#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/01/2013 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την "σπίθα" στον κάμπο ετοιμάζονται να ανάψουν οι αγρότεςΠριν αλέκτορα φωνήσαι για το σχέδιο αποσταθεροποίησης, ήρθαν τα νέα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις για να μας επιβεβαιώσουν. Κι ενώ ακόμη η κατάσταση στις συγκοινωνίες δεν έχει εξομαλυνθεί και ίσως υπάρξει και δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης, παρά την επίταξη, ανοίγει για την κυβέρνηση νέο μέτωπο που μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες συγκρούσεις. Οι αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν το μεσημέρι να βγουν στους δρόμους από τη Δευτέρα και μάλιστα να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στη Νίκαια της Λάρισας όπου και θα αποφασίσουν αν θα στήσουν μπλόκα. Η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και Ενωτικών Ομοσπονδιών Συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Επίσης, το πρωί, σε συμβολικό αποκλεισμό για μία ώρα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κουλούρας προχώρησαν αγρότες του νομού Ημαθίας.

Τα τρακτέρ παρατάχθηκαν στις 11 σε μία συμβολική κινητοποίηση η οποία  έληξε λίγο μετά τις 12, οπότε επέστρεψαν με τα τρακτέρ τους σε παράδρομο της Εγνατίας.

Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεών τους, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει την Κυριακή το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών που θα συγκληθεί στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Στους δρόμους βγήκαν από το πρωί και αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών Δράμας έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση των Κοκκινογείων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα κλείσουν κάποιο τμήμα των δρόμων. Τα μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών, που έχουν στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο της πόλης και τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, επισημαίνουν ότι αυτό θα αποφασιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα έχει άμεση συνάρτηση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν την Κυριακή κατά τη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου στον Πλαταμώνα.

Αυτά ως προς το πρόγραμμα των δράσεων, ωστόσο, είναι εμφανές πώς έχει αρχίσει να στήνεται κατάσταση, να «μυρίζει μπαρούτι», όπως λέει κι ο λαός.

Κανείς δε μπορεί να πει ότι οι αγρότες δεν έχουν προβλήματα. Το πρώτο και κυριότερο είναι το πετρέλαιο που έχει πάει στα ύψη και η αδυναμία πολλών να μπουν και να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Όπως επίσης προβλήματα υπάρχουν και με τις τιμές των προϊόντων και με την απορρόφηση της παραγωγής. Προβλήματα που άλλες χρονιές είναι μικρότερα, άλλες μεγαλύτερα. Και οι αγρότες λοιπόν περνάνε δύσκολα όπως και το σύνολο του ελληνικού λαού. Αλλά πρέπει να ειπωθούν και μερικές αλήθειες για το περίφημο αγροτικό κίνημα και το «δίκιο» που ψάχνουν για ακόμη μια φορά να το βρουν στους δρόμους, απειλώντας να κόψουν την Ελλάδα στα δύο. Κι όπως γνωρίζετε, εκεί δεν υπάρχει επίταξη. Άπαξ και μπουν τα τρακτέρ στην εθνική άντε να τα μαζέψεις.

1. Κατ’ αρχάς μεγάλο μέρος των αγροτών τους βλέπουν πως ζουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι των 400 ευρώ εδώ στην Αθήνα και βάζουν τα κλάματα. Σε πολλές περιοχές της χώρας, ειδικά στον κάμπο της Θεσσαλίας, εδώ και χρόνια οι αγρότες έχουν στρογγυλοκαθίσει και περιμένουν πότε θα έρθει η κοινοτική επιδότηση (το «πρίμο» που λένε και στα χωριά), όχι για την καλλιέργειά τους, αλλά για να μην  καλλιεργούν. Κάθονται στα καφενεία, δηλώνουν χωράφια που μπορεί να βρίσκεται 50 χρόνια σε αγρανάπαυση και εισπράττουν τις κρατικές επιδοτήσεις.

2. Υπάρχουν εδώ και χρόνια τα γνωστά κόλπα των κτηνοτρόφων που δήλωσαν δύο και τρεις φορές τα «ζωντανά» τους κι έπαιρναν επιδοτήσεις.

3. Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που πήραν θαλασσοδάνεια από την Αγροτική και δεν πλήρωσαν ποτέ, προφανώς με την κάλυψη των πολιτικών.

4. Υπάρχουν άθλιοι πολιτικοί που έφεραν το αγροτικό σύστημα στην κατάντια. Τότε που κάποιοι υπόσχονταν «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» ή που άλλοι ανέβαιναν στα τρακτέρ για να το παίξουν επαναστάτες. Και υπάρχουν και οι πολιτικοί που κορόιδεψαν τους αγρότες υποσχόμενοι τεράστια κέρδη αν «φυτέψουν» φωτοβολταϊκά και τώρα όλοι έμειναν με το όνειρο.

5.Υπάρχουν οι αγροτοσυνδικαλισταράδες, οι αγρότες με τα Κοχίμπα στις συνεταιριστικές οργανώσεις που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Πασόκοι και Νεοδημοκράτες. Και τώρα που κόπηκε η μάσα βάζουν ξανά μπροστά τους αγρότες.

6. Ειδικά για την περιοχή της Λάρισας, ποιοι θα τολμήσουν να μιλήσουν; Ο Κοκκινούλης και ο Σιδερόπουλος, άξια φυντάνια της αγροτοσυνδικαλιστικής παρέας που έφτιαχνε εμπορικά κέντρα και που φαλίρισε τη μεγαλύτερη Ενωση της χώρας, την ΕΑΣ Λάρισας – Τυρνάβου;  Είναι υπόδικοι κάποιοι, θα πάνε ποτέ φυλακή; Αυτοί τώρα θα βγουν στους δρόμους μπροστάρηδες στον αγώνα των αγροτών; Ντροπή.

7. Για να μη μιλήσουμε και για τα γνωστά παρακλάδια του ΠΑΜΕ στον αγροτικό τομέα. Ο Βαγγέλης Μπούτας, άξιος συνεχιστής του αγώνα του Πατάκη. Ο Μπούτας του ΚΚΕ, κάτι σαν τον Σταματόπουλο για τους αγρότες της Καρδίτσας ετοιμάζεται να βάλει και πάλι φωτιά στον κάμπο.

8.Κι από την άλλη είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που κάνει ό,τι μπορεί. Μοιράζει νωρίτερα τις επιδοτήσεις, φροντίζει να εξοφλεί στην ώρα του τις αποζημιώσεις και ταυτόχρονα να μην παρανομήσει, όπως έκανε ο… σπουδαίος αυτός υπουργός ο Χατζηγάκης που μοίραζε χρήμα το οποίο μας το ζήτησε πίσω η Κομισιόν.

Πριν λοιπόν η σπίθα γίνει πυρκαγιά, πρέπει να επικρατήσει η σύνεση και να απομονωθούν οι ακραίες φωνές που στόχο έχουν μόνο να προκαλέσουν μπάχαλο στη χώρα. Κάποτε η Ελλάδα, έστω και με ψεύτικο τρόπο, άντεχε να διαλυθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Άντεχε κι ένα μήνα μπλόκα στις εθνικές. Τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες επαναστατικές γυμναστικές. Ας βρουν καλύτερο τρόπο να διεκδικήσουν οι αγρότες πολλά αιτήματα που είναι δίκαια. Όχι, όμως, να κόψουν τη χώρα στα δύο, να διαλύσουν τις μεταφορές, να καταστρέψουν άλλους επιχειρηματίες που θα υποστούν μεγάλες ζημιές και τελικά να βάλουν ένα ακόμη φουρνέλο στα θεμέλια της εύθραυστης ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 26/01/2013 20:32:27

  Άργησαν φέτος. Συνήθως το κάνουν λίγο πρίν ή λίγο μετά τα Χριστούγεννα.
  Ίσως δεν είχαν χρήματα για βενζίνη, για να γεμίσουν καλά τα ρεζερβουάρ των "αγροτικών μηχανημάτων" που αποκαλούνται στη Θεσσαλία "Χατζηγάκηδες"*.
  * Porsche Cayenne 3.6 Tiptronic S, μοντέλο 2007

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Uncle Stgm 27/01/2013 14:41:03

   Κιτρινισμός.

