#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/06/2012 19:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ζητά με την επιστολή του ο Α. ΣαμαράςΤο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου ώστε να παταχθεί η ανεργία και να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, προτάσσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες. Η επιστολή,που θα παραδοθεί από τον Κάρολο Παπούλια, αναφέρει ότι ο ίδιος ο Σαμαράς βεβαιώνει τους ξένους πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, θα επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων για δημοσιονομική σταθερότητα. Προαναγγέλλει επίσης, όπως γράψαμε το πρωί, πακέτο ιδιωτικοποιήσεων ώστε να πειστούν οι ξένοι ότι κάτι κινείται στην Ελλάδα αλλά και για να προχωρήσουν οι επενδύσεις.

Σημαντικό, ωστόσο, είναι το σημείο όπου τονίζει ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει το πρόγραμμα προσαρμογής πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι σύντομα και μόλις το επιτρέψουν οι γιατροί θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ολόκληρη η επιστολή του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012

Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.


Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.

Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.

Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.

Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω.

Αντώνης Κ. Σαμαράς

Η επιστολή στα αγγλικά

As I have already informed you, I will unfortunately not be able to attend the current European Summit, due to an eye operation I had to undergo. Greece will be represented by the President of the Hellenic Republic, Mr. Karolos Papoulias.

With this letter I would like to reassure you that Greece is absolutely determined to fulfill its obligations emanating from the recent bail-out agreement.

The new Government of Greece accepts ownership of the adjustment Programme and is fully committed to its targets, its objectives and all its key policies.

I will speed up the implementation of the Programme with special emphasis on the Privatisation agenda.

Of course, there is a question of some necessary modifications to the Programme in order to control unprecedented unemployment and halt the devastating recession Greece is going through for the fifth consecutive year. This would also ensure that all targets are met.

I am looking forward to meeting you, as soon as my medical doctors allow me to travel.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 28/06/2012 20:30:53

  Το είπε... Το ξεκίνησε... Θα το κάνει...

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ tak 28/06/2012 22:03:35

   Το είπε...Το ξεκίνησε...Θα το προσπαθήσει
   Για να είμαστε ρεαλιστές, γιατί όταν έχεις να κάνεις με τοκογλύφους.....

 2. Γιάννης avatar
  Γιάννης 28/06/2012 21:39:51

  Άλλο τροποποίηση άλλο διαπραγμάτευση οπότε παρακαλώ διορθώστε ανάλογα τον τίτλο του άρθρου.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Γιάννης 30/06/2012 15:28:09

   Η τροποποίηση προϋποθέτει τη διαπραγμάτευση σε τέτοιες περιπτώσεις. Γίνατε όλοι ειδικοί. Βάλτε το λίγο να δουλέψει...

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/06/2012 21:51:01

  Μόνο αυτός έχει τα "άντερα" να τα βάλει μαζί τους υπέρ της χώρας και όχι για να μας στείλει στο γκρεμό όπως κάποιοι που το παίζουν αριστεροί και είναι πιο δεξιοί από τους δεξιούς στην αγάπη τους στο χρήμα και την εφήμερη δόξα. Γιατί υπάρχει διαφορά μεταξύ Έλληνα και πράκτορα...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Γεώργιος Τ. 28/06/2012 22:59:10

