#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/02/2013 15:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τις (αν)επίκαιρες αντιδράσεις του τρέχει να μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ



Είμαστε πλέον σίγουροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει. Αφού ο Μηλιός, η Δούρου και ο Στρατούλης ανακάλυψαν τα… non paper τότε μπορούν κάλλιστα να πάρουν κυβερνητικές θέσεις.

Όμως, όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και τώρα η Κουμουνδούρου έκανε τη γκάφα της. Μία ημέρα μετά το Γιούρογκρουπ, όταν ο Γ. Στουρνάρας είχε θέσει επίσημα το ζήτημα του λάθους με τον πολλαπλασιαστή, ο Τσίπρας είχε καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το τι προτίθεται να κάνει σχετικά με τον… πολλαπλασιαστή.

Μια ερώτηση κενή περιεχομένου δηλαδή αφού ήδη είχε τεθεί το θέμα. Έτσι λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασαν χρόνο κι έβγαλαν το… άχαρτο. Ενημερωτικό σημείωμα δηλαδή μέσω του οποίου επιχειρείται να υποβαθμιστεί η προσπάθεια του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών να θέσουν το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης επί τάπητος.

Στο ανεπίσημο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι «ο κ. Στουρνάρας υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές στην Ελλάδα της καταστροφικής πολιτικής του Μνημονίου» και υπενθυμίζονται αποσπάσματα από ομιλία του το καλοκαίρι του 2010. Τότε ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ  ο κ. Στουρνάρας είχε αναφέρει ότι το Μνημόνιο «αποτελεί διαβατήριο για τη σωτηρία της Ελλάδας», ότι «τα μέτρα του μνημονίου είναι αναγκαία για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας», ότι «δεν γνωρίζουμε να υπάρχει εναλλακτική λύση» και ότι  «όσοι ακόμα επιχειρηματολογούν υπέρ της αναδιάρθρωσης [του δημόσιου χρέους] δείχνουν να αγνοούν τη νέα πραγματικότητα στην Ευρωζώνη».

 

Με το σκεπτικό ότι ο κ. Στουρνάρας είναι ούτως ή άλλως ένθερμος υποστηρικτής του μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η "αναπροσαρμογή του προγράμματος" που ενδεχομένως ζητάει η ελληνική κυβέρνηση θα αφορά ήσσονος σημασίας παραμετρικές αλλαγές που δεν θα αμφισβητούν τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής, δηλαδή την άγρια λιτότητα, τους μισθούς και εργασιακές σχέσεις σκλαβοπάζαρου και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Υπό την έννοια αυτή, υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, «μετά την  παραδοχή του σφάλματος από το ΔΝΤ (η οποία σημειωτέον έγινε πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο) η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε την παραδοχή αυτή σημαία της για να αμφισβητήσει την ουσία του προγράμματος, αλλά απεναντίας συμφώνησε στο τρίτο μνημόνιο που κινείται επιθετικότερα στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση. Πόσο μάλλον όταν, όπως αναφέρεται σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών πολύ πριν διέθετε στοιχεία/ενδείξεις για πολλαπλασιαστές ακόμη μεγαλύτερους και από αυτούς που παραδέχεται το ΔΝΤ».

Τέλος, στο ίδιο κείμενο υποστηρίζεται ότι το λάθος που παραδέχεται το ΔΝΤ και τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για ακόμη μεγαλύτερους πολλαπλασιαστές στην ουσία δικαιώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «επιβεβαιώνουν περίτρανα τις προτάσεις του για τη δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μέσω αναπροσαρμογής των δημοσίων δαπανών, ιδιαίτερα αύξηση των δαπανών για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, και των δαπανών για την άμεση ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αποτροπή κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους».

Υποβάθμισαν ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ μια εθνική προσπάθεια προτού αυτή γίνει και άρχισαν να αναμασούν τα ίδια και τα ίδια περί δικών τους προβλέψεων, περί Μνημονίου που τα καταστρέφει όλα και πολλά τέτοια που ακούμε κάθε μέρα. Μόνο που δεν ακούμε πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και τι θα κάνει ο σύντροφος Αλέξης όταν ως πρωθυπουργός θα… σβήσει τα φώτα στην ΕΕ και θα τους τρομάξει τόσο πολύ που θα αλλάξουν πολιτική.

Αλλά το non paper φαίνεται ότι μπαίνει στη ζωή των Συριζαίων αφού με τις επίσημες ενημερώσεις και τις κατόπιν εορτής ερωτήσεις στη Βουλή δεν είδαν προκοπή.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 13/02/2013 15:51:28

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεδαφική ,καταστροφική και ανερμάτιστη, πλην όμως σε ότι αφορά τον κ. Στουρνάρα, έχουν απόλυτα δίκιο!
  Στο παρελθόν επανειλημμένως είχε κάνει δηλώσεις υπερασπιζόμενος τα ...αγαθά του Μνημονίου.
  Πρόσφατα δε, όταν ρωτήθηκε ενώπιον της TV, τι προτίθεται να κάνει μετά το γεγονός της αποδοχής του λάθους από το ΔΝΤ, αυτός απάντησε με ένα ξερό, "ΤΙΠΟΤΑ"!

