#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/06/2010 21:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την κατάργηση του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή μελετά η κυβέρνησηΤι επιδιώκει, τελικά, ο Γιώργος Παπανδρέου ;

Φαντάζει μακρινό παρελθόν, τότε που ο κ. Παπανδρέου, κραύγαζε από τα μπαλκόνια ό,τι «λεφτά υπάρχουν». Μας έλεγε ότι έχει και σχέδιο για τη χώρα!  Σε αντίθεση με τον Καραμανλή, που υπόσχονταν διετή λιτότητα, ο Ελληνικός λαός  τον πίστεψε και τον αντάμειψε γενναιόδωρα!

Όταν η πολιτική γίνεται εικόνα

Μετά είδαμε τον Πρωθυπουργό, πλέον,  κ. Παπανδρέου να ανεβαίνει, με το σακάκι στον ώμο, πέντε-πέντε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου.

Με τα μανίκια σηκωμένα, να συνοδεύει τον «αγαπητό φίλο Αθεμπίγιο» στην  παραλιακή.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε, ανοιχτές συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου  παρήλασαν οι πρόεδροι Ανεξάρτητων Αρχών, η  ηγεσία της Δικαιοσύνης, ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος.

Είδαμε υπουργούς με σακίδια και λάπτοπ!

Ακούσαμε  πομπώδεις  διακηρύξεις για  ανοιχτή διακυβέρνηση!

Εντυπωσιαστήκαμε  από την  πρόσκληση  «προς τους άξιους και τους ικανούς» να στείλουν τα  βιογραφικά τους  για  Γενικοί Γραμματείς!

(Μερικοί καλοπροαίρετοι παρασύρθηκαν και  ακόμα περιμένουν!)

Νοιώσαμε περηφάνια  όταν νομπελίστες οικονομολόγοι προσεφέρθησαν να  συμβουλεύουν  την κυβέρνηση.

Τα κανάλια είχαν ενθουσιαστεί! Γέμιζαν δωρεάν τα προγράμματά τους από τις live συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου!

Και τα ξένα ΜΜΕ, δεν πήγαιναν πίσω!

Ο κ. Παπανδρέου  έκανε περισσότερες εμφανίσεις και από τον …πλανητάρχη!

Όμως, τα θαύματα  δεν κρατούν πολύ!Που βρισκόμαστε σήμερα;

Η Ελλάδα έχει καταντήσει περίγελος στο εξωτερικό και  σημείο αναφοράς για τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση!

Η χώρα δεν  μπορεί να βγει στις αγορές και βρίσκεται  υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ!

Για τα  περίφημα spreads,  ας μη μιλήσουμε καθόλου.

Ο πληθωρισμός από το 0.5% ανήλθε στο 5.5%

Η ανεργία ξεπέρασε το 12%

Ο Φ.Π.Α. από 19% έφτασε στο  23%

Μειώθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί

Ανατρέπονται εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών.

Για το ασφαλιστικό; Το απόλυτο χάος!

Το χειρότερο όλων, ουδείς γνωρίζει τι τίκτεται η επιούσα!

Και δεν έχουν κλείσει ούτε χρόνο!

Ποιος να το περίμενε!

Είχαν σχέδιο;

Από το Σεπτέμβριο με βασανίζει ένα ερώτημα: Ο κ. Παπανδρέου ήταν ένας αδίστακτος δημαγωγός,  που δεν δίστασε να  υποσχεθεί  τα πάντα προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές, ένας αφελής που δεν καταλάβαινε τι γίνονταν τριγύρω του, ή ένας άσχετος;

Αρχικά, απέκλεισα την πρώτη  επιλογή!

Όταν  τον άκουσα να λέει  ότι  κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία, τον δικαιολόγησα: «μάλλον θα  πρόκειται για λεκτικό ολίσθημα.»

Όταν τον είδα στο υπουργικό συμβούλιο να ισχυρίζεται ότι η οικονομία μας είναι στην εντατική, είπα:  «οι γνωστές υπερβολές των πολιτικών.»

Όταν ανακοίνωσε  ότι καταργείται η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους  και ότι δίνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, σκέφτηκα:  «τελικά είχε δίκιο, λεφτά υπάρχουν».

Σύντομα, όμως, διαπίστωσα ότι έκανα λάθος!Πρώτον, όπως αποκάλυψε ο κ. Σαχινίδης, η προσφυγή στο ΔΝΤ, ήταν η μοναδική τους επιλογή. Δεν εξέτασαν καμιά  άλλη λύση. Έπρεπε, όμως, προηγουμένως να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη. Στήθηκε το σκηνικό καταστροφολογίας που όλοι γνωρίζουμε . Από την υποτιμητική κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας κάποιοι έβγαλαν απίστευτα λεφτά! Το  σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, είναι σαν να κλέβεις  …παιδικό κουμπαρά! Αποτέλεσμα: Η χώρα υποδουλώθηκε στο ΔΝΤ.Δεύτερον, με το λαθρονομοσχέδιο, που ψηφίστηκε κατά προτεραιότητα, νομιμοποιείται  άγνωστος αριθμός αλλοδαπών και παράλληλα τους χορηγείται δικαίωμα ψήφου. Είναι προφανές ότι αλλοιώνεται η σύνθεση του εκλογικού σώματος και το ΠΑΣΟΚ αποκτά ένα σημαντικό μαξιλάρι ενόψει των επερχομένων εκλογών.Τρίτον, με τον Καλλικράτη, δεν αλλάζει μόνο η διοικητική δομή της  χώρας, αλλά και οι εκλογικές περιφέρειες. Αλλάζουν επίσης μορφή  και σύνθεση πολλοί δήμοι. Και προφανώς οι επιλογές δεν έγιναν με τα πλέον αντικειμενικά κριτήρια.

Παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο;

Το σχέδιο ολοκληρώνεται με την ψήφιση του εκλογικού νόμου. (Να υπενθυμίσουμε ότι ο εκλογικός νόμος ισχύει  για την μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση, εκτός και αν ψηφιστεί από διευρυμένη πλειοψηφία  200 βουλευτών.)

Οι φήμες λένε ότι η Κυβέρνηση  φλερτάρει με την ιδέα της κατάργησης του ορίου του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή!Με τον τρόπο αυτό,  λένε οι σεναριογράφοι,  θα επιταχύνουν την διάλυση της αριστεράς (ήδη ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε νέο κόμμα, το ίδιο πιθανότατα θα κάνει και ο κ. Αλαβάνος), θα διασώσουν εκλογικά την κ. Μπακογιάννη και θα καλλιεργήσουν τα διαλυτικά φαινόμενα  στη  Ν.Δ.

Στο επιχείρημα ότι παρόμοια φαινόμενα μπορεί να εκδηλωθούν και στο ΠΑΣΟΚ, η απάντηση είναι  α) ότι η εξουσία λειτουργεί ως ισχυρός συνεκτικός  ιστός και β) αν το ΠΑΣΟΚ  παραμείνει ενωμένο θα ηγεμονεύει στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Το ενδεχόμενο να έχουμε και μειονοτικά κόμματα, δεν νομίζω ότι τους απασχολεί! Άλλωστε μια παραλλαγή του έργου,  είδαμε  το 1989

Όπως προαναφέραμε για να ισχύσει  ένας τέτοιος εκλογικός νόμος  από τις επόμενες εκλογές,  θα απαιτηθεί, πλην των ψήφων του ΠΑΣΟΚ, και  η σύμπραξη ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ! Οι  λεγόμενοι ανεξάρτητοι, εικάζουμε,  ό,τι ομοθύμως, θα συμπράξουν!

τι επιδιώκουν;

Μέχρι τώρα το κ. Παπανδρέου έχει υποδουλώσει τη χώρα στο ΔΝΤ.

Με την πολιτική του,  υπονομεύει το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού και οδηγεί μεγάλα τμήματα της κοινωνίας στο περιθώριο.

Στήνει προανακριτικές επιτροπές για τους πολιτικούς του  αντιπάλους με σαθρά επιχειρήματα  και επενδύει στην πόλωση.

Στην  Παιδεία προωθεί  εθνομηδενιστικές πολιτικές τύπου Δραγώνα.

Στην εξωτερική πολιτική,  έχει υιοθετήσει μια προσωπική διπλωματία  υψηλού ρίσκου, που είναι πιθανό να οδηγήσει σε φαλκίδευση εθνικών συμφερόντων.

Ο  ίδιος  μιλάει για την ανάγκη «παγκόσμιας διακυβέρνησης».

Μια  πολιτική, που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά,  είναι βέβαιο ότι σε βάθος χρόνου θα προκαλέσει εκρήξεις που θα υπονομεύσουν την  συνοχή της κοινωνίας και την ενότητα της χώρας.