   Πές τα

 4. blue nile avatar
  blue nile 28/06/2012 22:10:58

  Τι μέλλει γενέσθαι άραγε;
  Η Ευρώπη στη χαοδίνη της χειρότερης Κρίσης των τελευταίων ογδόντα ετών.
  Η Ελλάδα ζει παγιδευμένη στις μυλόπετρες του ευρώ χωρίς εθνικό νόμισμα για να μπορεί μέσω της υποτίμησης να ξεφύγει.
  Εξαρτάται από τους εταίρους , όμως τελικά αυτός που έχει το μαχαίρι έχει και το καρπούζι είναι η Μέρκελ.
  Αυτά που διαβάζω εδώ και σε άλλες ιστοσελίδες δεν φέρνουν ιδιαίτερη αισιοδοξία.
  Η Καγκελάριος με το οικονομικό της επιτελείο δε φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν εκείνες τις πολιτικές που μπορούν να βγάλουν την Ευρωζώνη από την Κρίση. Και μην ξεχνάμε ότι η οικονομία είναι άσκηση πολιτικής.
  Κανείς δεν μπορεί να μπει στο κεφάλι των Γερμανών αυτή τη στιγμή.
  Είναι κατανοητό ότι αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να πληρώνουν κι αυτοί την δυσχερή κατάσταση με μείωση των εξαγωγών τους κάτι που θα μεγαλώσει την ανεργία τους σε σημείο που δεν έχουν ξαναδεί.
  Η καλολαδωμένη παραγωγική μηχανή τους που έχει σχεδιαστεί να τροφοδοτεί τον υπόλοιπο κόσμο με τα φημισμένα προιόντα της θα πρέπει να ανακαλύψει χωματερές για να τα βάλει...
  Κάποιος μπορεί να αντιτείνει ότι λόγω των πλεονασμάτων τους θα μπορέσουν με δημόσιες επενδύσεις να βολέψουν τους μελλοντικούς ανέργους τους. Τέτοια άρχισε και η Κίνα ανακοινώνοντας τεράστια έργα υποδομής, όμως για πόσο μπορούν να συντηρήσουν μια οικονομία τέτοιες κινήσεις;
  Δε μπορώ με σιγουριά να πω πόσο τρομοκρατούνται οι Γερμανοί με την ιδέα της κοινοποίησης του ευρωπαικού χρέους, κάτι που θα τους υποχρεώσει τελεσίδικα να σχεδιάσουν το μέλλον τους σφιχταγκαλιασμένο με το ευρώ χωρίς δυνατότητα εξόδου τους από την ένωση. Όμως πόσο πολύ ακόμα μπορούν να το αποφύγουν;
  Σέρνουν και τα γνωστά γιουσουφάκια τους μαζί...
  Καλά οι Ολλανδοί έχουν ζαλιστεί από το χόρτο ή από την μυρωδιά της τουλίπας; Δε βλέπουν οτι καταστρέφονται γοργά κι οι ίδιοι δεμένοι στο άρμα της Φράου Μέρκελ;
  Για τους Γάλλους τώρα όλα δυσκολεύουν.
  Ο Σαρκοζύ προσπάθησε τον προσεταιρισμό με τη πάλαι πότε ανταγωνιστρία Γερμανία για να κρύψει κάτω από το χαλάκι τη γύμνια της γαλλικής οικονομίας. Ο Ολάντ δεν έχει άλλα περιθώρια. Η κάτι θα μπορέσει να αλλάξει ή θα έχει να αντιμετωπίσει τους συμπατριώτες του με την μεγαλύτερη παράδοση αντιστασιακών αγώνων στην Ευρώπη.
  Mπορεί να ξαναζήσουν κάποιοι μεγαλύτεροι τα οδοφράγματα του Quartier Latin...
  Ελλάδα Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία υποδέχονται στο κλαμπ την Κύπρο και ετοιμάζονται για τα bienvenuti στους Λατίνους. Με μας να υποφέρουμε την μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ απ'όλους.
  Αν δεν γίνει κάτι γρήγορα εδώ (αλλά και σε όλους τους άλλους) το πράγμα θα ξεφύγει. Η κατρακύλα τάχιστα θα εξελιχτεί σε ελεύθερη πτώση που θα συμπαρασύρει το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού αφού η οικονομία έχει στεγνώσει το λάδι της.
  Δε θέλω να πιστέψω ότι θα περάσει κι αυτή η συνδιάσκεψη χωρίς να ανοιχτούν κάποιες χαραμάδες ελπίδας, χωρίς να αποφευκτούν λύσεις που τελικά μεγενθύνουν το πρόβλημα.
  Ο Σαμαράς προεκλογικά δεν μίλησε αναλυτικά για το τι θα κάνει σε περίπτωση που δεν γίνει επαναδιαπραμάτευση με ευνοικά αποτελέσματα.
  Ίσως να μην μπορεί και ο ίδιος να πιστέψει στην αυτοκαταστροφική αδιαλλαξία.
  Το ότι εξελέγη πρωθυπουργός είναι μια ελπίδα. Φαντάζεστε να'χαμε τώρα τον φανφάρα Μπένυ ή τον αμούστακο Αλέξη πάνω; Θα διάλεγε ο καθένας τη πέτρα του και όλοι μαζί για φούντο.
  Όμως το τρομερά ενοχλητικό στη όλη κατάσταση είναι ότι δεν φτάνουν μόνο οι δυνάμεις μας για να επιβιώσουμε. Χρειαζόμαστε βοήθεια από εκείνους που σχεδίασαν εξαρχής λάθος το ευρωπαικό οικοδόμημα και τώρα συνεχίζουν αυτό το λάθος.
  Παρεπιπτόντως αν ήταν στο χέρι μου θα περνούσα από δικαστήριο δύο πρωθυπουργούς: Τον ΓΑΠ που μας αλυσόδεσε στο μνημόνιο. Και τον Σημίτη που μας έβαλε στην ένωση του ευρώ.
  Τώρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω τα νέα από τις Βρυξέλλες και να προσεύχομαι να βάλουν μυαλό οι Γερμανοί ώστε να μην προχωρήσουν πάλι περήφανα από νίκη σε νίκη μέχρι την τελική τους καταστροφή.