 2. firiki2010 avatar
  firiki2010 13/02/2013 17:33:43

  Ενα πράγμα αρνείται να καταλάβει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απολύτως άλλο πράγμα να έχεις δίκιο ( το "λάθος" του ΔΝΤ με τους πολλαπλασιαστές το επεσήμανε ο Σαμαράς και τον λοιδωρούσαν για το "άλλο μείγμα πολιτικής") και άλλο να πείσεις για το δίκιο σου ή πολύ περισσότερο να το επιβάλεις όταν μάλιστα είσαι αυτός που είναι στην ανάγκη.

 3. Πανος Ζηρας avatar
  Πανος Ζηρας 13/02/2013 19:17:46

  Πως θα πληρωθούν οι μισθοί που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ;;
  Κανένα πρόβλημα ....θα κάνουν μια σύσκεψη στο ΖΑΠΕΙΟ.

  Και άλλοι κάναν συσκέψεις στο ΖΑΠΕΙΟ καί ηρθαν στην εξουσία ...ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομίζει να κολώσει σε αυτό!!

 4. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 14/02/2013 00:12:46

  Συριζαίοι εναντίον... Συριζαίων!
  Εγινε και αυτό στη Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ματαιώθηκε επειδή δεν προσήλθαν στην Ολομέλεια εκείνοι που την αιτήθηκαν, δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Αποτέλεσμα; Σκηνές απείρου κάλλους στους διαδρόμους της Βουλής, με τους Συριζαίους να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος ήταν στην αίθουσα και ποιος δεν ήταν.

  Ελειπαν τουλάχιστον τρεις...
  Η ονομαστική ψηφοφορία, που την είχαν ζητήσει 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσε άρθρα του νομοσχεδίου για το αργό πετρέλαιο και είχε προγραμματιστεί για τις 8 χθες το βράδυ. Οπως ορίζει ο Κανονισμός, ο προεδρεύων Λ. Γρηγοράκος διάβασε τα ονόματα των βουλευτών. Από τους 15 που έπρεπε να είναι παρόντες εμφανίστηκαν μόνον οι 12, με συνέπεια ο προεδρεύων να ανακοινώσει ότι η ονομαστική ψηφοφορία ματαιώνεται.

  Καφές και τηλεόραση
  Ακολούθησαν... σπαρταριστά στιγμιότυπα: Διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους βουλευτές, που έπρεπε να είναι παρόντες στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα της ανάγνωσης των ονομάτων, βρίσκονταν στο... καφενείο της Βουλής ή περίμεναν να δουν τα δελτία ειδήσεων.

  «Αργησες, κυρία μου...»
  Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Μ. Γλέζος, ο οποίος ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε αυτή την εικόνα, απάντησε: "Δεν ξέρω. Ρωτήστε τους υπευθύνους". Την ώρα που τα φώτα έσβηναν, εθεάθη η Ζ. Κωνσταντοπούλου, που απουσίαζε κατά την ανάγνωση του ονόματός της, να κατεβαίνει τα σκαλιά σχεδόν τρέχοντας, κατευθυνόμενη προς την Ολομέλεια. Οταν όμως έφτασε, οι αστυνομικοί της είπαν ότι η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε. Ενας συνάδελφός της βουλευτής της είπε σε... άπταιστα αγγλικά: "It's too late, lady" (σ.σ.: "Αργησες, κυρία μου"). Ο δε Π. Λαφαζάνης φέρεται να της είπε: "Ασ' το Ζωή. Παράτα το. Εληξε".

  «Αλλο το δίπλα, άλλο το μέσα»
  Λίγα μέτρα πιο κάτω ο βουλευτής Γ. Σταθάς ρωτούσε φανερά εκνευρισμένος τη συνάδελφό του Β. Κατριβάνου: "Μα πού ήσουν, τέλος πάντων;". "Εδώ δίπλα ήμουν. Στο εντευκτήριο", απάντησε εκείνη . "Αλλο το δίπλα, άλλο το μέσα", φώναξε έξαλλος ο Γ. Σταθάς. Ο Γ. Βαρεμένος εξήγησε ότι κανένας δεν του είπε πως έπρεπε να βρίσκεται στην Ολομέλεια. Χαρακτηριστικό ήταν ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από εκείνους που έπιναν καφέ την ώρα που ο Λ. Γρηγοράκος φώναζε ονόματα, ζήτησε από υπαλλήλους της Βουλής να καταγράψουν στα πρακτικά ότι βρισκόταν στην Ολομέλεια! Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, τα 'βαλε με τον προεδρεύοντα επειδή διάβασε, λέει, βιαστικά τα ονόματα...
  ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.