 2. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 26/01/2013 20:34:42

  Πολύ φοβάμαι ότι οι κομματικοί αγροτοσυνδικαλιστές έχουν βρεί ήδη το θύμα, έμαθαν ότι έχει αποθεματικό ο ΕΛΓΑ και θέλουν να το φάνε, με δήθεν ζημιές απο το πράσινο σκουλήκι (που δεν είναι ασφαλιζόμενο αίτιο ζημιάς). Τους εκβιασμούς αυτούς τους είχαμε ζήσει στο παρελθόν.
  ΔΕΝ είναι τυχαία η έναρξη των κινητοποιήσεών τους με την αλλαγή του προέδρου του ΕΛΓΑ, ο νέος είναι απο την Θεσσαλία (όπως ο Κατσαρός με τον Χατζηδάκη που βούλιαξαν τον ΕΛΓΑ και ανέβασαν το έλλειμμα της χώρας κατά 1,6% του ΑΕΠ).
  Κάνω έκκληση στο πρωθυπουργό ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ τους πριν είναι αργά, μην αφήσετε τα τρακτέρ να μπούν στην εθνική οδό (φτιάχτε και σχέδιο Β απομάκρυνσης εμποδίων), πρόκειται για ανεγκέφαλους Ταλιμπάν που μάχονται το δημόσιο συμφέρον

 3. lol avatar
  lol 26/01/2013 20:36:27

  Δηλαδή τι επιβεβαιώθηκε; η ΄΄συνομωσία΄΄ των συνδικαλιστών ενάντια στην λαοπρόβλητη συγκυβέρνηση που σκίζεται για το καλό των ελλήνων;
  Δεν είδα και τίποτα για τις δηλώσεις του εντολοδότη σας τόμσεν, ανήκει και αυτος μάλλον στους στόχους της ΄΄συνομωσίας ΄΄ και πρέπει να τον προστατέψετε.
  Καμία φορα, παλιά, στο antinews διαβάζαμε και κατι αποκαλυπτικό ,πλέον εχετε γίνει χειρότεροι και απο το δεξί εξτρέμ. Ατιμη εξουσία πως καταντάς τους ανθρώπους...

  • Wolf avatar
   Wolf @ lol 26/01/2013 22:33:14

   ...πες μας τι πίνεις και δε μας δίνεις!!!
   Αν πίνεις ρετσινόλαδο πάντως, θα το ισοφαρίσεις με ξύδι!!!

   • lol avatar
    lol @ Wolf 27/01/2013 08:24:36

    Πάντως δεν μασάω σαν κάτι κομματόσκυλα παρατρεχάμενους κομματικων γραφείων...

    • kokoras avatar
     kokoras @ lol 27/01/2013 19:37:02

     σιγα το καλσον ....

 4. Karenin avatar
  Karenin 26/01/2013 20:39:56

  Αυτοί που πάνε, στο απυρόβλητο έμειναν κανένας δεν τους πείραξε σε τίποτα, και ο Χατζηγάκης πάει καιρός που διαγράφηκε...

 5. ΝΠ avatar
  ΝΠ 26/01/2013 21:12:17

  lol: Έχετε,ίσως, κάποιο δίκαιο, αλλά
  γιατί δε βλέπετε μία σειρά πρόσφατα άρθρα π.χ για το πετρέλαιο,
  του Ροδινού τελευταία, κ.ά.
  Αρα δε λείπει η κριτική...,ούτε κανείς λέει ότι τα μέτρα είναι σωστά
  άλλο πράγμα αν υπάρχει άλλη εναλλακτική.

 6. parsifal avatar
  parsifal 26/01/2013 21:24:38

  Συνταγή υπάρχει. Η ΕΚΑΜ είναι ετοιμοπόλεμη και το σχέδιο απο αέρος (Ε/Π) συντονισμού των εμπλεκομένων Αστυνομικών Δυνάμεων επίσης.Αυτή την φορά ας μήνπεριορισθούν στα λάστιχα... Τα τρακτέρ ούτως η αλλως αχρηστα είναι, δεν χρησιμοποιούνται για καλλιέργειες αλλά ως πολιορκητικός κριός της εννόμου τάξεως και της ομαλής διαβιώσεως των υπολοίπων πολιτών.
  Αποδεικνύεται οτι υπάρχουν κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν. Υπάλληλοι μετρό, λοιποί βολεμένοι στις ΔΕΚΟ και στο δημόσιο, "αγρότες" των καφενείων και της ανατολικής πορνείας... Φωτιά και τσεκούρι, επίταξη, συλλήψεις, τσάκισμα των "κινητοποιήσεων". Να αρχίσουν να φαίνονται και τα καλά των μνημονίων πέραν των δυσκολιών που βιώνομε ολοι, η απαλλαγή απο τις συμμορίες !

  • Nike avatar
   Nike @ parsifal 27/01/2013 03:10:23

   Άσε, φίλε, 'ασχημα μαντάτα!

   Ετοιμάζονται να πολιορκήσουν την Βουλή οι Υπάλληλοί της, και το Σύνταγμα οι υπάλληλοι του υπ. Οικονομικών μαζί με τους εφοριακούς, και οι του Ανάπτυξης μαζί με γεωπόνους και σωφρονιστικούς. Γιατί δεν τους φτάνει που δεν μειώθηκαν επιδόματα και μισθοί, ΑΛΛΆ θέλουν και αύξηση.

   ΥΓ. Στην Δημοκρατία ή ισχύουν οι νόμοι για όλους, ή αυτή δεν υφίσταται.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ parsifal 27/01/2013 14:40:39

   Εδώ φοβάμαι ότι μιλάει καθαρά η απέχθειά σου για τους κατοίκους της κυρίως Ελλάδος. Είχες γράψει και ένα άθλιο κείμενο κάποτε.

   • Nike avatar
    Nike @ ΚΜ 27/01/2013 15:19:43

    -Are you talking to me?

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Nike 27/01/2013 16:12:35

     Στον Παρσιφαλ έγραψα.

  • akenaton avatar
   akenaton @ parsifal 27/01/2013 15:15:09

   Ηρεμήστε, δεν έχουμε πόλεμο!

  • mlv avatar
   mlv @ parsifal 27/01/2013 15:21:33

   τελικα αφου ολοι αυτοι ειναι κακοι που μας ειπες...ποιοι ειναι οι καλοι?οι εφοπλιστες?η μονο οι σαμαροφυλακες?

 7. Νικ avatar
  Νικ 26/01/2013 21:37:22

  Μπούτας είναι αυτός που έχει πρόβλημα εκφοράς λόγου, παρόμοιο με αυτό του Σταματόπουλου του ΜΕΤΡΟ; Καταλαβαίνει κανείς τι λέει όταν μιλά;

  Το αίτημα τι είναι; Να συνεχίσει η εξαίρεση των αγροτών από την φορολόγηση και η κοινωνική υποστήριξη του "κλάδου" και του ιδιάζοντος συστήματος που διέπει την αγροτική παραγωγή ώστε αγαθά να διακινούνται χωρίς παρααστατικά και να θησαυρίζουν μια χούφτα άνθρωποι εις βάρος όλων μας.

 8. panos avatar
  panos 26/01/2013 21:42:05

  Καλως τα τα παιδια..........του καμπου. Αφορολογητα εδω και 150 χρονια με τη συγκαταθεση του πολιτικου μας κοσμου, με τις επιδοτησεις στη...τσεπη, με επενδυσεις σε εμπορικα κεντρα(κατα Λαρισα μερια) και με πολλες καταθεσουλες. Βεβαια τωρα τα δανεικα μας τελειωσαν, και μας πηραν και χαμπαρι στας.... Βρυξελλες για τα ρεζιλικια της......υπαιθρου. Κακως θα τους φοπολογησουν απο το 2014, επρεπε αμεσσα και αναδρομικα γιατι ανηκουν και αυτοι στο 80% που θρεφει το υπολοιπο 20% στη δυσμοιρη πατριδα μας. Αντωνη Σαμαρα τωρα ειναι η ωρα να σπασεις αλλο ενα αποστημα της κοινωνιας που εκανε οτι γουσταρε τοσα χρονια, αλλωστε ειναι μακρυς ο δρομος με τα παρασιτικα πελατακια του συστηματος που τα πληρωνουν τα κοροιδα τοσα χρονια.

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ panos 28/01/2013 12:47:41

   Ποιο είναι αυτό το καημένο 20%;

 9. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 26/01/2013 21:43:29

  Το άρθρο τολμάει να πεί την πραγματικότητα.
  Οι βολεμένοι του συστήματος αναμένεται να ξεσπαθώσουν.

  • Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
   Νεοδημοκράτης συνδρομητής @ Μανιάτης 26/01/2013 21:55:16

   όντως. απορώ γιατί δεν δημοσιεύτηκε 5 χρόνια πριν, επίκαιρο θα ήταν.
   Απορώ επίσης γιατί όλα αυτά δεν καταγγέλθηκαν τότε από τους σημερινούς κυβερνώντες.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Νεοδημοκράτης συνδρομητής 26/01/2013 22:02:31

    2013-5= 2008 (Ιανουάριος)
    Ιανουάριο του 2008 δεν ειχε ακόμη "σκάσει" η Λίμαν Μπράδερς.
    Τότε η τρόμπα δούλευε ως κομπρεσέρ και έστελνε αεράτο αέρα στη φούσκα. Επιδοτήσεις ΕΕ + δανεισμός γινόταν Cayenne και άλλα ωραία πράγματα.
    Τώρα δεν υπάρχει φούσκα, μόνον σχισμένα λάστιχα που κρέμονται. Όσο για την τρόμπα, λειτουργεί ως αντλία κενού (αυτές που ρουφάνε αέρα)...

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Νεοδημοκράτης συνδρομητής 27/01/2013 12:49:58

    Γιατί οι κυβερνώντες κι η χώρα μας τελούν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας από το τέρας που τα τελευταία 30 χρόνια δημιουργήθηκε.

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ Μανιάτης 28/01/2013 12:57:30

   "Το άρθρο τολμάει να πεί την πραγματικότητα.
   Οι βολεμένοι του συστήματος αναμένεται να ξεσπαθώσουν." Βουτηγμένοι στη λάσπη από τα νύχια μεχρι την κορφή, εκτεθειμένοι στην παγωνιά και στον καύσωνα οι "βολεμένοι του συστήματος".Βολέψου και συ ! Το κράτος παραχωρεί χωράφια. Ιδού η Ρόδος..... λεβέντες του πληκτρολογίου και του φραπέ!

 10. Ραβινος avatar
  Ραβινος 26/01/2013 22:06:48

  Η μονη επαγγελματικη ταξη εαν μπορει να την πει κανεις ετσι που δεν πληρωνει τιποτα και μονο εισπραττει.Τι για δανεια για αποθηκες που εγιναν 2οραφα σπιτια με κεραμοσκεπες .Τι για δανεια αγορας τρακτερ που εγιναν BMW & CAYANNE .Τι για επιδοτησεις με ''μαιμου'' παραγωγες .Να χρημα για καυσιμα για σπορο,για επιστροφη ΦΠΑ ,για αδειες πωλησης της απραγωγης στις λαικες αγορες κλπ κλπ .Δεν λεω να υπαρχει καποια κρατικη μεριμνα γιατι η καλλιεργητικη αγροτια ειναι πολυ σκληρη και χρειαζεται βοηθεια αλλα αλλο αυτο και αλλο να βγαινουν και απο πανω οι διαφοροι ''επαναστατες '' του τυπου Μπουτα και Κοκκινουλη να ζητουν και τα ρεστα .Η εντολη πρεπει να ειναι μονο μια ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟΙ .Οποιος ''αγροτης '' θελει να απεργησει ας αφησει τα χωραφια του χωρις οργωμα ,ασπαρτα ερμαια των αγριοχορτων .

  • Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
   Νεοδημοκράτης συνδρομητής @ Ραβινος 26/01/2013 23:27:55

   αφού ανήκουν στον λαό γιατί πληρώνουν διόδια;
   και εάν κάποιος δεν έχει να τα πληρώσει παύει να είναι λαός ή απλά τότε οι δρόμοι δεν του ανήκουν;
   παρεμπιμπτόντως η Αττική οδός σε ποιόν ανήκει; στο λαό;

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Νεοδημοκράτης συνδρομητής 27/01/2013 08:58:08

    Πουθενα στον κοσμο που ζουμε δεν μπορεις να εχεις τα παντα τζαμπα οπως πρεσβευουν οι οπαδοι της αμεσης δημοκρατιας οι οποιοι μονο να τρωνε απο το τσουκαλι ξερουν και οχι να το γεμιζουν.Οταν προσδωκας ενα επιεπδο ζωης πρεπει να συμβαλεις σ'αυτο δηλαδη δεν μπορεις να εχεις δρομους επιεπδου χωρις να συμμετεχεις στο κοστος συντηρησης και λειτουργιας τους .Δειτε την διαφορα ποιοτητας των εθνικων οδων Αθηνων -Λαμιας με Αττικη Οδο η την Κορινθο -Τριπολη -Σπαρτη την''Μορεας ''.Ειναι η ημερα με την νυκτα στην ασφαλεια και ανεση οδηγησης.Η Αττικη οδος ανηκει στο κρατος και θα περασει στο κρατος μολις αποπληρωθει το κοστος κατασκευης της μεσω της παραχωρησης εκμεταλλευσης που εχει γινει .Μην συγχεουμε τις ιδεολογικες αγκυλωσεις με την λογικη .

    • kapar13 avatar
     kapar13 @ Ραβινος 27/01/2013 09:44:58

     Με 60 μύρια το χρόνο κόστος συντήρησης (δηλ. περίπου 1.000.000 €/km ή 1.000 €/m!) που χρεώνει ο Μπόμπολας δεν θα περάσει ποτέ στο κράτος.
     Θα αποπληρώνεται εσαεί εις τους αιώνες των αιώνων, αμήν...

  • mlv avatar
   mlv @ Ραβινος 27/01/2013 15:26:40

   εκει στην συναγωγη με το κηρυγμα τι μοιραζετε?φυλλαδια ?
   εσυ ραβινε τι δουλεια κανεις δεν μας ειπες
   να μαντεψω φτωχοτατος υπερελληνας οικοδομος που αποδεχτηκες ααγογγυστα την εξαθλιωση γιατι ο σαμαρας ειναι ο μεσσιας και οσοι δεν τον γουσταρουν ειναι ιουδες
   α ξεχασα...εκεινον το γερο που προσφερε την συνταξη στον γαπ τον εχεις τιποτα?

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ Ραβινος 28/01/2013 09:23:38

   "Η μονη επαγγελματικη ταξη εαν μπορει να την πει κανεις ετσι που δεν πληρωνει τιποτα και μονο εισπραττει." Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;Βγήκαν όλοι οι "πονεμένοι" ηρακλείς του συστήματος κλαι τα έβαλαν με τους αγρότες. Πάτε ρε λεβέντες να γίνεται και σεις αγρότες για μια μέρα να σας δω να θησαυρίζετε.Βολεμένοι, αποτυχημένοι του "ιδιωτικού', τρομάρα του, Τομέα, αεριτζήδες της πρωτεύουσας γιατί φύγατε από τα χωριά σας και αφήσατε την τόσο "προσοδοφόρα" εργασία των παππούδων σας και των γονιών σας; Όσα έβγαζε ο εισπράκτορας των αστικών συγκοινωνιών, ο μικρομεσαίος, ο αεριτζής σε δύο μήνες βγάζει η πλειοψηφία των αγροτών σε ένα χρόνο.Ξεχάσατε υποκριτές το μόνιμο θέμα των δελτίων ειδήσεων για την έξοδο και την επιστροφή των "αθηναίων εκδρομέων" κάθε σαββατοκύριακο! Θυμηθήκατε τους αγρότες και υποπτεύεστε "σχέδιο αποσταθεροποίησης" γιατί αντιδρούν στον αφανισμό τους. Ξεχνάτε όμως ότι το γάλα πουλιέται από τον κτηνοτρόφο 30 λεπτά και τα καταστήματα το πωλούν 1,30€ τα μήλα 40λεπτά και μεταπωλούνται 1,80€, το ρύζι 19λεπτά και μεταπωλείται 3-4€.Την ίδια ώρα αυξήθηκε η τιμή του πετρελαίου και του ηλ. ρεύματος, διπλασιάσθηκαν οι τιμές των γεωργικών φαρμάκων τριπλασιάσθηκαν οι τιμές των λιπασμάτων.Το κοινωνικό κράτος μείωσε τις αγροτικές συντάξεις και ανέβασε την ηλικία συνταξιοδότησης στα 67.Τώρα για τα παραμύθια με τα καγιέν μήπως τα μπερδεύετε με τα αγροτικά καγιέν του Κολωνακίου;Και σε κάθε περίπτωση αν υπάρχουν "αγρότες" που πήραν παράνομα επιδοτήσεις και μαιμού δάνεια ας πάνε στη δικαιοσύνη!Πάντως να είστε σίγουροι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών μας τα βγάζει πολύ δύσκολα πέρα και αυταπατώντια οι κυβερνήτες μας αν πιστεύουν ότι θα εισπράξουν νέους φόρους για τον απλούστατο λόγο δεν υπάρχουν τέτοια εισοδήματα.

 11. roadrunner avatar
  roadrunner 26/01/2013 22:09:27

  Πάνε αρκετά χρόνια που θυμαμαι τα τρακτερ να εχουν κόψει την εθνικη στα Μαλγαρα.

