#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2008 12:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την οσφυοκαμψία πολλοί αγάπησαν, τον οσφυοκάμπτη ουδείς

Είναι χρήσιμη, μερικές φορές, η αναδίφηση στη διεθνή ιστοριογραφία. Και, εν προκειμένω, στη συνεδρίαση τού Πολίτμπυρο του ανατολικογερμανικού ΚΚ, τον Οκτώβρη του 1989, όπου εν μέσω γενικευμένων λαϊκών αντιδράσεων καθαιρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ο μέχρι τότε πανίσχυρος ηγέτης του Έριχ Χόνεκερ. Σε εκείνη τη συνεδρίαση λοιπόν, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση του Γκύντερ Μίτταγκ, του πλέον έμπιστου του Χόνεκερ επί σειρά ετών. Περιμένοντας να μιλήσει τελευταίος, και έχοντας δει προς τα πού φυσούσε ο άνεμος, δε δίστασε να «αδειάσει» τον πολιτικό προστάτη του με την απαξιωτική φράση «είναι προφανές ότι ο σύντροφος Χόνεκερ έχει χάσει την εμπιστοσύνη του Κόμματος».

Παρόμοιες καταστάσεις βλέπουμε να συμβαίνουν από χθες και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όπου ακόμα και τα πιο ακραιφνή εκσυγχρονιστικά "εξαπτέρυγα" προτίμησαν είτε να τηρήσουν αιδήμονα σιωπή, είτε να περάσουν «απέναντι», επικροτώντας έστω και συγκαλυμμένα την επίδειξη πυγμής του Γ. Παπανδρέου. Μόνο που, τα ίδια στελέχη, λησμονούν προφανώς την τύχη που είχε ο Γκύντερ Μίτταγκ λίγα λεπτά αφ' ότου απαρνήθηκε τον μέχρι τότε στενό πολιτικό του φίλο: οι «σύντροφοί» του απάλλαξαν και τον ίδιο από τα καθήκοντά του, γιατί ως γνωστόν την οσφυοκαμψία πολλοί αγάπησαν, αλλά τον οσφυοκάμπτη ουδείς...


Αυριανιστής
 

Στη φωτογραφία Erich Honecker, Oskar Fischer und Günter Mittag το 1987 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 13/06/2008 17:46:12

  Ανεπίτρεπτον λάθος.
  Σύγκριση ανάμεσα στο ΚΚ Ανατολικής Γερμανίας και στην παρέα του DA CAPO που κατηφορίζοντας το παίζει Κυβέρνηση. Έλεος......
  (Φανταστήκατε καμμία φορά η Ηρώδου Αττικού να ήταν ανηφόρα απο το Κολωνάκι;)

 2. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/06/2008 08:37:30

  Ψήφισαν …και τα δέντρα !

  Για μία ακόμη φορά και παρά τις εκατέρωθεν εσωκομματικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις τα πράγματα εξελιχθήκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στις εσωκομματικές εκλογές του Πασοκ.
  Ακυρώνοντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας, οι ….. μηχανισμοί άπλωσαν τα πλοκάμια τους ,προκαλώντας μία έκρυθμη κατάσταση, η οποία ξεπέρασε ακόμη και την ναυαρχίδα της εκλογικής νοθείας αυτή των προεδρικών εκλογών .

  Συνήθως στα δημοκρατικά κόμματα δικαίωμα ψηφοφορίας έχουν ΟΛΟΙ και αυτό παρερμηνεύτηκε από τους εσωκομματικούς μηχανισμούς, φθάνοντας στο σημείο να αναρωτιούνται : Ναι ! Αλλά ….από πόσες φορές ο καθένας ;
  Έτσι οι μετακινήσεις με λεωφορεία από κάλπη σε
  κάλπη θύμιζαν σχολική εκδρομή.

  Ας δούμε ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΟΝΟ από τις καταγγελίες από τους ίδιους τους ανθρώπους του Πασοκ.
  Στο Λαγανά καταμετρήθηκαν 184 ψηφοδέλτια, στην κάλπη βρέθηκαν όμως …237 και όπως αναφέρθηκε από ένα υποψήφιο τα επιπλέον 53 είχαν στους φακέλους τους, πλαστή υπογραφή της προέδρου της εφορευτικής επιτροπής...

