#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/08/2012 23:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τιμωρία - εξπρές των διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλωνΕντολή για νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την τιμωρία των διεφθαρμένων υπαλλήλων με διαδικασίες εξπρές, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Το θέμα ανακινήθηκε κατά την διάρκεια συζήτησης στην σύσκεψη για τον εντοπισμό των συντάξεων μαϊμού. Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι - εγκέφαλοι του κυκλώματος, αλλά του απάντησαν ότι η σχετική διαδικασία είναι σε προδικαστική φάση και θα χρειαστεί να περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Τότε ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να πάει αύριο στον υπουργό Δικαιοσύνης μικτό κλιμάκιο από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προκειμένου να συνταχθεί νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει διαδικασίες εξπρές για την τιμωρία των διεφθαρμένων υπαλλήλων

Ο  Πρωθυπουργός ζήτησε επίσης να ελεγχθούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ, αν εφαρμόζουν το νόμο σε θέματα μισθολογικά και υπαλληλικά και σε διαφορετική περίπτωση να επιβληθούν κυρώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
  Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 08/08/2012 23:45:10

  Πότε θα έλθει η ώρα τών διεφθαρμένων πολιτικών????

  • romeo avatar
   romeo @ Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 09/08/2012 09:03:31

   Από εκεί πρέπει να αρχίσει η κάθαρση... Και βήμα δεν γίνεται...

 2. phillip theakos avatar
  phillip theakos 09/08/2012 00:08:24

  kati kalo pai na gini

 3. νικος avatar
  νικος 09/08/2012 00:20:12

  Διαβάστε την -πραγματικά σοκαριστική- ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου:


  «Η ανθρωπιστική κρίση σε μερικές ομάδες ανασφάλιστων πολιτών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα εδώ και τώρα.

  -Δεκάδες Καρκινοπαθείς φεύγουν από το Ιατρείο περιμένοντας να πεθάνουν ενώ μπορούν να ζήσουν, γιατί δεν έχουν λεφτά.

  -Δεκάδες έγκυοι μένουν να γεννήσουν στο δρόμο με το ρίσκο να ζήσουν ή να πεθάνουν ή να έχουν μία ζωή ένα ανάπηρο παιδί επειδή δεν έχουν τα 800 ευρώ για να γεννήσουν.

  2 στους 10 ασθενείς από αυτούς που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χρήζουν νοσηλείας για χειρουργική επέμβαση.

  Θεατές στην ανακοίνωση της διάγνωσης, πρόθυμοι αλλά ανήμποροι να βοηθήσουν, όλοι οι εθελοντές γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που υπηρετούν με ζέση την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, βρίσκονται μπροστά σε ένα τεράστιο αδιέξοδο ηθικό, επιστημονικό και κοινωνικό.

  Οι ανασφάλιστοι ασθενείς που διαγιγνώσκονται με προβλήματα που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης, τι θα απογίνουν στο επόμενο βήμα αφού δεν έχουν τα χρήματα να χειρουργηθούν;

  Καρκινοπαθείς ασθενείς στους οποίους διαγνώσθηκαν αντιμετωπίσιμοι χειρουργικά όγκοι σε πρώιμο στάδιο, δε χειρουργήθηκαν ποτέ διότι δεν είχαν χρήματα.

  Κάναμε έκκληση στον τότε Υπουργό Υγείας, κ. Λοβέρδο και παράλληλα στις διοικήσεις των νοσοκομείων για να αναλάβουν κάποια- ζωτικής σημασίας- περιστατικά και να τα χειρουργήσουν. Η απάντηση ενός υπαλλήλου του ΥΥΚΑ ήταν, ότι η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη: «οι ανασφάλιστοι πληρώνουν…. ας βγάλουν βιβλιάριο απορίας…!!!» όταν όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πολίτες που δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές τους στα ταμεία τους και στην εφορία, δε μπορούν να βγάλουν φορολογική ενημερότητα και βιβλιάριο απορίας!!!

  Ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική αυτή κρίση με άλλη ευαισθησία..

  Τι ειρωνεία! Οι λειτουργοί υγείας να είναι θεατές σε όλα τα ογκολογικά περιστατικά που διαγιγνώσκουν: Σε ορισμένα δε περιστατικά πια, ο καρκίνος έγινε ανεγχείρητος και τώρα περιμένουμε όλοι μαζί απλά να πεθάνουν επειδή δεν είχαν λεφτά να χειρουργηθούν.

