10/04/2010 15:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Τιτανικός δεν είναι η Ελληνική Οικονομία. Είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ»

Μιλώντας σήμερα στην Λάρισα ο Αντώνης Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων:

Σε ένα μόνο είχε δίκιο το ΠΑΣΟΚ: Στον…Τιτανικό! Μόνο που Τιτανικός δεν είναι η Ελληνικό Οικονομία. Είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Που από την αλαζονεία, την ανευθυνότητα και το λαϊκισμό του λεφτά υπάρχουν – αλήθεια το θυμάστε εκείνο το αλησμόνητο λεφτά υπάρχουν; - έφτασε λίγους μήνες αργότερα να περικόπτει το 14ο μισθό και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων. Και να βουλιάζει από τις αλλεπάλληλες γκάφες του. Και να ψάχνει να βρει μόλις προχθές ποιο είναι το «βαθύ λαρύγγι» που είπε τη λάθος κουβέντα, τη λάθος στιγμή και ξέφυγαν πάλι τα spreads.

Στη συνέχεια συνέστησε περίσκεψη στην κυβέρνηση, όπως αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής που την είχε καλέσει να επιδείξει αυτοσυγκράτηση αντι να πανηγυρίζει με τα γνωστά αποτελέσματα.

Κι αυτό επειδή όπως εξήγησε «δεν υπάρχει ακόμα  σαφής εικόνα. Η ισορροπία αποφάσεων και αγορών δεν έχει ακόμη φανεί. Αλλά τα ερωτήματα παραμένουν:

-- Η αρχική συμφωνία έλεγε ότι το πλαίσιο στήριξης θα ενεργοποιηθεί μόνον αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να βρει να δανειστεί από τις αγορές.

Υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό άλλαξε;

-- Εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη ομοφωνίας των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για να ενεργοποιηθεί το πλαίσιο στήριξης; Ναι ή όχι;

-- Εξακολουθεί κάθε κράτος μέλος της ευρωζώνης που θα μας δανείσει να μπορεί να ζητάει νέα μέτρα από την Ελλάδα; Ναι ή όχι;

-- Εξακολουθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να έχει τη δυνατότητα να μας ζητά κι αυτό πρόσθετα μέτρα για να μας δανείσει;

Γιατί νέα μέτρα δεν τα αντέχει ούτε η Κοινωνία μας ούτε η Οικονομία μας.

Κι αυτό ακριβώς εξ αρχής θέλαμε να αποφύγουμε….»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 10/04/2010 16:17:55

  Έτσι είναι.
  Το ΠΑΣΟΚ και το GAP προσωπικά προκειμένου να κρύψουν την ανικανότητά τους να διοικήσουν, καταφέρονται εναντίων όλων. Το πιο εύκολο είναι η Ελληνική οικονομία.
  Ο Σαμαράς σωστά επισημαίνει την πραγματική διάσταση.
  Το ΠΑΣΟΚ και το GAP είναι οι μοναδικοί υπάιτιοι υπονόμευσης της οικονομίας της χώρας με τον ερασιτεχνισμό τους έχοντας για σύμμαχους βρώμικες τράπεζες επενδύσεων του εξωτερικού.

 2. BlueSky avatar
  BlueSky 10/04/2010 19:24:49

  Να τελειώνουν τα ψέματα!! Να παραιτηθεί ο Παπανδρέου και να διαλύσει το συνοθήλευμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Να προκύψει νέα κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Α.Σαμαρά, μπας και μπορέσουμε να σωθούμε στο παρά πέντε.

 3. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 10/04/2010 19:49:15

  George darling(Joeffrey),night is still young,but unfortunatelly starless.There are no more things to destroy dear,so you can go to bed.Good night chimpansee.Wish you when you'll get up,you'll be in your proper state of Minessota.Buy..............

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.