧΑ είναι αυτοί οι πελάτες (και οι απόγονοί τους) που δεν μπόρεσαν να τους "καθαρίσουν" ιδεολογικά επι 30 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
  Μόνον πελατοκεντρική πολιτική του μαγαζιού δεν φτάνει. Χρειάζεται και διαμόρφωση του "γούστου" με το μηχανισμό προπαγάνδας.

 13. Πεισίστρατος avatar
  Πεισίστρατος 25/07/2013 13:49:05

  «Οι αγώνες και οι θυσίες του Λαού μας κατά την περίοδο 1967-1974, προδόθηκαν από υποτελείς πολιτικούς, οι οποίοι υπηρετούν ξένα συμφέροντα και έχουν μετατρέψει την χώρα σε ένα απέραντο ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ, έχοντας οδηγήσει τον Ελληνικό Λαό στην εξαθλίωση και την απόγνωση. Αυτή την στιγμή στην χώρα έχουμε ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ. Απ΄εδώ και πέρα το Λόγο έχει ο Λαός».

  Δυστυχώς και αυτή η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής είναι απολύτως σωστή.
  Όταν οι πολιτικοί για άλλα ψηφίζονται και άλλα κάνουν, είναι φυσικό να πει κανείς ότι έχουμε κοινοβουλευτική χούντα. Η ΘΕΛΗΣΗ του λαού βιάζεται και χειραγωγείται…
  Όταν ο λαός ψήφιζε Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές, ψήφιζε να συνεχίζουν να δίνουν παράνομα και αντισυνταγματικά χαρτιά παραμονής σε εκατομμύρια λαθρομετανάστες, να συνεχίζεται ελεύθερα το λαθρεμπόριο των λάθρο αφροασιατών έξω από τα πανεπιστήμια (ΑΣΣΟΕ Νομική κλπ), να μην μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει σε όλο στο κέντρο της Αθήνας μέχρι και έξω απο την ακαδημία Αθηνών από τις εκατοντάδες χρησιμοποιημένες σύριγγες των ναρκομανών, να απαγορεύεται η διανομή τροφίμων σε απόρους από την κρίση ΕΛΛΗΝΕΣ και να επιτρέπεται ταυτόχρονα το καθημερινό «τάισμα» χιλιάδων λαθρομεταναστών από τον λαθροδήμαρχο και αντισυνταγματικά εκλεγμένο συμφώνα με το ΣτΕ Καμίνη; ; ;
  Απαντήστε παρακαλώ μόνο σε αυτή την απλή ερώτηση. Δεν θα επεκταθώ.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Πεισίστρατος 25/07/2013 16:05:46

   ....της Χρυσής Αυγής...
   ωραία κατάσταση, τέλειο τουρλουμπούκι, πού να ξεχωρίσεις "αρσενικούς" και "θηλυκούς" μέσα στο "αντιμνημονιακό" σύμπλεγμα.
   Στο πολιτικό προσωπικό γίνεται το πατιρντί "του Ρέμου, στη Μύκονο"...

 14. Nik avatar
  Nik 25/07/2013 13:54:58

  Σύριζα κυβέρνηση, ΧΑ αντιπολίτευση.... αυτό είναι πιθανό μέλλον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.