  Επίσης,αξεχαστη θα μου μεινει και η επικινδυνη περιπετεια, προσπαθωντας, να φτασω απο αγροτικους,ακαταλληλους και επικινδυνους δρομους στη Θεσ/νικη. Αυτα τα νουμερα με τις καταληψεις οδοστρωματων με τρακτερ, πρεπει καποτε να σταματησουν.

 12. Karenin avatar
  Karenin 26/01/2013 22:13:03

  Mην φοβάστε, δεν κάνουν ούτε για κίνημα ούτε για επανάσταση αυτοί, έχουν πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της ατομικής ιδιοκτησίας.

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 26/01/2013 22:27:14

  Σαράντος Καργάκος: “Kηφηνείον η Ωραία Ελλάς” (αποσπάσματα)
  Πηγή: Eυθύνη | Ημερομηνία: 01/11/2004

  ..”Εμείς αφήσαμε αδιαπαιδαγώγητη την εργατική και την αγροτική τάξη. Στην πρώτη περάσαμε σαν ιδεολογία-θεολογία το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και υποχρεώσαμε πλήθος επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μεταφερθούν άλλου. Μετά διαφθείραμε τους αγρότες με παροχές χωρίς υποχρεώσεις και τους δημιουργήσαμε νοοτροπία μαχαραγιά. Γέμισε η επαρχία με «Κέντρα Πολιτισμού», όπου «μπαγιαντέρες» κάθε λογής και φυλής άναβαν πούρο με φωτιά πεντοχίλιαρου! Το μπουκάλι με το ουίσκι βαπτίστηκε ... αγροτικό! Τώρα, όμως, που έρχονται τα «εξ εσπερίας νέφη» χτυπάμε το κεφάλι μας. Και που να φθάσουν τα «εξ Ανατολής» σαν εισέλθει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Θα γίνει η Ελλάς vallis flentium (= κοιλάς κλαυθμώνων) και θα κινείται quasi osculaturium inter flentium et dolorum (= σαν εκκρεμές μεταξύ θλίψεως και οδύνης).”

  ..”έγραφα πως η ανεργία στον τόπο μας είναι επιλεκτική, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά ότι δεν υπάρχουν χέρια να τις δουλέψουν. Κι έπρεπε να κατακλυσθεί ο τόπος από 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, για να αποδειχθεί ότι στην Ελλάδα υπήρχε δουλειά πολλή αλλ' όχι διάθεση για δουλειά. Τα παιδιά -τα μεγάλα θύματα αυτής της ιστορίας- είχαν γαλουχηθεί με τη νοοτροπία του «White color workers». Έτσι σήμερα το πιο φτηνό εργατικό και υπαλληλικό δυναμικό είναι οι πτυχιούχοι, που ζητούν εργασία ακόμη και στον ΟΤΕ ως έκτακτοι τηλεφωνητές, προσκομίζοντας στα πιστοποιητικά προσόντων ακόμη και διδακτορικά!”

  .. “Που πιά, όπως παλιά, ο έρωτας για την αγροτική, τη βουκολική και τη θαλασσινή ζωή; Ο ναύτης δεν είναι πρότυπο ζωής. Πρότυπο ζωής είναι ο «χαρτογιακάς». Όσο κι αν ήσαν κάπως ρομαντικά τα παλιά «Αναγνωστικά», καλλιεργούσαν τον έρωτα για τη δουλειά. Ακούω πως δεν πάει καλά η οικονομία. Μα πως να πάει, όταν με τη ναυτιλία που προσφέρει το 5,6% του ΑΕΠ ασχολείται μόνο το 1% των Ελλήνων; (Με τον αγροτικό τομέα που προσφέρει το 6,6% του ΑΕΠ ασχολείται το 14,5% του πληθυσμού). Διερωτώμαι, τι είδους ναυτικός λαός είμαστε, όταν αποστρεφόμαστε την θάλασσα και στα ελληνικά καράβια κυριαρχούν Φιλιππινέζοι, Αλβανοί και μελαψοί κάθε αποχρώσεως; Το σχολείο καλλιεργεί τον έρωτα για την τεμπελιά, όχι για δουλειά. Τα πανεπιστήμια και οι ποικιλώνυμες σχολές επαυξάνουν τον έρωτα αυτό."

  .."Αν όμως το σχολείο από το Δημοτικό καλλιεργούσε την τόλμη, την αυτενέργεια, βράβευε την πρωτοβουλία, την ανάληψη ευθυνών, την αγάπη για την οποιαδήποτε δουλειά ακόμη και του πλανόδιου γαλατά, θα είχαμε κάνει την Ελλάδα Ελδοράδο, όπως έγινε Ελδοράδο για τους εργατικούς Αλβανούς, Βουλγάρους, Πολωνούς, Γεωργιανούς, Αιγυπτίους αλιείς, Πακιστανούς και Ουκρανούς. Σήμερα αυτοί είναι η εργατική κι αύριο η επιχειρηματική τάξη της Ελλάδος. Κι οι Έλληνες, αφήνοντας την πατρώα γη στα χέρια των Αλβανών που την δουλεύουν, την πατρώα θάλασσα στα χέρια των Αιγυπτίων που την ψαρεύουν, θα μεταβληθούν σε νομάδες της Ευρώπης ή των ΗΠΑ ή θα τρέχουν για δουλειά στην Αλβανία που ξεπερνά σε νόμιμη και παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα όλες τις χώρες της Βαλκανικής.”

  ..“Είναι θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, παρουσίαζε χθες και θα παρουσιάζει κι αύριο η ελληνική κοινωνία: να υπάρχουν άνθρωποι άνω των 65 ετών, άνω των 70 ετών, που, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί, εργάζονται νυχθημερόν, για να συντηρούν τα παιδιά τους μέχρι να τελειώσουν τις ατελείωτες σπουδές τους, τα παιδιά που λιώνουν τα νιάτα τους στα «Kηφηνεία», που πάνε σπίτι τους να κοιμηθούν την ώρα που οι Αλβανοί πάνε για δουλειά, θα μου πείτε, τι δουλειά; Οποιαδήποτε δουλειά, αρκεί να είναι τίμια.”

  ..“Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων», παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές.

  Κι ας βρίσκεται μέσα στη λέξη «χειρώναξ», σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» που κάνει τον δουλευτή, τον άνακτα χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του, νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή που ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιάς πολιτικής που έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν. Γι' αυτό τουμπάραμε...”

  • mlv avatar
   mlv @ η Dimi 27/01/2013 15:40:46

   αυτος ειναι σχολιασμος...η τοχουμε το επαγγελμα η αστα να πανε
   προσκυνω τον δεξιο αυριανισμο με ενα τατς απο εατ εσα και ολιγη
   ιεροσυνη προτεσταντισμου

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ mlv 27/01/2013 22:44:21

    Η γελοιότητα και η ασυναρτησία των προσκυνημένων είναι αποδεδειγμένα αήττητες.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ @ η Dimi 27/01/2013 21:28:00

   Να είσαι καλά που ανάρτησες αποσπάσματα του Καργάκου. Λίγα λόγια με πολύ περιεχόμενο. Καργάκος όπως πάντα. Είναι περισσότερο αναγκαίος στις μέρες μας ο θεωρητικός λόγος από την κομματική αντιπαράθεση που αναλώνονται οι οπαδοί των κομμάτων. Μακάρι να είχαμε Λιαντίνηδες και Καργάκους πολλούς στην Παιδεία στα επιτελεία των κομμάτων και στις 300 έδρες της Βουλής.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ η Dimi 28/01/2013 13:47:41

   Dimi τελεια η επιλογη σου αλλα και .....ο Καργακος.
   Εκεινο το νεοσουσουδιστικο σχολειο τι να σου πω, επιτυχης Καργακειος αναπλαση γλωσσας. Αλλα λυσε μου σε παρακαλω μια απορια: πως εχεις τοση ευκολη προσβαση παντα σε τοσα διαφορετικα στοιχεια;

 14. NEW HOPE avatar
  NEW HOPE 26/01/2013 23:23:11

  Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα ο Σαμαράς. Θα τους αφήσει μια εβδομάδα να πλακωθούν στα λουκάνικα και παιδάκια, θα τους ανέβει η χοληστερίνη στα 400 mg και θα κλατάρουν όλοι. Αντε και του χρόνου.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ NEW HOPE 26/01/2013 23:45:56

   Δεν ειναι ετσι. δεν περισσευουν εβδομαδες σε κανεναν μας.
   Εάν το δικό μου επαγγελμα ειναι να ανοιγοκλεινω τις παροχες νερου, που αρδεύουν τις καλλιεργειες του καμπου των καταληψιων αγροτών,
   πώς θα τους φαινόταν εαν απεργωντας "εγώ", αφηνα τα δικα τους χωραφια χωρις νερο?
   θα δέχονταν αδιαμαρτυρητα τη δική μου απεργια,αν έθιγε άμεσα τη δική τους εργασια?
   Δεν νομιζω.
   Επειδη λοιπον το να καταλαμβανουν δρομους,θιγει την εργασια (και την ελευθερη διακινηση) πολλων συμπολιτων τους, ας μην κανουν λοιπον οι αγροτες σε ολους εμας, αυτο που δεν θα δεχονταν οι ίδιοι.

