14/09/2009 14:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την σοβαρότερη πολιτική δήλωση έκανε η ΑλέκαΠεράσαμε τα νιάτα μας στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ, αλλά την κάναμε για τον μακρύ δρόμο της πολιτικής μοναξιάς όταν είδαμε ότι η γραμμή κατέβαινε αυτούσια από την Μόσχα και το  Ανατολικό Βερολίνο υπέρ του ΠΑΣΟΚ (βλ. Και Όταν το ΚΚΕ έπαιρνε γραμμή να στηρίξει τον Ανδρέα από το Ανατολικό Βερολίνο και η Ιντρακόμ άρχιζε την αλματώδη άνοδό της). Για την ιστορία σημειώνουμε ότι το Ανατολικό Βερολίνο (9ο Συνέδριο) ήταν και η αγαπημένη πρωτεύουσα και του Νίκου Κοτζιά , του στενότερου συνεργάτη σήμερα του Γ. Παπανδρέου.

Το έχουμε όμως ξαναγράψει. Δεν μπορούμε παρά να διαφωνούμε κάθετα (που έλεγε και ο Ανδρέα) με την ιδεολογία του και τις πολιτικές επιλογές του. Δεν μπορούμε όμως ταυτόχρονα να μην αναγνωρίσουμε ότι το ΚΚΕ είναι τα τελευταία χρόνια η πιο σοβαρή πολιτική παρουσία στην ταλαίπωρη αυτή χώρα με κύρια χαρακτηριστικά την συνέπεια σε αυτά που πιστεύει και την απουσία οπορτουνισμού.

Τα γράφουμε αυτά ως εισαγωγή στην σοβαρότερη πολιτική δήλωση που έγινε τις τελευταίες ημέρες και με την οποία συμφωνούμε πλήρως. Μιλώντας σήμερα στους εργαζόμενους στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι πρόωρες εκλογές δείχνουν ότι το σύστημα έχει δυσκολίες. Οι καπιταλιστές θέλουν τη διάσωση του δικομματικού συστήματος με εναλλαγή στην κυβέρνηση. Το σενάριο για κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ίσως το δούμε σε δύο χρόνια, ίσως σε έξι χρόνια, και αυτό γιατί πρέπει πρώτα να παραμεριστούν οι σημερινοί ηγέτες και να αναμορφωθούν τα κόμματα».

(Συντρόφισσα Αλέκα, θα μας παρεξηγήσουν, αλλά για αυτά διερωτώμεθα κι εμείς: Και όμως, ο Γιώργος και ο Κώστας συμφωνούν σε κάτι)

Η Αλέκα πρόσθεσε: «Ο λαός δεν πρέπει να έχει άλλη μια χαμένη εκλογική μάχη γιατί αλλιώς αναδεικνύεται συνένοχος σε ένα παρατεταμένο τέλμα … στις 4 του Οκτώβρη ο λαός με την ψήφο του πρέπει να βάλει φρένο στη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται, να κάνει τα δύο μεγάλα κόμματα να χάσουν σε ψήφους, και αυτές οι ψήφοι να μην πάνε στην αποχή ή σε άλλα μικρότερα κόμματα, τα οποία δεν ασκούν ουσιαστική αντιπολίτευση, αλλά στο ΚΚΕ.

Suhoi

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 14/09/2009 14:25:51

  Ανάλυση που δεν έχει εντοπίσει κανένας δημοσιογράφος και κανένα blog.

  Και η Αλέκα, ανεξαρτήτως αν συμφωνέις ή όχι..ξέρει πάντα πολύ καλά τι λέει...

  • Le canard avatar
   Le canard @ Βανζέτι 14/09/2009 17:16:04

   Σωστά. Ξέρει πάντα πολύ καλά τι λέει. Ανάλογα, πάντα βέβαια, με την οπτική γωνία που βλέπει τα πράγματα η ίδια και οι κρατούντες κύκλοι του Περισσού.

  • 321 avatar
   321 @ Βανζέτι 14/09/2009 17:41:13

   Από την ιδανική εγγυήτρια της αστικής νομιμότητας το κάθε τι που λέει έχει εξαιρετική σημασία.

   Δεν είναι τυχαίο ότι την πιο σκληρή κριτική που άσκησε για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 ήταν η δική της: με την καταγγελία της για "χαϊδέματα" αποκατέστησε την τάξη με τον πιο εποπτικό τρόπο, τόσο εντός όσο και εκτός Αριστεράς. Το δυστύχημα είναι ότι αυτή η ηγεσία της σταλινικής αριστεράς αντιλαμβάνεται τα πράγματα θρησκειολογικά και γι' αυτό θα αποκαθηλωθεί και αυτή η ίδια (η ηγεσία) αλλά και ο μηχανισμός που τόσο έντεχνα έχει κατασκευάσει. Γιατί όπως όταν χηρεύει ένας αρχιεπισκοπικός θρόνος ορίζεται ένας τοποτηρητής, ο οποίος μετά μεταφέρεται στη σκόνη της επικαιρότητας, κάπως έτσι και το ΚΚΕ θα υφίσταται μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστολή του.