 5. TopGunZ avatar
  TopGunZ 28/06/2012 22:53:32

  Γιατί εσύ τις υποχρεώσεις μας δε θέλεις να τις εκπληρώσουμε? Τα οικονομικά μας δε θέλεις να τα συμμαζέψουμε? Τις διαρθρωτικές αλλαγές να μην τις κάνουμε? Πόση νοητική ισχύ χρειάζεται η κατανόηση της διαφοράς ανάμεσα στη διατήρηση των ευκταίων στόχων και στην τροποποίηση των λανθασμένων μεθοδολογιών?

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ TopGunZ 28/06/2012 22:54:06

   Τρολ αλέρτ ε?

 6. alex23 avatar
  alex23 28/06/2012 22:54:31

  ειναι φαουλ ο κ. σαμαρας, επρεπε να κανει οτι ο ελεγε στην τελευταια version του ο κουτοπονηρος κ.τσιπρας

  δηλαδη να το ακυρωσουμε για να κανουμε ενα νεο που για επικοινωνιακους λογους θα το βαπτισουμε αλλιως για να πουλαει, και στο μεταξυ επειδη θα μας εχουν κοψει την χρηματοδοτηση να δεχτουμε τα παντα γιατι η διαπραγματευτικη μας δυναμη θα ειναι τοσο ισχυρη, οση θα εχουν και τα γκαρσονια που θα σερβιρουν τους καφεδες στην συζητηση..

  ειδικα που τωρα, για να δωσουν οι γερμανοι ζητουν κοινο ευρωπαικο οικονομικο ελεγχο ενω αντιθετως οι υπολοιποι ευρωομολογα και ταμεια βοηθειας με αυτονομια, ενα ελεγχομενο σοκ θα εγερνε την πλαστιγγα υπερ του ενος ή του αλλου, αναλογα πως θα το χειριζοταν..

 7. Evro-skeptikos avatar
  Evro-skeptikos 28/06/2012 23:41:43

  "Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων". Και νομίζαμε ότι θα διαπραγματευόταν παράταση της εφαρμογής του προγράμματος... Δεν καταλάβανε καλά οι ιθαγενείς μάλλον...
  Όσο για τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές μάλλον τις κάνει κανεις όταν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες της αγοράς, όχι ξεπουλώντας στα πεταχτά με σκόντο...

 8. roadrunner avatar
  roadrunner 29/06/2012 00:35:26

  evro-skeptikos, το νόημα της επιστολής προκύπτει αθροίζοντας όλα όσα γράφει εκεί μεσα. Και όχι αποσπασματικά, διαβάζοντας μόνο μια γραμμή μόνη της, όπως κάνεις εσύ. Φαντάσου και να μην τα έβλεπες σε γραπτή επιστολή !
  Ο Σαμαράς γράφει πρώτα οτι έχει την καλή πρόθεση να εφαρμόσει πολιτικές από εδώ και μπρος, για να πετύχει τους στόχους του Προγράμματος.
  Αλλά διασαφηνίζει ότι, το αν θα το πετύχει ή όχι, θα εξαρτηθεί από το τι θα "δώσει" η ΕΕ (ευνοϊκές αλλαγές υπερ Ελλάδας), για να σταματήσει η ύφεση .
  Αν αυτό το ξεκαθάρισμα δεν είναι η βάση μια νέας διαπραγμάτευσης, τότε πως αλλιώς ξεκινά μια διαπραγμάτευση;

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ roadrunner 29/06/2012 01:22:54

   Οι διαπραγματεύσεις είναι εφικτές στην περίπτωση που οι αντίδικοι μπορούν να πιέσουν ο ένας τον άλλο μέσω των θέσεων ισχύος που έχει ο καθένας. Αν κάποιος αντίδικος δεν μπορεί (ή δε θέλει) να πιέσει, επειδή δεν έχει τα μέσα (ή επειδή δε θέλει να τα χρησιμοποιήσει), τότε δεν γίνονται διαπραγματεύσεις. Ζητείται απλώς η μεγαλοψυχία του ισχυρού. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράματα σε όλα τα έμβια, είτε άτομα, είτε κράτη.