 15. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 27/01/2013 01:21:15

  Καλη η φωτογραφια καλα και τα σχολια. Ας επισκευπτουν οι οι αγροτες του καμπου τους αγροτες της Γερμανιας. Ας δουν οτι η πλειοψηφια των Γερμανων αγροτων φροντιζει τα χωραφια με τρακτερ σχεδον αντικες , χωρις κλιματισμο και σε συνθηκες καιρικες ακραιες. Ας επισκπτουν να δουν οτι καλιεργουν ξυνολαχανα και αλλα γ ποιοτητας προιοντα χωρις Αλβανους , Βουλγαρους , Πακιστανους κλπ παρανομους εργατες. Ας δουν οτι οι αγροτικες δουλειες ειναι οικογενειακες για πολλες γενεες. Ας δουν οτι πληρωνουν φορο οπως ολοι. Τοτε θα καταλαβουν οτι το καλλιτερο που εχουν να κανουν ειναι να ηρεμησουν , να σκεφτουν, να οργανωθουν, να παραγουν και να εξαγουν . Στη κ. Ευρωπη βασιλευει η Τουρκια , η Β. Αφρικη και κατα περιπτωση η Ισπανια με την Ιταλια. Τα Τουρκικα προιοντα συναγωνιζονται πλεον ευθεως τα Ιταλικα . Και τα μεταφερουν τουλ. απο 2500-3000 χιλ πιο μακρυα. Ας αφησουν λοιπον τις μαγκιες οι επιδοτησοαπατεωνες φοροφυγαδες οδηγοι των πορσε και ας δουλεψουν σοβαρα για την Ελλαδα και το μελλον των παιδιων τους/μας

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ Ρεαλιστης 28/01/2013 13:04:37

   Εσύ να προτιμάς τα τούρκικα και τα ευρωπαϊκά "αγνά" (διοξίνες, επικίνδυνα φυτοφάρμακα, τρελές αγελάδες) προϊόντα και μη ζητάς να δουλέψουν για τα παιδιά σου "οι επιδοτησοαπατεωνες φοροφυγαδες οδηγοι των πορσε". Τα παιδιά σου να τα φροντίσεις εσύ γιατί εσύ τα γέννησες!

 16. task avatar
  task 27/01/2013 08:21:03

  το άρθρο λέει κάποιες αλήθεις αλλά αναφέρει και πράγματα που δεν είναι σωστά
  το θέμα με τα χρήματα που είχε δώσει η ΝΔ έκλεισε οριστικά χωρις να επιστραφουν
  ακαλιέργητα μένουν σηνηθως όσα χωράφια έχου αυτοι που έχουν παράλληλα μια άλλη δουλειά και έχουν και λίγα χωραφια για να συμπληρωνουν το εισόδημα
  σπάνια αγρότης θ αφήσει έτω κι ένα στρέμμα ακαλιέργητο
  λαμόγια υπάρχουν παντού όπως σ όλους τους κλάδους , δεν είναι όλοι οι αγρότες τεμπέληδες ούτε όλοι έχουν καγιέν. μου θυμίζετε ευρωπαιους αξιοματουχους που έλεγαν οτι οι όλοι Ελληνςε είναι τεμπέληδες
  έχετε αναλογιστει τι κεφάλαιο πρέπει να έχει κάποιος αγρότης για να ξεκινήσει την καλλιέργεια της χρονιάς
  για βάλτετο δίπλα μ αυτά που ξοδευει ενας ΔΥ για τη δουλειά του
  συμφωνώ οτι ο νόμος πρέπει να είναι δίκαιος και ίσος απέναντι σε όλους
  τα κάθε λογης λαμόγια σ όποι κλάδο κι αν ανήκουν πρέπει να τους πάρουν το σκαλπ
  αλλά αλο αυτό κι άλλο να μπαίνει ενας ολόκληρος κλάδος σε ένα τσουβάλι
  υπήρχαν και υπάρχουν αγρότες οι οποίοι με κομπίνες θυσαύριζαν, κι αυτό γινόταν κατα κυριο λόγο εις βάρος των άλλων αγροτων, όσο περισσότερο κέρδιζαν αυτοί τόσο μειωνόταν το εισόδημα των σωστων καλλιεργητων, αυτό ήταν η "συνηπευθηνότητα" για όσους γνωρίζουν
  διαφωνώ με τη μορφη των κινητοποήσεων γιατι είναι απόλυτα καθοδηγουμενες απο τα συμφέροντα των αγροτοσυνδικαλιστων (οικονομικα , πολιτικά) οι ποιοοι σε τίποτα δεν διαφέρουν απ τον απλυτο συνδικαλιστη του μετρο
  και δεν ειναι και σωστό απέναντι στη κοινωνια
  πρέπει ν αλλάξουν πολλά αλλά χωρις τη σωστη καθοδήγηση και οργάνωση απ το κράτος ελάχιστα θα γίνουν, μην ακουτε τις μπαρουφες αλλάξτε όλοι καλλιέργεις βάλτε αυτό βάλτε εκείνο, αυτά συνήθως τα λένε για να διώξουν εύκολα απ πάνω τις ευθυνες που τους αναλογουν αντι να σκύψουν στο πρόβλημα και να βοηθήσουν , γιατι το δεύτερο θέλει δουλειά

 17. lol avatar
  lol 27/01/2013 08:50:19

  Πως μοιάζετε σιγά σιγά σε πρετεντέρη, καψή, μπάμπη.Ενας καταλογος:
  Αγρότες=καγιεν
  Εργαζόμενοι μετρο,λεωφορειων,κ.τ.λ=τεραστιοι μισθοι
  Ταξιτζήδες,μεταφορείς=λαμόγια
  Μαγαζατορες=φοροφυγάδες
  Δασκαλοι,καθηγητες=τεμπέληδες
  Ωραία τους σκίσατε όλους, ποινικοποιήσατε την επιχειρηματικότητα,για τους τραπεζίτες δεν είδα τίποτα,αλλά όμως τι να λέμε τώρα γιά 50 ψωροδις που θα χρεωθούμε ο λ ο ι μας,

  • saltcity avatar
   saltcity @ lol 27/01/2013 09:57:41

   +1

 18. panos avatar
  panos 27/01/2013 10:43:05

  Μαλλον φιλε lol πρεπει να συνειδητοποιησουμε οτι η εποχη των τσαμπα δανεικων και του συστηματος που ξεραμε τελειωσε για τον λογο οτι δεν υπαρχουν πλεον αλλα χρηματα για να φαγωθουν. Πλεον ξεκιναει μια νεα εποχη οπου οι ανεργοι πλεον θα θελουν δουλεια απο επιχειρησεις και οχι διορισμο απο τα κομματοσκυλα και τους διαφορους κομματαρχες και απο τους αδιαφορους πλεον συνδικαΛΗΣΤΕΣ που μες στο συστημα εκαναν οτι γουσταρουν με την ανοχη της πολιτειας και των κομματων. Τωρα το ευκολο χρημα τελειωσε και και τα διαφορα πελατακια του συστηματος καταλαβαινουν οτι ηρθε το τελος τους και δινουν τις ταλευταιες τους μαχες για τα κεκτημενα. Οσο για τους διαφορους μπαμπηδες καψηδες κ.λ.π. πλεον ο καθε υγιης και λογικα σκεπτομενος ξερει το ρολο τους και τι αποσκοπουν στο συστημα. Επειδη φιλε μου θα ειμαστε στη ζητιανια για καμποσα χρονια τωρα ειναι η ευκαιρια να γινει η μεταβαση της χωρας σε ενα κρατος δικαιου και μιας κοινωνιας οπου τα βαρη θα και οι υποχρεωσεις θα ειναι δικαια μοιρασμενες, αν και αυτο απαιτει ορισμενο χρονικο διαστημα για να εμπεδωθει σε μια ............παλαια σαπια κοινωνια.