Καλά, και όλα  αυτά τα κάνουν από πρόθεση;  Δεν  είναι πολλά, για να θεωρηθούν  τυχαία; Και τι επιδιώκουν; Εικάζω  ότι πρόθεσή τους είναι η ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος υπό την ευρεία του έννοια! Και επαναπροσδιορισμό του ρόλου  της Ελλάδος στην ευρύτερη περιοχή!

υπάρχει απάντηση;

Το αδυσώπητο ερώτημα είναι, υπάρχει απάντηση στην πολιτική αυτή;  Η εκτίμησή μου είναι  ότι υπάρχει, αλλά αυτό προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης!

Οι σχεδιασμοί του ΠΑΣΟΚ, πάσχουν στα εξής σημεία:

Δείχνουν να υποτιμούν  την έκταση και την ένταση των κοινωνικών αντιδράσεων.  Οι  μέχρι τώρα διαμαρτυρίες  ήταν όντως υποτονικές, όμως,  από το Σεπτέμβριο που η κρίση θα κτυπήσει πιο έντονα τα νοικοκυριά, ουδείς  μπορεί να προβλέψει το μέγεθος της  κοινωνικής έκρηξης.
Τα σχέδια του κ. Παπανδρέου χρειάζονται και «πρόθυμους  συμμάχους». Δεν είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν πολλοί! Ακόμα και μερικοί που ήταν ένθερμοι στην αρχή, εσχάτως κάνουν ύστερες σκέψεις.
Όταν η κατάσταση είναι τόσο οριακή, και ένα μικρό γεγονός, μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα άμεσων και εκτός ελέγχου εξελίξεων.

Η απάντηση, λοιπόν, στο ερώτημα είναι ότι η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας,  με  οραματική διάσταση. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία  ικανό να ανατρέψει τους σχεδιασμούς που προαναφέραμε.

Κώστας Ροδινός

(η φωτογραφία απο την σημερινή διαδήλωση)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλοπαρμένος avatar
  αλλοπαρμένος 29/06/2010 22:06:26

  Την ελληνική σημαία μουτζώνουν;

  • προβοκατορας avatar
   προβοκατορας @ αλλοπαρμένος 29/06/2010 22:55:17

   εδω την καινε κιολλας, η μουτζα σε πειραξε?

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ προβοκατορας 30/06/2010 07:59:29

    Αισθησιακά πάντως τα δάχτυλα, δεν λέω...

 2. ευτυχια avatar
  ευτυχια 29/06/2010 22:06:38

  Κάποιο δώρο πρέπει να κάνει στα "εξαπτέρυγα" του κ....,τον Καρατζαφέρη και την Ντόρα, γιατί όλοι γνωρίζουν ΠΟΛΥ καλά οτι το 3% δεν το βλέπουν ούτε με το μακαρόνι..

  • anhsyxos thrakas avatar
   anhsyxos thrakas @ ευτυχια 01/07/2010 01:00:27

   Δυστυχώς φίλη Ευτυχία τα "εξαπτέρυγα" είναι το λιγότερο.Εφόσον περάσει το μέτρο της άρσης του μέτρου εισόδου ενός κόμματος ή ακόμη και μεμονωμένου υποψηφίου στη Βουλή δηλαδή το 3%, σημαίνει πως κυοφορούνται επικίνδυνα πράγματα για τον τόπο και δεν κινδυνολογώ. Διαβάζουμε στο έντυπο τύπο για τον Τσενάι πως ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο (πολιτικές επιστήμες)με έξοδα της Αλβανο-αμερικανικής τράπεζας, να έλθει κύριος στην Ελλάδα ως Έλλην πολίτης, έτοιμος να ηγηθεί Αλβανόφωνου κόματος.
   Οι θέσεις του Τρεμόπουλου των Οικολόγων περί των Μακεδόνων των Σκοπίων είναι γνωστές,ας μην αναλωθούμε.
   Επίσης η εμπειρία από τον αλαλάζοντα Αχμέτ Σαδίκ εντός του Ελληνικού κοινοβουλίου, περί της καταπιεζόμενης μουσουλμανκής μειονότητας στη Θράκη είναι γνωστή σε όλους.Βέβαια από τότε σε ότιαφορά το θέμα των δικαιωμάτων της μειονότητας στη Θράκη, έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι και σαφώς η μειονότητα χαίρει ελευθεριών που ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΆΛΛΗ ΠΛΕΥΡΆ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ.Η φάμπρικα ανάδειξης νέων ηγητόρων εντός των κόλπων της μειονότητας,σε μεγάλο βαθμό καθ'υπόδειξη της Τουρκίας βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία:Σαδίκ (ανεξάρτητος),Γκαλήπη Γκαλήπ, Μουσταφάογλου,Ιλχάν Αχμέτ, Μαντατζή, Χατζηοσμάν και τόσα άξια τέκνα...
   Είναι ξεκάθαρο τι προσπαθεί να κάνει ο ΓΑΠ.Την απόλυτη παγκοσμιοποίηση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.Κυβερνήσεις συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με οποιονδήποτε (Αλβνόφωνους, Οικολόγους, κόκκινους με οποιοδήποτε όνομα, Μουσουλμάνους κ.λ.π.)και με οποιοδήποτε κόστος κυρίως για τα εθνικά ζητήματα, στο όνομα της πολυφωνίας, της πολυπολιτισμικότητας, της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης εκπροσώπησης πληθυσμιακών ομάδων με "ιδιαίτερα" χαρακτηριστικά και άλλες τέτοιες γνωστές μπουρδολογίες που υπαγορεύονται από τα Νεοποχίτικα κέντρα.
   Απαιτείται εγρήγορση από όλα τα κόμματα,τις κοινωνικές ομάδες,φορείς, το λαό τον ίδιο και όχι τους αντιπροσώπους του στο κοινοβούλιο.Διακυβεύεται η ίδια η υπόσταση του Ελληνισμού, εντός του γεωγραφικού χώρου της Ελλάδας.

 3. thespieys avatar
  thespieys 29/06/2010 22:09:44

  Aυτές είναι οι σκέψεις όλων μας. Χρειάζεται όμως να δράσουμε. ΑΜΕΣΑ.

 4. ZARKO avatar
  ZARKO 29/06/2010 22:18:01

  ''Από το Σεπτέμβριο με βασανίζει ένα ερώτημα: Ο κ. Παπανδρέου ήταν ένας αδίστακτος δημαγωγός, που δεν δίστασε να υποσχεθεί τα πάντα προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές, ένας αφελής που δεν καταλάβαινε τι γίνονταν τριγύρω του, ή ένας άσχετος;''
  ή ένας συνειδητός προδότης και εγκάθετος ξένων συμφερόντων που σε συνδυασμός με το ψευτο-κουλτουριάρικο, αριστερόστροφο και δήθεν σοσιαλιστικό ύφος του κατάτφερε να πείσει μια κοινωνία που ήθελε να πεισθεί.
  Υ.Γ. ε όχι και αδίστακτος δημαγωγός που μπερδεύεται ακόμα και όταν σκέφτεται...

 5. fitsulas avatar
  fitsulas 29/06/2010 22:18:27

  Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ΠΑΣΟΚ, Ντόρα, Ψαριανό και γκεστ σταρ το προξενείο Κομοτηνής. Γιούπιιιι!!!

 6. ευτυχια avatar
  ευτυχια 29/06/2010 22:20:51

  φίλε fitsula@
  ξέχασες τον Λεβέντη που είναι και πλέον σοβαρός απο αυτούς που ανέφερες.Θα σε δώσω στον Πρόεδρο.Τσ τσ τσ

 7. Orestios avatar
  Orestios 29/06/2010 22:20:56

  Πως μπορεί να υποστηρίζει τα Εθνικά Συμφέροντα όταν επιθυμεί Παγκόσμια Διακυβέρνηση?

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Orestios 29/06/2010 22:24:58

   Είναι απλό: Θέλει παγκόσμια διακυβέρνηση με έλληνα πρωθυπουργό: τον ίδιον, χα,χα,χα,χα.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΒΡΑΧΟΣ 29/06/2010 22:57:23

    Οϊμέ!

 8. ευτυχια avatar
  ευτυχια 29/06/2010 22:23:07

  Orestios@

  Γιατί δεν μπορεί να είναι και τα δυό: stupid and evil. Και μπορώ να σου δώσω και ένα σωρό άλλες ιδιότητες που περιγράφουν τον άνδρα, χωρίς να είναι αντιφατικές.

 9. GSV avatar
  GSV 29/06/2010 22:26:31

  Ωραια να το καταργησουμε το 3% για να πληρωνουμε και αλλους χαραμοφαιδες σε επιχορηγησεις κτλπ κτλπ.