  Καταρράκτης: το 30% των οφθαλμολογικών περιστατικών μας είναι ασθενείς με καταρράκτη που έχουν 1/10 όραση. Άνθρωποι ηλικιωμένοι που κινδινεύουν να τους χτυπήσει αυτοκίνητο δρόμο γιατί δε βλέπουν. Γιατί; επειδή δε μπορούν να κάνουν εγχείρηση καταρράκτη… ποιος θα πληρώσει το φακό και τα νοσήλια αφού είναι ανασφάλιστοι;…

  Εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου: Έγκυος με δίδυμη κύηση υψηλού κινδύνου και ένα ανάπηρο έμβρυο δεν την ανέλαβε κανένα τμήμα καμιάς κλινικής επειδή δεν είχε να πληρώσει. Η πιθανότητα να χαθεί η ζωή των δύο εμβρύων είναι 70% και η δική της 15%.

  Καθημερινό δράμα οι έγκυοι που προσέρχονται γιατί πρέπει να γεννήσουν με καισαρική τομή και δεν έχουν τα χρήματα.

  Η απόγνωση φαίνεται στα πρόσωπά τους.

  Πρόκειται για περιστατικά που απαγορεύεται να γεννήσουν φυσιολογικά ή με επείγουσα καισαρική τομή που θα δικαιολογούσε τα νοσήλια της ανασφάλιστης.

  Πρόκειται για περιστατικά που κινδυνεύει το έμβρυο να βγει ανάπηρο και κινδυνεύει και η ζωή της εγκύου από μαζική αιμορραγία αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα ιατρικά μέτρα σε τμήματα τοκετών υψηλού κινδύνου.

  Αυτές οι γυναίκες μένουν να γεννήσουν στο δρόμο με το ρίσκο να ζήσουν ή να πεθάνουν ή να έχουν μία ζωή ένα ανάπηρο παιδί… επειδή δεν έχουν τα 800 ευρώ για να γεννήσουν

  Το Παράδοξο της Ελληνικής Νομοθεσίας

  Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι η ολιγωρία στην ελληνική νομοθεσία που δικαιολογεί τα νοσήλια ανασφάλιστων πολιτών σε κατεπείγουσες καταστάσεις!!!

  Δηλαδή, ένας ασθενής που πάσχει από χολολιθίαση και πρέπει να χειρουργήσει τη χοληδόχο κύστη, δεν μπορεί αν δεν έχει χρήματα: πρέπει να πληρώσει για να νοσηλευτεί. Αν ο ασθενής αυτός μείνει ανεγχείρητος, κάποια στιγμή η χοληδόχο κύστη με τις πέτρες θα σπάσει και θα προσκαλέσει επείγουσες επιπλοκές στον άρρωστο, οι οποίες απειλούν σαφώς τη ζωή του. Σε εκείνο το στάδιο της κατεπείγουσας αντιμετώπισης, αναλαμβάνει η Ελληνική Πολιτεία τα έξοδα του ανασφάλιστου πολίτη, που σε αυτό όμως πια το ύστατο σημείο 1) μπορεί να χαθεί η ζωή του ασθενή και 2) τα νοσήλια είναι πολύ περισσότερα λόγω της αυξημένης ιατρικής φροντίδας σε μονάδες εντατικής.

  Έτσι, με το υπάρχον σύστημα και η Ελληνική Πολιτεία πληρώνει και ο Ασθενής τις περισσότερες φορές χάνει τη ζωή του, ενώ ένα στάδιο πριν και η ζωή του θα είχε κερδηθεί και η δαπάνη του ελληνικού κράτους θα ήταν μικρότερη.

  Λύση μπορούν να δώσουν όλες οι κλινικές αν ακολουθήσουν το πρότυπο της Ογκολογικής Κλινικής του κου Συρίγου, στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» που αναλαμβάνει ορισμένες τις χημειοθεραπευτικές αγωγές καρκινοπαθών ανασφάλιστων πολιτών κάθε εβδομάδα.

  Απέναντι σε αυτό το θέαμα της ανθρωπιστικής κρίσης, κάνουμε κάλεσμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προς όλα τα νοσοκομεία να αναλάβουν τα έξοδα των χειρουργικών αυτών επεμβάσεων και της νοσηλείας των ανασφάλιστων ασθενών, προκειμένου να σωθούν κάποιες ανθρώπινες ζωές.

  Γιατί κάθε ανθρώπινη ζωή για μας έχει αξία.»

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ νικος 09/08/2012 09:04:04

   Πολύ σοβαρά καί ἄμεσης προτεραιότητας αὐτά πού ἀναφέρετε καί πρέπει ὁπωσδήποτε ἡ Πολιτεία νά δώσει τίς πρέπουσες λύσεις.
   Στό ἀνθρωπιστικό κάλεσμα πού κάνετε στὀ τέλος,δέν θά μποροῦσε νά προστεθεῖ καί ἡ ἀνάληψη ἀπό τά μαιευτήρια,περιπτώσεων ἐγκύων πού χρειάζονται εἰδική μεταχείριση ὅπως λέτε,χωρίς οἰκονομική ἐπιβάρυνση;Ἑάν τό ὑποννοεῖτε καί δέν τό κατάλαβα,ζητῶ συγνώμη...