  • lol avatar
   lol @ panos 27/01/2013 12:08:40

   Δεν θα αλλαξει τίποτα,με την λογική του ασπρου μαυρου,διαιωνίζεται η παθογένεια, θυσιάζονται οι μικροί τάχα με δράσεις ενάντια στην ΄΄φοροδιαφυγή΄΄ ή στις ΄΄σπατάλες΄΄ γιατί π.χ με άλλοθι κάποιων με καγιέν που έτσι και αλλοιώς θα τα βγάλουν πέρα ,θα την πληρώσουν χιλιάδες που τώρα φυτοζωούν,στο όνομα μερικών ψευτοσυντάξεων ας πνιγούν όλοι οι συνταξιούχοι, εκτός απο τα βλήματα και τους βολεμένους ας προβληματιστούμε για τους ΄΄μονοδρομους΄΄, για τους χαρτογιακάδες που μέχρι χθες ανέλυαν την βιωσιμότητα του χρέους, για τα τσογλάνια τύπου τόμσεν και τους παρατρεχάμενους αζημίωτα φυσικά υποκινητές και υποστηρικτές τους , ας αφήσουμε το παιχνίδι νδ,συριζα για το ποιος θα μας βάλει στο μαντρι γιά να τσακωνόμαστε μεταξύ μας και μην ξεχνάμε ότι σε κανέναν δεν χαρίστηκε τίποτα χωρις διεκδίκηση. Ξετινάξτε την δουλεία που πάνε να επιβάλουν ,εκτός αν θέλετε ο κάθε σάλλας ,μπόμπολας κ.α να γελάνε και να λένε πάλι την φέραμε στους μαλάκες ...

 19. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 27/01/2013 11:18:29

  Ο αγρότης είναι ένας επιχειρηματίας που βρίσκει έδαφος να καλλιεργεί αέρα και επιδοτήσεις ή χωράφια ,και προφανώς επιδίδεται με αναλογη επιτυχία στο αντικείμενο.
  Στις παρυφές υπάρχουν οι συνήθεις μαυραγορίτες που κυβερνάνε την έλλάδα απο το 1941 και έτσι όλα λειτουργούν ρολόι.
  Ποιός τρελλός θα καθίσει να σπέρνει βαμβάκια ενώ μπορεί να τα φέρει απο την αίγυπτο και να πληρωθεί τις επιδοτήσεις ,άμα τη εμφανίσει.
  Ολο το σύστημα μας είναι δομημένο για εξυπηρετεί τις εισαγωγές πρωτων υλών και πρωτογενών συγχρόνως προιόντων.
  Κάθε 5 χρόνια νέα σχέδια βελτίωσης, νέα μηχανήματα (εισαγόμενα), νέα προιόντα (εισαγόμενα φυτά και σπόροι ), φάρμακα-λιπάσματα(εισαγόμενα), επιδοτήσεις (εισαγόμενα).... εξαγόγημα όμως προιόντα δεν μας νοιάζει και ούτε θέλουμε να αποκτήσουμε.
  Καλλιεργούμενα εδάφη έχουμε...Διόροφα χωράφια, λερναίες ύδρες στα κοπάδια και χαρτιά επίσημα με βούλες και γραμματόσημα που πιστοποιούν ολα τα παραπάνω.

  Ούτε βοήθεια ούτε συμβουλές δεν πρέπει να χρειάζονται..Οπως δεν ζητάνε οι μαγαζάτορες συμβουλές απο το κράτος για το τι θα πουλήσουν...Αν το κράτος δουλεύει όπως πρέπει και δεν συμμετέχει στο πανηγυρι της αιγυπτιακής πατάτας που φύεται θαυματουργά στην θήβα πχ η των φασιόλων πεκίνου που ευδοκιμούν στις πρέσπες, ξέρουν οι αγροτες να βρούν την άκρη.Οπως και τους κινδύνους απο το να γίνονται έμποροι αντί παραγωγοί.

  Τώρα πρέπει να καλλιεργούν τα πολιτικά και κομματικά χωράφια αν θέλουν να ευδοκιμούν οι προσοδοφόρες επιδοτήσεις .
  Και εδώ το πρόβλημα ανάγεται και πάλι στο πολιτισμικο μας μοντέλο το οποίο πρέπει να λείψει και να εκλείψει οριστικά.
  Απόφαση χρειάζεται και επιλογή χωρίς βοήθειες και ελεημοσύνες..
  Επι του προκειμένου...κάποιοι ονειρεύονται επαναστάσεις σε λάθος εποχή..Θα ξανακάνουν ήρωα τον πρωθυπουργό και μετά θα αναρωττιούνται για τις διαθέσεις του κόσμου απέναντι στην ανάλγητη κυβέρνηση.
  Μόλις οι αγρότες αρχίσουν τις βλακείες στος δρόμους και στα γιοφύρια,είναι σίγουρο ότι θα το διαπράξουν μια και δεν είναι η δουλειά τους αυτή, θα προσφέρουν την απαραίτητη χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση να δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
  Ο κόσμος μπορεί να μην αντέχει το δύσκολο οικονομικό κλίμα που διαμορφώνει η κυβέρνηση όμως δεν μπορεί να ανεχτεί τις ακραίες πράξεις αυτοδικίας του καθενός που προσπαθεί να πιέσει υποτίθεται την κυβέρνηση καθήμενος πάνω στο σβέρκο του διπλανού του.
  Οποιος το αγνοεί εσκεμμένα ή λόγω αγνοίας είναι καταδικασμένος να ταίσει με ισχύ το δόγμα "νόμος και τάξη".
  Περάσαμε σε άλλες αποχές αδέρφια....Πάνε πια οι παλιές καλές εποχές των στρατηγών του κάμπου και των αυτοκρατόρων του διακόπτη.
  Αν και υπάρχουν ακόμη οι καλλιέργειες βάμβακος στα ορεινά λιβάδια του Γράμμου,στα χαρτιά τουλάχιστον..Μέχρι να εμφανιστούν οι επιδοτήσεις μετακινούνταν μόνο πρόβατα και κατσίκια στους ορεινούς λειμώνες εκ του θετταλικού κάμπου και όχι βαμβάκια και ραπανάκια.
  Μετά ήρθαν και οι αρόσεις ασφάλτου και διοδίων για να πιστοποιηθεί η πλήρης μηχανοποίηση και εκβιομηχάνιση της αγροτιάς μας.
  Με τις τελευταίες απεγνωσμένες ? κινήσεις που προγραμματίζονται αρχίζει το στάδιο της εκκαθάρισης δικαιωμάτων.
  Διατελούμε σε αναμονή.
  Να μην υπάρχει όμως καμιά αμφιβολία ότι ο νόμος και η ταξη θα κυριαρχίσουν ολοκληρωτικά.Εξ άλλου αυτό επιθυμούν και οι αγρότες κατά βάθος.

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ ορεσείβιος 28/01/2013 13:19:19

   " ορεσείβιε" πιες το φραπέ σου γιατί από γεωργία δεν πρέπει να γνωρίζεις τίποτα. Υπάλληλος με πολλά απωθημένα πρέπει να είσαι.

 20. regeneration avatar
  regeneration 27/01/2013 13:09:59

  Μόνο ως αστείο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το άρθρο που εντάσσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις σε ένα γενικότερο πλαίσιο αποσταθεροποίησης.
  Η αισχρή επίθεση κατά του αγροτικού κόσμου με τα επιχειρήματα 1-8, δείχνει οτι το άρθρο στοχεύει στον αστό υπάλληλο των 400 ευρώ, και δημιουργεί αυτοματισμούς.
  Σας συμβουλεύω να κάντε ένα ρεπορτάζ για το αγροτικό στον Θεσσαλικό κάμπο και κατόπιν να γράψετε αυτά που θέλετε.
  Τολμήστε και θα δείτε κατά πόσο ισχύουν (πλέον) τα 1-8 επιχειρήματά σας.

  • factorx avatar
   factorx @ regeneration 27/01/2013 13:40:46

   1. βλέπεις φαντασιώσεις και εντάσεις το άρθρο σε συνωμοσίες
   2. δεν χρειάζεται να κάνουμε ρεπορτάζ στον θεσσαλικο κάμπο γιατί εκεί μεγαλώσαμε. Εσύ;

   • regeneration avatar
    regeneration @ factorx 27/01/2013 15:53:18

    Απάντηση στο 1:
    διάβασε και πάλι την πρώτη παράγραφο του άρθρου σου.