   Και για την τιμή της Ιστορίας, ας πούμε, και δύο ακόμη πράγματα: ότι τόσο η επίσημη εκκλησία όσο και η σταλινική αριστερά ποτέ δεν δέχθηκαν ολομέτωπη επίθεση για να "μαζευτούν". Εξ ου και η προφανής αμηχανία, όπως και η αδιόρατη ενοχή, από όλους αυτούς που ενοχλούνται από τα αντίστοιχα δόγματά τους.

 2. αντί avatar
  αντί 14/09/2009 14:30:43

  Ακριβώς επειδή έχει δίκιο σε αυτά που λέει η Αλέκα, έχει μεγαλύτερη ευθύνη για τον απομονωτισμό και την απολυταρχία στα οποία έχει οδηγήσει το ΚΚΕ.

 3. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 14/09/2009 16:05:22

  Συμφωνώ απολύτως με τον "αντι says".....

 4. Mikiszezas avatar
  Mikiszezas 14/09/2009 17:15:38

  Τι εννοούσε η Αλέκα και όλοι επαναλαμβάνετε έμπλεοι θαυμασμού;
  Ότι η οικονομική ολιγαρχία θέλει να φάει τα τζάκια για να κάνει ύστερα παιχνίδι μόνη της μέσω απόλυτα ελεγχόμενων αρχηγών.
  Πράγμα το οποίο εξηγεί τη στήριξη του προπαγανδιστικού μηχανισμού του Μαξίμου όταν ο Γιώργος επαναδιεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα του 2007
  Σημαίνει ότι τα μεγάλα τζάκια αλληλοϋποστηρίζονται παρασκηνιακά.
  Αυτά δηλαδή που ο Καρατζαφέρης έλεγε ήδη από το 2004.

  • Le canard avatar
   Le canard @ Mikiszezas 14/09/2009 17:18:14

   Σημαίνει ότι θα χορέψουν στο ταψί, μετά τον Κώστάκη, και τον Γιωργάκη. Ο τελευταίος, εάν δεν "καεί", και αποδειχθεί "παίκτης", θα επιβιώσει και ενδεχομένως θα κυριαρχήσει. Θα βοηθήσει δε, και τον Κωστάκη, όπως και αυτός τον στήριξε τόσα χρόνια.

   • Le canard avatar
    Le canard @ Le canard 14/09/2009 17:18:53

    Διαφορετικά, εάν ¨καούν" και τα δύο τζάκια, υπάρχει και η συγκυβέρνηση. Αυτό είπε η Αλέκα.

 5. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 14/09/2009 18:45:50

  Νομίζω ότι η ουσία του λόγου της Παπαρήγα, ήταν η παρακάτω φράση:
  "Το σενάριο για κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ίσως το δούμε σε δύο χρόνια, ίσως σε έξι χρόνια, και αυτό γιατί πρέπει πρώτα να παραμεριστούν οι σημερινοί ηγέτες και να αναμορφωθούν τα κόμματα."
  Ήδη αρχίζει και ζυμώνεται στον κόσμο η ιδέα μιάς συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων "για το καλό του τόπου".Αν δεν είναι αυτό "αναμόρφωση των κομμάτων", τότε τι είναι?
  Παρεπιπτόντως,
  Το 85, η λεηλασία της εκλογικής βάσης του ΚΚΕ, δεν έγινε αποδεκτή αδιαμαρτύρητα.
  Η λεηλασία των ψήφων έγινε βασικά, χρηματίζοντας τον κόσμο, με τις συντάξεις των αντιστασιακών που έδινε το ΠΑΣΟΚ επιλεκτικά σε ομάδες ατόμων των οποίων είχε εξασφαλίσει τη ψηφο, σε άτομα που στην κατοχή ήταν βρέφη, με τις εικονικές αυξήσεις μισθών, τις οποίες φυσικά εξανέμιζε μετα απο λίγο με τις υποτιμίσεις και τις διολισθήσεις της δραχμής, έγινε με τα εκβιαστικά διλήματα ΠΑΣΟΚ ή δεξιά και με τον "Ψυχρό εμφύλιο" που είχε οδηγήσει τη χώρα ο Αντρέας (όπως ο πατέρας του επίσης είχε οδηγήσει τη χώρα στον θερμό εμφύλιο).
  Το ΚΚΕ τότε, δεν είχε δεχτεί την κατάσταση καθόλου αδιαμαρτύρητα. Προσπάθησε, ενημέρωνε προειδοποιούσε.
  Αλλά μπροστά στα "λεφτά" επιχειρήματα του Αντρέα και στις υποσχέσεις ρεβανσισμού που έδινε, τα πολιτικά επιχειρήματα του ΚΚΕ, φάνταζαν τουλάχιστον αστεία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.