#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/11/2007 02:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Της …Τροίας γίνεται στο …«Πρώτο Θέμα»

 Την προηγούμενη Τρίτη το Press-gr έγραψε ότι «υπάλληλοι του πρώην ΣΔΟΕ εντόπισαν σε λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη 5.000.000 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν δηλωθεί». Την Κυριακή, το ΠΑΡΟΝ επιβεβαίωσε την πληροφορία και πρόσθεσε ότι τον έλεγχο διέταξε ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Γ. Ζορμπάς, ύστερα από αναφορά της γαλλικής τράπεζας Paribas, όπου είχε γίνει η κατάθεση. Δεν διαπιστώθηκε, όμως, «παράνομη οικονομική δραστηριότητα», επειδή τα εισοδήματα του Θέμου είναι υψηλά, «όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση που κάνει».

Τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι τόσο απλά. Καταρχήν, η υπόθεση δεν ξεκίνησε από τον Ζορμπά, αλλά προηγήθηκαν καταγγελίες στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΕΕ), όπως ονομάζεται τώρα ο ΣΔΟΕ. Όμως, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν τις αρμόδιες για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αρχές, μόνον όταν η κατάθεση μεγάλων χρηματικών ποσών δεν δικαιολογείται. Αυτό σημαίνει ότι αν πράγματι ζήτησε τον έλεγχο η Paribas, τότε τα 5.000.000 πρέπει να προέρχονται είτε από ύποπτο τραπεζικό λογαριασμό, είτε μεταφέρθηκαν και κατατέθηκαν χωρίς παραστατικά, σαν να λέμε δηλαδή σε …«βαλίτσα». Διαφορετικά, γιατί να γίνει καταγγελία;

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν στο μεταξύ ότι μαίνεται «σύγκρουση κορυφής» στην εφημερίδα μεταξύ των Θ. Αναστασιάδη – Τ. Καραμήτσου από τη μία και Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, από την άλλη. Μέσω φιλικών προς την κάθε πλευρά  ιστοσελίδων, ο μεν εμφανίζεται να κατηγορεί τους δε ότι πρόσκεινται φιλικά στον κ. Αλογοσκούφη και φίλους του εφοπλιστές και επιχειρηματίες - κάτι άλλωστε που κάνει νιάου-νιάου στην εφημερίδα (διάβασε π.χ. εδώ). Ακούγονται επίσης και γράφονται διάφορα για «άνοιγμα» της εφημερίδας προς τον όμιλο Βαρδινογιάννη - την ώρα που ο Θέμος σπεύδει να εμφανισθεί στο γήπεδο δίπλα στον Σ. Κόκκαλη - ή προς την Γιάννα Αγγελοπούλου και γενικώς όσους διαθέτουν τεράστιο χρήμα και ενδιαφέρονται για τα ΜΜΕ.

Όπως μαθαίνουμε πάντως εμείς, η σύγκρουση υπέβοσκε από τον περασμένο Ιούλιο, όταν o εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης πρότεινε να εξαγοράσει την εφημερίδα, αντί 20.000.000 ευρώ. Από 5.000.000 θα έπαιρναν ο κάθε ένας εκ των τριών ιδιοκτητών (Αναστασιάδης, Τριανταφυλλόπουλος, Καραμήτσος) και άλλα 5.000.000 θα πήγαιναν για την ανάπτυξη της εφημερίδας. Από τότε, πάντως, μεσολάβησε και άλλη πρόταση, από τον εφοπλιστή και κουμπάρο της Ντόρας, κ.Μαρινάκη. Τι έγινε, τελικά, μόνο οι τρεις ιδιοκτήτες της εφημερίδας φαίνεται να το γνωρίζουν. Αλλά έτσι που πάνε, βλέπω να τρίβουν τα χέρια τους όσοι ενοχλήθηκαν πολύ από την μεγάλη επιτυχία της εφημερίδας. Και μάλλον αποκλείεται να τους …φωτίσει ο Θεός για να τα βρουν μεταξύ τους, με αυτά που έχει τραβήξει ο εδώ εκπρόσωπός του από την εφημερίδα. 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Prokroustis avatar
    Prokroustis 13/11/2007 15:00:52