    Απάντηση στο 2:
    Μεγάλωσα σε χωριό της Καρδίτσας (του κάμπου... Καραγκούνης από πάππου προς πάππου). Τώρα δραστηριοποιούμαι στην Αθήνα. Οι γονείς μου παραμένουν στο χωριό. Είναι αγρότες, αυτοί των 50 στρ, μη φανταστείς 1000στρέμματα. Ο πατέρας μου εδώ και 13 χρόνια παράτησε την βαμβακοκαλλιέργεια (με 50 στρ είσαι τελειωμένος) και ασχολήθηκε αρχικά με πεπόνια και καρπούζια. Μόνος του χωρίς κρατική στήριξη (και δε μιλώ για επιχορηγήσεις). Όλα τα λεφτά τα έβαζε στην τσέπη ο μεσάζων των Τρικάλων. Ξέρεις πόσες φορές γύρισε πίσω με την καρότσα φορτωμένη; Καλύτερα να τα έδινε στις κότες, παρά να τα πάρει ο μάγκας ο χοντρέμπορος τσάμπα, εντελώς τσάμπα όμως. Έχει και συνέχεια.
    Έχω να σου γράψω πάρα πολλά.
    Αλλά να μη αναφέρω την περιπέτεια της οικογένειάς μου δεν είναι ο χώρος εδώ γι'αυτά.
    Αλλά μιας και επαίρεσαι για την Θεσσαλική καταγωγή σου πήγες σε κανένα χωριό να δεις τι επικρατεί από τις 7 το απόγευμα και μετά;
    Οι αιτίες πολλές, πάρα πολλές.
    Και δεν χρειάζονται πολλά λόγια... μητρώο αγροτών. Γιατί επιτέλους δε το συντάσσουν, να δούμε ποιος και τι είναι, τι δηλώνει, τι καλλιεργεί κλπ. Διαφωνείς;; Ποιος νοιάστηκε αυτά τα χρόνια για τον αγροτικό - παραγωγικό τομέα;

    Το λοιπόν δεν είσαι ο μόνος Θεσσαλός (μήπως είσαι και Καρδιτσιώτης;) ... τσάμπα και στον αέρα δε γράφω ποτέ εδώ μέσα.

    • factorx avatar
     factorx @ regeneration 27/01/2013 17:08:49

     Ως Γκαραγκούνης λοιπόν θα θυμάσαι τα καμένα πεντοχίλιαρα στα μπουζουκια στον Σταυρό και τις Πόρσε στους σταύλους.

     • regeneration avatar
      regeneration @ factorx 27/01/2013 17:23:42

      Τότε...
      Τώρα ότι κράταγε ο Μίμης...

      Στα σοβαρά... Να γίνει το μητρώο και όλα θα μπουν στη σειρά. Πιστεύω να το καταλαβαίνεις οτι είναι το σημαντικότερο. Γιατί καλλιεργητές σαν τον πατέρα μου θα αναγκαστούν να πουλήσουν τα χωράφια... Περιττό να σου πως δημιουργήθηκαν στο χωριό μου νεο-μεγαλοκτηματίες. Κάτι λέει αυτό. Τελοσπάντων, καλησπέρα.

     • Μακεδόνας avatar
      Μακεδόνας @ factorx 28/01/2013 13:11:37

      factorx καμένα πεντοχίλιαρα έκαψε το κάθε λαμόγιο που παρίστανε τον επιχειρηματία με ένα κινητό και στους αγρότες τα θυμάστε;

 21. ΚΜ avatar
  ΚΜ 27/01/2013 15:02:37

  Προβλήματα υπάρχουν και μάλιστα πολλά. Οι αγρότες όμως, κατά την προσωπική μου αντίληψη, βλέπουν ότι, δεδομένων των συνθηκών, δεν έχουν νόημα τέτοιες κινητοποιήσεις (και δή με κλείσιμο δρόμου). Όσοι πολιτικοί σχηματισμοί τυχόν έχουν πρόθεση να εκμεταλλευτούν τέτοιες κινητοποιήσεις ως κλοιό αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, δεν θα παν μακριά γιατί δεν έχουν πέραση στους αγρότες. Άλλωστε, η ελληνική περιφέρεια ήταν αυτή που μαύρισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Άν ήταν να ψηφίζουν μόνο οι Αθηνέζοι, θα'χαμε Τσίπρα τώρα και δραχμή.

 22. akenaton avatar
  akenaton 27/01/2013 15:12:48

  1. Όνειδος το κλείσιμο δρόμων από οποιονδήποτε. Οι αγρότες δεν θα πρέπει καν να το επιχειρήσουν. Είναι ο σίγουρος τρόπος να χάσουν την συμπαράσταση του κοινωνικού συνόλου, όσοι από αυτούς έχουν δίκαια αιτήματα.
  2. ΔΕΝ είναι όλοι οι αγρότες ιδιοκτήτες Καγιέν, έλεος. Όπως σε όλους τους κλάδους, υπάρχουν οι πλούσιοι και οι φτωχοί, οι απατεώνες και οι τίμιοι, οι τεμπέληδες και οι εργατικοί. Ο τρόπος που επέλεξε το ελληνικό κράτος για την διανομή των κοινοτικών επιδοτήσεων, ευνόησε δυστυχώς την αντιπαραγωγική διαχείριση της καλλιεργημένης γης. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε κάποιο ποσοστό έχουν μετατραπεί σε δημόσιους υπάλληλους που “πληρώνονται” μία φορά τον χρόνο για να κάθονται άπραγοι.
  3. Ευτυχώς, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, ακόμη και όταν κάθονται και εισπράττουν τις επιδοτήσεις, ΔΕΝ κοστίζουν μία στην ελληνική οικονομία. Υπάρχει μια παρανόηση με τις αγροτικές επιδοτήσεις που πρέπει να την διευκρινίσουμε. Οι επιδοτήσεις της ΚΑΠ, είναι ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ (περίπου 2,2 δις ευρώ κάθε χρόνο μόνο οι κύριες προσωπικές), που “πέφτουν” στην ελληνική οικονομία μέσω της κατανάλωσης των αγροτών. Αν δεν υπήρχαν οι αγρότες, ΔΕΝ θα έμπαιναν στην χώρα αυτά τα τεράστια ποσά από την ΕΕ. Βέβαια, στην μοιρασιά των επιδοτήσεων έχουν γίνει πολλές κομπίνες και αστοχίες, που όμως κυρίως καταλήγουν εις βάρος του εισοδήματος των πραγματικών αγροτών και κτηνοτρόφων. Όσες φορές ζητήθηκαν και πληρώθηκαν πρόστιμα, πληρώθηκαν κατά κανόνα από περικοπές και παρακρατήσεις των ίδιων των επιδοτήσεων και πολύ σπάνια, όταν η ευθύνη ήταν καθαρά του κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών του από τον δημόσιο κορβανά.
  4. Από το 1996-97 οι αγρότες πληρώνουν πλήρεις εισφορές στον ΟΓΑ για τις συντάξεις τους και την περίθαλψή τους. Οι πληρωμή εισφορών δε, είχε αρχίσει μερικώς από πολύ παλαιότερα, την δεκαετία του ’80. Για όσους τους “ξυνίζει” το ελάχιστο βοήθημα του ΟΓΑ των 360 ευρώ τον μήνα, έχω την αίσθηση πως ισχύει για όλους τους έλληνες που περνούν το 65ο έτος της ηλικίας τους ανεξάρτητα από τις εισφορές τους και τον χρόνο ασφάλισης. Κατ’ εμέ, είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να δώσει η ελληνική κοινωνία στους υπερήλικες μετά το 65ο έτος της ηλικίας τους, ώστε τουλάχιστον να μην πεθάνουν από ασιτία.
  5. Από πέρισυ, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι πληρώνουν προκαταβολικά στον ΕΛΓΑ τις εισφορές τους και οι αποζημιώσεις που ο ΕΛΓΑ θα δίνει, θα είναι καθαρά ανταποδοτικές, δηλαδή θα λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοασφαλιστικά κριτήρια. Δεν είμαι σίγουρος αν τουλάχιστον το κράτος έχει αναλάβει το υπέρογκο κόστος λειτουργίας του ή θα το φορτώσει και αυτό στις εισφορές των δικαιούχων.

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ akenaton 28/01/2013 13:14:15

   "Από πέρισυ, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι πληρώνουν προκαταβολικά στον ΕΛΓΑ". Οι αποζημιώσεις όμως σπεύδουν βραδέως.