 4. kotstak avatar
  kotstak 09/08/2012 00:46:01

  Και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση πρέπει να ενταχθεί στη νομοθετική ρύθμιση.
  Η καθυστέρηση είναι ο “προθάλαμος” της διαφθοράς.
  Προσπαθούν να σε κάνουν να αγανακτήσεις, ώστε να υποκύψεις και να ενδώσεις.

 5. madprof avatar
  madprof 09/08/2012 02:01:06

  Για τους διεφθαρμένους-ξεπουλημένους της κάστας του κυνόβιου, τα υβρίδια των οικογενειακών τους δενδρυλλίων και τα γιουσουφάκια-"κηπουρούς"-"υπηρέτριες" τους, μούγκα!
  Πόσα δις ευρώα χρεώνουν τον προϋπολογισμό τα δημαγωγικά κύμβαλα αλαλάζοντα, τα γιουσουφάκια τους και οι παρατρεχάμεν-οι, -ες;
  Η αλήθεια από το Ιταλικό κρατικό κανάλι RAI24: ο ανταποκριτής δημοσιογράφος μεταξύ των πολλών αδικιών του πολιτικού συστήματος του προτεκτοράτου, έκανε αναφορά στο κόστος του πολιτικού «συστήματός του» που ανέρχεται στο 8% του ΑΕΠ περίπου 20 δις ευρώα!
  Εδώ στο ΣημιτοΚαραμανλοΠαπανδρεοΣαμαριστάν καμία αναφορά από τα φερέφωνα, τα πληρωμένα ποικιλοτρόπως και πανταχόθεν!
  Κοροϊδεύουν τους πολίτες με μαντζούνια ενώ τα αφεντικά τους εξαθλιώνουν τους δύσμοιρους πολίτες!
  ΥΓ. Από “το κουτί της Πανδώρας”: 26 εκ. για διαφήμιση η Πειραιώς (sic!) ενώ “αγόρασε” 95 εκ την ΑΤΕ!
  Ξυπνήστε, βγάλτε τον κομματοσκυλογράσσο από τα στραβά σας, ληστεύουν την χώρα τα λαμόγια (μαφιόζοι δημαγωγοί ΤατιανοΤσιτσιολίνοι των κομματικών πανίδων και χλωρίδων, κρατικοδίαιτοι “τραπεζίτες”-”επιχειρηματίες”)!
  Αιδώς Αχρείοι “δημοσιογράφοι”!

 6. Θάλεια avatar
  Θάλεια 09/08/2012 07:08:53

  Πίσω απ' το Σαμαρά η ανεγκέφαλη ιδιοφυϊα της εφεδρείας.

  Ανασκολόπηση αλήτεεεεεεεεεεεεεεεες

 7. Φιδίσιος avatar
  Φιδίσιος 09/08/2012 08:23:24

  το δημόσιο είναι φέουδο των κομμάτων. Αν ο Δ.Υ. είναι ενταγμένος σε κόμμα ή αν έχει μπάρμπα, δεν τον κουνάει τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ! Ακόμη και σήμερα τα πασόκια κάνουν ότι γουστάρουν και η ΝΔ πάει με τον σταυρό στο χέρι μη τυχόν και δυσαρστηθει το 6% και το 13% που συνεχίζουν την μάσα.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Φιδίσιος 09/08/2012 08:52:34

   Aυτη ειναι η αληθεια τα αλλα ειναι για το θεαθειναι !Ψαχνουν να βρουν εαν οι Διοικητες των ΠΑΣΟΚΟΔΕΚΟ εφαρμοσαν την νομοθεσια για τα μισθολογια για να τους διωξουν !Ουε τοις ηττημενοις δεν ισχυει για τα ΠΑΣΟΚΙΑ που λυμαινονται το Δημοσιο!Διωτε τους βρε καιας πανε στα δικαστηρια να βρουνε το δικηο τους σε 5 χρονια και βαλε!Αμαν πια με τις δηλωσεις και τα νουμερα μας πριξατε ..!

 8. ΚΕΡΒΕΡΟΣ avatar
  ΚΕΡΒΕΡΟΣ 09/08/2012 08:48:00

  Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν, για να 'καλύψουν' -έτσι νομίζουν οι φαιδροί- το τσουνάμι των μέτρων που έρχεται.