 10. Olympia avatar
  Olympia 29/06/2010 22:27:06

  Τι σου έλεγα Φάκτορα για το 4,5% που έδιναν οι δημοσκοπήσεις της Ιπποκράτους ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ;; Εννοείται ότι τώρα που τα doritos άρχισαν προπαγάνδα αποκαλώντας "Εθνικιστές" (ουαχαχαχαχαααα!!!) τους Νεοδημοκράτες, εάν κατέβουν με το ΛΑΟΣ μαζί θα τους πάρουν με τις πέτρες! (Εθνικιστές δεν έλεγε ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος κ.α. όποιον τους χάλαγε την μπίζνα με τη siemens;) Ουαχαχαχαααα!!! Συγνώμη έχω πεθάνει από τα γέλια! Το επόμενο βήμα είναι ποσόστοση γυναικών στους ...αρχηγούς των κομμάτων στη βουλή!!!

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ Olympia 29/06/2010 22:32:33

   Το όνομα τους ενός εκ των πολιτικών αρχηγών πρέπει να αρχίζει από ΜΠΑΚΟ και να τελειώνει σε ΓΙΑΝΝΗ. ΝΣ 1203/10

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Olympia 29/06/2010 22:33:41

   Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

 11. ευτυχια avatar
  ευτυχια 29/06/2010 22:33:40

  Αγαπημένη Olympia,
  Στην περίπτωση αυτή θα βάλω και την γιαγια μου να κάνει Κόμμα. Σίγουρα θα ψηφιστεί περισσότερο απο τον Καρατζαπαίρνει. (Δεν είναι δικό μου, αλλά το υιοθέτησα γιατί τον περιγράφει ΑΠΟΛΥΤΑ)

 12. loretta avatar
  loretta 29/06/2010 22:36:40

  Αναρωτιεμαι....αν δεν αλλαξει και το ονομα της χωρας ο ηγετης μακρας πνοης ΓΑΠ.!!!

  Μα το θεο πιο ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ....ΔΕΙΛΗ ...ΥΠΟΔΟΥΛΗ ....ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και καταστροφικη κυβερνηση απο το ΠΑΣΟΚ δεν εχει περασει ποτε απο την ελλαδα....

  Αισχος ....!!

  και για να τα λεμε με το ονομα τους ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ!! ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ.

 13. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 29/06/2010 22:38:26

  Το βασικό είναι να σωθεί η Ελλάδα μας,η πατρίδα μας!Στο διάβολο τα παρακμιακά ,εθνοπροδοτικά κόμματα.Πρέπει να ενωθούν οι αντιπαγκοσμιοποιητές πατριώτες -σε όποιον πολιτικό χώρο κι αν ανήκουν- σε ενα ενιαίο μέτωπο ώστε να φύγει ο επικίνδυνος (πράκτορας για την ταπεινή μου γνώμη) GAP.Αφού έχει ξεκουμπιστεί από δω,μετά θα τα βρούμε εμείς οι υπόλοιποι.Ο άνθρωπος γίνεται όλο και πιο πολύ επικίνδυνος για τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και για τα κοινωνικά κι εργασιακά μας συμφέροντα.

  • προβοκατορας avatar
   προβοκατορας @ Δον Κιχώτης 29/06/2010 22:58:10

   τι να το κανω να σωθει και να υποδουλωθω σε μια παγκοσμια τραπεζικη χουντα?

 14. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 29/06/2010 22:39:17

  Το σχέδιο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ακουλουθούν η Κύπρος και το Μακεδονικό. Ο Γ. Παπανδρέου προφανώς δεν είναι αφελής αλλά ούτε και πανούργος. Επί της ουσίας η εξουσία ασκείται υπό την εποπτεία της οικογένειας Παπανδρέου (Μητρός τε και αδελφών). Η δίψα τους για εξουσία είναι μάλλον κληρονομική αλλά έχει αποβεί καταστρεπτική για τη χώρα.

  Η κατάργηση του 3% είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί κανείς δεν εγγυάται την ενότητα του "κυβερνώντος" κόμματος. Αυτοί που πλήττονται κυρίως είναι κατά βάση ο σκληρός εκλογικός του πυρήνας. Σίγουρο επίσης είναι ότι θα προσπαθήσουν να αποδυναμώσουν τη ΝΔ με κάθε έντιμο και ανέντιμο τρόπο

  Όπως έχω αναφέρει και σε άλλο σχόλιο σήμερα (h**p://www.antinews.gr/?p=51902),χρειάζεται μια νέα πολιτική πρόταση.
  Η νέα αυτή πολιτική πρόταση οφείλει να λάβει υπόψη της και κοινωνικούς και εθνικούς/γεωπολιτικούς και οικονομικούς αλλά και οικολογικούς παράγοντες, προτείνοντας ουσιαστικά έναν νέο τύπο ανθρώπου και ένα νέο πρότυπο ζωής το οποίο θα αποτελεί συνέχεια και εξέλιξη της συλλογικής ιστορικοπολιτικής μνήμης των Ελλήνων που ξεκινά από την ανθρωποκεντρική πόλη κράτος και φτάνει μέχρι τη βυζαντινή κοσμόπολη και τα κοινά των Ελλήνων. Από εκεί πρέπει να πιαστεί το νήμα. Όλα αυτά συνιστούν αυτό που θα λέγαμε αναζήτηση ενός νέου οράματος για την Ελλάδα".


  ΥΓ.Το άθροισμα των δακτύλων στη φωτογραφία αποτυπώνει το επόμενο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές ή η μία μούντζα είναι για τα εξαπτέρυγα και τους "προθύμους"?

  • anonymous avatar
   anonymous @ Γιάννης Φαίλτωρ 29/06/2010 23:36:58

   Επί της ουσίας η εξουσία ασκείται υπό την εποπτεία της οικογένειας Παπανδρέου (Μητρός τε και αδελφών). Η δίψα τους για εξουσία είναι μάλλον κληρονομική αλλά έχει αποβεί καταστρεπτική για τη χώρα.

   Κολοκύθια. Γι αυτούς η Ελλάδα είναι ένα φέουδο για να κονομήσουν όσα πιο πολλά μπορούν. Η εξουσία είναι το μέσο. Μόλις τα κονομήσουν θα γίνουν καπνός.

   Για την ακρίβεια θα ζουν στο εξωτερικό με τα κλεμμένα ζωή χαρισάμενη όπως ακριβώς ζει ο τέως Βασιλιάς. Βέβαια ο Βασιλιάς μπορεί και να μην τα έκλεψε.

 15. ΑΡΕΣΜΑΡΕΣ avatar
  ΑΡΕΣΜΑΡΕΣ 29/06/2010 22:39:22

  Η κατάργηση του 3% και να περάσει δεν πρόκειται να ισχύει από αυτές τις εκλογές αλλά από τις μεθεπόμενες (βάσει του Συντάγματος) .Το επισημαίνω ώστε να το έχουμε υπόψη μας.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΑΡΕΣΜΑΡΕΣ 29/06/2010 22:57:29

   Εκτός και αν ψηφιστεί από 200 βουλευτές, οπότε ισχύει από τις΄αμέσως επόμενες εκλογές.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Κώστας Ροδινός 30/06/2010 01:47:22

    ΠΑ.ΣΟ.Κ. 157
    Ν.Δ. 89
    Κ.Κ.Ε. 21
    ΛΑ.Ο.Σ. 15
    ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 9
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 9

    Σχεδόν αδύνατο να περάσει με 200. Μόνο αν ψηφίσουν ΟΛΟΙ πλην ΝΔ. Το ΚΚΕ δύσκολα θα το έκανε αυτό, γιατί θα καταλάβαινε τι παίζεται στο βάθος. Κι ο ΛΑΟΣ δεν θα μπορούσε να περάσει στους ψηφοφόρους του (όσους έμειναν) την είσοδο μειονοτικών κομμάτων.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΑΡΕΣΜΑΡΕΣ 29/06/2010 22:59:46

   Σύνταγμα? Τώρα έχουμε Μνημόνιο.

   • Dimi avatar
    Dimi @ Orestios 29/06/2010 23:47:56

    Μνημόσυνο γιά τον ημιτελή θάνατο του Συντάγματος έχουμε.

