15/03/2010 14:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την μαργαρίτα μαδάει ο Ολι Ρεν

Έτοιμη να προτείνει στο Eurogroup μηχανισμό για την παροχή βοήθειας υπό όρους στην Ελλάδα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.

«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση για ευρωπαϊκό πλαίσιο συντονισμένης βοήθειας υπό όρους», δήλωσε ο Ρεν σε δημοσιογράφους ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου είχε δηλώσει ότι ο Ρεν δεν προτίθεται να παρουσιάσει απόψε στο Eurogroup κάποιο σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Ανέφερε επίσης ότι ο κοινοτικός επίτροπος εμπλέκεται στις συζητήσεις που διεξάγονται τις τελευταίες εβδομάδες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε όλες τις πτυχές της.

Πηγή: Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 15/03/2010 15:02:07

  http://finance.yahoo.com/news/What-Happens-If-Greece-Really-usnews-3747443040.html?x=0

  …άνευ λοιπών σχολίων!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/03/2010 15:31:54

  Δεν θα το παρουσιάσει γιατί δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει. Σιγά μην εκταμιεύσει κανείς για εμάς... Χαχαχα. Θα μας λένε τι να κάνουμε, θα ανταλλάξουν τίποτα παλιοσίδερα για δηλώσεις "στήριξης", θα μας βρίζουν για να εξευμενίσουν τους δικούς τους (ή τους Πορτογάλλους και τους Ισπανούς) και η ζωή θα συνεχίζεται.

  Πάρτε το χαμπάρι. Σε καιρό δόξας και ακμής, οι Δυτικογερμανοί έβριζαν που πλήρωσαν για τους Ανατολικογερμανούς. Σιγά μην πληρώσουν για Έλληνες και Άγγλους σε καιρό ύφεσης.

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 15/03/2010 16:12:40

  Υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει αυτό που διαδίδουν τα εγχώρια και διεθνή (απέκτησε και τέτοια...) παπαγαλάκια του ΓΑΠ. Δεν είναι σχέδιο πολιτικής σωτηρίας του, είναι σχέδιο στήριξης του ευρώ, αν χρειαστεί.

  Εντωμεταξύ, μίλησα προηγουμένως με αλλοδαπό φίλο μου, ανώτερο τραπεζικό στέλεχος σε μεγάλη διεθνή τράπεζα. Μου λέει το εξής: αν σήμερα οι τραπεζικές επισφάλειες είναι επίσημα στο 5-6% και ανεπίσημα στο 10%, χωρίς να έχουν έρθει ακόμη στην αγορά οι επιπτώσεις από τη μείωση του εισοδήματος στην Ελλάδα, τότε μιλάμε ότι έρχεται κατάρρευση των τραπεζών στην Ελλάδα, λόγω υψηλών επισφαλειών. Του λέω, υπολόγισε και κάτι ακόμη που δεν πολυ-λέγεται: Το κράτος έχει σταματήσει να πληρώνει από τον Οκτώβριο και μετά. Πληρώνει μόνον μισθούς και συντάξεις και κανένας άλλος δεν εισπράττει, ούτε εργολάβος, ούτε γιατρός, ούτε φαρμακοποιός, ούτε επενδυτής που υπήχθη σε αναπτυξιακό πρόγραμμα. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό, του λέω; Τρελάθηκε ο άνθρωπος. Συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι δεν έχει επιστροφή.

  Βέβαια, αυτό που λέω εγώ είναι ότι αν δανειστούν και ξοφλήσουν όλες τους τις υποχρεώσεις προς τους ιδιώτες, τότε η καταστροφή θα αποφευχθεί. Αυτό όμως θα αυξήσει τις προβλέψεις του έλλειμματος για τους επιπλέον τόκους. Άρα θα τους "μαλώσουν" οι ξένοι, στους οποίους έχουν ήδη εκχωρήσει de facto την εθνική κυριαρχία, και δεν θα το κάνουν. Από κανονική χαζομάρα δηλαδή.

  Παιδιά, ο Θεός βοηθός!

 4. άστεγος avatar
  άστεγος 15/03/2010 16:53:26

  Επί του πιεστηρίου.
  Το πολύ μέχρι το τέλος Μαίου μειώνεται και η ανεργία με τη δημιουργία μιας νέας θέσης εργασίας, του Καγκελαρίου των Οικονομικών της Ελλάδας, που θα εκτελεί και καθήκοντα πρωθυπουργού.
  Ελλείψει αντικειμένου, η σημερινή οργανική θέση του πρωθυπουργού θα παραμείνει κενή μέχρι τις επόμενες εκλογές.
  Λόγω έμφυτης μανίας ακατάπαυστων πληρωμένων διακοπών, στη θέση του Υπουργού των Εξωτερικών παραμένει ο γνωστός μπαρμπα-Γιώργος.

 5. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 15/03/2010 17:53:09

  Θα έχει οσονούπω να μαδήσει και πιό άγριες μαργαρίτες ο Όλι Ρεν:

  "Ο Roland Tichy τονίζει: «Παρ’ όλη την κριτική στις ελληνικές τσαπατσουλιές, είναι σαν να βρίσκεται η Ελλάδα και πάλι ένα βήμα πιο μπροστά από μας. Κι εμείς κρύβουμε με δεξιοτεχνία τα χρέη μας.

  Είναι θρυλικό το Ταμείο Γερμανικής Ενοποίησης, στο οποίο κρύβονταν τα χρέη μας από την επανένωση.

  Είναι θρασύς ο τρόπος, με τον οποίο η κυβέρνηση Schröder-Fischer κατέρριψε το όριο περί επιτρεπόμενου χρέους των αυστηρών κριτηρίων του Μάαστριχτ και, για να αποφύγει τα πρόστιμα, αποδυνάμωσε τις ρυθμίσεις του Μάαστριχτ."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.