  • popolaros avatar
   popolaros @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 09/08/2012 09:29:29

   Ακριβώς.
   Στάχτη στα μάτια.

 9. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 09/08/2012 09:20:47

  Ο κος Βούρτσης, πού χαίρει τής εκτιμήσεως τού κου Στουρνάρα όστις μέ τή σειρά του χαίρει τής στηρίξεως τού λαοπρόβλητου κου Σαμαρά, θά βάλει κάθε κατεργάρη στόν πάγκο του.

  • popolaros avatar
   popolaros @ ειδωλοκλάστης 09/08/2012 09:33:57

   Άκουγα τα καλά λόγια του Στουρνάρα για το Βρούτση και πόσο γρήγορα βρήκε τα 5 δις περικοπών από μισθούς/συντάξεις...και τρόμαξα.
   Είναι αποφασισμένοι να μας 'σώσουν'.

   Άξιος συνεχιστής του Κουτρουμάνη.
   Πριν ένα μήνα φώναζε να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις αλλά ποιος το θυμάται τώρα.

  • Enzo avatar
   Enzo @ ειδωλοκλάστης 09/08/2012 10:03:41

   ο Βρουτσης ειπε οτι ειναι υψηλη η συνταξη ανω των 1400 ευρω.
   Ρε βρουτση τα πληρωσε ο αλλος αυτα τα λεφτα με τις εισφορες του για να την παρει, αν δεν εχεις να του την δωσεις δωστου πισω τις εισφορες του ρε κλεφτη.

   • Κώστας Χ. avatar
    Κώστας Χ. @ Enzo 09/08/2012 16:15:35

    Δυστυχώς για όλους μας, έχεις άδικο.
    Το σύστημά μας είναι αναδιανεμητικό, δηλαδή πληρώνουμε τις εισφορές για να πληρωθούν οι σημερινοί συνταξιούχοι και τα τρέχοντα έξοδα των ταμείων. Εμάς, θα μας πληρώνουν τις συντάξεις οι τότε εργαζόμενοι.
    Σκέψου το λίγο, πόσες φορές έχεις ακούσει για τις περίφημες "αναλογιστικές μελέτες". Τι νόημα θα είχαν αυτές αν το σύστημα ήταν ανταποδοτικό (δηλαδή τα δίνεις για να τα πάρεις μετά τοκιζόμενα νομίμως); Οι μελέτες αυτές το μόνο που λένε είναι το πόσα θα πάρουμε σαν σύνταξη, υπολγίζοντας τα αποθεματικά των ταμείων, την κρατική ενίσχυση, τα εκτιμώμενα λειτουργικά έξοδα των ταμείων και την αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους την εποχή που θέτουν ως στόχο.

    • kapar13 avatar
     kapar13 @ Κώστας Χ. 10/08/2012 17:49:28

     Πολύ εύστοχο το σχόλιό σας.
     Θυμάται όμως κανείς σε ποια χρονική στιγμή ακριβώς περάσαμε από την ανταποδοτικότητα στην "αλληλεγγύη των γενεών"; Τις επόμενες γενιές πότε τις ρωτήσαμε;
     Τέλος, κάποια λεφτά (κατά την μετάβαση) κάπου "εξαφανίστηκαν". Ποιοί επωφελήθηκαν; Με ποιων τις υπογραφές;
     Δεν γίνεται να παίρνουμε συνέχεια ένα σφουγγάρι και να τα σβήνουμε όλα κρυπτόμενοι πίσω από λέξεις με αλλαγμένο νόημα.

 10. rollin avatar
  rollin 09/08/2012 09:28:56

  Αντωνη κλεισε το μοναστηρι του Πασοκικου Δημοσιου Βουρτση Χατζηδσκη καλη συνεχεια

 11. ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ! avatar
  ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ! 09/08/2012 09:30:37

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ! Αλλά ελπίζει κανείς οτι με τον κουβελη και τον βενιζέλο μπορεί να βγεί άκρη; Η ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ούτε καν οι σωστοί και εργατικοί) , και πως θα τους προστατεύουν είς βάρους του ιδιωτικού τομέα και των 1.500.000 ανέργων του!
  Στη λάρκο ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, οι "εργαζόμενοι" ΒΥΣΜΑΤΑ, έκαναν και απεργία γιατί τους έδωσαν επιδομα αρνιού 100 ευρω αντί 150 που έπαιρναν!! ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!

 12. avanti avatar
  avanti 09/08/2012 11:07:41

  Καμιά τιμωρία εξπρές πολιτικών δεν προβλέπεται?

 13. armageddon avatar
  armageddon 09/08/2012 17:16:30

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ SIEMENS?E?ΤΙΠΟΤΑ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.