Την κατάργηση του bonus των 50 εδρών ζητά ο Π. Λαφαζάνης
24/08/2015 17:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την κατάργηση του bonus των 50 εδρών ζητά ο Π. Λαφαζάνης

Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να συναντηθούν

«Να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του απαράδεκτου μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα και η καθιέρωση της απλής αναλογικής» ζητάει ο Π. Λαφαζάνης μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα να συναντηθεί μαζί του στο πλαίσιο της διευρυνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να έχουν συνάντηση στο πλαίσιο της εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, υπογραμμίζει το γραφείο τύπου της ΛΑ.Ε. «αυτή η φυσική συνάντηση, η οποία επιβάλλετο στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, δεν έγινε δυνατή εξαιτίας της αρνητικής τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την ευκαιρία αυτή ανακοινώνει άμεσα δημοσίως την πρόταση που θα ανέπτυσσε και ιδιαιτέρως στον Αλέξη Τσίπρα και θα αναπτύξει και στους άλλους αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητάει να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του απαράδεκτου μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα και η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Αυτή η πρόταση ήταν και ρητή προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε ότι πρέπει να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές, ώστε να καταστεί ο εκλογικός νόμος με τον οποίον θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, για να εκφρασθεί δημοκρατικά και ανόθευτα η βούληση του ελληνικού λαού.»

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 24/08/2015 19:10:06

  Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ΔΕΝ πείθει. Και όπως ο πρωθυπουργός του, σκίζει κι αυτός.. χαρτοπετσέτες τα μνημόνια, μιλάει ακατάπαυστα και νεκρανάσταση ΕΑΜ '41, φαίνεται να προσδοκά. Λάτρης της δραχμής κι αυτός, επιμελώς, αποφεύγει να μάς υπενθυμίσει ότι τα.. σκισμένα μνημόνια, θα τα ξεπληρώσουμε μέχρι δεκάρας, με δραχμούλες φρεσκοκομμένες και υποβαθμισμένες στη.. νιοστή. Καλύτερα λοιπόν γι αυτόν, μια.. βουνίσια κυβέρνηση με ομοϊδεάτες του να φτιάξει, έτσι ώστε ο ίδιος, επιτέλους, να επιβεβαιωθεί. Και όλους τους υπόλοιπους, από τους βαρετούς-προβλέψιμους μονολόγους του περισσού να μάς λυτρώσει. Έλεος πιά, με την ανούσια πολυλογία! Εντελώς εκτός, από τις καταστάσεις και τα γεγονότα ξεπερασμένος, βουνίσιος, ατσαλάκωτος, με μάσκα-χύμα χειρουργού: Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, τις ανοχές και αντοχές των πυρπολημένων Έλλήνων, ψηφοθηρικά τεστάρει. ΔΕΝ πείθει. Ο άνθρωπος, ΔΕΝ το' χει.

 2. ΝΙΚΟΣ Π. avatar
  ΝΙΚΟΣ Π. 24/08/2015 22:24:41

  Δεν μας είπε ο "αριστερός" Λαφαζάνης, πότε θα διώξει τις Αμερικάνικες βάσεις απο την Ελλάδα. Το ΚΚΕ τουλάχιστο μας το είπε. Μόλις γίνει κυβέρνηση και εφαρμόσει την δικτατορία του προλεταριάτου... Τελικά ο Λαφαζάνης μπήκε στο κόμμα του πρώην αρχηγού του Αλαβάνου?