    Δεν τρέφω κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια στο πρόσωπο του Θέμου Αναστασιάδη. Ωστόσο, ο "γιαουρτυοεισπράκτορας" (θυμάστε όταν τον γιαούρτωσαν στην Ελευθεροτυπία για κάποια εμετικά κομμάτια του) αναμφισβήτητα έκανε μιά εκδοτική επιτυχία. Σε αυτήν την προσπάθεια μάλιστα, κοινή ομολογία μεταξύ των δημοσιογράφων του Θέματος και μη, είναι ότι ο Τριανταφυλλόπουλος ελάχιστα συνέβαλε. Ισως στην αρχή, λόγω του τηλεοπτικού ονόματός του και της υπόθεσης Βαβύλη. Στη συνέχεια όμως, και μέχρι σήμερα, ούτε θέματα δίνει στην εφημερίδα, ούτε, όπως άπαντες λέγουν, ξέρει να γράψει κείμενα (τα δίνει και του τα "ρετουσάρουν" οι συντάκτες της εφημερίδας). Ξέχωρα επίσης, από τις εξαρτήσεις του Θέμου (χρηματοδότες της εφημερίδας, λέγεται ότι κατά καιρούς ήταν, οι΄Αγγελοπούλου -είχε εκεί τον άνθρωπό της, τον Κοτρώτσο- ο Κόκκαλης, Σιγκελίδης, Κοπελούζος, Μυτιληναίος, Βαρδινογιάννης και πολλοί άλλοι)η εφημερίδα, σε σχέση με την απόλυτη πλειοψηφία του Τύπου, ήταν πολύ πιο ανεξάρτητη. Εν πάση περιπτώσει έγραφε πέντε πράγματα παραπάνω από τις άλλες. Οχι ότι οι δημοσιογράφοι των άλλων εφημερίδων δεν είχαν αυτές τις πληροφορίες. Απλά ήταν επιλογή των εφημερίδων τους να μην τα γράφουν. Το Θέμα τα έγραφε. Το ζητούμενο λοιπόν, για τους δημοσιογράφους σήμερα, είναι πως δεν θα περάσει και αυτή η εφημερίδα στα χέρια της διαπλοκής. Διότι οι μόνες που έχουν μείνει κάπως ανεξάρτητες είναι η Ελευθεροτυπία και το Θέμα. Ολες οι υπόλοιπες, με τελευταίο παράδειγμα τον Ελεύθερο Τύπο, πέρασαν στα χέρια μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Ο Μάκης τώρα, κατά πως λέγεται, θέλει να σπρώξει την εφημερίδα στους Λασκαρίδη-Μαρινάκη.Ο Θέμος αντιδρά. Εάν πάντως, αντιδρά, προκειμένου να την σπρώξει αυτός σε άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες (πχ Σαουΐρις, WIND) δεν αξίζει καμμία στήριξη από τους δημοσιογράφους. Εάν όμως, πράγματι θέλει να κρατήσει την εφημερίδα μακριά από τη διαπλοκή, τότε, γιατί όχι, ας στηριχτεί. Οπως και να'χει, μένει στον ίδιο να αποδείξει τις ειλικρινείς προθέσεις του και ότι δεν παίζει παιχνίδια με τις πλάτες των δημοσιογράφων. Τέλος μιά παρατήρηση: Γιατί πρέπει να περάσει στην διαπλοκή μια κερδοφόρος εφημερίδα;

  2. Χρύσα Παρδαλάκη avatar
    Χρύσα Παρδαλάκη 22/10/2008 15:13:30

    ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΤΡΟΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ BRANT PIT ΤΟΥ ΑΧΧΙΛΕΑ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΗΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΑΙ ΚΟΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.