 16. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 29/06/2010 22:40:28

  Ενα λεω μονο ο Θεος να βαλει το χερι του, τους εχω ικανους για ολα!!!
  ειναι ικανοι και τον διαολο να κανουν υπουργο προκειμενου να επτιτυχουν το Γενικο Ξεπουλημα..
  Το Αφεντικο Τρελλαθηκεεεε ...Παρε Κοσμε..παγκοσμια κυβερνησηηηηη ολα στη φθηνειααα...ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνωωωω
  ( κανονικα επρεπε να γραψω κατι ποιο διαφορετικο με επιχειρημτα, αλλα καθε απογευμα που βγαινω για μια μικρη βολτα βλεπω την πολη - επαρχια μενω- να ερημωνει ολο και πιο πολυ...Τον Σεμπτεβριο με τα πρωτοβροχια φοβαμαι οτι θα ακουσουμε και τα πρωτα κανονια..και οι του δημοσιου και οι του ιδιωτικου τομεα)

 17. ανέστης avatar
  ανέστης 29/06/2010 22:50:59

  Kώστα Ροδινέ ακόμη ένα εκπληκτικό άρθρο . Παλαιότερα σε είχα ρωτήσει αν ο ΓΑΠ και η παρέα του είναι απλά αφελείς η εντεταλμένοι να διαλύσουν την χώρα σε όλα τα επίπεδα και μου είχες απαντήσει απλά αφελεις ισχύει η απάντηση σου ακόμη η άλλαξες γνώμη;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ανέστης 29/06/2010 23:01:15

   Ανέστη,
   πρέπει να απάντησα ότι "θέλω να πιστεύω ότι είναι αφελείς"

   • GSV avatar
    GSV @ Κώστας Ροδινός 29/06/2010 23:04:10

    Α κυριε Ροδινε μου θυμιζετε την ταινια "συνηθεις υποπτοι" οπου θεωρουσαν τον αναπηρο, χαζο και αφελη και στην ουσια ηταν ο πιο πονηρος, καταφερνοντας να τους ξεγελασει ολους.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ ανέστης 29/06/2010 23:03:17

   Kαι εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει παγκόσμια ειρήνη και ευημερία, αλλά μην το κάνουμε θέμα...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΒΡΑΧΟΣ 29/06/2010 23:07:22

    Βράχε.

    τέτοιες απαντήσεις οι δίνουν στους διαγωνισμούς ...ομορφιάς!

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΒΡΑΧΟΣ 29/06/2010 23:10:36

    lol
    @ ΒΡΑΧΟΣ

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 29/06/2010 23:13:13

    Σωστά. Τόση σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

 18. DARK-BLUE avatar
  DARK-BLUE 29/06/2010 22:53:51

  Βάλε και τους 500.000 αλλοδαπούς... οπότε ο σοσιαλισμός ξεσκεπάζεται για άλλη μια φορά... αλλά να δω και τους Δημοκράτες που θα συμπλεύσουν μαζί του....Κουβέλη...Ντορουλα...και όλα τα σκατά

 19. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 29/06/2010 22:58:26

  Θα γίνει και διαφήμιση στην τηλεόραση.. Κάνε κι εσύ ένα κόμμα ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ να σώσεις τον Γιώργο και τη Μαμά του!!

 20. man8os avatar
  man8os 29/06/2010 23:02:14

  Εχω προταση! Οι βουλευτες να γινουν 1000 και εγω να ανοιξω δικο μου κομμα, ωστε να γινω βουλευτης με 500 ψηφους. Το εγω ισχυει και για τον καθε εναν απο τους συναναγνωστες.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ man8os 29/06/2010 23:04:15

   Αν μας το ανακοινώσεις εγκαίρως, μπορούμε να σε βγάλουμε χωρίς οι βουλευτές να γίνουν χίλιοι!

   • man8os avatar
    man8os @ Κώστας Ροδινός 29/06/2010 23:13:43

    Σε λιγο μπαινω στα 21...
    Αν ομως ο νομος του ΠΑΣΟΚ να μην υπαρχει οριο περασει, τοτε με ενα ωραιο ονομα ας πουμε "Ενεργες Μυγοσκωτοστρες" δεν θα κερδισω μερικες ψηφους οταν γινω 25?

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 29/06/2010 23:17:32

    Ενεργές Μυγοσκοτώστρες? lol
    Το τέλειο κόμμα.

  • man8os avatar
   man8os @ man8os 29/06/2010 23:19:19

   Ταιρειαζει με την παρουσα κατασταση. Τι αλλο κανουν οι περισσοτεροι βουλευτες στα γραφεια τους?

   • Orestios avatar
    Orestios @ man8os 29/06/2010 23:44:54

    Εργάζονται υπέρ πάρτης.

 21. ευτυχια avatar
  ευτυχια 29/06/2010 23:15:16

  SAVE MAMA MARGARET Θα το τυπώσω σε κονκάρδες και μπλουζάκια!
  Τραπεζική Χούντα?Γιατί τώρα πού είμαστε υποδουλοι χάρη στον ΓΑΠ και τα εξαπτερυγάκια?
  Θυμηθείτε την Ρουμανία: Αν και οι Δικαστές της αποφάσισαν οτι κάποια μέτρα που έλαβαν ήταν αντισυνταγματικά, το ΔΝΤ τους εκβιάζει με την δεύτερη δόση του δανείου τους, αδιαφορώντας για την νομιμότητα.
  Υ.Γ. Μήπως στο μνημόνιο προβλέπεται και η κατάργηση του καλοκαιριού? Μας πέθανε στις βροχές.

 22. ευτυχια avatar
  ευτυχια 29/06/2010 23:19:20

  Man8os@
  Ηδη κέρδισες πολλές ευχές απο μένα για τα γενέθλιά σου. Να τα εκατοστήσεις και να δείς μια Ελλάδα περήφανη, δημιουργική και φιλόξενη για τους Ελληνες.

  • man8os avatar
   man8os @ ευτυχια 29/06/2010 23:22:09

   Ευχαριστω. Αν δεν εχει φυγει ο Τζεφυ μεχρι τοτε πολυ φοβαμαι οτι δεν θα υπαρχει Ελλαδα να χαιρομαστε.

 23. ευτυχια avatar
  ευτυχια 29/06/2010 23:26:57

  Συνταγμα δεν είναι ενα χαρτι που για να το υπογράψουν κάποιοι, πέσανε μερικα εκατομμύρια κεφάλια? Η όχι? Και εθνική Κυριαρχία δεν είναι όταν κάποιοι κάνουν Επανασταση για να βάλουν τα σημαιάκια τους σε κάτι μέρη που λένε σύνορα? τι κάνω λάθος?

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ευτυχια 29/06/2010 23:40:49

   Τιποτε δεν κανεις λαθος...ζητω η παγκοσμια κυβερνηση του ΓΑΠ

   Δεν υπαρχουν συνορα για το ΠΑΣΟΚ...

   μονο πολυπολιτισμικοτητα...ειδες τι ωραιες λξεις βρισκουν για να μας χρυσωνουν το χαπι. Αυτες τις ημερες ειμαι πολυ στενοχωρημενος με αυτα που βλεπω γυρω μου, καθως και με την προσπαθεια των ιθυνοντων και των ΜΜΕ που θελουν ολους ανεξεραιτως τους πολιτες ενοχους για το χαλι της πατριδας. Αυτη η γενικευση περι απατεωνιας, κλεψιας, τεμπελιας νομιζω οτι αρχιζει να πιανει τοπο...

  • Orestios avatar
   Orestios @ ευτυχια 29/06/2010 23:43:00

   Σύνταγμα? Τώρα βιώνουμε την Σοσιαλιστική Επανάσταση του GAP. Το Σύνταγμα προάγει τον εθνικισμό. Το μνημόνιο μας ενώνει πια.
   lol

 24. baggelis avatar
  baggelis 29/06/2010 23:33:25

  ρε παιδιά αν γινει αυτό θα δούμε αλβανικά-πακιστανικά-τουρκικα κλπ κόμματα στην βουλή....

  • ZARKO avatar
   ZARKO @ baggelis 29/06/2010 23:48:55

   Επίσης για να αισθάνεται καλύτερα και η Ολλανδή γυναίκα του υπουργού οικονομικών κάθε κάτοικος της Ελλάδας υποχρεούται δια νόμου να καλλιεργεί τουλίπες, δικαιούται επίσης να καλλιεργεί ένα άλλο πράσινο φυτό με τρία φύλλα και θεραπευτικές ιδιότητες ενώ τέλος ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής βάση νόμου θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά το σύστημα 4-3-3 και όταν μια μέρα μετά από μερικά χρόνια ξυπνήσουμε από λήθαργο των ΜΜΕ θα είμαστε επιτέλους Ευρωπαίοι... Ούτε στα σκετσάκια των ΑΜΑΝ δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ baggelis 29/06/2010 23:52:44

   Το 1989 δεν μπήκε στη Βουλή ο Αχμέτ Σαδίκ;
   Η άλλη εναλλακτική είναι να υπάρχει ένα πλαφόν 1.5% - 2% και υποχρέωση τα κόμματα να έχουν πλήρεις συνδυασμούς σε ορισμένο αριθμό περιφερειών.