 3. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 26/08/2015 09:31:24

  Μίκης: "Παναγιώτη δεν γίνεται από μέσα".. Με ανοιχτή επιστολή επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης αποκαλύπτει, ότι υπήρξε συνάντησή του με τον Λαφαζάνη και τον καλεί δημόσια, να μη κατέβη στις εκλογές επειδή το Σύστημα δεν πολεμάται από μέσα, όπως έλεγε πάντα, ενώ του προτείνει να συμπαραταχθεί σε ένα Παλλαϊκό εξωκοινοβουλευτικό Μέτωπο, το οποίο θα φέρει την αλλαγή και την ανεξαρτησία της χώρας. Τέλος ο Μίκης χρωματίζει με τα χειρότερα χρώματα τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο αποκαλεί "Μνημονιακή δύναμη". ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΚΗ ΣΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ Ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη Αθήνα, 28.5.2015 Αγαπητέ Παναγιώτη, Στη συνάντηση που ζήτησες πριν λίγες μέρες, συμφώνησες μαζί μου ότι η σημερινή βουλή στην ουσία αποτελεί κύριο όργανο στην υπηρεσία της μνημονιακής πολιτικής με σκοπό την ψήφιση των νόμων που την υπηρετούν με δημοκρατικό μανδύα. Γιατί η ύπαρξη μιας μόνιμης μειοψηφίας (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) χρησίμευε σαν άλλοθι για τους Συστημικούς Εξιουσιαστές, Έλληνες και ξένους. Κυρίως τους ξένους. Κάποτε όλοι σας στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα πιστέψατε ότι με τη κατάκτηση της πλειοψηφίας στη βουλή και την ανάδειξή σας σε κυβέρνηση θα κατορθώνατε να χτυπήσετε τη καρδιά του Συστήματος και να μεταβάλετε τη βουλή από μνημονιακή σε αντιμνημονιακή. Τί έγινε τελικά; Επιβεβαιώνεται έτσι η αρχή ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις το Σύστημα μέσα από το Σύστημα, γιατί τελικά και εσύ θα γίνεις Σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι εάν πάρετε μέρος στις εκλογές, επιδιώκετε βεβαίως να γίνετε μέρος της αμαρτωλής βουλής. Θα υπάρχουν τότε μπροστά σας, δύο ενδεχόμενα: Είτε ως Αντιπολίτευση να λειτουργήσετε ως άλλοθι στις αντιλαϊκές αποφάσεις των ξένων είτε -αν γίνετε κυβέρνηση- να έχετε το τέλος του σημερινού Μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι η ισχύς του Συστήματος είναι καταλυτική. Με μία εξαίρεση: τον ενωμένο και όρθιο ελληνικό Λαό. Είναι κρίμα οι λαϊκές δυνάμεις που θα σάς ψηφίσουν να έχουν τη τύχη των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν-δε θέλουν θα ψηφίζουν μνημόνια. Δηλαδή τα καταστροφικά μέτρα του 3ου Μνημονίου που μπορεί να αποδειχθούν μοιραία για το μέλλον της χώρας και του Λαού μας. Ως παλιός σύντροφος και φίλος σου, καλώ εσένα και τους οπαδούς του νέου κόμματος να συναντηθούμε στις επάλξεις του Παλλαϊκού Μετώπου που σήμερα θα κρατήσει ψηλά την αξιοπρέπεια του Λαού μας. Και αύριο, όταν ανδρωθεί, θα είναι η μοναδική δύναμη που θα μπορεί να λυτρώσει οριστικά την πατρίδα μας και να χαρίσει στον Λαό μας Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Περηφάνεια. Με συντροφικούς χαιρετισμούς, Μίκης Θεοδωράκης (με πληροφορίες από ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ)

  • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
   ΝΙΚΟΣ Π. @ Δήμητρα Μ. 26/08/2015 10:37:33

   Σωστά τα λέει ο Μίκης, πλην του βασικού σημείου. Οπως απεδείχθει τελικώς, ακόμα και ο Ενωμένος Ελληνικός λαός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ εναντίον των 27 υπολοίπων ενωμένων Ευρωπαικών λαών που στηρίζουν την Αυτοκρατορία των Παγκόσμιων τραπεζών. Είμαστε 10 εκατ. εναντίον 400 εκατ... Μόνον ενωμένοι ΟΛΟΙ οι ευρωπαικοί λαοί κατα πλειοψηφίαν τουλάχιστο, θα ανατρέψουμε το συστημα, εκτός αν σαπίσει και πέσει μόνο του όπως δείχνουν φαινόμενα σαν της leehman brothers το 2008 και της Κίνας τωρα. Ως τότε, έχουμε πάρα πολύ δρόμο να κάνουμε...Αυτά που τώρα επιτέλους ξύπμησε και κατ'αλαβε ισως? ο Λαφαζάνης, τα είχε καταλάβει εγκαίρως ο Αλαβάνος που δικαίως ήταν αρχηγός και του Λαφαζάωνη τουλάχιστον...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.