19/05/2010 18:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τις εθνικές λύσεις δίνει η πολιτική και όχι η επικοινωνία

Δελτίο Τύπου της «Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ»

Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη οικονομική κρίση. Η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης που μας οδήγησε σε διεθνή οικονομική επιτήρηση χαρακτηρίστηκε από τον Πρωθυπουργό ως αμφισβήτηση της Εθνικής Κυριαρχίας. Ταυτόχρονα προβάλλεται από πολλούς το επιχείρημα ότι η οικονομική και πολιτική κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία και συνεπώς ελπίδα για διέξοδο από όλα τα προβλήματα της Ελλάδας. Είναι λάθος όμως να πιστεύει κανείς ότι τα χρόνια εθνικά ζητήματα μπορούν να λυθούν εσπευσμένα ή τουλάχιστον να δρομολογηθεί λύση τους μέσα από μία ήπια προσέγγιση δευτερευόντων πολιτικών και οικονομικών θεμάτων όπως έγινε με την τελευταία επίσκεψη του τούρκου Πρωθυπουργού, κ. Ερντογάν η οποία θεωρήθηκε και ως μεγάλη κυβερνητική επιτυχία. Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν βοηθούν την εξωτερική πολιτική της χώρας. Αρκεί μια ματιά στα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής από την επικοινωνία κατά την περίοδο 2004 – 2009.

Είναι βέβαιο ότι η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού δεν απέδωσε τίποτα το ουσιαστικό. Η Τουρκία εμμένει στις γνωστές της θέσεις και ο κ. Ερντογάν συμπεριφέρθηκε με αλαζονεία απέναντι στα ελληνικά Μ.Μ.Ε και την ελληνική κοινή γνώμη δίνοντας συμβουλές και απευθύνοντας παραινέσεις ακόμα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το νεοθωμανικό στυλ που υιοθέτησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός ως σουλτάνος το 21ου αιώνα δείχνει μια πραγματικότητα πολύ σκληρή.

Η Τουρκία κερδίζει απ’ αυτές τις επαφές γιατί παρουσιάζει την εικόνα μιας περιφερειακής δύναμης, ενώ η χώρα μας εμφανίζεται να παραπαίει αδύναμη σε αναζήτηση “φίλων”. Με πειθήνιες λογικές απέναντι στις απαιτήσεις των Αμερικάνων και των Τούρκων δεν υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα. Η Εθνική Κυριαρχία δεν εξασφαλίζεται με πολιτικές διολισθήσεων απέναντι στους “γείτονες” και αυτό οφείλουμε να τα καταλάβουμε όλοι και προπαντός οι υπεύθυνες πολιτικές ηγεσίες όλων των κομμάτων πριν είναι αργά.

http://papaioannou.wordpress.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αναγνώστης avatar
  αναγνώστης 19/05/2010 18:17:23

  "Είναι βέβαιο ότι η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού δεν απέδωσε τίποτα το ουσιαστικό. Η Τουρκία εμμένει στις γνωστές της θέσεις και ο κ. Ερντογάν συμπεριφέρθηκε με αλαζονεία απέναντι στα ελληνικά Μ.Μ.Ε και την ελληνική κοινή γνώμη δίνοντας συμβουλές και απευθύνοντας παραινέσεις ακόμα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης."

  Δυστυχώς θα πρέπει να συμπληρώσετε στο άρθρο σας ότι ήταν και ο κομιστής των θεμάτων των πανελληνίων εξετάξεων.
  ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ.
  http://www.antinews.gr/?p=46438

 2. δρόμος avatar
  δρόμος 19/05/2010 23:58:32

  Τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ ? Λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια ?

  Ας πάρω μια γλυκύτερη εκδοχή: στη μνήμη των Ποντίων, και σαν αποκατάσταση για τις εξαλλοσύνες του νεοφιλελεύθερου μπλοκ, τμήματα που θυμούνται ακόμη τι θα πει "πατρίδα" μας χαρίζουν ερωτήσεις στη Βουλή και δελτία τύπου...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.