 25. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 29/06/2010 23:34:26

  Αγαπητέ κ. Ροδινέ η κυβέρνηση δεν σκέφτεται απλώς να καταργήσει το 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, σκέφτεται γενικά να καταργήσει τη χώρα όπως την ξέραμε από τον χάρτη...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αγανάκτηση 29/06/2010 23:53:59

   Αγανάκτηση.

   Αυτή η χώρα άντεξε χειρότερα!
   Θα αντέξει και αυτούς!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αγανάκτηση 29/06/2010 23:59:00

   Εχουν προβλημα ομως.Κανεις δεν μας θελει γιατι ειμαστε μπελας για ολους και οι υπολοιποι δεν εχουν καμμια διαθεση να σχηματισουν παγκοσμια κυβερνηση.
   Η Ελλαδα παραμενει ξεχωριστη χωρα παρα τη θεληση της.Και λεω τη θεληση της γιατι ο λαος ψηφισε το ΓΑΠ.Μπορει τα οικονομικα μετρα να μην τα περιμενε και να μην τα ηθελε αλλα τα αντεθνικα του ΓΑΠ τα ηξερε και τα υπερψηφισε.

 26. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 29/06/2010 23:34:29

  To παιχνίδι ήταν στημένο εξαρχής. Πρώτον δείτε τις "εκλεκτές" συγγένειες κάποιων προσώπων. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ είναι "κολλητός" του Γιωργάκη από την Σοσιαλιστική Διεθνή. Δεν είδε; Δεν του είχε πει τίποτα; Υποψήφιος Πρωθυπουργός ήταν! Το Σόρος το ξέρει χρόνια κι επισήμως τους έχουμε δει στην Μπίλτεμπεργκ στο Καβούρι. Όλο και κάποια συμβουλή θα του είπε....

  Ψάχνω να βρω κι εγώ την άκρη στο παζλ στο βλογκ μου με τίτλο

  "O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται"

  http://wp.me/p9GCU-cA
  Αν κάποιος μπορεί να προσθέσει κάτι ευπρόσδεκτος..

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ netakias.wordpress.com 30/06/2010 00:08:01

   Eνα κομματι του παζλ ειναι η διεγερση της Γερμανιας.Επειδη η συνθηκη του Μααστριχτ δεν εχει αναλυθει επαρκως στην Ελλαδα ο κοσμος δεν ξερει λεπτομερειες και δεν ξερει οτι η Γερμανια τη θεωρει ζωτικο εθνικο συμφερον.
   Επι χρονια τα προοδευτικα παπαγαλακια αναφερονται σε αυτην ως "συνθηκη των τραπεζιτων" παραγνωριζοντας οτι ηταν απαιτηση της Γερμανιας ως ΚΡΑΤΟΥΣ για να δεχθει την καταργηση του μαρκου.
   Ο ΓΑΠ και οι Αμερικανοι συμβουλοι του ομως γνωριζαν πολυ καλα οτι η αμφισβητηση του Μααστριχτ θα επισυρει την οργη και αντιδραση της Γερμανιας.Οι Γερμανοι εκαναν τα στραβα ματια σε αποκρυψεις στοιχειων απο χωρες που δεν τα εβγαζαν περα για να μη διαταραχθει η ευρωζωνη αλλα δεν θα ανεχονταν ανοιχτη αμφισβητηση της συνθηκης.
   Η ανακοινωση μεγαλου ελλειμματος και η αρνηση να παρει μετρα ηταν αυτο ακριβως : ανοιχτη αμφισβητηση του Μααστριχτ και προκαλεσε την ελληνογερμανικη κριση.
   Οι αγορες που μεχρι τοτε υπεθεταν οτι πισω απο ολη την ευρωζωνη στεκεται η Γερμανια αναστατωθηκαν οταν ειδαν τη ρηξη Ελλαδος - Γερμανιας που σημαινε οτι δεν θα καλυπταν την Ελλαδα οι Γερμανοι.

   • popolaros avatar
    popolaros @ ψυχραιμια 30/06/2010 11:40:17

    Σωστός.

   • netakias.wordpress.com avatar
    netakias.wordpress.com @ ψυχραιμια 30/06/2010 13:15:36

    Συμφωνώ. Ειναι πολυ δύσκολο να διακρίνει κανείς, στην συσκότιση των ΜΜΕ, γιατί ήταν αυτή η θέση της Γερμανίας όλο αυτό το διάστημα.
    Ουσιαστικά ο ΓΑΠ πήγε στην Μερκελ με το ΔΝΤ υπό μάλης κι όχι το αντίστροφο! Δηλαδή η Μέρκελ είχε δίκιο! Μόνοι μας τινάξαμε την χώρα στον αέρα!

 27. ευτυχια avatar
  ευτυχια 29/06/2010 23:50:38

  Μαιντανό, εννοεις?

 28. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 29/06/2010 23:56:30

  Κύριε Ροδινέ.
  Με την κατάργηση του 3% θα μπούν όμως στη Βουλή και άλλα κόμματα με εθνοκεντρικό και θρησκευτικό χαρακτήρα , όπως η Κοινωνία του Βολουδάκη, ή η Δημοκρατική Αναγέννηση του Παπαθεμελή, πράγμα που θα τους κάνει να αρρωστήσουν. Εννοώ τις ούτω καλούμενες προοδευτικές δυνάμεις.
  Σ΄αυτή την περίπτωση θα κάνω κι εγώ με τους δικούς μου ένα κόμμα που θα λέγεται Ελλάδα-Ορθοδοξία και θα μπώ στη Βουλή.Ο Γιωργάκης όμως και η Κόρη θα πάθουν εγκεφαλικό......

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 30/06/2010 00:26:21

   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ,
   Ισως ήταν παράλειψη μου που δεν το ανέφερα από την αρχή (το είπα παραπάνω σ' ένα σχόλιο) μπορεί να υπάρχει ένα χαμηλό πλαφόν 1.5% - 2% με την προϋπόθεση τα κόμματα να έχυυν συνδυασμούς σε ορισμένο αριθμό περιφερειών.
   Τις έχεις τις προϋποθέσεις;

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Κώστας Ροδινός 30/06/2010 13:04:24

    Αν με ψηφίσουν όλοι οι φίλοι στα ιστολόγια που γράφω , ίσως.....Οπως και το αν ψηφισουν κι εσάς , πού πάντα έχετε ευθύβολη γραφίδα...Κι όλους που γράφουν εδώ. Θα κάνουμε την Νέα Μπλοκοκρατία. Θα δρά στις παρυφές της ΝΝΔ (Νέα Νέα Δημοκρατία).Οπως το έτερον τμήμα του ΙΡΑ παλιά...Και οπωσδήποτε θα συμμετέχει και ο Φάκτορας που μας φιλοξενεί...
    Νομίζω ότι το παράκανα.
    Ζητώ συγνώμην Κύριε Ροδινέ.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 30/06/2010 14:16:28

    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ,
    για ποιό λόγο ζητάς συγγνώμη;
    Ισα-ίσα κάθε φορά που βλέπω το όνομά σου,θυμάμαι τον απίστευτο Τσαγανέα και το "βεβαίως-βεβαίως"

 29. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 30/06/2010 00:09:44

  Με εντυπωσίασες Κώστα. Δεν κάνω πλάκα (λίγες φορές μου συμβαίνει αυτό

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ μικρός οδυσσέας 30/06/2010 00:23:15

   τι σ' εντυπωσίασε Μικρέ Οδυσσέα;

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ Κώστας Ροδινός 30/06/2010 00:33:25

    Καταρχή ότι είναι μόνο 1040 λέξεις!!
    Η διευσδυτική ματιά, η σωστή ανάλυση, η πρόβλεψη (ο Σεπτέμβρης θα είναι σκληρός) και κυρίως η γνώση της πασοκικής λογικής: χωρίς αυτούς κοινωνικη αντίδραση δεν υπάρχει, εκτιμούν. Άσε το ΠΑΜΕ να φωνάζει λένε
    Γι΄αυτό αν έχεις παρατηρήσει Ο Σαμαράς δεν δίνει λάθος μάχες. Και σίγουρα θα είναι τέτοια θα διαμάχη με το λαϊκό κίνημα

 30. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 30/06/2010 00:12:03

  Πάντως το σενάριο του ΠΑΣΟΚ για να περάσει το ασφαλιστικό έχει τους Ντορικούς εφεδρεία. Ο Κάρα Τζαφέρ κάνει λίγο πίσω, μη είναι συνεχώς εμπροσθοφυλακή

 31. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/06/2010 00:17:59

  Εξαιρετικό.
  Φαίνεται έχουν κάνει τις ανθρωπογεωγραφικές μελέτες τους με τον Καλλικράτη και την επομενη των εκλογών θα ξυπνήσουμε πολύ άσχημα.