  Στο 7ο διαμέρισμα Αθηνών η καταμέτρηση ….δεν ξεκίνησε ποτέ και έπειτα από «διαβουλεύσεις» η κάλπη βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο του προέδρου της επιτροπής καταστατικού, Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ…
  Στο 5ο διαμέρισμα όπως καταγγέλθηκε από υποψηφίους , σημειώθηκε «ασυνήθιστη προσέλευση οικονομικών μεταναστών από τις γειτονικές χώρες»…

  Στην Αχαΐα , πολιτική έδρα του κ. Παπανδρέου ,αφού διαπιστώθηκαν διαρροές από το Παπανδρεικό μπλόκ , λίγο μετά τα μεσάνυκτα εμφανίστηκαν με …έγγραφο της εφορευτικής επιτροπής ,από δύο χωριά της περιοχής, περίπου 1.200 ψήφοι με τον υποψήφιο του μπλόκ…

  Στην ίδια περιοχή σε ρινγκ μετατράπηκε το εκλογικό κέντρο του Δήμου Ρίου και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Αιτία, οι καταγγελίες για λαθροχειρία…
  Στη Νομαρχιακή Β2 , τα μέλη του Πασοκ συνεπλάκησαν όταν διαπιστώθηκε πως η κάλπη είχε … εξαφανιστεί και δεν έγινε καταμέτρηση…….

  Στον Πειραιά και στην Νίκαια μέλη του Πασοκ καταγγέλλουν ότι μεταφέρονταν από κάλπη σε κάλπη λεωφορεία με αλλοδαπούς οι οποίοι ψήφιζαν χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο νομιμότητας…….
  Κάποιοι μάλιστα κάνοντας… προφανώς χιούμορ έλεγαν ότι αυτός είναι και ο ……ενδεδειγμένος τρόπος για να κερδίσει το Πασοκ της εθνικές εκλογές.

  Στην Α’ Θεσσαλονίκης υπεβλήθησαν ενστάσεις . Αφορμή γι’ αυτό αποτέλεσε το φαινόμενο της μαζικής και οργανωμένης προσέλευσης νεολαίων σε ορισμένη ώρα.
  Στην Ευκαρπία εμφανίζονται να ψήφισαν 505 άτομα όταν στις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου είχαν ψηφίσει μόλις ….36 !!!

  Στην Β Θεσσαλονίκης και στην τοπική Καλλιθέας, τα πνεύματα άναψαν και η κάλπη βρέθηκε... στο δρόμο.
  Μέλη της οργάνωσης κατέθεσαν ένσταση στην ΕΚΑΠ καταγγέλλοντας μαζική προσέλευση προσώπων από γειτονικούς δήμους, αλλά και ….γειτονικούς νομούς.
  Αργότερα τα πεταμένα ψηφοδέλτια μαζεύτηκαν και μέσα σε σακούλες μεταφέρθηκαν στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, όπου οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο δήλωσαν ότι δε θα προχωρούσαν στην καταμέτρηση.

  Υποψήφιος για την περιφερειακή επιτροπή,( κ. Μπαρμπουνάκης ) κατέθεσε επίσης ένσταση στην οποία καταγγέλλει ότι, «νεαροί άγνωστοι σε όλους έρχονταν κατά εικοσάδες - τριαντάδες ή πενηντάδες εφοδιασμένοι με προσυμπληρωμένες αιτήσεις εγγραφής νέων μελών με ψευδή στοιχεία και σταυρωμένα ψηφοδέλτια».

  Εκατοντάδες οι ενστάσεις που υπεβλήθησαν στο ΕΚΑΠ αλλά οι γνωρίζοντες θεωρούν ότι θα …..κρυφτούν κάτω από το χαλάκι και η Χαριλάου Τρικούπη θα δώσει πολιτική λύση στο θέμα, νομιμοποιώντας τα ….αποτελέσματα ,για να μην τσαλακώσει και άλλο την ήδη τρωθείσα εικόνα του κόμματος στην κοινή γνώμη.

  Πηγές: «Το Παρόν» , «Ελευθεροτυπία» , «Έθνος», «Μακεδονία» ,«Η Γνώμη Πατρών», «Αγγελιοφόρος», «imerazante»
  Αναρτήθηκε από politis-gr

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.