 9. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 29/06/2012 00:41:43

  '' Γιατί υπάρχει διαφορά μεταξύ Ελληνα και πράκτορα'' Ετσι ακριβώς!

 10. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 29/06/2012 01:08:23

  Ποιός ἔκανε τήν μετάφραση τῆς ἐπιστολῆς στά᾿Αγγλικά;;;

  "As you are already aware, my recent eye operation has prevented me from attending. . . .

  Δέν μεταφράζεται λέξη πρός λέξη τό ῾Ελληνικό κείμενο.

 11. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 29/06/2012 01:23:31

  Μην ανησυχείτε, οι απαντήσεις έχουν ήδη δωθεί σημειολογικά, αρκεί να είναι κάποιος αρκετά προσεκτικός ώστε να τις κατανοήσει. Η Γερμανία θέλει την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη, για αυτό τον λόγο και έχοντας πετύχει σχετικά αποδυναμωμένη την Ελλάδα την τσακίζει με 4-2. Η αλαζονεία της Γερμανίας χτυπάει κόκκινο με δηλώσεις του στυλ "ακόμη κι αν πεθάνουμε η Ελλάδα δεν θα συνεχίσει να συμμετέχει στην διοργάνωση του Euro"... Οι Ισπανοί από την άλλη δυσκολεύονται να παίξουν σημαντικό ρόλο στα γεγονότα, αλλά τα καταφέρνουν τελικά νικώντας την Πορτογαλία στα πέναλτυ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, όταν τους καταβάλεται η πολυπόθητη ενίσχυση 130 δις μονάδων θετικής ενέργειας, που οδηγούν την μία μπάλα στο δοκάρι και την άλλη στα χέρια του τερματοφύλακα. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους, με την Γαλλία να μην έχει να πει ή να κάνει κάτι, την Αγγλία να είναι έξω (φρενών) και τις υπόλοιπες χώρες να μην πολυκαταλαβαίνουν τι (τους) γίνεται. Κάποια στιγμή όμως φτάνει η ώρα που η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία (με διαιτητή έναν Γάλλο...), η οποία δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να την πετάξει έξω από το Euro, και μάλιστα με δύο επιθέσεις ενός μυστικού πράκτορα που από σημειολογικής άποψης δηλώνει κιόλας με το όνομα του τι πρόκειται να πράξει: Balotelli, που στα ελληνικά μεταφράζεται "τέλος η μπάλα" και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε που απευθύνεται... Η Μέρκελ από την λύσσα της θα βγάλει ένα σπυράκι μέσα στο δεξί ρουθούνι και ο Σόιμπλε σαν από θαύμα θα αναγνωρίσει τις αμαρτίες του και θα θέσει τον εαυτό του για το υπόλοιπο της ζωής του στην υπηρεσία των δημιουργών καρικατούρας. Στο τέλος, μεγάλος νικητής θα αναδειχτεί πάλι η Ελλάδα, επειδή, με άψογη στρατηγική και αναγνωρίζοντας έγκαιρα την μεγάλη εικόνα, κούρασε με καταλυτικό τρόπο την Γερμανία στο 4-2 και την ανάγκασε με αυτό τον τρόπο να έχει μειωμένη απόδοση στην συνέχεια, με πολλά λάθη και αστοχίες. Θα της δωθούν τα εύσημα, όπως άλλωστε συνέβη και κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναφωνήσει: Οι Έλληνες δεν παίζουν μπάλα σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες παίζουν μπάλα σαν Έλληνες. Στο τέλος θα δώσουν στην Ελλάδα και την Κωνσταντινούπολη για να φτιαχτεί επιτέλους εκεί το γήπεδο της ΑΕΚ.

 12. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 29/06/2012 01:48:44

  Μάλιστα! Αν ληφθούν υπόψιν και τα αόριστα "a question" και "some modifications", που κακώς (;) μεταφράστηκαν "το ζήτημα", αντί "ένα ερώτημα" (αλλοιώς θα έγραφε "the issue") και "ορισμένων" αντί "κάποιων", πολύ προαιρετικά το θέτουμε το θέμα, αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν ΠΡΩΤΟ στην προεκλογική ατζέντα. Και θα σχολιαστεί ανάλογα στα αντιπολιτευτικά ΜΜΕ και την πολιτική μας ζωή.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΠΗΛΕΑΣ 29/06/2012 03:37:41

   Ελεγα κι εγώ δεν θα βρεις κάτι να πεις. Έθεσε ή δεν έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης; αυτό είναι το ερώτημα. Εσύ βέβαια θα προτιμούσες να πετούσε την επιστολή ως μπόμπα με f-16 πάνω από τις Βρυξέλλες.