 23. mlv avatar
  mlv 27/01/2013 15:35:15

  μετα το μετρο,εθελ,οσε τραμ,δημοσιους,στρατιωτικους ,γιατρους,παπαδες,συνταξιουχους,χηρες,μαγαζακια τωρα ενοχοι και οι αγροτες
  τελικα οι μονοι αθωοι ειναι οσοι ειναι με το μνημονιο
  εκεινα τα ζαππεια μηπως τα χετε βιντεο να τα δειξετε στους αγροτες τι ελεγε ο σαμαρας?
  η εδω οι σχολιαστες κανουν 2 φορες την ημερα τη συγγρου πανω κατω τρεχοντας με τον πυρσο της νδ στο χερι και φωναζοντας ζητω η νδ μας?
  ποιοι ειναι τελικα οι καλοι στην ελλαδα?οι εφοπλιστες σιγουρα...με το 1% εφορια απλα δεν βγαινουν...ενω οι ελληνες αξιωματικοι του εμπορικου απο 6% στο 15% ειναι πατριωτικο καθηκον
  στο φιναλε προτεινω να φυγουν παλι απο την ελλαδα ολοι οσοι διαφωνουν με σαμαρα κλπ και να μεινουν οι οπαδοι της θρησκειας και μερικοι δουλοι οπως παλια να τα βγαζουν περα
  καλα εκεινος ο σπαρτακος πλακα ειχε ομως.τι κομμα ναταν?με τον βασιλα δεν ηταν παντως
  περαστικα

 24. kokoras avatar
  kokoras 27/01/2013 19:40:37

  Τι να κάνουν τα παιδιά μέχρι την άνοιξη , κάνει κρύο τώρα και οι πισίνες τους είναι όλες εξωτερικές …

 25. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 27/01/2013 20:27:27

  Μέχρι προχθές είχαν πολυήμερη απεργία οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ ΜΕΤΡΟ ΤΡΑΜ. Είπαμε οι περισσότεροι παρόλη την έντονη δυσφορία, ότι απέχουν από εργασία, ΑΠΕΡΓΟΥΝ έχουν δικαίωμα στην απεργία και το σεβόμαστε. Όμως και ο μετακινούμενος πληθυσμός πρέπει να πάει στην δουλειά του. Μια μεσοβέζικη λύση την έδωσε καθυστερημένα η αναποφάσιστη κυβέρνηση. Η δε εισαγγελία περίμενε να γίνει προσφυγή από την ΣΤΑΣΥ για να πράξει από την πρώτη ημέρα το αυτονόητο. Τώρα απεργούν λεωφορεία και τρόλεϊ και ξαναλέμε απέχουν από εργασία έχουν δικαίωμα στην απεργία το σεβόμαστε, άνοιξαν και οι δρόμοι και γίνετε ταχύτερη η μετακίνηση μας. Κατανοώ τον τραπεζικό που απεργεί και δεν μπορώ να εξυπηρετηθώ στις συναλλαγές μου. Κατανοώ το νοσηλευτικό προσωπικό που απεργεί αν και συσσωρεύονται τα περιστατικά και επιδεινώνεται η κατάσταση των ασθενών. Ως εδώ καλώς είναι σεβαστές απεργιακές αποχές από την εργασία. Πρόπερσι έφευγα για Σιγκαπούρη για κάποιο πλοίο. 1000 μέτρα πριν το αεροδρόμιο οι ταξιτζήδες είχαν κλείσει τον δρόμο και κάποιοι αγκιτάτορες ταξιτζήδες συναθροισμένοι ανάμεσα στα περάσματα δεν άφηναν τους πεζούς ταξιδιώτες που έσερναν τις βαλίτσες τους να περάσουν. Σε διαμαρτυρία μου ένας αγκιτάτορας απάντησε ότι χάνει την περιουσία του. Του έφταιγα εγώ ή μήπως έπρεπε να μην ταξιδέψω για την δουλειά μου για να παρηγορήσω τον συμπολίτη ταξιτζή; Υπήρχε αστυνομική δύναμη που αντί να ανοίξει έναν διάδρομο για τους πεζούς επιβάτες, κοιτούσαν νωχελικά και αδιάφορα την παρεμπόδιση μας. Για πολλά χρόνια αγρότες και διάφορες επαγγελματικές ομάδες ή τοπικές κοινωνίες για να διεκδικήσουν αιτήματα τους κλείνουν κύριες οδικές αρτηρίες απαγορεύοντας στους πολίτες να μετακινηθούν ελεύθερα. Σε αυτό έφταιξαν όλες οι κυβερνήσεις από το 1984 και μετά που δεν έπαιρναν μέτρα φοβούμενες μην χάσουν τις ψήφους των αγροτών και των τοπικών κοινωνιών. Ψήφους που θα κατέληγαν στο αντίπαλο κόμμα. Και φτάσαμε για πολλοστή φορά να απειλούνται κλεισίματα οδών του εθνικού δικτύου. Ερωτώ αυτό που κανένας δεν ρωτάει. Ποιος είσαι εσύ ΡΕ και ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου απαγορεύεις το συνταγματικό μου δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης; Παράνομος δεν είμαι. Κίνδυνος δεν είμαι. Δεν σου στέρησα εγώ ο απλός πολίτης κάποιο από τα δικαιώματα σου και δεν έχω και καμία υποχρέωση να σου συμπαρασταθώ στην κινητοποίηση σου. Δεν σου το χρωστάω. Ποιος είσαι εσύ που τολμάς να λες ότι θα κλείσεις εθνικά σύνορα και θα αποκόψεις εμπόριο και μετακίνηση πολιτών που δεν σε πειράξανε. Ερωτώ και την κυβέρνηση που καθυστερημένα πάντα παίρνει αποφάσεις και μέτρα για να αποδείξει στις ομάδες των ψηφοφόρων πως: Εμείς δεν θέλαμε να σας εμποδίσουμε στις κινητοποιήσεις σας αλλά οι υπόλοιποι πολίτες είναι εξαγριωμένοι. Αν πρόκειται κύριοι της τρικομματικής συγκυβέρνησης να περιμένετε να ξεσηκωθούμε οι υπόλοιποι, να σκοτωθούν άνθρωποι, να καούν τρακτέρ και να βρεθούν αγρότες κάτω από νταλίκες, για να πάρετε την επιβεβλημένη αναγκαία απόφαση τότε ΔΕΝ σας χρειαζόμαστε για κυβέρνηση. ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΩΦΕΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ. Ερωτώ τις δικαστικές αρχές. Πότε επιτέλους θα κινούνται αμέσως αυτεπάγγελτα οι εισαγγελείς όταν δημιουργούνται καταστάσεις καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων της πλειονότητας των πολιτών, έτσι ώστε να πούμε οι υπόλοιποι συμπολίτες σας ότι είστε συνεπείς με το λειτούργημα σας και να σας περιβάλουμε με την δέουσα εκτίμηση και σεβασμό που αρμόζει στο λειτούργημα σας; Αγρότη απεργία και κινητοποίηση είναι να μην διαθέσεις ούτε σάπιο φύλλο στον έμπορο ή στην αγορά για πολλές ημέρες. Όχι να μου κλείνεις τον δρόμο σαν νεώτερος Σίνης, Σκύρων και Προκρούστης.

 26. Nikos avatar
  Nikos 27/01/2013 20:49:34

  Πολυ ευκολο τσουβαλιασμα απο μπουληδες της πολης.
  Οι αγροτες ανταγωνιζονται αλλες χωρες με χαμηλοτερα κοστη παραγωγης και εκει πρεπει να ξεκινησουμε.
  Το συνεταιρειν οπως ηταν πριν Πασοκ εχει να τρεξει πολυ για να προλαβει και να το καταφερει.

  • mlv avatar
   mlv @ Nikos 27/01/2013 22:41:31

   φιλε κατι λες εσυ...δεξιος δεν εισαι παντως....θα σε παρουν χαμπαρι οι επαγγελματιες σχολιαστες..το νου σου

 27. Α. Πέτρόπουλος avatar
  Α. Πέτρόπουλος 28/01/2013 14:57:52

  Που είναι ο Χατζηγάκης να μοιράσει 500 μύρια πάλι να επιστρέψουν δικαιωμένοι στα σπίτια τους οι αγωνιστές του κάμπου. Πολλοί από αυτούς που πρωτοστατούν έχουν εισπράξει από 20 έως 200 χιλιάδες ευρώ πριν από ένα μήνα (μιλάμε για ψιλά). Ελπίζω από την 1η ώρα που θα κλείσουν το δρόμο να επέμβουν τα ΜΑΤ και να τους συλλάβουν , αυτόφωρο και στην μπουζού. Τελείωσαν τα ψέμματα . Αλήθεια που ήταν πέρυσι και πρόπερσι οι αγωνιστές; Δεν ήθελαν να κακοκαρδίσουν τo ΠΑΣΟΚ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.