  από Aς μιλήσουμε επιτέλους.
  "Η Ελληνική Αστυνομία σήμερα το βράδυ προχώρησε σε προσαγωγές Ελλήνων πολιτών, μετά από επεισόδια που προκλήθηκαν από λαθρομετανάστες κατά παρευρισκομένων Ελλήνων...
  Χωρίς να ενδιαφερθεί η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη για τους πραγματικούς υπαίτιους έκανε σειρά προσαγωγών στο Α.Τ. Αγ. Παντελήμονα με σκοπό την τρομοκράτηση των Ελλήνων της περιοχής...
  Ο υπουργός Προστασίας Πολίτη μεταβάλλεται πλέον σε υπουργό προστασίας των Παπανδρελλήνων και πάσης φύσεως λαθρομεταναστών...
  Οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα εξαγριώθηκαν από την στάση που κρατά η αστυνομία και μέσω της οποίας οι ίδιοι μένουν εκτεθειμένοι στις διαθέσεις των λαθρομεταναστών και των συμμοριών που έχουν εισέλθει στην περιοχή.
  Ο νόμος, όπως φαίνεται, εφαρμόζεται κατά το δοκούν από το υπουργείο Προ.Πο., ενώ είναι ξεκάθαρο πως η αστυνομία μεταβάλλεται σε όργανο τρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών, που βλέπουν την ωμότητα της κυβέρνησης και τον ανθελληνισμό κάποιων πολιτικών κρατούντων, να ξεσπάει επάνω τους....
  Μετά τις συλλήψεις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ, δύναμη ΔΙΑΣ κ.α.) μεταφέρθηκαν στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα απέκλεισαν το αστυνομικό τμήμα ζητώντας την απελευθέρωση όλων όσων αναίτια προσήχθησαν...
  Η κατάσταση έδειχνε πως μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις αυξάνονταν συνεχώς στην περιοχή και έδειχναν ξεκάθαρα πως ήθελαν να επιβάλουν με κάθε μέσο την δική τους άποψη (των πολιτικών τους προϊσταμένων) στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα...

  Τελικά, γύρω στις 11:27 μ.μ. η αστυνομία αναγκάστηκε κάτω από την αφόρητη πίεση των κατοίκων να απελευθερώσει τους συλληφθέντες έλληνες. Παρά τις προσπάθειες να βρεθούνε μάρτυρες, ψευδομάρτυρες και οτιδήποτε άλλο ανάμεσα στους λαθρομετανάστες αλλοδαπούς, δεν μπόρεσαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας του Αγίου Παντελεήμονα να προσάψουν κατηγορίες και με τους μαινόμενους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα έξω από το Α.Τ., απελευθέρωσαν τελικά τους συλληφθέντες"

 32. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/06/2010 00:44:28

  To τουρκικό σκάφος ερευνών Τσεσμέ πραγματοποιεί από 17.00 ώρα Ελλάδας πετρελαϊκές έρευνες μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα βόρεια της Σαμοθράκης, επιτηρουμενο από ένα σκάφος του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 30/06/2010 00:48:26

   Αν είναι ανατολικά του 25ου δεν υπάρχει πρόβλημα. Το GAP έχει εξασφαλίση την παράδοση επικράτειας.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ αλλενάκι 30/06/2010 00:49:24

   Το ..σκάφος του ελληνικού πολεμικού τι ακριβώς επιτηρεί;
   Αν είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας,το διώχνει.
   Για την περίπτωση αυτή υπάρχουν κανόνες εμπλοκής ή τους καταργήσαμε.
   Μη πώ τίποτα χειρότερο,,,

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Κώστας Ροδινός 30/06/2010 00:54:55

    Κανονιοφόρος είναι το ελληνικό και πέρα, στα τουρκικά χωρικά, είναι δύο δικά τους πολεμικά σκάφη χωρίς νά εχουν κάνει κίνηση ακόμα.

    Απλά δοκιμάζουν τις αντοχές μας, όχι οι τούρκοι.
    Ο Παπανδρέου δοκιμάζει τις δικές μας αντοχές, αν αντιδρούμε ή όχι.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 30/06/2010 00:57:22

    Ο Κουντουριώτης θα έχει νεύρα απόψε....

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 30/06/2010 01:09:55

    Ρίχνει με τον προβολέα.

  • Κ.Τ. avatar
   Κ.Τ. @ αλλενάκι 30/06/2010 00:55:47

   Σσσσσσσ, πιο σιγα η ΝΔ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.

   • γκαβουλιακας avatar
    γκαβουλιακας @ Κ.Τ. 30/06/2010 00:58:53

    Να βρισκοταν κι ενας αναμεσα τους να ροχαλιζει,μηπως και ξυπνουσε μερικους.....τι καλα που θα'ταν!

  • anonymous avatar
   anonymous @ αλλενάκι 30/06/2010 01:13:46

   Εγώ διάβασα ότι είναι 15 μίλια ΒΔ της Σαμοθράκης. Δηλ. σε κάθε περίπτωση στα διεθνή ύδατα και ίσως κι εντός των Τουρκικών υδάτων.

   • Ευθύμης avatar
    Ευθύμης @ anonymous 30/06/2010 04:08:20

    δηλαδη προς την Θάσσο, τι δουλειά έχει ο τούρκος;
    ας πάει στον εύξεινο πόντο..(προς το παρόν)

 33. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 30/06/2010 01:03:38

  Μα φορανε ωτοασπιδες...

  • γκαβουλιακας avatar
   γκαβουλιακας @ Κ.Τ. 30/06/2010 01:12:07

   Εχουν λαβει τα μετρα τους,μη συμβει κανενα "ατυχημα" κατα λαθος.

 34. stroumfaki avatar
  stroumfaki 30/06/2010 01:29:20

  Φαντάσου σενάριο.....

  Δημοτικές εκλογές & περιφερειακές... όχι βουλευτικές,

  Ο λαός κατεβαίνει να ψηφίσει αγανακτισμένος απο τα σκληρά μέτρα που του έχουν καταστρέψει την ζωή του, και αρκετά αναίσθητος στο τρόμο που καθημερινά θα του παρουσιάζουν τα media για την επόμενη ημέρα και την στήριξη των κυβερνητικών κομμάτων που θα τον βγάλει απο την "κρίση".

  Ωστόσο δεν χαμπαριάζει, αλλά αντίθετα αποφασίζει να ψηφίσει τους υποψήφιους που στηρίζουν τα κόμματα της αριστεράς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ. έτσι για αντίδραση.

  σκηνικό μέσα στα γραφεία των κυβερνητικών (εντός και εκτός ελλάδος): "όλοι τρέχουν πανικοβλητοι για να δούν τι συμβαίνει, τι έγινε και τι έχει να γίνει"

  Για να γίνει αυτό:

  Πρώτον πρέπει όταν ψηφίσουμε να μην μας τρομάξουν πάλι με τις βαρύγδουπες μακακίες που ακούμε συνεχώς, αλλά να τους τρομάξουμε εμείς.

  Δεύτερον, τα κόμματα της αριστεράς να βρούν σωστούς και σημαντικούς ανθρώπους που θα στελεχώσουν τις θέσεις των υποψηφίων ώστε να τους εμπιστευτεί ο κόσμος, και όχι απλά πολύχρονα κομματικά στελέχη τα οποία έχουν αρρωστήσει απο το καρκίνο του συστήματος.

  Τρίτον, να βρούν τρόπους ώστε να αναγκάζουν τα κανάλια να τους παίζουν, και όχι το τουμπεκί που γίνεται τώρα.

  Τέταρτον, όλο το διάστημα πριν τις εκλογές δεν απαντάμε σε γκάλοπ, ούτε κάν σε ερωτήσεις γενικού ενδιαφέροντος διότι πριν τις εκλογές αν ξέρουν αποτέλεσμα να ξέρετε ότι θα βρούμε τρόπους με διάφορα γεγονότα να τρομάξουν το λαό για να τους εμπιστευτεί και πάλι.  Τι γίνεται μετά, η κυβέρνηση πανικόβλητη θα αρχίσει να διαλύεται αφού το κομματικά της στελέχη στις περιφέρειες θα έχουν χάσει τη μασαδούρα. Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα αρχίσει να γίνεται έντονα φιλολαϊκή γιατί τα ψεύτικα γκάλοπ δεν θα μπορούν να αποκρούσουν τα αληθινά αποτελέσματα των δημοτικών και έτσι θα πρέπει το σύστημα να κερδίσει ξανά την εμπιστοσυνη των ψηφοφόρων.