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Factorx 29/06/2012 10:49:05

    :-)) ΌΟΟΟλοι κατά βάθος, αυτό θα προτιμούσαμε, ακόμα και ο ίδιος ο συγγραφέας της επιστολής...Αλλά δεν είναι ακόμη η ώρα....

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Factorx 30/06/2012 09:36:25

    Ίσως να βοηθούσα καλύτερα λιβανίζοντας. Ίσως, πάλι, επιζητώντας τον Σαμαρά, που ήξερα από πριν την Πολιτική Άνοιξη, να τον ενθαρρύνω να δώσει και στην ΝΔ την τροπή, που όλοι μας ξέρουμε ότι, είναι μόνόδρομος, αν θέλει να βγεί από το τέλμα, στο οποίο βουλιάζει (όχι και τόσο αργά...).

    • Factorx avatar
     Factorx @ ΠΗΛΕΑΣ 30/06/2012 14:47:56

     Σου ζητησε κανεις να λιβανίσεις; Ούτε μπορείς να προσβάλλεις έτσι και τους άλλους σχολιαστές και εμάς. Όσο για αυτό το παραμυθάκι του πρωην ΠΟΛΑΝ που αγωνιά για τον τόπο και θελει να επαναφέρει τον Σαμαρά στον σωστό δρόμο, με συγχωείς αλλά πήραμε, πήραμε

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ ΠΗΛΕΑΣ 30/06/2012 19:31:25

     Να λιβανίσετε κύριε γιατί όχι; Εγώ δεν ζαλίζομαι και μου αρέσει πολύ και η οσμή του λιβανιού. Έχει κάτι το...υπερβατικό. Όσον αφορά τώρα τις ...κρυφές αρετές που στο παρελθόν είχε εμφανίσει ο κ.Α.Σαμαράς και που εσείς σήμερα τις......νοσταλγείτε, εάν τις διέθετε τότε πραγματικά, και είστε και αυτόπτης μάρτυς του γεγονότος απ΄ότι κατάλαβα, μην αγωνιάτε αδίκως και μη βιάζεστε τόσο. Δεν ...ξεθυμαίνουν οι αρετές και τα ταλέντα. Θα επανεμφανιστούν στα σίγουρα ενισχυμένα όταν κι εφ΄όσον ο ίδιος κρίνει πως είναι αναγκαίο, φαντάζομαι!! (θέλω να...) :-))

 13. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 29/06/2012 09:08:33

  "Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων".Από τη διατύπωση αυτή και σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα βγαινει το συμπέρασμα οτι δεν υπάρχει περιπτωση να αλλάξει εστω και κατ'ελάχιστο η τηρηση του μνημονίου και απλώς οσοι παρασειρωμενοι πιστεψαν σε κατι διαφορετικο καταλαβαινουν οτι και αυτοι ειναι συνεπεις στις υποσχεσεις τους προς τους πατρωνους τους.

 14. anonymous avatar
  anonymous 29/06/2012 17:14:29

  "Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων." Αυτή είναι, για εμένα, η φράση κλειδί. Δεν επιταχύνεις μια συμφωνία την οποία θέλεις να επαναδιαπραγματετείς, να τροποποιήσεις, να αλλάξεις. Μπράβο λοιπόν στον Αντώνη Σαμαρά. Με την επιτάχυνση του Προγράμματος δείχνει ότι είναι στο σωστό δρόμο. Δε νοείται στον 21ο αι. κράτος επιχειρηματίας, εκτός και αν μιλάμε για Β.Κορέα, Κούβα κλπ κομμουνιστικούς παραδείσους. Μακάρι να προχωρήσει και ένα βήμα πιο πέρα στη πλήρη απαγκίστρωση του κράτους από δραστηριότητες στις οποίες η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει αποδείξει ότι είναι και καλύτερος και αποτελεσματκότερος (π.χ. υγεία παιδεία), και να περιορίσει το κράτος στο μοναδικό του καθήκον , το οποίο είναι η ασφάλεια , πρωτίστως όσων δημιουργούν και προσφέρουν εργασία.

 15. τσαλες avatar
  τσαλες 29/06/2012 17:15:48

  Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.

  Αυτό θα το σχολιάσετε ή είναι πιστεύεται πως είναι άνευ σημασίας;

 16. μένιος avatar
  μένιος 29/06/2012 23:16:37

  το κεντροδεξιό ποτάμι ξεκίνησε! τρέμει όλη η Ευρώπη!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.