  Όταν θα ξεκινήσει αυτό, σκάνδαλα θα βγούν στην επιφάνεια για τη κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αρχίσει να παίζει ξανά απο τα media, προκειμένου σαν μαγνήτης να προσελκύει τους αηδιασμένους ψηφοφόρους.

  Εκεί είναι το κρίσιμο σημείο της φανταστικής αυτής ιστορίας, να μην τσιμπήσει για άλλη μια φορά ο λαός.  και ένα ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:" Γίνεται αρκετά πιο φιλολαίκή, γιατί θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές ΚΚΕ' και όχι ΛΑΟΣ,ΝΔ,και άλλα καινούργια κόμματα.

  • St_a avatar
   St_a @ stroumfaki 30/06/2010 11:57:26

   Πλάκα μας κάνεις για το ΑΝΤΑΡΣΥΑ? Δες εδώ:http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/06/aristeroanarxikou.html

 35. ευτυχια avatar
  ευτυχια 30/06/2010 06:58:18

  Το σκαφος μας επιτηρεί το Τουρκικό για να μη βρεθούν τίποτα Κούρδοι και κάνουν δολιοφθορές κι εχουμε κι αλλα. Ειμαστε φίλοι, συμμαχοι,κουμπάροι, δεν μπορούμε να τους αφηνουμε απροστατευτους τις δυσκολες μερες που περνάνε.Εξάλλου ο Πάγκαλος έχει το Know-how.

 36. Greco avatar
  Greco 30/06/2010 07:17:43

  μιας που πιασατε κουβεντα για τουρκους,διαβαστε αν πηρατε το κυριακατικο βημα οσα εγραψε ο σατωμπριαν οταν ηρθε στην ελλαδα το 1806 σχετικα με το "οθωμανικο μεγαλειο" που μας μοστραρει η δραγωνα και οι καθε λογης δραγουμανοι

 37. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 30/06/2010 07:41:41

  Δεν κάνεις μια μκρή ...περίληψη;
  Υπάρχει κάποιο σχετικο link;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Κώστας Ροδινός 30/06/2010 08:32:30

   Ο Δήμος Βέροιας λοιπόν (Δήμαρχος Ουσουτζόγλου Χαρίκλεια), ετοιμάζεται για τις επικείμενες εκλογές. Έβγαλε ανακοίνωση στα Ελληνικά και στα Αλβανικά, για τους Αλβανούς τυχόν ψηφοφόρους.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Κώστας Ροδινός 30/06/2010 10:25:50

   Ωραία! Η Βέροια έγινε Καλιφόρνια εκεί όπου οι επίσημες γλώσσες της πολιτείας είναι τα Αγγλικά και τα Ισπανικά. Η διαφορά είναι ότι η Βέροια ποτέ δεν έίχε γηγενείς κατοίκους ΑΛβανούς...

  • Greco avatar
   Greco @ Κώστας Ροδινός 30/06/2010 13:33:37

   @Κωστα Ροδινε
   δεν υπαρχει καποιο link,καθως ηταν εκτος εφημεριδας-ενα αρκετα μεγαλο σε ογκο βιβλιο με τις εντυπωσεις του απτην Ελλαδα--παρμενο απτο γενικοτερο εργο του "Οδοιπορικο απτο Παρισι στην Ιερουσαλημ"

   λιγες σελιδες που διαβασα ειναι εκπληκτικο,αλλα θελει και γερο στομαχι...

   ενα μικρο αποσπασμα για τους αφεντες:
   "ο τουρκος ειναι ευπειθης οταν βλεπει πως δεν τον φοβασαι,γινεται ομως θρασυτατος οταν καταλαβει πως εμπνεει φοβο"

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 30/06/2010 14:18:10

   Greco,
   Ευτυχώς,που το υπενθύμισες και έσπευσα να πάρω το βιβλίο.
   Thanks

 38. Σαος avatar
  Σαος 30/06/2010 10:22:28

  Να υποθέσω πως στις επόμενες εθνικές(;) εκλογές θα δούμε εθνικά-εθνικιστικά τουρκικά, αλβανικά, πακιστανικά, σομάλικα κ.α. κόμματα;;;; Μετά ο Καρατζαφύρερ και η Χρυσή Αυγή θα μοιάζουν με κόμματα αγίων...

 39. nikos kriti avatar
  nikos kriti 30/06/2010 11:21:43

  ...εκτός από το ότι θα αποκτήσωμε τουλάχιστον 3-4 ανεξάρτητους Τούρκους βουλευτές ( φερέφωνα του Ταγίπ) ο GAP θέλει στην βουλή όλους που πιθανόν θα τον στηρίξουν , ανταλάσοντας την όποια ιδεολογία με ένα υπουργείο ! Κουβέλης , Ντόρα , Οικολόγοιθ κλπ.

 40. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 30/06/2010 12:35:36

  εγω θα ελεγα να απαγορευτει η εισοδος κομματος στη βουλη που περνει πανω απο 30%...γιατι εκει μαζευονται ρουσφετατζηδες,επιτειδιοι,κλεφτες και ο κοσμος το ψηφιζει με μονο στοχο το ρουσφετι

 41. αφισοκολλητης avatar
  αφισοκολλητης 30/06/2010 12:36:35

  εγω θα ελεγα να απαγορευτει η εισοδος κομματος στη βουλη που περνει πανω απο 30%...γιατι εκει μαζευονται ρουσφετατζηδες,επιτειδιοι,κλεφτες και ο κοσμος το ψηφιζει με μονο στοχο το ρουσφετι

 42. Άπιστος Θωμάς avatar
  Άπιστος Θωμάς 30/06/2010 13:02:42

  "..Η απάντηση, λοιπόν, στο ερώτημα είναι ότι η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, με οραματική διάσταση. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία ικανό να ανατρέψει τους σχεδιασμούς που προαναφέραμε.."

  Και ποιά είναι αυτή η "αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας" και μάλιστα με "οραματική διάσταση"; Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!!!!

  Με όρους επανάστασης θα σκεφθούμε καμμιά φορά; Ή θα ανακατεύουμε τα σκουπίδια στο διηνεκές;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Άπιστος Θωμάς 30/06/2010 13:23:55

   Επ' αυτού έχω αναφερθεί πολλές φορές.

 43. enianos avatar
  enianos 30/06/2010 13:45:21

  Δεν είναι απαραίτητα κακό ένα τέτοιο σενάριο, θα πέσουν εντελώς οι μάσκες και τότε θα ξέρουμε ποιος αντιπροσωπεύει τι .

 44. rage@40 avatar
  rage@40 30/06/2010 14:01:06

  μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως είναι σίγουρο ότι οι "λαθρομετανάστες" θα ψηφίσουν όλοι πασοκ;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ rage@40 30/06/2010 16:35:29

   οι λαθρομετανάστες δεν ψηφίζουν, μόνον όσοι νόμιμοι έχουν προϋποθέσεις, και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ψηφίσουνε ΠΑΣΟΚ, απεναντίας, μάλλον δικούς τους συνδυασμούς θα υποστηρίξουν.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 30/06/2010 16:37:57

    συγνώμη, δικούς τους υποψηφίους ήθελα να πω (λ.χ. αλβανούς ενταγμένους σε ελληνικούς, προς το παρόν, συνδυασμούς)

 45. tiramola avatar
  tiramola 30/06/2010 14:01:12

  Άλλοι 16 συνάνθρωποι μας λαθρομετανάστες αναζητώντας μιά καλύτερη ζωή πνίγηκαν στα νερά του Έβρου.
  Οι Έλληνες αστυνομικοί εντόπισαν άλλους 25 ζωντανούς μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά...

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ tiramola 30/06/2010 14:06:49

   Αυτό είναι σταπ πλαίσια του ποστ για το 3% (που λέγαμε χθες με τον S.A) ή απλά προκαλείς όλο το φόρουμ να σε αρχίσει στα βρισίδια :) ?

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ undercover gpr 30/06/2010 14:27:42

    Είσαι ο Κόναν-Τιραμόλα , δεν σε πιάνει τίποτα εσένα.

  • Σαος avatar
   Σαος @ tiramola 30/06/2010 15:12:55

   Αυτά είναι μέσα στα ρίσκα που παίρνουν οι λαθρομετανάστες. Προσωπικά δεν μπορώ να κλαίω για τον κάθε άνθρωπο σ' αυτόν τον κόσμο. Το ίδιο πιστεύω κάνει και ο ΓΑΠ. Δεν νομίζω να δυσκολευτεί να κατασπαράξει το φιλετάκι του σήμερα...

  • DOC avatar
   DOC @ tiramola 30/06/2010 15:34:01

   Κι άλλοι τόσοι Έλληνες τον ταλευταίο μήνα,από ληστείες αλλοδαπών.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ tiramola 30/06/2010 18:10:24

   Άκου φίλε μου, διάβασε, σκέψου, κρίνε και βάλε το χέρι σου στη καρδιά. Εδώ μέσα σε αυτό το ιστολόγιο δεν νομίζω να υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ που να θέλει το κακό των λαθρομεταναστών. Όλοι άνθρωποι είμαστε του ίδιου του θεού. Φοβούνται όμως τη μαλακία που δέρνει το ΠΑΓ διότι καθότι μισέλλην δεν ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ το κακό που κάνει στη μικρή μας χώρα. Εκδικείται έμμεσα τον πατέρα του γιατί έκανε ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ στη μανα του που τη χώρισε. Είναι ένας τύπος που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΕΝΣΗΜΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ!!! Ήταν πάντα "φιλοξενούμενος" σε όλες τις "σοσιαλιστικές" αυλές. Άνθρωπος, φίλε μου Τιραμόλα, μεταλλαγμένε άνθρωπε λάστιχο, που δεν έχει ιδρώσει. Προσωπικά εγώ λυπάμαι - συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου μέχρι και το 2002 - αυτούς που πίστευαν ΤΕΤΟΙΟΥΣ τόσα χρόνια τώρα. Και δυστυχώς το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ εμείς το ΚΑΝΑΜΕ γιατί ως λαός τους στείλαμε με τη ψήφο μας στη κυβέρνηση και σε λιγάκι φίλε μου Τιραμόλα, μεταλλαγμένε άνθρωπε λάστιχο, θα αναγκαστείς εσύ και πολλοί άλλοι να "γλύφετε" τα αχαμνά του κάθε αλλοδαπού βουλευτή για να ψηφίζει το νομοσχέδια σας. ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΡΓΑ φίλε μου Τιραμόλα, μεταλλαγμένε άνθρωπε λάστιχο!

 46. tiramola avatar
  tiramola 30/06/2010 14:16:51

  Πρώτον δεν παίρνω χαμπάρι από βρισίδια και δεύτερον για να ηρεμήσουν κάποιοι που θα πάρει ο Παπανδρέου-τζέφρυ-μινεικο-τσαντ-γιός της μαργαρίτας-τσολάκογλου 16 ψήφους λιγότερους...

 47. omen avatar
  omen 30/06/2010 14:48:03

  Το να καταργηθεί το 3% μάλλον είναι σωστό σε μια κατεύθυνση π[οου η κοινωνία θα μπορούσε να πορευτεί με απλή αναλογική... Ωστε συνεργασίες να βγάζουν κυβερνήσεις...

  Κατάργηση του 3% + διατήρηση της ενισχυμένης αναλογικής και ειδικα όταν αυτά προτείνονται από πολιτικό καιροσκοπισμό (τώρα που διασπώνται οι αντίπαλοι) δεν ξέρω πόσο μπορόύν να βοηθήσουν ή να οδηγήσουν το πολιτικό σύστημα σε επιτηδευμένη αναρχία όπου πάλι ένα ΠΑΣΟΚ θα κυβερνάει στα ερείπια...

  ότι και να προτείνουν αυτοί (ακόμα και σωστά μέτρα) οι ΠαΣΟΚοι πάντα με λάθος τρόπο θα εφαρμόζεται..

 48. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 30/06/2010 16:25:17

  οι σύγχρονες δημοκρατίες είναι στην ουσία νεο-φεουδαρχίες, όπου μια επιχειρηματο-πολιτικο-δημοσιογραφικο-δικαστική ελίτ διαχειρίζεται την εξουσία και το χρήμα προς ίδιον όφελος, και όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται ουσιαστικά στην κατάσταση του δουλοπάροικου (αλλά με δικαίωμα ψήφου!). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης, "η μόνη διαφορά ανάμεσα στη δικτατορία και τη δημοκρατία είναι ότι στην πρώτη περίπτωση δεν διαλέγεις αυτούς που θα σε πηδήξουν, ενώ στη δεύτερη τους διαλέγεις"! Είναι κι αυτό μια δημοκρατική παρηγοριά, να επιλέγεις τον βιαστή σου!
  Για όλους αυτούς ακριβώς τους λόγους πολλοί επιφανείς αρχαίοι Έλληνες ήταν αντιδημοκρατικοί. Ο Πλάτων, στην πολιτική επιτομή της αρχαιοελληνικής σκέψης, στην Πολιτεία του, προτείνει ένα άκρως ορθολογικό πολίτευμα, όπου ο κάθε πολίτης θα είχε την κοινωνική θέση που θα αναλογούσε στον χαρακτήρα και τις ικανότητές του, και οι άριστοι, οι βασιλείς-φιλόσοφοι (μέσα από τους κατάλληλους μηχανισμούς ανάδειξης αλλά και ελέγχου τους) θα ανελάμβαναν την εμπνευσμένη διοίκηση της χώρας. Και όμως, το πολίτευμα αυτό χαρακτηρίστηκε φασιστικό, και μάλιστα από τους Αριστερούς, οι οποίοι έβλεπαν ως μοναδική λύση το μεσσιανικό προλεταριάτο και τη δικτατορία του! Το πιο (εκ των πραγμάτων) εξαθλιωμένο και απαίδευτο κομμάτι του πληθυσμού θα έπαιρνε την εξουσία και θα δημιουργούσε την ιδανική κοινωνία! Το αποτέλεσμα το είδαμε, σε δεκάδες χώρες! Και, παρ’ όλα αυτά, ο δημοκρατικός μύθος ακόμη καλά κρατεί!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Strange Attractor 30/06/2010 16:46:59

   το βλέπουμε, δυστυχώς, και το ζούμε, στην καμπούρα μας, και όπως αντιλαμβάνεσαι μικρό ποσοστό μπορεί να πάει κόντρα στην ισοπεδωτική διάθεση της πλειοψηφίας... ΠΑΙΔΕΙΑ χρειάζεται, πριν απ' όλα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Strange Attractor 30/06/2010 17:18:57

   Strange,

   Απλώς σου υπενθυμίζω τη γνωστή φράση του Τσώρτσιλ για την κοινοβουλευτική δημοκρατία. "Είναι ένα κακό πολίτευμα, αλλά το καλύτερο που διαθέτουμε"!

   Οσον αφορά στην "Πολιτεία".
   Πρέπει κανένας να τη μελετάει σε σχέση με το συνολικό έργο του πανμέγιστου φιλοσόφου όλων των εποχών. Με άλλα λόγια, η βάση της είναι οι πολίτες που πρέπει να εμφορούνται από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που διατρέχουν το έργο του.

  • jj avatar
   jj @ Strange Attractor 23/07/2010 13:20:50

   Η μόνη διαφορά ανάμεσα στη δικτατορία και τη δημοκρατία είναι ότι στην πρώτη περίπτωση γνωρίζεις αυτούν που κυβερνά ενώ στην δεύτερη ΟΧΙ !

 49. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 30/06/2010 19:38:23

  Μα και ο φιλελευθερισμός και ο σοσιαλισμός ως τέκνα της Γαλλικής επανάστασης και του Διαφωτισμού καταργούν την ιδιοκτησία του πολιτικού συστήματος από τον φεουδάρχη και τη μεταβιβάζουν στο κράτος. Ο φιλελευθερισμός ενστερνίζεται τη ιδιωτική ιδιοκτησία και τους νόμους που τη διέπουν ενώ ο σοσιαλισμός ναι μεν καταργεί την τελευταία, δεν καταργεί όμως επί της ουσίας την ίδια έννοια της ιδιοκτησίας.
  Η ιδιοκτησία του πολιτικού συστήματος ενσαρκώνεται και στις δύο περιπτώσεις στο κράτος. Ο πολίτης απέχει από τη διαμόρφωση της πολιτικής. Δεν υπάρχει ούτε αρχαί αγορά, ούτε εκκλγσία του Δήμου. Ο πολίτης, απαίδευτος και ακοινώνητος, απλώς νομιμοποιει με κάποιες διαδικασίες αντιπροσώπευσης το ένα ή το άλλο καθεστώς.
  Συνεπώς και στα δύο συστήματα λανθάνει ο δεσποτισμός αφού η καθολική ελευθερία των πολιτών είναι απούσα άρα και η ίδια η έννοια της δημοκρατίας.

  Για να παραφράσω ένα μεταμοντέρνο ρητό:
  Ο Σοσιαλισμός απέθανε, ο Φιλελευθερισμός πεθαίνει κι εγώ δεν αισθάνομαι καλά τελευταία!

 50. laz avatar
  laz 01/07/2010 21:21:26

  γιατι να φοβηθει το πασοκ?3 εκατομμυρια ψηφοφορους εχει βρεξει χιονισει...τοσες δεκαετιες στην εξουσια ηταν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.